2-3 krs viikko salilla

kuuntellaan

Hei,älkää treenatko liikaa 2-3 krt vk salilla riittää ja 1 aerobinen treeni,moni jumputtaa ihan liikaa eikä palaudu koskaan,Seuratkaa arnold swatcnekkeriä,kuunnelkaa kroppaa jos viimeviikkoset vielä tuntuu mitä järkeä mennä toistamaan,oon saanut hyviä tuloksia treenaamalla 8-9 pv välein 1 lihasryhmän.

25

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maailmanmestarit

      Jumputus ohjelmat pois 10-15 sarjat ja 3x 8 tilalle niin alkaa kehitystä tapahtumaan.

    • omakeho

      Oikeassa olet,hyviä tuloksia oikeilla painoilla,en ole jumputellu 25 v ja lihakset on massiiviset.kiva katella omaa kroppaa,oonko vähän narsistinen.

    • raw

      "hyviä tuloksia" aika suhteellinen käsite... Oisko esittää jotain konkreettista??

      • omakeho

        Kyllä on esittää,esim penkki 35 kg lisää,mave 60 kg lisää,piukat vatsalihakset,juokseminen kulkee rivakasti, onnellinen ja tyytyväinen urheilija,jos harjoittelisin kuntokeskus ohjelmalla,harjoittelu polkisi paikoillaan,


      • 7_____________

        Niin ja missähän ajassa nuo on tulleet? Ja kuinka kauan olet harjoitellut?


      • omakeho

        15 kk meni tuohon,tällä hetkellä seuraan Jouko aholan harjoittelu ohjelmia,sieltä saadaan vielä toiset 35 kg lisää ja maveen 80 kg lisää.


      • Sorry_

        Jos 15kk sitten aloitit harjoittelun, niin on kyllä aika onnettomat tulokset!


      • nouseeko
        omakeho kirjoitti:

        Kyllä on esittää,esim penkki 35 kg lisää,mave 60 kg lisää,piukat vatsalihakset,juokseminen kulkee rivakasti, onnellinen ja tyytyväinen urheilija,jos harjoittelisin kuntokeskus ohjelmalla,harjoittelu polkisi paikoillaan,

        Hyvin on noussut tulokseksi, jatkaako kasvu vielä noususuhteista rataa,vai alkaako pikku hiljaa rajat tulemaan vastaan.


    • treenimies

      Kyllä se riippuu mitä tavoittelee.

      Esim:voimaa ja lihasnäyttävyyttä eli pieni rasvaisuutta ei voi saavuttaa millään 2-3 kerran viikko treenillä.

      Toki ylläpitää voi tuollamäärällä ihan hyvän kropan ja tehon mutta kehitystä ei tule kun ikääntyy,monihan tosiaan käy kerran tai kahdesti viikkoon mutta se on ihan täysi harhaluulo kehitykseen.

      Natuna eli puhtaana joutuu treenaamaan melkoisen paljon mieli saada urheilijan saatikka nostajan kropan ja vielä voimaa kaiken päälle.

      Itse menen huomenna neljännen kerran tällä viikolla,tärkeintä mielestäni on ettei treenaa yhdellä kertaa liian kauan aikaa eli ei jää asumaan salille,nopeasti siirrytään laitteelta laitteelle eikä vetkutella.

      45min-hieman yli tunti voisi käyttää aikaa treenaamiseen ja sekin niin ettei rehki liikaa vaan sujuvasti tekee liikkeet.

      Toki kolme kertaa viikkoon on jo kova sana mutta riippuu siitä mitä hakee kehityksestään.

      Ja palautuminen on taas monen tekijän suma,riippuu ihmisen genetiikasta ja ruokavaliosta eli mitä suuhun laittaa,jos syö pitsoja ja muuta roskaa joissa on jauhoa ym... niin saa unohtaa koko kehityksen treenamisen,toinen on alkoholi ,nämä on niitä jota urheilija ei laita suuhun vaan näkee kauas tai kauemmas.

      45 minuttia saa normaali kaverin suhteeliseen kuntoon kun treenaa vähintään kolme kertaa mielummin enemmän siis,enkä tarkoita tässä mitään polkupyöräilyjä ym laitteita vaan ne on sitten kaiken muun päälle.

      Jotkut pitkälle kehittyneet treenaa kaksi kertaa päivässä eli aamusta ja illasta,mutta kumminkin vähintään viisi kertaa viikossa.

      2-3 kertaa viikkoon on enenmänkin ylläpitoa ,mutta alussa toki hyvä määrä mutta raja tulee vastaan nopeasti jolloin ei kehity mihinkään enään.

      Sen verran vielä mainitsen useimmista narsisseista, ettei ne nää olevan rasvaisessa kunnossa ,kumminkin useimmista ei ole menemään kehon mittaukseen jossa katsotaan rasvat ja muut ,siitä saa pienen osviitan kehostaan .esim kaveri joka ei ole treenanut vuosiin on jo heikossa kunnossa ,monet treenaajat jo kahden viikon jälkeen saatikka kuukauden.

      Tunnen useita jotka treenaavat uintia kerran viikkoon tai kahteen ja kuvittelevat olevan hyvässä kunnossa,sekun ei aivan riitä jos sukeltaa yhtämittaan altaan päästä päähän,se ei kerro mitään vielä.

      No kumminkin parempi tehdä jotain kuin ei mitään,40v-50 vuotiaana kaikki on paljon vaikeampaa kun aloittaa liikkumisen aivan alusta jos edes voi enään.

      • Nuutinen54

        Elikkä nostaa harjoitus krt 4 krt viikko ja 45 min -1 h kerrallaan saadaan kroppa parempaan kuntoon, harjoitteletko ympäri vuoden,kuinka 1 kk kesäloma näkyy harjoittelussa,onko vaikea lähtee loman jälkeen harjoittelemaan.


      • treenimies

        "kuinka 1 kk kesäloma näkyy harjoittelussa,onko vaikea lähtee loman jälkeen harjoittelemaan."

        Sitä ei saa olla tai jos on niin pitää liikkua muuten reippaasti,mutta kaikkihan siinä toki kärsii,menee nostoissa koko tuntuma ja yleensäkin liikeissä tuntuma poistuu tavallaan herkkyys.

        Voima taso häviää monesti jo kuukauden aikana,se häviää aika pienestäkin jos treenaa väärin tai käy kuume ja on poissa viikon tai jopa kaksi viikkoa salilta.

        Tällöin käynistyminen on hidasta,kuukausi lomaa tarkoittaa pitkälle ehtineelle shokkia eli elimistö pysähtyy,ainoastaan kuumilla ilmoilla ei kannata rehkiä turhaan tai pitää yrittää tehdä liikeitä mahdollisimman viileään aikaan.

        Mielestäni hyvään kuntoon voi päästä noin tunnin reippaalla treenillä,tämä kaikki on mahdollista vain kun hieman keskittyy liikeisiin ja tekee rivakasti kaikki,eli laitteesta laitteeseen nopeaan tahtiin,ei jäädä istumaan esim:penkkipunneruspenkille kuin aivan muutamia sekuntteja jos on pakko.

        Pikku pausseja toki muttei jäädä niin kuin useimmat jää kahdeksi miinutiksi lepäämään tai moniksi minuuteiksi .(toki riippuu henkilön kunnosta ) mutta kun keho tottuu niin liikkeet olisi syytä tehdä ripeästi.

        Tässä suunilleen sitä mitä tarkoitin. Eli linkki alla.

        https://www.youtube.com/watch?v=ciNS-V6Y3Eg


      • raw

        Viikko tai kaksi lomaa tekee kehitykselle vain hyvää, jos se on oikein ajoitettu. Esim. 8-10 vk treeniä, 1vk taukoa ja uusi ohjelma. Tauon jälkeen tietenkin ensimmäiset pari viikkoa pitää vain ottaa vähän kevyemmin. Ja toi taukojen pituus sarjojen välissä, riippuu mitä treeniltä hakee. Esim. Voima harjoittelussa pidetään pidempiä taukoja sarjojen välissä...


    • treenimies

      Niin vielä lisään sen verran etten väheksy ketään joka treenaa kahdesti viikkoon eli se on paljon parempi kun yksikerta viikkoon sehän on puolet lisää.

      Joten siinä mielessä kaksi kertaa on ihan hyvä mutta se ei luo kehitystä kroppaa sillä vauhdilla kun toivoisi.

      • lepoilija

        Tuo ei pidä paikkaansa,uskon enemmän arnold swatcnekkeriä, hän treenasi 3 krt vk.levolla saavutettu hyöty on suurempi.

        Toiset raataa kuin oravat,lepäilen kotona ja kasvatan lihaksia.


      • raw

        Onks sul Arskan "lisäravinteetkin" käytössä...;)


      • lepoilija

        On käytössä,pinaatti,puurot ja vihannekset,lihaskasvun tuntee kehossa kun harjaantuu.


      • hohhoijaa2015

        Iso Arska ei todellakaan treenannut 3krt/vk... Sallikaa minun nauraa.
        Arnold treenasi läpi ikänsä aina vähintään 4krt-10krt/vk riippuen treenijaksosta.
        Ja on sanonut, että olisi voinut enemänkin treenata, mutta hänen genetiikansa ansiosta se riitti noihin tuloksiin. Sitten kun lisätään "lisäravinteet" käyttöön, niin homma on paketissa.

        Kyllä se menee oikeastaan näin harjoittelu:
        - 1krt/vk = Stabiloivaa
        - 2krt-3krt/vk = ylläpitävää (lihaksiston suhteen) ja kuntoa kohottavaa
        - 4krt /vk = Eli yli 4krt/vk harjoittelu on vasta sitä lihasmassaa lisäävää ja kuntoa todella kohottavaa harjoittelua.

        Aika salilla riippuu täysin minkälainen treeniohjelma menossa. Se voi kestää 45min tai 1h 45min.

        Ja nuo ylläolevat tietenkin siten, että ruokavalio ja lepo ovat kunnossa.

        Ihmisillä vain tuppaa olemaan hiukan vääristynyt tuo todellisuuden kuva...ja sitten ihmetellään kun "en laihdu" tai "ei kasva lihakset" tai "ei tule kehitystä"...

        Ja se, että painot ovat kasvaneet 35kg ja 60kg ei meinaa ihan yhtään mitään... Tai antaa se osviittaa siihen, että sinulla treenivuosia takana korkeintaan 2v. Tuolloin tuleekin pienillä treenimäärillä kovasti kehitystä. Sitten parin vuoden säännöllisen treenin jälkeen kehityskäyrä pysähtyykin ko. ohjelmalla.

        Kun olet saanut penkissä puhkottua sen 150kg-160kg ja mavessa sen 180kg-220kg, niin sitten voidaan puhua jo kovista kehitystuloksista. Mutta tuon alle menevät tulokset, niin....noup.


    • 234512347654

      No hei vaan sullekin.Mikä apostoli sä luulet olevasi.Mä treenaan vaan joka päivä sen takia kun se saa mut hyvälle tuulelle.Mielummin kovaa ja syvältä.Joskus kun oon vapalla meen aamulla ja illalla. jotta ei tartte hinkkaa pitkää sarjaa.Kateellisia aivopieruja täytyy vaan kestää ja niitähän saleilta löytyy.Taidampa lähteä reenaamaan ja piste

    • 25vuottabodausta

      Kerta viikkoon lihasryhmä kehittää 100% varmasti. Tekeekö sen sitten millä jaolla on asia erikseen. 4-5 jakoinen toki hyvä mutta muutoinkin voi tehdä.
      Elikkä jos treenaat 2-3krt viikossa ja saat tehtyä niin varmasti kehittyy.
      Arnold ei treenannut näin mutta esim frank zane treenasi juurikin näin. Ennen kisoja toki kun aineet mukana niin lisäsi treenejä.

    • SilloinJaTällöin

      Minä treenaan salilla tosi satunnaisesti, joskus vain kerran viikossa. Minulla ei ole mitään treeniohjelmaa ja menen aina laitteelta toiselle oman mielialani ja -halujeni mukaan. Treenaan yleensä vähintään 1,5 tuntia kerralla ja ainakin minulla näkyy harjoituksen vaikutus välittömästi, kun olen käynyt "pumppaamassa" lihaksia.

    • kyselenmuilta

      Pidättekö aineena kreatiinia tai jauho proteenia lisänä?

      Onko enään natu eli puhdas jos noita käyttää aktiivisesti?

    • iofiohoh

      kuka vittu on arnold swatcknekker??

      • treenimies

        No vastaan näin leikkimielisesti luulen ette tietäisi kuka on tuon iso arska.

        Ne on aikaudelta jolloin oli oikeat kehonrakentajat niitä oli paljon,heillä oli oikeanlainen vartalon muoto verrattuna nyky muodottomiin möykkyihin,heillä oli eli 1970-1990 välisenä aikana lihasten terävyyttä ja kauneutta lihaksissa,eli hiottiin niitä kuin timantteja ,ei kerätty niinkään massaa josta ei erotu terävästi ja kauniisti lihasten muoto sekä vartalot oli hiottuja todella kovilla treeneillä ja pienemmillä aineilla.

        hyvän kropan omistajaksi ei pääse 2-3 kerran viikko treenillä,se jää rasvaiseksi eli ihon alla on rasvaa ja vatsa on pömppö niin kuin useimmilla kehon rakentajilla esim:mentula on tässä esimerkki,ei hyvä juttu.

        Proteiinia ja muuta käytetään ihan liian kevyin perustein vaikka käydään vain 3 kertaa treenamassa,ei niitä tarvita jos treenataan niin vähän.


      • raw

        "hyvän kropan omistajaksi ei pääse 2-3 kerran viikko treenillä,se jää rasvaiseksi eli ihon alla on rasvaa ja vatsa on pömppö niin kuin useimmilla kehon rakentajilla esim:mentula on tässä esimerkki,ei hyvä juttu." Et kyllä IHAN oo perillä asioista...


    • RHP4eva

      Tiesittekö että varssenekkeri oli paska näyttelijä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3249
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      552
      3063
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2426
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2012
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1832
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1652
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      109
      1332
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1215
    Aihe