Helvetti sammuu.

malson

Todetaan nyt aivan ensin että "toinen kuolema" josta Ilmestyskirjassa puhutaan ei ole sama kuin kirkon helvetti. Tämä on hyvä muistaa ..
Monet raamatunkäännökset sanovat itse asiassa että "helvetti" heitettiin tulijärveen, mikä sekin yhdellä tavalla on oikeampi tulkinta (vaikka sekin aika kaukana totuudesta) kuin kirkon yleinen nykyinen versio.

Helvetti sana on käännetty moneen Raamattuun Vt'n puolella esimerkiksi haudasta, (grave) kuopasta (the pit) maan alla olevasta (the nether-world), tai alimmasta maan alaisesta - (the lowest nether-world) - sheolista , -sanoista "dwelt in silence" - the grave's mouth - the shades - they go to the dead - the depth - nämä on sitten suomeksi 1933/38 raamatussa käännetty sanalla "tuonela" - 1776 Raamatussa myös 47 kertaa sanalla "helvetti".
Nyt täytyy siis todeta että sanaa helvetti ei oikeastaan Vanhassa testamentissa ole - se on kirkon käännös erilaisista sanoista.

Uudentestamentin puolella on asia vieläkin yksinkertaisempi - sillä siellä on ainakin viimeisimmissä Raamatuissa käännetty helvetiksi ainoastaan sana "gehenna" (reuna huomautus: "Gehenna is another name for "hell" that brings to mind an image of a burning garbage dump with DEAD DODIES in it"). Mikä tämäkin on aika ristiriitaista koska sana HELL tarkoittaa niin monia asioita kirkon kääntämänä.
--

On siis aivan selvä asia, että helvetti on kirkon keksimä (jopa jälkikäteen keksimä) nimi kirkon omalle opille "ikuisesta helvetin piinasta" .. kun kirkon helvetiksi kääntämät sanat lukee niiden oikeilla alkuperäisillä nimillä .. helvetistä ei jää oikeastaan mitään jäljelle.

malson

153

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Thats-It

      Tässä on toinen yksinkertainen, looginen todiste siitä, että ei ole mitään syytä uskoa "helvettiin" Raamattu itsensä mukaan:

      Here is a simple, logical proof that there is no reason to believe in "hell," according to the Bible itself:

      http://www.thehypertexts.com/Hell Bible Jesus.htm

    • Esimerkiksi "Douay-Rheims Bible" on kirkon käännös ja koko tämä "tekstilaitos" sisältää helvetti sanan 109 jakeessa, yhteensä 111 kertaa :

      Alla erilaisia esimerkkejä Vt:n puolelta:
      Tilan puutteen vuoksi ei läheskää kaikki saa tänne mahtumaan mutta esimerkin vuoksi muutama:

      Ensin teksti Jewish Publication Society Bible'stä - jossa ei siis ole helvettiä lainkaan.

      Toiseksi Douay-Rheims Bible'n teksti jossa helvetti (HELL) on alla olevissa Raamatun jakeissa jossa se periaatteessa korvaa, Jewish Publication Society Biblen haudan sen eri muodoissaan.

      Ja alimmaisena teksti suomalaisesta Raamatusta jossa Jewish Publication Society Biblen kyseinen sana on usein korvattu sanalla TUONELA (Vt:n teksti) ..
      ***
      1Mo 37:35 And all his sons and all his daughters rose up to comfort him; but he refused to be comforted; and he said: 'Nay, but I will go down to the GRAVE to my son mourning.' And his father wept for him.

      1Mo_37:35 And all his children being gathered together to comfort their father in his sorrow, he would not receive comfort, but said: I will go down to my son into HELL, mourning. And whilst he continued weeping,

      1Mo 37:35 Ja kaikki hänen poikansa ja tyttärensä kävivät häntä lohduttamaan, mutta hän ei huolinut lohdutuksesta, vaan sanoi: "Murehtien minä menen TUONELAAN poikani tykö". Ja hänen isänsä itki häntä.
      ***
      4Mo 16:30 But if the LORD make a new thing, and the ground open her mouth, and swallow them up, with all that appertain unto them, and they go down alive INTO THE PIT, then ye shall understand that these men have despised the LORD.'

      4Mo_16:30 But if the Lord do a new thing, and the earth opening her mouth swallow them down, and all things that belong to them, and they go down alive INTO HELL, you shall know that they have blasphemed the Lord.

      4Mo 16:30 Mutta jos Herra antaa jotakin erikoista tapahtua ja maa avaa kitansa ja nielaisee heidät kaikkinensa, niin että he elävältä suistuvat TUONELAAN, niin siitä tietäkää, että nämä miehet ovat pilkanneet Herraa."
      ***
      5Mo 32:22 For a fire is kindled in My nostril, and burneth unto the depths of THE NETHER-WORLD, and devoureth the earth with her produce, and setteth ablaze the foundations of the mountains.

      5Mo_32:22 A fire is kindled in my wrath, and shall burn even to THE LOWEST HELL: and shall devour the earth with her increase, and shall burn the foundations of the mountains.

      5Mo 32:22 Sillä minun vihani tuli on syttynyt, ja se leimuaa TUONELAN SYVYYKSIIN saakka; se kuluttaa maan kasvuinensa ja polttaa vuorten perustukset.
      ***
      2Sa 22:6 The cords of SHEOL surrounded me; the snares of Death confronted me.

      2Sa_22:6 The cords of HELL compassed me: the snares of death prevented me.

      2Sa 22:6 TUONELAN paulat kietoivat minut, kuoleman ansat yllättivät minut.
      ***
      Job 26:6 THE NETHER-WORLD is naked before Him, and DESTRUCTION hath no covering.

      Job_26:6 HELL is naked before him, and there is no covering for DESTRUCTION.

      Job 26:6 Paljaana on TUONELA hänen edessänsä, eikä ole MANALALLA peitettä.
      ***
      Psa 86:13 For great is Thy mercy toward me; and Thou hast delivered my soul from THE LOWEST NETHER-WORLD.

      Psa_86:13 For thy mercy is great towards me: and thou hast delivered my soul out of THE LOWER HELL.

      Psa 86:13 sillä sinun armosi on suuri minua kohtaan, sinä olet pelastanut minun sieluni TUONELAN SYVYYDESTÄ.
      ***
      Psa 115:17 The dead praise not the LORD, neither any that go down into SILENCE;

      Psa_115:17 The dead shall not praise thee, O Lord: nor any of them that go down to HELL.

      Psa 115:17 Eivät kuolleet ylistä Herraa, ei kukaan HILJAISUUTEEN ASTUNEISTA.
      ***
      Psa 141:7 As when one cleaveth and breaketh up the earth, our bones are scattered at THE GRAVE'S MOUTH.

      Psa_141:7 As when the thickness of the earth is broken up upon the ground: Our bones are scattered by the side of HELL.

      Psa 141:7 Niinkuin maa kynnetään ja kuokitaan, niin ovat meidän luumme hajotetut TUONELAN KUILUN SUULLE.
      ***
      Snl 1:12 Let us swallow them up alive as THE GRAVE, and whole, as those that go down into THE PIT;

      Snl_1:12 Let us swallow him up alive like HELL, and whole as one that goeth down into THE PIT.

      Snl 1:12 nielaiskaamme niinkuin TUONELA heidät elävältä, ehyeltään, niinkuin HAUTAAN VAIPUVAISET;
      ***
      Snl 27:20 THE NETHER-WORLD and DESTRUCTION are never satiated; so the eyes of man are never satiated.

      Snl_27:20 HELL and DESTRUCTION are never filled: so the eyes of men are never satisfied.

      Snl 27:20 TUONELA ja HORNA eivät kylläänsä saa; eivät myös saa kylläänsä ihmisen silmät.

      Siinä muutama asiaa hyvin kuvaava esimerkki.

      malson

      • Ut:n puolella asia on jos mahdollista vieläkin yksinkertaisempi, koska helvetti sana on nykyään periaatteessa kännetty lähes aina sanasta Gehenna.

        Ensimmäinen Raamatun jae - World English Bible Raamatusta jossa sanaa helvetti ei ole.
        Toinen Douay-Rheims Bible'stä.
        Kolamas Suomen kirkkoraamatusta 1933/38

        Mat_5:22 But I tell you, that everyone who is angry with his brother without a cause shall be in danger of the judgment; and whoever shall say to his brother, 'Raca' shall be in danger of the council; and whoever shall say, 'You fool!' shall be in danger of the fire of GEHENNA [Gehenna is another name for HELL that brings to mind an image of a burning garbage dump with DEAD BODIES in it].
        Mat_5:22 But I say to you, that whosoever is angry with his brother, shall be in danger of the judgment. And whosoever shall say to his brother, Raca, shall be in danger of the council. And whosoever shall say, Thou fool, shall be in danger of HELL fire.
        Mat 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut HELVETIN tulen.
        ---
        Mat_16:18 I also tell you that you are Peter, [Peter's name, Petros in Greek, is the word for a specific rock or stone.] and on this rock [Greek, petra, a rock mass or bedrock.] I will build my assembly, and the gates of HADES will not prevail against it.
        Mat_16:18 And I say to thee: That thou art Peter; and upon this rock I will build my church, and the gates of HELL shall not prevail against it.
        Mat 16:18 Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja TUONELAN portit eivät sitä voita.
        ---
        Mat_23:15 Woe to you, scribes and Pharisees, hypocrites! For you travel around by sea and land to make one proselyte; and when he becomes one, YOU MAKE HIM TWICE AS MUCH OF A SON OF GEHENNA AS YOURSELVES.
        Mat_23:15 Woe to you, scribes and Pharisees, hypocrites, because you go round about the sea and the land to make one proselyte. And when he is made, YOU MAKE HIM THE CHILD OF HELL TWOFOLD MORE THAN YOURSELVES.
        Mat 23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin TEETTE HÄNESTÄ HELVETIN LAPSEN, KAHTA VERTAA PAHEMMAN, KUIN TE ITSE OLETTE!
        ---
        Mat_23:33 You serpents, you offspring of vipers, how will you escape the judgment of GEHENNA?
        Mat_23:33 You serpents, generation of vipers, how will you flee from the judgment of HELL?
        Mat 23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte HELVETIN tuomiota pakoon?
        ----
        Mar_9:43 If your hand causes you to stumble, cut it off. It is better for you to enter into life maimed, rather than having your two hands to go into GEHENNA,
        Mar_9:43 (9:42) And if thy hand scandalize thee, cut it off: it is better for thee to enter into life, maimed, than having two hands to go into HELL, into unquenchable fire:
        Mar 9:43 Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut HELVETTIIN, sammumattomaan tuleen.
        ---
        Ilm_6:8 And behold, a pale horse, and he who sat on it, his name was Death. HADES followed with him. Authority over one fourth of the earth, to kill with the sword, with famine, with death, and by the wild animals of the earth was given to him.
        Ilm_6:8 And behold a pale horse: and he that sat upon him, his name was Death. And HELL followed him. And power was given to him over the four parts of the earth, to kill with sword, with famine and with death and with the beasts of the earth.
        Ilm 6:8 Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja TUONELA seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.
        ---
        Ilm_20:13 The sea gave up the dead who were in it. DEATH and HADES gave up the dead who were in them. They were judged, each one according to his works.
        Ilm_20:13 And the sea gave up the dead that were in it: and DEATH and HELL gave up their dead that were in them. And they were judged, every one according to their works.
        Ilm 20:13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja KUOLEMA ja TUONELA antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.
        ---
        Ilm_20:14 DEATH and HADES were thrown into the lake of fire. This is the second death, the lake of fire.
        Ilm_20:14 And HELL and DEATH were cast into the pool of fire. This is the second death.
        Ilm 20:14 Ja KUOLEMA ja TUONELA heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.

        malson


      • Uuden Testamentin kreikan alkukielen sana
        "Hades" = "the unseen world"= "Näkymätön maailma"
        käännetään meillä Suomessa Raamattuun käsitteeksi TUONELA !
        "Hades" eli Tuonela esiintyy UT:ssa 10 x ja vastaa Vanhan Testamentin hebrean sanaa "Sheol" !
        Joka esiintyy Vanhassa Testamentissa 66x

        Vanhassa Testamentissa esiintyy myös sana "shachath"ja se käännetään Raamatussamme usein myös Tuonelaksi joka on sanan toissijainen merkitys mutta sana itsessään tarkoittaa Kuoppaa, Reikää, Tuhoamista, Pilaantumista ja esiintyy raamatussa 23x


        Vrt "Hades" 10x
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Vrt "Sheol" 66x
        http://biblehub.com/hebrew/7585.htm

        Vrt. "shachath" 23x
        http://biblehub.com/hebrew/7845.htm


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Uuden Testamentin kreikan alkukielen sana
        "Hades" = "the unseen world"= "Näkymätön maailma"
        käännetään meillä Suomessa Raamattuun käsitteeksi TUONELA !
        "Hades" eli Tuonela esiintyy UT:ssa 10 x ja vastaa Vanhan Testamentin hebrean sanaa "Sheol" !
        Joka esiintyy Vanhassa Testamentissa 66x

        Vanhassa Testamentissa esiintyy myös sana "shachath"ja se käännetään Raamatussamme usein myös Tuonelaksi joka on sanan toissijainen merkitys mutta sana itsessään tarkoittaa Kuoppaa, Reikää, Tuhoamista, Pilaantumista ja esiintyy raamatussa 23x


        Vrt "Hades" 10x
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Vrt "Sheol" 66x
        http://biblehub.com/hebrew/7585.htm

        Vrt. "shachath" 23x
        http://biblehub.com/hebrew/7845.htm

        Raamatussa ei ole monen kirkon opettamaa helvettiä.

        Tosin monissa raamatunkäännöksissä on sana "helvetti" (englanniksi HELL) - mutta se ei tarkoita että helvetti olisi jo ollut alkuteksteissä. Eikä asiaa muuta se että sana helvetti on mainittu eri Raamatuissa 0:sta lähes 100 kertaa - riippuen mitä käännöstä luet.

        Esimerkiksi:
        (JPSB) "Jewish Publication Society Bible":ssä (sama kuin Vt) ei ole sanaa helvetti.

        Douay-Rheims Bible on kirkon käännös ja siellä on esimerkiksi JPSB:n hauta käännetty helvetti sanaksi.
        Koko tämä "tekstilaitos" sisältää helvetti sanan 109 jakeessa, yhteensä 111 kertaa ..

        Esimerkkejä Raamatuista jotka eivät sisällä helvettiä lainkaan:
        - World English Bible
        - Apostolic Bible Polyclot
        - Young's Literal Tranlation
        - Svenska Folkbibeln och Svenska Bibeln 1917

        Kun tätä tutkii tulee huomaamaan että Raamatussa ei ole kirkon opettamaa helvettiä, siksi siitä on aivan turha keskustella ikäänkuin se olisi Raamatun opetus, koska se ei ole. On täysin varmaa, että Jeesus ei puhunut helvetistä sanaakaan.

        Alla olevissa esimerkeissä:
        Ensin teksti Jewish Publication Society Bible'stä - jossa ei siis ole helvettiä lainkaan.
        Toiseksi Douay-Rheims Bible'n teksti jossa helvetti (HELL) on alla olevissa Raamatun jakeissa jossa se periaatteessa korvaa, Jewish Publication Society Biblen haudan sen eri muodoissaan.
        Ja alimmaisena teksti suomalaisesta Raamatusta jossa Jewish Publication Society Biblen kyseinen on usein korvattu sanalla TUONELA (Vt:n teksti) .. Ut:n puolella on teksi teksti - World English Bible'sta.


        1Mo 37:35 And all his sons and all his daughters rose up to comfort him; but he refused to be comforted; and he said: 'Nay, but I will go down to the GRAVE to my son mourning.' And his father wept for him.
        1Mo_37:35 And all his children being gathered together to comfort their father in his sorrow, he would not receive comfort, but said: I will go down to my son into HELL, mourning. And whilst he continued weeping,
        1Mo 37:35 Ja kaikki hänen poikansa ja tyttärensä kävivät häntä lohduttamaan, mutta hän ei huolinut lohdutuksesta, vaan sanoi: "Murehtien minä menen TUONELAAN poikani tykö". Ja hänen isänsä itki häntä.

        1Mo 42:38 And he said: 'My son shall not go down with you; for his brother is dead, and he only is left; if harm befall him by the way in which ye go, then will ye bring down my gray hairs with sorrow to the GRAVE.
        1Mo_42:38 But he said: My son shall not go down with you: his brother is dead, and he is left alone: if any mischief befall him in the land to which you go, you will bring down my grey hairs with sorrow to HELL.
        1Mo 42:38 Mutta hän sanoi: "Ei minun poikani saa lähteä teidän kanssanne, sillä hänen veljensä on kuollut, ja hän on yksin jäljellä; jos onnettomuus kohtaa häntä matkalla, jolle aiotte lähteä, niin te saatatte minun harmaat hapseni vaipumaan murheella TUONELAAN".

        1Mo 44:29 and if ye take this one also from me, and harm befall him, ye will bring down my gray hairs with sorrow to the GRAVE.
        1Mo_44:29 If you take this also, and any thing befall him in the way, you will bring down my grey hairs with sorrow unto HELL.
        1Mo 44:29 Jos te nyt viette minulta tämänkin ja jos onnettomuus kohtaa häntä, niin te saatatte minun harmaat hapseni vaipumaan tuskalla TUONELAAN.'

        1Mo 44:31 it will come to pass, when he seeth that the lad is not with us, that he will die; and thy servants will bring down the gray hairs of thy servant our father with sorrow to the GRAVE.
        1Mo_44:31 And he shall see that he is not with us, he will die, and thy servants shall bring down his grey hairs with sorrow unto HELL.
        1Mo 44:31 niin hän nähdessään, ettei nuorukainen ole kanssamme, kuolisi, ja me, sinun palvelijasi, saattaisimme palvelijasi, isämme, harmaat hapset vaipumaan murheella TUONELAAN.

        4Mo 16:30 But if the LORD make a new thing, and the ground open her mouth, and swallow them up, with all that appertain unto them, and they go down alive INTO THE PIT, then ye shall understand that these men have despised the LORD.'
        4Mo_16:30 But if the Lord do a new thing, and the earth opening her mouth swallow them down, and all things that belong to them, and they go down alive INTO HELL, you shall know that they have blasphemed the Lord.
        4Mo 16:30 Mutta jos Herra antaa jotakin erikoista tapahtua ja maa avaa kitansa ja nielaisee heidät kaikkinensa, niin että he elävältä suistuvat TUONELAAN, niin siitä tietäkää, että nämä miehet ovat pilkanneet Herraa."

        4Mo 16:33 So they, and all that appertained to them, went down alive INTO THE PIT; and the earth closed upon them, and they perished from among the assembly.
        4Mo_16:33 And they went down alive into HELL, the ground closing upon them, and they perished from among the people.
        4Mo 16:33 Ja he suistuivat kaikkinensa elävältä TUONELAAN, ja maa peitti heidät; ja niin heidät hävitettiin seurakunnan keskeltä.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Uuden Testamentin kreikan alkukielen sana
        "Hades" = "the unseen world"= "Näkymätön maailma"
        käännetään meillä Suomessa Raamattuun käsitteeksi TUONELA !
        "Hades" eli Tuonela esiintyy UT:ssa 10 x ja vastaa Vanhan Testamentin hebrean sanaa "Sheol" !
        Joka esiintyy Vanhassa Testamentissa 66x

        Vanhassa Testamentissa esiintyy myös sana "shachath"ja se käännetään Raamatussamme usein myös Tuonelaksi joka on sanan toissijainen merkitys mutta sana itsessään tarkoittaa Kuoppaa, Reikää, Tuhoamista, Pilaantumista ja esiintyy raamatussa 23x


        Vrt "Hades" 10x
        http://biblehub.com/greek/86.htm

        Vrt "Sheol" 66x
        http://biblehub.com/hebrew/7585.htm

        Vrt. "shachath" 23x
        http://biblehub.com/hebrew/7845.htm

        ELI KERTAAN VIELÄ !

        Uusi testamentti käyttää siis Tuonelasta sanaa " Hades " (10x) = "muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης "näkymätön"
        (hadés: Hades, the abode of departed spirits, the unseen world http://biblehub.com/greek/86.htm )
        .
        HuOMATKAA SIIS: Tuonela sanan kääntäminen raamatun vierasperäiseksi sanaksi eli "helvetiksi" on harhaanjohtavaa!

        Jeesus ja rabbit opettivat, että ns. tuonelan " hyvä osasto " on ns. " paratiisi " ja ns. " Aabrahamin helma " jossa
        ollaan jo Jumalan läheisyydessä ja lohdutuksessa ja täysin tietoisessa tilassa.


      • Jatkuu:
        5Mo 32:22 For a fire is kindled in My nostril, and burneth unto the depths of THE NETHER-WORLD, and devoureth the earth with her produce, and setteth ablaze the foundations of the mountains.
        5Mo_32:22 A fire is kindled in my wrath, and shall burn even to THE LOWEST HELL: and shall devour the earth with her increase, and shall burn the foundations of the mountains.
        5Mo 32:22 Sillä minun vihani tuli on syttynyt, ja se leimuaa TUONELAN SYVYYKSIIN saakka; se kuluttaa maan kasvuinensa ja polttaa vuorten perustukset.

        1Sa 2:6 The LORD killeth, and maketh alive; He bringeth down TO THE GRAVE, and bringeth up.
        1Sa_2:6 The Lord killeth and maketh alive, he bringeth down to HELL, and bringeth back again.
        1Sa 2:6 Herra antaa kuoleman ja antaa elämän, hän vie ALAS TUONELAAN ja tuo ylös jälleen.

        2Sa 22:6 The cords of SHEOL surrounded me; the snares of Death confronted me.
        2Sa_22:6 The cords of HELL compassed me: the snares of death prevented me.
        2Sa 22:6 TUONELAN paulat kietoivat minut, kuoleman ansat yllättivät minut.

        1Ku 2:6 Do therefore according to thy wisdom, and let not his hoar head go down to THE GRAVE in peace.
        1Ku_2:6 Do, therefore, according to thy wisdom, and let not his hoary head go down to HELL in peace.
        1Ku 2:6 Niin tee nyt viisautesi mukaan äläkä anna hänen harmaiden hapsiensa rauhassa mennä alas TUONELAAN.

        Job 7:9 As the cloud is consumed and vanisheth away, so he that goeth DOWN TO THE GRAVE shall come up no more.
        Job_7:9 As a cloud is consumed, and passeth away: so he that shall GO DOWN TO HELL shall not come up.
        Job 7:9 Pilvi häipyy ja menee menojaan; niin myös TUONELAAN VAIPUNUT ei sieltä nouse.

        Job 11:8 It is high as heaven; what canst thou do? Deeper than THE NETHER-WORLD; what canst thou know?
        Job_11:8 He is higher than heaven, and what wilt thou do? he is deeper than HELL, and how wilt thou know?
        Job 11:8 Se on korkea kuin taivas - mitä voit tehdä, syvempi kuin TUONELA - mitä voit ymmärtää?

        Job 14:13 Oh that Thou wouldest hide me in THE NETHER-WORLD, that Thou wouldest keep me secret, until Thy wrath be past, that Thou wouldest appoint me a set time, and remember me! -
        Job_14:13 Who will grant me this, that thou mayst protect me in HELL, and hide me till thy wrath pass, and appoint me a time when thou wilt remember me?
        Job 14:13 Oi, jospa kätkisit minut TUONELAAN, piilottaisit minut, kunnes vihasi on asettunut, panisit minulle aikamäärän ja sitten muistaisit minua!

        Job 17:13 If I look for THE NETHER-WORLD as my house; if I have spread my couch in the darkness;
        Job_17:13 If I wait HELL is my house, and I have made my bed in darkness.
        Job 17:13 Jos kuinka toivon, on TUONELA asuntoni; minä levitän vuoteeni pimeyteen,

        Job 21:13 They spend their days in prosperity, and peacefully they go down to THE GRAVE.
        Job_21:13 They spend their days in wealth, and in a moment they go down to HELL.
        Job 21:13 He viettävät päivänsä onnessa, mutta äkkiä heidät säikähytetään alas TUONELAAN.

        Job 24:19 Drought and heat consume the snow waters; so doth THE NETHER-WORLD those that have sinned.
        Job_24:19 Let him pass from the snow waters to excessive heat, and his sin even to HELL.
        Job 24:19 Kuivuus ja kuumuus ahmaisevat lumiveden, samoin TUONELA ne, jotka syntiä tekevät.

        Job 26:6 THE NETHER-WORLD is naked before Him, and Destruction hath no covering.
        Job_26:6 HELL is naked before him, and there is no covering for destruction.
        Job 26:6 Paljaana on TUONELA hänen edessänsä, eikä ole manalalla peitettä.

        Psa 6:5 (6:6) For in death there is no remembrance of Thee; in THE NETHER-WORLD who will give Thee thanks?
        Psa_6:5 (6:6) For there is no one in death, that is mindful of thee: and who shall confess to thee in HELL?
        Psa 6:5 (6:6) Sillä kuolemassa ei sinua muisteta; kuka ylistää sinua TUONELASSA?

        Psa 9:17 (9:18) The wicked shall return to THE NETHER-WORLD, even all the nations that forget God.
        Psa_9:17 (9:18) The wicked shall be turned into HELL, all the nations that forget God.
        Psa 9:17 (9:18) Jumalattomat peräytyvät TUONELAAN, kaikki pakanat, jotka unhottavat Jumalan.

        Psa 16:10 For Thou wilt not abandon my soul to THE NETHER-WORLD; neither wilt Thou suffer Thy godly one to see the pit.
        Psa_16:10 Because thou wilt not leave my soul in HELL; nor wilt thou give thy holy one to see corruption.
        Psa 16:10 Sillä sinä et hylkää minun sieluani TUONELAAN etkä anna hurskaasi nähdä kuolemaa.

        Psa 18:5 (18:6) The cords of SHEOL surrounded me; the snares of Death confronted me.
        Psa_18:5 (18:6) The sorrows of HELL encompassed me: and the snares of death prevented me.
        Psa 18:5 (18:6) TUONELAN paulat kietoivat minut, kuoleman ansat yllättivät minut.


      • Jatkuu
        Psa 30:3 (30:4) O LORD, Thou broughtest up my soul from THE NETHER-WORLD; Thou didst keep me alive, that I should not go down to the pit.
        Psa_30:3 (30:4) Thou hast brought forth, O Lord, my soul from HELL: thou hast saved me from them that go down into the pit.
        Psa 30:3 (30:4) Herra, sinä nostit minun sieluni TUONELASTA, sinä herätit minut henkiin hautaan vaipuvien joukosta.

        Psa 31:17 (31:18) O LORD, let me not be ashamed, for I have called upon Thee; let the wicked be ashamed, let them be put to silence in THE NETHER-WORLD.
        Psa_31:17 (31:18) Let me not be confounded, O Lord, for I have called upon thee. Let the wicked be ashamed, and be brought down to HELL.
        Psa 31:17 (31:18) Herra, älä salli minun tulla häpeään, sillä sinua minä huudan avukseni. Jumalattomat tulkoot häpeään, vaietkoot ja vaipukoot TUONELAAN.

        Psa 49:14 (49:15) Like sheep they are appointed for the nether-world; death shall be their shepherd; and the upright shall have dominion over them in the morning; and their form shall be for THE NETHER-WORLD to wear away, that there be no habitation for it.
        Psa_49:14 (49:15) They are laid in HELL like sheep: death shall feed upon them. And the just shall have dominion over them in the morning; and their help shall decay in HELL from their glory.
        Psa 49:14 (49:15) Kuin lammaslauma heidät viedään tuonelaan, kuolema heitä kaitsee, jo huomenna oikeamieliset astuvat heidän ylitsensä; TUONELA kalvaa heidän hahmoansa, eikä heillä ole asuntoa.

        Psa 49:15 (49:16) But God will redeem my soul from the power of THE NETHER-WORLD; for He shall receive me. Selah
        Psa_49:15 (49:16) But God will redeem my soul from the hand of HELL, when he shall receive me.
        Psa 49:15 (49:16) Mutta minun sieluni Jumala lunastaa TUONELAN vallasta, sillä hän ottaa minut huomaansa. Sela.

        Psa 55:15 (55:16) May He incite death against them, let them go down alive into THE NETHER-WORLD; for evil is in their dwelling, and within them.
        Psa_55:15 (55:16) Let death come upon them, and let them go down alive into HELL. For there is wickedness in their dwellings: in the midst of them.
        Psa 55:15 (55:16) Karatkoon kuolema heidän kimppuunsa, menkööt he elävältä alas TUONELAAN, sillä heidän asunnoissansa ja sydämissänsä vallitsee sula pahuus.

        Psa 86:13 For great is Thy mercy toward me; and Thou hast delivered my soul from THE LOWEST NETHER-WORLD.
        Psa_86:13 For thy mercy is great towards me: and thou hast delivered my soul out of THE LOWER HELL.
        Psa 86:13 sillä sinun armosi on suuri minua kohtaan, sinä olet pelastanut minun sieluni TUONELAN SYVYYDESTÄ.

        Psa 88:3 (88:4) For my soul is sated with troubles, and my life draweth nigh unto THE GRAVE.
        Psa_88:3 (88:4) For my soul is filled with evils: and my life hath drawn nigh to HELL.
        Psa 88:3 (88:4) Sillä minun sieluni on kärsimyksistä kylläinen, ja minun elämäni on lähellä TUONELAA.

        Psa 89:48 (89:49) What man is he that liveth and shall not see death, that shall deliver his soul from the power of THE GRAVE? Selah
        Psa_89:48 (89:49) Who is the man that shall live, and not see death: that shall deliver his soul from the hand of HELL?
        Psa 89:48 (89:49) Kuka on se mies, joka jää eloon eikä kuoloa näe, joka pelastaa sielunsa TUONELAN kädestä? Sela.

        Psa 94:17 Unless the LORD had been my help, my soul had soon dwelt in SILENCE.
        Psa_94:17 Unless the Lord had been my helper, my soul had almost dwelt in HELL.
        Psa 94:17 Ellei Herra olisi minun apuni, pian minun sieluni asuisi HILJAISUUDEN MAASSA.

        Psa 115:17 The dead praise not the LORD, neither any that go down into SILENCE;
        Psa_115:17 The dead shall not praise thee, O Lord: nor any of them that go down to HELL.
        Psa 115:17 Eivät kuolleet ylistä Herraa, ei kukaan HILJAISUUTEEN ASTUNEISTA.

        Psa 116:3 The cords of death compassed me, and the straits of THE NETHER-WORLD got hold upon me; I found trouble and sorrow.
        Psa_116:3 The sorrows of death have compassed me: and the perils of HELL have found me. I met with trouble and sorrow:
        Psa 116:3 Kuoleman paulat piirittivät minut, TUONELAN ahdistukset kohtasivat minua; minä jouduin hätään ja murheeseen.

        Psa 139:8 If I ascend up into heaven, Thou art there; if I make my bed in THE NETHER-WORLD, behold, Thou art there.
        Psa_139:8 If I ascend into heaven, thou art there: if I descend into HELL, thou art present.
        Psa 139:8 Jos minä taivaaseen nousisin, niin sinä olet siellä; jos minä TUONELAAN vuoteeni tekisin, niin katso, sinä olet siellä.

        Psa 141:7 As when one cleaveth and breaketh up the earth, our bones are scattered at THE GRAVE'S MOUTH.
        Psa_141:7 As when the thickness of the earth is broken up upon the ground: Our bones are scattered by the side of HELL.
        Psa 141:7 Niinkuin maa kynnetään ja kuokitaan, niin ovat meidän luumme hajotetut TUONELAN KUILUN SUULLE.


      • jatkuu
        Snl 1:12 Let us swallow them up alive as THE GRAVE, and whole, as those that go down into the pit;
        Snl_1:12 Let us swallow him up alive like HELL, and whole as one that goeth down into the pit.
        Snl 1:12 nielaiskaamme niinkuin TUONELA heidät elävältä, ehyeltään, niinkuin hautaan vaipuvaiset;

        Snl 2:18 For her house sinketh down unto death, and her paths UNTO THE SHADES;
        Snl_2:18 And hath forgotten the covenant of her God: for her house inclineth unto death, and her paths TO HELL.
        Snl 2:18 Sillä hänen huoneensa kallistuu kohti kuolemaa, hänen TIENSÄ HAAMUJA KOHDEN.

        Snl 5:5 Her feet go down to death; her steps take hold on THE NETHER-WORLD;
        Snl_5:5 Her feet go down into death, and her steps go in as far as HELL.
        Snl 5:5 Hänen jalkansa kulkevat alas kuolemaan, TUONELAAN vetävät hänen askeleensa.

        Snl 7:27 Her house is the way to THE NETHER-WORLD, going down to the chambers of death.
        Snl_7:27 Her house is the way to HELL, reaching even to the inner chambers of death.
        Snl 7:27 Hänen majastaan käyvät TUONELAN tiet, jotka vievät alas tuonelan kammioihin.

        Snl 9:18 But he knoweth not that the shades are there; that her guests are in the depths of THE NETHER-WORLD.
        Snl_9:18 And he did not know that giants are there, and that her guests are in the depths of HELL.
        Snl 9:18 Eikä toinen tiedä, että haamuja on siellä, että hänen kutsuvieraansa ovat TUONELAN laaksoissa.

        Snl 15:11 THE NETHER-WORLD and Destruction are before the LORD; how much more then the hearts of the children of men!
        Snl_15:11 HELL and DESTRUCTION are before the Lord: how much more the hearts of the children of men?
        Snl 15:11 TUONELAN ja MANALAN Herra näkee, saati sitten ihmislasten sydämet.

        Snl 15:24 The path of life goeth upward for the wise, that he may depart from THE NETHER-WORLD BENEATH.
        Snl_15:24 The path of life is above for the wise, that he may decline from the lowest HELL.
        Snl 15:24 Taitava käy elämän tietä ylöspäin, välttääkseen TUONELAN, joka alhaalla on.

        Snl 23:14 Thou beatest him with the rod, and wilt deliver his soul from THE NETHER-WORLD.
        Snl_23:14 Thou shalt beat him with the rod, and deliver his soul from HELL.
        Snl 23:14 Vitsalla sinä häntä lyöt, TUONELASTA hänen sielunsa pelastat.

        Snl 27:20 THE NETHER-WORLD and DESTRUCTION are never satiated; so the eyes of man are never satiated.
        Snl_27:20 HELL and DESTRUCTION are never filled: so the eyes of men are never satisfied.
        Snl 27:20 TUONELA ja HORNA eivät kylläänsä saa; eivät myös saa kylläänsä ihmisen silmät.

        Snl 30:16 THE GRAVE; and the barren womb; the earth that is not satisfied with water; and the fire that saith not: 'Enough.'
        Snl_30:16 HELL and the mouth of the womb, and the earth which is not satisfied with water: and the fire never saith: It is enough.
        Snl 30:16 TUONELA, hedelmätön kohtu, maa, joka ei saa kylläänsä vedestä, ja tuli, joka ei sano: "Jo riittää".

        Srn 9:3 This is an evil in all that is done under the sun, that there is one event unto all; yea also, the heart of the sons of men is full of evil, and madness is in their heart while they live, and after that THEY GO TO THE DEAD.
        Srn_9:3 This is a very great evil among all things that are done under the sun, that the same things happen to all men: whereby also the hearts of the children of men are filled with evil, and with contempt while they live, and afterwards they SHALL BE BROUGHT DOWN TO HELL.
        Srn 9:3 Se on onnettomuus kaikessa, mitä tapahtuu auringon alla, että kaikilla on sama kohtalo, ja myös se, että ihmislasten sydän on täynnä pahaa ja että mielettömyys on heillä sydämessä heidän elinaikansa; ja SENJÄLKEEN - VAINAJIEN TYKÖ!

        Srn 9:10 Whatsoever thy hand attaineth to do by thy strength, that do; for there is no work, nor device, nor knowledge, nor wisdom, in THE GRAVE, whither thou goest.
        Srn_9:10 Whatsoever thy hand is able to do, do it earnestly: for neither work, nor reason, nor wisdom, nor knowledge shall be in HELL, whither thou art hastening.
        Srn 9:10 Tee kaikki, mitä voimallasi tehdyksi saat, sillä ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta TUONELASSA, jonne olet menevä.

        Lau 8:6 Set me as a seal upon thy heart, as a seal upon thine arm; for love is strong as death, jealousy is cruel as THE GRAVE; the flashes thereof are flashes of fire, a very flame of the LORD.
        Lau_8:6 Put me as a seal upon thy heart, as a seal upon thy arm, for love is strong as death, jealousy as hard as HELL, the lamps thereof are fire and flames.
        Lau 8:6 Pane minut sinetiksi sydämellesi, sinetiksi käsivarrellesi. Sillä rakkaus on väkevä kuin kuolema, tuima kuin TUONELA on sen kiivaus, sen hehku on tulen hehku, on Herran liekki.


      • jatkuu
        Jes 7:11 'Ask thee a sign of the LORD thy God: ask it either IN THE DEPTH, or in the height above.'
        Jes_7:11 Ask thee a sign of the Lord thy God, either unto the DEPTH OF HELL, or unto the height above.
        Jes 7:11 "Pyydä itsellesi merkki Herralta, Jumalaltasi, pyydä ALHAALTA SYVYYDESTÄ taikka ylhäältä korkeudesta".

        Jes 14:9 THE NETHER-WORLD from beneath is moved for thee to meet thee at thy coming; the shades are stirred up for thee, even all the chief ones of the earth; all the kings of the nations are raised up from their thrones.
        Jes_14:9 HELL BELOW WAS IN AN UPROAR to meet thee at thy coming, it stirred up the giants for thee. All the princes of the earth are risen up from their thrones, all the princes of nations.
        Jes 14:9 TUONELA TUOLLA ALHAALLA liikkuu sinun tähtesi, ottaaksensa sinut vastaan, kun tulet. Se herättää haamut sinun tähtesi, kaikki maan johtomiehet, nostattaa valtaistuimiltansa kaikki kansojen kuninkaat.

        Jes 14:11 Thy pomp is brought down to THE NETHER-WORLD, and the noise of thy psalteries; the maggot is spread under thee, and the worms cover thee.'
        Jes_14:11 Thy pride is brought DOWN TO HELL, thy carcass is fallen down: under thee shall the moth be strewed, and worms shall be thy covering.
        Jes 14:11 ALAS TUONELAAN on vaipunut sinun komeutesi, sinun harppujesi helinä; sinun allasi ovat vuoteena madot, toukat ovat peittonasi.

        Jes 14:15 Yet thou shalt be brought down to THE NETHER-WORLD, TO THE UTTERMOST PARTS OF THE PIT.
        Jes_14:15 But yet thou shalt be brought down to HELL, into THE DEPTH OF THE PIT.
        Jes 14:15 Mutta sinut heitettiin alas TUONELAAN, POHJIMMAISEEN HAUTAAN.

        Jes 28:15 Because ye have said: 'We have made a covenant with death, and with THE NETHER-WORLD are we at agreement; when the scouring scourge shall pass through, it shall not come unto us; for we have made lies our refuge, and in falsehood have we hid ourselves';
        Jes_28:15 For you have said: We have entered into a league with death, and we have made a covenant with HELL. When the overflowing scourge shall pass through, it shall not come upon us: for we have placed our hope in lies, and by falsehood we are protected.
        Jes 28:15 Koska te sanotte: "Me olemme tehneet liiton kuoleman kanssa ja TUONELAN kanssa sopimuksen; tulkoon vitsaus kuin tulva, ei se meitä saavuta, sillä me olemme tehneet valheen turvaksemme ja piiloutuneet petokseen" -

        Jes 28:18 And your covenant with death shall be disannulled and your agreement with THE NETHER-WORLD shall not stand; when the scouring scourge shall pass through, then ye shall be trodden down by it,
        Jes_28:18 And your league with death shall be abolished, and your covenant with HELL shall not stand: when the overflowing scourge shall pass, you shall be trodden down by it.
        Jes 28:18 Teidän liittonne kuoleman kanssa pyyhkäistään pois, ja teidän sopimuksenne TUONELAN kanssa ei kestä; kun vitsaus tulee niinkuin tulva, niin se teidät maahan tallaa.

        Jes 38:10 I said: In the noontide of my days I shall go, even to the gates of THE NETHER-WORLD; I am deprived of the residue of my years.
        Jes_38:10 I said: In the midst of my days I shall go to the gates of HELL: I sought for the residue of my years. HELL... SHEOL, or HADES, the region of the dead.
        Jes 38:10 "Minä sanoin: Kesken rauhallisten päivieni minun on mentävä TUONELAN porteista; JÄLJELLÄ OLEVAT VUOTENI ON MINULTA RIISTETTY POIS.

        Jes 38:18 For THE NETHER-WORLD cannot praise Thee, death cannot celebrate Thee; they that go down into the pit cannot hope for Thy truth.
        Jes_38:18 For HELL SHALL NOT CONFESS TO THEE, neither shall death praise thee: nor shall they that go down into the pit, look for thy truth.
        Jes 38:18 Sillä ei TUONELA SINUA KIITÄ, ei kuolema sinua ylistä; eivät hautaan vaipuneet pane sinun totuuteesi toivoansa.

        Jes 57:9 And thou wentest to the king with ointment, and didst increase thy perfumes, and didst send thine ambassadors far off, even down TO THE NETHER-WORLD.
        Jes_57:9 And thou hast adorned thyself for the king with ointment, and hast multiplied thy perfumes. Thou hast sent thy messengers far off, and wast debased even to HELL.
        Jes 57:9 Sinä kuljit kuninkaan tykö öljyinesi, runsaine voiteinesi; sinä lähetit sanansaattajasi kauas, laskeuduit alas TUONELAAN ASTI.

        Hes 31:15 Thus saith the Lord GOD: In the day when he went down to THE NETHER-WORLD I caused the deep to mourn and cover itself for him, and I restrained the rivers thereof, and the great waters were stayed; and I caused Lebanon to mourn for him, and all the trees of the field fainted for him.
        Hes_31:15 Thus saith the Lord God: In the day when he went down to HELL, I brought in mourning, I covered him with the deep: and I withheld its rivers, and restrained the many waters: Libanus grieved for him, and all the trees of the field trembled.
        Hes 31:15 Näin sanoo Herra, Herra: Sinä päivänä, jona hän ASTUI ALAS TUONELAAN, minä verhosin syvyyden suruun hänen tähtensä, pidätin virrat, niin että paljot vedet pysähtyi


      • Hes 31:16 I made the nations to shake at the sound of his fall, when I cast him down to THE NETHER-WORLD with them that DESCEND INTO THE PIT; and all the trees of Eden, the choice and best of Lebanon, all that drink water, were comforted in the nether parts of the earth.
        Hes_31:16 I shook the nations with the sound of his fall, when I brought him down to HELL with them that DESCEND INTO THE PIT: and all the trees of pleasure, the choice and best in Libanus, all that were moistened with waters, were comforted in the lowest parts of the earth.
        Hes 31:16 Hänen kaatumisensa ryskeestä minä panin kansakunnat vapisemaan, kun minä syöksin hänet alas TUONELAAN, HAUTAANVAIPUNEITTEN pariin. Mutta lohdutetuiksi tulivat maan syvyydessä kaikki Eedenin puut, Libanonin valiot ja parhaat, kaikki, jotka vettä juovat.
        .
        Hes 31:17 They also went down into THE NETHER-WORLD with him unto them that are slain by the sword; yea, they that were in his arm, that dwelt under his shadow in the midst of the nations.
        Hes_31:17 For they also shall go down with him to HELL to them that are slain by the sword; and the arm of every one shall sit down under his shadow in the midst of the nations.
        Hes 31:17 Myöskin ne olivat hänen kanssansa astuneet alas TUONELAAN, miekalla kaadettujen pariin; samoin hänen auttajansa, ne, jotka istuivat hänen varjossaan kansojen joukossa.

        Hes 32:21 The strong among the mighty shall speak of him out of the midst of THE NETHER-WORLD with them that helped him; they are gone down, they lie still, even the uncircumcised, slain by the sword.
        Hes_32:21 The most mighty among the strong ones shall speak to him from the midst of HELL, they that went down with his helpers and slept uncircumcised, slain by the sword.
        Hes 32:21 Mahtavimmat sankareista puhuvat TUONELAN keskeltä sille ynnä sen auttajille: 'Alas ovat astuneet, siellä makaavat ympärileikkaamattomat, miekalla surmatut'.

        Hes 32:27 And they that are inferior to the uncircumcised shall not lie with the mighty that are gone down to THE NETHER-WORLD WITH THEIR WEAPONS OF WAR, whose swords are laid under their heads, and whose iniquities are upon their bones; because the terror of the mighty was in the land of the living.
        Hes_32:27 And they shall not sleep with the brave, and with them that fell uncircumcised, that went down to HELL WITH THEIR WEAPONS, and laid their swords under their heads, and their iniquities were in their bones, because they were the terror of the mighty in the land of the living.
        Hes 32:27 He eivät makaa sankarien parissa, jotka ovat kaatuneet ympärileikkaamattomien joukosta, jotka ovat astuneet alas TUONELAAN SOTA-ASEINENSA, joitten pään alle on pantu heidän miekkansa ja joitten luiden yllä on heidän syntivelkansa, sillä sankarien kauhu oli elävien maassa.

        Hos 13:14 Shall I ransom them from the power of THE NETHER-WORLD? Shall I redeem them from death? Ho, thy plagues, O death! Ho, thy destruction, O nether-world! Repentance be hid from Mine eyes!
        Hos_13:14 I will deliver them out of the hand of death. I will redeem them from death: O death, I will be thy death; O HELL, I will be thy bite: comfort is hidden from my eyes.
        Hos 13:14 Tuonelan kädestä minä heidät päästän, kuolemasta minä heidät lunastan. MISSÄ ON SINUN RUTTOSI, KUOLEMA, MISSÄ SINUN SURMASI, TUONELA? Katumus on peitetty minun silmiltäni.

        Amo 9:2 Though they dig into THE NETHER-WORLD, thence shall My hand take them; and though they climb up to heaven, thence will I bring them down.
        Amo_9:2 Though they go down even to HELL, thence shall my hand bring them out: and though they climb up to heaven, thence will I bring them down.
        Amo 9:2 Vaikka he TUONELAAN murtautuisivat, sieltäkin minun käteni heidät tempaa. Vaikka he taivaaseen nousisivat, sieltäkin minä syöksen heidät alas.

        Jon 2:2 (2:3) And he said: I called out of mine affliction unto the LORD, and He answered me; out of the belly of THE NETHER-WORLD cried I, and Thou heardest my voice.
        Jon_2:2 (2:3) And he said: I cried out of my affliction to the Lord, and he heard me: I cried out of the belly of HELL, and thou hast heard my voice.
        Jon 2:2 (2:3) ja sanoi: "Minä huusin ahdistuksessani Herraa, ja hän vastasi minulle. TUONELAN KOHDUSSA minä huusin apua, ja sinä kuulit minun ääneni.

        Hab 2:5 Yea, moreover, wine is a treacherous dealer; the haughty man abideth not; he who enlargeth his desire as THE NETHER-WORLD, and is as death, and cannot be satisfied, but gathereth unto him all nations, and heapeth unto him all peoples.
        Hab_2:5 And as wine deceiveth him that drinketh it: so shall the proud man be, and he shall not be honoured: who hath enlarged his desire like HELL: and is himself like death, and he is never satisfied: but will gather together unto him all nations, and heap together unto him all people.
        Hab 2:5 Ja vielä: viini on petollista, urho on röyhkeä; mutta hän ei ole pysyväinen, hän, joka levittää kitansa kuin TUONELA ja on täyttymätön kuin kuolema, kokoaa itselleen kaikki kansa


      • Malson kirjoittaa: " Raamatussa ei ole monen kirkon opettamaa helvettiä. "
        ________________

        Tästä olemme samaa mieltä ! mutta Raamatussa on kuitenkin "Gehenna" ja "Ikuinen tuli" ja "iankaikkinen rangaistus ! ja jota on käännetty erheellisesti raamatun vierasperäisellä sanalla "helvetti" ja sitten jossain vanhoissa käännöksissä varsinkin liitetty AIVAN VÄÄRIN tarkoittamaan TUONELAA joka on "kuolleitten sielujen näkymätön tietoinen tila". ("muinaiskreikaksi Ἅιδης tai Ἄιδης "näkymätön")
        (Vrt. Luuk 16:19-31 ja 1 Piet 3:18,19,20 /4:6 )

        .
        ELI... Mitä sinä Malson yrität tällä kirjoituksellasi oikein todistaa ?
        .
        Eikö mielestäsi ole "iankaikkista rangaistusta" vai uskotko ns. "annihilaatio-oppiin" ?
        .
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Annihilationismi


      • Mat_5:22 But I tell you, that everyone who is angry with his brother without a cause shall be in danger of the judgment; and whoever shall say to his brother, 'Raca' shall be in danger of the council; and whoever shall say, 'You fool!' shall be in danger of the fire of GEHENNA [Gehenna is another name for HELL that brings to mind an image of a burning garbage dump with dead bodies in it.].
        Mat_5:22 But I say to you, that whosoever is angry with his brother, shall be in danger of the judgment. And whosoever shall say to his brother, Raca, shall be in danger of the council. And whosoever shall say, Thou fool, shall be in danger of HELL fire.
        Mat 5:22 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut HELVETIN tulen.

        Mat_5:29 If your right eye causes you to stumble, pluck it out and throw it away from you. For it is more profitable for you that one of your members should perish, than for your whole body to be cast into GEHENNA.
        Mat_5:29 And if thy right eye scandalize thee, pluck it out and cast it from thee. For it is expedient for thee that one of thy members should perish, rather than thy whole body be cast into HELL.
        Mat 5:29 Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään HELVETTIIN.

        Mat_5:30 If your right hand causes you to stumble, cut it off, and throw it away from you: for it is profitable for you that one of your members should perish, and not your whole body be thrown into GEHENNA.
        Mat_5:30 And if thy right hand scandalize thee, cut it off, and cast it from thee: for it is expedient for thee that one of thy members should perish, rather than that thy whole body go into HELL.
        Mat 5:30 Ja jos sinun oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi menee HELVETTIIN.

        Mat_10:28 Don't be afraid of those who kill the body, but are not able to kill the soul. Rather, fear him who is able to destroy both soul and body in GEHENNA.
        Mat_10:28 And fear ye not them that kill the body, and are not able to kill the soul: but rather fear him that can destroy both soul and body in HELL.
        Mat 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa HELVETTIIN.

        Mat_11:23 You, Capernaum, who are exalted to Heaven, you will go down to HADES. For if the mighty works had been done in Sodom which were done in you, it would have remained until this day.
        Mat_11:23 And thou Capharnaum, shalt thou be exalted up to heaven? thou shalt go down even unto HELL. For if in Sodom had been wrought the miracles that have been wrought in thee, perhaps it had remained unto this day.
        Mat 11:23 Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan TUONELAAN on sinun astuttava alas. Sillä jos ne voimalliset teot, jotka ovat tapahtuneet sinussa, olisivat tapahtuneet Sodomassa, niin se seisoisi vielä tänäkin päivänä.

        Mat_16:18 I also tell you that you are Peter, [Peter's name, Petros in Greek, is the word for a specific rock or stone.] and on this rock [Greek, petra, a rock mass or bedrock.] I will build my assembly, and the gates of HADES will not prevail against it.
        Mat_16:18 And I say to thee: That thou art Peter; and upon this rock I will build my church, and the gates of HELL shall not prevail against it.
        Mat 16:18 Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja TUONELAN portit eivät sitä voita.

        Mat_18:9 If your eye causes you to stumble, pluck it out, and cast it from you. It is better for you to enter into life with one eye, rather than having two eyes to be cast into the GEHENNA of fire.
        Mat_18:9 And if thy eye scandalize thee, pluck it out, and cast it from thee. It is better for thee having one eye to enter into life, than having two eyes to be cast into HELL fire.
        Mat 18:9 Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; parempi on sinun silmäpuolena mennä elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään HELVETIN tuleen.


      • Mat_23:15 Woe to you, scribes and Pharisees, hypocrites! For you travel around by sea and land to make one proselyte; and when he becomes one, YOU MAKE HIM TWICE AS MUCH OF A SON OF GEHENNA AS YOURSELVES.
        Mat_23:15 Woe to you, scribes and Pharisees, hypocrites, because you go round about the sea and the land to make one proselyte. And when he is made, YOU MAKE HIM THE CHILD OF HELL TWOFOLD MORE THAN YOURSELVES.
        Mat 23:15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin TEETTE HÄNESTÄ HELVETIN LAPSEN, KAHTA VERTAA PAHEMMAN, KUIN TE ITSE OLETTE!

        Mat_23:33 You serpents, you offspring of vipers, how will you escape the judgment of GEHENNA?
        Mat_23:33 You serpents, generation of vipers, how will you flee from the judgment of HELL?
        Mat 23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte HELVETIN tuomiota pakoon?

        Mar_9:43 If your hand causes you to stumble, cut it off. It is better for you to enter into life maimed, rather than having your two hands to go into GEHENNA,
        Mar_9:43 (9:42) And if thy hand scandalize thee, cut it off: it is better for thee to enter into life, maimed, than having two hands to go into HELL, into unquenchable fire:
        Mar 9:43 Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut HELVETTIIN, sammumattomaan tuleen.

        Mar_9:45 If your foot causes you to stumble, cut it off. It is better for you to enter into life lame, rather than having your two feet to be cast into GEHENNA, into the fire that will never be quenched-
        Mar_9:45 (9:44) And if thy foot scandalize thee, cut it off: it is better for thee to enter lame into life everlasting than having two feet to be cast into the HELL of unquenchable fire:
        Mar 9:45 Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään HELVETTIIN.

        Mar_9:47 If your eye causes you to stumble, cast it out. It is better for you to enter into the Kingdom of God with one eye, rather than having two eyes to be cast into the GEHENNA of fire,
        Mar_9:47 (9:46) And if thy eye scandalize thee, pluck it out: it is better for thee with one eye to enter into the kingdom of God than having two eyes to be cast into the HELL of fire:
        Mar 9:47 Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään HELVETTIIN,

        Luk. 10:15 You, Capernaum, who are exalted to heaven, will be brought down to HADES.
        Luk_10:15 And thou, Capharnaum, which art exalted unto heaven, thou shalt be thrust down to HELL.
        Luk 10:15 Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan TUONELAAN on sinun astuttava alas.

        Luk_12:5 But I will warn you whom you should fear. Fear him, who after he has killed, has power to cast into GEHENNA. Yes, I tell you, fear him.
        Luk_12:5 But I will shew you whom you shall fear: Fear ye him who, after he hath killed, hath power to cast into HELL. Yea, I say to you: Fear him.
        Luk 12:5 Vaan minä osoitan teille, ketä teidän on pelkääminen: peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä HELVETTIIN. Niin, minä sanon teille, häntä te peljätkää.

        Luk 16:22 It happened that the beggar died, and that he was carried away by the angels to Abraham's bosom. The rich man also died, AND WAS BURIED.
        Luk_16:22 And it came to pass that the beggar died and was carried by the angels into Abraham's bosom. And the rich man also died: and he was buried in HELL.
        Luk 16:22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja HÄNET HAUDATTIIN.

        Apt_2:24 whom God raised up, having freed him from THE AGONY OF DEATH, because it was not possible that he should be held by it.
        Apt_2:24 Whom God hath raised up, having loosed the SORROWS OF HELL, as it was impossible that he should be holden by it.
        Apt 2:24 Hänet Jumala herätti ja päästi KUOLEMAN KIVUISTA, niinkuin ei ollutkaan mahdollista, että kuolema olisi voinut hänet pitää.

        Apt_2:27 Because you will not leave my soul in HADES, Neither will you allow your Holy One to see decay.
        Apt_2:27 Because thou wilt not leave my soul in HELL: nor suffer thy Holy One to see corruption.
        Apt 2:27 sillä sinä et hylkää minun sieluani tuonelaan etkä salli Pyhäsi nähdä katoavaisuutta.


      • Jak_3:6 And the tongue is a fire. The world of iniquity among our members is the tongue, which defiles the whole body, and sets on fire the course of nature, and is set on fire by GEHENNA. [Gehenna is a name that describes a burning HELL with rotting bodies and unclean things in it]
        Jak_3:6 And the tongue is a fire, a world of iniquity. The tongue is placed among our members, which defileth the whole body and inflameth the wheel of our nativity, being set on fire by HELL.
        Jak 3:6 Myös kieli on tuli, on vääryyden maailma; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen HELVETISTÄ.

        2Pi_2:4 For if God didn't spare angels when they sinned, but cast them down to TARTARUS [Tartarus is another name for HELL], and committed them to pits of darkness, to be reserved to judgment;
        2Pi_2:4 For if God spared not the angels that sinned, but delivered them, drawn down by infernal ropes to the lower HELL, unto torments, to be reserved unto judgment:
        2Pi 2:4 Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät SYVYYTEEN, PIMEYDEN KUILUIHIN, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi.

        Ilm_1:18 and the Living one. I was dead, and behold, I am alive forevermore. Amen. I have the keys of Death and of HADES.
        Ilm_1:18 And alive, and was dead. And behold I am living for ever and ever and have the keys of death and of HELL.
        Ilm 1:18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja TUONELAN avaimet.

        Ilm_6:8 And behold, a pale horse, and he who sat on it, his name was Death. HADES followed with him. Authority over one fourth of the earth, to kill with the sword, with famine, with death, and by the wild animals of the earth was given to him.
        Ilm_6:8 And behold a pale horse: and he that sat upon him, his name was Death. And HELL followed him. And power was given to him over the four parts of the earth, to kill with sword, with famine and with death and with the beasts of the earth.
        Ilm 6:8 Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja TUONELA seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.

        Ilm_20:13 The sea gave up the dead who were in it. DEATH and HADES gave up the dead who were in them. They were judged, each one according to his works.
        Ilm_20:13 And the sea gave up the dead that were in it: and DEATH and HELL gave up their dead that were in them. And they were judged, every one according to their works.
        Ilm 20:13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja KUOLEMA ja TUONELA antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Ilm_20:14 DEATH and HADES were thrown into the lake of fire. This is the second death, the lake of fire.
        Ilm_20:14 And HELL and DEATH were cast into the pool of fire. This is the second death.
        Ilm 20:14 Ja KUOLEMA ja TUONELA heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.


      • Edelleen kysyn ?
        .

        ELI... Mitä sinä Malson yrität tällä kirjoituksellasi oikein todistaa ?

        .

        Eikö mielestäsi ole "iankaikkista rangaistusta" vai uskotko ns. "annihilaatio-oppiin" ?

        .

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Annihilationismi


      • Ei-puhu
        malson kirjoitti:

        Hes 31:16 I made the nations to shake at the sound of his fall, when I cast him down to THE NETHER-WORLD with them that DESCEND INTO THE PIT; and all the trees of Eden, the choice and best of Lebanon, all that drink water, were comforted in the nether parts of the earth.
        Hes_31:16 I shook the nations with the sound of his fall, when I brought him down to HELL with them that DESCEND INTO THE PIT: and all the trees of pleasure, the choice and best in Libanus, all that were moistened with waters, were comforted in the lowest parts of the earth.
        Hes 31:16 Hänen kaatumisensa ryskeestä minä panin kansakunnat vapisemaan, kun minä syöksin hänet alas TUONELAAN, HAUTAANVAIPUNEITTEN pariin. Mutta lohdutetuiksi tulivat maan syvyydessä kaikki Eedenin puut, Libanonin valiot ja parhaat, kaikki, jotka vettä juovat.
        .
        Hes 31:17 They also went down into THE NETHER-WORLD with him unto them that are slain by the sword; yea, they that were in his arm, that dwelt under his shadow in the midst of the nations.
        Hes_31:17 For they also shall go down with him to HELL to them that are slain by the sword; and the arm of every one shall sit down under his shadow in the midst of the nations.
        Hes 31:17 Myöskin ne olivat hänen kanssansa astuneet alas TUONELAAN, miekalla kaadettujen pariin; samoin hänen auttajansa, ne, jotka istuivat hänen varjossaan kansojen joukossa.

        Hes 32:21 The strong among the mighty shall speak of him out of the midst of THE NETHER-WORLD with them that helped him; they are gone down, they lie still, even the uncircumcised, slain by the sword.
        Hes_32:21 The most mighty among the strong ones shall speak to him from the midst of HELL, they that went down with his helpers and slept uncircumcised, slain by the sword.
        Hes 32:21 Mahtavimmat sankareista puhuvat TUONELAN keskeltä sille ynnä sen auttajille: 'Alas ovat astuneet, siellä makaavat ympärileikkaamattomat, miekalla surmatut'.

        Hes 32:27 And they that are inferior to the uncircumcised shall not lie with the mighty that are gone down to THE NETHER-WORLD WITH THEIR WEAPONS OF WAR, whose swords are laid under their heads, and whose iniquities are upon their bones; because the terror of the mighty was in the land of the living.
        Hes_32:27 And they shall not sleep with the brave, and with them that fell uncircumcised, that went down to HELL WITH THEIR WEAPONS, and laid their swords under their heads, and their iniquities were in their bones, because they were the terror of the mighty in the land of the living.
        Hes 32:27 He eivät makaa sankarien parissa, jotka ovat kaatuneet ympärileikkaamattomien joukosta, jotka ovat astuneet alas TUONELAAN SOTA-ASEINENSA, joitten pään alle on pantu heidän miekkansa ja joitten luiden yllä on heidän syntivelkansa, sillä sankarien kauhu oli elävien maassa.

        Hos 13:14 Shall I ransom them from the power of THE NETHER-WORLD? Shall I redeem them from death? Ho, thy plagues, O death! Ho, thy destruction, O nether-world! Repentance be hid from Mine eyes!
        Hos_13:14 I will deliver them out of the hand of death. I will redeem them from death: O death, I will be thy death; O HELL, I will be thy bite: comfort is hidden from my eyes.
        Hos 13:14 Tuonelan kädestä minä heidät päästän, kuolemasta minä heidät lunastan. MISSÄ ON SINUN RUTTOSI, KUOLEMA, MISSÄ SINUN SURMASI, TUONELA? Katumus on peitetty minun silmiltäni.

        Amo 9:2 Though they dig into THE NETHER-WORLD, thence shall My hand take them; and though they climb up to heaven, thence will I bring them down.
        Amo_9:2 Though they go down even to HELL, thence shall my hand bring them out: and though they climb up to heaven, thence will I bring them down.
        Amo 9:2 Vaikka he TUONELAAN murtautuisivat, sieltäkin minun käteni heidät tempaa. Vaikka he taivaaseen nousisivat, sieltäkin minä syöksen heidät alas.

        Jon 2:2 (2:3) And he said: I called out of mine affliction unto the LORD, and He answered me; out of the belly of THE NETHER-WORLD cried I, and Thou heardest my voice.
        Jon_2:2 (2:3) And he said: I cried out of my affliction to the Lord, and he heard me: I cried out of the belly of HELL, and thou hast heard my voice.
        Jon 2:2 (2:3) ja sanoi: "Minä huusin ahdistuksessani Herraa, ja hän vastasi minulle. TUONELAN KOHDUSSA minä huusin apua, ja sinä kuulit minun ääneni.

        Hab 2:5 Yea, moreover, wine is a treacherous dealer; the haughty man abideth not; he who enlargeth his desire as THE NETHER-WORLD, and is as death, and cannot be satisfied, but gathereth unto him all nations, and heapeth unto him all peoples.
        Hab_2:5 And as wine deceiveth him that drinketh it: so shall the proud man be, and he shall not be honoured: who hath enlarged his desire like HELL: and is himself like death, and he is never satisfied: but will gather together unto him all nations, and heap together unto him all people.
        Hab 2:5 Ja vielä: viini on petollista, urho on röyhkeä; mutta hän ei ole pysyväinen, hän, joka levittää kitansa kuin TUONELA ja on täyttymätön kuin kuolema, kokoaa itselleen kaikki kansa

        Kiitos malson. Hieno homma . Asia selvä. Nyt voisimme kysyä itse kukin itseltämme miksi kirkko on kääntänyt miin monia erilaisia Raamatun sanoja helvetiksi vaikka se on päivän selvää Sanan vääristelyä .


      • Ei-puhu kirjoitti:

        Kiitos malson. Hieno homma . Asia selvä. Nyt voisimme kysyä itse kukin itseltämme miksi kirkko on kääntänyt miin monia erilaisia Raamatun sanoja helvetiksi vaikka se on päivän selvää Sanan vääristelyä .

        Eli minä vastaan näin:
        .
        ns."Helvetti" on kehitelmäpäätelmä ns. "gehennasta", "ikuisesta tulesta", "iankaikkisesta rangaistuksesta", tulisesta järvestä" !
        .
        ... ja sitten se on aivan epäraamatullisesti vielä jossain yhteydessä liitetty harhaanjohtavasti tarkoittamaan TUONELAA, joka on "sielujen henkimaailmallinen tietoinen tila" mutta ei suinkaan mikään ns."Helvetti" !


      • Exadventistiparka
        malson kirjoitti:

        Jak_3:6 And the tongue is a fire. The world of iniquity among our members is the tongue, which defiles the whole body, and sets on fire the course of nature, and is set on fire by GEHENNA. [Gehenna is a name that describes a burning HELL with rotting bodies and unclean things in it]
        Jak_3:6 And the tongue is a fire, a world of iniquity. The tongue is placed among our members, which defileth the whole body and inflameth the wheel of our nativity, being set on fire by HELL.
        Jak 3:6 Myös kieli on tuli, on vääryyden maailma; kieli on se meidän jäsenistämme, joka tahraa koko ruumiin, sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen HELVETISTÄ.

        2Pi_2:4 For if God didn't spare angels when they sinned, but cast them down to TARTARUS [Tartarus is another name for HELL], and committed them to pits of darkness, to be reserved to judgment;
        2Pi_2:4 For if God spared not the angels that sinned, but delivered them, drawn down by infernal ropes to the lower HELL, unto torments, to be reserved unto judgment:
        2Pi 2:4 Sillä ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät SYVYYTEEN, PIMEYDEN KUILUIHIN, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi.

        Ilm_1:18 and the Living one. I was dead, and behold, I am alive forevermore. Amen. I have the keys of Death and of HADES.
        Ilm_1:18 And alive, and was dead. And behold I am living for ever and ever and have the keys of death and of HELL.
        Ilm 1:18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja TUONELAN avaimet.

        Ilm_6:8 And behold, a pale horse, and he who sat on it, his name was Death. HADES followed with him. Authority over one fourth of the earth, to kill with the sword, with famine, with death, and by the wild animals of the earth was given to him.
        Ilm_6:8 And behold a pale horse: and he that sat upon him, his name was Death. And HELL followed him. And power was given to him over the four parts of the earth, to kill with sword, with famine and with death and with the beasts of the earth.
        Ilm 6:8 Ja minä näin, ja katso: hallava hevonen; ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema, ja TUONELA seurasi hänen mukanaan, ja heidän valtaansa annettiin neljäs osa maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta.

        Ilm_20:13 The sea gave up the dead who were in it. DEATH and HADES gave up the dead who were in them. They were judged, each one according to his works.
        Ilm_20:13 And the sea gave up the dead that were in it: and DEATH and HELL gave up their dead that were in them. And they were judged, every one according to their works.
        Ilm 20:13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja KUOLEMA ja TUONELA antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.

        Ilm_20:14 DEATH and HADES were thrown into the lake of fire. This is the second death, the lake of fire.
        Ilm_20:14 And HELL and DEATH were cast into the pool of fire. This is the second death.
        Ilm 20:14 Ja KUOLEMA ja TUONELA heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi.

        Malson, pointtisi on aivan selvä - sana helvetti on väärin perustein tuotu moneen käännökseen, sellaisiinkin kohtiin joissa ei puhuta rangaistuksen paikasta. Raamatun mukaan aivan varmasti sellainen paikka on olemassa, jossa rangaistuksen täytäntöönpano tapahtuu.
        Se, että "helvetti" olisi siihen väärä sana, ei poista tuon paikan olemassaoloa.
        Mitä nimeä sinä sitten haluaisit käyttää siitä paikasta, jonne ei-pelastuneet joutuvat rangaistukseensa ? Käykö esim. "iankaikkinen rangaistus" mielestäsi paremmin ? Kerro toki mikä sinulle kelpaa, niin voidaan puhua järkevällä tavalla esim. siitä onko "se" olemassa vai ei, sammuuko "siellä" tuli vai ei, yms.


      • Ei-Puhu
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Malson, pointtisi on aivan selvä - sana helvetti on väärin perustein tuotu moneen käännökseen, sellaisiinkin kohtiin joissa ei puhuta rangaistuksen paikasta. Raamatun mukaan aivan varmasti sellainen paikka on olemassa, jossa rangaistuksen täytäntöönpano tapahtuu.
        Se, että "helvetti" olisi siihen väärä sana, ei poista tuon paikan olemassaoloa.
        Mitä nimeä sinä sitten haluaisit käyttää siitä paikasta, jonne ei-pelastuneet joutuvat rangaistukseensa ? Käykö esim. "iankaikkinen rangaistus" mielestäsi paremmin ? Kerro toki mikä sinulle kelpaa, niin voidaan puhua järkevällä tavalla esim. siitä onko "se" olemassa vai ei, sammuuko "siellä" tuli vai ei, yms.

        Et tainnut vieläkään tajuta ?
        Raamatussa ei ole oppia helvetistä. Ala siitä. Ei ole kyse mistään väärästä sanasta - vaan väärästä opista. Kun kirkko on väärin kääntänyt erilaisia Raamatun sanoja helvetiksi se ei ole vain opettanut helvettiään vaan samalla myös peittänyt sanojen oikean tarkoituksen. Etkö se ollutkin juuri sinä joka eilen pyysi raamatullista todistusta että Raamatussa ei helvettiä ole - ja nyt kun se on sinulle kiistattomasti annettu alat itse puhumaan Raamattua vastaa.


      • Exadventistiparka
        Ei-Puhu kirjoitti:

        Et tainnut vieläkään tajuta ?
        Raamatussa ei ole oppia helvetistä. Ala siitä. Ei ole kyse mistään väärästä sanasta - vaan väärästä opista. Kun kirkko on väärin kääntänyt erilaisia Raamatun sanoja helvetiksi se ei ole vain opettanut helvettiään vaan samalla myös peittänyt sanojen oikean tarkoituksen. Etkö se ollutkin juuri sinä joka eilen pyysi raamatullista todistusta että Raamatussa ei helvettiä ole - ja nyt kun se on sinulle kiistattomasti annettu alat itse puhumaan Raamattua vastaa.

        Ei sinulle tainnut aivan selvitä mitä kysyin.
        Kun Raamattu puhuu paikasta johon Matt 25 tuomiossa mennään, sanotaan: "46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.""
        Jotta voimme keskustella siitä mitä, millaista yms. tuo "iankaikkinen rangaistus" on, mitä termiä siitä pitäisi käyttää, jotta et sanoisi ettei iankaikkista rangaistusta ole koska siitä käytetään väärää termiä ? Sehän nyt vaan siis ON OLEMASSA, ja se ON jokin paikka, johon Matt 25:49 mukaan MENNÄÄN.
        Eli mikä termi ?


      • Kauhistuksen-seuraus

        Raamatun sisältö muuttuu jos hautaa kutsutaan haudaksi niinkuin se oikeastaan Raamatussa - on eikä helvetiksi ja jos Ge hinnomin laaksoa - kutsutaan sen oikealla nimellä eikä helvetiksi. Raamatun mukaan kuolleet haudataan hautojen hiljaisuuteen, mutta rikollisten ruumiit poltetaan Ge hinnomin laaksossa. Israelin pahuutta tehneet kuninkaat tosin haudattiin "isinsä luo" lepoon.
        Vanha testamentti ei tunne helvettiä - mutta Ge hinnomin laakson sieltä löytää, se oli paikka jossa Israelilaiset uhrasivat lapsiaan Molokille, polttamalla heitä tulessa. Eräänlainen helvetti - näille lapsille - ja josta Raamatun Jumala sanoi että sellainen on KAUHITUS hänelle - ja nyt kuitenkin alettiin kirkon taholta yhdistämään kauhistunutta Jumalaa ihmisten kiduttamisuskontoihin ja samassa Ge hinnomin laaksossa vielä. Eikö tämä ole Jumalan pilkan huippu.


    • Sana "Gehenna" jota Jeesuskin käyttää esiintyy UT:ssa 12 x ja tarkoittaa viimeistä rangaistuksen paikkaa ja se on saanut nimensä vertauskuvallisesti Jerusalemin ulkopuolella olevasta jätteiden polttopaikasta ja tämä sana käännetään meidän Raamatussamme vierasperäisellä sanalla "Helvetiksi" ja se ei siis myöskään liity mihinkään ns. "Tuonelaan" joka tarkoittaa "henkimaailmallista kuolleitten sielujen tilaa" vaan liittyy viimeiseen tuomioon !
      Vrt " gehenna " 12x
      http://biblehub.com/greek/1067.htm

      Jeesus ei siis mainitse sanaa "helvetti" vaan puhuu "gehennasta" ja myös ns. iankaikkisesta tulen rangaistuksesta "aiōnion pur" eli "eternal fire" ( Vrt Matt 25:41) joka tarkoittanee samaa kuin Ilm 20:14 "limnēn puros" eli "Tulinen järvi".
      http://biblehub.com/lexicon/matthew/25-41.htm
      .
      Vrt vielä Matt 25:46 " Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      http://biblehub.com/text/matthew/25-46.htm
      .
      Joskus olen esim. erään adventistipastorin toimesta lukenut heidän opetuksestaan, että tämä "aiōnios" eli "iankaikkinen" ei tarkoittaisi ikuisesti päättymätöntä aikaa ja ehken se ei sitä joka kohdassa tarkoitakaan mutta esIm. tässä Matt 25:46 kohdassa juuri tämä "iankaikkinen rangaistus" ja "iankaikkinen elämä" rinnastetaan toisiinsa !
      "kolasina aiōnion "= punishment eternal" ja "zōēn aiōnion" = "life eternal"

      Vrt myös VT:n Dan 12:2 "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset IANKAIKKISEEN ELÄMÄÄN, toiset häpeään ja IANKAIKKISEEN KAUHISTUKSEEN ."

      eli hebr. 'ō·w·lām = everlasting = ikuinen, jatkuva, ainainen
      http://biblehub.com/lexicon/daniel/12-2.htm


      Eli... jos ei "iankaikkinen rangaistus" olisikaan iankaikkinen vaan "osa-aikainen" niin sittenhän varmaan "iankaikkisen elämäkin" on "osa-aikainen" ja näin meiltä riistetään iankaikkisen elämän toivokin ! :O

      Raamatun alkukieltä tarkkailemalla emme tässä voi mitenkään päätyä ajatukseen että ikuisuus olisi ns. "osa-aikaista ikuisuutta" !
      .
      Vielä sanasta HELVETTI, Lainaus Wikipedia:

      Sana helvetti on tullut suomen kieleen muinaisruotsista, jossa sana Hel-vite viittaa manalan valtiattaren Helin rangaistukseen. Sana on siirtynyt useisiin eurooppalaisiin kieliin skandinaavisen mytologian kautta (esimerkiksi ruotsin helvete, englannin hell, saksan Hölle). Monissa kielissä, kuten suomessa, helvettiä merkitsevää sanaa käytetään myös kirosanana ilman uskonnollista merkitystä.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Helvetti
      .
      http://otakoppi.webnode.fi/news/jo-tuonelassa-olemme-paratiisissa-/

      • pyhpyh

        Puhut taas potaskaa.

        Iankaikkinen rangaistus = olemassaolon menettäminen ikuisiksi ajoiksi.

        Olet sielunkuolemattomuusopillasi tasan saatananpalvoja.


      • pyhpyh

        ""Tuonelaan" joka tarkoittaa "henkimaailmallista kuolleitten sielujen tilaa""

        EI TARKOITA.


      • Perusteluja PyhPyh RAAMATUN alkukielellä ja sen Kokonaissanomalla !
        Ei Ellen G Whiten raamatun ulkopuolisilla näyillä ja yhdellä VT:n asiayhteydestään irrotetuilla sanoilla "kuolleet ei tiedä mitään"... Kiitos !
        .
        Mutta "tyhjät tynnyrit kolisee eniten" sanoi jo keskikoulun "vanhapiika" opettajanikin... ;D


      • Pyhpyh kirjoittaa: " Olet sielunkuolemattomuusopillasi tasan saatananpalvoja."
        ________________________________________

        Mark 3:22 "Ja kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Beelsebul", ja: "Riivaajien päämiehen voimalla hän ajaa ulos riivaajia".3:23 Niin hän kutsui heidät luoksensa ja sanoi heille vertauksilla: "Kuinka saatana voi ajaa ulos saatanan?3:24 Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä.3:25 Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä.3:26 Ja jos saatana nousee itseänsä vastaan ja riitautuu itsensä kanssa, ei hän voi pysyä, vaan hänen loppunsa on tullut."


      • Tunnusta-pois
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Pyhpyh kirjoittaa: " Olet sielunkuolemattomuusopillasi tasan saatananpalvoja."
        ________________________________________

        Mark 3:22 "Ja kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Beelsebul", ja: "Riivaajien päämiehen voimalla hän ajaa ulos riivaajia".3:23 Niin hän kutsui heidät luoksensa ja sanoi heille vertauksilla: "Kuinka saatana voi ajaa ulos saatanan?3:24 Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä.3:25 Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä.3:26 Ja jos saatana nousee itseänsä vastaan ja riitautuu itsensä kanssa, ei hän voi pysyä, vaan hänen loppunsa on tullut."

        Raamattu ei tue kirkon kehittämää helvettioppia.
        http://www.biblestudytools.com/cjb/


      • Tunnusta-pois kirjoitti:

        Raamattu ei tue kirkon kehittämää helvettioppia.
        http://www.biblestudytools.com/cjb/

        Vrt. Juutalainen käsitys:" who has gone to his [supernal] world, for charity has been donated in remembrance of his soul; may his place of rest be in Gan Eden."
        ( lit. the Garden of Eden): the spiritual realm of souls in the afterlife.= "henkimaailmassa sielut tuonpuoleisessa") http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/367837/jewish/Kel-Maleh-Rachamim.htm "Dying is a process of separation of body and soul" = "Kuolema on eroprosessi kehon ja Sielun" http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/287016/jewish/Soul-Talk.htm


      • Harhailijalle
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Pyhpyh kirjoittaa: " Olet sielunkuolemattomuusopillasi tasan saatananpalvoja."
        ________________________________________

        Mark 3:22 "Ja kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, sanoivat: "Hänessä on Beelsebul", ja: "Riivaajien päämiehen voimalla hän ajaa ulos riivaajia".3:23 Niin hän kutsui heidät luoksensa ja sanoi heille vertauksilla: "Kuinka saatana voi ajaa ulos saatanan?3:24 Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä.3:25 Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä.3:26 Ja jos saatana nousee itseänsä vastaan ja riitautuu itsensä kanssa, ei hän voi pysyä, vaan hänen loppunsa on tullut."

        Nuo Raamatun Mark 3:n sanat eivät tarkoita sinua Kopittelija007.


      • Harhailijalle kirjoitti:

        Nuo Raamatun Mark 3:n sanat eivät tarkoita sinua Kopittelija007.

        3:24 Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä.3:25 Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä


      • Nimimerkit "Pyhpyh" ja "harhailijalle" teidän kannattaisi kuitenkin pysyä jatkossa topiikin aiheessa eikä arvostella sivusta asiaan kuulumatonta arvostelua !


      • pyhpyh
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Perusteluja PyhPyh RAAMATUN alkukielellä ja sen Kokonaissanomalla !
        Ei Ellen G Whiten raamatun ulkopuolisilla näyillä ja yhdellä VT:n asiayhteydestään irrotetuilla sanoilla "kuolleet ei tiedä mitään"... Kiitos !
        .
        Mutta "tyhjät tynnyrit kolisee eniten" sanoi jo keskikoulun "vanhapiika" opettajanikin... ;D

        Sun perustelus on tasan paksua valhetta. Ei ole mitään ikuisesti palavaa helvetti eikä tule. Uskosi on paholaisen oppia.


      • pyhpyh
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. Juutalainen käsitys:" who has gone to his [supernal] world, for charity has been donated in remembrance of his soul; may his place of rest be in Gan Eden."
        ( lit. the Garden of Eden): the spiritual realm of souls in the afterlife.= "henkimaailmassa sielut tuonpuoleisessa") http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/367837/jewish/Kel-Maleh-Rachamim.htm "Dying is a process of separation of body and soul" = "Kuolema on eroprosessi kehon ja Sielun" http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/287016/jewish/Soul-Talk.htm

        Juutalaiset ovat pakanoita ja harhaoppisia, joten yksi lysti mitä sanovat.


    • kehäpäätelmäkö

      "Raamattu ei tue kirkon kehittämää helvettioppia."

      Mistä sitten kumpuaa kaikki puhe helvetistä, jos ei Raamatusta? Suullisesta traditiostako ennemmin ? Suullinen traditio on aina ensin. Mielenkiintoista, miten painettu teksti saa viimein legitiimin aseman.

      • Kyllä... ns."helvetti" on kehitelmäpäätelmä ns. "gehennasta", "ikuisesta tulesta", "iankaikkisesta rangaistuksesta", tulisesta järvestä" ja sitten se on aivan epäraamatullisesti vielä jossain yhteydessä liitetty tarkoittamaan TUONELAA, joka on "sielujen henkimaailmallinen tietoinen tila" mutta ei suinkaan mikään ns,"helvetti" !


      • pyhpyh

        Kirkkoisiltä kreikkalaisesta mytologiasta. Siinä helvettiopin perusteet. Muuta ei ole.


      • Älä-ihmettele-yhtään

        "Mistä sitten kumpuaa kaikki puhe helvetistä, jos ei Raamatusta? "

        Kumpuaa kirkon opetuksesta .. mutta se ei ole Raamatullinen oppi.
        Sen voit todeta kaikista Malsonin esiintuomista esimerkeistä - ne osoittavat että kirkko on kääntänyt Raamatun sanoja ja opetuksia omiin oppeihinsa sopivaksi - tässä - tapauksessa on esimerkiksi "hauta" ja monet muut sanat muuttunut helvetiksi - vaikka totuus on että Raamattu ei sisällä helvettiä ollenkaan.
        On aivan turha sanoa vastaan - jos kirkko olisi kirjoittanut Raamattua niin kuin se alkujaan on kirjoitettu - silloin ei kukaan puhuisi muusta kuin siitä mitä Raamattuun on kirjoitettu - mutta se ei kelpaa kirkolle. Samaan tapaan kuin Jeesuksen aikaan kirjanoppineet olivat tehneet oman uskonnon ja eivät sietäneet Jeesusta on kirkko tänään tehnyt oman opin ..


    • WhatAHell

      Niin sammui- jos nyt jonkin jota ei edes ole voi sammuttaa ..

      • Niin kyllä aloituksen tekijän "Helvetti sammuu" koska sitä ei raamatun alkukieli tunne ollenkaan mutta sammuuko "gehenna", "ikuinen tuli", tulinen järvi", "iankaikkisen tulen rangaistus" niin se onkin sitten jo toinen juttu !
        .
        Raamattu ei tue kuitenkaan ns. annihilaatio-oppia http://fi.wikipedia.org/wiki/Annihilationismi


      • Luotto-meni
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin kyllä aloituksen tekijän "Helvetti sammuu" koska sitä ei raamatun alkukieli tunne ollenkaan mutta sammuuko "gehenna", "ikuinen tuli", tulinen järvi", "iankaikkisen tulen rangaistus" niin se onkin sitten jo toinen juttu !
        .
        Raamattu ei tue kuitenkaan ns. annihilaatio-oppia http://fi.wikipedia.org/wiki/Annihilationismi

        Älä vaihda puheenaihetta toiseksi, kukaan ei puhu sanaakaan annihilaatio-oppista. Tähän asti olet kiven kovaa puolustellut kirkon helvettioppia joten kuinka uskottava luulet olevasi ? nyt kun käy ilmi että olet puhunut omaasi etkä Raamattua. Ei kukaan joka on tämän ketjun kunnolla läpi lukenut ei enää usko kirkon kehittämään helvettiin.
        Kirkko on vääristellyt koko Raamatun omiin tarkoituksiinsa, vain sokea kieltää sen.
        Nyt on aiheellista kysyä: miksi kirkko on tämän tehnyt ja kuinka monia muita asioita kirkko on vääristellyt - voimmeko me luottaa Sanaa vääristelevään kirkkoon lainkaan?


      • TotuusKirvelee

        "Nyt on aiheellista kysyä: miksi kirkko on tämän tehnyt ja kuinka monia muita asioita kirkko on vääristellyt - voimmeko me luottaa Sanaa vääristelevään kirkkoon lainkaan?"
        ---
        Aiheellinen kysymys. Mihin ihminen tarvitsee kiekkoa joka kääntää mustan valkeaksi ja valkean mustaksi.


      • Exadventistiparka
        TotuusKirvelee kirjoitti:

        "Nyt on aiheellista kysyä: miksi kirkko on tämän tehnyt ja kuinka monia muita asioita kirkko on vääristellyt - voimmeko me luottaa Sanaa vääristelevään kirkkoon lainkaan?"
        ---
        Aiheellinen kysymys. Mihin ihminen tarvitsee kiekkoa joka kääntää mustan valkeaksi ja valkean mustaksi.

        Oikein hyvä kysymys. Yhtä monta kuin on "kirkkoja", yhtä monta on myös "Raamattua vääristelevää" kirkkoa.
        Jos logiikka siis menee näin, että tutkiessamme sanaa "helvetti" joku sanoo että sanaa helvetti ei ole Raamatussa ja sen perusteella helvettiä ei ole olemassa; voidaan aivan samoin sanoa että termiä "tutkiva tuomio" ei ole Raamatussa, joten sitäkään ei ole olemassa, ja sekin on Raamatun vääristelyä, ja sitä opettava kirkko opettaa harhaoppia.
        Terminologia tai käännösvirheet eivät tee kuitenkaan tyhjäksi Raamatun totuutta.
        Joten oleellista on se mitä Raamattu SANOO, ja se kyllä kertoo että on olemassa tuomio josta jotkut menevät iankaikkiseen elämään, ja toiset iankaikkiseen rangaistukseen; ja taas toinen paikka joka sanoo että toiset menevät iankaikkiseen elämään ja toiset iankaikkiseen kauhistukseen.
        Näin siis Raamattu rinnastaa aivan yhtä iankaikkiseksi niin "elämän", "rangaistuksen" kuin "kauhistuksenkin". Samoin Raamattu näin toisi ilmi sitä että iankaikkiset "rangaistus" ja "kauhistus" olisivat molemmat sama asia.
        Mtta kysyn edelleen: jos "oikea käännös" tuosta iankaikkisen rangaistuksen ja iankaikkisen kauhistuksen paikasta ei ole helvetti, niin mitä sanaa haluat tuosta TODELLISESTA paikasta käyttää, jotta voimme siitä puhua samoin termein ?


      • petetyt

        Samaa mieltä, tämä on systemaattista täysin tietoista vääristelyä. Lisää tähän kirkon historia , sen kaikki pahat teot.. Jäljelle jää pelkkä musta aukko.


      • Ei-Kiemurrella-Nyt
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Oikein hyvä kysymys. Yhtä monta kuin on "kirkkoja", yhtä monta on myös "Raamattua vääristelevää" kirkkoa.
        Jos logiikka siis menee näin, että tutkiessamme sanaa "helvetti" joku sanoo että sanaa helvetti ei ole Raamatussa ja sen perusteella helvettiä ei ole olemassa; voidaan aivan samoin sanoa että termiä "tutkiva tuomio" ei ole Raamatussa, joten sitäkään ei ole olemassa, ja sekin on Raamatun vääristelyä, ja sitä opettava kirkko opettaa harhaoppia.
        Terminologia tai käännösvirheet eivät tee kuitenkaan tyhjäksi Raamatun totuutta.
        Joten oleellista on se mitä Raamattu SANOO, ja se kyllä kertoo että on olemassa tuomio josta jotkut menevät iankaikkiseen elämään, ja toiset iankaikkiseen rangaistukseen; ja taas toinen paikka joka sanoo että toiset menevät iankaikkiseen elämään ja toiset iankaikkiseen kauhistukseen.
        Näin siis Raamattu rinnastaa aivan yhtä iankaikkiseksi niin "elämän", "rangaistuksen" kuin "kauhistuksenkin". Samoin Raamattu näin toisi ilmi sitä että iankaikkiset "rangaistus" ja "kauhistus" olisivat molemmat sama asia.
        Mtta kysyn edelleen: jos "oikea käännös" tuosta iankaikkisen rangaistuksen ja iankaikkisen kauhistuksen paikasta ei ole helvetti, niin mitä sanaa haluat tuosta TODELLISESTA paikasta käyttää, jotta voimme siitä puhua samoin termein ?

        Ei tässä ole kyse "käännösvirheistä" vaan selvästä vääristelystä . Avaa hyvä mies silmäsi. Tässä on kyse kirkon tekemästä Sanan vääristelystä sellaiseksi että se sopii kirkon opetuksiin. Ei tässä ole kysymys mistään erehdyksestä vaan tahallisesta teosta - joka menee läpi koko Raamatun. Ole hyvä ja lue Malsonin antamat esimerkit - koko Raamatusta.
        Minne haihtuikaan sinun raamatullisuutesi ? Olet aina vaatinut raamatullisia selityksiä ja nyt kun sait kiistattomasti esiin tuotuna ... alatkin itse puhumaan Raamattua vastaan .. ?


      • Luotto-meni kirjoitti:

        Älä vaihda puheenaihetta toiseksi, kukaan ei puhu sanaakaan annihilaatio-oppista. Tähän asti olet kiven kovaa puolustellut kirkon helvettioppia joten kuinka uskottava luulet olevasi ? nyt kun käy ilmi että olet puhunut omaasi etkä Raamattua. Ei kukaan joka on tämän ketjun kunnolla läpi lukenut ei enää usko kirkon kehittämään helvettiin.
        Kirkko on vääristellyt koko Raamatun omiin tarkoituksiinsa, vain sokea kieltää sen.
        Nyt on aiheellista kysyä: miksi kirkko on tämän tehnyt ja kuinka monia muita asioita kirkko on vääristellyt - voimmeko me luottaa Sanaa vääristelevään kirkkoon lainkaan?

        Mitä yrität sanoa... :O
        .
        Puhunko minä jotenkin kirkon kehittämästä helvetistä ?
        ns."Helvetissä"(jota jotkut kirkot käyttää) on "ikuisessa tulesta", "iankaikkisen tulen rangaistuksesta" eli ihmisten VIIMEISESTÄ TUOMIOSTA !
        .
        Älä vääristele sanomisiani jos et ymmärrä mistä on edes kysymys !
        .
        Annihilaatio-oppi jossa rangaistus on vain ADVENTISTIEN MUKAAN tietyn ajan tai JEHOVIEN MUKAAN ei ollenkaan kuuluu tähän aiheeseen hyvinkin olennaisesti !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä yrität sanoa... :O
        .
        Puhunko minä jotenkin kirkon kehittämästä helvetistä ?
        ns."Helvetissä"(jota jotkut kirkot käyttää) on "ikuisessa tulesta", "iankaikkisen tulen rangaistuksesta" eli ihmisten VIIMEISESTÄ TUOMIOSTA !
        .
        Älä vääristele sanomisiani jos et ymmärrä mistä on edes kysymys !
        .
        Annihilaatio-oppi jossa rangaistus on vain ADVENTISTIEN MUKAAN tietyn ajan tai JEHOVIEN MUKAAN ei ollenkaan kuuluu tähän aiheeseen hyvinkin olennaisesti !

        Minä olen lähinnä kirjoituksillani osoittanut sen epäkohdan että sana "Helvetti" liitetään toisissa käännöksissä erheellisesti "Tuonelaan" mikä on ihan eri asia kuin "iankaikkinen rangaistus" , " Ikuinen tuli" , "tulinen järvi"!
        .
        Ymmärrys HOI...ÄLÄ JÄTÄ !.
        .
        Viimeisen rangaistuksen laatuun en ole ottanut mitään muuta kantaa kuin sen, että RAAMATUN MUKAAN SE ON "IKUINEN" NIIN KUIN "ELÄMÄKIN" !


      • Ei-Kiemurrella-Nyt kirjoitti:

        Ei tässä ole kyse "käännösvirheistä" vaan selvästä vääristelystä . Avaa hyvä mies silmäsi. Tässä on kyse kirkon tekemästä Sanan vääristelystä sellaiseksi että se sopii kirkon opetuksiin. Ei tässä ole kysymys mistään erehdyksestä vaan tahallisesta teosta - joka menee läpi koko Raamatun. Ole hyvä ja lue Malsonin antamat esimerkit - koko Raamatusta.
        Minne haihtuikaan sinun raamatullisuutesi ? Olet aina vaatinut raamatullisia selityksiä ja nyt kun sait kiistattomasti esiin tuotuna ... alatkin itse puhumaan Raamattua vastaan .. ?

        Et nimimerkki " Ei-Kiemurrella-Nyt" vastannut "EAP":n kysymykseen !
        .
        " Mtta kysyn edelleen: jos "oikea käännös" tuosta iankaikkisen rangaistuksen ja iankaikkisen kauhistuksen paikasta ei ole helvetti, niin mitä sanaa haluat tuosta TODELLISESTA paikasta käyttää, jotta voimme siitä puhua samoin termein ?
        .
        Kuka tässä kiemurtelee ?


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä yrität sanoa... :O
        .
        Puhunko minä jotenkin kirkon kehittämästä helvetistä ?
        ns."Helvetissä"(jota jotkut kirkot käyttää) on "ikuisessa tulesta", "iankaikkisen tulen rangaistuksesta" eli ihmisten VIIMEISESTÄ TUOMIOSTA !
        .
        Älä vääristele sanomisiani jos et ymmärrä mistä on edes kysymys !
        .
        Annihilaatio-oppi jossa rangaistus on vain ADVENTISTIEN MUKAAN tietyn ajan tai JEHOVIEN MUKAAN ei ollenkaan kuuluu tähän aiheeseen hyvinkin olennaisesti !

        Eli korjaan vielä : " ns."Helvetissä"(jota sanaa jotkut kirkot käyttävät) on KYSYMYS "ikuisesta tulesta", "Iankaikkisen tulen rangaistuksesta", "tulijärvestä" eli ihmisten VIIMEISESTÄ TUOMIOSTA ihmiskunnan päivien lopulla sitten kun "kirjat avataan" !
        Vrt. Ilm 20:15 "Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen."


      • pyhpyh
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Oikein hyvä kysymys. Yhtä monta kuin on "kirkkoja", yhtä monta on myös "Raamattua vääristelevää" kirkkoa.
        Jos logiikka siis menee näin, että tutkiessamme sanaa "helvetti" joku sanoo että sanaa helvetti ei ole Raamatussa ja sen perusteella helvettiä ei ole olemassa; voidaan aivan samoin sanoa että termiä "tutkiva tuomio" ei ole Raamatussa, joten sitäkään ei ole olemassa, ja sekin on Raamatun vääristelyä, ja sitä opettava kirkko opettaa harhaoppia.
        Terminologia tai käännösvirheet eivät tee kuitenkaan tyhjäksi Raamatun totuutta.
        Joten oleellista on se mitä Raamattu SANOO, ja se kyllä kertoo että on olemassa tuomio josta jotkut menevät iankaikkiseen elämään, ja toiset iankaikkiseen rangaistukseen; ja taas toinen paikka joka sanoo että toiset menevät iankaikkiseen elämään ja toiset iankaikkiseen kauhistukseen.
        Näin siis Raamattu rinnastaa aivan yhtä iankaikkiseksi niin "elämän", "rangaistuksen" kuin "kauhistuksenkin". Samoin Raamattu näin toisi ilmi sitä että iankaikkiset "rangaistus" ja "kauhistus" olisivat molemmat sama asia.
        Mtta kysyn edelleen: jos "oikea käännös" tuosta iankaikkisen rangaistuksen ja iankaikkisen kauhistuksen paikasta ei ole helvetti, niin mitä sanaa haluat tuosta TODELLISESTA paikasta käyttää, jotta voimme siitä puhua samoin termein ?

        Ikuinen piina EI OLE Raamatun oppi.


      • pyhpyh
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä yrität sanoa... :O
        .
        Puhunko minä jotenkin kirkon kehittämästä helvetistä ?
        ns."Helvetissä"(jota jotkut kirkot käyttää) on "ikuisessa tulesta", "iankaikkisen tulen rangaistuksesta" eli ihmisten VIIMEISESTÄ TUOMIOSTA !
        .
        Älä vääristele sanomisiani jos et ymmärrä mistä on edes kysymys !
        .
        Annihilaatio-oppi jossa rangaistus on vain ADVENTISTIEN MUKAAN tietyn ajan tai JEHOVIEN MUKAAN ei ollenkaan kuuluu tähän aiheeseen hyvinkin olennaisesti !

        Väärin. Annihilaatio on ikuinen. Elämä päättyy ikuisiksi ajoiksi. Se on IKUINEN rangaistus.


      • Sola-Bible
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä yrität sanoa... :O
        .
        Puhunko minä jotenkin kirkon kehittämästä helvetistä ?
        ns."Helvetissä"(jota jotkut kirkot käyttää) on "ikuisessa tulesta", "iankaikkisen tulen rangaistuksesta" eli ihmisten VIIMEISESTÄ TUOMIOSTA !
        .
        Älä vääristele sanomisiani jos et ymmärrä mistä on edes kysymys !
        .
        Annihilaatio-oppi jossa rangaistus on vain ADVENTISTIEN MUKAAN tietyn ajan tai JEHOVIEN MUKAAN ei ollenkaan kuuluu tähän aiheeseen hyvinkin olennaisesti !

        Kopittelija007 unohtaa että kirkko ei ole vain lisännyt Raamattuun sanaa helvetti, vaan siten myös peittänyt sen mitä Raamatussa oikeastaan sanotaan. Näe mitä kirkko todellisesti on tehnyt : Kun Raamatussa puhutaan haudasta, niin kirkko puhuu helvetistä tai tuonelasta - näin kirkolle ei kelpaa Raamattu, ja syyn siihen tiedämme "kirkon oppia" ei voi opettaa pelkällä Raamatun sanalla siksi sitä on muutettava - tai sitten kirkon oppeja on muutettava.

        "Sola scriptura" tarkoittaa siis "yksin kirkon kirjoitukset" - ei "yksin Raamattu".


      • Exadventistiparka
        Sola-Bible kirjoitti:

        Kopittelija007 unohtaa että kirkko ei ole vain lisännyt Raamattuun sanaa helvetti, vaan siten myös peittänyt sen mitä Raamatussa oikeastaan sanotaan. Näe mitä kirkko todellisesti on tehnyt : Kun Raamatussa puhutaan haudasta, niin kirkko puhuu helvetistä tai tuonelasta - näin kirkolle ei kelpaa Raamattu, ja syyn siihen tiedämme "kirkon oppia" ei voi opettaa pelkällä Raamatun sanalla siksi sitä on muutettava - tai sitten kirkon oppeja on muutettava.

        "Sola scriptura" tarkoittaa siis "yksin kirkon kirjoitukset" - ei "yksin Raamattu".

        ""Sola scriptura" tarkoittaa siis "yksin kirkon kirjoitukset" - ei "yksin Raamattu"."
        Valitettavasti tuo pitää paikkansa kaikille kirkoille. A-kirkko ei suinkaan ole poikkeus, vaan vahvistaa edeltäjiensä linjaa - omilla ei-Raamattuun perustuvilla opinkohdillaan.
        Jumalalla on vain yksi seurakunta eikä yhtään kirkkoa.
        Siksi meidän uskovien pitää hylätä nuo kirkkojen opit ja etsittävä ensin Jumalaa ja Hänen valtakuntaansa - niin kaikki muukin meille sitten annetaan.


      • sdaguy1
        pyhpyh kirjoitti:

        Väärin. Annihilaatio on ikuinen. Elämä päättyy ikuisiksi ajoiksi. Se on IKUINEN rangaistus.

        Kun tuli lankeaa taivaasta (Ilm.20), niin tämä maapallo muuttuu helvetiksi ja siellä kaikki jumalattomat saavat heille itsekullekin räätälöidyn rangaistuksen, kunnes tämä erityinen Jumalan tuli lopulta saa tehtävänsä loppuun. Viimeisenä siellä kärvistelee Saatana, sen jälkeen kaikki paha on palanut pois. Jumalan tuli on siinä mielessä sammumaton, että kun se aloittaa työnsä, niin sitä ei mikään palokunta voi sammuttaa. Se sammuu itsekseen saatuaan tehtävänsä loppuun. Se on iankaikkinen siinä mielessä, että sen seuraukset ovat peruuttamattomat ja lopulliset.


    • jukuri

      Heidän tulensa ei sammu eikä matonsa kuole !

      • Exadventistiparka

        Aivan totta. Mutta adventistien logiikalla, sitä paikkaa jossa iankaikkinen rangaistus ja iankaikkinen kauhistus tapahtuu, eli paikka jossa mato ei kuole eikä tuli sammu, ei ole siis olemassa, koska sitä paikkaa kuvaava sana on käännetty väärin - mutta kukaan adventisti ei ole tosin osannut antaa sille muutakaan käännöstä.
        Aika mielenkiintoista on adventistien logiikka tässäkin suhteessa. Jos Raamatun jotakin sanaa ei voida oikein kääntää tai se on käännetty väärin, kaikkia niitä Raamatun jakeita ei tarvitse ottaa huomioon ja oma oppi SAA OLLA ihan vapaasti ristiriidassa noiden jakeiden kanssa ?
        Onneksi adventistit eivät ole enemmistönä fysiikan tutkimuksessa. Esimerkiksi sana "atomi" tulee sanasta atomos, jakamaton. Ja koska atomin tiedetään nykyisin olevan jaettavissa, adventistien logiikalla atoimeita ei siis enää ole olemassa, koska sille on annettu VÄÄRÄ NIMI.


      • Exadventistiparka kirjoitti:

        Aivan totta. Mutta adventistien logiikalla, sitä paikkaa jossa iankaikkinen rangaistus ja iankaikkinen kauhistus tapahtuu, eli paikka jossa mato ei kuole eikä tuli sammu, ei ole siis olemassa, koska sitä paikkaa kuvaava sana on käännetty väärin - mutta kukaan adventisti ei ole tosin osannut antaa sille muutakaan käännöstä.
        Aika mielenkiintoista on adventistien logiikka tässäkin suhteessa. Jos Raamatun jotakin sanaa ei voida oikein kääntää tai se on käännetty väärin, kaikkia niitä Raamatun jakeita ei tarvitse ottaa huomioon ja oma oppi SAA OLLA ihan vapaasti ristiriidassa noiden jakeiden kanssa ?
        Onneksi adventistit eivät ole enemmistönä fysiikan tutkimuksessa. Esimerkiksi sana "atomi" tulee sanasta atomos, jakamaton. Ja koska atomin tiedetään nykyisin olevan jaettavissa, adventistien logiikalla atoimeita ei siis enää ole olemassa, koska sille on annettu VÄÄRÄ NIMI.

        Joo... ja Pyh vielä sanoo tähän paikkaan vielä perään: "sinä joudut kyllä helvettiin" ! :D


      • pyhpyh
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Aivan totta. Mutta adventistien logiikalla, sitä paikkaa jossa iankaikkinen rangaistus ja iankaikkinen kauhistus tapahtuu, eli paikka jossa mato ei kuole eikä tuli sammu, ei ole siis olemassa, koska sitä paikkaa kuvaava sana on käännetty väärin - mutta kukaan adventisti ei ole tosin osannut antaa sille muutakaan käännöstä.
        Aika mielenkiintoista on adventistien logiikka tässäkin suhteessa. Jos Raamatun jotakin sanaa ei voida oikein kääntää tai se on käännetty väärin, kaikkia niitä Raamatun jakeita ei tarvitse ottaa huomioon ja oma oppi SAA OLLA ihan vapaasti ristiriidassa noiden jakeiden kanssa ?
        Onneksi adventistit eivät ole enemmistönä fysiikan tutkimuksessa. Esimerkiksi sana "atomi" tulee sanasta atomos, jakamaton. Ja koska atomin tiedetään nykyisin olevan jaettavissa, adventistien logiikalla atoimeita ei siis enää ole olemassa, koska sille on annettu VÄÄRÄ NIMI.

        Ja sinä et ymmärrä yhtään mitään. Valheveljiä sinä ja kopittelija olette.

        Teitä pitää kiivaasti vastustaa.


    • Kirkon "käännös väännökset" ovat kuin peite Raamatun todellisen sanoman päällä - sen on monet jo tajunneet - toivotaan että muutama lisää heräisi tämän ketjun kautta.

      Ei lisättävää..
      alex

      • Niin Alexin opin mukaanhan "jumalattomia" ei kohtaa mikään tuomio vaan ne unohdetaan jonnekin teille tietämättömille "hautaan" tai jonnekin ilman "iankaikkista rangaistusta"... :O


      • oppia-ikä-kaikki

        kopittelija vain valehtelee tapansa mukaan - mutta en usko että monikaan enää uskoo puheisiisi. kehottaisin lukemaan mitä alex kirjoittaa syntisten kohtalosta - jos eivät ota pelastusta vastaan.. ja kehottaisin lopettamaan valheelliset puheet muista palstalaisista.


      • Taas-pilaamassa-ketjua
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Niin Alexin opin mukaanhan "jumalattomia" ei kohtaa mikään tuomio vaan ne unohdetaan jonnekin teille tietämättömille "hautaan" tai jonnekin ilman "iankaikkista rangaistusta"... :O

        Tosi alhaista potaskan jauhamista, nyt sinun puheesi on havaittu ajattelemattoman kiihkoiluksi. Häpeäisit edes - mutta ei - sen sijaan alat puhumaan muista palstalaisista omia mielipiteitäsi.


      • Kyllä vain Alex on aiemmin täällä näin opettanut ja jos vain jaksan kaivaa sen jostain keskustelustani hänen kanssaan niin voin vielä sen Alexin omin sanoin todistaakin !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Kyllä vain Alex on aiemmin täällä näin opettanut ja jos vain jaksan kaivaa sen jostain keskustelustani hänen kanssaan niin voin vielä sen Alexin omin sanoin todistaakin !

        Ja kun vielä aiemmin aloin Alexilta kyselemään että mites se "jumalattomien tuomio" niin sitten jossain kohden hän alkoikin muuttelemaan käsitystään ja alkoi puhua jostakin jonkinlaisesta "jumalattomien" tuomiosta...
        .
        Alexi voi tietysti selittää tässä "nykypäivän päivityksensä" viimeisestä tuomiosta että kaikki tietäisivät !


      • palstapiina

        No missähän Alex luuraa ?


      • AlexKadotuksessako
        palstapiina kirjoitti:

        No missähän Alex luuraa ?

        Alex katoaa kuin Pier U. Saharaan kun pitäisi perustella mielipiteitä. Tyypillinen advari.


    • Edelleen kysyn tältä avauksen tekijältä MALSONILTA ?

      .

      ELI... Mitä sinä Malson yrität tällä kirjoituksellasi oikein todistaa ?

      .

      Eikö mielestäsi ole "iankaikkista rangaistusta" vai uskotko ns. "annihilaatio-oppiin" ?

      .

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Annihilationismi

      • USKOJOÄLÄKÄURPUTA

        ANNIHILAATIO = IKUINEN RANGAISTUS = ELÄMÄN PÄÄTTYMINEN IKUISIKSI AJOIKSI.


      • Exadventistiparka
        USKOJOÄLÄKÄURPUTA kirjoitti:

        ANNIHILAATIO = IKUINEN RANGAISTUS = ELÄMÄN PÄÄTTYMINEN IKUISIKSI AJOIKSI.

        Mielenkiintoista. Kyllä minä käsitän tämän annihilaatio-termin hieman eri tavalla. Annihilaatio tarkoittaa sitä että jonkin olemassaolo päättyy; se on tapahtuma jossa olemassaolo ei jatku eikä siten myöskään jää mitään joka siis olisi "samanlaisessa tilassa" ikuisesti. Jos jokin lakkaa olemasta niin se sitten lakkaa olemasta kertaheitolla eikä olemassaolon päättyminen missään tapauksessa ole mikään ikuisesti meneillään oleva prosessi.
        Jos olemassaolon päättyminen on "rangaistus", niin se rangaistus on PÄÄTTYNYT tasan tarkkaan sinä hetkenä kun olemassaolo loppuu. Ei ole teoriassakaan mahdollista että sellainen jota ei ole, voisi kärsiä "rangaistusta".
        Entä sitten tuo Danielin kirjan "iankaikkinen kauhistus" ?
        Jos olemassaolo päättyy, ei sen jälkeen ole enää mitään "rangaistusta" EIKÄ "kauhistusta", joka voisi jatkua ikuisesti... sille jota ei ole.
        Mielenkiintoista on sekin, että jos Jumala haluaisi sanoa Raamatussa että viimeisen tuomion jälkeen tulee annihilaatio, Hän olisi voinut hyvin käyttää vaikkapa kreikan sanaa "luo" joka tarkoittaa myös mm. hajoittaa maahan (Joh 2:19), hajoamista palasiksi (Apt 27:41) tai purkamista (Ef 2:14)... mutta katsotaan vaikka 2 Piet 3, jossa "luo" kuvaisi TODELLA hyvin ANNIHILAATIOTA:
        "10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta HAJOAVAT, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
        11 Kun siis nämä kaikki näin HAJOAVAT, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,"
        Herran päivänä alkuaineetkin annihiloituvat.
        Mutta vaikka adventistit niin kovasti sitä toivoisivatkin, tuota kyseistä sanaa ei kuitenkaan käytetä "iankaikkisesta rangaistuksesta", vaikka esim. 2 Piet 3:10 ja 11 pohjalta ymmärrämme mitä sanaa Raamattu käyttää "annihilaatiosta", kun sitä tarkoitetaan.


      • Rehellinen-maan-perii
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Kyllä minä käsitän tämän annihilaatio-termin hieman eri tavalla. Annihilaatio tarkoittaa sitä että jonkin olemassaolo päättyy; se on tapahtuma jossa olemassaolo ei jatku eikä siten myöskään jää mitään joka siis olisi "samanlaisessa tilassa" ikuisesti. Jos jokin lakkaa olemasta niin se sitten lakkaa olemasta kertaheitolla eikä olemassaolon päättyminen missään tapauksessa ole mikään ikuisesti meneillään oleva prosessi.
        Jos olemassaolon päättyminen on "rangaistus", niin se rangaistus on PÄÄTTYNYT tasan tarkkaan sinä hetkenä kun olemassaolo loppuu. Ei ole teoriassakaan mahdollista että sellainen jota ei ole, voisi kärsiä "rangaistusta".
        Entä sitten tuo Danielin kirjan "iankaikkinen kauhistus" ?
        Jos olemassaolo päättyy, ei sen jälkeen ole enää mitään "rangaistusta" EIKÄ "kauhistusta", joka voisi jatkua ikuisesti... sille jota ei ole.
        Mielenkiintoista on sekin, että jos Jumala haluaisi sanoa Raamatussa että viimeisen tuomion jälkeen tulee annihilaatio, Hän olisi voinut hyvin käyttää vaikkapa kreikan sanaa "luo" joka tarkoittaa myös mm. hajoittaa maahan (Joh 2:19), hajoamista palasiksi (Apt 27:41) tai purkamista (Ef 2:14)... mutta katsotaan vaikka 2 Piet 3, jossa "luo" kuvaisi TODELLA hyvin ANNIHILAATIOTA:
        "10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta HAJOAVAT, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
        11 Kun siis nämä kaikki näin HAJOAVAT, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,"
        Herran päivänä alkuaineetkin annihiloituvat.
        Mutta vaikka adventistit niin kovasti sitä toivoisivatkin, tuota kyseistä sanaa ei kuitenkaan käytetä "iankaikkisesta rangaistuksesta", vaikka esim. 2 Piet 3:10 ja 11 pohjalta ymmärrämme mitä sanaa Raamattu käyttää "annihilaatiosta", kun sitä tarkoitetaan.

        Missä Raamatussa puhutaan "annihilaatiosta"?
        Nytkö taas aletaan tekemään omia oppeja -eikö tuo helvetin-harhailu jo riitä? Ei kukaan enää tarvitse "tekaistuja tarinoita omaksi tuhokseen". Olisitte iloisia totuudesta .. "sola scriptura" .. ei sisällä sen enempää annihilaatiota kuin helvettiä. Kuka teille niitä opettaa ? Onko nämä käsitteet syöpyneet niin syvälle teihin että niitä on pakko kerta kerran jälkeen yrittää yhdistää Raamattuun jonne ne eivät kuulu.

        2. Piet. 2:3
        Ahneudessaan he pyrkivät käyttämään teitä hyväkseen esittämällä tekaistuja tarinoita. Mutta heille muinoin langetettu tuomio on yhä voimassa, heidän tuhonsa odottaa heitä.


      • Exadventistiparka
        Rehellinen-maan-perii kirjoitti:

        Missä Raamatussa puhutaan "annihilaatiosta"?
        Nytkö taas aletaan tekemään omia oppeja -eikö tuo helvetin-harhailu jo riitä? Ei kukaan enää tarvitse "tekaistuja tarinoita omaksi tuhokseen". Olisitte iloisia totuudesta .. "sola scriptura" .. ei sisällä sen enempää annihilaatiota kuin helvettiä. Kuka teille niitä opettaa ? Onko nämä käsitteet syöpyneet niin syvälle teihin että niitä on pakko kerta kerran jälkeen yrittää yhdistää Raamattuun jonne ne eivät kuulu.

        2. Piet. 2:3
        Ahneudessaan he pyrkivät käyttämään teitä hyväkseen esittämällä tekaistuja tarinoita. Mutta heille muinoin langetettu tuomio on yhä voimassa, heidän tuhonsa odottaa heitä.

        Niin... sitähän juuri sanoin, ettei "iankaikkinen rangaistus" voi olla mikään annihilaatio, eli tyhjiin raukeaminen.
        Tuo lainaamasi 2 Piet 3 myös osoittaa saman, sana "tuhonsa" on "apóleia":
        "684 /apṓleia ("perdition") does NOT imply "annihilation" (see the meaning of the root-verb, 622 /apóllymi, "cut off") but instead "LOSS OF WELL-BEING" rather than being (Vine's Expository Dictionary, 165; cf. Jn 11:50; Ac 5:37; 1 Cor 10:9-10; Jude 11)."
        Eli, sinunkaan mielestäsi sana "helvetti" ei siis ole oikea termi... mitä termiä sinä sitten käyttäisit paikasta jossa Raamatun mukaan "iankaikkinen rangaistus" ja "iankaikkinen kauhistus" toteutuu, ja jossa tuli ei sammu eikä mato kuole ?


      • Raamattu.uskonkirjat.net sivustolla tutkin nyt myös 2 Piet.3:7, jossa on King Jamesin käännöksessä sana perdition ja KR92 kääntää jumalattomat tuhotaan.

        Todellakin Thayer's Greek Lexiconin mukaan kreikan apoleia merkitsee tätä:

        Merkitys

        1) destroying, utter destruction

        1a) of vessels

        2) a perishing, ruin, destruction

        2a) of money

        2b) the destruction which consists of eternal misery in hell

        Eli kohdan 2b mukaan tuho pitää sisällään ikuisen vaivan helvetissä. Ei niin sanottua annihilaatiota, tyhjiin raukeamista.


      • totuusfriikki7678 kirjoitti:

        Raamattu.uskonkirjat.net sivustolla tutkin nyt myös 2 Piet.3:7, jossa on King Jamesin käännöksessä sana perdition ja KR92 kääntää jumalattomat tuhotaan.

        Todellakin Thayer's Greek Lexiconin mukaan kreikan apoleia merkitsee tätä:

        Merkitys

        1) destroying, utter destruction

        1a) of vessels

        2) a perishing, ruin, destruction

        2a) of money

        2b) the destruction which consists of eternal misery in hell

        Eli kohdan 2b mukaan tuho pitää sisällään ikuisen vaivan helvetissä. Ei niin sanottua annihilaatiota, tyhjiin raukeamista.

        Vrt. http://biblehub.com/greek/684.htm
        apóleia: destruction, loss
        Short Definition: destruction, ruin, loss
        Definition: destruction, ruin, loss, perishing; eternal ruin.
        apṓleia ("perdition") does not imply "annihilation" = "kadotukseen ei tarkoita tuhoaminen !


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt. http://biblehub.com/greek/684.htm
        apóleia: destruction, loss
        Short Definition: destruction, ruin, loss
        Definition: destruction, ruin, loss, perishing; eternal ruin.
        apṓleia ("perdition") does not imply "annihilation" = "kadotukseen ei tarkoita tuhoaminen !

        Vrt 2 Piet 3:15, 16: "lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut; niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi KADOTUKSEKSEEN (apṓleia ) !


      • pyhpyh
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Kyllä minä käsitän tämän annihilaatio-termin hieman eri tavalla. Annihilaatio tarkoittaa sitä että jonkin olemassaolo päättyy; se on tapahtuma jossa olemassaolo ei jatku eikä siten myöskään jää mitään joka siis olisi "samanlaisessa tilassa" ikuisesti. Jos jokin lakkaa olemasta niin se sitten lakkaa olemasta kertaheitolla eikä olemassaolon päättyminen missään tapauksessa ole mikään ikuisesti meneillään oleva prosessi.
        Jos olemassaolon päättyminen on "rangaistus", niin se rangaistus on PÄÄTTYNYT tasan tarkkaan sinä hetkenä kun olemassaolo loppuu. Ei ole teoriassakaan mahdollista että sellainen jota ei ole, voisi kärsiä "rangaistusta".
        Entä sitten tuo Danielin kirjan "iankaikkinen kauhistus" ?
        Jos olemassaolo päättyy, ei sen jälkeen ole enää mitään "rangaistusta" EIKÄ "kauhistusta", joka voisi jatkua ikuisesti... sille jota ei ole.
        Mielenkiintoista on sekin, että jos Jumala haluaisi sanoa Raamatussa että viimeisen tuomion jälkeen tulee annihilaatio, Hän olisi voinut hyvin käyttää vaikkapa kreikan sanaa "luo" joka tarkoittaa myös mm. hajoittaa maahan (Joh 2:19), hajoamista palasiksi (Apt 27:41) tai purkamista (Ef 2:14)... mutta katsotaan vaikka 2 Piet 3, jossa "luo" kuvaisi TODELLA hyvin ANNIHILAATIOTA:
        "10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta HAJOAVAT, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
        11 Kun siis nämä kaikki näin HAJOAVAT, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,"
        Herran päivänä alkuaineetkin annihiloituvat.
        Mutta vaikka adventistit niin kovasti sitä toivoisivatkin, tuota kyseistä sanaa ei kuitenkaan käytetä "iankaikkisesta rangaistuksesta", vaikka esim. 2 Piet 3:10 ja 11 pohjalta ymmärrämme mitä sanaa Raamattu käyttää "annihilaatiosta", kun sitä tarkoitetaan.

        Et sitten osaa suomea???????


      • pyhpyh
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Mielenkiintoista. Kyllä minä käsitän tämän annihilaatio-termin hieman eri tavalla. Annihilaatio tarkoittaa sitä että jonkin olemassaolo päättyy; se on tapahtuma jossa olemassaolo ei jatku eikä siten myöskään jää mitään joka siis olisi "samanlaisessa tilassa" ikuisesti. Jos jokin lakkaa olemasta niin se sitten lakkaa olemasta kertaheitolla eikä olemassaolon päättyminen missään tapauksessa ole mikään ikuisesti meneillään oleva prosessi.
        Jos olemassaolon päättyminen on "rangaistus", niin se rangaistus on PÄÄTTYNYT tasan tarkkaan sinä hetkenä kun olemassaolo loppuu. Ei ole teoriassakaan mahdollista että sellainen jota ei ole, voisi kärsiä "rangaistusta".
        Entä sitten tuo Danielin kirjan "iankaikkinen kauhistus" ?
        Jos olemassaolo päättyy, ei sen jälkeen ole enää mitään "rangaistusta" EIKÄ "kauhistusta", joka voisi jatkua ikuisesti... sille jota ei ole.
        Mielenkiintoista on sekin, että jos Jumala haluaisi sanoa Raamatussa että viimeisen tuomion jälkeen tulee annihilaatio, Hän olisi voinut hyvin käyttää vaikkapa kreikan sanaa "luo" joka tarkoittaa myös mm. hajoittaa maahan (Joh 2:19), hajoamista palasiksi (Apt 27:41) tai purkamista (Ef 2:14)... mutta katsotaan vaikka 2 Piet 3, jossa "luo" kuvaisi TODELLA hyvin ANNIHILAATIOTA:
        "10 Mutta Herran päivä on tuleva niinkuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta HAJOAVAT, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat.
        11 Kun siis nämä kaikki näin HAJOAVAT, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa,"
        Herran päivänä alkuaineetkin annihiloituvat.
        Mutta vaikka adventistit niin kovasti sitä toivoisivatkin, tuota kyseistä sanaa ei kuitenkaan käytetä "iankaikkisesta rangaistuksesta", vaikka esim. 2 Piet 3:10 ja 11 pohjalta ymmärrämme mitä sanaa Raamattu käyttää "annihilaatiosta", kun sitä tarkoitetaan.

        IANKAIKKINEN KAUHISTUS = TOINEN KUOLEMA.

        Kaikki, jotka uskovat ikuiseen piinaamiseen, ovat saatananpalvojia.


      • pyhpyh
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt 2 Piet 3:15, 16: "lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut; niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi KADOTUKSEKSEEN (apṓleia ) !

        Ja siksi sinä joudut kadotukseen.


      • julkeapyh
        pyhpyh kirjoitti:

        Ja siksi sinä joudut kadotukseen.

        Pyh hyvä.
        Kuinkas se on. Älkää tuomitko ettei teitä ...........


      • Sola-Bible
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt 2 Piet 3:15, 16: "lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut; niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi KADOTUKSEKSEEN (apṓleia ) !

        Kuis luet?

        2 Piet 3:15 Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. 16 Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi TUHOKSEEN vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia.

        Tässäkin jälleen tulee kirkon TARKOITUSHAKINEN käännös/väännös esiin. Vaikka jokainen tietää että Paavali ei koskaan opettanut mitään muuta kuin syntisten tuhotumista jos he eivät ota pelastusta vastaan.


      • Sola-Bible kirjoitti:

        Kuis luet?

        2 Piet 3:15 Ja pitäkää sitä pelastuksenanne, että Herra on kärsivällinen. Näinhän myös rakas veljemme Paavali on hänelle annetun viisauden mukaisesti teille kirjoittanut. 16 Samaa hän sanoo kaikissa kirjeissään, joissa puhuu näistä asioista. Niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja haihattelevat ihmiset omaksi TUHOKSEEN vääristelevät niin kuin kaikkia muitakin pyhiä kirjoituksia.

        Tässäkin jälleen tulee kirkon TARKOITUSHAKINEN käännös/väännös esiin. Vaikka jokainen tietää että Paavali ei koskaan opettanut mitään muuta kuin syntisten tuhotumista jos he eivät ota pelastusta vastaan.

        Vrt. http://biblehub.com/greek/684.htm

        apóleia: destruction, loss

        Short Definition: destruction, ruin, loss

        Definition: destruction, ruin, loss, perishing; eternal ruin.

        apṓleia ("perdition") does not imply "annihilation" = "kadotukseen ei tarkoita tuhoaminen !


      • VarmaJuttu

        Kopittelija007 (yhtä kuolematon kuin James Bond konsanaan) uskoo elävänsä ikuisesti vaikka tulijärvessä :)


      • VarmaJuttu kirjoitti:

        Kopittelija007 (yhtä kuolematon kuin James Bond konsanaan) uskoo elävänsä ikuisesti vaikka tulijärvessä :)

        ..."Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa" ;D
        .
        Ps 139: 7 Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta,
        minne voisin paeta sinun edestäsi?
        8 Vaikka nousisin taivaaseen,
        sinä olet siellä,
        vaikka tekisin vuoteeni (yatsa= "levittäytyisin") tuonelaan,
        sielläkin sinä olet.
        9 Vaikka nousisin lentoon aamuruskon siivin
        tai muuttaisin merten taa,
        10 sielläkin sinä minua ohjaat,
        talutat väkevällä kädelläsi.
        11 Vaikka sanoisin: "Nyt olen pimeyden kätköissä,
        yö peittää päivän valon",
        12 sinulle ei pimeys ole pimeää, vaan yö on sinulle kuin päivänpaiste, pimeys kuin kirkas valo.


    • tyyko

      Helwetin teologia palautuu uskontojen sylttytehtaalle, joka on ajan saatossa tuottanut erilaisia versioita teemasta. Helwetin kristillinen haara on niistä vain yksi.

      Puhe "alamaailmasta" tuonelana/helwettinä paljastaa paljon. Sumerilaiset uskoivat ihmisen joutuvan kuolemansa jälkeen Varjojen Maahan,alamaailmaan, joka oli heidän uskonsa mukaan demonien valtakunta. Idea langenneista henkiolennoista on juutalaisuudessa sumerilaista lainaa.

      Sumerilaisuus loi perustan brahmiinisille ideoille, jotka myöhemmin jalostuivat mm. Intiassa. Kuolemanjälkeisen tuomion ja helwetin tulen ajateltiin puhdistavan (vanhurskaan) sielun, ennen jälleensyntymistä.

      Nykyjuutalaisuudessa on yllättävä yhteys nimenomaan hindulaiseen ajatteluun. Vainajan puolesta luetaan kaddish-rukouksia, joiden on tarkoitus helpottaa kuolleen matkaa kiirastulessa, jonka uskotaan kestävän enintään vuoden. Sen jälkeen (vanhurskaan) sielun uskotaan syntyvän uudelleen uuteen kehoon (?)

      hindulaisuudessa helwetin uskotaan kestävän vain hetken- hetki helwetissä vastaa koko elämänaikaista kipua- vastaavanlaista ajattelua löytyy myös ortodoksijuutalaisuudessa nykyäänkin.

      • Usko-toivo-ja-rakasta

        Tämä uskontojen suuri määrä sekoittaa ihmisiä, uskotaan yksi yhdellä ja toinen toisella tavalla tai sitten ei uskota ollenkaan. Jokainen tutkikoon omassa itsessään mihin uskoo tai on uskomatta. Itse uskon oikeudenmukaisuuteen ja rakkauteen ja siksi myös Jumalaan . Meille ihmisille on oikeudenmukaisuus tullut käsitteeksi joka usein on riippuvainen omista kokemuksistamme, minä uskon että on olemassa korkeampaa ikuista oikeudenmukaisuutta ja se pitää sisällään rakkauden.


      • Exadventistiparka
        Usko-toivo-ja-rakasta kirjoitti:

        Tämä uskontojen suuri määrä sekoittaa ihmisiä, uskotaan yksi yhdellä ja toinen toisella tavalla tai sitten ei uskota ollenkaan. Jokainen tutkikoon omassa itsessään mihin uskoo tai on uskomatta. Itse uskon oikeudenmukaisuuteen ja rakkauteen ja siksi myös Jumalaan . Meille ihmisille on oikeudenmukaisuus tullut käsitteeksi joka usein on riippuvainen omista kokemuksistamme, minä uskon että on olemassa korkeampaa ikuista oikeudenmukaisuutta ja se pitää sisällään rakkauden.

        Alexille ei vieläkään ole selvinnyt että oikeudenmukaisuus ja rakkaus eivät ole toisistaan riippumattimia asioita...


      • Usko-toivo-ja-rakasta
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Alexille ei vieläkään ole selvinnyt että oikeudenmukaisuus ja rakkaus eivät ole toisistaan riippumattimia asioita...

        Jaa, että mitä? ei Alexille selvinnyt? "että oikeudenmukaisuus ja rakkaus eivät ole toisistaan riippumattimia asioita"...
        ???


      • Exadventistiparka
        Usko-toivo-ja-rakasta kirjoitti:

        Jaa, että mitä? ei Alexille selvinnyt? "että oikeudenmukaisuus ja rakkaus eivät ole toisistaan riippumattimia asioita"...
        ???

        Niin juuri. Alexin väite: ilman rakkautta ei olisi oikeudenmukaisuutta.
        Jos kerran Jumalalla on oikeudenmukainen rangaistus ihmisille heidän synneistään, oikeudenmukaista on siis laittaa se täytäntöön.
        Näin ei Jumala kuitenkaan rakkaudessaan tehnyt, vaan lähetti oman poikansa jotta yksikään joka Häneen uskoo, ei hukkuisi. Siksi Hän siis luopui toteuttamasta sitä mikä olisi ollut pelastuneille oikeudenmukaista, oman rakkautensa tähden.
        Tämän vuoksi sanon, että oikeudenmukaisuus ja rakkaus ovat pelastuksessa toisistaan riippuvia asioita; eikä niitä voi sekottaa tavalla jonka Alexi esittää; eli että ilman rakkautta ei olisi oikeudenmukaisuutta - koska tilanne on juuri päinvastoin: Jumala on rakkautensa tähden luopunut antamasta oikeudenmukaista rangaistusta niille joille se kuuluisi - pelastuneille.
        Näin siis rakkaus estää oikeudenmukaisuuden toteutumisen.


    • Mitä tulee Matteuksen evankeliumin 25. lukuun viimeisestä tuomiosta (eli ei mitään adventistista "tutkivaa tuomiota", joka kestäisi pari sataa vuotta) niin siinä käytetyn kreikankielen sanat ovat Thayer's Greek Lexicon - sanakirjan mukaan merkitykseltään ikuinen rangaistus, jolla ei ole loppua. Aivan kuten ikuinen elämä samassa luvussa on elämä, joka ei lopu.

      Tarkistin jälleen kerran raamattu.uskonkirjat.net -sivuston raamatunkäännöksistä, joista valitsin kirkkoraamatun 1992 ja King James -käännöksen, jonka avulla pääsee käsiksi hyvin heprean ja kreikan sanojen merkityksiin asianmukaisissa sanakirjoissa.

      • kreikanosaaja

        Thayer's Greek Lexicon on aikansa elänyt, epätarkka ja virheellinen opus.


    • 2 Tess.1:9 suomennettu iankaikkiseksi kadotukseksi. King James kääntää destruction eli tuho. Kreikaksi sana on olethros.

      Thayerin sanakirja selittää:

      Thayer's Greek Lexicon

      Sana


      Translitteroitu


      Strongin koodi

      olethros ol'-eth-ros

      Sanaluokka

      from a primary ollumi (to destroy, a prolonged form)
      subst. (mask.)

      Lukumäärä


      King James käännökset sanasta

      4


      AV-destruction 4

      Merkitys

      1) ruin, destroy, death

      1a) for the destruction of the flesh, said of the external ills and troubles by which the lusts of the flesh are subdued and destroyed

    • lukenutpalstaa

      Malson teki avauksen ja kun kysellään mielipiteitä niin katosi kuin pieru saharaan.

      • MalsonKadotuksessako

        Malson katoaa kuin Alex saharaan kun pitäisi perustella mielipiteensä. Tyypillinen advari.


      • pyhpyh
        MalsonKadotuksessako kirjoitti:

        Malson katoaa kuin Alex saharaan kun pitäisi perustella mielipiteensä. Tyypillinen advari.

        Meidän ei tarvitse perustella uskoamme teille mitenkään.


      • atvariveljesi
        pyhpyh kirjoitti:

        Meidän ei tarvitse perustella uskoamme teille mitenkään.

        emmekä voi, koska se ei perustu Raamattuun. Siksi ylpistelemme muille ja kinastelemme ja intämme sanoista eikä asiasta.


    • Nimetö

      Totuus ei ole alkuteksteissä, ei suomennoksissa, eikä varsinkaan näissä väittelyissä.
      Etsikää Herraa ja Hänen tuntemistaan !
      Koetinkivi kaikelle kirjoitukselle ja sanomalle on Jeshua Messias.
      Kun te tunnette edes raapaisun Herrastamme, on perustus jo hyvällä alulla.
      Jos joku palvoo jumalaa joka kiduttaa luotujaan tulimeressä ilman aikaa ja loppua. Ja näkee sen oikeudenmukaisena ja vanhurskaana tuomiona. Niin eihän me voida kääntää toisen sydäntä kohti rakkautta, armoa ja hyvyyttä.
      Raamatusta saa vaikka tuhansia eri uskon lahkoja jos Isän tunteminen, lähimmäisen rakkaus ja puhdas omatunto ei kiinnosta.
      Peite ei lähde silmiltä ja korvat eivät aukea jos ei ota Herrakseen Jeshuaa Messiasta ja anna ymmärrystään Isälle kaikkivaltiaalle Jumalalle.
      Jumala on rakkaus, pyhä ja vailla vääryyttä.
      Näillä piinahelvetti pastoreilla ei ole hajuakaan vanhurskaudesta, saati Jumalan pelosta.
      Julistakaa millaista Jumalan kuvaa vain tahdotte, mutta muistakaa Herramme on kostava, Hänen on tuomio ja se on oikea !

      • Nimetö kirjoittaa:
        "Totuus ei ole alkuteksteissä, ei suomennoksissa, eikä varsinkaan näissä väittelyissä...
        Näillä piinahelvetti pastoreilla ei ole hajuakaan vanhurskaudesta, saati Jumalan pelosta....
        Jumala on rakkaus, pyhä ja vailla vääryyttä...
        ...muistakaa Herramme on kostava,"
        ________________________________________

        Mitähän sinä itse teet... katso peiliin ensin kuin avaat suusi viisauksiisi ! :O


      • Nimetö
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Nimetö kirjoittaa:
        "Totuus ei ole alkuteksteissä, ei suomennoksissa, eikä varsinkaan näissä väittelyissä...
        Näillä piinahelvetti pastoreilla ei ole hajuakaan vanhurskaudesta, saati Jumalan pelosta....
        Jumala on rakkaus, pyhä ja vailla vääryyttä...
        ...muistakaa Herramme on kostava,"
        ________________________________________

        Mitähän sinä itse teet... katso peiliin ensin kuin avaat suusi viisauksiisi ! :O

        Tyhmä katsoo peiliin, viisas turvautuu Herraan.
        Päivä on tuleva ja hetki on vielä aikaa.
        Vaikka syntisi ulottuisi taivaaseen asti.. Etsi tai ole etsimättä.
        Turvaa omaan viisauteesi tai Herraan.
        Valitse hyvä tai valitse paha.
        Mitä kylvät, sitä niität.
        Oma on elämäsi ja Isälle tulet vastaamaan kaikesta.


      • Nimetö kirjoitti:

        Tyhmä katsoo peiliin, viisas turvautuu Herraan.
        Päivä on tuleva ja hetki on vielä aikaa.
        Vaikka syntisi ulottuisi taivaaseen asti.. Etsi tai ole etsimättä.
        Turvaa omaan viisauteesi tai Herraan.
        Valitse hyvä tai valitse paha.
        Mitä kylvät, sitä niität.
        Oma on elämäsi ja Isälle tulet vastaamaan kaikesta.

        Mitä kylvät, sitä niität.
        Oma on elämäsi ja Isälle tulet vastaamaan kaikesta.
        _____________________________________

        Niin kuin sinäkin


      • Nimetö
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Mitä kylvät, sitä niität.
        Oma on elämäsi ja Isälle tulet vastaamaan kaikesta.
        _____________________________________

        Niin kuin sinäkin

        Olet oikeassa, Isälle onneksi pääsen vastaamaan teoistani, Hän on oikeudenmukainen tuomari, Pyhä ja vanhurskas.
        Me väittelemme kaikesta koska meillä on eri kulmakivet.
        Kulmakiviä on vaikka kuinka paljon.
        Lahko, vanhempi, vanhemmisto, julistaja, oma ymmärrys, alkutekstit, nykyiset tekstit, viisaus, ihmeet jne.
        Jos meitä yhdistäisi Jeshua Messias Isässä Iankaikkisessa Jumalassa niin olisimme samaa mieltä.
        Turmio on tuho, iljetys on jotain todellakin epäpyhää Herran edessä, Herran temppeli on me jotka edustamme Isää pelastajassa ja syntien lunastajassa.
        Jumalan johdatusta Herrassa Jeshuassa Messiaassa.


      • Exadventistiparka

        "Jos joku palvoo jumalaa joka kiduttaa luotujaan tulimeressä ilman aikaa ja loppua. Ja näkee sen oikeudenmukaisena ja vanhurskaana tuomiona. Niin eihän me voida kääntää toisen sydäntä kohti rakkautta, armoa ja hyvyyttä."
        Tässähän ei ole kysymys siitä mitä mieltä ME olemme oikeudenmukaisesta tai oikeasta tuomiosta vaan siitä mitä mieltä Jumala on.
        Mielestäni jokainen joka tuomitsee Jumalan epäoikeudenmukaiseksi sen perusteella mitä Raamatussa LUKEE, voisi miettiä kantaansa hieman uudelleen.
        On VÄÄRIN tehdä ensin päätelmiä siitä miten asioiden kuuluu meidän mielestämme olla, ja sen jälkeen koettaa sovittaa Raamatun sanat omien kuvitelmien kanssa. Raamatun mukaan Jumala on pyhä, oikeudenmukainen ja vanhurskas, ja armahtaa ketä armahtaa - eikä ole siitä kenellekään tilivelvollinen. Hän rankaisee ketä rankaisee, ja tavalla jonka Hän yksin katsoo oikeaksi. Mitä sanomista ihmisellä siihen on ?
        Nimetö, yritätkö siis tosiaankin sanoa että ne jotka lukevat Raamattua siten, että pyrkivät ymmärtämään mitä Raamattu sanoo, eivätkä tuomitse Jumalaa epäoikeudenmukaiseksi tai "kiduttajaksi" riippumatta siitä mikä Hänen pyhä tahtonsa tässä asiassa on, eivät ymmärtäisi rakkautta, armoa tai hyvyyttä ?
        Minusta asian voi nähdä juuri päinvastoin - eli että ne jotka eivät halua myöntää olevansa kykenemättömiä ymmärtämään Jumalan oikeudenmukaista rangaistusta sellaisena kuin se on ja hyväksymään sitä juuri sellaisena kuin Jumala päättää sen toteuttaa, kuvittelevat itsensä Jumalan tasolle.


      • Nimetö:
        ###Totuus ei ole alkuteksteissä, ei suomennoksissa, eikä varsinkaan näissä väittelyissä.
        Etsikää Herraa ja Hänen tuntemistaan ! Koetinkivi kaikelle kirjoitukselle ja sanomalle on Jeshua Messias. Kun te tunnette edes raapaisun Herrastamme, on perustus jo hyvällä alulla.
        Jos joku palvoo jumalaa joka kiduttaa luotujaan tulimeressä ilman aikaa ja loppua. Ja näkee sen oikeudenmukaisena ja vanhurskaana tuomiona. Niin eihän me voida kääntää toisen sydäntä kohti rakkautta, armoa ja hyvyyttä.
        Raamatusta saa vaikka tuhansia eri uskon lahkoja jos Isän tunteminen, lähimmäisen rakkaus ja puhdas omatunto ei kiinnosta.
        Peite ei lähde silmiltä ja korvat eivät aukea jos ei ota Herrakseen Jeshuaa Messiasta ja anna ymmärrystään Isälle kaikkivaltiaalle Jumalalle.

        Jumala on rakkaus, pyhä ja vailla vääryyttä.

        Näillä piinahelvetti pastoreilla ei ole hajuakaan vanhurskaudesta, saati Jumalan pelosta. Julistakaa millaista Jumalan kuvaa vain tahdotte, mutta muistakaa Herramme on kostava, Hänen on tuomio ja se on oikea !
        ###

        Näin se on .

        alex


      • Nimetö
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Jos joku palvoo jumalaa joka kiduttaa luotujaan tulimeressä ilman aikaa ja loppua. Ja näkee sen oikeudenmukaisena ja vanhurskaana tuomiona. Niin eihän me voida kääntää toisen sydäntä kohti rakkautta, armoa ja hyvyyttä."
        Tässähän ei ole kysymys siitä mitä mieltä ME olemme oikeudenmukaisesta tai oikeasta tuomiosta vaan siitä mitä mieltä Jumala on.
        Mielestäni jokainen joka tuomitsee Jumalan epäoikeudenmukaiseksi sen perusteella mitä Raamatussa LUKEE, voisi miettiä kantaansa hieman uudelleen.
        On VÄÄRIN tehdä ensin päätelmiä siitä miten asioiden kuuluu meidän mielestämme olla, ja sen jälkeen koettaa sovittaa Raamatun sanat omien kuvitelmien kanssa. Raamatun mukaan Jumala on pyhä, oikeudenmukainen ja vanhurskas, ja armahtaa ketä armahtaa - eikä ole siitä kenellekään tilivelvollinen. Hän rankaisee ketä rankaisee, ja tavalla jonka Hän yksin katsoo oikeaksi. Mitä sanomista ihmisellä siihen on ?
        Nimetö, yritätkö siis tosiaankin sanoa että ne jotka lukevat Raamattua siten, että pyrkivät ymmärtämään mitä Raamattu sanoo, eivätkä tuomitse Jumalaa epäoikeudenmukaiseksi tai "kiduttajaksi" riippumatta siitä mikä Hänen pyhä tahtonsa tässä asiassa on, eivät ymmärtäisi rakkautta, armoa tai hyvyyttä ?
        Minusta asian voi nähdä juuri päinvastoin - eli että ne jotka eivät halua myöntää olevansa kykenemättömiä ymmärtämään Jumalan oikeudenmukaista rangaistusta sellaisena kuin se on ja hyväksymään sitä juuri sellaisena kuin Jumala päättää sen toteuttaa, kuvittelevat itsensä Jumalan tasolle.

        Sinuna etsisin Herraa ja Hänen tuntemistaan.
        En vastaa kysymykseesi lainkaan, liikaa valhetta totuudessa.
        Kiitos vaan rehellisestä mielipiteestä.


      • Inte-samma
        Exadventistiparka kirjoitti:

        "Jos joku palvoo jumalaa joka kiduttaa luotujaan tulimeressä ilman aikaa ja loppua. Ja näkee sen oikeudenmukaisena ja vanhurskaana tuomiona. Niin eihän me voida kääntää toisen sydäntä kohti rakkautta, armoa ja hyvyyttä."
        Tässähän ei ole kysymys siitä mitä mieltä ME olemme oikeudenmukaisesta tai oikeasta tuomiosta vaan siitä mitä mieltä Jumala on.
        Mielestäni jokainen joka tuomitsee Jumalan epäoikeudenmukaiseksi sen perusteella mitä Raamatussa LUKEE, voisi miettiä kantaansa hieman uudelleen.
        On VÄÄRIN tehdä ensin päätelmiä siitä miten asioiden kuuluu meidän mielestämme olla, ja sen jälkeen koettaa sovittaa Raamatun sanat omien kuvitelmien kanssa. Raamatun mukaan Jumala on pyhä, oikeudenmukainen ja vanhurskas, ja armahtaa ketä armahtaa - eikä ole siitä kenellekään tilivelvollinen. Hän rankaisee ketä rankaisee, ja tavalla jonka Hän yksin katsoo oikeaksi. Mitä sanomista ihmisellä siihen on ?
        Nimetö, yritätkö siis tosiaankin sanoa että ne jotka lukevat Raamattua siten, että pyrkivät ymmärtämään mitä Raamattu sanoo, eivätkä tuomitse Jumalaa epäoikeudenmukaiseksi tai "kiduttajaksi" riippumatta siitä mikä Hänen pyhä tahtonsa tässä asiassa on, eivät ymmärtäisi rakkautta, armoa tai hyvyyttä ?
        Minusta asian voi nähdä juuri päinvastoin - eli että ne jotka eivät halua myöntää olevansa kykenemättömiä ymmärtämään Jumalan oikeudenmukaista rangaistusta sellaisena kuin se on ja hyväksymään sitä juuri sellaisena kuin Jumala päättää sen toteuttaa, kuvittelevat itsensä Jumalan tasolle.

        ""Mielestäni jokainen joka tuomitsee Jumalan epäoikeudenmukaiseksi sen perusteella mitä Raamatussa LUKEE, voisi miettiä kantaansa hieman uudelleen.""
        --
        Juuri, mutta ei kirkon väännökset "LUE" Raamatussa. Kun Raamatussa LUKEE "hauta" sanoo kirkko "helvetti" - kun Raamatussa lukee "haudan hiljaisuus" sanoo kirkko "helvetti". Tätä juuri tämä aloitus käsittelee. Raamatun teksti ja kirkon oppi ei ole sama asia.


      • Johdatettu

        Minäkin olen miettinyt että mitkä ovat ne perimmäiset syyt näihin kirkon oppeihin - Raamatustahan ne eivät ole - Onko kyseessä pelkkä muista uskonnoista kohdistunut painostus, tai pelkät poliittiset syyt ja mietittyäni asiaa .. tulin siihen tulokseen että kyseessä on ihmisen heikkous. Mennään virran mukana ja selitellään ja uskotaan. Mitkään todistukset eivät voi poistaa pelkoa .. vain usko Jumalaan - tähän minun mietteeni minut johtivat .


      • Exadventistiparka
        Johdatettu kirjoitti:

        Minäkin olen miettinyt että mitkä ovat ne perimmäiset syyt näihin kirkon oppeihin - Raamatustahan ne eivät ole - Onko kyseessä pelkkä muista uskonnoista kohdistunut painostus, tai pelkät poliittiset syyt ja mietittyäni asiaa .. tulin siihen tulokseen että kyseessä on ihmisen heikkous. Mennään virran mukana ja selitellään ja uskotaan. Mitkään todistukset eivät voi poistaa pelkoa .. vain usko Jumalaan - tähän minun mietteeni minut johtivat .

        Kirkkojen opetukset ovat kirkkojen opetuksia, eikä niillä ole aina Raamatun tukea. A-kirko ei ole tästä mikään poikkeus - päinvastoin. A-kirkon virallisissa opinkohdissa on myös suoria Raamatunvastaisuuksia, eikä opinkohdille ole edes virallista perustelua.
        Siksi yhdenkään kirkon virallista kantaa ei voi pitää perusteltuna siksi että jokin kirkko - tai vaikkapa EGW - asiasta jotakin sanoo.
        " Mennään virran mukana ja selitellään ja uskotaan."
        Näin juuri on. On kuitenkin yksi merkittävä ero joka näkyy tälläkin palstalla keskusteluissa: monien adventistien tai Alexin kommentit perustuvat tunteeseen siitä millainen Jumalan "kuuluisi" olla, eikä Raamatun teksteihin, kun taas Kopittelija perustelee kantansa Raamatun lainauksilla ja alkukielen tarkoilla käännöksillä. On käsittämätöntä että häntä syytetään siitä että hän olisi sokeasti uskonut jonkin kirkon kannan - kun hänen syyttäjänsä perustavat syytöksensä fiiliksiin ja nimenomaan sokeasti jonkin kirkon kantaan.
        Sitä se juuri sitten on - mennäänkö A-kirkon "virran mukana" vai halutaanko ihan oikeasti tutkia mitä Raamattu sanoo ?


      • pstt

        "Kirkkojen opetukset ovat kirkkojen opetuksia, eikä niillä ole aina Raamatun tukea"

        Raamattu sellaisena, kuin me tunnemme, on juurikin "kirkkojen" aikaansaannos. Asiaintila legalisoidaan sanomalla, että kirkolliskokousten ja toimikuntien, konsensuksen ja kompromissien muokkaama kirjakokoelma on saanut inspiraationsa Ylhäältä. Miksei yhtäpaljon Alhaalta, jolloin niiden tahojen, joilla on jo valtaa, tahto ilmaistaan siinä, mitä Raamatun kaanoniin otetaan mukaan. Loppumatsku päätyy roviolle, ja missä poltetaan kirjoja, siellä seuraavaksi poltetaan...


      • Exadventistiparka
        pstt kirjoitti:

        "Kirkkojen opetukset ovat kirkkojen opetuksia, eikä niillä ole aina Raamatun tukea"

        Raamattu sellaisena, kuin me tunnemme, on juurikin "kirkkojen" aikaansaannos. Asiaintila legalisoidaan sanomalla, että kirkolliskokousten ja toimikuntien, konsensuksen ja kompromissien muokkaama kirjakokoelma on saanut inspiraationsa Ylhäältä. Miksei yhtäpaljon Alhaalta, jolloin niiden tahojen, joilla on jo valtaa, tahto ilmaistaan siinä, mitä Raamatun kaanoniin otetaan mukaan. Loppumatsku päätyy roviolle, ja missä poltetaan kirjoja, siellä seuraavaksi poltetaan...

        Käännökset ovat vain käännöksiä, mutta jos lähdet epäilemään kaikkea alkutekstiä, yksi Raamatun kirja kerrallaan, ei sinulle enää jää siitä prosessista tuloksena kuin kannet ja alkulehti joka kertoo painovuoden.
        Raamatun kirjat on valittu tietyin perustein, ja mielestäni nuo perusteet ovat täysin oikeat, sinunkin kannattaa tutustua niihin ensin. Jos olet perusteista eri mieltä, voit toki tehdä omat valintasi - mutta on eri asia onko se sitten kovin viisasta.


      • pstt

        " jää siitä prosessista tuloksena kuin kannet"

        Se vaara on, jos tekstiä alkaa reduktoimaan, ettei siitä todellakaan jää mitään jäljelle. Raamattu kun on kuin ajattelun sedimenttiä, kerros toisensa päällä.
        Silti pitäisi tutkia perustuksia, ettei olisi kuin tyhmä mies, rakentamassa hiekan varaan. Luvallista lienee, että suorittaa edes jonkinlaisia geodeettisiä tutkimuksia, mikä on kantavaa, mikä taas hyllyvää hetteikköä.

        Ongelmat tulevat esiin vasta olosuhteiden muuttuessa. Esimerkistä käy vaikkapa Genesiksen kertomus, jossa Nooa kirosi Hamin pojan Kanaanin.

        Tuskin kirjoittaja kykeni näkemään tuhansia vuosia eteenpäin tulevaisuuteen, aikaan, jolloin vaikkapa Hollannin kauppakomppaniat levittäytyisivät kaikille maailman merille, ja hyödyntäisivät uuden teknologian suomaa ylivoimaa, ja Raamatun auktoriteettia, oikeuttaakseen toimiaan orjakaupassa ja myöhemmin siirtomaapolitiikassaan- tummaihoisen Hamin jälkikasvu kun oli kirottu veljiensä orjiksi.


      • pstt kirjoitti:

        " jää siitä prosessista tuloksena kuin kannet"

        Se vaara on, jos tekstiä alkaa reduktoimaan, ettei siitä todellakaan jää mitään jäljelle. Raamattu kun on kuin ajattelun sedimenttiä, kerros toisensa päällä.
        Silti pitäisi tutkia perustuksia, ettei olisi kuin tyhmä mies, rakentamassa hiekan varaan. Luvallista lienee, että suorittaa edes jonkinlaisia geodeettisiä tutkimuksia, mikä on kantavaa, mikä taas hyllyvää hetteikköä.

        Ongelmat tulevat esiin vasta olosuhteiden muuttuessa. Esimerkistä käy vaikkapa Genesiksen kertomus, jossa Nooa kirosi Hamin pojan Kanaanin.

        Tuskin kirjoittaja kykeni näkemään tuhansia vuosia eteenpäin tulevaisuuteen, aikaan, jolloin vaikkapa Hollannin kauppakomppaniat levittäytyisivät kaikille maailman merille, ja hyödyntäisivät uuden teknologian suomaa ylivoimaa, ja Raamatun auktoriteettia, oikeuttaakseen toimiaan orjakaupassa ja myöhemmin siirtomaapolitiikassaan- tummaihoisen Hamin jälkikasvu kun oli kirottu veljiensä orjiksi.

        Niinpä - minun mielestäni monet Raamatussa ennalta sanotut asiat on ymmärrettävä siten, että tietää niiden takana oleva Viisaus (näkee) asioiden kulun etukäteen tietyn faktan perusteella.

        Tästä on Raamatussa hyvä esimerkki esimerkiksi kun ihmiset alkoivat rakentamaan Baabelin tornia -

        6 Ja Herra sanoi: "Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä.

        Se osoittaa mielestäni sen että Jumala näki tulevaisuuteen ja ymmärsi että jos ihminen olisi saanut alkaa teniikan kehittämisensä jo silloin - olisi sen seuraukset maailman tuho "ennen aikojaan". Siksi Jumala esti sen ..

        7 Tulkaa, astukaamme alas ja sekoittakaamme siellä heidän kielensä, niin ettei toinen ymmärrä toisen kieltä."
        8 Ja niin Herra hajotti heidät sieltä yli kaiken maan, niin että he lakkasivat kaupunkia rakentamasta.

        alex


    • Monivalinta

      "Pyhät kirjat ovat vajavaisen ihmismielen vajavaisella ymmärryksellä tulkitsemaa suuren Luojan tahtoa ja tarkoitusperiä. Tuloksena on ollut satojen uskontojen joukko ja tarkempia tulkintoja kymmenin tuhansin.

      Vain itse voit valita, mistä pyhästä kirjasta polkusi alkaa, mutta lopuksi itse luojan antaman ymmärryksen avulla hahmotat Hänet, ken elämääsi ohjaa. Kun olet Hänelle uskollinen, on elämäsi siunattua.

      Ylimielisyyttä ja tyranian kaipuuta on usko omaan totuuden antamaan tuomiovaltaan."

      Meedad

      • Valon-aika

        Toisin sanoen silläkö ei mielestäsi ole mitään väliä että kirkko on muuttanut Raamattua opilleen sopivammaksi - sitäkö tarkoitit?
        Siinä tapauksessa olen erimieltä- jos ihmiset uskovat Raamattuun - silloin he luonnollisesti lukevat Raamattua ja uskovat mitä on kirjoitettu. Aikaisemmin lukivat vain papit Raamattua - ihmisiltä se oli kiellettyä - nykyään on toisin ja kirkon väärentämät omalle opilleen sopiviksi kääntämät Raamatun paikat tulevat päivän valoon ja kirkon auktoriteetti on häviämässä niiden mukana.


    • näinymmärtäisin

      Ensimmäinen kuolema on sielun kuolema, toinen ruumiillinen kuolema.

      • Exadventistiparka

        Ei Raamatun mukaan.
        Matt 10:28 "Älkääkä peljätkö niitä, jotka TAPPAVAT RUUMIIN, MUTTA EIVÄT VOI TAPPAA SIELUA; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin"


    • Älä-petä-itseäsi

      Ei kuolema tarkoita montaa eri asiaan, vaan aina elämän loppua.

      • Exadventistiparka

        Jos väitteesi olisi totta, nämä Jeesuksen oma sanat olisivat valhetta:
        Matt 8:22 "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa sinä minua, ja anna kuolleitten haudata kuolleensa."
        Matt 11:25 "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut."
        Kuolema on jossakin kohdissa ero Jumalasta, jossakin se tarkoittaa poistumista "muonavahvuudesta". On vaarallista sekoittaa nämä kaksi ihan eri asiaa. Kun Jumala sanoi Aadamille että hänen pitää kuolemalla kuoleman sinä päivänä kun syö hyvän ja pahan tiedon puusta, Aadam erotettiin todellakin Jumalan yhteydestä, ja karkotettiin lisäksi paratiisista... "kaksinkertainen" ero Jumalasta, eli hän "kuolemalla kuoli".
        Synnin palkka on kuolema eli ero Jumalasta, koska synti on ainoa asia joka erottaa meidät Jumalasta... mikään muu ei voi, kuten luemme Room 8:
        "38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
        39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."


      • KirkkoVaiRaamattu
        Exadventistiparka kirjoitti:

        Jos väitteesi olisi totta, nämä Jeesuksen oma sanat olisivat valhetta:
        Matt 8:22 "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa sinä minua, ja anna kuolleitten haudata kuolleensa."
        Matt 11:25 "Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut."
        Kuolema on jossakin kohdissa ero Jumalasta, jossakin se tarkoittaa poistumista "muonavahvuudesta". On vaarallista sekoittaa nämä kaksi ihan eri asiaa. Kun Jumala sanoi Aadamille että hänen pitää kuolemalla kuoleman sinä päivänä kun syö hyvän ja pahan tiedon puusta, Aadam erotettiin todellakin Jumalan yhteydestä, ja karkotettiin lisäksi paratiisista... "kaksinkertainen" ero Jumalasta, eli hän "kuolemalla kuoli".
        Synnin palkka on kuolema eli ero Jumalasta, koska synti on ainoa asia joka erottaa meidät Jumalasta... mikään muu ei voi, kuten luemme Room 8:
        "38 Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
        39 ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

        Nyt minä ymmärrän nuo Jeesuksen sanat muun Raamatun konteksissa siten että Jeesus puhuu kuoleman omista - siis niistä jotka eivät pelastu. Muuten tuota ei voi käsittää. Raamattu ei sano synnin palkka on ero Jumalasta vaan että "synnin palkka on kuolema" - mikä luonnollisesti on ero niin Jumalasta kuin muustakin. Ihmisille uskotellaan että "ette te kuole" - eikä uskota Jumalan opetuksia.


      • Exadventistiparka
        KirkkoVaiRaamattu kirjoitti:

        Nyt minä ymmärrän nuo Jeesuksen sanat muun Raamatun konteksissa siten että Jeesus puhuu kuoleman omista - siis niistä jotka eivät pelastu. Muuten tuota ei voi käsittää. Raamattu ei sano synnin palkka on ero Jumalasta vaan että "synnin palkka on kuolema" - mikä luonnollisesti on ero niin Jumalasta kuin muustakin. Ihmisille uskotellaan että "ette te kuole" - eikä uskota Jumalan opetuksia.

        ""synnin palkka on kuolema" - mikä luonnollisesti on ero niin Jumalasta kuin muustakin. "
        Tuo lainaamani Room 8:38-39 sanoo suoraan, että kuolema EI erota meitä Jumalasta, joten fyysinen kuolema nimenomaan EI erota meitä Jumalasta. Synti taas erottaa.
        Matt 15:4 "Sillä Jumala on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, sen pitää kuolemalla kuoleman."
        - eikö jokaisen pidä FYYSISESTi kuoleman ? Sanat ovat *samat* kuin Aadamille.
        Matt 22:32 "'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien."
        - fyysinen kuolema ei erota Jumalasta
        Luuk 15:24 "sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään. "
        - mielenkiintoinen kohta, jossa Jeesus itse vertauksen yhteydessä esittää meille selvän vertauksen siitä mitä on "kuolema" - eli tässä kuolema="ero isästä" !
        Joh 5:24 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. "
        - selvä sana siitä mitä on kuolema: siirtyminen kuolemasta elämään on siirtymistä erosta takaisin Jumalan yhteyteen !
        Joh 5:25 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja ON JO, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää."
        - kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen ja saavat elää - eli ne jotka olivat Jumalasta erossa kuulevat Hänen äänensä ja pääsevät takaisin Jumalan yhteyteen.
        Joh 6:50 "Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, ei kuolisi. "
        - lähes jokainen tuon ajan ihminen kuoli fyysisesti... mutta tässäkään ei puhuta fysisestä kuolemasta, vaan siitä ettei enää joudu eroon Jumalasta
        Joh 8:51 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        - sama kuin edellinen... "kuolema" EI ole fyysinen kuolema vaan ero Jumalasta
        Tässä näimme muutamia esimerkkejä lisää Jeesuksen itsensä sanomasta totuudesta: kuolema voi tarkoittaa maallisen elämän päättymistä, mutta se tärkeämpi, todellinen ja oleellisempi kuolema on nimenomaan ero Jumalasta ! Mistä lähtien Jumalalle olisi ollut ongelma se jos joku ei enää elä fyysisesti ?
        Mutta tämä kohta on valitettavasti todellisuutta myös tänään, täällä ja nyt:
        Joh 8:52 "Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa.'"
        Eli samoin kuin tuon ajan juutalaiset, nykyäänkin jotkut eivät vain ymmärrä sitä mistä Jeesus OIKEASTI puhui, kun Hän puhui "kuolemasta" !
        SYNNIN aiheuttama KUOLEMA ON ero Jumalasta. Fyysinen, kuoloon "nukkuminen", ei erota Jumalasta.


      • Tässä-Herrani-Edessä
        Exadventistiparka kirjoitti:

        ""synnin palkka on kuolema" - mikä luonnollisesti on ero niin Jumalasta kuin muustakin. "
        Tuo lainaamani Room 8:38-39 sanoo suoraan, että kuolema EI erota meitä Jumalasta, joten fyysinen kuolema nimenomaan EI erota meitä Jumalasta. Synti taas erottaa.
        Matt 15:4 "Sillä Jumala on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, sen pitää kuolemalla kuoleman."
        - eikö jokaisen pidä FYYSISESTi kuoleman ? Sanat ovat *samat* kuin Aadamille.
        Matt 22:32 "'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien."
        - fyysinen kuolema ei erota Jumalasta
        Luuk 15:24 "sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään. "
        - mielenkiintoinen kohta, jossa Jeesus itse vertauksen yhteydessä esittää meille selvän vertauksen siitä mitä on "kuolema" - eli tässä kuolema="ero isästä" !
        Joh 5:24 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. "
        - selvä sana siitä mitä on kuolema: siirtyminen kuolemasta elämään on siirtymistä erosta takaisin Jumalan yhteyteen !
        Joh 5:25 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja ON JO, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää."
        - kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen ja saavat elää - eli ne jotka olivat Jumalasta erossa kuulevat Hänen äänensä ja pääsevät takaisin Jumalan yhteyteen.
        Joh 6:50 "Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, ei kuolisi. "
        - lähes jokainen tuon ajan ihminen kuoli fyysisesti... mutta tässäkään ei puhuta fysisestä kuolemasta, vaan siitä ettei enää joudu eroon Jumalasta
        Joh 8:51 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        - sama kuin edellinen... "kuolema" EI ole fyysinen kuolema vaan ero Jumalasta
        Tässä näimme muutamia esimerkkejä lisää Jeesuksen itsensä sanomasta totuudesta: kuolema voi tarkoittaa maallisen elämän päättymistä, mutta se tärkeämpi, todellinen ja oleellisempi kuolema on nimenomaan ero Jumalasta ! Mistä lähtien Jumalalle olisi ollut ongelma se jos joku ei enää elä fyysisesti ?
        Mutta tämä kohta on valitettavasti todellisuutta myös tänään, täällä ja nyt:
        Joh 8:52 "Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa.'"
        Eli samoin kuin tuon ajan juutalaiset, nykyäänkin jotkut eivät vain ymmärrä sitä mistä Jeesus OIKEASTI puhui, kun Hän puhui "kuolemasta" !
        SYNNIN aiheuttama KUOLEMA ON ero Jumalasta. Fyysinen, kuoloon "nukkuminen", ei erota Jumalasta.

        Väärin, pelkkää toiveajattelua tuo sinun vääntelysi. Kun ihminen kuolee on hän kuollut ja pysyy kuolleena jos ei Jumala häntä kuolleista herätä. Jeesus kuoli ja siksi me voimme saada syntimme anteeksi - kuinka sinä voit saada syntisi anteeksi? Jos ei Jeesus kuollutkaan .. niin kuin uskot. Raamattu sanoi että Jeesus kuoli , antoii henkensä Isän huostaan.. Siihen minä uskon , sinua minä en usko.


      • Exadventistiparka kirjoitti:

        ""synnin palkka on kuolema" - mikä luonnollisesti on ero niin Jumalasta kuin muustakin. "
        Tuo lainaamani Room 8:38-39 sanoo suoraan, että kuolema EI erota meitä Jumalasta, joten fyysinen kuolema nimenomaan EI erota meitä Jumalasta. Synti taas erottaa.
        Matt 15:4 "Sillä Jumala on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, sen pitää kuolemalla kuoleman."
        - eikö jokaisen pidä FYYSISESTi kuoleman ? Sanat ovat *samat* kuin Aadamille.
        Matt 22:32 "'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien."
        - fyysinen kuolema ei erota Jumalasta
        Luuk 15:24 "sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään. "
        - mielenkiintoinen kohta, jossa Jeesus itse vertauksen yhteydessä esittää meille selvän vertauksen siitä mitä on "kuolema" - eli tässä kuolema="ero isästä" !
        Joh 5:24 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. "
        - selvä sana siitä mitä on kuolema: siirtyminen kuolemasta elämään on siirtymistä erosta takaisin Jumalan yhteyteen !
        Joh 5:25 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja ON JO, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää."
        - kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen ja saavat elää - eli ne jotka olivat Jumalasta erossa kuulevat Hänen äänensä ja pääsevät takaisin Jumalan yhteyteen.
        Joh 6:50 "Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, ei kuolisi. "
        - lähes jokainen tuon ajan ihminen kuoli fyysisesti... mutta tässäkään ei puhuta fysisestä kuolemasta, vaan siitä ettei enää joudu eroon Jumalasta
        Joh 8:51 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        - sama kuin edellinen... "kuolema" EI ole fyysinen kuolema vaan ero Jumalasta
        Tässä näimme muutamia esimerkkejä lisää Jeesuksen itsensä sanomasta totuudesta: kuolema voi tarkoittaa maallisen elämän päättymistä, mutta se tärkeämpi, todellinen ja oleellisempi kuolema on nimenomaan ero Jumalasta ! Mistä lähtien Jumalalle olisi ollut ongelma se jos joku ei enää elä fyysisesti ?
        Mutta tämä kohta on valitettavasti todellisuutta myös tänään, täällä ja nyt:
        Joh 8:52 "Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa.'"
        Eli samoin kuin tuon ajan juutalaiset, nykyäänkin jotkut eivät vain ymmärrä sitä mistä Jeesus OIKEASTI puhui, kun Hän puhui "kuolemasta" !
        SYNNIN aiheuttama KUOLEMA ON ero Jumalasta. Fyysinen, kuoloon "nukkuminen", ei erota Jumalasta.

        Hyvä exadventistiparka :)
        .
        Hyvin toit tässä edellä esille RAAMATULLASI olennaisia asioita kuolemasta eli siitä että siinä "aina joku eroaa jostakin" ja se ei tarkoita minkään päättymistä !


      • Nimetö
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Hyvä exadventistiparka :)
        .
        Hyvin toit tässä edellä esille RAAMATULLASI olennaisia asioita kuolemasta eli siitä että siinä "aina joku eroaa jostakin" ja se ei tarkoita minkään päättymistä !

        Kyse on nyt sydämmen kääntymisestä, omastatunnosta, sydämmen paaduttamisesta jne.
        Jos Isä iankaikkinen Jumala sanoo kuolemalla kuoleman.
        Sekä tekojensa mukaan.
        Niin saatana ja hänen apurinsa kertovat, ei ette te kuole.
        Oikeudenmukainen ja vanhurskas tuomio, ei ikuinen liekkimeri kidutus se on.
        Jumalan ja ihmisen poika Jeshua Messias on yhtäkuin rakkaus, armo, oikeudenmukaisuus, laupeus jne.
        Elämä Jeshuassa Messiaassa perustuu rakkauteen, oikeudenmukaisuuteen ja laupeuteen.
        Perkeleen lähettämän antikristuksen seurakunnan elo perustuu pelkoon, sydämmen paaduttamiseen ja oma vanhurskauteen.
        Älkää eksykö.
        Sydämmen paadutuksen kautta kopittelijakin palvelee isää perkelettä.
        Jakeet ja luvut ovat turhia, sillä kaikkea voi saatanan palvoja kääntää kieroon sen hengen voimalla jota palvelee.
        Päivä tulee jolloin kopittelijankaan ei tarvitse kopitella vastaan.
        Mutta paha vallitsee ja hallitsee. Nappaa heikkoja sydämmiä kohti kadotusta ja pahuus loistaa.
        Tuomio on kova heille jotka hyvällä perustelevat pahaa.
        Jakeita ja lukuja en hae, hukkaan menisi sydämmeltään sokean edessä kaikki hyvä.


      • Nimetö kirjoittaa: " Sydämmen paadutuksen kautta kopittelijakin palvelee isää perkelettä.
        Jakeet ja luvut ovat turhia, sillä kaikkea voi saatanan palvoja kääntää kieroon sen hengen voimalla jota palvelee.
        Päivä tulee jolloin kopittelijankaan ei tarvitse kopitella vastaan.
        ________________

        En ymmärtänyt sinun edellä olevasta kirjoituksestasi juuri mitä yrität tässä epäloogisesti minulle kertoa... mutta jonkinasteista TUOMION EVANKELIUMIA minulle näytät julistavan...Tätä tämä adventismi näyttää taas tuottavan...
        Kiitos vaan kannustuksesta... :D


      • Kannattaa.Miettiä
        Exadventistiparka kirjoitti:

        ""synnin palkka on kuolema" - mikä luonnollisesti on ero niin Jumalasta kuin muustakin. "
        Tuo lainaamani Room 8:38-39 sanoo suoraan, että kuolema EI erota meitä Jumalasta, joten fyysinen kuolema nimenomaan EI erota meitä Jumalasta. Synti taas erottaa.
        Matt 15:4 "Sillä Jumala on sanonut: 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Joka kiroaa isäänsä tai äitiänsä, sen pitää kuolemalla kuoleman."
        - eikö jokaisen pidä FYYSISESTi kuoleman ? Sanat ovat *samat* kuin Aadamille.
        Matt 22:32 "'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien."
        - fyysinen kuolema ei erota Jumalasta
        Luuk 15:24 "sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään. "
        - mielenkiintoinen kohta, jossa Jeesus itse vertauksen yhteydessä esittää meille selvän vertauksen siitä mitä on "kuolema" - eli tässä kuolema="ero isästä" !
        Joh 5:24 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. "
        - selvä sana siitä mitä on kuolema: siirtyminen kuolemasta elämään on siirtymistä erosta takaisin Jumalan yhteyteen !
        Joh 5:25 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja ON JO, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää."
        - kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen ja saavat elää - eli ne jotka olivat Jumalasta erossa kuulevat Hänen äänensä ja pääsevät takaisin Jumalan yhteyteen.
        Joh 6:50 "Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, ei kuolisi. "
        - lähes jokainen tuon ajan ihminen kuoli fyysisesti... mutta tässäkään ei puhuta fysisestä kuolemasta, vaan siitä ettei enää joudu eroon Jumalasta
        Joh 8:51 "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa."
        - sama kuin edellinen... "kuolema" EI ole fyysinen kuolema vaan ero Jumalasta
        Tässä näimme muutamia esimerkkejä lisää Jeesuksen itsensä sanomasta totuudesta: kuolema voi tarkoittaa maallisen elämän päättymistä, mutta se tärkeämpi, todellinen ja oleellisempi kuolema on nimenomaan ero Jumalasta ! Mistä lähtien Jumalalle olisi ollut ongelma se jos joku ei enää elä fyysisesti ?
        Mutta tämä kohta on valitettavasti todellisuutta myös tänään, täällä ja nyt:
        Joh 8:52 "Juutalaiset sanoivat hänelle: "Nyt me ymmärrämme, että sinussa on riivaaja. Aabraham on kuollut ja profeetat, ja sinä sanot: 'Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä maista kuolemaa.'"
        Eli samoin kuin tuon ajan juutalaiset, nykyäänkin jotkut eivät vain ymmärrä sitä mistä Jeesus OIKEASTI puhui, kun Hän puhui "kuolemasta" !
        SYNNIN aiheuttama KUOLEMA ON ero Jumalasta. Fyysinen, kuoloon "nukkuminen", ei erota Jumalasta.

        Nämä lainaukset on todella selvää sanaa jokaiselle meistä.


    • Mutta minulle hellvettikysymys ei ole tärkeä, sillä minut on lunastettu / ostettu aivan toisenlaiseen paikkaan. Muistuttaisin kuitenkin, mitä Jeesus sanoi hellvetistä vai oliko se jokin muu vastaavanlainen paikka - sanoi mm. Mark.9:48. Jakeet 44 ja 46 sanovat samaa, mutta niitä ei löydy vanhimmista ja luotettavimmista käsikirjoituksista. Huomatkaamme, että tämä9:48 löytyy kaikista luotettavimmista ja vanhimmista eli mahdollisimman läheltä alkuperäisiä eli ensimmäisiä. Aivan ensimmäisiähän ei ole voitu löytää.
      Emme voi sivuuttaa tai kieltää sitä, mitä Jeesus on sanonut, vaikka omia mielipiteitä ja tulkintoja toki voimme mielin määrin tehdä ja omien tarkoitusperien mukaan.

      • Helvettiin-usko-onväärin

        Helvettiin uskoja todistaa uskollaan väärän todisteuksen Jumalasta.. vaikka se ei sinua kiinnostaisikaan on se väärin tehty sitä Jumalaa vastaan joka pelastaa ihmisen kuolemasta elämään.


      • pyhpyh

        Jeesus ei puhunut helvetistä yhtään mitään. Hän puhui gehennasta.


    • Täällä on jankutettu, että paholainen valehteli: ei, ette kuole. Toisaalta samat tyypit jankuttavat, että kuolevat, eivätkä joudu siis kärsimään hellvetissä. Päättäkää jo, miten on. Kenties paholainen puhui totta, että hänen paikkaansa joutuvat eivät kuole ja hämää sillä väitteellä, että pahat saavat vapauttavan kuoleman. Minä uskon, että paha saa palkkansa, eikä suinkaan sapatinrauhaa olemattomiksi muuttuneina. Kannattaa siirtyä Jeesuksen leiriin, sillä hänen kanssaan on hyvä olla, mihin sitten pääseekään tai joutuu. Mitä me hellvetistä jankkaamme, se ei meille kuulu, vai mitä.

      • Juu, Jarmo tässä sanoi aikaisemmin että helvetti-oppi ei ole pelastus oppi.. ja nyt sinä snot samaa, nyt kuitenkin on maailmassa ihmisiä jotka ovat sata varmoja että mitään ikuisesti luotujaan piinaavaa jumalaa ei ole olemassa ja heille (meille) tämä on tärkeää - siis meille - pelastusoppi tai ei.
        Se mikä minua on aina ihmetyttänyt että kun asiasta alkaa keskustelemaan - syntyy kova meteli niiden keskuudessä jotka uskovat ikuiseen helvetin piinaan mutta ei niiden jotka eivät usko .. Jotenkin on siihen uskomisesta kuitenkin tullut pelastusoppi niille jotka siihen uskovat .. ja meistä jotka emme usko on tullut kuisantekijöitä kun siitä puhumme.
        Adventistithan eivät usko iankaikkiseen helvetissä kitumiseen ja siksi tämä palsta on minun mielestäni ihan oikea paikka keskustella asiasta ja adventistit keskustelevat siitä ilman sen kummempia estoja - esimerkiksi tämä ketju oli tosi hyvä siinäkin mielessä että se teki selväksi sen että Raamatussa ei oikeastaan ole sanaa helvetti - asia mitä täälläkin jauhettu - nyt se sitten on toteen näytetty - se on kirkon Raamattuun kirjoittama ja korvaa periaatteessa haudan Gehennan.

        alex


      • Ihankokan
        alex.kasi kirjoitti:

        Juu, Jarmo tässä sanoi aikaisemmin että helvetti-oppi ei ole pelastus oppi.. ja nyt sinä snot samaa, nyt kuitenkin on maailmassa ihmisiä jotka ovat sata varmoja että mitään ikuisesti luotujaan piinaavaa jumalaa ei ole olemassa ja heille (meille) tämä on tärkeää - siis meille - pelastusoppi tai ei.
        Se mikä minua on aina ihmetyttänyt että kun asiasta alkaa keskustelemaan - syntyy kova meteli niiden keskuudessä jotka uskovat ikuiseen helvetin piinaan mutta ei niiden jotka eivät usko .. Jotenkin on siihen uskomisesta kuitenkin tullut pelastusoppi niille jotka siihen uskovat .. ja meistä jotka emme usko on tullut kuisantekijöitä kun siitä puhumme.
        Adventistithan eivät usko iankaikkiseen helvetissä kitumiseen ja siksi tämä palsta on minun mielestäni ihan oikea paikka keskustella asiasta ja adventistit keskustelevat siitä ilman sen kummempia estoja - esimerkiksi tämä ketju oli tosi hyvä siinäkin mielessä että se teki selväksi sen että Raamatussa ei oikeastaan ole sanaa helvetti - asia mitä täälläkin jauhettu - nyt se sitten on toteen näytetty - se on kirkon Raamattuun kirjoittama ja korvaa periaatteessa haudan Gehennan.

        alex

        Helvetti on tärkeä vain niille jotka siihen uskovat - ja on vaikea tajuta ja lukea näitä että se ole tärkeää siihen uskoville koska he eivät ole menossa sinne itse .
        Ateistitkin ajattelevat enemmän lähimmäisiään kuin tämän ajatuksen mukainen helvettiin uskoja - jota ei tunnu kiinnostavan kuin oma itsensä ?!


    • Tuonela.on.hauta

      malson tai alex? - niin lukemisen arvoinen ketju kuitenkin.

    • Juu.just

      Tässäpä tulikin hyvää lukemista ja tosi paljon viittauksia raamattuun.

      Kiitos malson, kuka oletkin.

    • Tämä on paras ketju mitä palstalla on kun keskustellaan siitä olemattomasta helvetistä. Kuka voi enää sanoa tämän luettuaan että Raamattu sisältää edes sanan helvetti?

      alex

    • niin.sammui

      "Helvetti sammuu" otsikko on erittäin osuva, kun on lukenut kaikki raamatun kohdat mitä malson toi esiin ei helvetistä jää jäljelle kuin tuhkat.

    • Ihan Kopittelijan "pyynnöstä" ... etsin tämän malsonin vanhan erinomaisen aloituksen jossa todistamalla todistetaan, että kaikki uskot helvetistä ovat epäraamatullisia ... kuka helvettiä sitten mainostaakin - myös adventistit puhuvat helvetistä vaikkakaan eivät "ikuisesta" - joten he voisivat kertoa mitä se helvetti heille oikeastaan tarkoittaa? Jos he tarkoittavat gehennaa? Miksi he sitten puhuvat helvetistä - sillä Jeesus ei koskaan puhunut helvetistä sanaakaan.. ja gehenna ei ole sama asia kuin "kirkon kristinuskoon tuoma helvetti" - kuinka viisasta on käyttää helvetti nimeä gehennasta?
      99% ihmisistä käsittävät helvetin sellaisena kuin sen kirkko tai sitä oppia levittävät lahkot ovat sen kertoneet olevan - eivätkä sellaisena kuin adventtikirkko sen käsittää.

      Normaalille järkevälle ihmiselle on helvetti-oppi täyttä soopaa.. uskova tai ei sillä ei oikeastaan ole paljoakaan asian kanssa tekemistä.
      No Antti taisi tuossa sanoa että häntä ei koko asia kiinnosta - koska ei itse sinne joudu..

      alex

      • Joku kirjoitti: Ihan Kopittelijan "pyynnöstä
        __________________________________________________

        Minä en ole mitään pyytänyt !
        ...Ja ei ole minun vika jos vastailet Malsonin rekatulla nimimerkillä täällä epähuomiossasi minulle ja allekirjoitat tekstin nimimerkillä Alex ja jopa puhut täysin samoista asuoista kuin tämä mystinen "Malson" :O

        Minulle on aivan sama millä nimimerkillä täällä kirjoittelet sillä sinun kirjoituksesi on aina helppo huomata vaikka kirjoittaisit milloin milläkin... asia ja aihe on aina sama ! ;)


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Joku kirjoitti: Ihan Kopittelijan "pyynnöstä
        __________________________________________________

        Minä en ole mitään pyytänyt !
        ...Ja ei ole minun vika jos vastailet Malsonin rekatulla nimimerkillä täällä epähuomiossasi minulle ja allekirjoitat tekstin nimimerkillä Alex ja jopa puhut täysin samoista asuoista kuin tämä mystinen "Malson" :O

        Minulle on aivan sama millä nimimerkillä täällä kirjoittelet sillä sinun kirjoituksesi on aina helppo huomata vaikka kirjoittaisit milloin milläkin... asia ja aihe on aina sama ! ;)

        Ja voithan sinä "joku Alex" täällä selitellä vaikka että se oli minun kummin veljen siskon kaiman koira joka täällä kirjoitti ja sinä epähuomiossasi lainasitkin sen nikkiä mutta minulle ei kuitenkaan ihan kaikki mene läpi... :D


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja voithan sinä "joku Alex" täällä selitellä vaikka että se oli minun kummin veljen siskon kaiman koira joka täällä kirjoitti ja sinä epähuomiossasi lainasitkin sen nikkiä mutta minulle ei kuitenkaan ihan kaikki mene läpi... :D

        No sitten olet ottanut osaa %itse kirjoituksien sisältöönkin vai mitä? Ja todennut kuinka kirkko on vetänyt ihmisiä huulesta pahan kerran vaikka kuinka kauan. Itse asiassa tuhansia vuosia ja vetää yhä.. Ja tämä kirkon sekoilu ei ole edes heidän keksimäänsä vaan periytyy kaukaa muista uskonnoista - ja siksi siihen kai uskovat monet ateistitkin - Jumalan kieltäjät.
        Kirkkojen ja lahkojen papit puhuvat tätä sielujen kuolemattomuutta ja keräävät päälle kolehdin - puhuvat ja opettavat ihmisille sellaista mitä ei Raamatussa edes ole !! ja ymmärtämättömät uskovat.
        Minua todella ihmetyttää että yhä löytyy esimerkiksi sinun kaltaisiasi sokeita uskojia joille ei edes Raamatun todistus kelpaa vaikka Raamattuun sanot sinäkin uskosi perustuvan.
        Etkö tajua että kaikki puhuu sen puolesta että monet ovat pilanneet elämäänsä uskoessaan näihin helvetti juttuihin. Toiset jopa koko elämänsä ja opettavat sitä ihan hyvää hyvyyttään jopa lapsilleen jotka saavat siitä elinikäisen trauman .. vaikka kaikki on vain täyttä epäraamatullista soopaa.

        Minä en ole adventisti - mutta täytyy tunnustaa että tässä asiassa ovat he ottaneet askeleen oikeaan suuntaan - vaikka se jäikin puolitiehen ja he yhä puhuvat helvetistä - on se kuitenkin 99% parempi kuin esimerkiksi sinun täysin epätodellinen helvetti uskosi.

        Nimimerkki malson on oikeassa ja sitä ei nyt saa toiseksi vaikka kuinka selittäisit jotain muuta - sitä paitsi tuo mitä sanoit toisesta internetin selaimesta ei edes koske tätä aloitusta. Haloo ..

        alex


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja voithan sinä "joku Alex" täällä selitellä vaikka että se oli minun kummin veljen siskon kaiman koira joka täällä kirjoitti ja sinä epähuomiossasi lainasitkin sen nikkiä mutta minulle ei kuitenkaan ihan kaikki mene läpi... :D

        Siellä se panettelija taas nostaa päätään. Heprealaisittain sanoen se on saatana.

        Kaipa sitä voi uudestisyntyä saatanan seuraajaksikin.


      • Kopittelijaeikirj
        v.aari kirjoitti:

        Siellä se panettelija taas nostaa päätään. Heprealaisittain sanoen se on saatana.

        Kaipa sitä voi uudestisyntyä saatanan seuraajaksikin.

        Voi Voi teitä...


      • Kopittelijaeikirj
        Kopittelijaeikirj kirjoitti:

        Voi Voi teitä...

        Harhaoppinen ja ateisti voi minun puolestani keskustella täällä keskenään sillä minä en viitsi enää vaivautua teidän juttuihinne tästä lähtien... Ihan sama millä nimimerkillä keskustelette milloinkin...

        Toivon myös että pysytte pois minun keskusteluistani... Kiitos :)))

        Toivossa on hyvä elää... ;)

        Onnea valitsemallenne tielle joka on teillä molemmilla harhassa !


    • kirkko.petti

      Kiinnostavaa , todella kiinnostavaa . Näin meitä on siis petetty ja saatu uskomaan valheisiin . Paras aloitus aikoihin kiitos aloittajan vaivannäön . Raamatun kirjoitukset on näköjään kirkon vääristelyä täynnä , paljastuksia tarvitaan .

    • Selvähän.se

      Kaikki perustuu tähän Raamatun antamaan maailmankuvaan:

      http://www.kolumbus.fi/hextek/Tikkurila/Firmament.jpg

      Ei siis tarvinne ihmetellä sitäkään, että se Raamatun satujumala Jahve ei osannut kertoa mitään, koska se jumala oli ihmisten keksimä ja siis yhtä tietämätön, kuin aikansa beduiinit.
      Helvettiä ei ole, joten se ei voi sammua, kun ei se ole koskaan syttynytkään.

      • Totuushan on, että helvetti tuli kristinuskoon muista uskonnoista, ei Raamatusta - asia mistä ei ole epäillystäkään ..

        Se mikä tässä ketjussa ainakin minua kummastuttaa eniten on, että vaikka tämän "helvetin olemattomuuden Raamatussa" näinkin selvästi tuo esiin - silti vain väitetään, että on se helvetti Raamatussa ja haukutaan sitä joka selvästi osoittaa että ei ole.

        Se että helvettioppi on niin syvään juuttunut niin monissa - johtuu siitä että se on "sielun luontaiseen kuolemattomuuteen uskon" jatke. Helvetin kieltäminen vie sen tähden helposti pohjan koko uskolta - jos ei halua myöntää sitä mitä Raamatussa todellisuudessa sanotaan .

        Jo sekin, että kirkko on joutunut muuntelemaan Raamatun sanoja oppinsa tueksi, osoittaa selvästi että se on >>kirkon oppi - jolla ei ole Raamatun kanssa mitään tekemistä - sillä miksi Raamattua muuten olisi pitänyt muunnella.

        Mielestäni Adventtikirkonkin helvetti on kyseenalainen - sillä vaikka adventistit eivät uskokaan sielun luontaiseen kuolemattomuuteen ja siksi eivät myöskään ikuiseen helvetin piinaan, on heilläkin helvetti, mikä on selvä jäännös tästä kirkon helvettiopista -parempi olisi kutsua Raamatun asioita Raamatun todellisilla nimillä eikä kirkon väännöksillä.

        alex


      • nytmenikylläohi
        alex.kasi kirjoitti:

        Totuushan on, että helvetti tuli kristinuskoon muista uskonnoista, ei Raamatusta - asia mistä ei ole epäillystäkään ..

        Se mikä tässä ketjussa ainakin minua kummastuttaa eniten on, että vaikka tämän "helvetin olemattomuuden Raamatussa" näinkin selvästi tuo esiin - silti vain väitetään, että on se helvetti Raamatussa ja haukutaan sitä joka selvästi osoittaa että ei ole.

        Se että helvettioppi on niin syvään juuttunut niin monissa - johtuu siitä että se on "sielun luontaiseen kuolemattomuuteen uskon" jatke. Helvetin kieltäminen vie sen tähden helposti pohjan koko uskolta - jos ei halua myöntää sitä mitä Raamatussa todellisuudessa sanotaan .

        Jo sekin, että kirkko on joutunut muuntelemaan Raamatun sanoja oppinsa tueksi, osoittaa selvästi että se on >>kirkon oppi - jolla ei ole Raamatun kanssa mitään tekemistä - sillä miksi Raamattua muuten olisi pitänyt muunnella.

        Mielestäni Adventtikirkonkin helvetti on kyseenalainen - sillä vaikka adventistit eivät uskokaan sielun luontaiseen kuolemattomuuteen ja siksi eivät myöskään ikuiseen helvetin piinaan, on heilläkin helvetti, mikä on selvä jäännös tästä kirkon helvettiopista -parempi olisi kutsua Raamatun asioita Raamatun todellisilla nimillä eikä kirkon väännöksillä.

        alex

        Höpsis Alex. Raamattu sanoo ihan selvästi, että Jumala herättää jumalattomat jumalattomien ylösnousemuksessa, heidät tuomitaan tekojensa mukaan ja sitten taivaasta sataa tulta ja tulikiveä heidän niskaan niin, että he tuhoutuvat tuossa tulessa. Tätä adventistit kutsuvat yleisellä kielellä helvetiksi.


      • nytmenikylläohi kirjoitti:

        Höpsis Alex. Raamattu sanoo ihan selvästi, että Jumala herättää jumalattomat jumalattomien ylösnousemuksessa, heidät tuomitaan tekojensa mukaan ja sitten taivaasta sataa tulta ja tulikiveä heidän niskaan niin, että he tuhoutuvat tuossa tulessa. Tätä adventistit kutsuvat yleisellä kielellä helvetiksi.

        Nyt on valitettavasti niin että kirkko on tehnyt ihmisille erittäin selväksi sen mitä helvetti tarkoittaa... ja jos nyt ajatellaan asiaa .. niin se on kirkko joka toi helvetin kristinuskoon ja sitä saarnattu ihmisille sen jälkeen kautta maailman - joten adventisteilla ei ole suuriakaan mahdollisuutta selittää että se kirkon helvetti ei olekaan sellainen kuin kirkko sen sanoo olevan vaan ajallinen .. ja kuinka pitkä aika syntisten siellä helvetissä tulisi kitua siitä ollaan aika eri mieltä. Sitä paitsi on mahdottomuus poistaa ihmisten mielistä sitä kuvaa joka heillä on helvetistä..
        Raamatussa ei oikeastaan ole mitään helvettiä - Gehenna josta Jeesus puhui ei ole sama asia kuin kirkon helvetti.. Siksi ainoa oikea ja raamatullinen tapa on sanoa että mitään helvettiä ei ole olemassa - ja että Jeesus ei koskaan sanonut sanaakaan mistään helvetistä. Näin asia on - ja siksi myös adventistien puheet helvetistä vain ylläpitävät omalla tavallaan sitä kirkon helvettiä - valitettavasti.

        alex


    • Malex.kasi

      On siinä kyllä Malsonilla ja Alexilla kaksi tismalleen samanlaista ja yhtenevää kirjoitusasua. Jos on sattumaa niin onpa omituinen sattuma. Pisteiden käyttö, välilyönnit ennen pisteitä, väliviivojen käyttö ja tämä iäinen sama aihe. Ihmeellistä.

      • Niinpä... Hyviä huomioita... ja myös se on vähän kummallista että tämä nimimerkki "Malson" ei koskaan vastaa nimimerkki "Alexille" eikä "Alex" vastaa "Malsonille" eli eivät keskustele "itsensä kanssa"...


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Niinpä... Hyviä huomioita... ja myös se on vähän kummallista että tämä nimimerkki "Malson" ei koskaan vastaa nimimerkki "Alexille" eikä "Alex" vastaa "Malsonille" eli eivät keskustele "itsensä kanssa"...

        Ja Ps. Alex jopa vastaa puolivahingossa sähläillessään jopa Malsonin rekatulla nimimerkillä minulle... Eli "murtautuu" ja käyttää tätä mystisen "Malsonin" rekattua henkilökohtaista nimimerkkiä ja allekirjoittaa kirjoituksen "Alex"...

        Niin... eipä voi kuin ihmetellä... :O


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja Ps. Alex jopa vastaa puolivahingossa sähläillessään jopa Malsonin rekatulla nimimerkillä minulle... Eli "murtautuu" ja käyttää tätä mystisen "Malsonin" rekattua henkilökohtaista nimimerkkiä ja allekirjoittaa kirjoituksen "Alex"...

        Niin... eipä voi kuin ihmetellä... :O

        Tai sitten tässä Alexissa ja Malsonissa todella toteutuu tämä 1 Moos 2:24 kohta, että "mies liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi." (Heh, vitsi, vitsi )


      • paluu.asiaan
        Kopittelija007 kirjoitti:

        Ja Ps. Alex jopa vastaa puolivahingossa sähläillessään jopa Malsonin rekatulla nimimerkillä minulle... Eli "murtautuu" ja käyttää tätä mystisen "Malsonin" rekattua henkilökohtaista nimimerkkiä ja allekirjoittaa kirjoituksen "Alex"...

        Niin... eipä voi kuin ihmetellä... :O

        Nimi kuin nimi niin helvetti sammahti kuin loppuun palanut kynttilä.


    • Ketä.enää.uskoa

      Lukemista kaikille.

    • niinkuinsanotaan

      Mitäpä jos kuolemantuomio otettaisiin lälleen käytäntöön eri rikoksista, rangaistusajat vain vaihtelisivat! Esimerkiksi ryöstöstä saisi kaksi vuotta kuolemaa, murhasta viisi vuotta, joten olisi hiukan oikeudenmukaisuutta.

      Te sanotte ehkä että se ei käy! Miksi ei? Niin, kun tuo kuolemamtuomio on ikuinen rangaistus, sitä ei voi pitentää tai lyhentää!

      Miksi sitten monet protestoivat jos sanoo että syntiset tulevat kuolemaan kun tuli taivaasta lankeaa heidän päälleen (Ilm.20:9) "Mutta tuli lankeaa taivaasta ja kuluttaa heidät".

      He sanovat että ns. annihilaatio-oppi in ristiriidassa ikuisen rangaistuksen kanssa. Miksi niin? Eikö kuolemanrangaistus olekaan ikuinen?

      Jumalan armolakja on iankaikkinen elämä! Ei ole olemassa luontaista kuolemattomuutta!
      Ikuisen elämän vastakohta ei ole ikuinen elämä vaan ikuinen kuolema!

    • Beryllium

      Ei ihminen menetä mitään kuollessaan, koska hän menettää kaiken.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2939
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      413
      2830
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2050
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1844
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1805
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      322
      1629
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1623
    Aihe