Mitä lihavampi on, sitä enemmän syödystä ruoasta

Tämäonfakta

muuttuu rasvaksi lihasten sijaan. Sen sijaan jos kehossa rasvaa on vähän, pluskalorit muuttuvat pääasiassa lihakseksi. Tämän takia AINA ENSIN rasva pois ennen kuin rupeaa rakentamaan lihaksia.

8

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • erkkiperspers

   Höpöhöpö. Kyllä se keskimäärin on näin että lihomiseen taipuvaiset ihmiset kerryttävät huomattavasti tehokkaammin myös lihasta kuin luonnostaan laihat. Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön. Tietenkin jos on lihava niin niitä lihaksia ei välttämättä erota niin hyvin sieltä rasvakerroksen alta.

   • MrJuha82outolintu

    Totta.


   • Drollensdroll

    >>Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön.<<

    On kuitenkin tutkittu fakta, että kaikilla terveillä ihmisillä 95-99% kaikesta ravinnosta imeytyy. Jopa ripulissa yli 90% ravintoaineista imeytyy käyttöön.

    Että mihinköhän ne ravintoaineet ja energia sitten häviää sellaisella ihmisellä, joka ei ole taipuvainen lihomaan? Siirtyy elimistöstä johonkin kosmiseen mustaan aukkoon, vai?


   • biokemiaajasokeria
    Drollensdroll kirjoitti:

    >>Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön.<<

    On kuitenkin tutkittu fakta, että kaikilla terveillä ihmisillä 95-99% kaikesta ravinnosta imeytyy. Jopa ripulissa yli 90% ravintoaineista imeytyy käyttöön.

    Että mihinköhän ne ravintoaineet ja energia sitten häviää sellaisella ihmisellä, joka ei ole taipuvainen lihomaan? Siirtyy elimistöstä johonkin kosmiseen mustaan aukkoon, vai?

    Kyse on siitä kuinka hyvin insuliini ohjaa energian soluihin ja muut hormonit sen sieltä takaisin käyttöön. Ylipainoisilla ihmisillä on usein jonkin asteinen insuliiniresistenssi, mikä tarkoittaa sitä, että kun energia on kerran varastoitu, sitä on vaikeampi saada sieltä käyttöön -> tulee nälkä -> syö enemmän -> energiaa taas varastoituu, muttei purkaudu -> nälkä jne. Mitä suurempi rasva% on, sitä pahempi on myös insuliiniresistenssi. Terveellä ja normaalipainoisella ihmisellä tuo energian ottaminen soluista käyttöön toimii normaalisti jolloin ei tule syötyä liikaa.
    Tässä on myös syy sille, miksi nopeasti verensokeria nostavat ruuat lihottaa paremmin kuin verensokeria tasaisena pitävät safkat. Kalori ei ole kalori siinä mielessä, että eri lähteistä tulevilla kaloreilla on erilainen metabolinen ja biokemiallinen vaikutus ihmiskehossa.


   • teräksinen
    Drollensdroll kirjoitti:

    >>Johtuu siitä että elimistö ottaa heillä paremmin ravintoaineet käyttöön.<<

    On kuitenkin tutkittu fakta, että kaikilla terveillä ihmisillä 95-99% kaikesta ravinnosta imeytyy. Jopa ripulissa yli 90% ravintoaineista imeytyy käyttöön.

    Että mihinköhän ne ravintoaineet ja energia sitten häviää sellaisella ihmisellä, joka ei ole taipuvainen lihomaan? Siirtyy elimistöstä johonkin kosmiseen mustaan aukkoon, vai?

    ihan säästöliekillä. ei huvita syödä.
    ei ole kauheasti hyötyäkään.


  • ruokavalio

   Syötkö vielä kaloreita?

   Liikunta ei auta lihavuuteen.

   On pelkkä myytti, että ylipaino johtuisi liikkumattomuudesta.

   Liikunta alentaa muun muassa sydäntautien ja dementian riskiä, muttei auta painonpudotuksessa.

   Viimeisen 30 vuoden aikana, kun lihavuus on yleistynyt merkittävästi, länsimaisten ihmisten liikunnan määrässä on tapahtunut vain pieni muutos. Tämä (tieto) kohdistaa syytökset leviävistä vyötäröistämme suoraan kuluttamiemme kalorien määrään ja laatuun.

   Syy löytyy ruokateollisuudesta, joka levittää väärää tietoa ja lobbaa asiantuntijoita, "mikä maksaa jopa miljoonia ihmishenkiä". Tällaista väärää tietoa on esimerkiksi mielikuvat liikkumattomuuden ja ylipainon väitetystä yhteydestä.

   Syy on sokereissa ja muissa hiilihydraateissa, joita syödään aivan liikaa.

   Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä.

   Kaloriteorian takana on hyvin mekanistinen käsitys ihmisen kehon toiminnoista. Siinä ajatellaan, että ihmiskeho on kuin auton bensatankki, jossa varastoituneen energian määrä on sama kuin tankatun polttoaineen sisältämä energiamäärä vähennettynä poltetun energian määrällä.

   Kalorien vähentämiseen perustuva laihdutusteoria jää 20. vuosisadan suurimmaksi "tieteelliseksi ankaksi". Se on ansa, huiputus, hölmö ja vaarallinen olettamus, jolla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Ja kuitenkin se on ohjannut ravitsemuskäyttäymistämme yli puolen vuosisadan ajan.

   Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla, koska kaloriyksikkö kuuluu pannuhuoneeseen. Se on näppärä yksikkö vertailtaessa puun polton onnistumista. Tiedetään, että kalorit eivät ole tasa-arvoisia vaikutuksiltaan esimerkiksi insuliinin tuotantoon. Jos otat kalorisi hiilihydraateista, sen vaikutus on erilainen kuin rasvoista tai proteiineista.

   Kaloriteoria pätee fysiikassa. Jos ihminen olisi kone, sisäänotetun ja kulutetun energian voisi laskea helposti ja ongelmaa ei olisi. Ihminen ei kuitenkaan ole kone. Ja tuotteiden ravintoarvot ovat usein arvioita.

   Siihen mikä kaloreiden hyötyosuus on vaikuttaa muun muassa suoliston kunto (imeytyminen) ja elimistön hormonaalinen tila (pääseekö ravinto verenkierrosta kuinka täydellisesti soluihin). Jos syödään vaikkapa tuhat kilokaloria, siitä jäänee osa matkalle ja osa tulee läpi. Jos syödään vaikkapa tuhat kilokaloria, niin syödäänkö se oikeasti vai luullaanko vain? Jos kroppa toimii hyvin, päästään lähelle optimaalista tilaa. Ei kuitenkaan voida tietää kuinka paljon energiasta häviää esim. lämpöhukkana, koska myös ympäristöllä on merkitystä. Kaloriteoria on hyvä lähtökohta, mutta se voi heittää jompaan kumpaan suuntaan usemman sata kilokaloria.

   Tämä artikkeli kritisoi vahvasti kaloriajattelua vastaan, siis sitä hypeä, mihin Puska ja Fogelholm väitteensä perustavat.
   http://www.prweb.com/releases/2014/11/prweb12339572.htm

   "Syö vähemmän ja liiku enemmän"

   on aivan liian yksinkertainen ohje ylipainoa vastaan kamppailtaessa. Jos saat ammattilaiselta tällaisen ohjeen eikä hän osaa neuvoa muuta, on syytä vaihtaa neuvonantajaa. Ihmiselimistö on monimutkainen tasapainojärjestelmä jossa on useita mekanismeja sisäänrakennettuna vaikeuttamassa ylipainon hoitamista.

   Biological Mechanisms that Promote Weight Regain Following Weight Loss in Obese Humans
   http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3797148/

   iikunnan osuus on vain noin 10 prosenttia painonhallinnasta, avainasemassa on siis ruokavalio

  • Hiilimies

   Kaikki tarkasti kalorikontrolloidut (metabolic ward) tutkimukset päätyvät aina samaan lopputulokseen. Kalori on kalori. Tuli se rasvasta tai hiilihydraatista. Kaloriteoriaa ei ole pystytty kumoamaan. Eikä sitä yksi huuhaa-artikkeli kumoa.
   Huom! Kaloriteoriaa on yritetty kumota VHH-hihhulien tutkimuksissa, mutta lopputulos on aina sama, edelleen. Kalori on kalori.

  • vähänkaikkeapliis

   sattuu treenailemaan kaikki nämä ovat helpompia asioita tapahtuakseen
   ennen kuin huomaakaan
   vähemmän
   pystyy vetään tuollaisen koulu-jumpan läpi = hyvä kunto ihan riittävä
   ja hyvä kunto on hyvä vointi asiat tolallaan
   vaikka pystyisi jotain ei tarvitse
   ja aurinko paistaa
   jotain hyvää mitä se olisi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   153
   4279
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   270
   2808
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2330
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1938
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1201
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1132
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1103
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   148
   993
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   878
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   826
  Aihe