avoero, avoliittolaki, kuinka kauan menee/maksaa

taasjaloillaan

eli kysyisin avoliittolaista teiltä jotka siitä jotain tiedätte. eli olen eronnut ex-avopuolisosta n. vuosi sitten, yksi yhteinen lapsi joka jo neljän vanha, yhdessäolotaivalta n. kahdeksan vuotta ja omakotitalo joka itse yhdessä rakennettu ja tässä asuttu n. 5vuotta. talolaina miehen nimissä ja hän lyhennykset maksanut ja suurimman osan talon kuluista kustantanut. minä ostanut kaiken muun tarpeellisen ja tarpeettoman niin pihalle kuin sisälle, sekä kaiken päivittäistavaran. olin kolme vuotta lapsen kanssa kotona pois töistä jolloin hoitanut kotia ja lasta. eron tullessa minulta jäi suurinosa tavaroistani exän luo, en saanut niitä vaikka jälkeenpäin pyysin. erosiis tuli hyvin nopealla vauhdilla ja exäni pakkasi tavarani jotka hänen mielestään oli minun, eli käytännössä vaatteet... aloitin aivan alusta, kaikki hommasin uudestaan lasten vaatteista sänkyihin, ihan kaikki. olen ruvennut miettimään onko tämä oikein?? miksi minu pitäisi ostaa ensin kaikki nämä tavarat entiseen kotiini ja nyt uudestaan kun en saanut viedä niitä mukanani? on ollut hienoa nähdä että minä pystyin tähän ilman kenenkään apua, ihan itse rakensin kaiken alusta ja olen siitä todella ylpeä. mutta kysymyksenihän liittyy siis avoliittolakiin, se mitä olen yrittänyt siitä lukea ja ymmärtänyt niin minulla olisi mahdollisuus saada korvausta -menetetystä palkkatulosta kotona ollessa, kodin kunnossapidosta, kodin rakentamiseen kuluneesta ajasta ja vaivasta, rahallisesta fyysisestä panoksesta perhettä ja kotia kohtaan, sekä tietysti minulle kuuluvat tavarani. kysymys onkin kuinka tässä edetään, paljonko tämä lysti minulle tulee kustantamaan, kauanko tämä prosessi vie aikaa ja minkälaisista minulle maksettavista summista yleensä puhutaan?? kiitos teille kaikille jotka osaatte kertoa tästä asiasta edes jotain, pienetkin jutut avittaisivat että tietää kannattaako tähän edes ryhtyä muutaman roposen takia...

4

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      Ainoa tapa on viedä asia oikeuteen ja vaatia hyvitystä yhdessäoloajasta ja jos vielä pystyt todistaamaan mitä olet hankkinut niin olet vahvoilla mutta ilman oikeuden päätöstä kukaan ei vapaaehtoisesti maksa mitään kun laki ei niin vaadi ja ex ei ole muutenkaan maksanut niin oikeus päättää.

    • 1505

      Jos olet ollut kotona niin miten olet pystynyt ostamaan tavarat yhteiseen talouteen? Se on ensimmäinen asia jota kysytään.

      Mitä tulee rahantuloon niin sinulla on yhdessä rakennetusta talosta oikeus vaata 50% sen käyvästä markkina-arvosta. Siinä on tarpeeksi tuloa. Sen lisäksi saat entiseltä puolisoltasi lapselle elatusmaksua 160-180e/kk.

      Jos pystyt todistamaan että olet ollut riippuvainen puolison tuloista niin saat enemmän. Mutta silloin et olisi pystynyt hankkimaan mitään yhteiseen talouteen.

      Nyt sinun pitää marssia kuntasi sossuun ja vaatia tapaaminen kunnan julkisen oikeusavustajan kanssa josta sitten lähdetään käräjille hakemaan korvausta talosta. Kuitit ja tiliotteet on hyvä kaivaa heti esille. Kun on numeroita pöydällä niin kaikki on helpompaa.

      • mekkk

        Tuo pätee jos on naimisissa mutta avoliitossa asia on ihn toinen vaikka on avoliittolaki olemassa niin kannattaa lukea niitä oikeuden päätöksiä avoeroista ja onko saatu hyvitystä ja kuinka paljon. Alkuperisen henkilön olisi heti erottuaa mennä jonkun henkilöän kanssa entiseen yhteiseen asuntoon ja hakea kaikki ne tavarat mitä on ostanut itselleen niin olsii saanut jotain. Oikeus voi myös päättää etä olet asunut ilmaiseksi toisen omistamassa asunnossa kun lainat ovat toisen nimissä ja miten se toisen varallisuus kasvaa kun lapsia kotna hoidetaa ua se siitä.


    • hoit_su

      avoliittolaki?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe