Voinko olla lojaali työnantajalleni?

Kypsäätavaraa

Olen töissä yrityksessä, joka tahkosi jälleen kerran muhkeat voitot. Työntekijöitä muistettiin sitten YT-neuvotteluilla. Pelon kanssa tehdään töitä, kun YT:t näyttävät olevan säännöllisesti toistuva ilmiö. Ilmapiiri on todella ankea.

Ulospäin pitäisi kehua työnantajaa, koska pitäisi olla lojaali. Mutta kuka oikeasti uskoo, jos alkaisin suositella omaa työnantajaani muille? Työnantajan toimet kun on herättäneet huomiota mediaa myöten.

Ei tässä jaksa olla motivoitunut mihinkään palkanalennuksiin ym. näillä eväillä. Olisin toki motivoitunut, jos minua kunnioitettaisiin työntekijänä ja työnantajani olisi oikeasti hätää kärsimässä. Työnantaja saa, mitä tilaa.

Haluaisin vain kertoa totuuksia omasta työnantajastani nimen kanssa. Mielestäni kaikilla olisi oikeus kuulla, mitä oikeasti tapahtuu ja miettiä asioita kriittisesti. Mutta Sipilän yhteiskuntasop... anteeksi, yhteiskuntaKIRISTYSaikoina tällainen ei oikein sovi...

4

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omatunto-tallella

      Alkaako yrityksen nimi L:llä. Älä välitä, tuo korttitalo sortuu pian, ja ihan oikeutetusti. Niittää jo nyt todella huonoa mainetta. Työehtosopimuksia yritetään rikkoa päivittäin. Asiakkaita sumutetaan ja ylilaskutetaan surutta. Olen itse sivusta kuullut kuinka johto puhuu tekijöistään kuin karjasta. Itse hyppäsin pois, en enää kehdannut jäädä kun selvisi mitä talossa tehdään. Jaksan vaan ihmetellä miten työnjohto kehtaa edes hoitaa virkojansa. Kaikkea mätää sitä ihminen työkseen tekeekin.

    • apjatkaa

      Ei ala L:llä ja ei tämä työnantaja tule sortumaan. Valitettavasti. Työehtosopimuksia ei rikota, lakia ei rikota. Väkeä voi laittaa YT:n kautta pihalle pelkästään tuotannollisista syistä Suomessa. Ja pienellä korvauksella verrattuna esim. Saksaan.

      Suomessa huono johtaminen näyttää olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Sitä ylläpitää myös työntekijät, jotka nöyristelevät ja toteavat vain, että "pitää olla kiitollinen kun näinä aikoina on töitä". OK, nyt ymmärrän jotenkin tuon hokeman, mutta kun samaa hokemaa tuli jo parempina taloudellisina aikoina.

      Ei kiinnosta yhtään tsempata tuolla. Oon todella yrittänyt olla aloitteellinen, vaikuttaa asioihin jne. Nyt olen "vain töissä täällä" ja aion saikuttaa, jos pienikin köhä iskee. Ei tuollaiselle työnantajalle kannata antaa itsestään kuin se, mikä on ihan pakko saadakseen palkkansa. Työnantajani saa, mitä tilaa.

      Muutan toimintatapaani saikkujen suhteen sitten, jos ja kun pääsen sellaiseen työhön, jossa arvostetaan aidosti työntekijöitä.

      Ja onpahan muhkeilla voitoilla varaa maksaa saikutkin, kun pistettiin väkeä pihallekin. Ehkä teenkin työhakemuksia, kun saikuttelen.

    • asshole_firmat_prkele

      Asshole firmat pitäisi laittaa ruotuun tavalla tai toisella.

    • yrityssääntöjä

      Yrityksen ainut tehtävä on voiton maksimointi. Yritys voi maksimoida voittonsa pistämällä turhat työntekijät pihalle. Tavoite on tuottaa suurin mahdollinen voitto pienimmällä resurssimäärällä, eli kyse on puhtaasti matematiikasta ja tilastoista. En usko että hyödyttää yhtään ketään avautua työnantajastaan, joka vain suorittaa yrityksen perustehtävää. Moni yrityksen perustaja ei halua edes henkäistä työntekijöitään kohti, vaan he haluavat ainoastaan yrityksestä mahdollisimman paljon rahaa. Mutta jonkunhan sen ikävän työnantaja-työntekijä-"puskurin" on hoidettava.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe