henkselit

rane

Vieläkö kukaan käyttää henkseleitä?
Millaisten housujen kanssa niitä on tyylikästä käyttää ja millaisia henkseleitä?
Onko kellään kokemusta aiheesta?
Ovatko yleensäkään muodissa?

30

9579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Weini

      Henskelit ovat ihan hyvä asia. Pitää vain muistaa yksi pikku seikka: ne kuuluvat alusvaatteisiin. Niitä ei siis esitellä koko maailmalle. Mutta saahan niillä esim. frakissa housut istumaan kunnolla.

      • rohkeako?

        Höh. Itsellä henkselit on kyllä talvella piilossa neuleen alla mutta kesällä reilusti näkyvissä t-paidan päällä. Miksi niitä pitäisi hävetä? Lähikaupan kassarouvakin totesi minulle viime kesänä että kiva kun jotkut miehet vielä käyttävät henkseleitä!


    • tuomo

      Rohkeasti käyttämään. Itse olen käyttänyt ja saanut pelkästään hyvää palautetta. Eikä silläkään niin väliä, koska itse pidän niistä. Näyttävät muuten naisten päälläkin hyvältä!

      • hops hops...

        isoisät pitää henkseleitä..


      • Wooster
        hops hops... kirjoitti:

        isoisät pitää henkseleitä..

        No tämä onkin miesten pukeutumiskeskustelufoorumi, ei poikien.


      • hops vaan
        hops hops... kirjoitti:

        isoisät pitää henkseleitä..

        Henkseleitä käyttää myös isät ja pojat ja joskus myös äidit ja tyttäretkin ulkoiluvaatteissaan. Lisäksi niitä on nähty duunareilla, herroilla ja maaseudun miehillä. Ja urheilijoilla kuten hiihtäjillä ja ampujilla. Ja kaiken lisäksi vielä Tanja Karpelallakin. Varmaan kaikki he häpeävät käyttää niitä.


    • Wooster

      Housunkannattimia olisi kiva käyttää, mutta housuja joissa on niille lenkit ei ole oikein missään myytävänä. Housut joita käytetään pääasiassa kannattamien kanssa yleensä myös leikataan hiukan erilailla, joten tavallisiin housuihin lenkkien ompeleminenkaan ei oikein toimi.

    • Sami

      Mä käytän - lähinnä farkkujen kanssa. Klipsimallit saa helposti siirrettyä housuista toisiin.

      Henkselit on aivan ylivoimaiset vyöhön verrattuna, ei housut putoa ja ei kiristä. Suurimman osan vuodesta menevät piiloon paidan alle - mutta kyllä mä käytän kesäaikaan ihan t-paidankin päällä.

      Kommentteja harvemmin asiasta tulee, pari kertaa kun olen kumartunut kengännauhoja sitomaan ja henkseliklipsit ovat vilahtaneet paidankauluksen alta, joku on tullut ihmettelemään että miten mun ikäiseni (alle 30v) pitää henkseleitä. Oon vaan aina sanonut että ovat paljon paremmat kuin vyö.

      Ennakkoluuloisten kannattaa ehdottomasti kokeilla, tuskinpa petytte!

      • liivi-leevi

        Avovaimo osti meikäläiselle liivit käytetäväksi esim. kauluspaidan kanssa. Näin henkselit jäävät hyvin piiloon. Tosin enimmäkseen ne ovat kyllä näkyvissä, se ei tuota minulle ongelmaa.


    • housut tippuu

      En ole ikinä omistanut henkseleitä, enkä ikinä tule omistamaan! Farkuissa pidän vyötä jos tarvitsee. Ja mieluummin vaikka nostelen/pitelen housuja ennen kuin henkselit laitan, sen verran juntit ja rumat ovat.

      • Santtu80

        Henkselithän on hyvän näköiset, ne korostaa pituutta ja on tosi kätevät, taitaa olla nyt muodissakin.

        Jos ei haluu pitää näkyvillä, nehän menee tosi hyvin kanssa päällyspaidan alla.


      • Housut tippuu
        Santtu80 kirjoitti:

        Henkselithän on hyvän näköiset, ne korostaa pituutta ja on tosi kätevät, taitaa olla nyt muodissakin.

        Jos ei haluu pitää näkyvillä, nehän menee tosi hyvin kanssa päällyspaidan alla.

        Henkselit sopii ainoastaan isoisälle, vanhemmalle maanviljelijälle tai juntille.
        Henkselit eivät ikinä tule niin paljoa muotiin että sellaiset ostaisin.


      • Krattius
        Housut tippuu kirjoitti:

        Henkselit sopii ainoastaan isoisälle, vanhemmalle maanviljelijälle tai juntille.
        Henkselit eivät ikinä tule niin paljoa muotiin että sellaiset ostaisin.

        Taidat itse olla juntti kun et ymmärrä klassista miesten tyyliä, johon henkselit sopivat mainiosti esimerkiksi yhdistelmässä samettihousut, kauluspaita ja jos on viileää, niin päälle vielä trenssi.


    • Mr.A

      Henkselit ovat yksi parhaista asioista mitä ihmiskunta on koskaan keksinyt. Itselläni on tällä hetkellä päällä yhdet ja kaapista löytyy ainakin kahdet lisää.
      Kun henkseleitä ja vyötä verrataan keskenään on selvää, että mielipiteet jakaantuvat kahtia: eräiden mielestä vyö on parempi, mutta todennäköisesti he eivät ole koskaan kokeilleet kunnon olkaimia. Henkseleiden etu vyöhön verrattuna on se, etteivät ne kiristä vatsaa, aiheuta liiveihin/neuleisiin epämääräistä kohoumaa, ja ne pitävät housut paremmin paikallaan.
      Henkseleitä ostaessa on otettava huomioon 5 perusasiaa: 1. Selän pituus. On tärkeää, etteivät henkselit ole liian pitkät (kiristys klipsit eivät saisi päätyä selän puolelle). Itselleni kävi taannoin näin. Ostin eräästä liikkeestä venizin leveät 120 cm pitkät olkaimet, koska aikaisemmat venizin ohuen mallin henkselini on ostettu 120 cm pituisina, oletin näidenkin sopivan. sovittaessani niitä huomasin kuitenkin, että ne ovat pidemmät. Hain mitta nauhan ja mitattuani molemmat olkaimeni huomasin, että ohuet ovat 116 cm ja leveät 126 cm. Tästä ikävästä tapauksesta huolimatta suosittelen venizin henkseleitä kaikille. 2. henkseleiden materiaali. Omasta mielestäni lähes venymättömät henkselit ovat paremmat, kuin venyvät, mutta tästäkin on olemassa 2 mielipidettä (onneksi venizin valikoimista löytyy molempia). 3. Kiinnitys. Kiinnityksessä on 2 vaihtoehtoa: joko perinteinen nappi kiinnitys tai modernimpi klipsi kiinnitys. itseltäni löytyy kahdet henkselit joissa on klipsi kiinnitys ja yhdet joissa on nappi kiinnitys. Klipsi kiinnitteiset soveltuvat käytettäviksi kaikenlaisten housujen kanssa (jopa verkkareiden), mutta klipsit saattavat vahingoittaa housujen kangasta (epätodennäköistä, mutta mahdollista). Nappi kiinitys taas on hitaampi ja jonkin verran työläämpi vaihtoehto, mutta se on perinteikkäämpi, aistikkampi ja varmempi (sekä housu ystävällisempi). Jos valitsee nappi kiinnityksen havaitsee pian, että sellaisia housuja, joissa on napit valmiina, on erittäin vaikeä löytää, mutta napin ompelemiseen ei mene kuin 3 minuuttia ja henkselit tarvitsevat 6 nappia, eli noin 18 min housut ovat olkain valmiit (jos teettää housunsa kannatta pyytää kiinnittämään napit olkaimia varten). Napit voi ommella joko housunkauluksen sisä- tai ulkopuolelle, itse suosin ulkopuolta. 4. Malli. on olemassa kahden mallisia henkseleitä X/H- ja Y-mallia. hoikalle ja normaali vartalolle sopivat kummatkin, mutta vatsakkaiden kannattaisi valita X/H-malli.
      5. Väri ja kuviointi. Jos aikoo hankkia vain yhdet henkselit, kannatta valita joko valkoiset, tai mustat, sillä frakin ja shaketin kanssa tulisi käyttä valkoisia henkseleitä, mutta mustatkin kelpaavat, sillä henkselit jäävät liivien alle piiloon (mainittakoon ettei liivien kanssa saa milloinkaan käyttä vyötä). Smokin kanssa käytetään aina valkoisia henkseleitä, vaaleat henkselit ovat suositeltavat myös siitä syyste, etteivät ne näy valkoisten neuleiden läpi. Arki käyttöön kannatta valita itseään eniten miellyttävät (Suomen suosituin kuvio on venizin mallistosta löytyvä mustat raidat harmaalla pohjalla, saatavana molemmilla kiinnitys tavoilla). On ihmisen oma asia haluaako henkseleiden näkyvän, vai ei. Itse olen niitä ihmisiä jotka eivät mene henkseli hihasillaa (ilman takkia) kotipihaa kauemmas.
      On valitettavaa, että vain harvat ikäluokkani (15-17) edustajat uskaltavat/kehtaavat käyttä olkaimia, ennen kuin ovat saavuttaneet eläkeiän ja harmittelevat sitten vanhoina asiaa. Itse uskalsin kokeilla henkseleitä, enkä ole sen jälkeen katunut sekunttiakaan tai edes harkinnut vyöhön palaamista. Haluaisinkin lopuksi rohkaista kaikkia kokeilemaan henkseleitä edes viikon ajan, ne ovat helppokäyttöisempiä kuin vyöt ja niitä saa edullisesti (venizin ohuet mallit alkaen 9.5€) lähes kaikista tavarataloista ja miesten vaate liikkeistä (Kärkkäisellä on kuitenkin erittäin laaja valikoima, muitakin merkkejä kuin veniz) . HUOM!! Henkselit ovat miesten yksinoikeus samoin kuin sukkahousut ja minihameet ovat naisten!

      Tässä vielä muutamat linkin aiheeseen liittyen:
      http://www.helsinginolkain.fi/
      http://www.veniz.fi/

      • agadgvad

        Nykyään henkselit ovat taas muodissa, etenkin nuorilla. Henkselit näyttää hyvältä laihojen/normi painosten päällä joten jos oot ylipainonen ni en suosittele. Nykyään henkseleitä pidetään juuri näkyvillä sillä eihän niitä kukaan paidan alta nää:D


      • csded

        Kun kerran asiaa noin paljon hehkutit, muistin että mullakin on kaapin perällä henkselit, joita en ole tainnut ennen käyttää kertaakaan.

        Olen nyt pitänyt niitä pari päivää väljien farkkujen kanssa puseron alla. Täytyy kyllä sanoa, että homma toimii, ei tarvi kiskoa housuja ylös kuten vyön kanssa vähän väliä joutui tekemään.

        Se mikä on hankalaa on vessassa isolla asialla käynti, pusero pitää joko ottaa pois että henkselit saa sivuun tai sitten irrottaa klipsit (ja sitten niitä on hankala kiinnittää uudelleen).

        Tänään kun kävin salilla, hieman nolostutti ottaa paitaa pois pukuhuoneessa kun mietin et miten tutut suhtautuu. Eipä kukaan asiaa sitten mitenkään noteerannu ja huomasin että vieruskaverinkin housuista henkselit löytyivät.

        Luulenpa että käytän kyllä jatkossakin, sen verran kätevät nää on.


      • Mr.A
        csded kirjoitti:

        Kun kerran asiaa noin paljon hehkutit, muistin että mullakin on kaapin perällä henkselit, joita en ole tainnut ennen käyttää kertaakaan.

        Olen nyt pitänyt niitä pari päivää väljien farkkujen kanssa puseron alla. Täytyy kyllä sanoa, että homma toimii, ei tarvi kiskoa housuja ylös kuten vyön kanssa vähän väliä joutui tekemään.

        Se mikä on hankalaa on vessassa isolla asialla käynti, pusero pitää joko ottaa pois että henkselit saa sivuun tai sitten irrottaa klipsit (ja sitten niitä on hankala kiinnittää uudelleen).

        Tänään kun kävin salilla, hieman nolostutti ottaa paitaa pois pukuhuoneessa kun mietin et miten tutut suhtautuu. Eipä kukaan asiaa sitten mitenkään noteerannu ja huomasin että vieruskaverinkin housuista henkselit löytyivät.

        Luulenpa että käytän kyllä jatkossakin, sen verran kätevät nää on.

        Tervetuloa meidän henkseleiden-ystävien onnelliseen joukkoon.


      • Hoffnungslos
        Mr.A kirjoitti:

        Tervetuloa meidän henkseleiden-ystävien onnelliseen joukkoon.

        Omien henkseleiden yksi klipsi on löystynyt niin, ettei niitä oikein voi enää käyttää. Kyllä ne vuoden kesti jokapäiväisessä käytössä. Täytyy ostaa uudet!


      • sampsa27
        Hoffnungslos kirjoitti:

        Omien henkseleiden yksi klipsi on löystynyt niin, ettei niitä oikein voi enää käyttää. Kyllä ne vuoden kesti jokapäiväisessä käytössä. Täytyy ostaa uudet!

        klipsejä saa ostettua ainakin ebaystä ja ne on ihan helppo itse vaihtaa henkseleihin.
        Itse ostin parilla taalalla pussillisen ja vaihdoin löystyneet klipsit uusiin.

        Ensiapuna voi kokeilla kääntää housun kaulusta vähän siitä kohdasta mihin klipsin kiinnittää niin pysyy taas kiinni.

        Mä käytän kans henkseleitä päivittäin joten klipsejä kuluu. Näin helteellä ihan näkyvästi t-paidan päällä.
        On sen verran kätevät ja mukavat ettei kyllä vyötä juuri tule enää käytettyä.


      • henkselit ja vyö

        Selvennys vyön ja henkseleiden yhteiskäyttöön on yksikertainen, henkselit pitävät housut ylhäällä ja vyö estää niitä nousemasta liian ylös.


    • argywerhwqeth

      mietikää mikä sana HENKSELIT

    • dfyjdgk

      JOS SINÄ OSTAISIT MINULLE HENKSELIT, NIIN MINÄ HEITTÄISIN NE ROSKIIN !!!!!! :D

    • NettiShopit
    • suosittelen vahvasti

      Kannattaa hankkia myös sukkanauhat, ne ovat ihan välttämätön ja henkseleitäkin tärkeämpi asuste, pitävät sukan ylhäällä ja paidan helman housuissa. Ilman sukkanauhoja pitää aina välillä tunkea ylösnoussutta kauluspaidan helmaa housuihin, ja nostella nilkkoihin valuneita sukanvarsia takaisin ylös. Siis ihan toivotonta tulla toimeen ilman tällaisia:
      http://www.varusteleka.fi/pictures/9445b.jpg

      • kokemustaonmyös

        Sukkahousut on paljon paremmat.


    • Petteri1990

      Olin vuonna 1990 ylioppilaskirjoituksissa. Edessäni istui vaaletukkainen hyvännäköinen tyttö, jolla oli vaaleansiniset farkut ja niiden kanssa pinkit, leveät henkselit. Kun ylioppilaskoe oli ohi, kimuli nosti pinkit henkselit ylös olkapäilleen; laittoi vaalean farkkutakin niiden päälle, ja oli ne päällä tosi seksikäs vaalea blondipimu.

      Eli kyllä mm. pinkit tai glitter-henkselit kimmoillekin sopii kuten kireet farkutkin.

    • Jere28

      Musta henkselit on tosi mukavat päällä. Ei tarvi nostella farkkuja jatkuvasti eikä vyö kiristä mahaa. Itse pidän yleensä henkselit ihan paidan päällä näkyvissä - mut visiin aika moni muu pitää piilossa puseron alla. Kantsii kyllä kokeilla, parantaa huomattavasti elämänlaatua.

    • Justiina_kaulimen_kanssa

      Henkselipaketti on takuuvarma lahjaidea kundikaverille - ihastu tai vihastu? Älkää tyttöystävät tai rouvat yhtään vähätelkö! Tarvetta henkseleille monen miehen housuissa meidän naisten mielestä ainakin on. Eipähän aviomiehellä enää housut lökötä. Juovuksissa suomalainen mies ainakin on, mutta saataisiin edes henkseleillä housut pysymään miehillä ylhäällä lököttämättä.

    • Timppa78

      Ei tulis mitään duunissa ilman henkseleitä kun joutuu kumartelemaan ja kyykistelemään jatkuvasti. Aluksi yritin käyttää vyötä mut jatkuvasti joutui housuja kiskomaan ylös. Vapaallakin tulee käytettyä usein farkkujen kanssa, näyttää paljon paremmalta kun housut istuu kunnolla.

    • Anonyymi

      Mikä moka..!!! Menin rekrytapahtumaan uusissa farkuissa, jotka osoittautuivat hirveiksi lökäreiksi. Koko ajan ständeiltä toiselle siirryttäessä sai kiskoa farkkuja toisella kädellä ylös. Suorastaan hävetti. Vyö ei ollut riittävän tehokas. Edellisessä vastaavassa taphtumassa vähän aiemmin olin käyttänyt farkkujen kanssa piilossa mustan T-paidan ja mustan Collage-paidan välissä mustia henkseleitä. Oikea valinta silloin. Henkselit piti farkut ylhäällä eivätkä todellakaan näkyneet muille. Ei tarvinnut mokailla ja kiskoa farkkuja koko ajan ylös muiden nähden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe