Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kämpän myynti erotessa

sapata

Terve,

meillä on pari vuotta sitten ostettu kaksio, lainaa vajaa 120 tonnia jäljellä ja ehkä tästä sais tosiaan sen 120-130 tonnia myydessä... meillä ollut lyhennykset vain 600e/kk kun tyttöystävällä ei ole varaa suurempaan, vastike 300e/kk. Taloyhtiön lainoja ollaan kanssa makseltu joten ei olla ton alemmas ehditty makselee... mutta nyt siis ois kuitenkin ero edessä ja mietin mitä tässä kannattais tehdä?

Jos tähän jää toinen asumaan siksi aikaa että saadaan myytyä, miten mielestänne kannattaa kämpän maksaminen jakaa? Laitetaanko vastikekin puoliksi, vai maksaako se joka tässä asuu niin vastikkeen?

Mitä tekisitte? Pankeistahan saa kyllä lyhennysvapaatakin, mutta sitten pitäis olla kanssa aika varmaa että kämppä menee kaupaksi sen aikana.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bankworker

      Olette yhdessä vastuullisia lainasta siihen asti, kunnes a) kämppä on myyty ja vastuut poismaksettu b) toinen ottaa loppuvelan vastattavakseen kokonaan.

      Asumisjärjestely ei pankkia kiinnosta, kunhan lainanmaksu hoituu. Lyhennysvapaata kannattaa hakea, nythän pankit myöntävät näitä maksuvapaita "alennuksella" vuodeksikin. Mikään takuuhan se ei ole, että kämppä tulee myydyksi -hinta on pakko laittaa kohdilleen markkinan mukaan.

      Vastikkeen jakaminen on teidän keskinäinen asianne, josta vastaatte taloyhtiölle, ette pankille. Se, joka asuu, maksanee vastikkeen, koska toinen joutuu asumaan vuokralla. Voitte sitten laskea asunnon myynnin yhteydessä (jos ylimääräistä rahaa jää), että miten ne rahat jaetaan sitten jos toinen on hoitanut myös vastikkeen jonkun aikaa. Samoin lainanlyhennys on keskenään mietittävä asia.

      Pankkiin siis mars, ja keskustelette asian siellä auki ja sovitte jatkosta. Maksuvelvoite jatkuu, kunnes lainaa ei enää ole, sad but true.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe