Uuden puolison vastuu lapsista?

Kwi

Meillä on aika tuore suhde ja nopealla tahdilla muutetaan yhteen. Aikuisten välit hyvät, hellyyttä, hauskuutta, himoa ja yhdessä tekemisen iloa löytyy. Mutta, kymmenen vuotias joka toinen viikko jakamassa arkea. Toki vanhemman täytyy elää normi arkea lapsen ehdoilla, mutta mites uuden puolison? Saako lähteä leffaan vaikka ei olisi lapselle hoitajaa ja toisen täytyy jäädä kotiin, mites viikonloppuriennot ystävien kanssa? Täytyykö molempien sitoutua ja nauttia aikuisten elämisen vapaudesta vain joka toinen viikko?

6

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kädestäpitäen

      Oikeassa tasapainoisessa suhteessa jaetaan niin surut kuin ilotkin.
      Ei voi vain nuolla sitä hunajaa päältä.
      Jos mennä halutaan, siitä keskustellaan ja tehdään kompromissia ja sovitaan.
      Suhteessa eläminen on Suhteessa Elämistä, sitoutumista ja toisen huomioon ottamista. Sinkkuaika on sinkkuaikaa, ja jos siihen haaveilee,pitää pysyä sinkkuna.
      Muutenhan vastuu lapsesta on vanhemmilla.

    • JUSTIINSAJOO

      Tottakai yksin voi mennä leffaan ja vähän muuallekin, mutta mutta. Jotenkin tuli mieleeni, että sinua haluttaisi kovastikin mennä yksin vähän jokapaikkaan ts sinä et ole valmis sitoutumaan, kun noin tyhmiä kyselet.

      Sinun kannattaa elellä omassa kämpässäsi eikä muuttaa kenenkään kanssa saman katon alle. Kun muutat yhteen ja on lapsikin vielä (vaikkei omasi olekaan), sinun pitää leikkiä sitä kotia nyt.

    • oppeliini1

      Lapsi sitoo itsensä hyvin rakastettavalla tavalla vanhempiinsa. Kuten AP.n tapauksessa. 10 vuotialla on VAIN jokakatoinen viikko olla toisen vanhempansa kanssa. tuo vanhempi on koko viikon odottanut seuraavaa jonka voi viettää oman lapsensa kanssa. ( vaikka onkin hauskutellut AP.n kanssa)
      Tuo lapsi on #1 , kuten sap jo heti alussa on huomioinut ja hyväksynyt. Se on oikein.

      AP.llä hiukan hämmentynyt olo kuinka pitäisi toimia, mennäkko omiin rientoihin silloin yksin vai viettää perhe-elämää kolmestaan.
      Ehdottaisin AP.lle: älkää muuttako yhteen. Vielä. Anna vanhemmalle tilaisuus 100% keskittäytyä lapseensa. He kumpikin tarvitsevat toisiaan - enemmän kuin sinä kumpaakaan tai he sinua.

      Antaessai kuvan lapselle että tulet olemaan osa hänen elämää, hän alkaa luottaa sinuun ja uskoa että sinulle voi kiukutella ja sinua voi rakastaa kuten omaa vanhempaansa (JOS asuisitte yhdessä) ja sitten kun sinä saisit mittasi täyteen ja häippäset pois kuvioista - taas on yksi jo luotettavaksi tullut aikuinen repäisty pois pienokaisen elämästä.

      Siitä ei hyvä seuraa. Kenellekään. Välisi lapsen vanhempaa tulehtuisi jne. Vanhempi VOI jättää sinut mutta ei lastaan.

      Pidä oma asuntosi.

      Halutessasi voitte silloin tälloin tehdä kolmestaan asioita, mutta esiinny vain yhtenä lapsen isän ystävistä. SE on normaalimpaa kanssakäyntia jokaisen silmissä.

      aika menee niin nopeasti, vain muutaman vuoden päästä lapsi muutta opiskelemaan ja on enemmän omillaan. Vanhempi tuskin häntä näkee lainkaan, ehkä muutaman kerran vuodessa. Silloin sinun asumisjärjestelyt eivät ole niin tärkeitä enää lapselle, siinä vaiheessa -aikuiselle.

      Suhteesi tuohon vanhempaan vain lujittuisi ja hyvällä onnella saisitte montakymmentä vuotta ihanaa yhdessäoloaikaa.

      • paipai

        Järkipuhetta. Kaikkien kannalta. Kun pidät oman pikku asunnon, voit miehen lapsiviikkoina nauttia sinkkuelämän iloista ja ylellisyydestä halutessasi, tai mennä viettämään uusperhe-elämää oman vapaan tahtosi mukaan. Muut vaihtoehdot toisivat ongelmia jollekulle kolmesta, tai kaikille.


    • pistämaantiellerenttu

      Jos se pitää kakaransa ykkösenä niin heitä ukko kartanolle ja kalsaripino perässä.

    • ihoiji

      No samalla tavalla siihen pitää suhtautua, kuin ydinperheessäkin. Tietysti vaikka on lapsia, niin joskus saa käydä yksin leffassa, tai vaikka ystävien kanssa viihteellä. Mutta jos se on jatkuvaa, niin ei silloin ole vielä kypsä parisuhteeseen, saatika lapseperheen vanhemmaksi.

      Ei lapsen olemassaolo tarkoita sitä, ettei koskaan saa enää tehdä mitään. Mutta se tarkoittaa sitä, että perheessä on ihmisen alku, josta huolehtimisen pitäisi olla kaikkien perheenjäsenten ykkösasia.

      Koska parisuhde on alkanut vauhdilla, niin lapsen takia uuden aikuisen roolia kannattaa aloitella rauhassa. Yleensä ei kannattaisi uusperhettä kovin vaihdilla perustaa, vaan lapsen tahdissa. Siten että lapsikin ehtii kiintymään tuohon uuteen aikuiseen, ennen kuin muutto yhteiseen kotiin on ajankohtaista. Yleensä tähän 10 vuotiaan kohdalla voisin olettaa menevän ainakin vuosi. (Ihan pieni lapsi voi kiintyä nopeamminkin.)

      Mitä te perhe-elämältä haluatte? Lukita koko purukan kotiin? Elää kuin kakarat ilman vastuita? Paras vaihtoehto lienee jotakin siltä väliltä. En minä itse kovin kepeällä perusteella lähtisi tyttöjen kanssa ulos baariin, jos mieheni lapsi on meillä. Eikä mieheni lähtisi äijien kanssa juomaan, jos minun lapseni on meillä. Mutta joskus on sellaisia tilanteita, joissa otetaan myös omaa aikaa. Se on tervettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3053
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      419
      2906
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      99
      2209
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1874
    7. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1868
    8. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1846
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1692
    Aihe