Työtön ja TE-virkailija synonyymejä

PummiJaSenKaveri

Molemmat loisivat työtä tekevien rahoilla. Molemmille maksetaan palkkaa makailusta.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • örkkiörventausörvönen

      "Työtön ja TE-virkailija synonyymejä . Molemmat loisivat työtä tekevien rahoilla."

      Niinkö, mutta ehkä silti jokainen vielä palkkatöissäkävijä tietää että parempi on että loisivat kuin että on alituinen vaara joutua kohtaamaan työttömiä jotka ovat siirtyneet hankkimaan elantonsa kirveellä ja/tai puukolla.

      Ja senkin ne työssäkäyvät tietää että vaikka joku ilkiäisikin ruveta niitä nyt työttömiä tappamaan vähemmäksi eikun siis lopullista ratkaisua vallitsevaan massattyöttömyyten käytännönteoin aikaansaamaan , niin entäpä sitten ensi vuonna kun edessä voi olla se tilanne että tuleekin oma vuoro päätyä työttömyyttään tapetuksi eikun lopullisesti ratkaistuksi kun ensin oma nykynen työpaikka ottaa ja katoaa?

      Tai että vaikka itse nyt töissäkäyvä olisikin työpaikkansa suhteen turvassa niin miten omat lapset tai lapsenlapset? Miten niitten mahtaa käydä jos tässä alati lisääntyvän automaation ja koneistuksen mailmassa niitten ihmisarvo mitataisiin vain sillä että tarviiko joku juuri nyt heitä jonnekkin töihin?

      Mutta työtön siis muka loisii. Ei ole totta. Työtön on työtön vain koska vallitsee työpaikkapula. Työpaikkapulan olemassaolon todistaa se että avoimia työpaikkoja ei ole kerrallaan kuin muutamatuhat kun taas työttömiä on vuodesta toiseen satojatuhansia.

      Työpaikkapulasta kuitenkin ovat käytännössä päättäneet ja sen aiheuttaneet työnantajat eivätkä työttömät. Joten voidaan väittää että työttömät eivät ole työpaikkapulan syy vaan työttömät ovat työpaikkapulan seuraus.

      Aloittaja ei kuittenkaan esittänyt syyllistämisen häivää työnantajien suuntaan vaikka tietää että juuri he käytännössä aiheuttavat työpaikkapulan.

      Esmes ei niin pientä yrittystä ettei johtaja/omistajan mersua olisi pihalla,. Tyytymällä käytettyyn ladaan mersun sijasta niin olisi heti yrityksellä varaa palkata 5 ihmistä lisää töihin, ja jos kapitalisti siirtyisi polkupyörään niin jopa 10 ihmistä voitaisiin heti palkata lisää, mutta lähimmäisestä pulassa ei pääomapiireissä välitetä vaan halutaan vaan leuhottaa sillä mersulla kylillä.

      Myös, TE-virkailija ei ole työtön vaan toimeton koska vallitsee työpaikkapula. TE-virkailijan työ on välittää työttömille tietoa avoimista työpaikoista. Jos avoimia työpaikkoja ei ole niin TE-virkailijalla ei ole mitä välittää.

      Työpaikka pulasta kuitenkin ovat päättäneet työnantajat eivätkä TE-virkailijat. Aloittaja ei esittänyt syyllistämisen häivää työnantajien suntaan tässäkään.

      Toisaalta miksi emme lähestyisi ongelmaa myös historiasta käsin. Aikoinaan oliko talvisodan jälkeen tai vähän myöhemmin kun moottorisaha ilmaantui metsätyömaille niin tuhannet pokasahalla metsurin ammattia harjoittaneet jäivät työttömiksi,

      Mutta oliko silloin syy siihen että yksi metsuri moottorisaha pystyi tekemään 10 pokasahalla puuta kaataneen metsurin työt niissä metsureissa joilla ei ollut työvälineeksi kuin pokasaha?

      Tai ehkä kun jollain metsätyösavotalla oli määrä kaataa 10 000 mäntyä jostain hakkuualuellta jossain aikamäärässä, ja jos aiemmin sen määrän puuta kaatamiseen siinä aikamäärässä tarvittiin vaikkapa 100 metsuria pokasahoineen, mutta sitten enää 10 metsuria moottorisahoineen, niin oliko se että mäntyjä edelleen piti tai voitiin maksimissaan kaataa sillä savotalla vain ne 10 000 kpl:tta eikä vaikkapa 90 000 - 100 000 kpl;:tta niiden moottorisahan tulon myötä työttömiksi joutuneiden metsurien syy?

      Puhumatikaan että oliko se tilanne sitten työnvälittäjienkään syy kun metsurien kysyntä eli tarve moottorisahiojen tulon myötä yht'äkkiä putosi aivan älyttömästi vaikka puuta silti kaatui savotoilla entiseen malliin tai jopa enempi mitä kaadetun puun määrään tulee.

      Niinpä jos haluamme saman määrän metsureita moottorisahoneen töitä tekemään kuin mitä heitä joskus oli töissä pokasahojen kanssa, niin älkäämme panko metsuria moottorisahan kanssa 8 tunniksi töihin vaan vain 4 tunniksi ja kas, metsurin tarve on jo kaksinkertaistunut. Ja jos metsurin työaikaa lyhennettäisiin vain 5 tai 10 minuuttiin/työpäivä niin metsureita tarvittaisiin entistä enemmän vaikka moottorisahojen tehoa lisättäisiin lähes äärettömäksi.

      Mutta onko kapitalisti valmis maksamaan metsurille 5 tai 10 minuutin työstä elämiseen riittävän palkan? Ei ole, sillä mersun osamaksut painavat päälle. Siksipä ensiaskel täystyöllisyyteen on aloittaa määrätietoinen kamppanja jossa kerrotaan niistä monista terveyshyödyistä joita tulee kun kapitalisti päivittäin mersulla ajelun sijaan pyöräilee sinne yrityksensä sijaintipaikalle.

      • TuetPoikki

        Laiska työtön luuseri ei saa narukäsillään edes kirvestä maasta. Ei kannata velttojen työttömien uhitella, ettei mummot anna kävelypekistä korville.
        Tuet poikki, niin alkaa veltot kädet vahvistumaan.


      • näinsetapahtuu
        TuetPoikki kirjoitti:

        Laiska työtön luuseri ei saa narukäsillään edes kirvestä maasta. Ei kannata velttojen työttömien uhitella, ettei mummot anna kävelypekistä korville.
        Tuet poikki, niin alkaa veltot kädet vahvistumaan.

        Kun työnantajat kävelevät veltoilla koivillaan kauppaan ostamaan paperia ja kuulakärkikyniä, että voidaan somia TES-mukainen työsopimus, niin työttömyys ja tuet loppuu.


      • yrittäjäkurssit

        Lisäksi TE-virkailijoiden tulee järjestää työnantajille pakkokursseja, jossa mennään yhdessä kauppaan, ja opetetaan kädestä pitäen kuinka ostetaan kuulakärkikyniä ja tulostuspaperia - etuasemassa kurssille pääsemisen suhteen ovat sosiaalisten yritysten yrittäjät, ja semmoisten, jotka käyttävät työvoimaa työkokeilun nimissä ilman työsopimusta.

        Kurssit suoritetaan ilta-aikaan työajan ulkopuolella. Vaihtoehtona on yhdyskuntapalvelu, jos ei halua osallistua mikäli sattuu kurssitarjouksen saamaan.


    • Antityp

      Vertauksesi ontuu. Työttömissä on ammattikoulutettuja ja oikeista duuneista saatua kokemusta. Virkapaskaloisilla on vain vittumainen luonne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      662
      4906
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3529
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      155
      3268
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2518
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2339
    6. 257
      1923
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe