Onko tässä mineraaliöljyjä?

Aqua
Paraffinum liquidum
Prunus Dulcis
PEG-100 stearate/Glyceryl stearate
Glycerin
Isopropylmyristate
Octyl methoxycinnamate
Cetyl alcohol
Persea Gratissima
Glyseryl Streate
Stearic acid
Phenoxyethanol
Tocopheryl acetate
Retinyl palmitate
Arbutin
Sodium hyaluronate
Allantoin
Sodium benzoate

Tuote on Arbutinin päivävoide.
7808
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 7

Vanhimmat

Tuo Paraffinum liquidum taitaa sellaista olla. ainakin vastaavaa.

Äänestä

ei näy ainakaan olevan

Äänestä
  • Mitäs tuo parafinnum sitten on?

    Äänestä

  • eikö? kirjoitti:

    Mitäs tuo parafinnum sitten on?

    Mineraalirasvoja käytetään
    kosmetiikassa vain pieninä määrinä. Ne ovat rasvoja, jotka eivät imeydy
    ihoon vaan jäävät sen pinnalle.
    Kosmetiikka
    käyttää mineraalirasvoista parafiineja (kemiallisesti hiilivety, joka voi
    olla juoksevaa parafiiniöljyä eli parafifinium liquidum tai pehmeää
    parafiinium durum), otsokeriittiä (maavahaa) sekä vaseliinia
    (keltavaseliinia eli vaselinum flavum tai valkovaseliini, vaselinum album).

    Äänestä

  • asioista tietävä kirjoitti:

    Mineraalirasvoja käytetään
    kosmetiikassa vain pieninä määrinä. Ne ovat rasvoja, jotka eivät imeydy
    ihoon vaan jäävät sen pinnalle.
    Kosmetiikka
    käyttää mineraalirasvoista parafiineja (kemiallisesti hiilivety, joka voi
    olla juoksevaa parafiiniöljyä eli parafifinium liquidum tai pehmeää
    parafiinium durum), otsokeriittiä (maavahaa) sekä vaseliinia
    (keltavaseliinia eli vaselinum flavum tai valkovaseliini, vaselinum album).

    Mineraaliöljyt ovat raakaöljytuotannon halpa sivutuote, jota käytetään melkein kaikessa kosmetiikassa, paitsi jotaikin luontaiskosmetiikkasarjoja saa nykyään Suomestakin. Mineraaliöljyt on ihohuokosia tukkivia eli siitä syystä aiheuttaa mustapäitä, toisille ihottumia. Raakaöljystä johdetut ainesosat tunnistaa INCI-listassa esim. paraben, paraffin, probylen -nimikkeistä.

    Äänestä

  • Judy kirjoitti:

    Mineraaliöljyt ovat raakaöljytuotannon halpa sivutuote, jota käytetään melkein kaikessa kosmetiikassa, paitsi jotaikin luontaiskosmetiikkasarjoja saa nykyään Suomestakin. Mineraaliöljyt on ihohuokosia tukkivia eli siitä syystä aiheuttaa mustapäitä, toisille ihottumia. Raakaöljystä johdetut ainesosat tunnistaa INCI-listassa esim. paraben, paraffin, probylen -nimikkeistä.

    Imeytymättömistä mineraalirasvoista joskus väitetään, että ne ovat
    komedogenisiä eli mustapäitäaiheuttavia. Mineraalirasvoja käytetään
    kosmetiikassa vain pieninä määrinä. Ne ovat rasvoja, jotka eivät imeydy
    ihoon vaan jäävät sen pinnalle. Niitä käytetään puhdistusaineissa,
    suojavoiteissa ja voidepohjissa, joissa tarvitaan rasvaisuutta eikä tuotteen
    tarvitsekaan imeytyä ihoon. Voidepohjissa ne estävät kosteuden haihtumista
    iholta, suojaavat ihoa tai antavat tuotteelle kiinteyttä.

    Äänestä

---

Äänestä

Kommentoi aloitusta


tyttö kirjoitti:

Aqua
Paraffinum liquidum
Prunus Dulcis
PEG-100 stearate/Glyceryl stearate
Glycerin
Isopropylmyristate
Octyl methoxycinnamate
Cetyl alcohol
Persea Gratissima
Glyseryl Streate
Stearic acid
Phenoxyethanol
Tocopheryl acetate
Retinyl palmitate
Arbutin
Sodium hyaluronate
Allantoin
Sodium benzoate

Tuote on Arbutinin päivävoide.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu