Aihe

mistä aloitit country musiikin kuuntelusi!?

bocephus

Itse aloin kuunnella vanhempaa country musiikkia seiskytluvun lopun rockabilly huuman aikoihin kun haettiin koko ajan vanhempaa materiaalia roots musiikin elviksen ennen 54 levytyksiä aikaisempia mestareita. Hank Williams sieltä osui heti käteen ja kuulostikin aika samantyyppiseltä, helppo oli lähteä kuuntelemaan.. Jokaisella meillä on jokin kiinto piste mistä tämä "hullu" Diggailu on lähtenyt käyntiin,, Johnny Cash, George Jones jne. jne. Uudempaan Countryyn tutustuin Randy Travisin ja mm. Garth Brooksin kautta. Parasta genressä ja tärkeintä on mielestäni sanat ja tarinat jotka liittyvät biiseihin..eli kuunnelkaa sanoja, jos ei heti avaudu niin sanakirja käteen, itselläni moni tarina on muuttanut muotoaan kun olen asiaa selvittynänyt. Esim froikkarien biisit aika suoraan alkuperäisistä käännetty. Olin ennen kantrikinkereiden vakituinen kävijä jos tiedätte missä country heebot höpöttelee niin kertokaa :)

8

206

  Vastaukset

  • mä aloin kuunnella kantria Turussa kun heräsin Pörssin terasilta paska housussa 1990- luvun puolella. hyvin on menny.

  • Olit varmaan ottanut muutaman aurajoen coktailin, se selittää kaiken.

  • En ollu, ihan kossua olin vetäny, mut pari päivää. Kyä mä siitä selvisin, mut jouduin maksaan sen yrjön siivouksen.

  • Joskus 70-luvulla kaveri osti farkut Jyväskylästä...saatto olla Haloselta....kaupantekijäisiksi tuli Johnny Cashin LP. Lainasin levyä ja veivasin Man in blackia, Orphania, Ned Kellyä ja Singin in Vietnam Bluesia...jne. Siitä lähtien olen kantria hyllyyni ostellu. Nyt löysin kyseisen Cashin levyn netistä ja tilasin ihan oman. :)

  • Taisi innostus tulla "Voi veljet missä lienet" elokuvasta ja sen soundtrackistä. Bluegrassiahan tuo enimmäkseen taisi olla. Sitten löysin Windows media playerista internet radiot ja sieltä kaikki country asemat... Johnny Cash, Alison Krauss ja Dolly Parton iskee ulkomaalaista Suomalaista ehkä voiko jotain Kari Tapiota tai Topi Sorsakoskea liittää tähän genreen... Tuommoinen bluegrass tyylinen olisi kivin mutta harvasta paikasta sitä kuulee.

  • Wheeler Walker jr.

   Siinä on se alku ja loppu luulen.
   Tai mistäs tiedän, ehkä tämä on ovi muuhunkin, mutta epäilen että ei. Ei ainakaan ennen kuin jostain löytyy toinen tuon tyylinen.

  • Avioerosta se alkoi. Yritin soittaa kantrilevyä väärinpäin ja saada toivoa siitä kun koira heräsi henkiin ja vaimo tuli takaisin.

  • Se oli joskus 1960-luvulla pikkupoikana, kun näin telkkarista Johnny Cashin shown. Ja se kolahti! En koskaan unohda sitä. Ja se ääni! Maailmaa oli muuallakin kuin mummolan pihalla. Siihen asti oli kuultu vain Malmsteneja, Olavi Virtaa (kaikki kunnia Olalle, nykyiset ja tulevat ns. tangokuninkaat on ihan vastaantulijoita!), pikkuoravia ja AnnikkiTähteä - ei kiinnostanut, kuten ei myöskään "pitkätukat" (lue: Beatles). Siitä se alkoi! I walk the line iski kuin juna tajuntaan. Joku sanoi että kaikki mistä countrymusiikin sielu muodostuu, sisältyy kappaleeseen "Tennessee Waltz". Oli muuten oikeassa.

   Minulla on nyt jonkun moinen countrylevykokoelma CD:nä, ja tänään viimeksi pistin kahvinkeiton aikana taustalle soimaan Roy Rogersia. Cashia (levätköön rauhassa) on myös jonkun verran, sitten joitakin vähän tunnettuja suuruuksia, kuin myös isoja nimiä. Tilasin juuri eilen CDON.COMista mm. Merle Travisin levyn, sekä Jim Reevesiäkin. Suomalaisista tuli tutuksi Country Express (oikein hyvää tavaraa!) jo 1970-luvulla. Koulupoikana kuuntelin kirjastossa Johnny Cash in San Quentin-levyn monen monta kertaa, siinä missä muut ikäiseni pilasivat musiikkimakunsa moppipäälevyillä. Vuonna 1976 Jussi Raittinen tekaisi kappaleen "Nashville Tennessee". Jo vain.

   Olen nyt kuusikymppinen äijä, ja aina vaan countryfanaatikko. Ollut jo yli viisikymmentä vuotta! Freukkaritkin menee minulle täydestä (Pekka Myllykoski R.I.P). Joku voisi pitää minua fakki-idioottina, mutta mitä siitä! Nykyiset popparirasvishipit on ihan mopoporukkaa, ainakin minun mielestäni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   6124
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   63
   5284
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   265
   3448
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   62
   2536