Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ne yrittää hyötyä

audibmwmersu

Kun olin seurustellut tyttöystäväni eli nykyisen vaimoni kanssa muutaman kuukauden, menin tapaamaan hänen vanhempiaan.

Siellä olikin tuollaiset yli 60-vuotiaat anoppi ja appi, jotka mielin kielin kohtelivat minua, kun kuulivat että olen autokorjaamossa korjaamopäällikkönä.

Appiukko kyseli ja tenttasi minua autoista ja niiden korjaamisesta. Sitten hän tietysti ehdotti että katsoisin hänen autoaan. Sanoin, että jos siinä on vikaa, varaa aika korjaamolta.

Parin päivän päästä appiukko tulikin autonsa kanssa korjaamolle, ja sanoi että minä olin luvannut korjata sen auton ilmaiseksi. Mitään sellaisesta ei oltu edes keskusteltu, mutta ukkopaha ei sitä meinannut uskoa. Lähti kuitenkin pois, ja oli heti soittanut tyttärelleen, siis tyttöystävälleni, että sun pitää jättää tuollainen retku kun se ei tulevia sukulaisiaan auta.

Tällaisia loiseläjiä sitä tapaa milloin missäkin.

8

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 151617

      Huh huh, sen ymmärrän jos korjauksesta olisi sovittu, appiukko olisi hankinnut osat ja maksaisi sinulle edes jotakin..Mutta että näin.. aikamoista hyväksikäyttöä!

      • Zweisprachige

        Ja vielä aloittajan työnantajan tiloissa, ajalla ja välineillä! Huh-huh! Varmaan tyttöystävääsikin nolottaa isänsä käytös. Ehkä jommallakummalla tyttöystäväsi vanhemmista on sellainen ammatti, että voit halutessasi antaa samalla mitalla takaisin. Ehkäpä kuitenkaan ei ole viisasta vajota samalle tasolle...

        Olen kieltenopettaja ja sukulaiseni kyselevät minulta usein jotain käännöksiä tai muuten ammattialaani liittyviä asioita. Autan kyllä mielelläni - ihan siksi, että kielet ovat minulle eräänlainen intohimo ja harrastus. Vuosikymmenien mittaan olen näillä auttamisilla tienannut 50 markkaa, enkä enemmästä välittäisikään. Tilanne on tietysti ihan toinen sen vuoksi, että minä en käytä työnantajani aikaa enkä välineitä eikä minulla ole lisätienestin tarvetta.

        Siskoni mies on lääkäri. Eräässä sukutapaamisessa toisen siskoni puoliso alkoi kertoilla hänelle jostakin vaivastaan, jolloin lääkäri pyysi häntä riisumaan alushoususilleen, että voi tutkia. Ei se vaiva sitten tutkimisen arvoinen ollutkaan. ;-)

        Varmaankin monissa suvuissa, perheissä ja kaveripiireissä hyödynnetään kunkin erityisosaamista. Se pitää aina perustua vapaaehtoisuuteen ja tapauksesta riippuen myös maksu on ainakin toisinaan paikallaan.


    • juhannussalkov

      Koiruus. Se on suurvääryys...

    • jnhb

      Juuri näin, itsekin sain monesti pyyntöjä omaan alaani olevissa kysymyksissä vapaa-ajallani. Työni on vaitiolo velvollisuuden piirissä tiukalla otteella, joten en voinut jakaa tietoja koskaan näille anojille.
      Joku oli jopa soittanut äidilleni asiasta ja vanhana ihmisenä hänenkin oli hyvin vaikea ymmärtää, että en ole kertonut pyydettyjä tietoja ja monia muitakin ilkeyksiä on tullut.

      Saatan hyvin ymmärtää, että ei kovin mielellään lähdetä pitämään ilmaista praktiikkaa tai korjaamoa tai vastaavaa tiedon jakelua. Sehän on tavallaan toimintaa työnantajaansa vastaan, mielestäni ei edes läheisten sovi odottaa ilmaista palvelua. Myöskin vastuullisuus asia tulee esiin, sillä eihän monellakaan ole vakuutusta kattamaan vapaa-ajalla tehtyä työtä, jos sattuukin jokin paha juttu.
      Moni loukkaantuu kun toinen ei voi toimia, mutta asiat eivät ole niin yksiselitteisiä.

    • lotakainen

      Olisit voinut hoitaa ton asian sivistyneemminkin. Olisit sanonu että et voi tehdä sitä työaikana ja työnantajan tiloissa mutta katot sitä autoa sitten omalla ajalla hänen kotonaan.
      On ittestään selvää että suvussa autetaan toisiaan niin paljon kuin mahdollista ja se on ainakin meidän suvussa itsestään selvää. Mutta täällä näkyy olevan näitä ihmisiä jotka on sitä mieltä että kaikesta täytyy maksaa. Miellä ei rahaa käytetä perheen ja suvun kesken vaan jokainen auttaa niin paljon kun oma taito riitää. Sillä sehän se on paras vakuutus se oma perhe ja suku. (Mikä meille on sama-asia).

      • audibmwmersu

        Miksi minun pitäisi korjata appiukon autoa ilmaiseksi? Enhän edes omista sitä korjaamoa, jonka palveluksessa olen.

        Tämä appiukko on varsinainen siipeilijä ja loiseläjä, muiden tyttärien miehet ja yhden pojan avovaimokin ovat saaneet siitä kokemuksia.


      • MitäMieltä
        audibmwmersu kirjoitti:

        Miksi minun pitäisi korjata appiukon autoa ilmaiseksi? Enhän edes omista sitä korjaamoa, jonka palveluksessa olen.

        Tämä appiukko on varsinainen siipeilijä ja loiseläjä, muiden tyttärien miehet ja yhden pojan avovaimokin ovat saaneet siitä kokemuksia.

        Tässä näkee miten itsekkäät ihmiset toimivat. Miksi auttaa ilmaiseksi?! Yhteisöllisyys-henkeä 0 %!

        Jos mulla olisi tuollainen poikaystävä, niin kertoisin kyllä pettymykseni häneen. Jos tilanne ei korjaantuisi, niin mies kiertoon!

        Auton vilkaisu ei olisi vaatinut paljon. Ja pelisilmä ihan kateissa. Jos olisit fiksu, niin olisit osannut lopulta hoitaa homman tuottoisaksi sun työnantajallekin.

        Järkyttävää miten junttia porukkaa! Taitaa olla kaupungin ja suurlähiöiden kasvatteja nämä "8-16 ja ilman rahaa ei tipu apua" -ihmiset. Ei tietoakaan me-hengestä ja auttamishalusta.

        En kannata harmaata taloutta, mutta auttaminen "perheen kesken" olisi suotavaa. Sitähän tekevät maamme päättäjätkin.


    • pidäpuolesi

      Oli appiukkoehdokkaalta törkeää väittää, että olit ilmaiseksi luvannut korjata. Eihän sitä ilmaisia korjauksia ole kenellekään jaella.
      Jos appiukkoehdokkaan on nähnyt vain kerran, niin ei siinä vielä mitään pysyvämpää sidettä ole syntynyt.

      Kannattaa kyllä seurata, millaisen kuristavan napanuoran varassa tyttöystävä elää, että kestätkö sellaista pidemmän päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe