Oikeisto syö hyvinvointivaltion

HyvinvoinninKuppaus

Oikeisto kuppaa anheuksissaan hyvinvointivaltion tyhjäksi, siinä missä muutkin kansallisvaltiot. Hyvinvointivaltioon ei ole muka varaa, mutta siitä huolimatta porvarihallitukset ovat junailleet Suomelle valtionvelkaa rajusti. Ensin Esko Ahon porvarijohtoinen hallitus nosti Suomen valtionvelkaa vajaa 50 miljardia euroa. Lipposen I ja II SDP-johtoiset hallitukset saivat tätä valtionvelkaa laskettua reilusti, mutta jo Vanhasen II -hallitus sekä Kiviniemen kepuporvarijohtoiset hallitukset aloittivat taas valtiovelan noston, ja Jyrki Katainen repi potin yli 50 miljardin euron revityksellä valtionvelkaan, joka olikin sen jälkeen n. 100 miljardia euroa.

Jännää että porvarien johdossa valtionvelka kasvaa kohinalla, vaikka he leikkaavat julkisia hyvinvointipalveluita mm. sosiaaliturvaa, terveydenhuoltoa, koulutusta ym. Mihin se velkaraha siis oikein menee, no tietenkin rikkaiden ja hyväosaisten tukemiseen ja valtion pilkkahintaan hyväveljille myymän valtionomaisuuden tappioiden piilotteluun.

Sosiaalikapitalismi eli finanssikapitalismi yksityistää suurpelurien voitot, mutta sosialisoi tappiot eu-kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Suuri pyramidihuijaus jota testattiin ensin Suomessa 90-luvun pankkikriisissä, ja kun huomattiin että kansa todella maksaa pankkien holtittoman luotonannon, sitä laajennettiin koko eu-tasolle. Tällä varallisuuden uusjaolla eu-oikeiston hyväveljet jakavat valtionomaisuuden pilkkahintaan toisilleen kun maat saadaan ensin eurokriisillä velkoihin, ja ne joutuvat myymään valtionomaisuuden puoli-ilmaiseksi. Samalla saadaan hyvinvointipalvelut purettua, työehdot, palkat, eläkkeet ja sosiaaliturva alasajettua, jotta isännät saavat edullista työvoimaa.

Suuri kusetus joka menee läpi kun rahavallan omistama media sitä tarpeeksi toistelee.

Esko Ahon hallituskin joutui ottamaan 50 miljardia euroa valtionvelkaa peitelläkseen puoli-ilmaiseksi oikeiston omistajaluokalle myydyn pankkien pakkohuutokaupatun omaisuuden mm. yksityisten asuntoja ja yritysten kiinteistöjä ym. omaisuutta. Vaikka joku olisi maksanut niistä käyvän hinnan, pankit myivät alehintaan oikeistokavereilleen, ja roskalainat jäivät veronmaksajille ja niitä paikattiin suurella valtionvelalla. Näin finanssikapitalismi varastaa kavereilleen valtionomaisuutta ja jättää jälkeensä suuret valtionvelat, jonka takia hyvinvointipalveluita joudutaan alasajamaan.

Velanantaja (pankit) sosialisoi kommunismityyliin holtittoman luotonannon tappionsa kansan maksettavaksi. Oikea tapa olisi Islannin malli, jossa pankit maksavat itse virheensä. Jos pankki tai useampi kaatuu, niin voi, voi virheistä maksetaan. Ei niitä laiteta yhteiskunnan piikkiin. Pankeilla on 100 000 euron talletussuoja, jolla tavallinen tallettaja saa omansa pois.

Islannin malli oli oikea ratkaisu, ja nyt maa on taas iskussa, toisin kuin eurokriisimaat jotka ottivat kriisirahaa maksaakseen pankeille niiden omat kämmit, eli holtittoman luototuksen.

Finanssikapitalismi yksityistää pankkien ja suurpelurien voitot, mutta sosialisoi kommarityyliin tappiot kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Sitä oikeistolaista sosiaalikommunismia.

20

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaava.tässä

      Valtionvelka nousee porvarikaudella (kepu, kokkarit) ja laskee sdp-kausilla
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687861

      Yritykset saavat sosiaalitukia ihmisten työllistämisestä, siis rikkaita sosiaalipummeja.

      Ja 20% Suomen varakkaimmista saavat melkein yhtä paljon sosiaaliturvaa kuin 20% Suomen köyhimmistä, eli tulottomat, työttömät, työllistetyt, pätkätyöläiset ja matalapalkkalaiset. Ei ihme että työttömiä pitää nöyryyttää 9€/pvä ylläpitokorvauksella orjapalkkatyössä.

      Suomen rikkain 20% saa 17% Suomen sosiaalituista ja 20% köyhin osa suomalaisista (tulottomat, työttömät, pätkätyöläiset ym.) 25%. EI OLE ISO ERO varakkaimman viidesosan ja köyhimmän viidesosan sosiaalitukien kokonaismäärissä.

      Tässäkö syy miksi porvarihallitusjohdossa Suomen valtiovelka aina nousee hurjasti. Tällä rahoitetaan varakkaimman viidenneksen Suomalaista sosiaaliturvaa:

      --------------------------------------------------

      FAKTAT

      Valtionvelan kehitys 1980-2014. Lähde Velkakello.fi

      Linkki: http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-10807/kuvat/Nayttokuva_2015-02-13_kello_12.11.30.png

      Linkin takana olevassa graafissa valtiovelan määrä on käännetty euroiksi ja kyllä vaan Esko Ahon hallituksen aikana 1991-1995 on helvetinmoinen valtiovelan kasvukäyrä (lähes 50 miljardia euroa), joka tasoittuu vasta muutamaa vuotta myöhemmin, kun Lipposen ensimmäinen hallitus saa taas lainahanat kuriin. Kunnes taas Kiviniemen (kepu) ja Kataisen (kok) (50 miljardin euron nousu) nostavat valtiovelan oton ylös. Todellisuudessa tämä kasvukäyrä alkaa jo Vanhasen II hallituksessa 2009.

      Aho 26.4.1991 - 13.4.1995 Keskusta

      Lipponen 13.4.1995 - 15.4.1999 SDP

      Lipponen II 15.4.1999 - 17.4.2003 SDP

      Jäätteenmäki 17.4.2003 - 24.6.2003 Keskusta

      Vanhanen 24.6.2003 - 19.4.2007 Keskusta

      Vanhanen II 19.4.2007 - 22.6.2010 Keskusta

      Kiviniemi 22.6.2010 - 22.6.2011 Keskusta

      Katainen 22.6.2011 - 24.6.2014 Kokoomus

      Tarkista vaikka itse:

      Hallitukset aikajärjestyksessä:

      http://valtioneuvosto.fi/tietoa/historiaa/hallitukset-ja-ministerit/aikajarjestyksessa

      --------------------------------------------------

      No nyt selvisi syykin siihen, miksi valtionvelka nousee porvarijohdossa (Aho, Vanhanen, Kiviniemi, Katainen) Suomen varakkaimmalle viidesosalle annetaan lisää sosiaaliturvaa!

      --------------------------------------------------

      UUTINEN

      Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan sosiaalituet

      Linkki uutiseen: http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kreikka%20kuka%20nostaa%20sosiaalituet-38375

      "Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.

      Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

      Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu linkki: http://www.politico.eu/wp-content/uploads/2015/07/greecenontargetedspending.png

      Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

      Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

      Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

      Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikan on määrä tänä iltana keskiyöhön Suomen aikaa mennessä kertoa, millaisia leikkauksia se aikoo tehdä. Kreikkalaislehti Kathimerinin mukaan Kreikka aikoo tehdä 12 miljardin euron edestä leikkauksia kahden seuraavan vuoden aikana.

      Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa".

      --------------------------------------------------

      -- Uskomatonta että Suomessakin varakkain viidennes nostaa melkein yhtä paljon sosiaalitukia (17% tuista) kuin köyhin viidennes (25% tuista). No toisaalta multimiljonäärit Antti Herlin ja Björn Wahlroos saavat vuosittain 250 000 maataloustukeakin, ollen Suomen suurimmat tuensaajat.

      Australiassa sentään moraali pelaa ja varakkaimmat eivät nostele sosiaalitukia kuten tuen oikeat tarvitsijat, köyhin väestönosa.

    • tr7685

      Eurossa ei hyvinvointivaltiota voi olla, euro romuttaa sellaisen, se selitettiin jo 90-luvulla.

    • EKn_etukarnevaalit

      Omistajien jatkuvat etukarnevaalit

      Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson arvostelee kovin sanoin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen esittämiä toimia Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi.
      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/113221-li-andersson-ihmettelee-yli-35-mrd-eun-tulonsiirtoa-kuka-tasta-hyotyy


      -Esitetyt heikennykset iskevät todella kovaa vuorotyötä tekeviin ja julkisen sektorin työntekijöihin. Kärsijöitä yhdistää se, että he tekevät yhteiskunnan toimivuuden kannalta keskeistä työtä. Sellaista työtä, jota pitää tehdä ympäri vuorokauden ja viikon jokaisena päivänä. Kätilöiden ansiot laskevat yli 1800 euroa vuodessa, palomiesten yli 1500. Mutta kuka tästä palkanalennuksesta hyötyy, Andersson kysyy MTV:n nettikolumnissaan.


      Hän sanoo hallituksen esityksen tarkoittavan massiivista tulonsiirtoa työntekijöiltä yksityiselle sektorille.


      -Yhteensä kyseessä on yli kolmen ja puolen miljardin tulonsiirrosta yrityksille osinkoihin*****. Tämä samana vuotena, kun pörssiyhtiöiden omistajilleen jakamien osinkojen osuus yritysten tuloksesta ovat suurempia kuin koskaan Helsingin pörssin historiassa, Andersson kommentoi.


      Hän ihmettelee samalla hallituksen lupausta ”kymmenistä tuhansista uusista työpaikoista”.


      -Tämä lupaus ei perustu mihinkään. Se on samanlainen lupaus kuin mitä annettiin vuonna 2009 Kela-maksun poistamisen yhteydessä. Se oli yhteensä 800 miljoonan tulonsiirto omistajille*****. Samanlainen lupaus annettiin myös vuonna 2012, kun yhteisövero alennettiin 4,5 prosenttiyksikköä. Se vähensi myös verotuloja yhteensä noin 800 miljoonan verran ja omistajille taas 800 miljoonan euron tulonsiirto*****. Työpaikkojen kasvusta ei ole mitään takeita, on vain Sipilän toivo. Varmaa sen sijaan on, että työntekijöiden ansiot laskevat ja sen seurauksena kotimainen ostovoima heikkenee.

      Tämän lisäksi Suomen pääomaverotus on 5,5 miljardia euroa vuodessa alle EU-keskitason http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3368548/kevyt-paaomaverotus-vie-suomelta-55-miljardia-euroa , jos se olisi edes EU-keskitasolla SSS-porvarihallituksen ei olisi tarvinnut ottaa lisävaltionvelkaa taas 5,3 miljardia euroa. EU:n keskitasoon verrattuna kuluttaja ja palkansaaja maksaa saman verran enemmän. Siis taas 5,5 miljardin euron vuotuinen tulonsiirto omistajille *****.

      Ei siis tarvitse ihmetellä miksi Suomella menee huonosti suhteessa muihin EU-maihin, joissa ei tällaista epäsuhtaa ole työntekijöiden ja omistajien tulojen verokohtelun välillä.

    • näin.on

      Fakta juttu!

    • SSSurullista.mutta.totta

      Nimenomaan kokoomus ja kepu päähallituspuolueina ovat ottaneet valtionvelkaa. Esko Ahon ja Jyrki Kataisen pääministerikausina ennätyksellisesti molempien kausilla 50 miljardia euroa (Esko Ahon valtiovelka muutettu markoista euroiksi). Myös Matti Vanhasen kakkoshallitus ja Mari Kiviniemen hallitus kasvattaneet kunnolla valtiovelkaa, ja SSS-porvarihallitus jatkaa kasvattamista. Paavo Lipposen SDP-pääministerikaudella valtiovelkaa sentään laskettiin rajusti, joten turha väittää ja valehdella että SDP nostaisi valtionvelkaa. Kaiken lisäksi porvarihallitukset alasajavat hyvinvointisuomea ja peruspalveluja samalla kun valtionvelka kohoaa. Tämä selittyy sillä että kepu ja kokkareet kustantavat valtiovelan otolla hyväosaisten ja elinkeinoelämän sekä pääomapiirien veroaletta. Valtionvelka valuu siis hyväosaisten ja rikkaiden taskuihin samalla kun taviskansan asemaa ja palveluita huononnetaan.

      • KatsoFaktatTästä

        Kokoomuksen ja keskustapuolueen toteuttama oikeistolainen porvari/EK-amerikkalaispolitiikka velkaannuttaa Suomea koko ajan.

        Näin eri hallitukset ovat kasvattaneet Suomen budjettia ja velkaa

        http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_kasvattaneet_suomen_budjettia_ja_velkaa/7469358

        "Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna lähes 100 miljardiin euroon. Nykyisen taantuman aikana valtio on velkaantunut lähes samaa tahtia kuin 90-luvun laman aikana. Vuodesta 1990 valtion budjetti on yli kaksinkertaistunut".

        Graafi Budjetti / Valtionvelka:

        http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7469309.ece/ALTERNATES/w960/12_9 Budjetti_Velka.png

        Suomen valtionvelka nousee hurjasti aina porvaripääministerikausina eli kepun ja kokoomuksen päähallituspuoluekausina. Esko Ahon(kes), Matti Vanhasen II (kes), Mari Kiviniemen(kes), Jyrki Kataisen(kok), Alexander Stubbin(kok) ja nyt Juha Sipilän(kes) SSS-porvarihallituksen aikana. Rahat menevät elinkeinoelämän, pääomapiirien ja hyväosaisten taskuihin, sillä köyhiä kurjistetaan porvarijohdossa ja hyvinvointipalveluita leikataan. Usko faktoja äänestäjä, älä valheen toistamista!


      • Uskomatontabluffia
        KatsoFaktatTästä kirjoitti:

        Kokoomuksen ja keskustapuolueen toteuttama oikeistolainen porvari/EK-amerikkalaispolitiikka velkaannuttaa Suomea koko ajan.

        Näin eri hallitukset ovat kasvattaneet Suomen budjettia ja velkaa

        http://yle.fi/uutiset/nain_eri_hallitukset_ovat_kasvattaneet_suomen_budjettia_ja_velkaa/7469358

        "Suomen valtion velka kasvaa tänä vuonna lähes 100 miljardiin euroon. Nykyisen taantuman aikana valtio on velkaantunut lähes samaa tahtia kuin 90-luvun laman aikana. Vuodesta 1990 valtion budjetti on yli kaksinkertaistunut".

        Graafi Budjetti / Valtionvelka:

        http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7469309.ece/ALTERNATES/w960/12_9 Budjetti_Velka.png

        Suomen valtionvelka nousee hurjasti aina porvaripääministerikausina eli kepun ja kokoomuksen päähallituspuoluekausina. Esko Ahon(kes), Matti Vanhasen II (kes), Mari Kiviniemen(kes), Jyrki Kataisen(kok), Alexander Stubbin(kok) ja nyt Juha Sipilän(kes) SSS-porvarihallituksen aikana. Rahat menevät elinkeinoelämän, pääomapiirien ja hyväosaisten taskuihin, sillä köyhiä kurjistetaan porvarijohdossa ja hyvinvointipalveluita leikataan. Usko faktoja äänestäjä, älä valheen toistamista!

        Uskottava se on SSS-propakandasta huolimatta.


      • UKKsanoi

        "Jos nyt käytetään sanoja kapitalismi ja sosialismi, niin sanoisin, että kapitalistisemmaksi Suomi ei muutu, ei voikaan muuttua - sillä mitä siitä siinä suhteessa puuttuu? Nykyisellään se ei voi olla, sillä ajat muuttuvat ja me niiden mukana. Olen joskus puhunut sosiaalisesta kansanvallasta järjestelmänä, mihin olisi pyrittävä. Oletan, että siihen tulee sisältymään enemmän kuin nykyiseen yhteiskuntaamme piirteitä, joita pidetään sosialistisina syystä tai toisesta. Utopiat ovat utopioita, joita ei voi toteuttaa. Kommunismissa on vain se vakava vika, että sitä ei voida toteuttaa." (UKK)


      • Sosiaalitukiyrittäjyys
        UKKsanoi kirjoitti:

        "Jos nyt käytetään sanoja kapitalismi ja sosialismi, niin sanoisin, että kapitalistisemmaksi Suomi ei muutu, ei voikaan muuttua - sillä mitä siitä siinä suhteessa puuttuu? Nykyisellään se ei voi olla, sillä ajat muuttuvat ja me niiden mukana. Olen joskus puhunut sosiaalisesta kansanvallasta järjestelmänä, mihin olisi pyrittävä. Oletan, että siihen tulee sisältymään enemmän kuin nykyiseen yhteiskuntaamme piirteitä, joita pidetään sosialistisina syystä tai toisesta. Utopiat ovat utopioita, joita ei voi toteuttaa. Kommunismissa on vain se vakava vika, että sitä ei voida toteuttaa." (UKK)

        Sosiaalikapitalismi yksityistää voitot mutta sosialisoi palkanmaksun ja tappiot. Tukityö ja halpapalkkatyö on yrityksille suunnattua sosiaaliturvaa, sillä yhteiskunta ja veronmaksajat maksavat osan työntekijän palkasta, yritykset ottavat hyödyt ja voitot. SSS-porvarihallitus ja varsinkin kokoomus sekä kepu kannattavat tätä sosialismin muotoa.


    • SyyllisetVastuuseen

      Kuka tätä maata alasajaa, näkeehän tuon heidän päättömästä työstä..

      järki on kaukana koko hommasta...

      velkarahakin menee suoraa OSINGOJEN JAKOON....

      JONKA MAKSUMIEHINÄ ON KÖYHÄ KANSALAINEN...


      Porvarihallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen vuosikymmenien aikana
      http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1253820

    • KokomussstaValtiopetos

      "Tuottavien valtionyhtiöiden hävittäminen on ollut Kokoomuksen ideologinen valinta jota muut hallituksessa ovat myötäilleet. Sonera, Kemira, Outokumpu, Fortum, Rautaruukki, Neste, Finnair, Destia ja monet muut aiemin valtion kokonaan _yhtiöt olivat tuottavia_ kunnes johtopaikoille istutettiin Kokoomuksen ideologian omaavia johtajia jotka tekivät hölmöjä kauppoja ja saivat aiemmin toimineet firmat myyntikuntoon. Nyt sama tapahtuu valtion metsissa, Metsähallitus yhtiöitetään ja saadaan nopeasti näyttämään huonoa tulosta ja myydään mahdollisiman kauaksi Suomesta kuten muutkin valtionyhtiöt. Pohjavedet kai tulevat seuraavana...> "

      http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169024-suomalaiset-innovaatiot

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11791357/kuka-syyllinen-digitan-myyntiin-ulkomaille

      -

      "..Kymmenen vuoden aikana valtion omaisuus ja sen yksityistäminen tuotti valtiolle noin kaksi miljardia euroa vuodessa osinkoina ja myyntituloina. Ilman myyntiä valtion osinkotulot olisivat olleet kaksinkertaiset ja valtion omistuksen arvo olisi kaksi kertaa suurempi kuin ilman yksityistämistä. Tällaisen laskelman on esittänyt Jaakko Kiander. Yksityistäminen on laskelmien mukaan aiheuttanut valtiolle, eli suomalaisille noin 15 miljardin euron tappiot. Näissä laskelmissa ei ole mukana esim. Kemiran lannoiteteollisuuden myyntiä norjalaisella Yaralle. Siitä aiheutuva tappio on yksinään miljardiluokkaa."

      -

      "Mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen

      Juuri kaiken mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen on kaiken tavoitteena. Julkisen sektorin, kuntien ja valtioiden alasajo. Valta rahalle. EU on tässä projektissa hyvä työväline, kuten toisetkin vastaavat yhteenliittymät maapallolla. Samaa edistävät esimerkiksi järjestöt IMF, WB, WTO, bilderbergeistä ja vastaavista puhumattakaan.

      Yksi osa yksityistämiskampanjaa on valtion omaisuuden myyminen ja lahjoittaminen. Jostain syystä yleensä ulkomaille. Hulluin lahjoitus tapahtui norjalaisille, kun annettiin mitättömästä hinnasta Kemiran lannoiteteollisuus ja samalla miljardien arvoinen Soklin malmiesiintymä.

      Ostettiinhan tosin meille kalliilla myös ilmaa eli tarpeettomia taajuusoikeuksia Saksasta. Silloinen kykypuolueen vastuuministeri on nyt korkea-arvoinen valtion virkamies."

      http://maurinygard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171604-vapaakauppa-eu-euro-kaikki-puppua

      -

      Ulkolinja - Eurooppa myytävänä

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13877987/ulkolinja---eurooppa-myytavana

      ""Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

      Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

      Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

      Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

      Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

      Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

      Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattamiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

      Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

      Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteuttamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

      Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

      SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.

      Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi".

      • SystemLords

        Suomessa ei ole vaaleja. Washingtonin konsensuksen suurkannattaja Goldman Sachs -juutalaispankki määrää mitä Tieto Oyj saa laittaa vaalitulokseksi. On tärkeää että sama kokoomus-taho omistaa myös gallup-yhtiön jotta gallupit saadaan toivotun vaalituloksen mukaiseksi, silloin kun voidaan kusettaa.


      • FaktatVoiTarkistaa

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen

        .

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685134/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen

        .

        Esko Aho suurimpia syyllisiä Suomen velkaantumisee

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13665704/esko-aho-suurimpia-syyllisia-suomen-velkaantumisee

        .

        Suomen 90-luvun pankkikriisistä kaikki alkoi!

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13700891/suomen-90-luvun-pankkikriisista-kaikki-alkoi!

        .

        Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?

        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        .

        Oikeisto elää valtiovelan otolla - SDP vaihtoehto

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14022074/oikeisto-elaa-valtiovelan-otolla---sdp-vaihtoehto

        .

        Sosiaalikapitalismi eli finanssikapitalismi sosialisoi tappionsa

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689436/sosiaalikapitalismi-eli-finanssikapitalismi-sosial

        .

        Oikeisto syö hyvinvointivaltion

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689443/oikeisto-syo-hyvinvointivaltion

        .

        Valtionvelka nousee porvarikaudella (kepu, kokkarit) ja laskee sdp-kausilla

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687861/valtionvelka-nousee-porvarikaudella-ja-laskee-sdp-

        Kokkare kusettaa aina se on fakta, samoin kokkare velkaannuttaa maan aina, Suomen 100 miljardin euron valtionvelka on kokonaan kokkare ja kepu -porvaripääministerikausina otettu kun porvaripuolue on päähallituspuolueena, se kertoo jotain. Viimeksi Paavo Lipposen SDP-johtoinen hallitus laski valtionvelkaa kunnolla 90-luvulla, se oli valtionvelka jota Esko Ahon kepupääministerihallitus oli ottanut markoista euroiksi muutettuna 50 miljardia euroa, vain kokoomuksen pääministeri Jyrki Kataisen hallitus on päässyt samoihin järkyttäviin valtionvelanottolukemiin 50 miljardin euron valtiovelan lisäämisellä.


      • valuvatköyhiltärikkaille

        62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä
        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1453079193352.html
        http://yle.fi/uutiset/maailman_62_rikkainta_omistaa_saman_verran_kuin_puolet_maapallon_vaesta/8602895
        http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453083755901

        "Maailman superrikkaista lähes puolet on Yhdysvalloista.

        62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä, kertoo hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam.

        Rikkaimpien omaisuus on noussut 44 prosenttia vuoden 2010 jälkeen, kun taas 3,5 miljardin köyhimmän ihmisen omaisuus laski 41 prosenttia.

        Maailman 62 rikkaimman ihmisen varallisuus nousi vuosien 2010–2015 välillä yli puoli biljoonaa dollaria. Köyhin puolikas menetti samaan aikaan biljoonan omasta varallisuudestaan.

        Kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamin tuoreen raportin mukaan maailman rikkaat jatkavat rikastumistaan, ja köyhät köyhtymistään.

        Superrikkaista lähes puolet on Yhdysvalloista. Eurooppalaisia on 17, ja loput tulevat esimerkiksi Kiinasta, Brasiliasta, Meksikosta, Japanista sekä Saudi-Arabiasta.

        Rikkaimman prosentin omaisuus on yhtä suuri kuin koko muun maailman ihmisten yhteenlaskettu omaisuus.

        Myös tuloerot rikkaimpien ja köyhimpien välillä kasvavat raportin mukaan. Köyhimmän viidenneksen tulot kasvoivat tuskin lainkaan vuosien 1988–2011 välillä. He elävät äärimmäisen köyhyysrajan alla eli alle noin 1,7 eurolla päivässä.

        Sen sijaan rikkaimman kymmenyksen tulot nousivat 46 prosenttia.

        Veroparatiisit yksi syy

        Oxfamin mukaan suurin syy eriarvoisuuden kasvamiselle on rikkaiden verovälttely.

        – Maailman johtajien huoli eriarvoisuuskriisin pahenemisesta ei ole toistaiseksi muuttunut konkreettisiksi teoiksi. Maailmasta on tullut paljon eriarvoisempi paikka, ja trendi kiihtyy, Oxfam Internationalin toimitusjohtaja Winnie Byanima toteaa.

        Oxfam julkaisi raporttinsa ennen Davosissa järjestettävää Maailman talousfoorumin kokousta".


      • SSS_Oligarkit

        - kansan ja valtion omaisuutta on myyty halvalla ja paljon.

        ( esko seppänen on koonut parhaat palat kirjaansa - löytyy kirjatosta...kannattaa lukea se )

        Halvalla on haaskattu hyvää omaisuutta. Ja samalla työpaikkoja. Tulot on käytetty syömävelkaan ja rikkaiden ylisuurien etujen ylläpitoon ja maksuun.. Se on hölmöläisten touhua. Vastuussa ahneet, kokoomus-kepu-sdp-vihreät.

        Ja luulen että lahjontaa on ollut, ei ne muuten olisi noin typerä kauppoja tehneet !!!!

        Sankarina suomessa esiintyy mm ahne wahlroos, - jonka rikkauden tausta on halvalla saatu sampo,, vakuutus yhtiön omiin käsiin keinottelu...( siitä on hyötynyt kulisseissa moni muukin maksettu päättäjä... ). Lakisääteiset vakuutukset , siis pakko sosialismi, on sen pääoman tausta... - yhteinen omaisuus siirtyi yksiityisiin käsiin halvalla !!!! - Se on aitoa

        oligarkki, touhua, kuin venäjällä, jossa ne roistot ryösti kansan omaisuudet...!

        Lähde: http://keskustelu.suomi24.fi/t/11791357/kuka-syyllinen-digitan-myyntiin-ulkomaille


    • Hyvä arvio kirjasta "Ostettua aikaa":

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14092158/ostettua-aikaa

      "Tukea politiikalleen kirjan teeseistä saavat ne vasemmistolaiset ja myös nationalistiset tulkinnat, jotka ovat rankimmin uusliberalismia, nykymuotoista Euroopan unionia ja eurovaluutan säilyttämistä vastaan sekä suhtautuvat kriittisesti pääoman ohjaamaan kansainvälistymiseen."

    • PohjatonSSSAhneustalous

      SSS-porvarihallitus leikkaa Suomen EK-politiikalla hengiltä. Suurimman veronmaksajaporukan eli työläisten tulojen leikkaus pakkolakien tai yhteiskuntasopimusleikkausten avulla laskee ostovoimaa joka hidastaa talouden pyöriä ja vähentää verotuloja. Hyödyt menevät elinkeinoelämälle ja omistajille, pääosin jo nyt varakkaille. He eivät osta sen enempää kuin pieni- ja keskipalkkaiset joiden tuloista suurin osa menee kulutukseen, varakas siirtää suuren osan ulkomaille osakkeisiin ym. jotka eivät hyödytä kotimaan kauppaa tai valtiota. Rikas, keskituloinen ja köyhä ostavat yhden pesukoneen, yhden kännykän, yhden sohvan, saman verran leipää tai lihaa päivässä. Ja vaikka se varakas ostaa hieman kalliimpia luxustuotteita, ne kymmenet-sadat-tuhannet duunarit ostavat kymmeniä tai satoja kappaleita hieman edullisempia malleja, joista kasvaa paljon, paljon suurempi kulutustulovirta yrityksille. Kepuli Juha Sipilän ja kokkare Alexander Stubbidon ideologinen sota menee järjen yli. Onneksi edes AY-liike laittaa kampoihin stubbidoa leikkaustalouspolitiikkaa jossa työntekijöiltä ja työttömiltä sekä pieneläkeläisiltä siirretään rikkaiden omistajien jo täysiin taskuihin (SSS-hallitus = anti-RobinHood). Ja tänä vuonna tulossa 11 miljardin jättiosingot omistajille Suomessa, vaan ei riitä ja porukkaa heitetään kilometritehtaalle kiihtyvään tahtiin.

      • 12.vuotta.alamäkeä

        Porvarijohdossa SSSuomea on viety 12 vuotta konkkaan. Porvarijohdossa on tehty 100 miljardia valtionvelkaa, viimeksi Paavo Lipposen hallitus joskus 90-luvulla laski kunnolla kahtena kautenaan Esko Ahon 50 miljardia euroa (muutettu markoista) kasvattamaa valtionvelkaa. Vain kokoomusjohdossa Jyrki Kataisen pääministerikaudella on tehty Suomen historiassa enemmän 50 miljardia euroa. kepun Matti Vanhasen ja Mari Kiviniemen johdossa kasvatettu myös kunnolla mutta ei sentään näin pahoin. Ja taas SSS-porvarihallitus nostaa valtionvelkaa yli 5 miljardia euroa.


      • A.Stubbido

        bangladeshissa elintaso on kohdallaan kun ihmisiä on tarpeeksi ja näin myös työntekijöitä riittää. suomeen pitäisi saada vähintään saman verran ihmisiä.


      • Tuhokapitalistien leikkauspolitiikka estää vähähiilisen infratruktuurin vaatimat julkiset investoinnit. Samaan aikaan tuhokapitalistista ja ilmastonmuutosta edistäviä tuotantolaitoksia tuetaan julkisista varoista. Talvivaarasta alkaen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      330
      3081
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      109
      2288
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      196
      1620
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1407
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      941
    Aihe