Anoppi haikailee poikansa exän perään

Suuttunut

Itäsuomalainen anoppini vierailee meillä keskimäärin kerran/kk, 4 päivää kerrallaan. Sitä siksi, että yleensä silloin meillä on myös mieheni kaksi lasta. Anoppi makaa olohuoneessa sohvalla kun muut huoneet eivät hänelle käy. Sieltä hän sitten jakaa käskyjä kuten saako jo sitä kahvia ym. Kahvipöydässä hän huokailee kovaan ääneen ja poikkeuksellisen usein, että kuinka olivatkaan hyviä nuo entisen miniän tekemät leivonnaiset, että kuinka tuo entinen miniä oli lahjakas ja taitava kokeilemaan erilaisia leipomuksia, että kuinka hän, anoppi, kaipaa oikein kovasti tuon naisen tarjottavia, että kuinka siro ja kaunis tuo nainen olikaan, ja vielä kiltti kuin mikä, ja olivat kauniit siniset silmät. Minä sitten kuuntelen ja ihmettelen samalla kun anoppini juo keittämääni kahvia ja ahmii tekemiäni pullia. Näyttävät maistuvan kun tarjotin on päivän päätteeksi aina tyhjä. Mutta nuo idioottimaiset puheet! En tiedä, kestänkö enää. Mieheni ei sano sanaakaan. Hänen mielestään minulla ei ole oikeutta pahastua eikä minun tarvitsisi edes noteerata anoppini tölväisyjä. Mitä teen?
Kuten mainitsin, anoppi käy meillä passattavana oikein tiuhaan. Minä olen käynyt hänen luonaan tasan yhden kerran. Hän jopa kehtasi toivoa, että en osallistuisi hänen syntymäpäiväjuhliin. Hän asuu kesäisin mökillä, johon minä en ole tervetullut. Että sellainen tapaus. Inhottaa koko ihminen!!!!!!!!

18

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • antskut

      Ahaa että tällainen mies joka ei ollenkaan pidä sinun puoliasi eikä ole käsittävinään anopin tahallaan loukkaamista? Kuule hyvä ihminen älä tuollaisia puheita enää kuuntele. Sinulla on oikeus siun tunteisiin ja kodissasi käy luonnollisesti vain ihmisiä jotka on sinne tervetulleita . Anopilla ei tällaista oikeutta ole olemassa..

      Sinuna sanoisin alkuun kuitenkin miehellesi että anoppisi ei sitten enää pariin kuukauteen tule käymään ja että sopii esimerkiksi (joku päivämäärä sovitaan kalenterista yhdessä) ja vierailun kesto. Anoppi myös nukkuu, missä emäntä käskee ja noudattaa talon tapoja. Anoppi nähnee lapsenlapsiaan ex miniälläänkin?

      Kahvia voi anoppi itsekkin keitellä ja opetella vaikka teillä ollessa leipomaan niitä ihania exminiän leivonnaisia sinullekin.. Tämän kaiken kun sanot oikein hunajaisen ystävällisellä äänellä niin hyvää tulee. Muista toistaa, ellei uskota.. miehelle menee perille kyllä! Kerro myös anopillesi uusi asenteesi rauhalliseen ja päättäväiseen sävyyn... Saavat huomata että sinulla on nyt ilmainen anoppi-palvelu loppu ja sinulla on määrätietoinen, uusi asenne!

      Jaksamista!

    • Jenniina1

      Meillä laitettaisiin loukkaaja järjestykseen. Sillä ei ole merkitystä, kuka se sitten ikinä onkaan, vaikka olisi tasavallan presidentti. Meidän kotona sitä ei sallita. Ruotuun laittaminen tapahtuisi ystävällisesti, rauhallisesti ja päättäväisesti. Mieheni ei hyväksyisi äitinsä käyttäytyvän kuin pellossa.

      Pääasiassa on anopin pojan tehtävä hoitaa asia äitinsä kanssa, mutta tarvittaessa minäkin toimin, esimerkiksi sanomalla siellä kahvipöydässä ystävällisesti: "Kun nyt koko ajan kehut tuota ex-miniää, niin miltä luulet sen minusta tuntuvan? Mieti itse, miltä tuntuisi jos koko ajan vertaisin sinua ex-anoppiin." Tai: "Jos eivät nämä pullat kelpaa kun koko ajan kehut niitä ex-miniän pullia, niin voit ihan jättää syömättä". Voi sanoa suoraan myöskin: "Miksi sinä koko ajan tahallaan loukkaat? Minä en saa tulla mökille, mutta sinä tulet tänne ja koko ajan arvostelet. Miten tuo voi noin olla?

      Eniten ihmetelen kuitenkin miestäsi. Miten hän voi äitinsä käytöksen hyväksyä, vaikka sinä olet siitä sanonutkin hänelle?

    • Suuttunut

      Anoppini ei mene ex-miniälleen, koska tämä on uudessa suhteessa ja eikä halua anoppia nähdäkään - olihan anoppi aikoinaan hänenkin kotona passattavana. Mieheni kertoi, kuinka anopin lähdön jälkeen ex oli pari päivää sähissyt, koska siivottavaa ja järjesteltävää oli paljon. Anopilla kun oli taipumus tehdä lettuja, mutta jälkiään hän ei koskaan siivonnut. Meilläkin hän vaan ilmoittaa, että nyt teen lettuja, että onko jauhoja, laktoositonta maitoa ja margariinia. Hän on aina letunteon yhteydessä sotkenut keittiön. On sääntö, että töistä tullessani liesitasolla ja lattialla on kuivunutta taikinaa, taikinakulho ja muut välineet kuivumassa työtasolla ja margariinia sotkettu joka paikkaan. Anoppi totesi, että astianpesukone ei tykkää hänestä. Minä en voi sanoa mitään, koska silloin olen epätasapainoinen ja aiheutan poikien läsnä ollessa riitaa ja painostavaa ilmapiiriä. Mieheni taas sanoo, että ei kannata vanhan höpsön naisen sanomisista välittää; hän ei halua pahoittaa äitinsä mieltä.

    • Suuttunut

      Ja vielä - minulta ei koskaan kysytä, sopiiko anopin vierailu vai ei. Mieheni ilmoittaa, että on tilannut äidille liput, ja kertoo tulo- sekä menopäivän ja asia on loppuun käsitelty. Olen ihmetellyt, mutta mieheni on paheksunut suhtautumistani asiaan. Itse hän kehtasi kyllä vinkua, kun kerroin, että ulkomailla asuva siskoni tulee syntymäpäivänäni muutamaksi päiväksi käymään ja kuinka ollakaan, tapahtuma osui viikonlopulle, jolloin lapset ja anoppi olisivat ollut meillä. Mieheni mielestä olisi pitänyt neuvotella hänen perheelleen sopivasta ajankohdasta ja minun olisi pitänyt siirtää syntymäpäiväjuhlia ja siskon olisi pitänyt vaihtaa lentoliput ettei hän vaan olisi samana viikonloppuna meillä kuin anoppi ja lapsetkin. En tietenkään suostunut. Lapset, anoppi ja mieheni olivat sinä viikonloppuna mieheni isän, joka asuu ulkomailla, omistamassa asunnossa. Mieheni perhe ei osallistunut syntymäpäivilleni.

      • et_oo_tosissas_ethän

        Minä en edes tuollaista vässykkää mieheksi viitsisi katsella! Hyi hitto mikä mammanpoika oikein mamin tossun alla elävä. En yhtään ihmettele että ex-miniä lähti!


      • moido

        Niimpä, paljoa ei ole tehtävissä miehen suhteen. Eli ei voi jäädä tuollaiseen kiinni tai menee elämä pilalle, oikein toivoton tapaus tuntuu tuo mies olevan.. Anoppi on siis onnistunut tehtävässään ja mies ei saa ikinä toimiva liittoa koska anoppi on olemassa..


    • mekkk

      Miehesi pitää sanoa suoraan äidilleen että suu kiinni ja ex ei puhuta tässä talossa niin voi anoppi oppia tai sitten ei. Jos miehesi ei uskalla sanoa tästä asiasta niin sanoppa sinä ihan suorran että jättää nuo ex tyttöysvistä puhumisen jonnekkin muualle muttatäällä niistä ei puhuta.

    • sillainnnii

      No mutta harmi.., nyt on vakavan keskustelun paikka miehesi kanssa. Eli sovit uudelleen teidän kahden väliset säännöt koskien myös hänen poikiaan ja anoppia. Ellei mies saa tuon vertaa aikaan eteesi toimia, niin kannattaa ajatella jatkaako enää suhteessa, jossa sinua poljetaan. Mieheltä aika lyhytnäköistä käytöstä, samoin anopilta. Itse en kuuntelisi enkä katselisi, sanoisin mielipiteeni napakasti

    • ratkaisu

      Eikös sitten olisi paras, että nämä 4 päivää olisivat mies, anoppi ja lapset miehen isän asunnossa ja sinulla olisi ihan omaa lomaa ja voisit kutsua vaikka tyttökavereita yms. Saisivat anoppi ja miehesi keskenään siivota omat sotkunsa jne

      • Suuttunut

        Asiaa on joskus aikaisemmin pohdittu, mutta se ei ole mieheni mukaan mahdollista. Mieheni isän kaksiota käyttää myös mieheni keskimmäinen veli, joka tarvitsee pysähdyspaikan työmatkojensa välissä. Lisäksi siellä ei ole nukkumapaikkoja koko porukalle. On tietenkin eri asia, miksi paikkoja ei voisi järjestää...
        Kerroin anoppini tuppautumisesta aikuiselle pojalleni, joka sanoi, että "kaikella rakkaudella äitikulta, mutta toivottavasti sinä et tule kotiini päiväkausiksi majailemaan".


    • oppeliini1

      Ilmeisesti miehelläsi on tilaisuus käyttää isänsä asuntoa. Eiko ole päivän selvää että anoppisi asuisi siellä vierailujensa aikana. Kuinka hän edes tyontyy teidän kotiinne useaksi päiväksi!? Miksi sallitte hänen aiheuttaa noin paljon epäsopua aivan täydellisen tarpeettomasti.

      Anopilla olisi oma rauha eri asunnossa. Silti voitte nauttia ateriat yhdessä ja käydä kävelylenkeillä yms.

      Toinen vaihtoehto on maksaa anopille hotellihuone niiksi 3 yoksi (kaikkein halvimmassa) kaupunkinne hotellissa vierailujensa ajaksi. Siten jokaisella säilyisi oma rauha ja tapaamisenne sujuisi sopimallanne tavalla. Ehkä anoppi voisi tarjota teille päivällisen aina silloin tälloin.

      Miehesi aivan suotta pelkäv pahoittavansa äitinsä mielen järjestämällä hänelle oman yosijan kotinne ulkopuolelta. Voisin vaikka vannoa että anoppikin olisi siitä hyvillään ja vierailut sujuisivat paljon ystävällisemmässä ilmapiirissä..

    • kualisesittemmino

      Appi ryhtyi kertomaan seurustelun alettua että, hälle on aivan sama, vaikkei olis missään tekemisissä kansamme jo yhtiselämän alkuvaiheessa. Oli se vitun outoa kuunnella.

    • yäkkk44444

      Voi elämä, et ole tosissas :O. Kamalaa käytöstä sekä mieheltä, että äidiltä :O. Onko asunto sun vai miehen vai yhteinen? Kun suthan on nitistetty tossunalle täysin :(. Pääsisitkö muualle noiksi päiviksi, kun akka tulee käymään? Mikäli et, lopeta passaaminen ja käy vaikka harrastuksissa ja kavereilla noina päivinä..voimia. Mä en kestäisi tuota päivääkään vaan kunnian saisi kuulla sekä ukko, että anoppi...

      • Suuttunut

        Olen aivan tosissani, ikävä kyllä. Talomme on yhteinen.
        Viime viikonloppuna anoppi oli meillä torstaista maanantaihin eli jo viisi päivä! Palasin matkoiltani perjantai-iltana ja lauantaina kävin omillaan asuvan aikuisen poikani kanssa kaupungilla. Sunnuntaina kävin kaverin kanssa syömässä ja elokuvissa. Kyllä tästä eteenpäin aion viipyä enemmän omien harrastusten ja kavereiden seurassa. Ymmärrän hyvin, että lapsille mummon läsnäolo tuottaa hyvää mieltä, mutta minulle se on yhtä kärsimystä.


    • 87465421

      No meitä on joka junaa. Mutta huokaile sinä vuorostasi ensi kerralla ja haikaile miten ihana sinun edellinen anoppisi oli. Miten se aina muisti kannustaa ja arvostaa sinua.

    • 87654

      Seuraavalla kerralla muista sinä huokailla kuinka ihan sinun entinen anoppi oli. Kuinka se aina muisti kehua ja kannustaa. Siinäpä vasta unelma-anoppi olikin. ym.

    • Suuttunut

      Viime viikonloppu oli taas anopin viikonloppu. Tuli torstaina ja lähti vasta maanantaina! Palasin matkoiltani onneksi perjantai- iltana eli ei tarvinnut sietää anoppia kuin 2 ja puoli päivää. Oli siinä kestämistä..... Heti lauantaiaamuna anoppi ilmoitti, että hän tekee kääretortun. Tapansa mukaan hän jätti taas keittiön lattian ja työtason siivoamatta. Minäkään en siivonnut. Tarvikkeet lojuivat keittiössä kunnes mieheni älysi laittaa ne astianpesukoneeseen. Suklaataikinan ruskeat roiskeet jouduin kuitenkin pesemään seiniltä, koska kukaan muukaan ei niitä siivonnut. Anoppi olisi halunnut tehdä myös raparperikiisseliä, mutta jätti sen seuraavaan kertaan. Taidanpa käyttää raparperit ennen sitä.
      Mitä enemmän ajattelen, sitä kummallisemmalta koko asia tuntuu. Miten joku kehtaa tuppautua tuolla lailla toisten elämään?
      Keskustelin mieheni kanssa asiasta. Hän ei aio ottaa äidin kanssa asiaa puheeksi - vanhan ihmisen mieltä kun ei kannata pahoittaa. Vaimon suututtaminen on siinä näköjään sivuseikka. Anoppi uhkasi tulla vasta elokuussa, mutta..... Olemme hankkineet kesäkuun ensimmäiselle viikolle konserttiliput ja sille viikolle osuu myös poikien vierailu. Yhden illan takia mieheni aikoo pyytää äidin taas neljäksi päiväksi meille. Pitäähän 12- ja 16-vuotiailla "lapsilla" olla seuraa ja toki oma mummo tulee "auttamaan". On outoa, että mieheni veli perheineen asuu Itä-Suomessa samalla paikkakunnalla kuin anoppini, mutta anoppi EI OLE KOSKAAN OLLUT vanhimman poikansa talossa yötä! Vanhimman pojan lapset ovat 6- ja 2-vuotiaita eli luulisi, että siellä huushollissa tarvitaan lastenhoitoapua enemmän kuin meillä. Vanhempi veli ei ole mammapoika.

      • oppeliini1

        STOP!

        "Yhden illan takia mieheni aikoo pyytää äidin taas neljäksi päiväksi meille. Pitäähän 12- ja 16-vuotiailla "lapsilla" olla seuraa ja toki oma mummo tulee "auttamaan".

        12 ja 16 vuotiaat lapset EI tarvitse aikuista yhdeksi illaksi, ei yhdeksi kokonaiseksi päiväksikään. Tee tuo kristallin kirkkaasti selväksi miehellesi.

        Miehesi tulee "pahoittamaan äitinsä mielen" ensin pyytäessään häntä luoksenne ja sitten peruessaan hänen vierailunsa.
        Sallikaa miehen äidille edes muutama kuukausi olla muiden ihmisten kanssa tekemisissä. Puskekaa häntä toisen lapsensa luo!

        PS. Miksi hän ei VOI asua vierailujensa aikana miehsi isän asunnossa????!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe