Rikkain prosentti omistaa pian enemmän kuin muut

MuutYhteensä

Rikkain prosentti omistaa pian enemmän kuin muut yhteensä

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/01/19/rikkain-prosentti-omistaa-pian-enemman-kuin-muut-yhteensa/2015660/12

"Maailman varallisuuskuilun syveneminen hidastaa talouskasvua, varoittaa brittijärjestö.

Rikkaimpien ja köyhimpien ihmisten välillä kasvava kuilu syvenee yhä. Brittiläinen avustusjärjestö Oxfam kertoi, että ensi vuonna rikkain prosentti maailman ihmisistä omistaa jo enemmän kuin kaikki muut yhteensä.

Järjestön tutkimus osoitti, että rikkaimman osan varallisuus kasvoi 44 prosentista vuonna 2009 viime vuoden 48 prosenttiin. Vuonna 2016 osuus ylittää siis 50 prosenttia.

Myös toinen puolisko, 52 prosenttia maailman varallisuudesta, jakautuu hyvin epätasaisesti. Siitä lähes 46 prosenttia on vauraimman 20 prosentin hallussa. Buanyima sanoi tiedotteessa, että ongelma hidastaa talouskasvua ja romuttaa yksityisen sektorin perustoja.

Loput 80 prosenttia ihmisistä omistaa vain 5,5 prosenttia varallisuudesta. Heidän keskimääräinen varallisuutensa on 3 327 euroa aikuista kohti. Rikkaimman prosentin omaisuus on keskimäärin noin 2,3 miljoonaa euroa".

.

Aivan sairasta menoa, ja perustuu pitkälti siihen että todellinen verotus alenee koko ajan, mitä enemmän varallisuutta henkilöllä on. Palkkatulojen ansiotuloverotus voi olla korkea, Suomessakin jopa 60%, mutta todellisuudessa oikeasti isotuloisten ansiotulot ovat pieni osa tuloja tai puuttuvat jopa kokonaan.

Myös varojen piilottaminen veroparatiiseihin veronkierron avulla vähentää rikkaiden veronmaksua. Tämä tuo vaikkapa EU:lle 1000 miljardin euron vuosittaisen verotulojen menetyksen, siis 1 biljoonan euron veromenetykset, joilla eurokriisit maksettaisiin moneen kertaan joka vuosi.

Stubbin ja Sipilän SSS-porvarihallituksen toimet ovat lisäämässä myös suomalaisten rikkaiden veronkiertoa, siis verorikollisuutta mm. veronkiertoarmahduslain ja hallintarekisterin kautta jolla voi piilottaa omistajuutensa. SSS-porvarihallitus on kunnostautunut myös vähentämällä harmaan talouden tutkimuksen rahoitusta. Hallitus lobbaa siis rikkaita veronkiertäjiä.

Tyypillisesti miljonäärit maksavat veroja kaikista henkilökohtaisista tuloista laskettuna vajaasta kymmenestä prosentista alkaen, toiset eivät tätäkään. Tämä siis rehellisesti verosuunnitelun avullakin, veroparatiiseja ja veronkiertoa käyttäen vielä vähemmän tai eivät lainkaan.

Ihmiskunnan kestokyvyn ja talouden toimimisen kannalta multimiljonäärien verotus pitäisi olla 50% kaikista henkilökohtaisista tuloista, siis he maksaisivat kunniavelkana maksukykynsä mukaan veroja takaisin yhteiskunnalle mahdollisuudestaan rikastua toisten työn tuloksena. Yritysten tulokset ja voitothan ovat aina työntekijöiden tekemän työn ansiota. Multimiljonäärille on aivan sama, onko hänen vuositulonsa verojen jälkeen 100 miljoonaa tai 200 miljoonaa, mutta yhteiskunnille ja kansalaisille tämä maksukyvyn mukainen veronmaksu toisi lisää tuloja ja mahdollistaisi hyvinvoinnin ylläpidon, talouden paremman toimimisen sekä uusien innovaatioiden synnyn.

75

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parempaa.ansaitsevat

      Tutkijat kertovat, miten raha vaikuttaa itsekkyyteen
      http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2015/03/16/tutkijat-kertovat-miten-raha-vaikuttaa-itsekkyyteen/20153334/139
      "Tutkimustulos kertoo Piffin mukaan laajemmin varakkaiden suhtautumisesta lakien noudattamiseen. Aiemmin jaettu käsitys köyhistä ahkerina lainrikkojina on väärä. Piff on todistanut asetelman olevan päinvastainen – raha antaa tilaa rikkoa sääntöjä.

      – Raha nostaa pintaan omat intressit, omat mielihalut ja oman hyvinvoinnin, Piff sanoo.

      Piffin ryhmäkokeessa rikkaiden itsekkyys paljastui yllättävänkin selvästi".
      -
      Tämähän on aina tiedetty.

      • HyväveliLoiset

        Kansa on erkaantunut luokkiin. Köyhimmät elävät minimiperusturvan varassa, sitten on pienipalkkaiset jotka elävät kädestä suuhun yleensä vuokra-asuen. Edellisiltä ryhmiltä ollaan perusturvaa ja minimipalkkoja leikkaamassa, koska työn pitää olla halvempaa ja työn kannattaa aina suhteessa tukiin.

        Sen jälkeen tulee keskituloisten luokka, joille jää hieman tai enemmän rahaa käteen ja on varaa omistusasuntoon ja auton vaihtoon jokusen vuoden välein. Saattaa olla mökkiä, venettä ja muuta varallisuutta jota kerääntyy eläkeikään mennessä sen verran että eläkkeen kanssa voidaan matkustella ulkomaille kerran tai useamminkin vuodessa.

        Sitten tulee tämä isokenkäisten luokka jotka saavat satoja tuhansia palkkaa johtajina ja satojen tuhansien tai miljoonan kultaiset kädenpuristukset/erorahat työn loputtua. Päälle sopeutumiseläkkeet, autoedut ja asuntoedut töissä tai luottamustoimissa ollessa. Nämä herrat yleensä maksattavat myös kaikki työmatkansa, illanviettonsa, tapaamisensa ym. firman piikkiin tai kollegojensa laskuun. Oma pankkikortti vinkuu äärimmäisen harvoin. Tämä on se hyväveliluokka joka kuppaa yhteiskunnalta kaiken mahdollisen samalla kun maksaa tuloihinsa suhteutettuna hyvin vähän veroja. Porukka joka elää omissa norsunluutorneissaan ja jolle jokainen satatuhatta tai miljoonaa on itse ansaittua. Kun yksi homma loppuu, uusi on yleensä jo pedattu valmiiksi hyväveljien toimesta.

        Outokummun Seitovirta saa muhkean erorahan

        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/outokummun seitovirta saa muhkean erorahan/a1071291

        Kevan toimitusjohtaja eroaa – yli 100 000 euron eroraha

        http://yle.fi/uutiset/kevan_toimitusjohtaja_eroaa__yli_100_000_euron_eroraha/8345375

        Keva-kohun vaiheet: 13 päivää 303 000 euron erorahaan

        http://yle.fi/uutiset/keva-kohun_vaiheet_13_paivaa_303_000_euron_erorahaan/6950113


    • SuuretLuulot

      Maailman rikkain mies Pikettylle: "En halua maksaa lisää veroja"
      http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2015/01/07/maailman-rikkain-mies-pikettylle-en-halua-maksaa-lisaa-veroja/2015168/12?pos=related
      "Maailman rikkain mies ja ranskalainen tuloeroista kirjoittanut ekonomisti kohtasivat viikonloppuna, The Huffington Post kertoo.

      Maailman rikkain mies, Microsoftin perustaja Bill Gates kertoi sunnuntaina, että hän pitää ekonomisti Thomas Pikettyn kirjasta. Hän on samaa mieltä melkein kaikista sen teeseistä.

      Se, mistä Gates on eri mieltä, on verotus.

      – Pidän kaikesta kirjassasi, mutta en halua maksaa lisää veroja, Piketty kertoo Huffington Postissa Gatesin sanoneen hänelle.

      Gatesin mielestä hän on tehokkaampi jakamaan rahaa muille kuin valtio. Gates on tunnettu hyväntekeväisyystoiminnastaan, johon hän on keskittynyt jätettyään työnsä Microsoftilla".
      -
      Rikkaiden tulojen jakaminen ei voi perustua hyväntekeväisyyteen. Ja vaikka Gates kuvittelee käyttävänsä rahat tehokkaammin, valtion verotuksen kautta rahaa menee myös uusille aloittaville yrityksille ja niiden uusille liikeideoille ja innovaatioille jotka tulevaisuudessa tuottavat yhteiskunnille hyvinvointia tuhansien ihmisten voimin. Siinä jää Gatesin kuviteltu tehokkuus toiseksi.

      • Painonsa_kultaa

        Talousguru Thomas Piketty: Koroilla elävä eliitti ottaa vallan
        http://www.hs.fi/arviot/kirja/a1399694258566
        "Palvottu talousguru Thomas Piketty väittää, että olemme kohta taas 1800-luvulla: pieni perinnöillä ja koroilla elävä eliitti hallitsee yhteiskuntaa

        Thomas Pikettyn Capital in the Twenty-First Century kirja kertoo lähes 700 sivuisena.

        Lähtökohta on aika kuivakka. Piketty tutkii veroilmoituksia 1700-luvulta lähtien. Päätulos: pääomien tuotto kasvaa nykyisin nopeammin kuin kansantalous ja palkkatulot.

        Piketty väittää, että länsimaiset yhteiskunnat ovat kierteessä, jossa varallisuus kasautuu. Vuodesta 1914 lähtien tuloerot pienenivät 1970-luvulle saakka, jonka jälkeen ne ovat kasvaneet.

        Palaamme 1800-luvulle, jolloin pieni perinnöillä ja koroilla elävä eliitti hallitsi yhteiskuntaa. Ranskassa perintöjen arvo oli 1950-luvulla viisi prosenttia bkt:sta, nyt se on 15 prosenttia, mikä on aika hurja luku.

        Erityisesti Piketty puhuttelee Yhdysvalloissa, jossa varallisuus on kasautunut rajusti. Piketty on Ranskan vallankumouksen perillinen, joka ottaa vakavasti lupauksen vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta. Hän on jenkeille oman aikamme Alexis de Tocqueville, joka kertoo amerikkalaisille, että he ovat kadottamassa unelmansa.

        Mutta Pikettyä voi lukea myös Euroopassa.

        Ensin voi vähän röyhistellä rintaa. Piketty julistaa, että Pohjoismaissa amerikkalainen unelma on tullut todeksi. Täällä voi menestyä vanhempien varallisuudesta riippumatta, erityisesti ilmainen korkeakoulutus saa kiitosta.

        Mutta nyt pääomat jylläävät myös Euroopassa.

        Pikettyllä onkin konkreettisia ehdotuksia. Euroopan tulisi luoda proggressiiviinen varallisuusvero, jonka suuruus olisi 0,5 ja 10 prosentin välillä. Veroparatiisit pitäisi pistää kuriin, varallisuustiedot pitäisi saada julkisiksi ja veroparatiiseja voisi painostaa vaikkapa säätämällä niiden vientituotteille 30 prosentin veron.

        Euroopan velkaongelmaan hän ehdottaa yhteistä velkapoolia, joka maksettaisiin kertaluonteisella progressiivisella omaisuusverolla. Euroopan paradoksi on, että se on yhtä aikaa erittäin rikas ja erittäin velkainen.

        Perintöverotkin alkavat mietityttää. Ennen kaikkea, voisiko olla mahdollista että Ruotsi, tuo pohjoinen perintöveroparatiisimme, voisi joskus erehtyä?

        Lisäksi Piketty kritisoi talouselämän huippujohtajia, joiden palkkiot eivät näytä korreloivan tuottavuuden kanssa. Kovimpia palkkioita maksavat firmat eivät erotu tuloksellaan muista saman toimialan yrityksistä.

        Sen sijaan on syntynyt uusi eliitti, joka on tunnistettava Suomessakin. Finanssieliitti kiikuttaa omaisuuksiaan veroparatiiseihin ja messuaa mennessään madonlukuja yhteiskunnalle verotsunamista ja hyvinvointiholismista.

        Pikettyn viesti on, että he ovat vapaamatkustajia, jotka imivät hyödyn pääomien vapauttamisesta, eivätkä nyt epäröi puolustaa asemiaan. Näitä rikkaita verotetaan usein keveämmin kuin palkansaajia.

        Pääomien verotus ei ole progressiivista, ja perintövero on alhainen. Yritykset ja pääomat pakenevat veroparatiiseihin. Eläkkeet, terveydenhoito, koulutus ja sosiaaliturva uhkaavat romuttua.

        Piketty kannattaa progressiivista verotusta ja kuvaa kiinnostavasti, kuinka se tuli länsimaihin 1900-luvulla. Tiesittekö esimerkiksi, että 1900-luvulla innokkaimmin ja kovinta progressiota käytti pitkään Yhdysvallat. Vuosina 1932–80 Yhdysvalloissa veroprosentti ylimmässä tuloluokassa oli keskimäärin 81 prosenttia. Myös kiinteistö- ja perintöveroissa vastaava luku oli 70 ja 80 prosentin välissä.

        Tämä valtio-ohjaus ajautui kriisiin ja purkautui 1980-luvulla. Nyt markkinavetoisen regiimin ongelmat kärjistyvät finanssikriiseinä, tuloeroina ja vapaamatkustamisena.

        Pikettyn ehdotukset eivät tule todeksi vielä tänä juhannuksena. Jos kenraalit käyvät edellistä sotaa, niin talousoppineet ratkovat edellistä talouskriisiä. Edellinen suuri kokemus oli markkinoiden vapauttaminen, joka teki veroista kirosanan.

        Mutta meidän jälkeemme tulossa voi olla finanssikriiseissä keitetty ja veroparatiisien köyhdyttämä sukupolvi. He tuskin suostuvat kyykytettäviksi järjestelmässä, jonka me olemme heille luoneet".
        ..
        Jokaisen kannattaa lukea tämä täyttä asiaa oleva opus.


      • Sairas.porvarius
        Painonsa_kultaa kirjoitti:

        Talousguru Thomas Piketty: Koroilla elävä eliitti ottaa vallan
        http://www.hs.fi/arviot/kirja/a1399694258566
        "Palvottu talousguru Thomas Piketty väittää, että olemme kohta taas 1800-luvulla: pieni perinnöillä ja koroilla elävä eliitti hallitsee yhteiskuntaa

        Thomas Pikettyn Capital in the Twenty-First Century kirja kertoo lähes 700 sivuisena.

        Lähtökohta on aika kuivakka. Piketty tutkii veroilmoituksia 1700-luvulta lähtien. Päätulos: pääomien tuotto kasvaa nykyisin nopeammin kuin kansantalous ja palkkatulot.

        Piketty väittää, että länsimaiset yhteiskunnat ovat kierteessä, jossa varallisuus kasautuu. Vuodesta 1914 lähtien tuloerot pienenivät 1970-luvulle saakka, jonka jälkeen ne ovat kasvaneet.

        Palaamme 1800-luvulle, jolloin pieni perinnöillä ja koroilla elävä eliitti hallitsi yhteiskuntaa. Ranskassa perintöjen arvo oli 1950-luvulla viisi prosenttia bkt:sta, nyt se on 15 prosenttia, mikä on aika hurja luku.

        Erityisesti Piketty puhuttelee Yhdysvalloissa, jossa varallisuus on kasautunut rajusti. Piketty on Ranskan vallankumouksen perillinen, joka ottaa vakavasti lupauksen vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta. Hän on jenkeille oman aikamme Alexis de Tocqueville, joka kertoo amerikkalaisille, että he ovat kadottamassa unelmansa.

        Mutta Pikettyä voi lukea myös Euroopassa.

        Ensin voi vähän röyhistellä rintaa. Piketty julistaa, että Pohjoismaissa amerikkalainen unelma on tullut todeksi. Täällä voi menestyä vanhempien varallisuudesta riippumatta, erityisesti ilmainen korkeakoulutus saa kiitosta.

        Mutta nyt pääomat jylläävät myös Euroopassa.

        Pikettyllä onkin konkreettisia ehdotuksia. Euroopan tulisi luoda proggressiiviinen varallisuusvero, jonka suuruus olisi 0,5 ja 10 prosentin välillä. Veroparatiisit pitäisi pistää kuriin, varallisuustiedot pitäisi saada julkisiksi ja veroparatiiseja voisi painostaa vaikkapa säätämällä niiden vientituotteille 30 prosentin veron.

        Euroopan velkaongelmaan hän ehdottaa yhteistä velkapoolia, joka maksettaisiin kertaluonteisella progressiivisella omaisuusverolla. Euroopan paradoksi on, että se on yhtä aikaa erittäin rikas ja erittäin velkainen.

        Perintöverotkin alkavat mietityttää. Ennen kaikkea, voisiko olla mahdollista että Ruotsi, tuo pohjoinen perintöveroparatiisimme, voisi joskus erehtyä?

        Lisäksi Piketty kritisoi talouselämän huippujohtajia, joiden palkkiot eivät näytä korreloivan tuottavuuden kanssa. Kovimpia palkkioita maksavat firmat eivät erotu tuloksellaan muista saman toimialan yrityksistä.

        Sen sijaan on syntynyt uusi eliitti, joka on tunnistettava Suomessakin. Finanssieliitti kiikuttaa omaisuuksiaan veroparatiiseihin ja messuaa mennessään madonlukuja yhteiskunnalle verotsunamista ja hyvinvointiholismista.

        Pikettyn viesti on, että he ovat vapaamatkustajia, jotka imivät hyödyn pääomien vapauttamisesta, eivätkä nyt epäröi puolustaa asemiaan. Näitä rikkaita verotetaan usein keveämmin kuin palkansaajia.

        Pääomien verotus ei ole progressiivista, ja perintövero on alhainen. Yritykset ja pääomat pakenevat veroparatiiseihin. Eläkkeet, terveydenhoito, koulutus ja sosiaaliturva uhkaavat romuttua.

        Piketty kannattaa progressiivista verotusta ja kuvaa kiinnostavasti, kuinka se tuli länsimaihin 1900-luvulla. Tiesittekö esimerkiksi, että 1900-luvulla innokkaimmin ja kovinta progressiota käytti pitkään Yhdysvallat. Vuosina 1932–80 Yhdysvalloissa veroprosentti ylimmässä tuloluokassa oli keskimäärin 81 prosenttia. Myös kiinteistö- ja perintöveroissa vastaava luku oli 70 ja 80 prosentin välissä.

        Tämä valtio-ohjaus ajautui kriisiin ja purkautui 1980-luvulla. Nyt markkinavetoisen regiimin ongelmat kärjistyvät finanssikriiseinä, tuloeroina ja vapaamatkustamisena.

        Pikettyn ehdotukset eivät tule todeksi vielä tänä juhannuksena. Jos kenraalit käyvät edellistä sotaa, niin talousoppineet ratkovat edellistä talouskriisiä. Edellinen suuri kokemus oli markkinoiden vapauttaminen, joka teki veroista kirosanan.

        Mutta meidän jälkeemme tulossa voi olla finanssikriiseissä keitetty ja veroparatiisien köyhdyttämä sukupolvi. He tuskin suostuvat kyykytettäviksi järjestelmässä, jonka me olemme heille luoneet".
        ..
        Jokaisen kannattaa lukea tämä täyttä asiaa oleva opus.

        "Ensin voi vähän röyhistellä rintaa. Piketty julistaa, että Pohjoismaissa amerikkalainen unelma on tullut todeksi. Täällä voi menestyä vanhempien varallisuudesta riippumatta, erityisesti ilmainen korkeakoulutus saa kiitosta".

        Tämä oli totta ennen 12-vuotta kestänyttä oikeistojohtoista hallitusta, jossa kepu ja kokoomus ovat olleet vuorotellen päähahallistupuolue, ja tämä viimeinen täysmusta SSS-porvarihallitus on aloittanut todellisen hyvinvointisuomen purkuoperaation ja isäntävallan palautuksen Suomeen.
        Keskustan Esko Ahon kepupääministerikaudesta, kepun Matti Vanhasen kakkoshallitukseen ja kepun Mari Kiviniemen pääminiseriydestä sekä kokoomuksen Jyrki "Käteinen" Kataisen pääministerikauteen porvaripuolueet ovat lisänneet valtionvelkaa jättimäisesti, sen ollessa nyt hieman vajaa 100 miljardia euroa.
        Kepun Esko Ahon pääminiserikaudella 90-luvulla 50 miljardiin euroon(muutettu markoista) kasvatettu valtionvelka on sen ajan rahan arvoon suhteutettuna jopa huomattavasti suurempi kuin kokoomuksen Jyrki Kataisen 50 miljardilla eurolla nostama valtionvelka.
        Miten yhteiskunnan hyvinvointipalveluita ja hyvinvointisuomea purkava kepu/kokkare-porvarihallitus voi ottaa aina niin paljon lisää valtionvelkaa? No selitys on se että elinkeinoelämän ja hyväosaisten veroalet ja etujen lisääminen tulevat kalliiksi. Lisäksi valtionomaisuuden myyminen aehintaan oikeiston hyväveljille, jonka tappiot katetaan myös valtionvelalla. Tavallinen kansa ei tästä hyödy, vaan se köyhistyy ja menettää hyvinvointipalveluitaan.


      • Läänitysyhteiskunta
        Sairas.porvarius kirjoitti:

        "Ensin voi vähän röyhistellä rintaa. Piketty julistaa, että Pohjoismaissa amerikkalainen unelma on tullut todeksi. Täällä voi menestyä vanhempien varallisuudesta riippumatta, erityisesti ilmainen korkeakoulutus saa kiitosta".

        Tämä oli totta ennen 12-vuotta kestänyttä oikeistojohtoista hallitusta, jossa kepu ja kokoomus ovat olleet vuorotellen päähahallistupuolue, ja tämä viimeinen täysmusta SSS-porvarihallitus on aloittanut todellisen hyvinvointisuomen purkuoperaation ja isäntävallan palautuksen Suomeen.
        Keskustan Esko Ahon kepupääministerikaudesta, kepun Matti Vanhasen kakkoshallitukseen ja kepun Mari Kiviniemen pääminiseriydestä sekä kokoomuksen Jyrki "Käteinen" Kataisen pääministerikauteen porvaripuolueet ovat lisänneet valtionvelkaa jättimäisesti, sen ollessa nyt hieman vajaa 100 miljardia euroa.
        Kepun Esko Ahon pääminiserikaudella 90-luvulla 50 miljardiin euroon(muutettu markoista) kasvatettu valtionvelka on sen ajan rahan arvoon suhteutettuna jopa huomattavasti suurempi kuin kokoomuksen Jyrki Kataisen 50 miljardilla eurolla nostama valtionvelka.
        Miten yhteiskunnan hyvinvointipalveluita ja hyvinvointisuomea purkava kepu/kokkare-porvarihallitus voi ottaa aina niin paljon lisää valtionvelkaa? No selitys on se että elinkeinoelämän ja hyväosaisten veroalet ja etujen lisääminen tulevat kalliiksi. Lisäksi valtionomaisuuden myyminen aehintaan oikeiston hyväveljille, jonka tappiot katetaan myös valtionvelalla. Tavallinen kansa ei tästä hyödy, vaan se köyhistyy ja menettää hyvinvointipalveluitaan.

        Ulkolinja: Eurooppa myytävänä
        http://areena.yle.fi/1-2904943
        50 min, TV1 torstaina 8.10.2015 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 14.10. klo 22.55 Yle Areenassa 30 päivää

        "Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

        Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

        Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

        Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

        Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

        Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

        Mikä kansallisesta omaisuudesta voitaisiin yksityistää? Kuka päättäisi, mikä on kohteelle paras mahdollinen hinta ja parhaat ehdot.

        Henkinen merkitys

        Onko olemassa demokraattista menettelyä yhteisen omaisuuden myymiseen? Vaikeasti hinnoiteltavilla kohteilla on yleensä myös suuri kulttuurinen ja henkinen merkitys koko yhteiskunnalle.

        Ranskalainen palkittu dokumentti selvittää esimerkein, minkälainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus seitsemässä maassa".

        Europe for Sale. Europe a vendre. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2015.
        .
        Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattmiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

        Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

        Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteutamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

        Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

        SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.
        Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi.


      • Porvaripolitiikkaa
        Läänitysyhteiskunta kirjoitti:

        Ulkolinja: Eurooppa myytävänä
        http://areena.yle.fi/1-2904943
        50 min, TV1 torstaina 8.10.2015 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 14.10. klo 22.55 Yle Areenassa 30 päivää

        "Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

        Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

        Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

        Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

        Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

        Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

        Mikä kansallisesta omaisuudesta voitaisiin yksityistää? Kuka päättäisi, mikä on kohteelle paras mahdollinen hinta ja parhaat ehdot.

        Henkinen merkitys

        Onko olemassa demokraattista menettelyä yhteisen omaisuuden myymiseen? Vaikeasti hinnoiteltavilla kohteilla on yleensä myös suuri kulttuurinen ja henkinen merkitys koko yhteiskunnalle.

        Ranskalainen palkittu dokumentti selvittää esimerkein, minkälainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus seitsemässä maassa".

        Europe for Sale. Europe a vendre. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2015.
        .
        Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattmiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

        Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

        Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteutamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

        Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

        SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.
        Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi.

        Ensin julkinen omaisuus ja palvelut yhtiöitetään ja myydään sitten yksityisille, yleensä vielä huomattavaan alihintaan.


      • kansanvaltaa
        Läänitysyhteiskunta kirjoitti:

        Ulkolinja: Eurooppa myytävänä
        http://areena.yle.fi/1-2904943
        50 min, TV1 torstaina 8.10.2015 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 14.10. klo 22.55 Yle Areenassa 30 päivää

        "Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

        Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

        Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

        Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

        Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

        Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

        Mikä kansallisesta omaisuudesta voitaisiin yksityistää? Kuka päättäisi, mikä on kohteelle paras mahdollinen hinta ja parhaat ehdot.

        Henkinen merkitys

        Onko olemassa demokraattista menettelyä yhteisen omaisuuden myymiseen? Vaikeasti hinnoiteltavilla kohteilla on yleensä myös suuri kulttuurinen ja henkinen merkitys koko yhteiskunnalle.

        Ranskalainen palkittu dokumentti selvittää esimerkein, minkälainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus seitsemässä maassa".

        Europe for Sale. Europe a vendre. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2015.
        .
        Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattmiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

        Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

        Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteutamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

        Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

        SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.
        Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi.

        Globaalin pankkiirieliitin agenda ja toiminta kansantajuisesti kerrottuna
        http://mattikarvonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189574-globaalin-pankkiirieliitin-agenda-ja-toiminta-kansantajuisesti-kerrottuna

        Miksi aliarvioimme duunareita
        http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204568-miksi-aliarvioimme-duunareita


      • Agenda_kaikenomistus
        kansanvaltaa kirjoitti:

        Globaalin pankkiirieliitin agenda ja toiminta kansantajuisesti kerrottuna
        http://mattikarvonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189574-globaalin-pankkiirieliitin-agenda-ja-toiminta-kansantajuisesti-kerrottuna

        Miksi aliarvioimme duunareita
        http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204568-miksi-aliarvioimme-duunareita

        Globaalin pankkiirieliitin agenda ja toiminta kansantajuisesti kerrottuna

        http://mattikarvonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189574-globaalin-pankkiirieliitin-agenda-ja-toiminta-kansantajuisesti-kerrottuna

        "Sen ei pitäisi olla enää kenellekään yllätys, ettei rahalla ole todellista arvoa vaan vain välinearvo. Sekään ei ole yllätys, että kaikki raha on oikeasti velkaa. Raha on velkakirja. Talousjärjestelmä joka perustuu korolla lainattuun rahaan, sisältää vakavan ongelman; kurjuutta ei voida poistaa. Eikö talouskasvun pitänyt tehdä kaikista onnellisia? Paljastetaanpa pankkiirieliitin juoni yksinkertaisella esimerkillä (lue juttu).

        Tavoite on selvästikin kerätä kaikki yksityisomaisuus Pankin haltuun. Vain yksi sen voisi lopettaa: negatiivinen korko, mutta sitä ei tapahdu sillä globalistioligarkit eivät tasan varmasti omaisuuttaan jaa. Pyramidihuijaus on selvästi sallittua kun sen tekee riittävän isosti.

        Niin kauan kuin Suomen talous pyörii ulkomailta ohjatun finanssipolitiikan talutusnuorassa, kansallisomaisuuttamme siirretään pala kerrallaan ulkomaiseen omistukseen. Velkaa otetaan jatkuvasti lisää ja edellisiä maksetaan siten että kansallisomaisuuttamme (pohjavesiä, malmivarantoja, osaamista, infraa) ja peruspalveluita yksityistetään ja myydään suursijoittajille. Ja tahti kiihtyy, sillä korkomenot kasvat.

        On aika viheltää peli poikki! ”Keisarilla ei ole vaatteita ensinkään”. Suomi kuuluu suomalaisille, eikä sitä pidä meiltä pois antaa. Omalla rahalla kohti tulevaisuutta".
        Ilmia


      • SSSuomiMyytävänä
        Läänitysyhteiskunta kirjoitti:

        Ulkolinja: Eurooppa myytävänä
        http://areena.yle.fi/1-2904943
        50 min, TV1 torstaina 8.10.2015 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 14.10. klo 22.55 Yle Areenassa 30 päivää

        "Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

        Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

        Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

        Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

        Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

        Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

        Mikä kansallisesta omaisuudesta voitaisiin yksityistää? Kuka päättäisi, mikä on kohteelle paras mahdollinen hinta ja parhaat ehdot.

        Henkinen merkitys

        Onko olemassa demokraattista menettelyä yhteisen omaisuuden myymiseen? Vaikeasti hinnoiteltavilla kohteilla on yleensä myös suuri kulttuurinen ja henkinen merkitys koko yhteiskunnalle.

        Ranskalainen palkittu dokumentti selvittää esimerkein, minkälainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus seitsemässä maassa".

        Europe for Sale. Europe a vendre. Tuotanto: Point du Jour, Ranska, 2015.
        .
        Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattmiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

        Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

        Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteutamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

        Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

        SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.
        Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi.

        Onko eduskuntamme myymässä pohjavesiämme ulkomaille?
        http://www.viikonloppu.com/?p=95402

        "Kansainväliset suuryritykset ovat hyvin kiinnostuneita Suomen pohjavesistä!

        Makea juomakelpoinen vesi on meille suomalaisille ollut aina itsestäänselvyys. Kaikki kuitenkin ovat tietoisia siitä, että maapallolle tulee jatkuvasti lisää ihmisiä ja juomakelpoisen veden määrä hupenee jatkuvasti.

        Monissa kehitysmaissa paikalliset vesiyritykset ovat jo siirtyneet kansainvälisten suuryritysten, kuten Nestlen, Coca-Colan ja Pepsi Co:n haliintaan. Kyse on jälleen tietenkin rahasta, sillä markkinoiden arvioidaan olevan 132-234 miljardia.

        Veden myymistä Suomessa ulkomaille on valmisteltu jo ainakin 15 vuotta. Asiaan liittyy muun muassa vesilain uudistus, ympäristösuojelun ja luonnonsuojelun lakien ja säädösten muutoshankkeita".

        - Näin se etenee SSSuomessa SSS-porvarihallituksen agendalla.


      • Vastuuseen
        Sairas.porvarius kirjoitti:

        "Ensin voi vähän röyhistellä rintaa. Piketty julistaa, että Pohjoismaissa amerikkalainen unelma on tullut todeksi. Täällä voi menestyä vanhempien varallisuudesta riippumatta, erityisesti ilmainen korkeakoulutus saa kiitosta".

        Tämä oli totta ennen 12-vuotta kestänyttä oikeistojohtoista hallitusta, jossa kepu ja kokoomus ovat olleet vuorotellen päähahallistupuolue, ja tämä viimeinen täysmusta SSS-porvarihallitus on aloittanut todellisen hyvinvointisuomen purkuoperaation ja isäntävallan palautuksen Suomeen.
        Keskustan Esko Ahon kepupääministerikaudesta, kepun Matti Vanhasen kakkoshallitukseen ja kepun Mari Kiviniemen pääminiseriydestä sekä kokoomuksen Jyrki "Käteinen" Kataisen pääministerikauteen porvaripuolueet ovat lisänneet valtionvelkaa jättimäisesti, sen ollessa nyt hieman vajaa 100 miljardia euroa.
        Kepun Esko Ahon pääminiserikaudella 90-luvulla 50 miljardiin euroon(muutettu markoista) kasvatettu valtionvelka on sen ajan rahan arvoon suhteutettuna jopa huomattavasti suurempi kuin kokoomuksen Jyrki Kataisen 50 miljardilla eurolla nostama valtionvelka.
        Miten yhteiskunnan hyvinvointipalveluita ja hyvinvointisuomea purkava kepu/kokkare-porvarihallitus voi ottaa aina niin paljon lisää valtionvelkaa? No selitys on se että elinkeinoelämän ja hyväosaisten veroalet ja etujen lisääminen tulevat kalliiksi. Lisäksi valtionomaisuuden myyminen aehintaan oikeiston hyväveljille, jonka tappiot katetaan myös valtionvelalla. Tavallinen kansa ei tästä hyödy, vaan se köyhistyy ja menettää hyvinvointipalveluitaan.

        Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

        järki on kaukana koko hommasta...

        velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....

        JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...


        Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820


      • LueTotuusTästä
        Vastuuseen kirjoitti:

        Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

        järki on kaukana koko hommasta...

        velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....

        JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...


        Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
        http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820

        Kokoomuksen ja keskustapuolueen toteuttama oikeistolainen porvari/EK-amerikkalaispolitiikka velkaannuttaa Suomea koko ajan.

        Näin eri hallitukset ovat kasvattaneet Suomen budjettia ja velkaa

        http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_kasvattaneet_suomen_budjettia_ja_velkaa/7469358

        "Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna lähes 100 miljardiin euroon. Nykyisen taantuman aikana valtio on velkaantunut lähes samaa tahtia kuin 90-luvun laman aikana. Vuodesta 1990 valtion budjetti on yli kaksinkertaistunut".

        Graafi Budjetti / Valtionvelka:

        http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7469309.ece/ALTERNATES/w960/12_9 Budjetti_Velka.png

        Suomen valtionvelka nousee hurjasti aina porvaripääministerikausina eli kepun ja kokoomuksen päähallituspuoluekausina. Esko Ahon(kes), Matti Vanhasen II (kes), Mari Kiviniemen(kes), Jyrki Kataisen(kok), Alexander Stubbin(kok) ja nyt Juha Sipilän(kes) SSS-porvarihallituksen aikana. Rahat menevät elinkeinoelämän, pääomapiirien ja hyväosaisten taskuihin, sillä köyhiä kurjistetaan porvarijohdossa ja hyvinvointipalveluita leikataan. Usko faktoja äänestäjä, älä valheen toistamista!


    • ahneus.huipussaan
      • bfbgnngnm

        Hassua. Talous ja tuottavuus voivat kasvaa, mutta palkat eivät. Systeemi on jotenkin rikki, jos työvoimalle ei voida valuttaa osaa kasvusta.


      • tasapuolisuuskateissa
        bfbgnngnm kirjoitti:

        Hassua. Talous ja tuottavuus voivat kasvaa, mutta palkat eivät. Systeemi on jotenkin rikki, jos työvoimalle ei voida valuttaa osaa kasvusta.

        Kyse on omistajien ahneudesta, ei muusta. Harmi että suuressa osassa valtioita valtiovalta kannustaa tätä työn tuottaman tuoton/voiton epätasaista jakoa, mm. Suomen SSS-porvarihallitus, joka pelaa täysin toisen työmarkkinaosapuolen (EK) pussiin ja vielä toteuttaa talouspolitiikkaa tämän antamien talouslaskelmien varassa. Putinin Venäjällä tapahtuvana tämä olisi jo skandaali ja korruptiota, mutta SSSuomessa normaalia toimintaa.


      • kansanvaltaa

        Islanti on poikkeuksellinen todellinen sivitysvaltio, joka toteuttaa järjestäytyneen yhteiskunnan ainoaa tehtävää, eli huolehtii kaikkien kansalaistensa hyvinvoinnista.

        www.businessinsider.com/iceland-is-proposing-a-radical-change-to-its-monetary-system-2015-4

        Siellä on sekä ymmärretty että toteutettu niin demokratia kuin markkinatalous oikeasuuntaisesti.


      • ei.opita.ei
        kansanvaltaa kirjoitti:

        Islanti on poikkeuksellinen todellinen sivitysvaltio, joka toteuttaa järjestäytyneen yhteiskunnan ainoaa tehtävää, eli huolehtii kaikkien kansalaistensa hyvinvoinnista.

        www.businessinsider.com/iceland-is-proposing-a-radical-change-to-its-monetary-system-2015-4

        Siellä on sekä ymmärretty että toteutettu niin demokratia kuin markkinatalous oikeasuuntaisesti.

        Juurikin näin! Finanssi- ja pankkikriisin seurauksena valmisteltiin (yhdessä) uusi perustuslaki, roistobanksterit laitettiin linnaan ja kovia kansallisia keinoja käyttämällä (valuutan vientirajoitus, pankkilainojen leikkaukset, ulkomaanvelkojen maksun lykkäys jne.) pistettiin talous kuntoon vastoin IMF:n neuvoja. Ja homma toimi! Kaikki ei ole mennyt kuten Strömsössä, mutta tulokset ovat vaikuttavia verrattuna eurokriisin hoitoon. Paikalliset demarit sössivät varman vaalivoiton pitämällä EU-jäsenyyttä esillä ja nyt yksikään puolue ei enää halua hirttää islantilaisia yhteiseurooppalaiseen monetaristiseen talousmalliin. Rahantekemisen yksinoikeuden siirtäminen keskuspankille on mielenkiintoinen uusi askel, jota tullaan seuraamaan tarkalla silmällä.
        Ongelma on vain se että vasemmistohallituksen avulla toteutetun talousuudistuksen tuottama tervehtyminen ja talouskasvu on lisännyt taas kermaperseoikeiston nousua ja ennen pitkää talous saadaan taas kuraan oikeiston politiikalla, kuten muuallakin finanssikapitalismilla.


      • oikeaamenoa

        Tässä olisi oikea suunta Suomellekin. Johan alkaisi talous nousta, kun kansalaiset vihdoinkin saisivat eurooppalaisten tasoisen ostovoiman.

        Suomessa pankkien riskit kantoi valtio, veronmaksajat ja kansa jo silloin kun ei oltu EU-maa eikä eurosta ollut vielä tietoakaan.

        Jos tekee mieli jotain syyttää eurokriisistä, syytä ihan meidän omia poliitikkoja, vika kun tässä ei ollut EU:n eikä edes euron. Se, että kriisimaita ja pankkeja alettiin tukemaan vaati euromailta ihan oman täysin erillisen päätöksen asiasta, johon ei olisi ollut yhtään mikään pakko suostua eikä mikään tai kukaan olisi voinut pakottaa, koska se oli nimen omaan euron sääntöjen vastainen päätös. Mutta meidän poliitikot päättivät tähän lähteä samoin kuin muissakin maissa. Olisi pitänyt sanoa ei, niin vahingon olisivat kärsineet sijoittjaat.

        Islannin kriisinhoidossa oli munaa. Tuli suomalainen wapit mieleen. Saatiin riskirahaa ulkomailta ja tuhlattiin se jonka jälkeen annettiin kapitalismin toimia eli jätettiin riskin ottaneet nuolemaan näppejään. Näin kapitalismin tulee toimia. Tappioita ei pidä sosialisoida, kun kerran voitotkin yksityistetään. Hyvä islanti!


      • epäreilua

        Miten se aina on niin, että kun työnantajat haluavat lisää, se on ok, mutta kun työntekijät tahtovat saada palkkansa, se ei ole? Näin se on ollut sitten teollistumisen alun!


      • mahdollisuuksia.olisi

        "Tärkeää on huomata - ja toivottavasti pitää kiinni siitä, että maassa ei ole liikaa asukkaita.

        Sillinpäät elättävät mainiosti juuri sen porukan, mitä Islannissa juuri nyt on. Muutama kymmenentuhatta lois ijaa maahan, ja hyvinvointi laskee, turvallisuuden lisäksi.

        Suomi (metsät, teollisuus etc.) elättää ideaalioloissa n. 4 milj. henkeä. Nyt meitä on liikaa, joten hyvinvointi on alamäessä eikä tosiaan palaudu väkeä lisäämällä".
        --
        Höpön, löpön. Suomi on pinta-alaltaan huomattavasti iso-Britanniaa suurempi ja täynnä metsiä sekä muita luonnonvaroja. Ainakin 40 miljoonaa ihmistä Suomi elättäisi jos tämä ei olisi maailman amerikkalaisin finanssikapitalismin ja elinkeinoelämän talutusnuorassa oleva SSSuomi, jossa Stubbido ja Sipilä puuhaavat vielä entisestään suurempia omistajien veroaleita Viron veromalliin siirtymisen avulla, siis Itäblokin yhteiskuntamalliin siirtymistä Pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta.

        Stubb haluaa meidät Baltian maiden malliin
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13842915/stubb-haluaa-meidat-baltian-maiden-malliin
        Viron yritysveromallin sopivuutta Suomeen selvitetään. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoo asiasta vastauksessaan kansanedustaja Simon Elolle
        http://www.yrittajat.fi/fi-FI/uutisarkisto/a/?groupId=72edb4e0-0160-4777-b71c-2d05627bd408&announcementId=20b84832-e853-44c3-810b-abda227829e2

        Jo nyt Suomen yritysten yhteisöverotus on Euroopan alhaisimpia (20%), pääomaverotus 5,5 mrd alle EU-keskitason ja varallisuuteen & omistukseen kohdistuva verotus EU:n alapäästä. Ero näkyy myös suhteessa kansantalouden kokoon. Suomessa pääomaverojen suhde bruttokansantuotteeseen oli 6,3 prosenttia ja EU-maissa 8,2 prosenttia vuonna 2012. Työn verotus ja kulutustasaverot taas EU:n korkeimpia. Hintataso korkein ja ostovoima alapäästä. Hävetkää oikeistoriistäjät jotka meitä alas viette.

        Kevyt pääomaverotus vie Suomelta 5,5 miljardia euroa
        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3368548/kevyt-paaomaverotus-vie-suomelta-55-miljardia-euroa


      • Hissun_pisu

        Islanti on pohjoismaa, jossa demokratia toimii:

        - Pankkiirien sijaan pelastettiin kansalaiset.

        - Lobattu eliitti ei saanut huijattua kansalaisia EU:hun.

        - Israelille uskallettiin asettaa pakotteita.

        - NATO tukikohdat ajettiin ulos maasta. Suomen ilmapuolustusharjoituskaan Islannissa, ei ollut heille mieleen. Mininsterin kommentti oli suurin piirtein "hyi, menkää pois".

        - Finanssiterroristit eivät pääse raiskaamaan islantilaisten perheiden toimeentuloa.

        Verratkaa Suomeen: Pisin leipäjono on lähes kilometrin mittainen, ja kodittomien sijaan huolehditaan laittomista maahantulijoista. Kaikki on niin fantsua. Naapuri suurvallalle asetetaan pakotteita ja .. ähh, en jaksa edes luetella.

        Ei mulla muuta.


      • SSS-EK_tiedottaa
        bfbgnngnm kirjoitti:

        Hassua. Talous ja tuottavuus voivat kasvaa, mutta palkat eivät. Systeemi on jotenkin rikki, jos työvoimalle ei voida valuttaa osaa kasvusta.

        Hyi hyi islantilaiset-ettekö ole kuulleet,että ääretön palkkamaltti on ainoa oikea tapa hoitaa asioita?


      • ehrotus

        Eikö vatti-vartiainen voitaisi lähettää islantiin opastamaan tietämättömiä kuinka talous korjataan lisäämällä maahanmuuttoa kehitysmaista ja dumppaamalla palkat?


      • riskilärumaa
        ehrotus kirjoitti:

        Eikö vatti-vartiainen voitaisi lähettää islantiin opastamaan tietämättömiä kuinka talous korjataan lisäämällä maahanmuuttoa kehitysmaista ja dumppaamalla palkat?

        Kyllä siellä varmaan on kauhee pula työvoimasta kamala, rajat auki ja maahantuoti käynnistettävä kamelintaluttajille...siitä se Islanti nousee ja samalla hiukan DNA sekottuu värikkäänpään ja riski että on syntyessä kolme peukaloa kaikkoaa niin työntekokoin sujuu paremmin.


      • Firmanlaskuun

        IMF on se joka suistaa talouksia ahdinkoon. Siellä on täysi amerikkalaisten juutalaisten klikki, joiden valheita myös suomalaiset 'taloustieteilijät' esittelevät totuuksina.

        Suomessakin pitäisi leikata alimpia minimipalkkoja IMF:n mukaan ja sopia niistä paikallisesti .


      • Fasssisti_ON_kommari

        Loistavaa !

        Islanti on ainoa jäljelläoleva todellinen länsimaa, demokraattinen oikeus- ja sivitysvaltio, joka toteuttaa valtion ainoaa tehtävää varmistaa KAIKKIEN kansalaistensa hyvinvointi.

        www.talouselama.fi/uutiset/~/a2228836

        Tämän todistaa mm. se että islantilaisia veronmaksajia ei pakottetu kommunistisesti maksamaan pankkien omistajien keinottelustaan ryssimiä tappioita vaan pankkeihin sijoittaneet keinottelijat saivat kantaa itse tappionsa - markkinatalouden mukaisesti.

        www.kepa.fi/uutiset/8740

        Islanti etenee (toivottavasti) edelleen vapauden ja kansalaisyhteiskunnan - länsimaisiin arvoihin perustuvalla - tiellä kuten ...

        www.businessinsider.com/iceland-is-proposing-a-radical-change-to-its-monetary-system-2015-4

        http://icelandreview.com/news/2015/03/31/pm-calls-reform-icelands-monetary-system

        " Ilman kunniallisuutta olemme pelkkiä eläimiä. "


      • Realiteetti
        Firmanlaskuun kirjoitti:

        IMF on se joka suistaa talouksia ahdinkoon. Siellä on täysi amerikkalaisten juutalaisten klikki, joiden valheita myös suomalaiset 'taloustieteilijät' esittelevät totuuksina.

        Suomessakin pitäisi leikata alimpia minimipalkkoja IMF:n mukaan ja sopia niistä paikallisesti .

        Herrat ja sek..Kokoomus ovat näyttäneet kultaisten kädenpuristuksen esimerkillä kuinka sosialidoidaan kapitalismissa,eikö? Hyvä veli-hyvä sisko markkinakapitalismi pyörii täyttä häkää, vaikkei pätevimmistä osaajista olekaan aina kyse kun työtä tarjolla johtoportaassa. Jokainen ihminen haluua pärjätä, olipa porvari tai demari, siitä ollaan yhteisymmärryksessä...reilussa tunnissa ex pääministeri, nykyisin apupuolueen johtaja julisti saaneen yksimielisyyden hallituksen taloudesta, odotetaanpa kun eu-kysymykset ja maahanmuuttopolitiikka astuvat kehiin, eripuraisin hallitus kuin ikänä Suomessa ollut. kattokaapa vain tai sit takit kääntyvät pettäen äänestäjät, no demarit äänestäneet ja vasemmistolaiset Persut hallitukseen, että katottaanpa kuinka vaalilupaukset pidetään, Persut vasemmistopuolue suuressa osin, tämä fakta ja oikein.


      • JKerppi
        epäreilua kirjoitti:

        Miten se aina on niin, että kun työnantajat haluavat lisää, se on ok, mutta kun työntekijät tahtovat saada palkkansa, se ei ole? Näin se on ollut sitten teollistumisen alun!

        Palkankorotukset ovat aina aiheellisia, kun firma alkas näyttämään liikaa voittoa omistajilleen. Työn tehneet ovat tietenkin etusijalla voitonjaossa. Omistajille ei voittoja tarvitse maksaa osinkoina ollenkaan. He saavat osuutensa myymällä omistuksensa.


      • oikeaa.taloudenpitoa

        Syvän talouskriisin läpi kyntäneen Islannin talous kasvaa tänä vuonna 4,3 prosenttia, arvioi OECD.
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/09/01/valopilkku-pohjolassa-islanti-nousee/201511238/12

        "Vuosina 2008–2010 vaikeassa talouskriisissä rämpinyt Islanti toipuu vakaasti. Taloudellinen toimeliaisuus on vahvistunut ja on nyt suurempaa kuin ennen talouskriisiä. Työttömyys vähenee ja julkisen talouden tila kohenee, arvioi OECD tuoreen selvityksensä perusteella.

        – Islannin toipuminen on ollut vaikuttavaa. Talouden uusi nousu on ollut nopeampaa ja vahvempaa kuin muissa kriisin runtelemissa maissa Euroopassa, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria sanoo tiedotteen mukaan".
        --
        Ja se olennainen ero Islannin toimissa on se, että siellä jätettiin suosiolla sikäläisen pankkikuplan vastuut sijoittajien harteille, eikä alettu kuormittamaan kansaa mahdottomilla velkavaatimuksilla.

        Näin sijoittajavastuu alkoi toteutumaan.

        Islannissa monia muitakin eroavaisuuksia esim. siihen, miten Kreikan velkaongelmia yritetään "hoitaa".

        Tosiasiassahan Kreikan velkaongelmien hoitamisessa on kyse vain siitä että sijoittajien ongelmia hoidetaan, ja Kreikan ei anneta tehdä Islannin kaltaista ratkaisua.

        Ikäviä juttuja, mutta tietysti voisi kysyä että mikä se kestävä tapa korjata talous sitten on, jos esim. talouskuplia ei voida suosiolla kirjata alas luottotappioiden tmv. muodossa.


      • roistot.poseen
        oikeaa.taloudenpitoa kirjoitti:

        Syvän talouskriisin läpi kyntäneen Islannin talous kasvaa tänä vuonna 4,3 prosenttia, arvioi OECD.
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/09/01/valopilkku-pohjolassa-islanti-nousee/201511238/12

        "Vuosina 2008–2010 vaikeassa talouskriisissä rämpinyt Islanti toipuu vakaasti. Taloudellinen toimeliaisuus on vahvistunut ja on nyt suurempaa kuin ennen talouskriisiä. Työttömyys vähenee ja julkisen talouden tila kohenee, arvioi OECD tuoreen selvityksensä perusteella.

        – Islannin toipuminen on ollut vaikuttavaa. Talouden uusi nousu on ollut nopeampaa ja vahvempaa kuin muissa kriisin runtelemissa maissa Euroopassa, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria sanoo tiedotteen mukaan".
        --
        Ja se olennainen ero Islannin toimissa on se, että siellä jätettiin suosiolla sikäläisen pankkikuplan vastuut sijoittajien harteille, eikä alettu kuormittamaan kansaa mahdottomilla velkavaatimuksilla.

        Näin sijoittajavastuu alkoi toteutumaan.

        Islannissa monia muitakin eroavaisuuksia esim. siihen, miten Kreikan velkaongelmia yritetään "hoitaa".

        Tosiasiassahan Kreikan velkaongelmien hoitamisessa on kyse vain siitä että sijoittajien ongelmia hoidetaan, ja Kreikan ei anneta tehdä Islannin kaltaista ratkaisua.

        Ikäviä juttuja, mutta tietysti voisi kysyä että mikä se kestävä tapa korjata talous sitten on, jos esim. talouskuplia ei voida suosiolla kirjata alas luottotappioiden tmv. muodossa.

        Tottakai nousee kun potkaisi rikolliset banksterit maasta, pisti omat kataisensa linnaan ja jätti velat rikollisille maksamatta.

        Seuratkaamme rehellisyyden esimerkkiä. Ikävä kyllä teemme juuri päinvsatoin ja poliitikkomme uskottelevat joka päivä että niin on paras.


      • se_oikea_tapa
        oikeaa.taloudenpitoa kirjoitti:

        Syvän talouskriisin läpi kyntäneen Islannin talous kasvaa tänä vuonna 4,3 prosenttia, arvioi OECD.
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/09/01/valopilkku-pohjolassa-islanti-nousee/201511238/12

        "Vuosina 2008–2010 vaikeassa talouskriisissä rämpinyt Islanti toipuu vakaasti. Taloudellinen toimeliaisuus on vahvistunut ja on nyt suurempaa kuin ennen talouskriisiä. Työttömyys vähenee ja julkisen talouden tila kohenee, arvioi OECD tuoreen selvityksensä perusteella.

        – Islannin toipuminen on ollut vaikuttavaa. Talouden uusi nousu on ollut nopeampaa ja vahvempaa kuin muissa kriisin runtelemissa maissa Euroopassa, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria sanoo tiedotteen mukaan".
        --
        Ja se olennainen ero Islannin toimissa on se, että siellä jätettiin suosiolla sikäläisen pankkikuplan vastuut sijoittajien harteille, eikä alettu kuormittamaan kansaa mahdottomilla velkavaatimuksilla.

        Näin sijoittajavastuu alkoi toteutumaan.

        Islannissa monia muitakin eroavaisuuksia esim. siihen, miten Kreikan velkaongelmia yritetään "hoitaa".

        Tosiasiassahan Kreikan velkaongelmien hoitamisessa on kyse vain siitä että sijoittajien ongelmia hoidetaan, ja Kreikan ei anneta tehdä Islannin kaltaista ratkaisua.

        Ikäviä juttuja, mutta tietysti voisi kysyä että mikä se kestävä tapa korjata talous sitten on, jos esim. talouskuplia ei voida suosiolla kirjata alas luottotappioiden tmv. muodossa.

        Taisivat tehdä kaiken juuri toisin kuin käskettiin, ja toisin kuin Suomi.


      • Arminius
        oikeaa.taloudenpitoa kirjoitti:

        Syvän talouskriisin läpi kyntäneen Islannin talous kasvaa tänä vuonna 4,3 prosenttia, arvioi OECD.
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/09/01/valopilkku-pohjolassa-islanti-nousee/201511238/12

        "Vuosina 2008–2010 vaikeassa talouskriisissä rämpinyt Islanti toipuu vakaasti. Taloudellinen toimeliaisuus on vahvistunut ja on nyt suurempaa kuin ennen talouskriisiä. Työttömyys vähenee ja julkisen talouden tila kohenee, arvioi OECD tuoreen selvityksensä perusteella.

        – Islannin toipuminen on ollut vaikuttavaa. Talouden uusi nousu on ollut nopeampaa ja vahvempaa kuin muissa kriisin runtelemissa maissa Euroopassa, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria sanoo tiedotteen mukaan".
        --
        Ja se olennainen ero Islannin toimissa on se, että siellä jätettiin suosiolla sikäläisen pankkikuplan vastuut sijoittajien harteille, eikä alettu kuormittamaan kansaa mahdottomilla velkavaatimuksilla.

        Näin sijoittajavastuu alkoi toteutumaan.

        Islannissa monia muitakin eroavaisuuksia esim. siihen, miten Kreikan velkaongelmia yritetään "hoitaa".

        Tosiasiassahan Kreikan velkaongelmien hoitamisessa on kyse vain siitä että sijoittajien ongelmia hoidetaan, ja Kreikan ei anneta tehdä Islannin kaltaista ratkaisua.

        Ikäviä juttuja, mutta tietysti voisi kysyä että mikä se kestävä tapa korjata talous sitten on, jos esim. talouskuplia ei voida suosiolla kirjata alas luottotappioiden tmv. muodossa.

        Tietysti Islanti nousee, koska siellä maksatetaan talouskriisit niiden aiheuttajille käymättä veromaksajien kukkaroilla yksityisten bankstereiden, riskisijoittajien ja keinottelijoiden tappioiden vuoksi.

        Tietysti Islanti, tuo terveellä viikinkijärjellä varustettu "satujen saari" nousee, koska se ei kuulu hallinnollisilta rakenteiltaan läpimätään ja korruptoituneeseen EU :hun, eikä erityisesti EU :n rappion huipentumaan, EMU -alueeseen, tuohon kansantalouden realiteeteista irtaantuneeseen ideologian ja utopian hetteiselle perustalle rakennettuun rahaliittoon suoraan helvetistä, jonka jo Raimo Sailaskin nimesi kansantaloudelliseksi fiaskoksi, joka ei toimi.

        Islannissa poliitikot ajavat oman maansa kansallista etua, minkä perään Raimo Sailaskin kuulutti ajopuu -Suomen poliittisia päättäjiä.


      • Islanti_Rules
        Arminius kirjoitti:

        Tietysti Islanti nousee, koska siellä maksatetaan talouskriisit niiden aiheuttajille käymättä veromaksajien kukkaroilla yksityisten bankstereiden, riskisijoittajien ja keinottelijoiden tappioiden vuoksi.

        Tietysti Islanti, tuo terveellä viikinkijärjellä varustettu "satujen saari" nousee, koska se ei kuulu hallinnollisilta rakenteiltaan läpimätään ja korruptoituneeseen EU :hun, eikä erityisesti EU :n rappion huipentumaan, EMU -alueeseen, tuohon kansantalouden realiteeteista irtaantuneeseen ideologian ja utopian hetteiselle perustalle rakennettuun rahaliittoon suoraan helvetistä, jonka jo Raimo Sailaskin nimesi kansantaloudelliseksi fiaskoksi, joka ei toimi.

        Islannissa poliitikot ajavat oman maansa kansallista etua, minkä perään Raimo Sailaskin kuulutti ajopuu -Suomen poliittisia päättäjiä.

        Oma kelluva valuutta, pääomien vienti- ja tuontirajoitukset, sijoittajat vastuuseen pankkien veloista, asuntovelkaisten aseman helpottaminen, pienituloisten tulonsiirtoja ei leikattu, suurituloiset suurimpia maksumiehiä. Suomen päättäjien olisi pitänyt ottaa mallia Islannista


      • Hissun_pisu
        oikeaa.taloudenpitoa kirjoitti:

        Syvän talouskriisin läpi kyntäneen Islannin talous kasvaa tänä vuonna 4,3 prosenttia, arvioi OECD.
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/09/01/valopilkku-pohjolassa-islanti-nousee/201511238/12

        "Vuosina 2008–2010 vaikeassa talouskriisissä rämpinyt Islanti toipuu vakaasti. Taloudellinen toimeliaisuus on vahvistunut ja on nyt suurempaa kuin ennen talouskriisiä. Työttömyys vähenee ja julkisen talouden tila kohenee, arvioi OECD tuoreen selvityksensä perusteella.

        – Islannin toipuminen on ollut vaikuttavaa. Talouden uusi nousu on ollut nopeampaa ja vahvempaa kuin muissa kriisin runtelemissa maissa Euroopassa, OECD:n pääsihteeri Angel Gurria sanoo tiedotteen mukaan".
        --
        Ja se olennainen ero Islannin toimissa on se, että siellä jätettiin suosiolla sikäläisen pankkikuplan vastuut sijoittajien harteille, eikä alettu kuormittamaan kansaa mahdottomilla velkavaatimuksilla.

        Näin sijoittajavastuu alkoi toteutumaan.

        Islannissa monia muitakin eroavaisuuksia esim. siihen, miten Kreikan velkaongelmia yritetään "hoitaa".

        Tosiasiassahan Kreikan velkaongelmien hoitamisessa on kyse vain siitä että sijoittajien ongelmia hoidetaan, ja Kreikan ei anneta tehdä Islannin kaltaista ratkaisua.

        Ikäviä juttuja, mutta tietysti voisi kysyä että mikä se kestävä tapa korjata talous sitten on, jos esim. talouskuplia ei voida suosiolla kirjata alas luottotappioiden tmv. muodossa.

        Islanti päätti pelastaa pankkien sijaan kansalaiset.

        Suomi päätti kansalaisten sijaan pelastaa pankit 1990- luvun lamassa, ja sen jälkeen Keski-Eurooppaalaiset pankit, ja sen jälkeen veroparatiisin pankit Kyproksella ja sen jälkeen Kreikan pankit, ja sen jälkeen tarjota maahantunkijoille se, mihin omille ei ole enää varaa.

        Ei mulla muuta.


      • haitakaajaskakokoval

        IMF vaati Islannilta saman kaliiberin toimia kuin nyt Kreikassa on menossa, Islanti haistatti pitkät ja nyt noustaan. Kun taas samaan aikaan Kreikassa...


      • fasisti-ON-kommari
        haitakaajaskakokoval kirjoitti:

        IMF vaati Islannilta saman kaliiberin toimia kuin nyt Kreikassa on menossa, Islanti haistatti pitkät ja nyt noustaan. Kun taas samaan aikaan Kreikassa...

        Islanti suuntasi rahat kansalaisilleen. Tässä on siitä tulos.

        www.talouselama.fi/uutiset/~/a2228836
        www.kepa.fi/uutiset/8740
        www.taloussanomat.fi/rahoitus/2013/12/01/~/201316691/12
        www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288631643810.html

        Islanti on AINOA todellinen demokraattinen oikeus- ja sivistysvaltio. Kaikki muut ns. länsivaltiot ovat (sievästi sanottuna) totalitaristisia oligarkioita.


      • rahavallanjuoksukoirat
        fasisti-ON-kommari kirjoitti:

        Islanti suuntasi rahat kansalaisilleen. Tässä on siitä tulos.

        www.talouselama.fi/uutiset/~/a2228836
        www.kepa.fi/uutiset/8740
        www.taloussanomat.fi/rahoitus/2013/12/01/~/201316691/12
        www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288631643810.html

        Islanti on AINOA todellinen demokraattinen oikeus- ja sivistysvaltio. Kaikki muut ns. länsivaltiot ovat (sievästi sanottuna) totalitaristisia oligarkioita.

        IMF: Islanti teki oikein antaessaan pankkien ja sijoittajien kärsiä
        http://www.kepa.fi/uutiset/8740
        "Islanti hoiti kriisiään toisin kuin perinteiset opit olisivat velvoittaneet: hyvinvointi säilytettiin ja sitä jopa vahvistettiin. Talous lähti nousuun, vaikka kaikki valtavirran talousopit sanoivat, että sen olisi pitänyt lähteä laskuun".

        Ei olisi koskaan SSS-EK-Suomen malli.


      • eionnistuisimeillä
        rahavallanjuoksukoirat kirjoitti:

        IMF: Islanti teki oikein antaessaan pankkien ja sijoittajien kärsiä
        http://www.kepa.fi/uutiset/8740
        "Islanti hoiti kriisiään toisin kuin perinteiset opit olisivat velvoittaneet: hyvinvointi säilytettiin ja sitä jopa vahvistettiin. Talous lähti nousuun, vaikka kaikki valtavirran talousopit sanoivat, että sen olisi pitänyt lähteä laskuun".

        Ei olisi koskaan SSS-EK-Suomen malli.

        Islanti teki oikein, kun se päätti vuonna 2008 antaa kriisipankkien kaatua eikä suostunut sosialisoimaan niiden tappioita. Vahvasti elvyttävä talouspolitiikka oli oikea ratkaisu, samoin kuin pääomaliikkeiden vahva kontrolli.

        Näin totesi kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n Islannin edustaja Franek Rozwadowski konferenssissa, jonka IMF järjesti 27. lokakuuta Reykjavikissa yhdessä maan hallituksen kanssa. Tilaisuudesta raportoi alun perin IMF:n oma Survey Magazine 3. marraskuuta ilmestyneessä artikkelissa.

        Konferenssi "Iceland’s Recovery – Lessons and Challenges" jäi pitkälti huomaamatta kansainväliseltä ja suomalaiselta medialta. Jos IMF:n linjanvedot nousevat laajempaan suosioon järjestön sisällä, tulevat vaikutukset olemaan dramaattisia.


    • Kautta-aikain

      Köyhien ja työläisten kurjistaminen on jossain vaiheessa tullut sille rajalle jossa valtaapitävät on ripusteltu kaupungin muureille pää alaspäin...

      • SSSTäältäIkuisuuteen

        Minkähän takia isoveliurkintaa tehostetaan koko ajan kansainvälisellä ja kansallisella tasolla, samoin tiedonhankintaa ja mellakointi- ja kriisivalmiuksia?
        Tarkoitus on pitää eliitin eSSStapo-valta teknologian avulla ja kansanjoukot aloillaan. Valta on vaihtunut tasaiisn väliajoin yläluokan moraalittomuuden takia ja tällä kertaa se koitetaan estää ennakkoon.


    • SSSaatanan_tunarit

      Neljä “ässää”: Sipilä, Soini, Stubb ja Saatana

      Lainaukset: http://yle.fi/ylex/uutiset/nelja_assaa_sipila_soini_stubb_ja_saatana/3-8296814

      "Suomalainen on saatu uskomaan, että suurin este hänen rikastumisensa tiellä on toinen suomalainen. Velkakellon tikitystä pelästynyt kansa äänesti kovan linjan leikkurimiehet laittamaan ne toiset, ahneet suomalaiset, kuriin.

      “Työläinen! Kaksi vuotta sitten me annoimme sinulle tämän mitalin. Nyt on Suomessa lama ja se on sinun syytäsi. Sinä olet romahduttanut neuvostokaupan, sinä olet aiheuttanut satoja konkursseja ja sinä olet ajanut satoja tuhansia ihmisiä työttömiksi. Sinun syytäsi on devalvaatio, sinun syytäsi on inflaatio. Siksi me otamme tämän mitalin sinulta nyt pois.”

      -

      Lukekaa tuo kirjoitus, se on aivan uskomattoman osunut ajan kuvaus.

    • ItsekkyydenAika

      Hyviä uutisia: Suomen nuoret Euroopan tyytyväisimpiä
      http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2015/08/13/hyvia-uutisia-suomen-nuoret-euroopan-tyytyvaisimpia/201510320/12
      "Tilastot paljastavat, että suomalaisnuorilla menee melko mukavasti muuhun

      Suomessa on vähiten köyhyys- ja syrjäytymisvaarassa olevia alle 16-vuotiaita koko Euroopan unionissa, kertoo EU:n tilastovirasto Eurostat.

      Heidän osuutensa oli Suomessa 12,8 prosenttia vuonna 2013. Vuotta myöhemmin osuus oli noussut 15,5 prosenttiin, mikä on edelleen matala luku EU-vertailussa. Vuoden 2014 tilastot ovat valmiina vasta osassa maista.

      Suomen 16–24-vuotiaat ovat lisäksi toisella sijalla, kun vertaillaan yleistä tyytyväisyyttä elämään. Yhtä tyytyväisiä ovat islantilaiset ja edelle nousee vain Itävalta.

      Suomen nuoret ja nuoret aikuiset ovat merkittävästi EU:n keskitasoa tyytyväisempiä myös taloustilanteeseensa. Edelle kiilaavat vain Itävalta ja Sveitsi".
      .
      "Kyllä nuorille aikanaan selviää, että ahne nykypolvi jättää heille kreikkalaiseen tapaan hoidetun ylivelkaantuneen maan.

      Nykynuoret ovat ensimmäinen sukupolvi, joka joutuu itse maksamaan aikuisena päivähoitonsa ja koulutuksensa jälkikäteen korkojen kanssa".
      .
      Johtuu vain hyväosaisten verohaluttomuudesta, ei muusta. Köyhempi puolikas suomalaisista omistaa varallisuudesta 6% ja rikkaampi 94%. Rikkain 10% omistaa suomalaisten varallisuudesta jo yli 45%. Köyhimmän ja rikkaimman välinen ero on kasvanut samaan tahtiin ja pian köyhempi 50% omistaa 1% ja rikkain kymmenys 50% Suomen varallisuudesta. Aivan selvästi hyväosaiset eivät maksa tarpeeksi veroja, koska varallisuus kasvaa nopeammin kuin koskaan ja on suurempi kuin koskaan. Kermapersesukupolven hyväosaisten on siis turha parkua ja vinkua liian suuresta verotaakasta koko ajan, vaan maksaa verokunniavelkansa maksukyvyn mukaan kiitollisena, jotta tulevat sukupolvetikin voivat nauttia samalla tapaa hyvinvoinnista.

      • tyhmä_ei_tajua

        "Suomessa on vähiten köyhyys- ja syrjäytymisvaarassa olevia alle 16-vuotiaita koko Euroopan unionissa, kertoo EU:n tilastovirasto Eurostat.

        Heidän osuutensa oli Suomessa 12,8 prosenttia vuonna 2013. Vuotta myöhemmin osuus oli noussut 15,5 prosenttiin, mikä on edelleen matala luku EU-vertailussa. Vuoden 2014 tilastot ovat valmiina vasta osassa maista".
        -
        Kokoomuskeskustan propagandaosasto tiedottaa; näin ollen voimme siis madaltaa tasoa reippaasti lapsiperheiltä edelleenkin, koska olemme kärjessä, on varaa mistä tiputtaa, jesss - ei meillä muuta...alamaiset, (tsih hih hih).


      • hyvältäkuulostaa

        Onneksi Suomen nuoriso vaikuttaa varsin tervehenkiseltä. Tulevaisuudenuskoa ja optimismia löytyy. Niin pitää ollakkin. Suomen talousvaikeudet ovat väliaikaisia. Ei pidä uskoa kaikenkarvaisia "sarjayrittäjiä ja sijoittajia" joille isänmaan mollaaminen on pakkomielle


      • mykkä

        Voi miten yhdellä otsikolla voidaan musta muuttaa valkoiseksi!
        *Suomen nuorisotyöttömyys on tosi suurta.Tilastokikkailulla ja alle 24 vuotiaiden osalta kaikenlaiset "tempputyöllistämiset" ja muutaman tunnin työt/vk saadaan "tilastot" kaunistumaan.
        Suomi ottaa syömävelkaa koko ajan ,jolla maksetaan siitä ,että nuoret saa "sossurahaa" ja nippa nappa pärjää,mutta samalla syrjäytyvät juuri siinä vaiheessa kun pitäisi elämää vakiinnuttaa.
        Suurta kusetusta EU>:n tähtilipun alla!

        Sorry vaan nuoret .Teidän politiikko iskät ja äiskät missaa tään jutun!


      • Itkijänapisijat

        "Johtuu vain hyväosaisten verohaluttomuudesta, ei muusta. Köyhempi puolikas suomalaisista omistaa varallisuudesta 6% ja rikkaampi 94%. Rikkain 10% omistaa suomalaisten varallisuudesta jo yli 45%. Köyhimmän ja rikkaimman välinen ero on kasvanut samaan tahtiin ja pian köyhempi 50% omistaa 1% ja rikkain kymmenys 50% Suomen varallisuudesta. Aivan selvästi hyväosaiset eivät maksa tarpeeksi veroja, koska varallisuus kasvaa nopeammin kuin koskaan ja on suurempi kuin koskaan. Kermapersesukupolven hyväosaisten on siis turha parkua ja vinkua liian suuresta verotaakasta koko ajan, vaan maksaa verokunniavelkansa maksukyvyn mukaan kiitollisena, jotta tulevat sukupolvetikin voivat nauttia samalla tapaa hyvinvoinnista".

        Itkupotkuraivarikermapersesukupolvi. SuomiPop Aamulypsyn Jaajo Linnonmaa, Juha Perälä ja Juha Vuorinen itkupotkuraivoavat lähes joka aamu kuinka huonosti SSSuomen hyväosaisilla kermaperseillä menee, kun veroja joutuu maksamaan ihan liikaa. Vaan koskaan ei radiossa paskaa jauhamalla ole aikaisemmilla sukupolvilla ollut varaa ostella isoja lukaaleja, kierrellä vähän väliä maailmaa ja haukkua Maltalta Suomen työttömiä sisaaliturvan saajia, joiden tuloilla ei matkustella tai elellä leveästi. Veronmaksua pitäisi ilman muuta lisätä, jotta turhaan ulinaan ei hyväosaisilla olisi liikaa aikaa.


      • todellisuudentaju_mennyt
        Itkijänapisijat kirjoitti:

        "Johtuu vain hyväosaisten verohaluttomuudesta, ei muusta. Köyhempi puolikas suomalaisista omistaa varallisuudesta 6% ja rikkaampi 94%. Rikkain 10% omistaa suomalaisten varallisuudesta jo yli 45%. Köyhimmän ja rikkaimman välinen ero on kasvanut samaan tahtiin ja pian köyhempi 50% omistaa 1% ja rikkain kymmenys 50% Suomen varallisuudesta. Aivan selvästi hyväosaiset eivät maksa tarpeeksi veroja, koska varallisuus kasvaa nopeammin kuin koskaan ja on suurempi kuin koskaan. Kermapersesukupolven hyväosaisten on siis turha parkua ja vinkua liian suuresta verotaakasta koko ajan, vaan maksaa verokunniavelkansa maksukyvyn mukaan kiitollisena, jotta tulevat sukupolvetikin voivat nauttia samalla tapaa hyvinvoinnista".

        Itkupotkuraivarikermapersesukupolvi. SuomiPop Aamulypsyn Jaajo Linnonmaa, Juha Perälä ja Juha Vuorinen itkupotkuraivoavat lähes joka aamu kuinka huonosti SSSuomen hyväosaisilla kermaperseillä menee, kun veroja joutuu maksamaan ihan liikaa. Vaan koskaan ei radiossa paskaa jauhamalla ole aikaisemmilla sukupolvilla ollut varaa ostella isoja lukaaleja, kierrellä vähän väliä maailmaa ja haukkua Maltalta Suomen työttömiä sisaaliturvan saajia, joiden tuloilla ei matkustella tai elellä leveästi. Veronmaksua pitäisi ilman muuta lisätä, jotta turhaan ulinaan ei hyväosaisilla olisi liikaa aikaa.

        SSSuomiPop Aamulypsy komppaa siinä määrin hallitusta että nimeen voisi lisätä vielä sunnuntailypsyn, ylityölypsyn ja arkipyhälypsyn. No kun ei ole itseltään pois, niin selkänahastaan maksavan pieni- ja keskituloisen duunarin voi aina laittaa maksajaksi ja lypsettäväksi. Yököttää noin poliittinen ohjelma, joten vaihdoin pysyvästi kanavaa.

        Veronapisee muiden hyväosaisten kanssa liiasta verotaakasta ja loisivien työttömien korkeasta perusturvasta(?) vaikka telkusta nähty millaisessa lukaasissa Mr. Linnonmaa asustaa. Ei pitäisi moisilla vuosituloilla napista ja itkeä korkeaa verotusta, koskaan ennen ei ole paskanjauhannalla vastaavaa elintasoa Suomessa saavutettu. Ärsyttävää että radiostakin alkaa musiikin lomassa tulla SSSuomen yhtä ainoaa oikeaa EK-totuutta, vaikka maassa on 900.000 köyhää, joiden perusturva on huomattavasti alle Euroopan neuvoston suositusten, josta Suomi on saanut noottiakin.


      • sen.satuja.kerrot.kenen
        todellisuudentaju_mennyt kirjoitti:

        SSSuomiPop Aamulypsy komppaa siinä määrin hallitusta että nimeen voisi lisätä vielä sunnuntailypsyn, ylityölypsyn ja arkipyhälypsyn. No kun ei ole itseltään pois, niin selkänahastaan maksavan pieni- ja keskituloisen duunarin voi aina laittaa maksajaksi ja lypsettäväksi. Yököttää noin poliittinen ohjelma, joten vaihdoin pysyvästi kanavaa.

        Veronapisee muiden hyväosaisten kanssa liiasta verotaakasta ja loisivien työttömien korkeasta perusturvasta(?) vaikka telkusta nähty millaisessa lukaasissa Mr. Linnonmaa asustaa. Ei pitäisi moisilla vuosituloilla napista ja itkeä korkeaa verotusta, koskaan ennen ei ole paskanjauhannalla vastaavaa elintasoa Suomessa saavutettu. Ärsyttävää että radiostakin alkaa musiikin lomassa tulla SSSuomen yhtä ainoaa oikeaa EK-totuutta, vaikka maassa on 900.000 köyhää, joiden perusturva on huomattavasti alle Euroopan neuvoston suositusten, josta Suomi on saanut noottiakin.

        Suomipop kokoomuksen talutusnuorassa

        Kokoomuslainen Jaajo järjesti ilmaista mainosaikaa kannattamalleen puolueelle sen kannatuslukujen sukeltaessa. Kanava valehteli pääministerin soittaneen studioon spontaanisti, vaikka koko juttu oli ennalta sovittu.

        http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1423156858806.html

        - Me teimme kyllä heti selväksi, että puhelu on sovittu etukäteen. Se on radion oma valinta, jos he halusivat antaa toisenlaisen käsityksen, Pokkinen näkee.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020519150466_uu.shtml

        Iltalehden tarkkaavaiset lukijat huomasivat oudon sattuman. Voicen mukaan Jaajo kollegoineen kävi kokoomukseen liittyneen radiokeskustelunsa noin klo 08.16-08.25.

        Ahkerasti Twitterissä viihtyvä pääministeri twiittasi jo kuitenkin kello 8.09, että "Matkalla Mäntsälään. Kohta @RadioSuomipop".

        Jaajo on oikeiston trolliarmeijassa muokkaamassa massojen mielipidettä.


      • KunMikäänEiRiitä
        todellisuudentaju_mennyt kirjoitti:

        SSSuomiPop Aamulypsy komppaa siinä määrin hallitusta että nimeen voisi lisätä vielä sunnuntailypsyn, ylityölypsyn ja arkipyhälypsyn. No kun ei ole itseltään pois, niin selkänahastaan maksavan pieni- ja keskituloisen duunarin voi aina laittaa maksajaksi ja lypsettäväksi. Yököttää noin poliittinen ohjelma, joten vaihdoin pysyvästi kanavaa.

        Veronapisee muiden hyväosaisten kanssa liiasta verotaakasta ja loisivien työttömien korkeasta perusturvasta(?) vaikka telkusta nähty millaisessa lukaasissa Mr. Linnonmaa asustaa. Ei pitäisi moisilla vuosituloilla napista ja itkeä korkeaa verotusta, koskaan ennen ei ole paskanjauhannalla vastaavaa elintasoa Suomessa saavutettu. Ärsyttävää että radiostakin alkaa musiikin lomassa tulla SSSuomen yhtä ainoaa oikeaa EK-totuutta, vaikka maassa on 900.000 köyhää, joiden perusturva on huomattavasti alle Euroopan neuvoston suositusten, josta Suomi on saanut noottiakin.

        Jaajo Linnonmaa on radiojuontajien tulokuningas
        http://www.mtv.fi/viihde/seurapiirit/artikkeli/jaajo-linnonmaa-on-radiojuontajien-tulokuningas-lahes-30-000-euron-matkyt/5536828

        "Suomipopin Jaajo Linnonmaa ohitti juontajakollegansa Juha Perälän tuloissa yli 80 000 eurolla.

        Suomalaisten radiokanavien suosikkijuontajien tuloissa on suuria eroja. Ylivoimainen tulokuningas on Suomipopin Aamulypsy-ohjelman Jaajo Linnonmaa, joka tienasi hulppeat 112 799 euroa

        Listalla ensimmäisenä nimen ja kanavan jälkeen on mainittu vuoden 2014 ansiotulot, sen jälkeen mahdolliset pääomatulot sekä palautukset tai mätkyt.

        Jaajo Linnonmaa, Suomipop: 112 799 euroa, pääomatulot 23 183 euroa, mätkyt 29 935 euroa. ".
        .
        On pojalla otsaa veronapista Radio SuomiPopin Aamulypsyssä, kun verot on niin, niin kovia ettei saa kuin 112 799 €/vuosi paskanjauhannalla kerättyä. Kyllähän sitä huono-osaisen työttömän 480€/kk (16€/pvä) vastiikkeettomasta käteen elämiseen jäävästä tuesta pitää ottaa pois tai pakottaa summalla töihin, että jaskanpauhajalle jäisi ensi vuonna enemmän.


    • TaalatVeroparatiisiin

      Samaan suuntaan ollaan menemässä Suomessakin , raukkamaisimmat vielä luikkii veropakoon ulkomaille vaikka on saatu firmoille aikoinaaan tuet ja avustukset ,mutta kun mikään eiriitä .

    • varainsssiirto

      Suomen talouden kuntokuuri tuskin jää tähän
      http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/09/30/suomen-talouden-kuntokuuri-tuskin-jaa-tahan/201512660/170

      "Hallituksen havittelema kilpailukyky- ja tuottavuusloikka näyttää kertaluontoiselta talouden korjausliikkeeltä, mutta tuskin jää sellaiseksi. Ennemmin se on malli uudesta vakiosta. Näinkö alkaa sisäisten devalvaatioiden kierre? Se olisi poliittinen painajainen.

      Hallitus esittää keskiviikkona eduskunnalle tiedoksiantonsa lomarahaleikkauksista ja muista toimista, joilla se haluaa pienentää suomalaisen työn hintaa. Lisää vastaavia toimia se toivoo vielä kuulevansa työmarkkinajärjestöiltä.

      Tavoitteena on Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn kohennus suuren kilpailukyky- ja tuottavuusloikan avulla. Poliittisesti vaikea talouden kuntokuuri näyttää kertaluontoiselta repäisyltä ja talouden korjausliikkeeltä, mutta se tuskin jää sellaiseksi".
      --
      Tämä on oiva tapa SSSuomen SSS-EK-porvarihallitukselle siirtää varallisuutta työntekijöiltä ja perusturvan varassa eläviltä omistajaluokalle.

      • SSSTaantuman_kultti

        Professori: Suomi, varo taantuman kulttia
        http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/10/07/professori-suomi-varo-taantuman-kulttia/201513065/12

        "Professori William Mitchellin mukaan hallituksella on kaksi vaihtoehtoa: joko luoda työttömien tai työpaikkojen puskurivarasto.

        Australialainen taloustieteen professori William Mitchell varoittaa Suomea taantuman kultista. Sen sijaan, että suomalaiset olivat liian huolissaan velkaantumisesta, kannattaisi keskittyä työpaikkojen synnyttämiseen.
        – Puhun nykyään taantuman kultista.

        Hänen mukaansa valtiot vaipuvat taantuman suohon, jossa talous ei kasva, työttömyys pahenee ja köyhyys lisääntyy. Islannin tie olisi vaihtoehto, jos Suomella olisi oma valuutta.

        Islannissa hallitus antoi pankkien kaatua finanssikriisin jälkeen eikä ottanut tappioita hoitaakseen. Tämän lisäksi islantilaiset muun muassa kanavoivat julkisia varoja laajoihin sosiaalisiin ohjelmiin. Pääomapaon Islanti esti pääomarajoituksilla.

        Suomella ei vastaavia mahdollisuuksia ole. Vaikka liikkumavaraa on vähemmän kuin maalla, jolla on oma valuutta, talouspolitiikka ei ole vaihtoehdotonta.

        – Ei ole mitään syytä pitää suurta kauppataseen ylijäämää. Silloin vain antaa omat resurssinsa ulkomaille, Mitchell sanoo.

        Tämän vuoksi ei ole tarvetta myöskään sisäiselle devalvaatiolle, eikä velkaantumista pidä liikaa pelätä. Mitchell puhuu hyvästä budjettialijäämästä, jolla ylläpidetään laajaa työllisyyttä ja vahvistetaan kotimaista kysyntää".


        SSSuomessa järki ei pelaa Islannin tapaan.


      • NYT-muutosta
        SSSTaantuman_kultti kirjoitti:

        Professori: Suomi, varo taantuman kulttia
        http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/10/07/professori-suomi-varo-taantuman-kulttia/201513065/12

        "Professori William Mitchellin mukaan hallituksella on kaksi vaihtoehtoa: joko luoda työttömien tai työpaikkojen puskurivarasto.

        Australialainen taloustieteen professori William Mitchell varoittaa Suomea taantuman kultista. Sen sijaan, että suomalaiset olivat liian huolissaan velkaantumisesta, kannattaisi keskittyä työpaikkojen synnyttämiseen.
        – Puhun nykyään taantuman kultista.

        Hänen mukaansa valtiot vaipuvat taantuman suohon, jossa talous ei kasva, työttömyys pahenee ja köyhyys lisääntyy. Islannin tie olisi vaihtoehto, jos Suomella olisi oma valuutta.

        Islannissa hallitus antoi pankkien kaatua finanssikriisin jälkeen eikä ottanut tappioita hoitaakseen. Tämän lisäksi islantilaiset muun muassa kanavoivat julkisia varoja laajoihin sosiaalisiin ohjelmiin. Pääomapaon Islanti esti pääomarajoituksilla.

        Suomella ei vastaavia mahdollisuuksia ole. Vaikka liikkumavaraa on vähemmän kuin maalla, jolla on oma valuutta, talouspolitiikka ei ole vaihtoehdotonta.

        – Ei ole mitään syytä pitää suurta kauppataseen ylijäämää. Silloin vain antaa omat resurssinsa ulkomaille, Mitchell sanoo.

        Tämän vuoksi ei ole tarvetta myöskään sisäiselle devalvaatiolle, eikä velkaantumista pidä liikaa pelätä. Mitchell puhuu hyvästä budjettialijäämästä, jolla ylläpidetään laajaa työllisyyttä ja vahvistetaan kotimaista kysyntää".


        SSSuomessa järki ei pelaa Islannin tapaan.

        Ketään kokoomus, kepu, persu, rkp, kristillisten porvaripolitiikkaa vastustava ei varmaan mieti Neuvostoliittoa tai kommunisteja, vaan oikeudenmukaista demokraattista hyvinvointivaltiota, jossa neuvotellaan sopimuksista, eikä niihin pakoteta ideologisten ohjelmien takia. On totta että työväenliike, sdp ja vasemmisto ovat Suomeen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion rakentaneet, porvarien ja EK:n tätä kehitystä jarruttaessa mahdollisimman paljon.

        12 viime vuotta porvaripolitiikkaa kepu/kokkarepääministerikausina Suomen hyvinvointia ja sopimussuomea on ajettu alas kiihtyvää vauhtia ja valtiovelkaa porvarien toimesta lisätty huimasti. Työntekijän, eläkeläisten, opiskelijoiden ja perusturvaa saavien verotaakkaa lisätty samalla kun elinkeinoelämän, pääomapiirien, omistajien ja hyväosaisten verotusta kevennetty monin tavoin osin valtiovelan lisäämisen ja hyvinvointipalvelujen alas ajon avulla. Ja tässä on tulos alaspäin menevä SSSuomi. Nyt kokkareet ja kepu oppositioon, jotta saadaan Suomen kurjistuminen pysähtymään.


      • SSS-valheidenverkko
        NYT-muutosta kirjoitti:

        Ketään kokoomus, kepu, persu, rkp, kristillisten porvaripolitiikkaa vastustava ei varmaan mieti Neuvostoliittoa tai kommunisteja, vaan oikeudenmukaista demokraattista hyvinvointivaltiota, jossa neuvotellaan sopimuksista, eikä niihin pakoteta ideologisten ohjelmien takia. On totta että työväenliike, sdp ja vasemmisto ovat Suomeen Pohjoismaisen hyvinvointivaltion rakentaneet, porvarien ja EK:n tätä kehitystä jarruttaessa mahdollisimman paljon.

        12 viime vuotta porvaripolitiikkaa kepu/kokkarepääministerikausina Suomen hyvinvointia ja sopimussuomea on ajettu alas kiihtyvää vauhtia ja valtiovelkaa porvarien toimesta lisätty huimasti. Työntekijän, eläkeläisten, opiskelijoiden ja perusturvaa saavien verotaakkaa lisätty samalla kun elinkeinoelämän, pääomapiirien, omistajien ja hyväosaisten verotusta kevennetty monin tavoin osin valtiovelan lisäämisen ja hyvinvointipalvelujen alas ajon avulla. Ja tässä on tulos alaspäin menevä SSSuomi. Nyt kokkareet ja kepu oppositioon, jotta saadaan Suomen kurjistuminen pysähtymään.

        Kepun ja Kokkareiden nimeksi voisi muuttaa SSSEKo. SSSuomen SSS-porvarihallituksen talouspolitiikkakin perustuu EK:n tutkimuslaitoksen tekemiin laskelmiin. Ei edes Putinin Venäjällä voisi olla niin että toinen työmarkkinaosapuoli tekee hallitukselle talouslaskelmat, joiden mukaan leikataan yksipuolisesti vain tämän toisen työmarkkinaosapuolen edustajien etuja. Lisäksi EK:n laskelmat ovat sopivasti muokattuja, koska OECD:n tilastot ja Saksan tilastoviranomaisen laskelmat kertovat ihan jotain muuta:

        .

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa

        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591

        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa.

        Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.

        Saksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut. Kehysriihen alla kariutunut tulosopimus kariutui EK:n viimeiseen tarjoukseen, puoleen prosenttiin. Enempään ei sanottu olevan varaa.

        .

        Suomea ei voi johtaa valehtelemalla Sipilä!

        Helsingin Uutiset - Kritiikki Sipilää kohtaan kovenee:

        http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/322410-suomea-ei-voi-johtaa-valehtelemalla-kritiikki-sipilaa-kohtaan-kovenee


    • mietinsitäjotänään

      Varallisuus on samaa kuin valta. Siitä seuraa että pienet ja köyhät maat putoavat suurien ja varakkaiden käsiin. Tämä tarkoittaa itsenäisyyden menetystä ja orjan asemaan joutumista. Asiaan ei ole muuta ratkaisua kuin talousjärjestelmän vaihto toiseen. Ja tähän ratkaisuun löytyy keinoja.

    • MoraalitonMeno

      Suomessa taitaa olla maailman yhdet parhaista puuvarat ja muita luonnonvaroja myös. Ja maa on huomattavasti suurempi kuin esim. Iso-Britannia. Ja kaiken lisäksi metsäinen maa on lähes tyhjä. Asukkaita 5,5 miljoonaa kun pinta-alaltaan pienemmässä Britanniassa 63 miljoonaa asukasta.

      Suomi:

      Pinta-ala

      – yhteensä 338 440,83 km² (sijalla 64)

      – josta sisävesiä 34 548,37 km² (10,2 %)

      Iso-Britannia

      Pinta-ala 216 777 km²

      Erittäin harvaan asuttu metsäinen maa jossa mm. tuulivoimapotentiaalia vaikka muille jakaa. Mutta suomalainen innovointi on kuihtunut lähes kokonaan ja raaka-aineita viedään pilkkahintaan ilman jalostusta tai annetaan jopa käytännössä ilmaiseksi ulkomaille (malminlouhinta jne.)

      Täällä myöskään yrittäminen ei ole elinkeino, vaan rikastumiskeino. Siksi voittoja pitää saada paljon ja nopeasti, pitkäjänteisyys uupuu. Tämä näkyy myös jatkuvana itkuna työntekijöitä kohtaan, vaikka nämä ovat jokaisen yrityksen tuloksen ja voittojen tekijä nro. 1. Ilman työntekijöitä ei yritysten satojen tuhansien tai miljoonien osinkoja omistajille.

      Suomessa on muuten yrityksiä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin muissa Pohjoismaissa tai USA:ssa, johon meitä usein verrataan. Silti oikeisto itkee miten maahan on saatava lisää yrittäjyyttä.

      Olemme myös maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisin valtio kansainvälisen juuri julkaistun tutkimuksen mukaan, mm. ohi Ruotsin, Tanskan, Kanadan ja Itävällan.

      Yritysten yhteisöverotus, pääomaverotus ja varallisuuteen sekä omistamiseen kohdistuva verotus EU:n matalimmista päästä.

      Taitaa olla johdon vika että meillä menee huonosti. Kehityksen sijaan elinkeinoelämä on keskittynyt voittojen haalimiseen nopeasti ja keinoja kaihtamatta.

      Björn "Nalle" Wahlroos on sanonut että yrityksellä ei ole moraalia ja niiden ainut tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa omistajilleen.

      "Yrityksellä ei voi olla omaa moraalia. Ainoastaan yksilöillä on arvomaailmoja, joissa on paljon yhteistä, mutta myös eroavaisuuksia.

      "Wahlroosin mukaan olisi helppoa heittäytyä "poliittisesti korrektiksi" ja puhua kauniita asioita yhteiskuntavastuusta.

      – Yritysten tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon varallisuutta omistajilleen, ne eivät ole hyväntekeväisyysorganisaatioita. Yritysten tehtävä ei ole tehdä ratkaisuja omistajiensa puolesta ainakaan eettis-moraalisissa kysymyksissä".

      http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2008/09/02/wahlroos-yrityksella-ei-ole-moraalia/200822734/135

      Yrtitysten ehdoilla ei siis voi mennä, kuten EK:n opeilla toimiva SSS-porvarihallitus nyt Suomessa tekee. Meno onkin moraalitonta ja pyrkii vain elinkeinoelämän voittojen maksimointiin ihmisten kustannuksella.

      • EKn.trollitehdas.suoltaa

        Suomi pääsee Euroopan palkkavertailussa kymmenen kärkeen, mutta häviää selvästi ykköselle.
        http://www.iltalehti.fi/talous/2014120418891184_ta.shtml

        Uusimpien tilastojen mukaan myös Ruotsin ja Saksan palkat ja työn sivukulut ovat Suomea korkeammat ja Ranskan kulut ovat saman suuruisia.

        Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
        http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591

        "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa.

        Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason.

        Saksan tilastoviranomaisen viime vuoden lukemat antavat Suomen palkkojen kilpailukyvystä EU-maihin verrattuna toisenlaisen kuvan kuin äskettäiset palkkaneuvottelut. Kehysriihen alla kariutunut tulosopimus kariutui EK:n viimeiseen tarjoukseen, puoleen prosenttiin. Enempään ei sanottu olevan varaa.

        Esikuvana käytetyssä Saksassa teollisuustyön tuntihinta on puolitoista euroa Suomea korkeampi. Ruotsalaisduunari maksaa kympin tunnilta enemmän kuin meikäläinen.

        Palkan sivukulut Suomessa EU:n keskitason alapuolella

        Yrittäjät moittivat Suomen korkeita palkan sivukuluja , jotka estävä uusien työpaikkojen synnyttämisen. Saksalaistilaston mukaan ne ovat EU-maiden keskiarvon alapuolella. Meillä työnantaja maksaa satasen palkasta alle kolmekymppiä sivukuluja, Euromaiden keskiarvo on kahdeksan euroa enemmän.

        EK:n asiantuntija Seppo Saukkkonen kiittelee tästä muun muassa KELA-maksun poistamista.

        -Suomessa on sosiaalimaksuja pystytty hilltsemään hyvin, mikä on tietysti hyvä asia".

        .

        Kannattaisiko joskus lukea Suomessa muitakin kuin EK:n tutkimuslaitosten tilastoja. EK on sentään toinen työmarkkinaosapuoli, joten SSS-porvarihallituksen ei luulisi toimivan omia etuja ajavan työmarkkinaosapuolen tietojen varassa.

        SSS-porvarit perustavat "kriisin" EK:n kirjoittamaan valheeseen, jonka avulla he koittavat saada ay-liikkeen valtaa heikennettyä ja samalla lisätä omistajien voittoja leikkaamalla työntekijöiden jo muutenkin matalia palkkoja ja työkustannuksia, täällä koko EU:n kalleimmassa maassa.

        Tuore tilastokin sen todistaa: Suomi on kallein euromaa
        http://www.hs.fi/ilta/23062015/a1435025812924

        "Suomi kuuluu muiden Pohjoismaiden tavoin Euroopan maista kalleimpiin – euromaista Suomi on vieläpä kaikkein kallein".

        Porvareilla on kerrankin tilaisuus kyykyttää työntekijää ja ay-liikettä koska heillä on täysporvarivalta persujen avulla. Tästä syystä SSS:llä on kauhea kiire totetuttaa työntekijäpuolen leikkauksia sekä alasajaa hyvinvointivaltiomme peruspalveluita sekä säännöstöä, kun siihen on kerrankin tilaisuus.

        SSS-porvarihallitus on ottanut ohjenuoraksi lauseen: "Kun valhetta toistaa tarpeeksi monta kertaa, se muuttuu todeksi". SSS:n, EK:n, hallinnon- ja pankkien oikeistoekonomistien sekä oikeistolaisen valtamedian massiivinen propakanda on tehonntu ja valhe on mennyt läpi. Jopa ay-liike on saatu työntekijäpuolen leikkausten taakse ja maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisin maa saatu valehdeltua "Euroopan sairaaksi mieheksi" jopa suomalaisille.

        Suomi paras Pohjoismaa 140 maan kilpailukykyvertailussa
        http://yle.fi/uutiset/suomi_paras_pohjoismaa_140_maan_kilpailukykyvertailussa/8341729

        "Suomi Pohjoismaista parhain

        Suomen kahdeksas sija peittoaa muut Pohjoismaat.

        – Jossain vaiheessa kaikki Pohjoismaat ovat olleet kärkikymmenikössä. Tällä hetkellä kaikki muut Pohjoismaat ovat Suomen alapuolella, mainitsee Rouvinen.

        Ruotsi löytyy sijalta yhdeksän, Norja sijalta 11 ja Tanska sijalta 12. Islannin saama 29. sija heijastelee maan kokemaa finanssikriisiä".

        Suomi romahti kilpailukykyvertailussa – mutta on silti yhä maailman huipulla
        www.hs.fi/talous/a1443502644944?jako=3f534b3dbdb00ab7f40d5dbac6b7ed2f

        Älä usko siis ideologista manipulaatiota.


      • RikkaudetJakoon

        "Suomessa taitaa olla maailman yhdet parhaista puuvarat ja muita luonnonvaroja myös. Ja maa on huomattavasti suurempi kuin esim. Iso-Britannia. Ja kaiken lisäksi metsäinen maa on lähes tyhjä. Asukkaita 5,5 miljoonaa kun pinta-alaltaan pienemmässä Britanniassa 63 miljoonaa asukasta.

        Suomi:
        Pinta-ala
        – yhteensä 338 440,83 km² (sijalla 64)
        – josta sisävesiä 34 548,37 km² (10,2 %)

        Iso-Britannia
        Pinta-ala 216 777 km²

        Erittäin harvaan asuttu metsäinen maa jossa mm. tuulivoimapotentiaalia vaikka muille jakaa. Mutta suomalainen innovointi on kuihtunut lähes kokonaan ja raaka-aineita viedään pilkkahintaan ilman jalostusta tai annetaan jopa käytännössä ilmaiseksi ulkomaille (malminlouhinta jne.)"
        ..
        Värikäs on tulevaisuus Suomella, tämän raportin valossa.

        Suomessa on siis tilaa 62,323,045 ihmiselle. Tämä käy ilmi EU:n raportista. Onko näin, että Suomesta tehdään pakolaisten säilöntäallas?

        http://mvlehti.net/2015/10/02/foliohattu-paahan-ja-akkia-katsokaa-tata/

        Mitäs tähän sanotte? Ei tarvitse uskoa vaan katsoa tästä linkistä sivu 109

        http://www.statewatch.org/news/2010/nov/eu-com-final-report-relocation-of-refugees.pdf

        Kun tällaisia raportteja on ihan julkisestikin löydettävissä, niin mitä niissä ei julkisissa mahtaakaan olla?


    • Maksa_kiitollisena

      Suomi menee alamäkeen, koska rahavalta ei halua maksaa veroja, vaan piilottaa varallisuuttaan veroparatiiseihin, ja oikeistopolitiikka laskee hyväosaisten verotusta, vaikka nimenomaan he ovat euroaikana kasvattaneet varallisuuttaan moninkertaisesti. Vai oliko markka-ajan lopulla 2000-luvun alussa ministerillä (Stubb) 700 000 euron asuntovelkoja (4,2 miljoonaa markkaa). Ministerin ja euroedustajan tuloilla markkamonimiljonääriksi, ei ennen tätä euroaikaa jolloin markasta on tullut suoraan euro korkeissa palkkaluokissa. Vain kauppa ja hyväosaiset ovat rikastuneet, esim. perusturvan ostovoiman laskiessa niin että jopa EU valittaa Suomen sosiaaliturvan alhaisuudesta. Myöskään alemman keskiluokan palkat eivät ole paljon nousseet, puhumattakaan pätkätyöläisten, matalapalkkaisten ja 0-tuntisopimusten alaisten työläisten palkoista.

      Verotus on kunniavelkaa

      Kun omaisuus ja varallisuus lisääntyy niin oman erinomaisuuden usko ja harha, sekä verohaluttomuus lisääntyvät. Koska olen kaiken tämän ansainnut, minun ei kuulu maksaa veroja. Jos muut (roskaväki) eivät olisi vain niin laiskoja, niin he pystyisivät samaan. Yhteiskunnan peruspalvelut ja tulonsiirrot voidaan poistaa, koska niitä ei tarvita, jokainen on oman onnensa seppä olosuhteista huolimatta. Kaikki hyöty on yhteiskunnasta jo saatu ja sen avulla menestytty, tätä ei tunnisteta tai tunnusteta, koska kaikki on oman erinomaisuuden ansiota.

      Yhteiskunnan vakaus, turvallisuus, omaisuudensuoja ja henkilösuoja oletetaan tyhjästä syntyväksi, joka ei vaadi verovaroja ja myös epäonnistuneiden pitämistä mukana.

      Jos yhteiskunta ja sen säädökset, lait ja asetukset eivät hyödytä lainkaan mm. huono-osaisia tulonsiirtojen, sosiaaliturvan ja perusturvan muodossa, miksi hyväosaiset olettavat myös heidän noudattavan niitä, jotka eivät mitään järjestelystä hyödy? Tästä syystä eliitin ja rikkaiden itsekkyyden ja moraalittomuuden kasvu sekä varallisuuden keskittyminen on aina johtanut ennen pitkää kansannousuihin, anarkiaan ym.

      Yhteiskunta on sopimus, jossa jokaisen on jollakin tavalla hyödyttävä. Se ei perustu koskaan tietyn ryhmän absoluuttisen erinomaisuuden johtamaan menestykseen. Keskiverto siivooja tekee varmasti tärkeämpää työtä kuin multimiljonääri pallonpotkija tai kiekonlämijä. Kuitenkin jälkimmäinen työ tuntuisi maan toimia seuraavasta humanoidista varmaan paljon tärkeämmältä, koska siitä maksetaan niin paljon enemmän. Samoin elinkeinoelämään ja johtoportaisiin rikastuu psykopaatteja tutkimusten mukaan, vaikka psykopatia tuskin on toivottava asia. Psykopatia auttaa menestymään, koska huijaamalla pärjää tässä läntisessä kulttuurissa paremmin. Liiallinen empatiakyky taas saattaa olla jopa haitta menestymiselle. Ovatko menestymisen perustat siis muka objektiiviset?

      Viidakon lakien mukaan toimivassa yhteiskunnassa fyysisesti voimakkain tai viekkain olisi vahvin. Ollilat, Wahlroosit, Herlinit, Sarasvuot, Gatesit tuskin siellä pärjäisivät, ja omaisuus saattaisi vaihtaa äkkinäisesti omistajaa. Tämän yhteiskunnan menestyjistä suurin osa on vaatinut taakseen yhteiskunnan vakauden ja turvallisuuden sekä toimivan infran ja peruspalvelut, ja vaatii omaisuuden säilyttämiseksi yhä enemmän omaisuudensuojarakenteita, jotka kustannetaan verovaroista. Björn Wahlroosin tai Antti Herlinin omaisuus, puhumattakaan heidän maksamistaan veroista, eivät koskaan riittäisi niiden ylläpitoon saati rakentamiseen. Maksa menestyjä siis kiitollisena kymmenyksesi, mieluiten vielä progressiivisen verotuksen mukaan, koska sinä olet tästä järjestelystä enemmän hyötynyt ja eniten tulet myös jatkossa hyötymään. Verot ovat kunniavelkaa, joka maksetaan hyvinvointiyhteiskunnan rakentajille, ja heidän jälkeläisilleen. Moni heistä ei saanut ansaitsemaansa, vaikka sinä heidän työstään olet hyötynyt ja hyödyt eniten hyväosainen.

    • klfjksdlflsjl

      Eikö tässä kohta käykin niin että rikkaiden itselleen keräämä raha menettää arvonsa kun kaikkien muiden on pakko kehittää jokin muu vaihdon väline tilalle koska rikkaiden hallussaan pitämää rahaa ei ole käytettävissä?
      Pitäkööt sitten arvottomat killinkinsä :D

    • Monilla_on

      Rikkaiden keskimääräinen omistus oli n. 60 000 euroa, joten siihen kuuluu myös suurin osa suomalaisista.

      • jsklfjskldfsd

        Olen kohta 41v enkä ole kuuttakymmentätonnia vielä eläissäni nähnyt, en lähellekään! Kiitos 90-luvun laman, pätkätöiden, hirvittävien vaatimusten, 2000-luvun laman, pakkolomien, hirvittävien kalliiden asumis- ja muiden elinkustannusten, jne. minun kannalta vahingollisten asioiden!!!


    • Pizzakuski
      • VerorikollistenSSSuomi

        Näkökulma: Talousrikollisten parhaat kaverit - nyt hallitus aikoo pelastaa veronkiertäjät

        Kolme ässää - talousrikollisten parhaat kaverit

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102120539667_uu.shtml

        Hallitus haluaa antaa veronkiertäjien rikokset anteeksi.

        Kolme ässää tarjoaa talousrikollisille kolmen suoraa. Jo on Sipilällä, Stubbilla ja Soinilla hymyt herkässä, hyväveljeä tässä autetaan.

        HS: Veronkiertäjien syytesuoja saa täystyrmäyksen oikeustieteilijöiltä

        http://www.ess.fi/uutiset/talous/2015/10/22/hs-veronkiertajien-syytesuoja-saa-taystyrmayksen-oikeustieteilijoilta

        "Hallituksen suunnittelema syytesuoja verottajan ulottumattomiin varoja sijoittaneille saa täyden tyrmäyksen lainoppineilta, uutisoi Helsingin Sanomat".

        Hallituksen esittämä syytesuoja veronkiertäjille saa täystyrmäyksen

        http://www.hs.fi/talous/a1445400568791?ref=hs-art-new-#1

        Perustuslakivaliokunnan kuulemat oikeustieteilijät arvostelevat ankarasti hallituksen suunnitelmaa "tehokkaasta katumisesta"


      • SSS-talousrosvot
        VerorikollistenSSSuomi kirjoitti:

        Näkökulma: Talousrikollisten parhaat kaverit - nyt hallitus aikoo pelastaa veronkiertäjät

        Kolme ässää - talousrikollisten parhaat kaverit

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102120539667_uu.shtml

        Hallitus haluaa antaa veronkiertäjien rikokset anteeksi.

        Kolme ässää tarjoaa talousrikollisille kolmen suoraa. Jo on Sipilällä, Stubbilla ja Soinilla hymyt herkässä, hyväveljeä tässä autetaan.

        HS: Veronkiertäjien syytesuoja saa täystyrmäyksen oikeustieteilijöiltä

        http://www.ess.fi/uutiset/talous/2015/10/22/hs-veronkiertajien-syytesuoja-saa-taystyrmayksen-oikeustieteilijoilta

        "Hallituksen suunnittelema syytesuoja verottajan ulottumattomiin varoja sijoittaneille saa täyden tyrmäyksen lainoppineilta, uutisoi Helsingin Sanomat".

        Hallituksen esittämä syytesuoja veronkiertäjille saa täystyrmäyksen

        http://www.hs.fi/talous/a1445400568791?ref=hs-art-new-#1

        Perustuslakivaliokunnan kuulemat oikeustieteilijät arvostelevat ankarasti hallituksen suunnitelmaa "tehokkaasta katumisesta"

        Kolme ässää - talousrikollisten parhaat kaverit

        http://static.iltalehti.fi/uutiset/20540809_uu.jpg

        Kolme ässää tarjoaa talousrikollisille kolmen suoraa. Jo on Sipilällä, Stubbilla ja Soinilla hymyt herkässä, hyväveljeä tässä autetaan.

        Kasper, Jesper ja Joonatan – kolme iloista rosvoa


      • SSSVeronkiertäjänAsialla
        VerorikollistenSSSuomi kirjoitti:

        Näkökulma: Talousrikollisten parhaat kaverit - nyt hallitus aikoo pelastaa veronkiertäjät

        Kolme ässää - talousrikollisten parhaat kaverit

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102120539667_uu.shtml

        Hallitus haluaa antaa veronkiertäjien rikokset anteeksi.

        Kolme ässää tarjoaa talousrikollisille kolmen suoraa. Jo on Sipilällä, Stubbilla ja Soinilla hymyt herkässä, hyväveljeä tässä autetaan.

        HS: Veronkiertäjien syytesuoja saa täystyrmäyksen oikeustieteilijöiltä

        http://www.ess.fi/uutiset/talous/2015/10/22/hs-veronkiertajien-syytesuoja-saa-taystyrmayksen-oikeustieteilijoilta

        "Hallituksen suunnittelema syytesuoja verottajan ulottumattomiin varoja sijoittaneille saa täyden tyrmäyksen lainoppineilta, uutisoi Helsingin Sanomat".

        Hallituksen esittämä syytesuoja veronkiertäjille saa täystyrmäyksen

        http://www.hs.fi/talous/a1445400568791?ref=hs-art-new-#1

        Perustuslakivaliokunnan kuulemat oikeustieteilijät arvostelevat ankarasti hallituksen suunnitelmaa "tehokkaasta katumisesta"

        Kansanedustaja vertasi veronkiertäjien syytesuojaa pankkiryöstäjiin: "Kadut, vapautetaan ja saat vielä ryöstösaalin päälle"

        http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_vertasi_veronkiertajien_syytesuojaa_pankkiryostajiin_kadut_vapautetaan_ja_saat_viela_ryostosaalin_paalle/8400989

        Kim Lindström lyttää hallintarekisterin: "Puolitotuuksia, jopa valheita"

        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/kim lindstrom lyttaa hallintarekisterin quotpuolitotuuksia jopa valheitaquot/a1070972

        http://www.nordnetblogi.fi/uusi-yritys-hallintarekisterien-puolesta/20/10/2015/


    • Ihminenoneläin

      EK, oikeutta ihmisille, oikeutta eläimille

      "Oikeutta eläimille -yhdistyksen Kimmo Muurinen sanoo Iltalehdelle, ettei yllättynyt eläinten kohtelusta: kun tuotantoeläimet joutuvat teollisuuden raaka-aineeksi, eläinten kohtelussa tapahtuu ylilyöntejä", Kun pienipalkkaiset tuotantoihmiset joutuvat teollisuuden raaka-aineeksi, tapahtuu ylilyöntejä.

      Eiköhän Kepun ja Kokomustan SSS-EK SSSuomessa pian salakuvanneet aktivistit ole metsästettävinä ja tuomittavina. Yrittäjyydelle on annettava tukea ja ymmärrystä että se luo työpaikkoja.

      Aktivistien salavideot paljastavat: Teuraseläimiä hakataan järjestelmällisesti
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620562011_uu.shtml

      Paljastus: Eläimiä käsitellään julmasti useissa teurastamoissa
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1445840319105.html

      Teurastamo järkyttävistä videoista: "Suhtaudumme asiaan vakavasti"
      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620564978_uu.shtml

      Teurastamon työntekijän törkeä teko tallentui salakameralle – video ei herkille
      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195003439964/artikkeli/teurastamon tyontekijan torkea teko tallentui salakameralle video ei herkille.html

      Oikeutta eläimille -järjestö: Näin salakamerat saatiin teurastamon tiloihin
      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195003441899/artikkeli/oikeutta elaimille -jarjesto nain salakamerat saatiin teurastamon tiloihin.html

      MOT:ssa tänään karua videomateriaalia – “Eläimiä hakataan ja revitään suomalaisissa teurastamoissa”
      http://www.mesta.net/motssa-tanaan-karua-videomateriaalia-elaimia-hakataan-suomalaisissa-teurastamoissa/

    • AlexUbergood

      Suomessa kaikki omaisuus on suomenruotsalaisilla. Kaikki suomalaisten ongelmat johtuu siitä. Pakkoruotsia pitää vastustaa arjen joka tasolla.

      Suomenruotsalaiset eivät halua maksaa palkkoja, vaan viedä rahansa veroparatiiseihin. Omistajat sitten asuvat mukavasti etelässä.
      Pakolaisista he saavat halpatyövoimaa. Suomalaisista ei välitetä.

      • AhneetOmistajat

        Varakkain 10% suomalaisista omistaa suomalaisten varallisuudesta 45% ja köyhempi puolikas (50% suomalaisista) vain 6% suomalaisten varallisuudesta. Ja veronapina on tämän rikkaimman kymmenen prosentin kohdalla suuri, maksavat muka liikaa veroja, vaikka heidän varallisuutensa lähestyy 50%:a suomalaisten varallisuudesta samalla kun köyhempi puolikas suomalaisita köyhtyy samaan tahtiin. Nyt sitä veronmaksukunniavelkaa hoitamaan mars, mars!


    • IsoDkiittää
    • EKkiittääjakuittaa

      Taas yritetään yhteiskunatsopimuksella jäätä, paljonko duunari on valmis leikkaamaan yksipuolisesti itseltään omistajan lisäosinkojen takia.

      • Hyvä arvio kirjasta "Ostettua aikaa":

        "Tukea politiikalleen kirjan teeseistä saavat ne vasemmistolaiset ja myös nationalistiset tulkinnat, jotka ovat rankimmin uusliberalismia, nykymuotoista Euroopan unionia ja eurovaluutan säilyttämistä vastaan sekä suhtautuvat kriittisesti pääoman ohjaamaan kansainvälistymiseen."

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14092158/ostettua-aikaa


    • Ei_mitään_järkeä

      Lait tehdään rikkaille ja kaikki edut maksimoidaan rikkaille verotuksesta lähtien.
      Oikeutta et saa missään asiassa enää Suomessa.

      Suomi on kuollut ja muuttunut pikku Amerikaksi missä tavis on napanöftää.
      NATO:n kun vielä mennään niin Suomi pojat joutuvat rintamalle jenkkien sotiin ja maksut nousevat erittäin suuriksi.

      TTIP sopimus kun tulee niin Suomeen voi tuoda kiinalaisia työmiehiä sikäläisin palkkaehdoin vaikka tuhansia vuokrafirmoihin orjiksi.

      Vieläkö kiinnostaa poliitikkojen paskapuheet vai olisiko jo yleislakon aika?

    • EKokkaremafia_toimissaan

      EUROiSTOLIITON loiskapitalismi

      Sosiaalikapitalismi eli loiskapitalismi yksityistää pankkien, suursijoittajien ja suuryritysten voitot, mutta sosialisoi tappiot, kulut ja ympäristörikokset yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille. Miksei pankin johto koplaisi kavereille miljoonaluottoja ilman vakuuksia kunnon järjestelypalkkioin kun tappiot voi sosialisoida kuitenkin. Sosiaalikapitalismi/ kapitaalikommunismi EUROiSTOLIITOSTA pois ja firmat ottamaan vastuu tekemisistään mm. holtittomasta luototuksesta.

      Saksassa muhii Euroopan pankkipainajainen – "Ei voi antaa mennä nurin"
      http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/07/07/saksassa-muhii-euroopan-pankkipainajainen-ei-voi-antaa-menna-nurin/20167250/170
      "Liian suuri kaatumaan virheisiinsä - Tappiot sosialisoitava yhteiskunnalle, kansalle ja veronmaksajille".

    • Korjataan

      Sipilä ja Trump on yhden prosentin asialla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4874
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3207
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1355
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1176
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      858
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      855
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      478
      690
    Aihe