Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

En halua pitää lomia

lomatomaatt

Tervehdys!

Sellaista pikku kyssäriä olisi mielessä, että onko mahdollista jättää osa tai kokonaan vuosilomat pitämättä?

Itse olen vähän sellaista tyyppiä että töissä viihdyn ja lomalla alan äkkiä kärsimään stressaavasta tekemisen puutteesta. Olen valtiolla virassa, työaikojen ja mm. lomankäytön suhteen hyvin vapaamuotoisessa hommassa, ja minulla on tälläkin hetkellä nelisen viikkoa viime vuotisia lomia pitämättä. Näiden pitämisessä ehdoton deadline olisi ensi kuun loppu, mutta en aio niitä kuitenkaan pitää jos vain suinkin mahdollista.
Viime vuonna olin lomalla pari viikkoa kesällä remppahommien takia ja muutaman joulun välipäivän kun "piti" sukuloimaan lähteä. Tänä vuonna olen vähän miettinyt että en välttämättä tarvitsisi lomaa lainkaan, jos ei mitään yllättävää tule.

Joten mitenkä on, voinkohan olla lomailematta? Rahana työnantaja ei lomia maksa, sen tiedän, mutta voiko se pakottaa lomalle?

19

2187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aprilliö

      Saat normaalin 1 kk palkkaa jos et pidä lomaa, mutta 50% lomaraha jää saamati lomakuukaudelta jota et pidä.

    • öyksö

      Pääsääntöisesti Valtion virkamiehille ja työntekijöille loma on annettava lomapäivinä. Vuosilomaa ei tule korvata rahalla palvelussuhteen jatkuessa keskeytyksettömänä. Viraston on siten huolehdittava siitä, että virkamiehelle ja työntekijälle annetaan vuosiloma.

      Poikkeukset pääsääntöön löytyvät täältä. http://www.finlex.fi/data/normit/41664-Valtion_virkamiesten_ja_tyoentekijoeiden_vuosilomia_koskevat_soveltamismaeaeraeykset_ja_-ohjeet.pdf

      Sinä et siis voi olla vuosilomalla töissä omalla työnantajalla, mutta jos et osaa olla lomalla, hakeudu muualle töihin lomasi ajaksi.

      • kuiloiuku

        mutta ei ammattia vastaavaan työhön,sekin on kielletty vuosilomalla


    • DJK

      Riippuu työpaikasta mutta joissakin paikoissa on ollut mahdollista pistää lomapv pankkiin.

    • mekkk

      Osta moottoripyörä tai vene tai joku muu harrastusvälinen lomalla oloosi helpottamaan ja en itse ymmärrä tuollaista ettei ole tekemistä ja lomalla voi vain olla ja sekin täytyy opetella että silleen. En fyysisesti lomaa kaipaa kun henkisesti on kiva olla kun voi vain olla lomalla eikä ole pakkotehdä mitään. Itse fiilistelen mökillä lomalla ja ajelen prätkällä niin ei lopu tekeminen ja kerkiää rentoutumaankin vaikka lähteä järvelle välillä.

    • Lomailua

      On tuo vaan pakko pitää, tosin jos työnantajalle sopii, niin sen voi pitää vaikkapa kahdessa osassa....

    • ddhkl

      Kyl se pakko on pitää jotenkin. Esim tiedän työntekijän jolla alkoholiongelma nii on työantajan kanssa sopimus, et lomat pidetää pikkuhiljaa arkivapailla, ettei korkki pääse aukeemaan. Eli hän pitää esim pitkiä vkloppuja lomakaudella. Neuvottele työnantajan kanssa siis ja jos mahdollista niin pienissä pätkissä.

    • Jozzuucca

      Jos nyt pakosta haluat tehdä töitä lomalla, pidä nyt heti lomaa 2vk ja yritä kärvistellä mitään tekemättä. Sitten 2viikon aikana töitä kasautuu sinulle rästiin , olet 1vk töissä ja sitten taas lomailet 2viikkoa ja väkerrät rästihommia kotoa käsin. Jatkossa pidä 1päivä lomaa per viikko, niin ei pääse kasautumaan pitkää lomapätkää.

      • valjion

        Ei valtiolla kasaudu töitä rästiin
        MITÄ TÖITÄ?


    • pakotusta

      vuosilomat on pakko pitää
      tää on trolli tää aloitus
      heh,valtiolla töissä ja ei pidä vuosilomia.
      ootko peräti verotoimistossa tai työkkärissä?

      • näitäon

        Ei välttämättä.. Minulla on yksi tuttu jolla on samanlainen ongelma. On niin työnarkomaani, että ei ole mitään muuta elämää työn ulkopuolella. Hänen on myös tosi vaikeaa pitää lomia, kun ei ole mitään sosiaalista elämää. Kyseinen tuttu pitää viikko/kaksi kerrallaan ja on hyvin hajalla jo niistä ajoista. ..surullista.


    • Lomallemars

      Kyllähän sen loman voi ainakin meillä pitää useammassa osassa eli ns.pätkiä,kuten minä olen tehnyt usein ja sitten meillä voi vaihtaa lomarahan vapaaksi niin halutessaan,mutta siitä täytyy neuvotella työnantajan kanssa hyvissä ajoin. Kyllä minä tykkään ainakin lomailla,eikä lomalla aina tarvitse tehdä mitään, jos ei huvita. Katsoo vaan,mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

    • johtoporras

      Ei työttömille mitään lomia anneta. Senkus meet vaan sinne räkälään Pirkon kainaloon.

    • jgoigjlkfdj

      Kyllä tekemistä maailmassa riittää, jos et halua lomalla laiskotella ja ottaa rennosti. Vapaaehtoistyö esimerkiksi kaipaa tekijöitä, vanhukset ym. tarvitsevat avustajia. Ja voithan ottaa ihan palkallisenkin pestin, henkilökohtaisen avustajan töitä riittää.

    • OmPää

      Moderni lääketiede, oikeus ja kohtuus on mennyt Siwan siiderikaappiin. Tästä päätelle sinun pitää kysyä asiaa sieltä.

    • netradioko

      Katso telkkaria. Sieltä tulee radio ohjelma päivänpeili. Telkkarit jäänee siis telkkareiksi. Pitäisikö tällä logiikalla netistä tulla internettiä?

    • Deepi

      Mulla päinvastainen tilanne; valtiolla ollaan töissä ja kaikki mahdollinen lomaraha vaihdettu vapaapäiviksi syksylle ja talvelle, jolloin voi pitää pidennettyjä v-loppuja vaikkapa.

      Lomaoikeus määräytyy palveluajan mukaan; itselläni on kesälle lomaa neljä viikkoa ja talvelle viikko. Lomarahat sain vaihdetuksi vielä 12 vapaapäiväksi, joita tosiaan pitelen syksyllä marjastaen tai perheen kanssa reissaten.

      Tekemistä ei kotona puutu; aina voi remppailla, laittaa paikkoja, lapset pitää kiireisinä, lähteä reissuun, kalastella, hoitaa pihaa mitä vain..

      Mutta jos ei hinkuja lomailuun ole, niin eiköhän joku siellä teillä töissä tiedä, miten homma menee..

      • muliukku

        valtion lomat on liian pitkät
        sillä veronmaksajat ne maksavat
        Pitääkö eläkeläisen pitää kesäloma
        voinko jo pitää kun tulee vasta 3kk eläkkeellä?
        Kuka maksaa lomarahan?
        yksityinenkö?


    • uskookentahtoo

      Tää on näitä hölmöjä yrityksiä viedä duunareilta viimeisetkin lomapäivät tai ainakin vähentää.Lomapäiviä ei ole yhtään liikaa.Pidättekö meitä ihan idiootteina

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe