Pitkäaikaistyöttömät hoivajaksi

käivärtäjä

Mitähän tuumaa AY-väki Tehy, Super ja JHL, kun ns. "työväenpuolue" siirtäisi osin pilipali ja halppis pätkäpesteiksi?

"SDP:n Rinne velvoittaisi pitkäaikaistyöttömät vanhustenhoitoon

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haluaa pitkäaikaistyöttömille työvelvoitteen. Rinne kertoi asiasta tänään, kun puolue julkaisi strategisen hallitusohjelman. Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia ja luku on jo yli 100 000. Rinne laittaisi pitkäaikaistyöttömät töihin - vaikka pakolla."

Lähde:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sdp-n-rinne-velvoittaisi-pitkaaikaistyottomat-vanhustenhoitoon/4956154

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdpsdpsdpsdpsdp

      Tuohan on hyvä ehdotus demarilta, he kun eivät ota vastuuta työllistämisprojektiensa onnistumisista!

    • 9euroamaksavatpäivässä

      Rinne sanoi: "Maksetaan työehtosopimusten mukainen palkka ja tälle ihmiselle tulee velvoite ottaa se työ vastaan. "

      Meinaa siis ihan palkkatyönä teettää. No, ehkäpä se palkkapuoli "unohtuu" mutta pakkotyö otetaan silti käyttöön,

    • äly.hoi

      Ei ole tainnut Rinne miettiä nyt ihan loppuun asti tuotakaan heittoaan..

    • pakkopalvelumies

      Teoriassa tuo täysillä tunneilla tuo palkka, mutta kuinkahan monta tuntia päivässä - tuntia kuukaudessa työttömät saisivat tuosta kaupassakäynneistä yms.? Todennäköisesti reippaasti alle 20... alle 10h/kk?

      Käteen jäävä osuus voi hyvinkin olla jotain maksimissaan 400€/kk kieppeillä, bruttona.

      Suurin osa saa toimeentulotukea, josta vähennetään palkkatulot, joten...

      Toinen juttu on se, että vanhustenhoito on kuitenkin kutsumusammatti, tai ainakin siihen pitää olla joku motivaatio.

      Kuinka laadukasta työnjälkeä voidaan odottaa työttömältä joka on pakotettu tekemään (todennäköisesti) erittäin huonolla määrällä työtunteja pakon edessä vanhuspalvelutyötä, ilman kokemusta ja koulutusta siihen?

      Työtunnit kun tulevat kuitenkin todennäköisesti olemaan sen verran pienet näissä satunnaishommissa että siihen köyhyysrajan porteille jäädään, ja samalla joutuu joka kk asioimaan sossussa ja KELA:ssa saadakseen loputkin tuet - houkuttelevaa?

      Kokonaistienestit jäävät varmasti siis kauas jostain täysipäiväisen 1.691,20 €/kk:sta, ja tukien kanssa anottuna voi hyvinkin olla että tienestit ovat jotain 1000-1200€/kk.

      Mielestäni Rinne on pakkopalvelunsa kanssa taas niin pihalla kuin vaan voi olla. Toivottavasta KOK eikä SDP ole seuraavassa hallituksessa mukana.

    • iiiiiii

      SDP:n politiikan mukaan nuoret, alle kolmekymppiset, pitää olla etusijalla työmarkkinoilla. Ei ole väliä onko heillä koulutusta vai ei. Työvoimatoimistojen jättijulisteet kertovat myös omaa kieltä. Tämä on johtanut siihen että koulutetut, irtisanotut, parhaassa työiässä jäävät syrjään kun työpaikkoja vähennetään. Hyväksytään myös että, työntekijäänsä irtisanovat suuryritykset sivuttavat takaisinottovelvoitetta, ja avoimesti markkinoivat että he haluavat nuoria työntekijöitä, näiden ulosheitettyjen työntekijöiden tilalle.

      Miten SDP:n edustajat voivat sanoa että kaikki kohdellaan samalla tavalla kun muita ikäryhmiä syrjitään työmarkkinoilla?
      On suuri määrä työttömiä koulutettuja, jotka jäävät pitkäaikaistyöttömiksi tämän keinotekoisen yhden ikäryhmän suosimisen takia. Reiluus on että kaikki ikäryhmät, jopa yli kolmekymppiset, ovat samanarvoisia työmarkkinoilla.
      Tämä yhden ikäryhmän suosimispolitiikka ei huomioi että yliopistotutkinnot vievät vuosia, ja opintolainaa pitää työnteolla saada takaisinmaksettua ja eläkettä tienattua. Tietysti olisi myös hyvää että hankittua osaamista voisi hyödyntää yhteiskunnan hyväksi.

      Juuri nämä pitkän koulutuksen hankkineet, SDP katsoo nyt että kannattaa laittaa ruokakassien juoksupojiksi, jotta yritykset ja muut voivat keskittyä siihen että nuorilla on työtä ja että heidän lisäkoulutus maksetaan yritystsen puolelta.
      Tasavertainen kohteluko? Kaveria ei jätetä?

      • lumettakokotes

        Tuntipalkka voi olla TES:in mukainen, mutta onko työtunteja enemmän kun 4-5 VIIKOSSA? Jääkö "ansiot" tukien kanssa yhdistettynä taas tonniin, ja maksimissaan rapiat, eli alle köyhyysrajan?

        Ei mahdollisuutta kunnon tienestiin?

        TES:in mukainen palkka ei tarkoita välttämättä, että työehtosopimus solmitaan, vaan että korvaus on "TES":in tuntipalkkaa vastaava?

        Taitaa olla TES-heitto pelkkää lumetta koko jutussa. Ihan sama se on, vaikka siitä TES-mukaisen korvauksen saisikin, jos tällöin ei saa päälle 30:tä tuntia viikossa töitä!

        Jos tunnit jäävät viikossa niihin muutamaan minimipalkalla, niin luukullahan siinä joutuu samalla edelleen juoksemaan ja köyhyydestä ei pääse kuitenkaan irti.

        Näitä asioitahan Rinne ei tietenkään halua selkiyttää, koska tietää, että näinhän se on suunniteltu. Ei kauppakassien juoksemisesta muutenkaan saa viikkotunteja 37,5:ttä millään, hyvä, jos edes pientä murto-osaa...


    • työtönn

      Periaatteessa voisin ryhtyä tommoseenkin työhön, mutta sen palkan pitää olla suurempi kuin 600€/kk nettona... sen aikana kun vois perustaa yrityksenkin, kun palkka pitää aina tehdystä työstä maksaa ja toimeentulo ei vaarannu sillon.

    • sdpsdpsdpsdpsdp

      Kaikkineen tuokin oli vain loistava esimerkki työväenpuolueen harrastamasta työttömien kyykyttämisestä!!

      • työnorjatsorronyöstä

        Filatov sen aloitti, Rinne ylväästi jatkaa?


      • Törkeää

        Niin onhan se tosi törkeää pistää työttömät töihin! Kyllä työttömän pitää saada olla ilman töitä eläkeikään asti ja sopiva eläkeikä olisi enintään 50 vuotta.


      • sdpsdpsdpsdp

        Älä "Törkeää" viitsi demaripropagandaa puolustaa!! Kellään työttömällä ei ole palkkatyötä vastaan mitään mutta noissa hommissa ei kukaan palkoille pääse!


    • Häntäheiluu

      ay-väki on puolueen talutusnuorassa, ei ne mitään tuumaa vaan ylistää

    • ByroB

      Ja muistetaan, että monella p.a. työttömällä on fyysisiä ongelmia vaan ei pääse eläkkeelle. Kuka siinä auttaa ketä? Eikä ne nuppisyytkään ole hyvästä, jos niitä on sitten molemmilla!

      Mitenkä sinne kauppaan mennään, jos toisella/kummallakin on liikuntaongelmaa? Täällä maalla taksikuskit vievät mummon kauppaan, keräävät ostokset ylähyllyiltäkin ja vievät mummon ostoksineen kotiin ja auttavat vielä ostokset jääkaappiinkin. Taas syödään nälkärajayrittäjän leipää, kuten demarin ajatuskuvioihin sopii.

      Mistä sitä rahaa nyt yhtäkkiä löytyy työvoimakuluihin? Aprillipila vai vain sammakko Rinteeltä? Sopii sitä puhua lämpimikseen näin vaalien alla.

      • Ylistäenjohtajaa

        Mistä siitä tietää vaikka oisi tosissaankin.
        Sitten järjestelmässään huomaavat pientä parantamisen varaa kun ovat laittaneet samat venkulat jotka nyt on työpajoilla, keikkaan vanhuksia. Eivät myönnä pariinkymmeneen vuoteen, vaan ylistävät järjestelmää ja keksivät lisää kiusaa.


    • Tri.Mengele

      Haluan päästä "hoitamaan" kokkareita ja demareita!

    • juunääspäivää

      no joo..kuka ottaa vastuun sitte näistä alan ammattilaisista eli työttömistä..saattaa muutama kauppakäyntikin vahingossa unohtuakkin.

    • painokasEIsdplle

      Älkää nyt ainakaan hyvät ihmiset äänestäkö SDP:tä. Se ei ole saanut mitään hyvää aikaa työttömyyden hoidossa ja työministerit tulleet sieltä.

    • meni_jo

      Työssä tai työttömänä, duunaripaikkunnilla tyhmät äänestävät demareita joka tapauksessa kuten menneinä hyvinä aikoina!

    • ei_onnistu

      Mitähän tästäkin tulisi, jos on vaikka tehtaalla ollut trukkikuskina 30 vuotta ja saanut kenkää niin ei sitä nyt ihan lähihoitajaksi ruveta vanhuksia hoivaamaan.

      • md0md0dmf

        Meille tuli 1990-luvun laman jälkeen sekä entisiä metsureita että "pankkineitejä" tutustumaan perushoitajan työhön tk-sairaalaan. Sanonko mitä?


    • DemareidenORJANA

      Nyt on maailmankirjat sekaisin, KOKOOMUS kannattaa kaikille suomalaisille PERUSTULOA!

      "Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kannattaa perustulo perustiliä, jotta jokainen saisi tililleen perusturvan.

      Työtön voisi tälläisen aktiivisen perustulon myötä tehdä lisätöitä tai alottaa pienyrittäjyyden."

      Täähän on HYVÄ ASIA TYÖTTÖMILLE!

      Päinvastoin kuin DEMAREIDEN lausunnot, jotka ovat MYRKKYÄ työttömille:

      1) Ihalainen

      Työministeri Ihalaisen mukaan Suomessa ei olla havahduttu siihen, että kaikista työttömistä puolet eli noin 180 000 ihmistä on jo vaikeammin työllistettäviä. Ne ovat Ihalaisen mukaan niin pitkäaikais- kuin toistuvaistyöttömiä sekä työllisyystoimenpiteiden piirissä turhaan olleita.

      - Työttömyydessä on kehittymässä aikapommi. Vaikka vienti lähtee vetämään ja talous piristymään, näiden ihmisten työllistyminen ei tapahdu itsestään. Se vaatii tuekseen työkykyä, kuntoutusta, sosiaalipalvelua koskevia toimia", Ihalainen sanoo Hesarissa.

      Työministeri Ihalainen kehui työttömien "auttamiseksi" säädettyjä lakeja, jotka astuvat voimaan tämän vuoden alusta. Eli PAKKO-ORJUUS 6 kk /12 kk työttömänä olleille?!

      2) ex-työministeri Filatovi

      DemariToveriFilatovi (ex-työministeri) haluaa työttömät orjiksi kunnan ja valtion hommiin:

      "Meillä on paljon esimerkiksi vanhainkodeissa sellaista työtä, jota melkein kuka tahansa osaa tehdä. Se tarkoittaa ihmisten hyvinvoinnin edistämistä, hyvin avustavia tehtäviä. Tällä hetkellä ne asiat jäävät tekemättä, jos läheiset eivät niitä hoida", Filatov sanoo.

      "Työllistämistuet olisivat pitkäkestoisempia joidenkin kohdalla. Kyseeseen voisi tulla pysyvä työmarkkinatuen tasoinen tuki, jolla osatyökykyinen ihminen voisi tehdä avustavia tehtäviä", Filatov sanoo.

      Eli demarit haluavat että enää EI makseta tessin mukaista palkkaa vaan kokopäivä töitä tehdään 524,80 eurolla kuussa?!

      Mitä helvettiä?! Eikös demareiden pitänyt olla duunareiden puolella? Demarithan ovat aina vaatineet työnantajia maksamaan vähintään tes-palkan ja nyt ne itse romuttaa sen?!

      3) valtionvarainministeri Antti Rinne

      SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haluaa pitkäaikaistyöttömille työvelvoitteen. Rinne kertoi asiasta, kun puolue julkaisi strategisen hallitusohjelman.

      Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut Suomessa kovaa vauhtia ja luku on jo yli 100 000. Rinne laittaisi pitkäaikaistyöttömät töihin - vaikka pakolla.

      Työttömät velvoitetaan ottamaan työtä vastaan:

      - Tulee velvoite ottaa se työ vastaan. Meillä on paljon tekemätöntä työtä esimerkiksi vanhusten huollossa on kaupassakäyntiä, ihmisten ulkoiluttamista ja vastaavia asioita, Rinne sanoo.

      SDPn Antti Rinteen mukaan velvoitetyötä pitäisi tarjota jo 7 kuukauden työttömyyden jälkeen!

      • junamenijoh

        Kokoomuksen lupauksiin kannattaakin aina luottaa.. En luottais Lepomäkeen yhtään. Mielummin äänestän jotain muuta perustuloa aidosti kannattavaa puoluetta kun Kokoomusta, jossa muuten on perustuloa vastustavista puolueista SELKEÄSTI toiseksi eniten - heti kuningas-SDP:n jälkeen


      • kokoomuspois
        junamenijoh kirjoitti:

        Kokoomuksen lupauksiin kannattaakin aina luottaa.. En luottais Lepomäkeen yhtään. Mielummin äänestän jotain muuta perustuloa aidosti kannattavaa puoluetta kun Kokoomusta, jossa muuten on perustuloa vastustavista puolueista SELKEÄSTI toiseksi eniten - heti kuningas-SDP:n jälkeen

        Elina Lepomäki KOKOOMUS sanoo, että työttömät ovat juoppoja ja päiväraha pitää ottaa pois, samoin tuloeroja pitää kasvattaa, kylmäsilmäinen Kokoomuslainen, Stbb ja Vartiainen KOK, sanovat, että päiväraaa pitää lyhentää, että työttömät menisivät töihin, Nalle miljonääri Wahlroos sanoi, että työttämän pitää lähteä sieltä baaritiskiltä töihin, näkee kuinka nämä rikkaat pullamössöt ovat vieraantuneet tavallisesta elämästä, itsellä iso palkka juoksee ja köyhiltä voi ottaa pois. Mitähän tästä tuumivat ne tuhansia työhakemuksia laittaneet työttömät, jotka eivät todellaan ole juoppoja. Kokoomus ajaa alas Suomalaisen hyvinvointiyhteiksunnan ja aloittaa sen työttömyysturvan leikkauksilla, sen jälkeen ilmainen orjatyö ala Kok Paula Risikko osallistuva sosiaaliturva. Hep, muistakaa tämä.


      • sdpkokhaisee
        kokoomuspois kirjoitti:

        Elina Lepomäki KOKOOMUS sanoo, että työttömät ovat juoppoja ja päiväraha pitää ottaa pois, samoin tuloeroja pitää kasvattaa, kylmäsilmäinen Kokoomuslainen, Stbb ja Vartiainen KOK, sanovat, että päiväraaa pitää lyhentää, että työttömät menisivät töihin, Nalle miljonääri Wahlroos sanoi, että työttämän pitää lähteä sieltä baaritiskiltä töihin, näkee kuinka nämä rikkaat pullamössöt ovat vieraantuneet tavallisesta elämästä, itsellä iso palkka juoksee ja köyhiltä voi ottaa pois. Mitähän tästä tuumivat ne tuhansia työhakemuksia laittaneet työttömät, jotka eivät todellaan ole juoppoja. Kokoomus ajaa alas Suomalaisen hyvinvointiyhteiksunnan ja aloittaa sen työttömyysturvan leikkauksilla, sen jälkeen ilmainen orjatyö ala Kok Paula Risikko osallistuva sosiaaliturva. Hep, muistakaa tämä.

        Tässä hyviä esimerkkejä Kokoomuksesta. SDP:n kieltä puhuvat puolestaan Pekka "lupaan-en-mitään-lupaamalla-muka-paljon" Rinne, sekä Tarja "Dominatrix" Filatov, ja Lauri "työstä-ei-kuulu-saada-palkkaa" Ihalainen.

        Pysykää kaukana Kokoomuksesta ja SDP:stä, jos kannatatte vielä ajatusta että työstä pitää jatkossakin maksaa palkkaa.


      • sdpkokhaisee
        sdpkokhaisee kirjoitti:

        Tässä hyviä esimerkkejä Kokoomuksesta. SDP:n kieltä puhuvat puolestaan Pekka "lupaan-en-mitään-lupaamalla-muka-paljon" Rinne, sekä Tarja "Dominatrix" Filatov, ja Lauri "työstä-ei-kuulu-saada-palkkaa" Ihalainen.

        Pysykää kaukana Kokoomuksesta ja SDP:stä, jos kannatatte vielä ajatusta että työstä pitää jatkossakin maksaa palkkaa.

        Anteeksi, en tiedä mistä mielen syövereistä Pekka Rinne tuli, mutta tarkoitin tietysti Antti Rinnettä. Reps. Korjattuna:

        Tässä hyviä esimerkkejä Kokoomuksesta. SDP:n kieltä puhuvat puolestaan Antti "lupaan-en-mitään-lupaamalla-muka-paljon" Rinne, sekä Tarja "Dominatrix" Filatov, ja Lauri "työstä-ei-kuulu-saada-palkkaa" Ihalainen.

        Pysykää kaukana Kokoomuksesta ja SDP:stä, jos kannatatte vielä ajatusta että työstä pitää jatkossakin maksaa palkkaa.


    • näin_meillä

      Ei siitä palkkaa makseta. Kuntouttavan työtoiminnan merkeissä sinne mennään ulkoiluttamaan vanhuksia, lukemaan ja askartelemaan. Rinne nyt lupailee ennen vaaleja vaikka kuun taivaalta.

    • MILJARDIeuroaKUUSSA

      > Ei siitä palkkaa makseta. Kuntouttavan työtoiminnan merkeissä sinne mennään ulkoiluttamaan vanhuksia, lukemaan ja askartelemaan. Rinne nyt lupailee ennen vaaleja vaikka kuun taivaalta. <

      Niinpä. Valtionvarainministerinä Antti AY Rinteen PITÄISI osata sentään laskea?

      Työttömiä on n. puoli MILJOONAA joista tällä hetkellä reilusti yli 100.000 ns. pitkäaikaistyöttömiä eli niitä jotka ovat olleet 6 kk / 12 kk työttöminä.

      Lisäksi demareiden vainon kohteena on ne jotka ovat demarityöministeri Ihalaisen sanoin "toistuvaistyöttömiä", jolloin luku nousee jo n. 180.000 työllistettävään ihmiseen.

      Vaadin nähdä valtionvarainministeri Rinteen LASKELMAN siitä mistä se aikoo ne rahat repiä tuon joukon työllistämiseen TESsin palkoilla?

      Tessin mukainen palkka vanhusten ulkoiluttajilla on n. 1666,86 e/kk.

      1666,86 * 180.000 = 300.034.800 e bruttopalkat
      palkansivukulut jotka yleensä ovat 1,7 - 2 kertaa bruttopalkka
      eli n. 900.104.400 euroa yhdessä KUUKAUDESSA!!!!

      Siis lähe 12 MILJARDIA VUODESSA?!!!

      Niin että MISTÄhän valtionvarainministeri Antti AY Rinne MEINAA NOI MILJARDIT REPIÄ?!

      Todellisuudessa toi ehdotus on POPULISTISTA PASKAA!!

      • SDPlisääVELKAA

        Valtiovarainministeriö on laskenut tämän vuoden kasvuennustettaan.

        Tämän vuoden kasvuksi odotetaan ainoastaan 0,5 prosenttia. (jos sitäkään)

        Ministeriö toteaa, ettei nopeaa käännettä parempaan talouskasvuun ole odotettavissa. Oletus on, että Suomen julkisen talouden vaje ylittää EU:n kolmen prosentin rajan myös tänä vuonna.

        Eli VELALLAko valtionvarainministeri Antti AY Rinne meinaa työttömät työllistää?


      • AjavatSuomenalas
        SDPlisääVELKAA kirjoitti:

        Valtiovarainministeriö on laskenut tämän vuoden kasvuennustettaan.

        Tämän vuoden kasvuksi odotetaan ainoastaan 0,5 prosenttia. (jos sitäkään)

        Ministeriö toteaa, ettei nopeaa käännettä parempaan talouskasvuun ole odotettavissa. Oletus on, että Suomen julkisen talouden vaje ylittää EU:n kolmen prosentin rajan myös tänä vuonna.

        Eli VELALLAko valtionvarainministeri Antti AY Rinne meinaa työttömät työllistää?

        Demarithan on puhuneet että elvyttää tulisi. Lisävelkaa se tarkoittaa. Kannattaa kuitenkin huomata että lisää velkaa ovat ottaneet myös kokoomus ja keskusta pääministeripuolueina ollessaan joten ei eroa muista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      336
      3173
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1662
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1456
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1323
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1083
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      164
      998
    Aihe