Kuinka päästä menneisyyden mokausten ahdistuksesta

mokailevainen

Minulla on monia menneisyyden mokauksia, joissa olen käyttäytynyt omituisesti / huonosti ja ihmiset ovat ihmetelleet. Minä olen tehnyt enemmän kaikkea häpeällistä ja mokaillut enemmän kuin tavallinen ihminen. En tiedä miksi näin on, mutta luulen että minulla on jokin neuropsykologinen häiriö.

Välillä aina joku tapahtuma muistuttaa minua jostain mokauksesta, alan ajatella sitä mokausta (vaikken haluaisi) ja tulee ahdistavia tunteita, joista en pääse helposti eroon. Kärsimys ja häpeä on aika tuntuvaa.

En voi aina etukäteen tietää, mikä asia tulee laukaisemaan ahdistavan ja häpeällisen muiston, joten en pysty hallitsemaan niitä laukaisevia tekijöitä. Jopa vain kotona, netissä ollessani saatan törmätä netissä johonkin sanaan, joka tuottaa muiston jostain ahdistavasta muistosta menneisyydessäni.

Onko muilla tällaista ja miten päästä siitä eroon?

9

1137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhhhhhu

      Minä haluaisin myös vastauksen esittämääsi kysymykseen, miten pääsisin eroon tästä? Kaikki ihmiset eli myös minä olen tehnyt elämässäni asioita joita kadun, häpeän jne. Ongelmani on se että en pääse yli tekemistäni mokista. Pyörittelen niitä päässäni ja saatan tehdä niistä totaalisen katastrofin mielessäni. Pahin tietty on se että mielessäni olen jo aiheuttanut jonkun toiisen henkilön kuoleman tjtn.

      Vittuimaista tässä on myös se että asiat jotka ovat jo tapahtuneet ja joita ei enää tarvitsisi pyöriitellä päässään saattavat sinne ilmestyä jonkin asian yhteydessä. Jokin pienikin asia joka muistuttaa jostain vanhasta asiasta joka hävettää tjtn nousee pintaan ja saattaa lähteä elämään taas omaa elämäänsä, joka tarkoittaa itselläni tuskaisuutta.

      Itse olen joskus jopa toivonut että mulle tehtäisiin lobotomia tai jotain etten ole enää ajatteluuun kykenevä. En jaksa, en halua, en pysty enää kierimään näissä tunteissa mutta kun ne tulevat en pääse niistä eroonkaan. Ei tosiaan hyvin mene jos itselleen edellämainittua toivoo....

    • Olkaa tietoisia mielenliikkeistä ja sanokaa mielessä aina seis kun epätoivottu muisto alkaa vyöryä mielessä.

    • kevätkukkax

      Minulla oli myös syyllisyydentunteita menneisyyden virheiden takia ja ne aiheuttivat ahdistusta.
      Jossakin vaiheessa sitten opin ajattelemaan, että se mikä on "tapahtunut on tapahtunut ja asiaa ei voi enää muuksi muuttaa" vaikka kuinka haluaisi. Täytyy vaan armahtaa itseänsä ja jatkaa eteenpäin. Tämän oppiminen ei kuitenkaan käynyt hetkessä mutta jotenkin tähän kasvoi ajan kanssa. Jos pystyt ajattelemaan näin niin voit työntää nuo menneet asiat pois mielestä ja päättää että niitä on enää turha murehtia vaan nyt eletään tätä hetkeä.

    • neb

      Minulla on sama, tunnen välillä valtavaa häpeää jostakin mitä olen tehnyt, sanonut tai jättänyt tekemättä, häpeä on niin suuri että lähes kierin sängyssä niitä miettiessäni. "Seis" ajattelu ei siihen auta. Lääkäri on kertonut että masennus ja ahistushäiriöissä tulee helposti pakkoajatuksia jotka kuuluvat oireidenkuvaan, ne voivat olla mitä tahansa ajatuksia jotka tulevat toistamiseen kykenemättä itse vaikuttamaan niihin ja ne ovat ahdistavia. Varsinaisia masennusoireitakaan ei välttämättä vielä ehdi näkyä ennen niitä.

    • poitsukka64

      On oikeus olla armollinen itselleen ja muille. Anteeksianto itselle ja anteeksisaamiseen uskominen muilta auttaa. Oma ratkaisuni on ns. taviksen rukous, josta saa rohkaisua. Oli pari pahempaa juttua, joista kerroin rippi-ominaisuudessa pastorille ja sain vapauden sitä kautta (vanhentuneita rikoksia, joita ei voi hyvittää yms.).
      Huono omatunto Jumalan äänenä ja liian ankara yliminä psykologisena kehitysvaiheena (ristiriitaiset, tiukat ohjeet vanhemmilta tai muilta läheisiltä yliminän kehittymisvaiheessa) menevät helposti sekaisin.
      En halua jeesustella, mutta Luojamme haluaa eheyttää meitä, ei olla syyttämässä ja tuottamassa ahdistusta ja syyllisyyttä ja häpeää.
      Iloa kevääseenne :-)

    • poika13

      Minäkin haluaisin muuttaa pois tms. Olen mokaillut kaikkea outoa ja häpeän joka hetkeä. Siis oikeasti, myös kaikkea sitä mistä voisin olla ylpeä. En uskalla käydä edes kaupungilla.

      • Tuo on sinänsä melko tuttua. Sitten jos vaikka tekee maalin jalkapallossa, niin ajattelee, että ne antoi säälistä tehdä ja nauraa sitten, kun minä luulin oikeasti olevani hyvä. Ei tollasta jaksa.


    • 1211

      On ollut samaa.

      Pitäisi oppia antamaan itselle anteeksi nuo vanhat tilanteet. Ei kukaan ole täydellinen ja virheiden tekeminen kuuluu ihmisyyteen.

    • Aavaranta

      Niinpä. Nii ajatukset on niin tuttuja. Voimii meille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä haluun vaa oikeesti kuulla

      Että sulla on kaikki hyvin. Ihan oikeasti haluan. Ehkä meitä ei sit ollu tarkotettu yhteen, mut oot mulle äärettömän tär
      Ikävä
      81
      1959
    2. Olisikin se meidän tapaaminen jo liian jännää

      Näin pitkän ajan jälkeen.
      Ikävä
      73
      1236
    3. Mitä tapahtunut?

      Ken tietää mitä viitostiellä betonin kohilla käynyt punaisen auton kanssa?
      Suomussalmi
      18
      1179
    4. Melko hyvin tunnen jo hänet

      Hän ei ole sopiva. Jotain hyvää tässä palstan seuraamisessa on ollut. Omien ajatusten ja tunteiden jäsentämisen lisäksi
      Ikävä
      85
      1104
    5. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      272
      943
    6. Ikävöin kyllä

      En voi ottaa nyt yhteyttä, joten puran tänne järjetöntä ikävääni. Tunteeni sinua kohtaan ovat valtaisat.
      Ikävä
      33
      936
    7. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      49
      894
    8. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      62
      879
    9. Tiedätkö sinä

      Miten lähellä tänään oli että olisin pyytänyt sua treffaamaan. Olin täysin valmistunut siihen, mutta en löytänyt sinua t
      Ikävä
      19
      839
    10. Hesari tunnustaa että Ukraina on häviämässä sodan - Suomen poliittinen eliitti housut kintuissa

      Oliko aivan pakko sitoutua politiikkaan jossa pumpattiin älyttömät summat rahaa Kankkulan Kaivoon eli Kiovan natseille?
      Maailman menoa
      213
      829
    Aihe