Kemin Liikuntapaikat Oy

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

59

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lystinmaksaja

      Mielenkiintoista. Yleensä paikallinen lehti olisi revittänyt kahden aukeaman jutun jos tuo hallifuusio olisi toteutunut. Mitä kokouksessa hallifuusiosta päätettiin? Tuliko riita uuden yhtiön johtopaikoista?Oliko jäävejä niin monta ettätuossa kokouksessa ei fuusion kannattajilla ollut enemmistöä? Jätettiinkö asia pöydälle ja jos niin miksi? Tuliko riita junkohallin osakkeiden arvotuksesta fuusiossa? Vaadittiinko jotain lisäselvityksiä ja jos vaadittiin niin kuka vaati ja miksi jakuka vastusti?
      Tuliko Kemiläisille veronmaksajille niin kallis päätös että se salattiin Kemiläiseen tyyliin?
      Miksi kokouksen pöytäkirjaa ei ole julkaistu?

    • Luottamusta
      • Luottamusta

      • Luottamusta

        Kaupunginhallitus on eilen pitämässään kokouksessa suhtautunut asiaan myönteisesti. Keilatalo Oy ja Junkohalli Oy sulautuvat ensi vuoden alusta yhteen. Uusi yhtiö ottaa vastattavakseen yhtiöiden velat. Kemi saa uuden yhtiön hallitukseen viisi jäsentä. Junkohalli Oy esittää omat ehdokkaansa hallitukseen. Fuusiolla haetaan leveämpiä hartioita, koska molemmat yhtiöt ovat tappiollisia. Samalla nytkähtää eteenpäin Sauvosaaren katsomohanke. Ellei olosuhdeparannuksia (katsomot) tehdä Merilappi United ja PS Kemi joutuvat pelaamaan ensi kesänä muualla. Halvimmillaan katsomokustannukset ovat 200000 euroa.


    • Futisvaikoulu

      Voi s..t.na mitä touhua. Ei mitään järkeä tuommosessa fuusiossa. Kaupunki täysin p.a. Ja silti uusia miljoonatakuita otetaan vähenevän veronmaksajaporukan kustannettavaksi. Ja mitä tuolla katsomollakinon virkaa. Seurojen talous on sillä kantilla että ensi kesän pelien tasolle saattaa riittää mikä tahansa tämän seudun kenttä.
      Kun rahaa näyttää löytyvän "tärkeisiin"fuusioihin ja katsomoihin niin miksi sitä rahaa ei löydy homekoulujen kunnostuksiin tai uuden koulun rakentamiseen?
      On siinä päättäjillä arvostukset "kohdallaan".

      • näin

        Toteutetaan ns. kombinaatiosulautuminen. Tämä tarkasti laissa määritelty tapa toteutetaan siten, että Junkohalli Oy 2238871-2 ja Kemin Keilatalo Oy 0665746-8 sulautetaan Kemin Liikuntapalvelut Oy 2700413-2. Määräpäiväksi määritelty 30.102015. Lyhyesti sanottuna tämä merkitsee sitä, että Kemin Liikuntapaikat Oy saa hallintaansa sulautettavien yhtiöitten varat, mutta ottaa myös vastattavakseen niitten velat. Asiaa koskeva tiedote Virallisessa lehdessä 24.7.2015/84 sivulla 7.


      • bollaa

        Hyvä homma. Eipähän tarvi joka risaukseen olla kinumassa erikseen rahaa. Kunnalla leviämmät hartijat ja toiminnan vakaus tärkiä juttu.


      • Opettelelaskemaan

        Ei rahan kinuaminen lopu.Päinvastoin. Peruskemiläiseen tapaan kulut ampaisevat nyt katosta läpi.Kun kulut saatiin virallisesti veronmaksajien maksettavaksi niin pidot vain paranevat kun piikki on auki.
        Kemin kaupungin tuhlauksen kuormittamilla hartioilla oleva velkasäkki paisuu taas tuon halliyhtiön velkojen summalla.Ja senkin velan rahamäärällä olisi voinut korjata vaikkapa kunnan homeasuntoja tai palkata kotiavustajia vanhusten avuksi.


      • tehkääpäjojohtopäätöksiä
        Opettelelaskemaan kirjoitti:

        Ei rahan kinuaminen lopu.Päinvastoin. Peruskemiläiseen tapaan kulut ampaisevat nyt katosta läpi.Kun kulut saatiin virallisesti veronmaksajien maksettavaksi niin pidot vain paranevat kun piikki on auki.
        Kemin kaupungin tuhlauksen kuormittamilla hartioilla oleva velkasäkki paisuu taas tuon halliyhtiön velkojen summalla.Ja senkin velan rahamäärällä olisi voinut korjata vaikkapa kunnan homeasuntoja tai palkata kotiavustajia vanhusten avuksi.

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20163083-4.HTM

        Niin näyttää käyvän. Taas puhutaan erittäin suuresta summasta. Millä tämä pulju maksaa 1.5 miljoonan euron lainan johon veronmaksajat näyttää joutuvan takuumieheksi ? Takuumieshan maksaa, ellei lainanottaja kykene. Oli sen verran kaupunginhallituksella järkeä, että pyytää lisäselvityksiä taloudellisesta tilasta ennen takuun myöntämistä. On se kumma, että nämä kunnalliset tytär/konserniyhtiöt ei pärjää omillaan vaan aina käsi ojossa muitten kukkarolla. Miksi muuten suunniteltu Liikuntapaikat Oy peruuntui alkuperäisestä esityksestä ?


    • 05490184

      Mikä on Perämeren Jäähalli Oy kohtalo?

      http://www.finder.fi/Jäähalleja/Perämeren Jäähalli/KEMI/paattajat/428105

    • 353.122.409

      Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus
      § 353 § 122 § 409
      24.11.2014 08.12.2014 09.11.2015
      Liikuntahalliyhtiöiden fuusioselvitys / omistajaohjauksen periaatepäätös 342/00.01.00/2014
      Kaupunginhallitus 24.11.2014 § 353

      ...
      Perameren Jäähalli Oy:n osalta Keminmaan kunta (25 % omistus) on viestittänyt joko haluavansa luopua omistuksestaan jäähallissa tai pitavänsä omistuksensa, sillä edellytyksellä, että jäähalli ei osallistu fuusioon. Keminmaan kunnan kanssa on käyty keskustelua jäähallin omistusjärjestelyistä, mutta eri osapuolille soveltuvaa ratkaisua ei ole loydetty. Kemin kaupungilla ei ole tallä hetkellä halua ja mahdollisuutta tehdä fuusion edistamiseksi isompia osakkaiden uloslunastuksia.
      ...
      Perämeren Jäähalli Oy:n tilannetta tarkastellaan myöhemmin mikäli omistusjärjestelyissä saavutetaan toivottuja ratkaisuja,
      ...

      • Nurinvaan

        Oikea ratkaisu Keminmaan kunnan ja veron maksajien kannalta!Kemin vasemmistolainen talousasioiden hoito on täysin irti reaalitaloudesta. Sinällään se on ymmärrettävää,samat "sankarit"sumplivat rahan jakajien ja -saajien pöydissä. Menkööt tuollaiset yhtiöt konkurssiin ja sillä selvä. Kemin surkea talous ei kestä yhtään lisävastuita.


      • 3.354

        Keminmaa on sijoittanut Perämerenjäähalli oy:n osakepääomaan 150.000€ ja lisäksi viitenä vuotena vuosittain 20.000 - 30.000€ konserniavustusta.


      • veronmaksanlaihakukkaro

        http://www.pohjolansanomat.fi/lappi/halliyhtion-tarina-lopuillaan/

        Mitäs nyt tehdään ?


      • yhtätyhjänkans

      • Vasemmiston S Q E-N tuolla Kemi-ryhmän fb sivuilla kertoilee, että:
        - " Tässä on tehty alusta asti niin tarkoituksellista kaupungin rahojen lypsämistä, että toivoisin jo melkein, että jatkossa kaupungin rahat laitettaisiin jo siihen useampaa lajia tukevaan monitoimihalliin, joka olisi kiinteä rakennus ja vaikka siinä olisi kiinteät kulut ja kiinteät seinät, niin se olisi kiinteästi myös maassa ja kiinteästi kaupungin hallinnoima. Ja aivan sama, vaikka sen monitoimihallin rakentaminen kestäisi parikin talvea, oli sarjataso mikä tahansa. Nyt viimeistään pitäisi oppia virheistä ja tajuta, että jos ei olisi oltu niin hölmöjä, että lähdetään rakentaamaan rahattomina "osakeannin" jälkeen hallia, niin pliis, avatkaa ne silmät nyt."

        Mutta mutta! Eikös se juuri vasemmistolainen olekin se halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Arstio?
        Elikkäs vasemmistohan tässä rahaa lypsäny, vaikkei Arstio kaupungin valtuustossa istukkaan (sai liian vähän ääniä). Olis silloin pitäny S Q E-N:kin pitää kovempaa ääntä ja vastustusta hankkeen mahdottomuudesta? Turha nyt kaataa syitä toisten niskaan, joka on kyllä niin peri vassaria kuin olla saattaa.

        Aina oon sanonu, et siellä missä Arstio, siellä ongelma. Sama pätee kaikkiin vasemmistolaisiin.

        Alun pitäen oon ollu sen monitoimihallin kannalla ja olen edelleenkin, mutta nyt sen toteutuminen näine kuplahallihankkeineen velkojen sekä takausten muodossa tulee entistä vaikeammaksi ja kalliinmaksi.

        Toivotaan että kaupunki ei maksa eikä takaa senttiäkään tähän kuplaan, vaan alkaa toteuttaan sitä monitoimihallihanketta.


      • nytkuplapuhkes

        Valitettavasti pelkään pahinta, eli että kaupunki ottaa tuon kuplahallin riesakseen ja kuplan puhkeamista maksaa sitten Kemiläiset veronmaksajat.

        Tuo koko kuplahalli-hanke on ollut alusta asti päätäöntä sekoilua osakeanteineen ja pikavippeineen, että alta pois. Ja Arstio syyttää kaikesta tapahtuneesta muita, mutta omassa toiminnassa ei näytä olevan mitään vikaa. Jopa hallin toimittajan perimiä leasing-maksuja hän pitää vääryytenä...

        Kaupunki tekee suuren virheen, jos se sotkee käsiään tuohon kuplahalliin yhtään enempää, kuin se on jo nyt ehhtinyt sotkea.

        Toivoisin emin päättäjiltä nyt vihdoin suoraselkäisyyttä tämän asian kanssa ja että tälle sekoilulle laitetaan vihdoin piste ja annetaan Junkohalli Oy:n tehdä hallin kanssa mitä lystää.

        Kemin kaupungilla on muitakin rahareikiä. Laitetaan ensin homekoulut kuntoon ja mietitään niitä halleja sitten...


      • nytkuplapuhkesi
        yhtätyhjänkans kirjoitti:

        http://yle.fi/uutiset/kemin_junkohallin_ja_keilahallin_fuusio_kaatui/8682470

        Kunta takaajaksi 1500000 euron lainaan. Tämä Keilatalo ottas sitten velat hoitaakseen ? Ei sen tilanne vaikuta kaksiselta, velkaa on ja takauksia. Montako kertaa muutaman vuoden sisällä sille on pitänyt jotain taata ?

        Katselin tuossa juuri Kemin Keilatalon taloustietoja viimevuodelta. Liikevaihto 240000€ ja tilikauden tulos 2000€.

        Vain Kemiläisessä talousyhtälössä on mahdollista, että tuollaiselle yritykselle taataan 1,5 miljoonan laina ja kuvitellaan, että yhtiö siitä selviäisi. Ja Keilatalo ottaisi vielä hoitaakseen Junkohalli Oy:n tappiollisen toiminnan.

        Junkohalli Oy teki 140000€ liikevaihdolla tappiota 67000€ viimevuonna.

        No seuraavia takausanomuksia ja rahankerjäyksiä odotellessa.


      • pallokeila
        nytkuplapuhkesi kirjoitti:

        Katselin tuossa juuri Kemin Keilatalon taloustietoja viimevuodelta. Liikevaihto 240000€ ja tilikauden tulos 2000€.

        Vain Kemiläisessä talousyhtälössä on mahdollista, että tuollaiselle yritykselle taataan 1,5 miljoonan laina ja kuvitellaan, että yhtiö siitä selviäisi. Ja Keilatalo ottaisi vielä hoitaakseen Junkohalli Oy:n tappiollisen toiminnan.

        Junkohalli Oy teki 140000€ liikevaihdolla tappiota 67000€ viimevuonna.

        No seuraavia takausanomuksia ja rahankerjäyksiä odotellessa.

        Heh...niin ja laina-aika 1,5 miljoonan lainalle on 15-vuotta. Eli lyhennys on 100000 vuodessa korko. Uskooko joku oikeasti, että 240000 liikevaihdolla lyhennetään lainaa 100000 vuodessa? Kannattavaa hommaa täytyy olla tuo keilailu bisnes...


    • Voitätätouhua

      Kemin peruspalveluihin ei kuulu konkurssikypsän yrityksen pelastaminen.Hakekoon hallin valmistaja pressunsa pois ja konkurssipesän selvittäjä toimii kuten laki määrää.Vai toimitaanko taas kemin perinteen mukaisesti:toverit pelastavat kaverit ja laskun maksavat kemiläiset veronmaksajat.

      • bbu

      • Voitätätouhua
        bbu kirjoitti:

        http://www.pohjolansanomat.fi/lappi/halliyhtio-koettelee-jo-kemin-paattajien-karsivallisyytta/

        Pelastava pörssi löytyy taas veronmaksajilta.

        Jos näennäisesti koetteleekin niin teatteria se vain on. Kemin päättäjiä ja vaikuttajia on kietoutunut tähän soppaan niin useita ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin kehitellä poliittinen näytelmä jossa ollaan niin tuohtuneita veronmaksajien puolustajia ettei paremmasta väliä. Kun on tarpeeksi näyttävästi mesottu niin sitten löydetään kompromissi. Ja kuinka sattuukaan:kaikki voittavat vaikka konkurssikypsän yhtiön velat kaadetaan veronmaksajien niskaan.
        Osoittakaa nyt päättäjät kerrankin että teillä on,edes vähän,selkärankaa ja moraalista ryhtiä näyttää noille sumplareille ettei tuollaisia järjestelyjä uiteta kuntalaisten maksettavaksi.


      • tärkeysjärjestykseen

        Kummallinen on muutenkin arvojärjestys Kemin päättäjillä.

        Koulut homehtuu ja oppilaat sijoitettuna milloin mihinkin väliaikaistiloihin.

        Kunnallistekniikka rapistuu ja mitään ei korjata kunnolla. Sitten ihmetellään kun vesiputket katkeilee ja kaupunkilaiset ovat ilman vettä tai vedestä löytyy yllättäen bakteereita, kun vesisäiliön katto on vuotanut ja veteen päässyt linnunpaskaa. (mahdollista vain Kemissä)

        Kaduissa on miehen mentäviä kraatereita, mutta paikkailemalla päästään vuosi kerralla eteenpäin. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin...

        Tämän kaiken lisäksi kaupungilla on velkaa 90 miljoonaa, asukasluku pienenee, työttömyys yli 20% ja tilinpäätökset pitkästi miinusmerkkisiä.

        Mutta jalkapalloon löytyy rahaa. Miljoona löytyy tuosta vaan Junkohalliin ja "stadionin" katsomon kattamiseen.


      • Voitätätouhua
        Voitätätouhua kirjoitti:

        Jos näennäisesti koetteleekin niin teatteria se vain on. Kemin päättäjiä ja vaikuttajia on kietoutunut tähän soppaan niin useita ettei heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin kehitellä poliittinen näytelmä jossa ollaan niin tuohtuneita veronmaksajien puolustajia ettei paremmasta väliä. Kun on tarpeeksi näyttävästi mesottu niin sitten löydetään kompromissi. Ja kuinka sattuukaan:kaikki voittavat vaikka konkurssikypsän yhtiön velat kaadetaan veronmaksajien niskaan.
        Osoittakaa nyt päättäjät kerrankin että teillä on,edes vähän,selkärankaa ja moraalista ryhtiä näyttää noille sumplareille ettei tuollaisia järjestelyjä uiteta kuntalaisten maksettavaksi.

        Mitäs minä sanoin. Meni täysin käsikirjoituksen mukaan. Pikkupoliitikot voittivat,Kemiläiset veronmaksajat hävisivät. On meillä vastuulliset päättäjät!


      • arvojärjestys
        Voitätätouhua kirjoitti:

        Mitäs minä sanoin. Meni täysin käsikirjoituksen mukaan. Pikkupoliitikot voittivat,Kemiläiset veronmaksajat hävisivät. On meillä vastuulliset päättäjät!

        Niin se meni...täysin käsikirjoituksen mukaan...

        Kun kyse on jalkapallosta, menee tällaiset pienet 1,5 miljoonan takaukset ym. katsomon kattamiset valtuustossa heittämällä läpi.

        Mutta kun pitäisi kouluja korjata, niin eipä rahaa enään löydykkään.


    • tilitulimeni

      Pankaa se komunisti Arstio helevetin äkkiä käpälämäkeen. Onneksi en pannut
      satasta enempää, tosin veroina menee paljon enemmän. Kemiläisissä hankkeis-
      pitää aina kommari puheenjohtajana, miksi? Ei heillä ole sydäntä mukana vain
      aate.

      • Niinseonainaollut

        Valtuuston kommareilla on tunnetusti enemmän intoa kuin älyä. FB palstoilla sitten kovasti puolustellaan.


      • Voitätätouhua

        Vasemmistohan pitää perinteisesti kätensä mieluiten toisten taskuissa.Periaatteella "se mikä on sinun on myös minun mutta se mikä on minun ei s..tana ole sinun."


      • Zeppil
        Voitätätouhua kirjoitti:

        Vasemmistohan pitää perinteisesti kätensä mieluiten toisten taskuissa.Periaatteella "se mikä on sinun on myös minun mutta se mikä on minun ei s..tana ole sinun."

        Nyt pitäisi Kemin kaupungin älytä pitää pää kylmänä ja antaa Junkohallin mennä konkurssiin - sen jälkeen kaupunki voi ostaa konkurssipesältä koko höskän pilkkahintaan ja koko homma tulee halvemmaksi vaikka se takaus maksuun tuleekin...


      • Kfkfkfkfnfk
        Zeppil kirjoitti:

        Nyt pitäisi Kemin kaupungin älytä pitää pää kylmänä ja antaa Junkohallin mennä konkurssiin - sen jälkeen kaupunki voi ostaa konkurssipesältä koko höskän pilkkahintaan ja koko homma tulee halvemmaksi vaikka se takaus maksuun tuleekin...

        Onneksi myös vasemmistoliitto menee vaali vaalilta lähemmäs konkurssia. Kemin taloudella on siis toivoa.


      • bolla

        Ei oo kyllä hyvin hoidettu asioita. Siksi parempi että kunta alkaa hoitamaan asiaa ja ottaa hallin hoitoonsa. Saahaan turvattua jatkuvuus. Laina lyhenee ajan kans.


      • bollakipee
        bolla kirjoitti:

        Ei oo kyllä hyvin hoidettu asioita. Siksi parempi että kunta alkaa hoitamaan asiaa ja ottaa hallin hoitoonsa. Saahaan turvattua jatkuvuus. Laina lyhenee ajan kans.

        "laina lyhenee ajan kans"

        Tottakai se lyhenee, kun kunnn veronmaksajat sitä lyhentää.


      • Näintuleeainaolemaan
        bollakipee kirjoitti:

        "laina lyhenee ajan kans"

        Tottakai se lyhenee, kun kunnn veronmaksajat sitä lyhentää.

        Ei nämä meidän kommarit välitä siitä että verot nousee. Ovat joka tapauksessa molemmat kädet syvällä muiden taskuissa.


      • pähkinäpurtavaksi

        http://yle.fi/uutiset/junkohalli_on_jalleen_kemin_paattajien_kasissa__ei_ole_helppo_rasti/8686941

        Mikäs tää Leasing-sopimus oli, mistä Kurtti jutteli Posarin nettiversiossa. Siitä ei ole hänen mukaansa löytynyt dokumenttia vaikka näin on Kaupunginhallitukselle kerrottu. Tätä Kurtti pitää vakavana asiana. Muutenkin valtuutettujen pyheenvuorot olivat erittäin kriittisiä. Moitittiin huonosta taloudenhoidosta mm. Demareiden Tiitinen sanoi, että Junkohallista on tullut Kemille "Talvivaara", jopa sellaisia kentän ääniä, että annetaan mennä konkurssiin jne......


      • puuuuu

        Tossa Posarin nettiversiossa Kurtin lausnto on kirjattu seuraavasti:

        "Kurtti sanoo kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana olleensa mukana kaupunginhallituksen kokouksessa, jossa halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja ilmoitti, että halli hankitaan leasingsopimuksella. Dokumenttia sopimuksesta ei ole löytynyt. Mikko Kurtin mielestä virheellinen tieto kaupunginhallitukselle on vakava asia."


      • pikavippikupla

        Junkohalli Oy:n toiminta on ollut alusta alkaen pelkkää kusetusta. En yhtään ihmettele, että sopimukset on "hukassa".

        Kaupunki tekee suuren virheen, jos se sotkeutuu millään tavalla tähän roskaläjään. Tai niin, onhan se jo sotkeutunut, kun on taannut kaiken maailman "pikavippejä" tälle huijariyhtiölle. Miten Kemin päättäjät voivat oikeasti olla noin vastuuttomia????

        PS: Joko se kaupungin Junkohallille myöntämä "pikavippi" on maksettu takaisin?


      • puuuu

      • Toimikooikein
        pähkinäpurtavaksi kirjoitti:

        http://yle.fi/uutiset/junkohalli_on_jalleen_kemin_paattajien_kasissa__ei_ole_helppo_rasti/8686941

        Mikäs tää Leasing-sopimus oli, mistä Kurtti jutteli Posarin nettiversiossa. Siitä ei ole hänen mukaansa löytynyt dokumenttia vaikka näin on Kaupunginhallitukselle kerrottu. Tätä Kurtti pitää vakavana asiana. Muutenkin valtuutettujen pyheenvuorot olivat erittäin kriittisiä. Moitittiin huonosta taloudenhoidosta mm. Demareiden Tiitinen sanoi, että Junkohallista on tullut Kemille "Talvivaara", jopa sellaisia kentän ääniä, että annetaan mennä konkurssiin jne......

        Jos tuo halli kaatuu veronmaksajien maksettavaksi niin päättäjillä on oltava pitävät perusteet tuollaiselle teolle. Jos tahallaan on annettu ehkä valheellinen tieto leasing sopimuksesta jota ei ole esittää ja siitä huolimatta halliyhtiön vastuut otetaan kuntalaisten maksettavaksi niin tapahtuuko silloin jonkin yhtiölain rikkomus?Ovatko asianomaisen yhtiön johtohenkilöt toimineet osakeyhtiölain mukaan?


      • Einurin
        Toimikooikein kirjoitti:

        Jos tuo halli kaatuu veronmaksajien maksettavaksi niin päättäjillä on oltava pitävät perusteet tuollaiselle teolle. Jos tahallaan on annettu ehkä valheellinen tieto leasing sopimuksesta jota ei ole esittää ja siitä huolimatta halliyhtiön vastuut otetaan kuntalaisten maksettavaksi niin tapahtuuko silloin jonkin yhtiölain rikkomus?Ovatko asianomaisen yhtiön johtohenkilöt toimineet osakeyhtiölain mukaan?

        Hallin on säilyttävä konstilla millä hyvänsä. Tarve on suuri.

        http://yle.fi/uutiset/junkohalli_on_kemin_seudun_jalkapallobuumin_talvinen_kehto/8691436


      • Menköönnurin
        Einurin kirjoitti:

        Hallin on säilyttävä konstilla millä hyvänsä. Tarve on suuri.

        http://yle.fi/uutiset/junkohalli_on_kemin_seudun_jalkapallobuumin_talvinen_kehto/8691436

        "Konstilla millä hyvänsä",jopa laittomuuksillakin? Tarvetta ei ole kiistetty mutta toteutustapa millä tuota konkurssikypsää yritystä uitetaan veronmaksajien piikkiin on kaikkien arvostelujen alapuolella. Kenellä on "puhtaat jauhot pussissa"tässä kehitelmässä?löytyykö edes jäävejä asian käsittelijöitä vai pitääkö nekin kutsua ulkopuolelta?
        Olisi lakimiehille mietittävää.


      • palloilijatmaksakoon

        Miksi hallin käyttäjät / tarvitsijat eivät ala ylläpitämään hallia? Nyt odotetaan suu auki, itku kurkussa, että joku muu tulee ja maksaa jalkapalloilun...


      • kuplapuhkesi
        Toimikooikein kirjoitti:

        Jos tuo halli kaatuu veronmaksajien maksettavaksi niin päättäjillä on oltava pitävät perusteet tuollaiselle teolle. Jos tahallaan on annettu ehkä valheellinen tieto leasing sopimuksesta jota ei ole esittää ja siitä huolimatta halliyhtiön vastuut otetaan kuntalaisten maksettavaksi niin tapahtuuko silloin jonkin yhtiölain rikkomus?Ovatko asianomaisen yhtiön johtohenkilöt toimineet osakeyhtiölain mukaan?

        Syy tähän koko sekoiluun on jalkapalloilijoiden kiire, ahneys ja typeryys.

        Homma meni jo alumperin perseelleen, kun alettiin kiireellä hommaamaan uutta ylipainehallia entisen tilalle. Halli rakennettiin vaikka rahoituksesta ei ollut tietoakaan. Vakuuteltiin, että "kyllä tämä uusi kuplahalli kestää" "ja kyllä me tää maksetaan"jne jne...ja kuinkas kävikään. Ensimmäisen toimintavuoden aikana halli repesi ainakin kahdesti. Sitten itkettiin ja surkuteltiin...Sitten alkoi rahankerjäys kaupungilta...ja se näyttää edelleen jatkuvan

        Jos oltaisiin vähän maltettu odottaa, selvittää ja suunnitella asiat kunnolla, niin väittäisin nyt Jungossa olisi uusi "kiinteä" jalkapallohalli, joka kestäisi vuosikymmeniä eteenpäin...

        Tämän nykyisen sekoilun jälkeen siihen tuskin on enään mahdollisuutta.


      • Junkko

      • Eikäy
        kuplapuhkesi kirjoitti:

        Syy tähän koko sekoiluun on jalkapalloilijoiden kiire, ahneys ja typeryys.

        Homma meni jo alumperin perseelleen, kun alettiin kiireellä hommaamaan uutta ylipainehallia entisen tilalle. Halli rakennettiin vaikka rahoituksesta ei ollut tietoakaan. Vakuuteltiin, että "kyllä tämä uusi kuplahalli kestää" "ja kyllä me tää maksetaan"jne jne...ja kuinkas kävikään. Ensimmäisen toimintavuoden aikana halli repesi ainakin kahdesti. Sitten itkettiin ja surkuteltiin...Sitten alkoi rahankerjäys kaupungilta...ja se näyttää edelleen jatkuvan

        Jos oltaisiin vähän maltettu odottaa, selvittää ja suunnitella asiat kunnolla, niin väittäisin nyt Jungossa olisi uusi "kiinteä" jalkapallohalli, joka kestäisi vuosikymmeniä eteenpäin...

        Tämän nykyisen sekoilun jälkeen siihen tuskin on enään mahdollisuutta.

        Nimenomaa kiinteä halli, joka palvelisi muitakin lajeja ja harrastustoimintaa. Erittäin huonosti junailtu homma, joten tälle on pantava stoppi nyt. Kävis varoittavana esimerkkinä. Saa nähdä on päättäjillä ns. munaa hoitaa tämä.


      • Omallalompsalla
        palloilijatmaksakoon kirjoitti:

        Miksi hallin käyttäjät / tarvitsijat eivät ala ylläpitämään hallia? Nyt odotetaan suu auki, itku kurkussa, että joku muu tulee ja maksaa jalkapalloilun...

        Kyllähän me ulkopaikkakuntalaiset ja aikuiset paikalliset maksetaankin hiukka enemmän tunnista kuin uimahallilipusta.

        Koko kenttä 1/2 kenttä 1/3 kenttä
        Ma-Pe
        08:00-16:00 95,00 € 65,00 € 60,00 €

        Ma-Pe
        16:00-22:00 170,50 € 110,83 € 68,20 €

        La-Su
        08:00-15:30 170,50 € 110,83 €

        Pelit 200,00 € /h


    • puuuuu

      http://www.pohjolansanomat.fi/

      No niin päätös on tehty ja 1500000 euron takaus on myönnetty "pitkin hampain". Kaupunginjohtaja totesi päätöksen jälkeen, että asia voi tulla uudelleen esille valtuustoon jossain muodossa. Mikähän syy voisi olla ? Toivottavasti ei ole juridinen ongelma. Se on varmaan asiantuntijavoimin tarkistettu ? Onko kaupunginhallitukselle annettu virheellistä tietoa Leasingsopimuksesta, kuten Kurtti on sanonut ? Jos on annettu virheellistä tietoa mitä sitä voi seurata vai seuraako mitään ?

      • kuplapuhkeaa

        "takaus" tässä tapauksessa tarkoittaa, että Kemiläinen veronmaksajat kustantaa, koska Keilatalo ei pysty Junkohallin kanssa mitenkään selviytymään 1,5 miljoonan lainasta...

        Eli asia palaa valtuustoon kahden vuoden kuluttua, kun esimmäiset maksuerät 1,5 miljoonan lainasta alkavat juosta...Toki voi tulla aiemminkin, jos kuplahalli taas repeää ja Keilatalo joutuu maksamaan korjauksen tai löytyy jokin muu "yllättävä" rahanreikä.


      • Ei menny niinku Strömsössä ei. Näiden jalkapalloilijoiden takia (isit ja Arstio) jää Kemi nyt ikuisesti ilman minkään näköistä monitoimihallia. Nyt tärähti tän kuplan velat, leasingit ja muut maaksut kaupungin kontolle, eli meille veronmalsajille.
        Kyllä olis palloilijat pärjänneet pari talvea ilman kuplaakin. Pelashan aikoinaan Vastus, Into ja KePsikin mestaruussarjoissa, eikä silloin mitään sisähalleja ollu.
        Nyt pitäs vielä rahoittaa se urheilukentän katsomokin?
        Tuossa parinvuoden takainen velka ja takauskeskustelu, silloin olis pitäny sanoa EI takuksille. http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20142606-7.HTM


      • MonitoimiAreena
        MinullaOnUnelma kirjoitti:

        Ei menny niinku Strömsössä ei. Näiden jalkapalloilijoiden takia (isit ja Arstio) jää Kemi nyt ikuisesti ilman minkään näköistä monitoimihallia. Nyt tärähti tän kuplan velat, leasingit ja muut maaksut kaupungin kontolle, eli meille veronmalsajille.
        Kyllä olis palloilijat pärjänneet pari talvea ilman kuplaakin. Pelashan aikoinaan Vastus, Into ja KePsikin mestaruussarjoissa, eikä silloin mitään sisähalleja ollu.
        Nyt pitäs vielä rahoittaa se urheilukentän katsomokin?
        Tuossa parinvuoden takainen velka ja takauskeskustelu, silloin olis pitäny sanoa EI takuksille. http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20142606-7.HTM

        Ei se ihan niin oo että tulevaisuus ilman monitoimihallia? Yksinhän sitä ei kannata rakentaa koska se palvelee koko Meri-Lappia. Siitä saadaan ensimmäinen kädenvääntö mille paikkakunalle monitoimiareena rakennettaisiin.

        Kuitenkin kuplahalli on pystyssä ja se palvelee käyttäjiään vallan hyvin. Halli on myös vaihto-omaisuutta. Se kenelle ja miten se saadaan myytyä mahdollisen areenan rakentamisen jälkeen on toinen juttu, mutta ehdollisia kauppoja on tehty ennenkin.

        Areenaa ei kannata unohtaa, suunnittelu käyntiin vain ja koko seutukunta mukaan kaikkia palvelevaan hankkeeseen. Ei sen tarvitse olla valmis ensi vuonna, mutta jos viisi vuotta olisi reaalista. Turha nega näistä kirjoitteluista pois, aina on mahdollisuuksia. Helppo se on nimimerkin takaa huutaa kuten minäkin.


      • MonitoimiAreena

        Edelliseen jatkoa. Ei ollut aikoinaan Kemissä Prismaa, Lidliä tai Citymarkettiakaan. Kai nekin on nyt tarpeellisia. Viittaan vain aikaan ilman hallia ja KePS mestaruussarjassa.

        Niin ne ajat muuttuu ja me sen mukana :)


      • Niinpäs_niin

        Niin silloin olikin paljon erilaisia kauppoja ja yrityksiä, ei tyhjiä liiketiloja eikä työttömyyttä. Että jossain menny asiat pieleen, parempi unohtaa mokomat hallit ja kauppakeskukset. Kurjuutta ne tuo tullessaan. Ennen ihmiset sentäs liikkuivat, nyt autolla kuskataan muka urheilun pariin.


      • kuplapuhkeaa

        Kaupunginjohtaja totetaa Ylelle, ettei hänellä ole selkeää kuvaa Junkohallista, mutta silti hän uskaltaa esittää yhtiölle 1,5 miljoonan lainan takausta? Rohkea poika tämä Nissinen.

        Samoin valtuutetut olivat kokouksessa "kriittisiä" ja vaativat vastuuta, mutta itse he eivät vastuuta ottaneet vaan sysäsivät sen Kemiläisten veronmaksajien niskaan.

        Nissinen vieläpä valehtelee, että jos takausta ei myönnetä, niin Junohalli kaatuu kaupungin syliin. Milla perusteella Nissinen tällaista väittää? Junkohalli Oy on yksityinen yritys, eikä kaupunki tietääkseni ole vastuussa siitä...Tai siis ainakaan vielä.

        Mutta ei tämä sekoilu ole vielä lähelläkään loppua. Tästä tullaan näkemään vielä mitä ihmeellisempiä käänteitä. Eiköhän tästä uudesta halliyhtiöstä löydy joku kiva johtajanvirka Kimmo Arstiollekkin...


      • asfheftgasdfgasd
        MonitoimiAreena kirjoitti:

        Edelliseen jatkoa. Ei ollut aikoinaan Kemissä Prismaa, Lidliä tai Citymarkettiakaan. Kai nekin on nyt tarpeellisia. Viittaan vain aikaan ilman hallia ja KePS mestaruussarjassa.

        Niin ne ajat muuttuu ja me sen mukana :)

        Täh??? Onko Prisma, Lidl ja Citymarket rakennettu kaupungin rahoilla??? Kenen luvalla niin on tehty???

        Jos taas niin ei ole tehty, niin sittenhän nuo asiat ei liity tähän vähäisimmälläkään tavalla.


      • Kysynvaansitä
        MonitoimiAreena kirjoitti:

        Edelliseen jatkoa. Ei ollut aikoinaan Kemissä Prismaa, Lidliä tai Citymarkettiakaan. Kai nekin on nyt tarpeellisia. Viittaan vain aikaan ilman hallia ja KePS mestaruussarjassa.

        Niin ne ajat muuttuu ja me sen mukana :)

        Muistatkos mitä oli ennen nykyisen Prisman paikalla? Ja mihin se aiempi katosi? Oliko siinäkin Kemin päättäjät hyväksymässä sen katoamisen?


      • Toimikoneoikein
        kuplapuhkeaa kirjoitti:

        Kaupunginjohtaja totetaa Ylelle, ettei hänellä ole selkeää kuvaa Junkohallista, mutta silti hän uskaltaa esittää yhtiölle 1,5 miljoonan lainan takausta? Rohkea poika tämä Nissinen.

        Samoin valtuutetut olivat kokouksessa "kriittisiä" ja vaativat vastuuta, mutta itse he eivät vastuuta ottaneet vaan sysäsivät sen Kemiläisten veronmaksajien niskaan.

        Nissinen vieläpä valehtelee, että jos takausta ei myönnetä, niin Junohalli kaatuu kaupungin syliin. Milla perusteella Nissinen tällaista väittää? Junkohalli Oy on yksityinen yritys, eikä kaupunki tietääkseni ole vastuussa siitä...Tai siis ainakaan vielä.

        Mutta ei tämä sekoilu ole vielä lähelläkään loppua. Tästä tullaan näkemään vielä mitä ihmeellisempiä käänteitä. Eiköhän tästä uudesta halliyhtiöstä löydy joku kiva johtajanvirka Kimmo Arstiollekkin...

        Olisikohan pätevä ja kokenut varatuomari ohjeistanut päättäjiä toimimaan toisin tuossa vastuu asiassa?


    • Penanveli

      Pikkuraha tuollainen 1.5 miljoonaa

      • piikitauki

      • Neeitoimioikein
        piikitauki kirjoitti:

        http://keminwww.kemi.fi/d5web/kokous/20163094-5-1.PDF

        Jotta laskut saahaan maksettua ? Onko näitä vippaajia enemmänkin ?

        Näitä putkahtelee "yllättävästi" yhä uusia rahareikiä.Ja näissä kaikissa kuvioissa on mukana samoja "talousviisaita"jotka ymmärtävät liike-elämästä ja taloudenhoidosta yhtä paljon kuin sika tuulimyllystä.


    • Putevits

      Olen kolmisenkymmentä vuotta seuraillut Kemin kaupungin "tahtotaloutta", ja aina saa ihmeteltävää. Valtuusto teki nyt oman maalin. Kaupunki joutunee junailemaan lisäpääomaa keilahallille, jonka taseeseen Junkohalli Oy:n velat yritetään työntää. Asiallista olisi käsitellä tämmöiset jutut talousarviota päätettäessä, mutta siinä yhteydessä se ei vain olisi mennyt läpi. Tyhmä ei kuitenkaan ole se, joka pyytää. Eipä tämä kuitenkaan kemiläisen potkupallon kuvaa kirkasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      192
      4622
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2883
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      137
      2294
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      332
      2290
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1536
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1451
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      32
      1370
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1200
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe