Valtionvelka nousee porvarikaudella laskee sdp-kau

TäälläOnFaktaa

Tässäkö syy miksi porvarihallitusjohdossa Suomen valtiovelka aina nousee hurjasti. Tällä rahoitetaan varakkaimman viidenneksen Suomalaista sosiaaliturvaa:

Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

Valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä (lähes 50 miljardia euroa), joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) (50 miljardin euron nousu) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

Aho 26.4.1991 - 13.4.1995

Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999

Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003

Hallitukset aikajärjestyksessä:

http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa

No nyt selvisi syykin siihen, miksi valtionvelka nousee porvarijohdossa (Aho, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen) Suomen varakkaimmalle viidesosalle annetaan lisää sosiaaliturvaa!

Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan sosiaalituet

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka%20kuka%20nostaa%20sosiaalituet-38375

"Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.

Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png .

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikan on määrä tänä iltana keskiyöhön Suomen aikaa mennessä kertoa, millaisia leikkauksia se aikoo tehdä. Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan Kreikka aikoo tehdä 12 miljardin euron edestä leikkauksia kahden seuraavan vuoden aikana.

Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa".

- Onko totta että Suomessakin varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). No toisaalta multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat.

Autraliassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.

24

1075

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verot.kunniavelkaa

      Suomi menee alamäkeen, koska rahavalta ei halua maksaa veroja, vaan piilottaa varallisuuttaan veroparatiiseihin, ja oikeistopolitiikka laskee hyväosaisten verotusta, vaikka nimenomaan he ovat euroaikana kasvattaneet varallisuuttaan moninkertaisesti. Vai oliko markka-ajan lopulla 2000-luvun alussa ministerillä (Stubb) 700 000 euron asuntovelkoja (4,2 miljoonaa markkaa). Ministerin ja euroedustajan tuloilla markkamonimiljonääriksi, ei ennen tätä euroaikaa jolloin markasta on tullut suoraan euro korkeissa palkkaluokissa. Vain kauppa ja hyväosaiset ovat rikastuneet, esim. perusturvan ostovoiman laskiessa niin että jopa EU valittaa Suomen sosiaaliturvan alhaisuudesta. Myöskään alemman keskiluokan palkat eivät ole paljon nousseet, puhumattakaan pätkätyöläisten, matalapalkkaisten ja 0-tuntisopimusten alaisten työläisten palkoista.

      Verotus on kunniavelkaa

      Kun omaisuus ja varallisuus lisääntyy niin oman erinomaisuuden usko ja harha, sekä verohaluttomuus lisääntyvät. Koska olen kaiken tämän ansainnut, minun ei kuulu maksaa veroja. Jos muut (roskaväki) eivät olisi vain niin laiskoja, niin he pystyisivät samaan. Yhteiskunnan peruspalvelut ja tulonsiirrot voidaan poistaa, koska niitä ei tarvita, jokainen on oman onnensa seppä olosuhteista huolimatta. Kaikki hyöty on yhteiskunnasta jo saatu ja sen avulla menestytty, tätä ei tunnisteta tai tunnusteta, koska kaikki on oman erinomaisuuden ansiota.

      Yhteiskunnan vakaus, turvallisuus, omaisuudensuoja ja henkilösuoja oletetaan tyhjästä syntyväksi, joka ei vaadi verovaroja ja myös epäonnistuneiden pitämistä mukana.

      Jos yhteiskunta ja sen säädökset, lait ja asetukset eivät hyödytä lainkaan mm. huono-osaisia tulonsiirtojen, sosiaaliturvan ja perusturvan muodossa, miksi hyväosaiset olettavat myös heidän noudattavan niitä, jotka eivät mitään järjestelystä hyödy? Tästä syystä eliitin ja rikkaiden itsekkyyden ja moraalittomuuden kasvu sekä varallisuuden keskittyminen on aina johtanut ennen pitkää kansannousuihin, anarkiaan ym.

      Yhteiskunta on sopimus, jossa jokaisen on jollakin tavalla hyödyttävä. Se ei perustu koskaan tietyn ryhmän absoluuttisen erinomaisuuden johtamaan menestykseen. Keskiverto siivooja tekee varmasti tärkeämpää työtä kuin multimiljonääri pallonpotkija tai kiekonlämijä. Kuitenkin jälkimmäinen työ tuntuisi maan toimia seuraavasta humanoidista varmaan paljon tärkeämmältä, koska siitä maksetaan niin paljon enemmän. Samoin elinkeinoelämään ja johtoportaisiin rikastuu psykopaatteja tutkimusten mukaan, vaikka psykopatia tuskin on toivottava asia. Psykopatia auttaa menestymään, koska huijaamalla pärjää tässä läntisessä kulttuurissa paremmin. Liiallinen empatiakyky taas saattaa olla jopa haitta menestymiselle. Ovatko menestymisen perustat siis muka objektiiviset?

      Viidakon lakien mukaan toimivassa yhteiskunnassa fyysisesti voimakkain tai viekkain olisi vahvin. Ollilat, Wahlroosit, Herlinit, Sarasvuot, Gatesit tuskin siellä pärjäisivät, ja omaisuus saattaisi vaihtaa äkkinäisesti omistajaa. Tämän yhteiskunnan menestyjistä suurin osa on vaatinut taakseen yhteiskunnan vakauden ja turvallisuuden sekä toimivan infran ja peruspalvelut, ja vaatii omaisuuden säilyttämiseksi yhä enemmän omaisuudensuojarakenteita, jotka kustannetaan verovaroista. Björn Wahlroosin tai Antti Herlinin omaisuus, puhumattakaan heidän maksamistaan veroista, eivät koskaan riittäisi niiden ylläpitoon saati rakentamiseen. Maksa menestyjä siis kiitollisena kymmenyksesi, mieluiten vielä progressiivisen verotuksen mukaan, koska sinä olet tästä järjestelystä enemmän hyötynyt ja eniten tulet myös jatkossa hyötymään. Verot ovat kunniavelkaa, joka maksetaan hyvinvointiyhteiskunnan rakentajille, ja heidän jälkeläisilleen. Moni heistä ei saanut ansaitsemaansa, vaikka sinä heidän työstään olet hyötynyt ja hyödyt eniten hyväosainen.

      • Intti_Ranne

        "Suomi menee alamäkeen, koska rahavalta ei halua maksaa veroja, vaan piilottaa varallisuuttaan veroparatiiseihin"

        Ehkä kannattaisi miettiä, MIKSI rahoja niin paljon piilotetaan veroparatiiseihin. Syy vaikuttaa selvältä.

        Suomessa on ylenmääräinen julkinen sektori, jota tavallinen kansa ei enää halua tukea sokeasti verovaroin. Esimerkiksi tasa-arvovaltuutetun toimiston henkilökunnasta 90% on naisia, mikä osoittaa että suomalainen julkinen sektori ei aja oikeudenmukaisuutta.

        Verovaroja käytetään myös maahanmuuttajien haalimiseen Suomeen. Verotuksen tarve pidetään siten keinotekoisesti korkealla ja rahaa käytetään vahingollisella tavoin suomalaisen edun vastaisesti.

        "Verot ovat kunniavelkaa, joka maksetaan hyvinvointiyhteiskunnan rakentajille"

        Mielenkiintoinen ilmaus tuo "kunniavelka". Mitäs kunniallista siinä on, että verottaja käyttää nimetöntä ilmiantolomaketta? Suomessa kautta aikain on ollut sentään käytäntönä, että kuka onkin syytettynä oikeudessa, hänellä on oikeus kuulla kuka häntä syyttää.

        Nyt tämä kuitenkin on romutettu "kunniavelan" tähden.

        " Björn Wahlroosin tai Antti Herlinin omaisuus, puhumattakaan heidän maksamistaan veroista, eivät koskaan riittäisi niiden ylläpitoon saati rakentamiseen."

        Tulitkos ikinä ajatelleeksi, että he eivät välttämättä menisi ihan niin tehottomalla tavalla ylläpitämään tai rakentamaan noita hyvinvointijärjestelmiä kuin ne nyt toimivat?


      • Intti_Ranne

        Huomautettakoon, että nimimerkit TässäOnFaktaa ja verot.kunniavelkaa ovat mitä ilmeisimmin saman henkilön käytössä. Vilkaiskaapa tätä aloitusta Kokoomuksen palstalla:

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687842

        Itse pidän ainakin sitä, että jotkut kaksi eri ihmistä laativat täysin samanlaisen aloituksen erikseen ja sitten vielä ensimmäisen kommenttipuheenvuoron juuri samanlaisina kahdelle eri palstalle aika epätodennäköisenä.

        Luultavasti ovat massapostittaneet useammallekin palstalle.


      • Kunniaveronmaksaja

        Miksi et itse panttaa lainan vakuudeksi kaikkea minkä omistat, laita yritystä pystyyn, työllistä muita hyvillä palkoilla ja ole valmis rikastumaan tai menemään konkurssiin ja velkaneuvontaan. Noin yksinkertaista se on ei tarvitse olla ruudinkeksijä kun menestyy, pitää vain tehdä rajusti töitä itse ilman virheitä millään yrityksen osa-alueella, tai menee konkurssiin. Hyvää yrittämiseniloa. Jos menestyt etkä mene konkurssiin muista maksaa työstäsi verot siis ensin vähän yli parikymmentä prosenttia yrityksen veroa ja sen jälkeen kolmekymmentäneljä prosenttia osinkoveroa. Jos olet talousviisas otat palkkasi tavallisena palkkatulona koska silloin marginaalivero neljäkymmentäkuusi prosenttia on pienempi kuin osinkojen kautta maksettu vero koska osinkoja ei voi käyttää yrityksen poistoina mutta palkkatulon voi. Onko verolait liian monimutkaisia; vaikka olisi niin älä mene Neitsytsaarille.


      • tämäkäytoteen
        Intti_Ranne kirjoitti:

        "Suomi menee alamäkeen, koska rahavalta ei halua maksaa veroja, vaan piilottaa varallisuuttaan veroparatiiseihin"

        Ehkä kannattaisi miettiä, MIKSI rahoja niin paljon piilotetaan veroparatiiseihin. Syy vaikuttaa selvältä.

        Suomessa on ylenmääräinen julkinen sektori, jota tavallinen kansa ei enää halua tukea sokeasti verovaroin. Esimerkiksi tasa-arvovaltuutetun toimiston henkilökunnasta 90% on naisia, mikä osoittaa että suomalainen julkinen sektori ei aja oikeudenmukaisuutta.

        Verovaroja käytetään myös maahanmuuttajien haalimiseen Suomeen. Verotuksen tarve pidetään siten keinotekoisesti korkealla ja rahaa käytetään vahingollisella tavoin suomalaisen edun vastaisesti.

        "Verot ovat kunniavelkaa, joka maksetaan hyvinvointiyhteiskunnan rakentajille"

        Mielenkiintoinen ilmaus tuo "kunniavelka". Mitäs kunniallista siinä on, että verottaja käyttää nimetöntä ilmiantolomaketta? Suomessa kautta aikain on ollut sentään käytäntönä, että kuka onkin syytettynä oikeudessa, hänellä on oikeus kuulla kuka häntä syyttää.

        Nyt tämä kuitenkin on romutettu "kunniavelan" tähden.

        " Björn Wahlroosin tai Antti Herlinin omaisuus, puhumattakaan heidän maksamistaan veroista, eivät koskaan riittäisi niiden ylläpitoon saati rakentamiseen."

        Tulitkos ikinä ajatelleeksi, että he eivät välttämättä menisi ihan niin tehottomalla tavalla ylläpitämään tai rakentamaan noita hyvinvointijärjestelmiä kuin ne nyt toimivat?

        Ei se noin ole. Kapitalisti on pohjattoman ahne. Se ottaa niin paljon kuin mahdollista. Se on sairaus.

        Kapitalisti on myös moraaliton - muista välinpitämätön. Kapitalisti kuvittelee, että Maapallo on hänen. Hän voi ammentaa sen tyhjiin. Hän on syntynyt tänne tekemään rahaa. Jos joku panee topin sille, että hän ryöstää luonnonvaroja, niin hän vetoaa vapaaseen kilpailuun ilman sääntöjä. Muutoin hän syyttää yhteiskuntaa sosialismista ym.:sta, joka rajoittaa hänen yritysvapauttaan.

        Sanon vain, että tuolle tulee loppu. Menkää vaikka kuuhun tai Marsiin, mutta täällä ette enää juhli.

        Nyt on käynyt selville, että te tuhokapitalistit olette tuhonneet myös ilmaston rajattomalla yritysvapauden ja ahneuden vaatimuksillanne. Ei käy, että sanotaan antaa markkinavoimien toimia. Ne ovat toimineet liian pitkään vapaasti Vapaus loppuu hyvin pian!


    • totuusjulkinytheti

      Julkisen velan osuus BKTsta on pysynyt keskimäärin 40 prosentissa vuodesta 2000 lähtien. Valtiovarainministeriötä on ohjeistettu Euroopan Unioniin liittymisen myötä, kuinka paljon julkista velkaa voidaan ottaa ja Suomi on aika hyvin niissä raameissa pysynyt.

      Tiettyjen politikkojen väitteet siitä että julkinen velka on vaarassa nousta liian korkeaksi, sillä ei ole mitään pohjaa. Valtiovarainministeri on ollut joko SDP tai Kokoomuksen jäsen vuodesta 2000. Samaan aikaan nämä puolueet ovat olleet kovimmassa äänessä Suomen velkaantumisesta, vaikka itse ovat siitä olleet vastuussa.

      Kerrataan vielä lopuksi, Suomi on yksi Euroopan vähiten velkaantuneista maista.

      • Oikee_libertaari

        "Julkisen velan osuus BKTsta on pysynyt keskimäärin 40 prosentissa vuodesta 2000 lähtien."

        Tunnettu kasku kertoo tilastotieteilijästä, joka hukkui kahlatessaan KESKIMÄÄRIN 1,5 metriä syvän järven poikki.

        Keskimääräisyyksillä ei tässä taloustilanteessa pahemmin juhlita. Tämän todistaa Veronmaksajien Keskusliiton (Tuo kannattaisi nimetä uudelleen "Valtion ryöstämäksi tulleiden keskusliitoksi") tilastot:

        http://www.veronmaksajat.fi/luvut/tilastot/julkiset-menot/julkisten-menojen-kansainvalinen-vertailu/

        Tuon mukaan Suomen velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen on jo lähellä 60 prosenttia. Se on aika kaukana "keskimääräisestä" 40 prosentista. Toisaalta se on noin kaksi kertaa EU:n keskiarvo.

        "Tiettyjen politikkojen väitteet siitä että julkinen velka on vaarassa nousta liian korkeaksi, sillä ei ole mitään pohjaa."

        Toisin sanoen "Uskotkos minua vai omia valehtelevia silmiäsi?".

        "Valtiovarainministeri on ollut joko SDP tai Kokoomuksen jäsen vuodesta 2000. "

        http://www.findikaattori.fi/fi/44

        Mauno Koivisto, sosialidemokraattinen presidentti, tuli virkaan 1982. Sitä ennen hän oli johtanut Suomen Pankkia vuodesta 1968. Tänä aikana velkaantuminen julkisella puolella oli pienin notkahduksin jatkuvassa. kasvussa

        "Kerrataan vielä lopuksi, Suomi on yksi Euroopan vähiten velkaantuneista maista."

        Edellä esitetyn, ryöstöuhrien tilaston mukaan jos tuo velan ja bkt:n välinen suhde otetaan mittariksi, Suomi on EU:n velkaisin valtio. Totta kai euromääräisesti esim Saksassa voi olla korkeampi valtionvelka, mutta on järkevämpää arvioida tilannetta tuon suhteellisen tavan mukaan.


    • Oikee_libertaari

      Kokoomus on käytännössä samanlainen sosialistipuolue kuin demaritkin. Mutta jos tarkoitit kokoomuslaisia "porvareilla" niin silloin totuus on erilainen kuin sanot

      "Valtionvelka nousee porvarikaudella laskee sdp-kau"

      Katsotaanpa siis tilastoa

      http://www.findikaattori.fi/fi/44

      Valtion velka tuon mukaan nousi jyrkästi 2008 vuodesta lähtien ja on edelleen samalla tiellä, vaikka meillä olikin sosialidemokraatteja valtionvarainministerinä vuosina 2011-2015.

      Kun Kokoomuksen Katainen tuli valtionvarainministeriksi, julkinen velka oli laskussa ja alkoi nousta seuraavana vuonna 2008. Silti on yksinkertaistusta selittää nousu vain kokoomuslaisen (vasemmisto)politiikan tulokseksi, sillä se saattoi olla myös viivästynyt seuraamus SDP:n valtionvarainministerien harjoittamsta politiikasta. Miten tahansa, kaudella 2004-2007 velka ei alentunut lähellekään vuoden 1990 (ennen lamaa) tasoa.

      Toisaalta velan määrä näyttää nousseen koko ajan vuosina 1968 (ei kuvaajalla tosin) - 1994, jolloin Mauno Koivisto oli Suomen Pankin johtajana ja sen perään tasavallan presidenttinä. Vetäköön kukin tuosta päätelmänsä.

    • SSSurullinenTotuus

      Nimenomaan kokoomus ja kepu päähallituspuolueina ovat ottaneet valtionvelkaa. Esko Ahon ja Jyrki Kataisen pääministerikausina ennätyksellisesti molempien kausilla 50 miljardia euroa (Esko Ahon valtiovelka muutettu markoista euroiksi). Myös Matti Vanhasen kakkoshallitus ja Mari Kiviniemen hallitus kasvattaneet kunnolla valtiovelkaa, ja SSS-porvarihallitus jatkaa kasvattamista. Paavo Lipposen SDP-pääministerikaudella valtiovelkaa sentään laskettiin rajusti, joten turha väittää ja valehdella että SDP nostaisi valtionvelkaa. Kaiken lisäksi porvarihallitukset alasajavat hyvinvointisuomea ja peruspalveluja samalla kun valtionvelka kohoaa. Tämä selittyy sillä että kepu ja kokkareet kustantavat valtiovelan otolla hyväosaisten ja elinkeinoelämän sekä pääomapiirien veroaletta. Valtionvelka valuu siis hyväosaisten ja rikkaiden taskuihin samalla kun taviskansan asemaa ja palveluita huononnetaan.

      • SSSyyllisetVastuuseen

        Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

        järki on kaukana koko hommasta...

        velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....

        JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...


        Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820


      • FaktatPuhuu
        SSSyyllisetVastuuseen kirjoitti:

        Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

        järki on kaukana koko hommasta...

        velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....

        JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...


        Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820

        Kokoomuksen ja keskustapuolueen toteuttama oikeistolainen porvari/EK-amerikkalaispolitiikka velkaannuttaa Suomea koko ajan.

        Näin eri hallitukset ovat kasvattaneet Suomen budjettia ja velkaa

        http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_kasvattaneet_suomen_budjettia_ja_velkaa/7469358

        "Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna lähes 100 miljardiin euroon. Nykyisen taantuman aikana valtio on velkaantunut lähes samaa tahtia kuin 90-luvun laman aikana. Vuodesta 1990 valtion budjetti on yli kaksinkertaistunut".

        Graafi Budjetti / Valtionvelka:

        http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7469309.ece/ALTERNATES/w960/12_9 Budjetti_Velka.png

        Suomen valtionvelka nousee hurjasti aina porvaripääministerikausina eli kepun ja kokoomuksen päähallituspuoluekausina. Esko Ahon(kes), Matti Vanhasen II (kes), Mari Kiviniemen(kes), Jyrki Kataisen(kok), Alexander Stubbin(kok) ja nyt Juha Sipilän(kes) SSS-porvarihallituksen aikana. Rahat menevät elinkeinoelämän, pääomapiirien ja hyväosaisten taskuihin, sillä köyhiä kurjistetaan porvarijohdossa ja hyvinvointipalveluita leikataan. Usko faktoja äänestäjä, älä valheen toistamista!


    • kaikkitotta

      Matti Vanhasen I-hallituksessa SDP oli mukana ja valtiovarainministereinä toimivat Antti Kalliomäki ja Eero Heinäluoma. Valtion velkaa silloin lyhennettiin ja Suomen taloutta hoidettiin niin hyvin, että valtiontalous oli ylijäämäinen. Ylijäämä tarkoittaa sitä, että viivan päälle on jäänyt jaettavaa ja valtion taloutta on hoidettu huolellisesti. Matti Vanhasen II-hallitus, jonka valtiovarainministerinä oli Jyrki Katainen, sai edeltäjiltään jaettavaa, joka ei ollut velkarahaa. Tämän takia Jyrki Kataisesta leivottiin Euroopan paras valtiovarainministeri, jolla tittelillä hän ratsasti poliittisella urallaan pääministeriksi ja korkeaan EU-virkaan.

      Matti Vanhasen II-hallitus oli oikea humputtajien hallitus, koska kepulaiset ovat kuuluisia siltarumpupolitiikastaan. Äkkiä se edellisen hallituksen ylijäämä hupeni ja Jyrki Katainen siis Euroopan paras valtiovarainministeri juoksi alvariinsa velkaa persulaisittain lapioimassa. Tätä velkarahaa jaettiin silmittömästi, mm. Maaseudun kehittämirahastoon eli MAKERA:n 304 miljoonaa sen takia, että yrityksiä ja työpaikkoja syntyisi. Niin kuin sitten nähtiin, eihän niitä yrityksiä eikä työpaikkoja siunaantunut ja MAKERA ei tänä päivänäkään ole köyhä bulju. Velkarahaa jaettiin kiitollisuusvelan nimissä myös konkurssiammattilaisille mm. Suomi Soffalle ja sille Jyri Häkämiehen kaverille, joka lupasi niitä liimapuupalkkeja siellä Kemijärvellä tehdä. Saakos vähän naurahtaa näille velkarahojemme jakajille, yhtään liimapuupalkkia ei sieltä lähtenyt maailmalle ja yritys meni konkurssiin.

      Oikein OECD:n talousasiantuntijat varoittelivat Matti Vanhasen II-hallitusta, että
      tuosta velkarahalla "elvyttämisestä on mennyt 80% harakoille. Niin kuin nyt tiedämme yhdeksi OECD:n talousasiantuntijaksi on nimitetty tuon Matti Vanhasen II-hallituksen ministeri Mari Kiviniemi.

    • repikääsiitä

      Matti Vanhasen II-hallitus jätti vielä 7 miljardin rahareijän täytettäväksi seuraavalle hallitukselle, jonka pääministeri oli Jyrki Katainen ja valtiovaraininisteri Jutta Urpilainen. Jutta Urpilainen joutui oitis velkarahalla tuon 7 miljardin aukon täyttämään ja muutoinkin joutui Euroopan parhaan valtiovarainminsterin jäljiltä kurakuntoon ajetun valtiontalouden kanssa tekemään oikeasti töitä. Tekemään myös politiikkaa sen hyväksi, että velanotto saataisiin oikeasti pysähtymään. Laman syöverit olivat niin syvällä, että eihän se velanotto mihinkään siitä tyrehtynyt, Jutta Urpilainen joutui myös persulaisittain lapioimaan velkarahaa, että pyörämme ei pysähtyisi. Tuota velkarahaa lapioidaan edelleen ja kuka tietää lopputulosta.

      Taluousviisaat väittävät jopa rajojemme ulkopuoleltakin, että Suomessa on ollut Paavo Lipposen hallituksien jälkeen vakava johtajuusongelma ja näkökyvyttömyyden puute. Paavo Lipponen osasi visioita tulevaisuudenkuviamme ja hänen jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä ja Suomen hyvinvointipalvelujen alasajoa. Nyt tämä johtajuusongelmasta kritisöity politiikko häärää mm. SOTE:n kimpussa ja Juha Sipilän hallituksen asiantuntijana. Juha Sipilän avustuskaartiin kuuluu myös Olli Rehn ja ei hänellekkään oikein kehuja sadellut EU:n talouskomisaariudestaan. Nyt on täällä Suomessa laittamassa maatamme kuntoon, kysyn vaan milloin tuokin tapahtuu?

    • tpsl

      KUN MITÄÄN EI TEHDÄ EI TULE VELKAAKAAN NÄINHÄN VIIME HALLITUS MENETTELI.

    • tässäpäsitä

      Kokoomushan se pisti jarrut kaikessa päälle edellisessä hallituksessa ja siinä SOTE:sakin. Paula Risikko rusikoi sen kun kerkisi ja torppasi kaikki esitykset. Kokoomukselle ovat yks hailee nuo julkiset palvelut. Eihän nytkään ollut heille tärkeätä muu kuin se, että yksityissektori pääsee kuorimaan kermat päältä. Tämä asia oli kokoomuksen päällimäisin tässä SOTE-kiistassa ja saivat tavoitteensa runnottua viime minuuteilla läpi. Juha Sipilällä oli jo toinen kenkä ottamassa asekelta Sauli Niinistön luo.

    • Menneisyydestä

      SDP:n valtakaudella lisätään byrokratiaa ja heikennetään yritysten asemaa niin että kun säädetyt lait astuvat voimaan niin SDP...n on pakko luikkia oppositioon pakoon. Esimerkiksi kahdeksankymmenluvun lopulla SDP:n Erkki Liikanen ei valvonut kerralla yksityisille vapautettua lainan-antoa ja kun tilanne riistäytyi käsistä yksityisten hurvittelun takia ja valtio joutui devalvoimaan ja vastaamaan pankkien veloista luikki SDP pakoon. Kun Sonera myyntiaika oli ja valtionvarainministeri Niinistö sanoi uutisissa, ettei nyt ole aika miettiä mihin rahat käytetään vaan, on aika myydä kun hinta on hyvä kansainvälisille markkinoille Sonera. Mitä tapahtui: Erkki Tuomioja kokosi eduskunnasta ryhmän ja esti myynnin ja aiheutti 124 miljardin tappiot valtiolle Se on suhteutettuna kaksi kolmasosaa sotakorvauksista. Tästä tappiosta media vaikeni mutta kolme vuotta myöhemmin kaikki huusivat miksi käytetään kolme miljardia markkaa Soneran pelastamiseen. Toisinsanoen Tuomiojan johdossa SDP on junaillut suomen suurimman taloustöppäyksen. Soneran myyntirahat olisivat tulleet käyttöön valtiolle ei nytkään olisi mitään ongelmaa.

    • Keseläävelalla

      Valtionvelka 107 miljardia ja kes Sipilä lisää 3-4 miljardia lisää velkaa!Lipposen hallituskaudella valtion budjetti ylijäämäinen ei lisää velkaa!Vanhasen hallitus keskusta velanotto alko ja loppua ei tule porvari hallituskaudet lisäävät jatkuvasti valtionvelkaa!

      • faktaa.pukkaa

        Lipposen hallitus möi ennätysmäärän valtionomaisuutta. Lama alkoi Holkerin hallituksen toimien takia kiitos Liikasen.

        Koivisto määräsi 10 000 yrittäjää hirtettäväksi.

        Nyt Rinne vaatii, että verotusta ja lainanottoa on vähennettävä ja kuluja lisättävä.

        No Rinne on tuomion saanut petosmies.


      • Keputrollin.valheita
        faktaa.pukkaa kirjoitti:

        Lipposen hallitus möi ennätysmäärän valtionomaisuutta. Lama alkoi Holkerin hallituksen toimien takia kiitos Liikasen.

        Koivisto määräsi 10 000 yrittäjää hirtettäväksi.

        Nyt Rinne vaatii, että verotusta ja lainanottoa on vähennettävä ja kuluja lisättävä.

        No Rinne on tuomion saanut petosmies.

        Niin kuin tuokin kommenttisi antaa ymmärtää, sinä olet pihalla kuin lumi-ukko.


    • tuplastienemmän

      Valtionvelka kasvanut SDP Lipposen hallituskauden jälkeen105 miljardiin,kun Kes ja Kokoomus ollut hallitusvastuussa tähän päivään asti!

    • MaukanTuuri

      Valtion velan suhteen keskeisin vedenjakaja on Urho Kekkosen kuolema. Kekkoselta jätti seuraajalleen valtion, jolla oli edessä suuri tulevaisuus. Jälkeläiset malttoivat toimia suhteellisen järkevästi niin kauan kuin Kekkonen eli.

      Voi sitä riemua kun Kekkosesta aika jätti. Rienauksesta ei ollut tulla loppua. Talouspolitiikan piti olla presidentti Mauno Koiviston leipälaji, mutta hänen vakaan (ei siis vahvan) markan politiikkaansa harjoittanut Harri Holkerin hallitus syöksi maan suohon. Valtiovarainministerinä toimi Erkki Liikanen, josta ollaan nyt leipomassa Mario Draghin seuraajaa.

      Ketjun avaajan mielestä lamaan syyllinen on se hallitus, joka joutuu nostamaan maata lamasta. Hänellä on täsmälleen sama ajatus kuin Stalinilla, jonka mielestä sotaan syyllinen oli sotaa käynyt hallitus.

      Esko Aho käänsi Suomen suunnan, mutta Suomen nosti lamasta Jorma Ollila valittuaan Nokialle oikean strategian. Suomi sai nauttia Nokian imusta reilut kymmenen vuotta. Siinä ajassa Suomi muuttui uudelleen Pohjolan Japaniksi. Mutta vuonna 2008 alkoi uusi lama. Se oli lyhyt, mutta Suomi ei päässyt sen jälkeen uuteen nousuun mukaan. Meiltä puuttui Nokia, ja siksi hallituksien olisi pitänyt toimia runsaasti aiempaa taitavammin.

      Nyt Juha Sipilän hallitus on saanut Suomen mukaan noususuhdanteeseen. Tulevan hallitus ministereiksi näytetään haluavan naukuvia kansanedustajia. On aikoihin eletty, jos ministereiksi laitetaan henkilöitä, jotka esiintyvät kiimaisten kollien tapaan.

    • pääministerivastuussa

      Totuus on että porvari Hallitukset ovat kasvattaneet Suomen velan 105miljardiin ja ottavat vastuun siitä!

      • MaukanTuuri

        Suomen itsenäisyyden ajan huonoin hallitus oli Harri Holkerin hallitus. Sen aikana tehtiin vakaan markan politiikasta johtuen karkeita talouspoliittisia virheitä. Pahin virhe oli juuri valuuttakurssista kiinnipitäminen.

        Stalin pyrki vuosin 1939 - 1944 raunioittamaan Suomen. Hän ei pyrkimyksissään onnistunut. Harri Holkerin hallitus ei yrittänyt raunioittaa Suomea, mutta valitettavasti se onnistui niin tekemään. Hallituksessa oli mukana demarien ykkösketju, ja presidenttinä oli noinakin vuosina vahvasti talouspolitiikkaan vaikuttanut Mauno Koivisto.

        Käsityksesi ilmaisee täydellisesti demarin vastuunkantokyvyn. Heidän jälkeensä jättämät rauniot ovat aina muiden syytä.


    • talousneropatti

      Hallituskausittain otetut velat puolueittain yhteensä!
      Kes 50 miljardia
      Kok 40 miljardia
      SDP 15 miljardia
      Noin suurinpiirtein koko suomen itsenäisyyden!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe