Mitä lihavampi on, sitä enemmän syödystä ruoasta

Tämäonfakta

muuttuu rasvaksi lihasten sijaan. Sen sijaan jos kehossa rasvaa on vähän, pluskalorit muuttuvat pääasiassa lihakseksi. Tämän takia AINA ENSIN rasva pois ennen kuin rupeaa rakentamaan lihaksia.

8

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkkiperspers

      Höpöhöpö. Kyllä se keskimäärin on näin että lihomiseen taipuvaiset ihmiset kerryttävät huomattavasti tehokkaammin myös lihasta kuin luonnostaan laihat. Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön. Tietenkin jos on lihava niin niitä lihaksia ei välttämättä erota niin hyvin sieltä rasvakerroksen alta.

      • MrJuha82outolintu

        Totta.


      • Drollensdroll

        >>Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön.<<

        On kuitenkin tutkittu fakta, että kaikilla terveillä ihmisillä 95-99% kaikesta ravinnosta imeytyy. Jopa ripulissa yli 90% ravintoaineista imeytyy käyttöön.

        Että mihinköhän ne ravintoaineet ja energia sitten häviää sellaisella ihmisellä, joka ei ole taipuvainen lihomaan? Siirtyy elimistöstä johonkin kosmiseen mustaan aukkoon, vai?


      • biokemiaajasokeria
        Drollensdroll kirjoitti:

        >>Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön.<<

        On kuitenkin tutkittu fakta, että kaikilla terveillä ihmisillä 95-99% kaikesta ravinnosta imeytyy. Jopa ripulissa yli 90% ravintoaineista imeytyy käyttöön.

        Että mihinköhän ne ravintoaineet ja energia sitten häviää sellaisella ihmisellä, joka ei ole taipuvainen lihomaan? Siirtyy elimistöstä johonkin kosmiseen mustaan aukkoon, vai?

        Kyse on siitä kuinka hyvin insuliini ohjaa energian soluihin ja muut hormonit sen sieltä takaisin käyttöön. Ylipainoisilla ihmisillä on usein jonkin asteinen insuliiniresistenssi, mikä tarkoittaa sitä, että kun energia on kerran varastoitu, sitä on vaikeampi saada sieltä käyttöön -> tulee nälkä -> syö enemmän -> energiaa taas varastoituu, muttei purkaudu -> nälkä jne. Mitä suurempi rasva% on, sitä pahempi on myös insuliiniresistenssi. Terveellä ja normaalipainoisella ihmisellä tuo energian ottaminen soluista käyttöön toimii normaalisti jolloin ei tule syötyä liikaa.
        Tässä on myös syy sille, miksi nopeasti verensokeria nostavat ruuat lihottaa paremmin kuin verensokeria tasaisena pitävät safkat. Kalori ei ole kalori siinä mielessä, että eri lähteistä tulevilla kaloreilla on erilainen metabolinen ja biokemiallinen vaikutus ihmiskehossa.


      • teräksinen
        Drollensdroll kirjoitti:

        >>Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön.<<

        On kuitenkin tutkittu fakta, että kaikilla terveillä ihmisillä 95-99% kaikesta ravinnosta imeytyy. Jopa ripulissa yli 90% ravintoaineista imeytyy käyttöön.

        Että mihinköhän ne ravintoaineet ja energia sitten häviää sellaisella ihmisellä, joka ei ole taipuvainen lihomaan? Siirtyy elimistöstä johonkin kosmiseen mustaan aukkoon, vai?

        ihan säästöliekillä. ei huvita syödä.
        ei ole kauheasti hyötyäkään.


    • ruokavalio

      Syötkö vielä kaloreita?

      Liikunta ei auta lihavuuteen.

      On pelkkä myytti, että ylipaino johtuisi liikkumattomuudesta.

      Liikunta alentaa muun muassa sydäntautien ja dementian riskiä, muttei auta painonpudotuksessa.

      Viimeisen 30 vuoden aikana, kun lihavuus on yleistynyt merkittävästi, länsimaisten ihmisten liikunnan määrässä on tapahtunut vain pieni muutos. Tämä (tieto) kohdistaa syytökset leviävistä vyötäröistämme suoraan kuluttamiemme kalorien määrään ja laatuun.

      Syy löytyy ruokateollisuudesta, joka levittää väärää tietoa ja lobbaa asiantuntijoita, "mikä maksaa jopa miljoonia ihmishenkiä". Tällaista väärää tietoa on esimerkiksi mielikuvat liikkumattomuuden ja ylipainon väitetystä yhteydestä.

      Syy on sokereissa ja muissa hiilihydraateissa, joita syödään aivan liikaa.

      Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä.

      Kaloriteorian takana on hyvin mekanistinen käsitys ihmisen kehon toiminnoista. Siinä ajatellaan, että ihmiskeho on kuin auton bensatankki, jossa varastoituneen energian määrä on sama kuin tankatun polttoaineen sisältämä energiamäärä vähennettynä poltetun energian määrällä.

      Kalorien vähentämiseen perustuva laihdutusteoria jää 20. vuosisadan suurimmaksi "tieteelliseksi ankaksi". Se on ansa, huiputus, hölmö ja vaarallinen olettamus, jolla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Ja kuitenkin se on ohjannut ravitsemuskäyttäymistämme yli puolen vuosisadan ajan.

      Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla, koska kaloriyksikkö kuuluu pannuhuoneeseen. Se on näppärä yksikkö vertailtaessa puun polton onnistumista. Tiedetään, että kalorit eivät ole tasa-arvoisia vaikutuksiltaan esimerkiksi insuliinin tuotantoon. Jos otat kalorisi hiilihydraateista, sen vaikutus on erilainen kuin rasvoista tai proteiineista.

      Kaloriteoria pätee fysiikassa. Jos ihminen olisi kone, sisäänotetun ja kulutetun energian voisi laskea helposti ja ongelmaa ei olisi. Ihminen ei kuitenkaan ole kone. Ja tuotteiden ravintoarvot ovat usein arvioita.

      Siihen mikä kaloreiden hyötyosuus on vaikuttaa muun muassa suoliston kunto (imeytyminen) ja elimistön hormonaalinen tila (pääseekö ravinto verenkierrosta kuinka täydellisesti soluihin). Jos syödään vaikkapa tuhat kilokaloria, siitä jäänee osa matkalle ja osa tulee läpi. Jos syödään vaikkapa tuhat kilokaloria, niin syödäänkö se oikeasti vai luullaanko vain? Jos kroppa toimii hyvin, päästään lähelle optimaalista tilaa. Ei kuitenkaan voida tietää kuinka paljon energiasta häviää esim. lämpöhukkana, koska myös ympäristöllä on merkitystä. Kaloriteoria on hyvä lähtökohta, mutta se voi heittää jompaan kumpaan suuntaan usemman sata kilokaloria.


      Tämä artikkeli kritisoi vahvasti kaloriajattelua vastaan, siis sitä hypeä, mihin Puska ja Fogelholm väitteensä perustavat.
      http://www.prweb.com/releases/2014/11/prweb12339572.htm



      "Syö vähemmän ja liiku enemmän"

      on aivan liian yksinkertainen ohje ylipainoa vastaan kamppailtaessa. Jos saat ammattilaiselta tällaisen ohjeen eikä hän osaa neuvoa muuta, on syytä vaihtaa neuvonantajaa. Ihmiselimistö on monimutkainen tasapainojärjestelmä jossa on useita mekanismeja sisäänrakennettuna vaikeuttamassa ylipainon hoitamista.

      Biological Mechanisms that Promote Weight Regain Following Weight Loss in Obese Humans
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3797148/

      iikunnan osuus on vain noin 10 prosenttia painonhallinnasta, avainasemassa on siis ruokavalio

    • Hiilimies

      Kaikki tarkasti kalorikontrolloidut (metabolic ward) tutkimukset päätyvät aina samaan lopputulokseen. Kalori on kalori. Tuli se rasvasta tai hiilihydraatista. Kaloriteoriaa ei ole pystytty kumoamaan. Eikä sitä yksi huuhaa-artikkeli kumoa.
      Huom! Kaloriteoriaa on yritetty kumota VHH-hihhulien tutkimuksissa, mutta lopputulos on aina sama, edelleen. Kalori on kalori.

    • vähänkaikkeapliis

      sattuu treenailemaan kaikki nämä ovat helpompia asioita tapahtuakseen
      ennen kuin huomaakaan
      vähemmän
      pystyy vetään tuollaisen koulu-jumpan läpi = hyvä kunto ihan riittävä
      ja hyvä kunto on hyvä vointi asiat tolallaan
      vaikka pystyisi jotain ei tarvitse
      ja aurinko paistaa
      jotain hyvää mitä se olisi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe