Islam ja Kristitty

Hämmentynytkristitty

Poikaystäväni on siis islami uskoinen itse olen kristitty , Olemme seurustelleet muutaman vuoden ja Haluaisimme mennä naimisiin. Haluaisin perinteiset kirkko häät onko mahdollista mennä naimisiin jossain kirkossa ja vihkiikö papit eri uskontokuntia yhteen? Olen kuullut jostain että imaani tulisi vihkimään? Tiedättekö asiasta mitään? En ole itse aikomassakaan kääntymään muslimiksi joten auttakaa :D

8

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppeliini1

      Mitä seurakuntasi pastori vastasi kun kysyit häneltä?

    • 1810

      Siunauksen voi saada kirkossa, vihkimistä ei. Siviilivihkiminen maistraatissa siis, ja mahdolliset uskonnolliset seremoniat sitten erikseen. Suosittelen seurustelemaan ja kasvamaan vielä jokusen vuoden.

      • inshallah

        Kyllä islaminuskoiset edellyttävät että kasvaminen ja intiimi seurustelu tapahtuu nimenomaan avioliitossa. Go for it, jos rakastatte toisianne ja mies kohtelee sinua hyvin. Epäluulot sikseen. Toivottavasti tulet hyvin toimeen appivanhempien kanssa. Ja ota selvää islamin pääpiirteistä kuitenkin, vaikka et ajatellut kääntyä. Koraanissa ja kristinuskossa on käsittääkseni paljon samaa, vain me tyhmät ihmiset sotkemme ahdaskatseisuudessamme hyvät systeemit.


      • 1810
        inshallah kirjoitti:

        Kyllä islaminuskoiset edellyttävät että kasvaminen ja intiimi seurustelu tapahtuu nimenomaan avioliitossa. Go for it, jos rakastatte toisianne ja mies kohtelee sinua hyvin. Epäluulot sikseen. Toivottavasti tulet hyvin toimeen appivanhempien kanssa. Ja ota selvää islamin pääpiirteistä kuitenkin, vaikka et ajatellut kääntyä. Koraanissa ja kristinuskossa on käsittääkseni paljon samaa, vain me tyhmät ihmiset sotkemme ahdaskatseisuudessamme hyvät systeemit.

        Mutta voisi sen verran kasvaa, että osaa selvittää, millainen vihkiminen tulee kyseeseen ja on Suomessa pätevä. Epäluulot sikseen, mutta pitää ottaa selvää, mihin sitoutuu.


    • gfdfgdfgdg

      Kannattaa vielä harkita, lähteekö tuohon avioliittoon. Joudut miehen alistamaksi Islamin oppien mukaisesti. Jos mies on taitava, hän tekee sen niin että itsekin luulet että alistuminen on hyvä asia ja teet sen ilolla. Jos saatte lapsia niin niistä tulee väkisin muslimeja. Erotilanteessa hän todennäköisesti vie lapset ulkomaille.

    • islam

      Unohda koko mies, muutamat muslimit ovat mustasukkaisia ja väkivaltaisia, ja muslimimiestä ei sitte jätetä, tai sitte lähtee henki, niinsanottu kunniamurha.
      Mahdolliset lapset ovat miehen omaisuutta niin, kun sinäkin.
      Mitään asioita et saa yksin päättää, mies ja miehen suku päättää sinuakin koskevat asiat.
      Menetät kaiken vapautesi ja itsemäärämisvaltasi.
      Harkitse tarkkaan mihin ryhdyt.

      • woewoe

        Tuollaisia suomalaisia miehiäkin olen tavannut. Tunnen myös suomalaisia naisia, jotka ovat olleet vuosikymmeniä ihan onnellisesti naimisissa muslimin kanssa. Ja tehneet itsenäistä uraa siinä sivussa. Miehet ovat yksilöitä, muslimitkin. Eri muslimimaissa on hyvinkin erilainen kulttuuri. Joissakin naisen elämä voi olla ahtaampaa kuin toisissa. Siitä kannattaa tietenkin ottaa selvää, ennen kuin ottaa ison askeleen.


    • Kuten yllä jo sanottiin, avioliiton siunaaminen on kirkossa mahdollista. Avioliiton siunaaminen on mahdollista silloinkin, kun pari ei kuulu kirkkoon. Vihkiminen puolestaan edellyttää, että kumpikin kuuluu kirkkoon ja on konfirmoitu.

      Ehkä hyvä ratkaisu olisi puhua tilanteesta avoimesti. Mitä kumpikin teistä haluaa? Ymmärrän hyvin, että haluat kirkkohäät. Mutta mietin myös, mitä poikaystäväsi haluaa? Onko hänelle tärkeää, että imaami on paikalla?

      Onnea jo näin etukäteen!

      Vilppu H.
      pappi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      318
      2957
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2233
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1661
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      190
      1571
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1365
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1263
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe