Maihinnousukengän pohjat

kengänpohjatirtosivat

Minulle kävi niin, että ostin "hyvät" maihinnousukengät talvikengiksi (liikunta metsissä). Kuitenkin talvella yli 34 asteen pakkasessa nillä kävellen ja juosten niiden kenkien pohjat irtosivat ja sen jälkeen kyyti oli jalkapohjille kylmää.

Kännykkä oli onneksi mukana ja soitin taksin lähimmälle sivutielle ja otin irronneet maastokengänpohjat kenkineen mukaan.

Menin näitä kenkiä myyneeseen liikkeeseen ja kysyin: "Miksi näistä kengistä irtoaa pohjat ja ne aiheuttavat hengenvaaran kovassa pakkasessa?"

Myyjä selitti, että "ei niitä olekaan tarkoitettu pakkaseen".

Minä kommentoin, että "miksi tällaista roskaa myydään sitten Suomessa, jossa talvella pakkanen on hyvin tavallista?"

Myyjä sanoi, "että sen on ostajan vika ja typeryys, ei myyjän."

Tuon kommentin sanottuaan otin hieman järeämmät toimenpiteet esiin ja olin kirjaimellisestisyöttämässä hänelle kumpaakin irronnutta kengänpohjaa eräässä tilanteessa. Sitten hän ei puhunut mitään ja häneltä tuli rahallinen hyvitys roskakengistä.

Sukulaiseni kautta sain tilattua armeijan varikolta ihan uudet maihinnousukengät, joista ei pohjat lähde irti edes 50 asteen pakkasessa.

Minkälaisia tuotteita Suomessa voidaan myydään laillisesti, vaikka myytäviä tuotteita tarkastetaan usean viranomaisen toimesta, jos ne ovat hengenvaarallisia?

7

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kenkämyyjä

      Olivatko ostamasi maiharit aitoa nahkaa? Missä ne oli tehty? Kastuivatko kengät usein ja jos, niin ehtivätkö ne kuivata kunnolla ennen jalkaan laittamista? Käytithän myös muita kenkiä maihareiden rinnalla? Kaikilla näillä on merkitystä kenkien kestävyyttä ajatellen. Kaupoissa voidaan myydä vaikka vinkuintiassa tehtyjä maihareita.. ne ovat edullisia ja niillekkin on ostajansa. Ne eivät tietenkään voi olla yhtä hyviä kuin kotimaiset ja kalliimmat kengät. Kaupoissa pitää olla erilaisia malleja saatavilla eri hintaluokissa.

      Jos kengät tulevat kovaan käyttöön, niin kuin metsässä kulkiessa ja kovassa pakkasessa tulee, pitää kenkien olla huippuluokkaa ja nimenomaan tälläiseen käyttöön tarkoitettu. Materiaalien tulee olla kestäviä ja hyviä ja se näkyy myös kenkien hinnassa. Jos kaikki hyvän kengän kriteerit täyttyivät ja ne kuitenkin menivät rikki, oli syytäkin palauttaa kengät ostamaasi liikeeseen. Myyjän vastaavasti tulee/tuli ottaa kengät vastaan ja laittaa ne takaisin tehtaalle tarkistettavaksi. Siellä ne joko korjataan tai palautetaan takaisin ilman korjausta, riippun miten kenkiä on käytetty ja onko rikkoutuminen normaalia vai ns. itseaiheutettua. Suutarillekkin kengät ehkä olisi voinut viedä... riippuen miten sovitaan. Uusia kenkiä myyjän ei olisi tarvinut antaa, ei ainakaan ennen kuin hän olisi keskustellut asiasta kenkien jälleenmyyjän kanssa ja sopinut miten tehdään.

      • maiharin_käyttötarkoitus

        Jos kengät on maiharin nimikkeellä myyty, niin kyllä niiden pitää silloin soveltua kenttäolosuhteisiin, eikä paraatikäyttöön.


      • MäMasa

        Maihari-nimike ei kerro kengästä juuri mitään. Ulkonäön se ehkä kertoo, ei muuta.


      • käyttötarkoitus

        Nimike kertoo myös kengän käyttötarkoituksen. Maihareissa vain on sama homma kuin kaikissa muissakin kengissä, esim. juoksukengät tai vaelluskengät pitää ostaa urheilu- tai ulkoiluliikkeestä kalliimmalla että ne kestävät ja soveltuvat käyttötarkoitukseen, mutta jos ostaa halpaketjun myymälästä esim. henkka-maukka 19€ lenkkarit tai muotivaelluskengät, niistä irtoaa heti pohja jos käyttää siihen tarkoitukseen mihin ne on myyty.


      • ilmainen_vinkki
        maiharin_käyttötarkoitus kirjoitti:

        Jos kengät on maiharin nimikkeellä myyty, niin kyllä niiden pitää silloin soveltua kenttäolosuhteisiin, eikä paraatikäyttöön.

        Höpö höpö. Maiharin nimike ei tarkoita mitään muuta, kuin että kenkä näyttää maiharilta. Läheskään kaikilla lenkkikengillä ei kannata juosta. Noin esimerkiksi.


      • pitää_korvata

        Totta kai kaikkien maiharin tai lenkkarin nimikkeellä myytävien kenkien pitää siihen käyttötarkoitukseen myös soveltua. Muuten saa rahat takaisin.
        Myös AP oli saanut rahallisen hyvityksen hajonneista kengistä: "Sitten hän ei puhunut mitään ja häneltä tuli rahallinen hyvitys roskakengistä."
        Jos kauppias ei olisi suostunut korvaukseen, siitä kuuluu tehdä valitus kuluttaja-asiamiehelle.


    • Mil-Tech_kuraa

      Mil-Techin "maihinnousukengät" kuuluvat kategoriaan vältä ja kierrä kaukaa! Ovat tekonahkaa, ompeleet ovat huonolaatuisia ja lähtevät pohjista ratkeamaan äkkiä. Nauhat ovat onnetonta kuraa ja vaativat heti vaihdon. Mil-Tecin maihareita ei tosiaan ole pakkaseen tarkoitettu, eikä niistä saa edes sadeveden pitäviä millään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1918
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      245
      1844
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      93
      1585
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1413
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1151
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1110
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      948
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      103
      895
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe