Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

Aho.velkaannutti

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86561-esko-aho-hurskastelua-markka-suomessa-maltti-petti-toistuvasti

"Suomen entinen pääministeri Esko Aho vaatii suomalaisia luopumaan joistain saavutetuista eduista, jotta maan talous saadaan käännettyä kasvuun.

Keskustataustainen Aho puhui aiheesta tänään Mikkelissä Päämajan kesäsymposiumissa. Hän ilmoitti pitävänsä hyvin tärkeänä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suunnittelema yhteiskuntasopimus kyetään solmimaan.

Sipilän ajatus yhteiskuntasopimuksessa on helpottaa työntekijöiden palkkaamisen ehtoja ja lisätä työelämän joustavuutta. Yrittäjät ovat nähneet uudistukset hyvinä, palkansaajajärjestö heikennyksinä saavutettuihin etuihin.

- Se, että aiemmin ei olisi tingitty saavutetuista eduista, on hurskastelua. Aiemmin eduista tingittiin käyttämällä devalvaatiota, Aho sanoi.

Esko Aho vaati puheessaan valtiollisen elvytyspolitiikan lopettamista. Suomi on Ahon mukaan elänyt nyt seitsemän vuotta velaksi, minä aikana valtionvelka on kaksinkertaistunut.

- Se, mikä pitää yllä kuvaa Suomen menestyksestä, on valtion velkaantuminen. Tämä tie on mahdoton, Aho puhui.

- Minun on vaikea ymmärtää, miten talouden toimia vastustetaan vetoamalla köyhän asiaan. Vahva valtio on köyhän kannalta äärimmäisen tärkeä".

_Totuus on kuitenkin se että Suomen valtiolla oli vuoden 1991 alussa, ennen Ahon hallitusta velkaa 9,6miljardia€. Ahon hallituksen aikana (26.4.1991 - 13.4.1995) Suomi oli velkaantunut 50miljardia€ lisää ja velkaa oli yhteensä 60,1miljardia€:a. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli jo 96miljardia€, jota jyrki Kataisen Hallitus oli nostanut 50miljardia€!! Ahon keskustan hallitus ja Jyrki Kataisen kokoomus hallitus ovat siis nostaneet Suomen valtionvelkaa enemmän kuin ketkään, vaikka kyseessä porvarihallituspuolueet, joiden sanoma on nimenomaan leikata valtionvelkaa ja julkista taloutta sekä hyvinvointipalveluja mm. sosiaaliturvaa, terveydenhuoltomenoja ym. Mutta velanotto onkin tainnut valua hyväveljien taskuihin, kuten alla olevasta voitte lukea.

Uskomatonta että Esko Aho jonka hallituksen aikana Suomen valtionvelka nousi uusiin lukemiin, ja jota Jyrki Kataisen hallitus nosti vielä toisella 50 Mrd eurolla, puhuu nyt valtion velkaantumisesta.

Aho vaatii myös työntekijäpuolelta yksipuolisia leikkauksia, eikä ymmärrä köyhiä ihmisiä ja heidän ahdinkoaan, kun joutuvat osallistumaan leikkauksiin enemmän kuin hyväosaiset. On kumma mies tämä Esko Aho.

Voimme kysyä:
Esko Aho, minne kymmenetmiljardit eurot katosivat?
http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa
Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

Lukekaa juttu miten valtiovelka luotiin Esko Ahon hallituksen toimesta myymällä pankkien saama pakkohuutokaupattu yksityisten ja yritysten omaisuus pilkkahinnalla hyväveljille ja siirtämällä syntyneet tappiot veronmaksajille eli Suomen kansalle mm. valtiovelan nousulla. Tämä on sitä finanssikapitalismia tai kapitaalisosialismia jossa suurpelurien voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajien, kansan ja valtion maksettaviksi. Kaapattu omaisuus myydään puoli-ilmaiseksi kavereille ja roskalainat siirretään veronmaksajille.
Sama toiminta on nyt laajennettu EU-tasolle ja sillä kupataan kansallisvaltiot mm. Kreikka tyhjäksi syyttäen tavallista kansaa. Kyse on kuitenkin eliitin suuresta pyramidihuijauksesta jolla omaisuus siirretään herrakerholaisille ja valtiolle jätetään jättivaltionvelka, joita maksaessaan kansa menettää kaikki hyvinvointipalvelunsa, työehtojärjestelmät, palkat lasketaan jne.

Haluatteko saman menon jatkuvan? Jos ette niin ottakaa herran tähden keskusta ja kokoomus seuraavissa vaaleissa pois hallitusvastuusta. Heidän kädenjälkensä näkyy Suomen 100 miljardin euron valtiovelassa, Esko Ahon hallitus 50 miljardia€ ja Jyrki Kataisen hallitus 50 miljardia€.
Miten puolueet jotka lupaavat keventää valtiohallintoa ja alas ajaa peruspalveluja, ovatkin ne puolueet, jotka eniten nostavat valtionvelkaa, vaikka samalla alas ajavat julkisia palveluita? Syy on yksinkertainen, kansallisomaisuutta yksityistetään eliitin hyväveljille puoli-ilmaiseksi ja tappiot laitetaan valtion piikkiin sekä maksuun velkarahalla.

35

1596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mononkuvaa

      Miten maitojunalla palautettu luuseri voitaisiin lähettää takaisin sinne mistä se on tullutkin? Tässä on nimittäin Suomen kaikkien aikojen vahingollisin poliitikko heti Jyrki Kataisen jälkeen!!!

      • FaktaaPukkaa

        Esko Aho suurimpia syyllisiä Suomen velkaantumiseen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13665704

        Aamulehti teki selvityksen, jossa tutkittiin ketkä ministerit ovat tehneet eniten valtiolle velkaa.

        Esko Aho (KEPU) on yksi suurimpia syyllisiä Suomen velkaatumiseen. Hän oli pääministerinä 1991-95 ja lisäsi tuona aikan Suomen valtionvelkaa 44 miljardia euroa.

        Esko Ahon (KEPU) aloittaessa pääministerinä, Suomen valtio oli käytännössä velaton.

        Vuonna 1991 Esko Ahon (KEPU) aloittaessa valtionvelan osuus BKT:sta oli 16,3 %. Esko Ahon lopettaessa katastrofaalisen pääministeriytensä valtionvelan osuus BKT:sta oli 61 %.

        Tällä hetkellä valtionvelka BKT:sta on n. 46 %.


      • Erotkoon
        FaktaaPukkaa kirjoitti:

        Esko Aho suurimpia syyllisiä Suomen velkaantumiseen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13665704

        Aamulehti teki selvityksen, jossa tutkittiin ketkä ministerit ovat tehneet eniten valtiolle velkaa.

        Esko Aho (KEPU) on yksi suurimpia syyllisiä Suomen velkaatumiseen. Hän oli pääministerinä 1991-95 ja lisäsi tuona aikan Suomen valtionvelkaa 44 miljardia euroa.

        Esko Ahon (KEPU) aloittaessa pääministerinä, Suomen valtio oli käytännössä velaton.

        Vuonna 1991 Esko Ahon (KEPU) aloittaessa valtionvelan osuus BKT:sta oli 16,3 %. Esko Ahon lopettaessa katastrofaalisen pääministeriytensä valtionvelan osuus BKT:sta oli 61 %.

        Tällä hetkellä valtionvelka BKT:sta on n. 46 %.

        Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

        järki on kaukana koko hommasta...

        velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....

        JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...


        Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820


      • kepulihepuli

        kepun hallitus aikana kaikkien aikojen lama. ja sama toistuu kepu sipilän aikana. pelkkää kurjuutta kepu tuo tullessaan.


    • Esko-valehtelee

      Arvonlisävero on Suomessa korkea, sen sijaan työllistämiskulut ja irtisanomissuoja ei ole kummempi kuin muissa Keski- ja Pohjois-Euroopan EU-maissa. Irtisanomisturva on täällä jopa keskimääräistä huonompi. Siinä missä suomalainen työskentelee irtisanomisajan normipalkalla monessa EU-maassa hän saa irtisanomiskorvauksen, joka perustuu työvuosiin, ja on korkea.

      Myöskään palkat eivät ole Suomessa erityisen korkeat, ja varsinkin kun katsotaan että Suomi on EU:n kallein maa: Suomen hintataso euromaiden korkein – nämä maat halvimmat http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-hintataso-euromaiden-korkein-nama-maat-halvimmat/5205878

      "Suomen hintataso on euromaiden korkein. Sitä seuraavat Irlanti ja Luxemburg. Koko Euroopan kallein hintataso on kuitenkin Sveitsissä, jossa yksityisen kulutuksen kokonaishintataso on 54 prosenttia EU:n hintatasoa korkeampi".

      Kannattaa ottaa myös huomioon että Sveitsissä palkat ja jopa minimipalkat ovat aivan toista tasoa kuin Suomessa, joten heillä on myös ostovoimaa.

      "Sveitsiläinen tienaa kuukaudessa keskimäärin 6247 euroa, mutta korkeasti koulutettujen keskipalkat nousevat vielä huimempiin lukemiin.

      Sveitsi on Euroopan palkkakunkku – korkeakoulutetun keskipalkka yli 9000 euroa"

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/sveitsi-on-euroopan-palkkakunkku-korkeakoulutetun-keskipalkka-yli-9000-euroa/4579882

      Normaalin työntekijän palkat eivät siis ole Suomessa todellakaan livenneet käsistä, sen sijaan pääomaverotus ja yhteisöverokanta on erittäin alhainen, ja omaisuusvero puuttuu, joka korottaa ansiotulo- ja arvonlisäverotusta ja tätä kautta hidastaa taloutta.

      "Suuryhtiöt maksavat vähiten yhteisöveroa

      Helsingin Sanomissa (7.2 .2015) oli mielenkiintoinen tilasto siitä, miten erikokoiset yhtiöt maksavat veroja. Suomessa suuryritykset maksoivat liikevoitostaan yhteisöveroja alle 7 prosenttia vuonna 2013, jolloin yhteisövero oli virallisesti 24,5%. Pienet ja keskisuuret yritykset maksoivat veroja selvästi enemmän, eli 21-24 prosenttia vuosina 2009-2013.

      Ero selittyy sillä, että suuryhtiöt voivat ainakin osittain päättää, mihin maahan ne veronsa maksavat. Kyse on verosuunnittelusta, joka ainakin periaatteessa on laillista toimintaa.

      Yhteisöveron alennus valuu osinkoihin, ei työllisyyteen

      Viime vuonna suomalaiset pörssiyhtiöt paransivat tuloksiaan keskimäärin kahdeksan prosenttia (HS 15.2.2015). Vielä enemmän nousee jaettavien osinkojen määrä. Se kohoaa 80 prosenttiin nettotuloksesta".

    • uskomatonta.mutta.totta

      Aivan sama meno Kreikassa!

      Ei ihme että Aléxis Tsíprasin johtamaa Syriza vasemmistoliittoa koitetaan Kreikan oikeisto-opposition ja troikan taholta mustamaalata. Hän koittaa laittaa suuren pyramidihuijauksen kuriin. Kova työ on miehellä.

    • pakko.faktoja.on.uskoa

      "Avaajan täytyy olla persutollo, ei täysipäinen voi noin pehmoisia puhua, Ahon aikana oli markatkin vielä käytössä".

      Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi
      http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

      Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä, joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

      Aho 26.4.1991 - 13.4.1995
      Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999
      Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003

      Hallitukset aikajärjestyksessä:
      http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa

    • pakko.uskoa

      "Avaajan täytyy olla persutollo, ei täysipäinen voi noin pehmoisia puhua, Ahon aikana oli markatkin vielä käytössä".

      Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

      http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

      Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä, joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

      Aho 26.4.1991 - 13.4.1995

      Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999

      Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003

      Hallitukset aikajärjestyksessä:
      http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa

      • selvä-linja

        Katso nyt tuo velkakehityksen graafi ja kuka oli hallituksessa silloin. Ahon hallitus nosti valtiovelan tappiin, Lipposen I ja II hallitukset laittoivat velkakasvun kuriin ja alemmas, Vanhasen II, Kiviniemen ja Kataisen hallitus nostivat velat taas pilviin. Selvä linja, mutta miten, kun porvarijohtoiset hallitukset huonontavat samalla peruspalveluja ym. No onnistuu tietenkin jos valtionvelalla piilotetaan omaisuuden myymistä pilkkahinnalla hyväveljille jotka tietenkin ovat eliitin rikkaita porvareita.


    • yksi.syy.lisää

      No nyt selvisi syykin siihen, miksi valtionvelka nousee porvarijohdossa (Aho, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen) Suomen varakkaimmalle viidesosalle annetaan lisää sosiaaliturvaa!

      Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan sosiaalituet
      http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka%20kuka%20nostaa%20sosiaalituet-38375

      "Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.

      Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

      Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png .

      Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

      Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

      Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

      Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikan on määrä tänä iltana keskiyöhön Suomen aikaa mennessä kertoa, millaisia leikkauksia se aikoo tehdä. Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan Kreikka aikoo tehdä 12 miljardin euron edestä leikkauksia kahden seuraavan vuoden aikana.

      Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa".

      - Onko totta että Suomessakin varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). No toisaalta multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat.

      Autraliassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.

      • poiuiooou

        Kyllä. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen. Unohtuikohan jotain. Varmasti.


      • mieti.vähän
        poiuiooou kirjoitti:

        Kyllä. Varakkaat saavat maataloustukien lisäksi mm. Lapsilisät, kotihoidon tuen, äitiyspäivärahaa, ansiosidonnaista päivärahaa, sairauspäivärahaa, opintolainaa, ilmaisen terveyden hoidon, kotitalousvähennyksen, lapsivähennyksen, matkavähennyksen, lääkekorvauksia, lääkevähennyksen, asuntolainavähennyksen, eläkkeen, sairaseläkkeen. Unohtuikohan jotain. Varmasti.

        Mutta köyhin viidennes saa toimeentulotukea näiden päälle, ja varmasti suhteellisesti paljon enemmän. Ero on ihmeen pieni, sillä onhan 20% varakkain puolisko Suomalaisista paljon rikkaampi kuin köyhin 20%, joista suurin osa työttöminä, työllistettyinä, pätkätöissä ym. jossa on pakko hakea sosiaalitukia.


      • Kermapersloiset
        mieti.vähän kirjoitti:

        Mutta köyhin viidennes saa toimeentulotukea näiden päälle, ja varmasti suhteellisesti paljon enemmän. Ero on ihmeen pieni, sillä onhan 20% varakkain puolisko Suomalaisista paljon rikkaampi kuin köyhin 20%, joista suurin osa työttöminä, työllistettyinä, pätkätöissä ym. jossa on pakko hakea sosiaalitukia.

        Toimeentulotuki on sosiaalitukea ja se on otettu huomioon näissä laskelmissa. Kermaperseluokka loisii mielellään yhteiskunnan laskuun, vaikka sosiaalirasisteina itkee työttömien ja muiden hädänalaisten tukemista tulonsiirroin, joita saa itsekin. Köyhin viidennes saa Suomen sosiaalituista 25%, varakkain viidennes 17%, ja muut viidennekset 17-25%:n välistä.


    • KiitosEsko

      Esko Aho on muuten Juha Sipilän taustapiruna toteuttamassa sitä mikä häneltä jäi pääministerikautenaan kesken, kun AY-liike ja työläiset vastustivat 90-luvun "yhteiskuntasopimusta" eli duunarin palkkojen ja muiden sovittujen etujen leikkausta. Esko Aho sai pääomatulojen verokohtelun erotettua ansiotulojen veroprogressiosta, jonka takia meillä on nyt kevyehkö pääomaverotus, 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason. Saman verran tarvitsee ottaa taas SSS-porvarihallituksen lisävaltionvelkaa. Kiitos Esko!

      • vaiettu_totuus

        Oikeisto sitä valtionvelkaa lisää ja on lisännyt eniten Suomessa ikinä. Siinä missä Esko Ahon hallitus nosti Suomen valtiovelkaa 90-luvulla ennätysmäisesti 50 miljardiin euroon(muutettu markoista) SDP:n Paavo Lipposen ykkös- ja kakkoshallitukset tuota Ahon velkaa laskivat oikein reilusti. Vanhasen kakkoshallitus, Mari Kiviniemen hallitus ja Jyrki Kataisen hallitus sitten nostivat valtionvelan taas n. 100 miljardiin euroon, ja ne olivat kaikki kepu/kokoomus porvarijohtoisia hallituksia. Apupuolueet eivät tee hallituspolitiikkaa. Ja taas SSS-porvarihallitus on nostamassa valtiovelkaa.

        Pitäisi muistaa myös kun äänestää kepua ja kokkareita että:

        Porvaripääministerihallitukset ovat ottaneet valtionvelkaa järkysti. Esko Aho (kes) 50 mrd€ ja Jyrki Katainen (kok) yli 50 mrd€. Myös Matti Vanhasen (kes) II -hallitus ja Mari Kiviniemen (kes) hallitus lisänneet kunnolla. Jännää että samalla kun porvarijohtoiset hallitukset ottavat valtiovelkaa rajusti, Suomen hyvinvointivaltiota ja sen palveluita alasajetaan. No valtionvelkaa otetaankin elinkeinoelämän ja pääomapiirien sekä rikkaiden veroaleiden kattamiseksi ja tukemiseksi. Ja taas on Esko Aho takapiruna Juha Sipilän mentorina. Ahohan lopetti pääomatulojen veroprogression ja koitti pääministerinä tätä samaa työntekijöiden palkkojen leikkausta.

        Valtionvelka nousee porvarikaudella laskee sdp-kaudella

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687795/valtionvelka-nousee-porvarikaudella-laskee-sdp-kau

        Oikeisto syö hyvinvointivaltion valtiovelan nostolla

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689443/oikeisto-syo-hyvinvointivaltion


    • Huohhuoh

      Ei Esko Aho noita rahoja omaan kukkaroonsa laittanut, kyllä nuo rahat tuli koko kansan käyttöön. Jos tuolloin ei olisi otettu velkaa olisi osa kansasta kuollut nälkään.

      • Suuri_kepu-kok_Koplaus

        Ei vaan niillä piilotettiin tappiot kun roskapankkiin siirretty yritysten ja yksityisten konkurssiomaisuus myytiin oikeiston hyväveljille pilkkahintaan. Tappiot saatiin peitettyä valtiovelan otolla. Suomen suurin kusetus jonka toimeenpanijoiden pitäisi olla tiilenpäitä lukemassa valtakunnanoikeudessa tuomittuina.


      • Lahja_Suomelle

        Esko Aho on muuten Juha Sipilän taustapiruna toteuttamassa sitä mikä häneltä jäi pääministerikautenaan kesken, kun AY-liike ja työläiset vastustivat 90-luvun "yhteiskuntasopimusta" eli duunarin palkkojen ja muiden sovittujen etujen leikkausta. Esko Aho sai pääomatulojen verokohtelun erotettua ansiotulojen veroprogressiosta, jonka takia meillä on nyt kevyehkö pääomaverotus, 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason. Saman verran tarvitsee ottaa taas SSS-porvarihallituksen lisävaltionvelkaa.

        Kiitos Esko!


      • nappiin.osunut
        Suuri_kepu-kok_Koplaus kirjoitti:

        Ei vaan niillä piilotettiin tappiot kun roskapankkiin siirretty yritysten ja yksityisten konkurssiomaisuus myytiin oikeiston hyväveljille pilkkahintaan. Tappiot saatiin peitettyä valtiovelan otolla. Suomen suurin kusetus jonka toimeenpanijoiden pitäisi olla tiilenpäitä lukemassa valtakunnanoikeudessa tuomittuina.

        Juuri näin. Kun skop meni konkurssiin jaettiin terve osuus yksityisille ja muille pankeille. Tuottamatonta osuutta varten perustettiin Roskapankki, joka jätettiin veronmaksajien kontolle.

        skopin konkurssin aiheutti käsittämätön kähmintä mm tampellajupakassa mukana mm nyt politiikkaan palannut keskustan juhantalo, Ollila, Lassila ja kumppanit. Sekä käsittämättömän holtiton lainarahanjako, yliyön rahoitukset ja ahneus.

        Tavalliselle asuntovelalliselle tarjottiin vain jääkylmää kyytiä jopa yli 20% nousevilla lainankoroilla neuvotteluvaraa pankeista ei jaettu, vaan se oli kerrasta poikki ja kämppä myyntiin murto-osalla ostohinnasta. Tämän takia sdp järjesti tavalliselle ihmiselle velkajärjestelylain inhimilliseen hätään.

        Nyt tarvitaan jälleen sdpn apua. Rinne on hyvä mies tähän tarkoitukseen.


      • Turmiollinen_porvarius
        nappiin.osunut kirjoitti:

        Juuri näin. Kun skop meni konkurssiin jaettiin terve osuus yksityisille ja muille pankeille. Tuottamatonta osuutta varten perustettiin Roskapankki, joka jätettiin veronmaksajien kontolle.

        skopin konkurssin aiheutti käsittämätön kähmintä mm tampellajupakassa mukana mm nyt politiikkaan palannut keskustan juhantalo, Ollila, Lassila ja kumppanit. Sekä käsittämättömän holtiton lainarahanjako, yliyön rahoitukset ja ahneus.

        Tavalliselle asuntovelalliselle tarjottiin vain jääkylmää kyytiä jopa yli 20% nousevilla lainankoroilla neuvotteluvaraa pankeista ei jaettu, vaan se oli kerrasta poikki ja kämppä myyntiin murto-osalla ostohinnasta. Tämän takia sdp järjesti tavalliselle ihmiselle velkajärjestelylain inhimilliseen hätään.

        Nyt tarvitaan jälleen sdpn apua. Rinne on hyvä mies tähän tarkoitukseen.

        Kepun pääministeri Esko Aho velkaannutti Suomen 50 miljardilla €:lla (summa muutettu markoista euroiksi asian selkeyttämiseksi). Summa on 90-luvun rahan arvolla huomattavasti enemmän mitä Suomen kaikkien aikojen toiseksi vahingollisemman pääministerin kokoomuksen Jyrki Kataisen valtiovelan nosto 50 miljardilla €:lla.

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

        Lähde:http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen

        .

        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86561-esko-aho-hurskastelua-markka-suomessa-maltti-petti-toistuvasti

        "Suomen entinen pääministeri Esko Aho vaatii suomalaisia luopumaan joistain saavutetuista eduista, jotta maan talous saadaan käännettyä kasvuun.

        Keskustataustainen Aho puhui aiheesta tänään Mikkelissä Päämajan kesäsymposiumissa. Hän ilmoitti pitävänsä hyvin tärkeänä, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) suunnittelema yhteiskuntasopimus kyetään solmimaan.

        Sipilän ajatus yhteiskuntasopimuksessa on helpottaa työntekijöiden palkkaamisen ehtoja ja lisätä työelämän joustavuutta. Yrittäjät ovat nähneet uudistukset hyvinä, palkansaajajärjestö heikennyksinä saavutettuihin etuihin.

        - Se, että aiemmin ei olisi tingitty saavutetuista eduista, on hurskastelua. Aiemmin eduista tingittiin käyttämällä devalvaatiota, Aho sanoi.

        Esko Aho vaati puheessaan valtiollisen elvytyspolitiikan lopettamista. Suomi on Ahon mukaan elänyt nyt seitsemän vuotta velaksi, minä aikana valtionvelka on kaksinkertaistunut.

        - Se, mikä pitää yllä kuvaa Suomen menestyksestä, on valtion velkaantuminen. Tämä tie on mahdoton, Aho puhui.

        - Minun on vaikea ymmärtää, miten talouden toimia vastustetaan vetoamalla köyhän asiaan. Vahva valtio on köyhän kannalta äärimmäisen tärkeä".

        .

        Totuus on kuitenkin se että Suomen valtiolla oli vuoden 1991 alussa, ennen Ahon hallitusta velkaa 9,6miljardia€. Ahon hallituksen aikana (26.4.1991 - 13.4.1995) Suomi oli velkaantunut 50miljardia€ lisää ja velkaa oli yhteensä 60,1miljardia€:a. Vuoden 2014 lopussa valtionvelka oli jo 96miljardia€, jota jyrki Kataisen Hallitus oli nostanut 50miljardia€!! Ahon keskustan hallitus ja Jyrki Kataisen kokoomus hallitus ovat siis nostaneet Suomen valtionvelkaa enemmän kuin ketkään, vaikka kyseessä porvarihallituspuolueet, joiden sanoma on nimenomaan leikata valtionvelkaa ja julkista taloutta sekä hyvinvointipalveluja mm. sosiaaliturvaa, terveydenhuoltomenoja ym. Mutta velanotto onkin tainnut valua hyväveljien taskuihin, kuten alla olevasta voitte lukea.

        SDP:n pääministeri Lipposen 1 ja 2 -hallitukset muuten laskivat tuota Esko Ahon pääministerinä ottamaa valtionvelkaa huomattavasti, kunnes taas kepun Matti Vanhasen 2 -hallitus ja kepun Mari Kiviniemen hallitus aloittivat valtiovelan noston ja kokoomuksen Jyrki Kataisen pääministerinä ollessa valtiovelan otto nousi pilviin.

        Uskomatonta että Esko Aho jonka hallituksen aikana Suomen valtionvelka nousi uusiin lukemiin, ja jota Jyrki Kataisen hallitus nosti vielä toisella 50miljardilla€:lla, puhuu nyt valtion velkaantumisesta.

        Aho vaatii myös työntekijäpuolelta yksipuolisia leikkauksia, eikä ymmärrä köyhiä ihmisiä ja heidän ahdinkoaan, kun joutuvat osallistumaan leikkauksiin enemmän kuin hyväosaiset. On kumma mies tämä Esko Aho.

        Voimme kysyä:

        Esko Aho, minne kymmenetmiljardit eurot katosivat?

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

        Lukekaa juttu miten valtiovelka luotiin Esko Ahon hallituksen toimesta myymällä pankkien saama pakkohuutokaupattu yksityisten ja yritysten omaisuus pilkkahinnalla hyväveljille ja siirtämällä syntyneet tappiot veronmaksajille eli Suomen kansalle mm. valtiovelan nousulla. Tämä on sitä finanssikapitalismia tai kapitaalisosialismia jossa suurpelurien voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajien, kansan ja valtion maksettaviksi. Kaapattu omaisuus myydään puoli-ilmaiseksi kavereille ja roskalainat siirretään veronmaksajille.

        Sama toiminta on nyt laajennettu EU-tasolle ja sillä kupataan kansallisvaltiot mm. Kreikka tyhjäksi syyttäen tavallista kansaa. Kyse on kuitenkin eliitin suuresta pyramidihuijauksesta jolla omaisuus siirretään herrakerholaisille ja valtiolle jätetään jättivaltionvelka, joita maksaessaan kansa menettää kaikki hyvinvointipalvelunsa, työehtojärjestelmät, palkat lasketaan jne.

        Haluatteko saman menon jatkuvan? Jos ette niin ottakaa herran tähden keskusta ja kokoomus seuraavissa vaaleissa pois hallitusvastuusta. Heidän kädenjälkensä näkyy Suomen 100 miljardin€:n valtiovelassa, Esko Ahon hallitus 50 miljardia€ ja Jyrki Kataisen hallitus 50 miljardia€.

        Miten puolueet jotka lupaavat keventää valtiohallintoa ja alas ajaa peruspalveluja, ovatkin ne puolueet, jotka eniten nostavat valtionvelkaa, vaikka samalla alas ajavat julkisia palveluita? Syy on yksinkertainen, kansallisomaisuutta yksityistetään eliitin hyväveljille puoli-ilmaiseksi ja tappiot laitetaan valtion piikkiin sekä maksuun velkarahalla.


      • Aho_mokasi

        "Ei Esko Aho noita rahoja omaan kukkaroonsa laittanut, kyllä nuo rahat tuli koko kansan käyttöön. Jos tuolloin ei olisi otettu velkaa olisi osa kansasta kuollut nälkään".

        Ei vaan jos pankit oltaisiin Islannin tapaan laitettu maksamaan omat mokansa, eli liian leväperäinen luototus, Suomeen ei olisi tullut mitään valtiovelan nostotarvetta. Pankit tai siis niiden omistajien varallisuus ja asema pelastettiin Esko Ahon ja kumppanien toimesta.

        Lue alla olevan ketjun alaosasta miten Islanti toimi pankkikriisissään oikein ja nousee koko ajan.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13877746/rikkain-prosentti-omistaa-pian-enemman-kuin-muut


    • Ääni_riistäjille

      Nukkuvat äänestäjät hyväksyvät aina päähallituspuolueiden päätökset. Eli ole hyvä vaan. Sait mitä tilasit äänestämättömyydelläsi.

      Nukkuvat äänestäjät hyväksyvät aina päähallituspuolueiden päätökset. Eli ole hyvä vaan. Sait mitä tilasit äänestämättömyydelläsi.

      Näinhän se menee.

      Pitäis ymmärtää millä puolella ollaan. Kokoomus ei esimerkiksi ole todellakaan mikään työväenpuolue eikä Keskusta eikä Persut.

      Kuuleepa ja kirjoitetaankin sellaista, että demarit ja vasemmistoliitto olisivat rakentamassa jonkinlaista sosialismia tai jopa kommunismia. Täytyypä olla tosin täydellinen idiootti joka tuollaista uskoo. Kannattaisi lukea puolueohjelmat.

      Tavallaan Kepu ja Persut eivät pettäneet vaan jatkavat johdonmukaisesti kusetuslinjalla. Suomessa olisi vain siirryttävä äänestämään sitä ryhmää joka oikeasti on omalla puolella. Suomessa on palkansaajia n.65% maatalousväestöä alle 10% yrittäjiä n.10%. Pitäis tuon oikeasti näkyä voimasuhteissa kuten esim. Ruotsissa ja Saksassa jossa vasemmisto ja oikeisto on lähes tasoissa.

    • Finassisosialismi

      "Rikkaat muuttaa muualle jos niiltä leikellään, vievät ohessa omaisuutensa mukanaan, siksi niitä suojellaan".

      Eivät vie. Tämä on yksi Kusetuksen muoto. Ne ovat rikastuneet kotimaansa ansiosta, osa jopa miljoonien eurojen yritystukien ansiosta. Kahmimalla verovaroista ja velkaannuttamalla Suomen. Esko Aho tätä kokeili jo 90 luvulla ja hyväksi rikastumiskeinoksi havaitsi. Nyt suomalaisen koelaboratorion ansiosta koko Eurooppa harrastaa samaa köyhän Kusetusta.

    • FaktatTästä

      Kokoomuksen ja keskustapuolueen toteuttama oikeistolainen porvari/EK-amerikkalaispolitiikka velkaannuttaa Suomea koko ajan.

      Näin eri hallitukset ovat kasvattaneet Suomen budjettia ja velkaa

      http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_kasvattaneet_suomen_budjettia_ja_velkaa/7469358

      "Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna lähes 100 miljardiin euroon. Nykyisen taantuman aikana valtio on velkaantunut lähes samaa tahtia kuin 90-luvun laman aikana. Vuodesta 1990 valtion budjetti on yli kaksinkertaistunut".

      Graafi Budjetti / Valtionvelka:

      http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7469309.ece/ALTERNATES/w960/12_9 Budjetti_Velka.png

      Suomen valtionvelka nousee hurjasti aina porvaripääministerikausina eli kepun ja kokoomuksen päähallituspuoluekausina. Esko Ahon(kes), Matti Vanhasen II (kes), Mari Kiviniemen(kes), Jyrki Kataisen(kok), Alexander Stubbin(kok) ja nyt Juha Sipilän(kes) SSS-porvarihallituksen aikana. Rahat menevät elinkeinoelämän, pääomapiirien ja hyväosaisten taskuihin, sillä köyhiä kurjistetaan porvarijohdossa ja hyvinvointipalveluita leikataan. Usko faktoja äänestäjä, älä valheen toistamista!

    • uskomatonpuhallus

      En koskaan ajatellut olevani tätä mieltä mutta on jo pitempään ollut mielessä että ennen oli paremmin. Mielipide on tavallisen duunariperheen kasvatin joka kerkisi olla työelämässä useita vuosia ennen eurostoliittoa.

      Oli tietysti kaikenlaisia rajoituksia enemmän mutta oli turvallista. Julkinen terveydenhoito toimi hyvin kuten koulut, kirjastot ja kaikki muukin. Valtionvelka oli silti pientä ja rahaa riitti valtiolla ja kunnilla pitää kaikki peruspalvelut hyvässä kunnossa. Terveydenhoito oli ilmaista ja lääkkeet edullisia. Sen jälkeen kun eurostoliittoon mentiin on palvelut vuosi vuodelta huonontuneet, kallistuneet samaa rataa kuin valtiovelka on kasvanut. Ihmetellä täytyy miten ennen kaikki pystyttin pitämään hyvässä kunnossa ja valtiovelka oli minimaalinen tähän päivään verrattuna. Voisi kysyä niinkin että mihin se velkaraha on mennyt kun se ei ainakaan tunnu menneen kansalaisten hyväksi?

      Eläkkeet oli silloin luullakseni ainakin ostovoimaltaan mitattuna paremmat. Ainakin muistan kun edesmennyt mummoni matkusteli muutaman kerran vuodessa ulkomaille ja eläke riitti siihen hyvin. Tavallinen tehdastyöläinen oli kuten sittemmin minäkin. Itse pääsin jokin aika sitten eläkkeelle eikä eläke riitä mihinkään. Kaikki menee pakollisiin menoihin ja julkinen terveydenhoito todella maksaa jos joutuu esimerkiksi leikkaukseen. Lääkkeetkin vie ison osan eläkkeestä ja verokarhu muistaa silti ottaa omansa vähän liiankin innokkaasti.

      • SyytLöytyy

        "Ihmetellä täytyy miten ennen kaikki pystyttin pitämään hyvässä kunnossa ja valtiovelka oli minimaalinen tähän päivään verrattuna. Voisi kysyä niinkin että mihin se velkaraha on mennyt kun se ei ainakaan tunnu menneen kansalaisten hyväksi?"

        Porvaripäähallituspuolueet ovat velkaannuttaneet Suomen, Esko Aho(kes) ja Jyrki Katainen(kok) eniten 50Mrd€:n miehinä. Ja miten kun porvaripuolueet kepu ja kokkarit ajavat hallituskausinaan Suomen hyvinvointivaltiota alas??? No tietenkin siksi että valtionvelalla kustannetaan varakkaiden, rikkaiden, hyväosaisten, pääomapiirien ja elinkeinoelämän veroaleja, sekä paikataan ja piilotetaan valtionomaisuuden pilkkahintaan oikeiston hyväveljille myymisestä syntyviä tappioita.


    • Keplotellen

      Kepu on kepu..Kaukana Maalaisliitosta!

    • Alasajovelkaa

      PerskeKo-porvarihallitus Orpon valtiovarainministerikaudella ottaa taas lisää valtionvelkaa, joka on jo ensi vuoden lopulla 111 mrd euroa, kaikki kepun tai kokoomuksen päähallituspuoluekausilla otettu.

    • AatosAprikoija

      Holkerin hallituksen muodostivat runkorakenteena Kokoomus ja sosialidemokraatit v. 1987 ja Keskusta jäi sen ministeristön ulkopuolelle oppositioon. Kohtalokkaan turmiollista talouspolitiikkaa Suomen valtiojohto (Mauno Kivisto toimi siihen aikaan presidenttinä) harjoitti 1980-luvun loppupuoliskolla. Kaikkein haitallisinta oli rahamarkkinoitten vapauttaminen ja siihen asetelmaan jäänyt kovan markan rahapolitiikka menneisyyden jäänteenä. Suomen markka olisi ehdottoman välttämättömästi pitänyt laittaa kellumaan rahamarkkinoitten vapauttamisen luonteisena elementtinä. Niin ei tehty ja se oli paha virhe. Tilanne kyllä tiedettiin eli mm. Suomen Pankissa oli asiantuntijoita, jotka kannattivat kelluttamista. Siitä kovan markan poltiikan jatkamisesta alkoi valuuttamääräisten lainojen ryöpsähdysmäinen lisääntyminen meillä Suomessa. Kansantalouden taseet karkasivat miinukselle. Vaillinkien määrä oli niin valtava, että jo kesällä 1990 oli päivänselvää, että siitä syöveristä ei ollut muuta ulospääsyä kuin raju Suomen markan devalvoiminen. Sitä meidän vallanpitäjämme eivät halunneet suin surminkaan edes kuvitella, sillä kovan markan doktriini oli uskonasia kuin kirkon Pyhä Sakramentti. Vuoden 1991 eduskuntavaaleissa Keskusta nousi suurimmaksi puolueeksi. Muodostettiin Keskustan ja Kokoomuksen akselin varaan rakentunut porvarihallitus. Sen olisi pitänyt ensimmäisinä viikkoinaan suorittaa välttämätön devalvaatio. Siihen ei kovin nuorella pääministeri Aholla riittänyt uskallusta, josko ymmärrystäkään. Vaalikampanjankin aikana oli ollut esillä ainoastaan kovan markan politiikan jatkaminen. Vaalien alla ei haluttu ottaa esille myöskään Suomen EY-jäsenyyttä (EY oli siihe aikaan nykyisen EU:n nimike), koska aihe ei muka ollut laisinkaan ajankohtainen. Sitten tuli kuitenkin raju devalvaatio. Maa syöksyi laman syövereihin ennen muuta valuuttalainojen takia. Suomi haki myös EY-jäsenyyttä Ahon hallituksen aikana ja jäsenyys alkoi v:n 1995 alussa.

    • AatosAprikoija

      Taustapontimena kovan markan politiikan harjoittamiseen oli Suomen kelvollisuuden osoittaminen EY-jäsenyyttä (sittemmin EU-jäsenyyttä) varten. Se tarkoitus tuli konkreettisella tavalla esille julkisuudessa, kun Suomen kauppa- ja teollisuusministeri (Holkerin hallitus) Ilkka Suominen ilmoitti Iso-Britannian pääministeri Margaret Thatcherille, että Suomi tulee hakemaan EY-jäsenyyttä. Thatcher aika lailla hämmästyi Suomisen kertomasta, mutta Ilkka-poika piti pokkansa. Juuri niin se sitten myös meni. Myöhemmin Ahon hallituksessa Kokoomus toimi silloinkin tahtipuikon heiluttajana ja niin isänmaamme päätyi EY/EU-jäsenyyteen vuoden 1995 alussa.

      • Anonyymi

        Suomen lama 1990 luvulla hoidettiin tyhmääkin tyhmemmin,omaisuutta siirrettiin rikkaille mielin määrin ja työväki menetti työväen pankkiosakkeensa ulosmittauksella, vaikka hallituksella olisi ollut vara myydä ne omistajilleen samalla hinnalla ,jolla myivät ulkomaisille.Työväen pankit kärsivät valtavat tappiot ja menettivät omaisuuksia.Asiaa ei ole tutkinut puolueeton taho,silloin oli hallituksessa Aho-Viinanen arkkitehteinä.Silloin oli valtiovarain ministerinä Sauli Niinistö ja Pääministerinä oli LIpponen.?Porvarit ovat syyllisiä koko viime laman jälkeiseen kurjuuteen.Hallitsijat pitivät kiinni vahvasta markasta ja korkeista koroista devalvaatio tuli ,mutta järkyttävän myöhään velkaakin ottivat sitten kun kaikki oli jo kaaoksessa ,järki ei toiminut tai sen ei haluttu toimia ,vaan tiedettiin ,että silloiset lainanottajat eivät pysty maksamaan lainojaan ja siksi ne sanottiin irti.Ulkomailla olivat ihmetelleet sitä ,että miksi Suomi ei elvyttänyt kotimaista kysyntää ,vaikka velkaa ei ollut kun markinaalinen summa.Mutta tuolla tavallahan siirtyi omaisuutta ns.maksukykyisille ja halvalla.Koskaan ei unohdu tuo vääryys mitä porvarit tekivät työväelle silloin.


    • Anonyymi

      Suomessa on tapana painaa ns.hillaisella kaikki sellaiset asiat ,joissa vaikka vilpillisillä keinoilla rikkaat rikastuvat,niin kun tuo verokeinottelukin on.Eliitillä ja rikkailla on kuulemma omat verotoimistot ,joissa istuvat kokopäivä toimiset veronkierron suunnittelijat..Ei oikien sovi demokratiaan.Niin kävi myös 1990 luvulla.Kukaan ei ole tutkinut sitäkään valtavaa ryöstöä.

    • Anonyymi

      Viinanen! Viinanen! Missä on Viinanen? Viinanen tilille!

    • Anonyymi

      Kokoomuksen oikeistolaista kaverikapitalismia pahimmillaan. Kapitalismia köyhille, sosialismia rikkaille. Suomi on valtiona täys vitsi. Huijausvaltio joka saralla.
      Kokoomuksen puoluetoimisto voisi vuonna 2023 tuottaa elokuvan "hei me rahastetaan"
      Suomi on pienimuotoinen Venäjä oligarkkeineen, aatelisineen ym harvainvallan edustajineen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe