Geenit vs. psyyke kehonrakennuksessa

Psyyke100pros

geenitratkaiseekaiken kirjoitti:

"Mikään ei ole tyhmempää kuin treenata lihaksia ns. "tosimielessä", mikäli ei omaa lahjoja. Aivan sama kuin yrittäisi opetella laulamaan, vaikkei ole minkäänlaista musikaalisuutta. Tai piirtämään ilman minkäänlaista hahmotuskykyä.

Valitettavasti lihasharjoittelun lahjoja ei pysty analysoimaan yhtä helposti kuin vaikka musikaalisuutta (sen huomaa heti, jos joku ei osaa yhtään laulaa), vaan tulokset - tai oikeastaan niiden puutteet - huomaa vasta kuukausien jälkeen.

Kaikista ei ole vahvoiksi eikä lihaksikkaiksi. Tähän vaikuttaa kaikista eniten perimä. Jos suvussa on ollut todistetusti vahvoja miehiä, on todennäköistä että potentiaalia on tulla itsekin vahvaksi. Taas jos ei ole, salilla voi käydä vaikka 10 vuotta mutta tulokset jäävät laihemmaksi kuin lahjakkaammalla henkilöllä, joka on treenannut alle vuoden".

- Olen varma että Jari "Bull" Mentula, Utti "Hulkki" Hietala tai joku vastaava bodari sun kropassa treenaisi itsensä isoksi ja lihaksikkaaksi bodariksi. Psyyke on se kasvupohja, ei geenit.

19

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos.ei.ole.niin.ei.ole

      "Kaikista ei ole vahvoiksi eikä lihaksikkaiksi. Tähän vaikuttaa kaikista eniten perimä. Jos suvussa on ollut todistetusti vahvoja miehiä, on todennäköistä että potentiaalia on tulla itsekin vahvaksi. Taas jos ei ole, salilla voi käydä vaikka 10 vuotta mutta tulokset jäävät laihemmaksi kuin lahjakkaammalla henkilöllä, joka on treenannut alle vuoden".

      Täyttä luuserin sontaa!

      Monet, monet menneiden vuosien ammatibodaajat olivat nuoruudessaan luukeppejä tai ylipainoisia. Eli ei mitään sijaa bodauksessa jos katsoo pelkkää kroppaa. Kyse ei olekaan lahjoista, vaan oikeanlaisesta treenistä ja ravinnosta, sekä tietenkin psyykkisistä ominaisuuksita jotka mahdollistavat pitkäjänteisen, nousujohteisen harjoittelun vuosien ajan. ADHD-luonne ei jaksa harjoitella ohjelman mukaan pitkäjänteisesti, ei tosin moni muukaan tavisjamppa. Kaikista ei väkisin tule Mr. Olympiaa tai maailmanmestaria, mutta isolihaksinen bodaajan kroppa on jokaisen saavutettavissa oikealla treenillä ja ruokavaliolla sekä pitkäjänteisyydellä ja ns. periksiantamattomalla "munalla".

      • Faktaa

        Niin ja vaikka siis roinaamalla kehitys nopeutuu ja helpottuu, niin ilman ammattimaista erittäin kurinalaista ja intensiivistä harjoittelua ja ruokavaliota ammattilaisen lihaksistoa ei hankita edes roinilla. Luuletko että ns. bodaajat ruiskuttaisivat itseensä Synthenol ym. aineita jos pelkkä roinaaminen kasvattaisi lihaksia??? Naturaalikin saa hankittua bodaajaksi tunnistettavat suuret lihakset oikealla treenillä ja ruokaohjelmalla, tosin aineet helpottavat ja nopeuttavat prosessia, ja aivan massiivisimmalla tasolla ovat todennäköisesti edellytys. Classic Bodybuilding -lihaskokotasolle ainakin on mahdollista päästä ilman roinaamista.


    • psyyke100pros

      Jokaisen terveen ihmisen anatomia mahdollistaa Classic Bodybuilding lihasmassatason saavuttamisen ilman aineita. Ei siis kisoihin pääsyä, koska symmetrisyys, erottovuus ym. seikat vaikuttavat kisoissa pärjäämiseen, mutta saman kokoluokan lihaksiston. Treeni, lepo, ravinto vaikuttavat eniten, mutta vähintään yhtä tärkeä tekijä on psyyke joka pystyy viemään ammattimaisesti ja säännöllisesti ohjelmat läpi. Kisadieettiä ja rasvaprosentin laskemista muutamaan prosenttiin ei kestä kuin hyvin pienen osan psyyke, vaikka tarvittavan Classic Bodybuilding -tason lihasmassan olisi jo saavuttanut.

      • gmhc

        > Jokaisen terveen ihmisen anatomia mahdollistaa Classic Bodybuilding lihasmassatason saavuttamisen ilman aineita.

        En usko. Mun käsitys terveestä on ehkä vähän laajempi. Raja sairaan ja terveen välillä on häilyvä ja yleensä sairaus on tila, joka haittaa selviytymistä arjesta. Arjesta voi selviytyä hyvin ilman CBB-lihoja.


    • EiSterkkaa

      Tärkein psyykkinen ominaisuus on olla riittävän tyhmä. Viisas ymmärtää olla ottamatta steroideja, tyhmä ei ymmärrä. Tullakseen bodaajaksi pitää ottaa läjäpäin hormoneja, anabolisia steroideja montaa eri tuotetta, kasvuhormonia, insuliinia, clenbuterolia ja lisäksi etenkin kisavalmisteluissa piristeitä kuten amfetamiinia. Yksikään 'kova bodari' ei treenaisi ilman hormoneja.

      David Jacobs kertoi, että he Branch Warrenin kanssa dokasivat joka ilta, kun Warren ei valmistautunut kisoihin. Kevin Levrone piti kisojen välissä puolen vuoden taukoja treeneistä ja Dorian Yates treenasi max. 45min päivässä neljänä päivänä viikossa. Ei tuo nyt kovin raskaalta kuulosta, kun kyseessä on kuitenkin huippuammattilaiset.

      Eli ei se kova työ vaan tyhmä pää.

    • SyöOikein

      Uskoisin, menestyksellisessä bodauksessa on kyse 90%:sti ravinnosta. (Robby Robinson).
      Oikea ravinto oikeaan aikaan, on haasteellisempaa ja tuloksellisempaa pitkällä aikavälillä kuin painojen nostelu.

    • Viljokirjoittaa

      Vitsit kun joku voi olla pihalla. Kehonrakennus on 100%:sti geenit roina. Itse tajusin tämän alta 20v ja nyt vajaa 50v, reilu 30 vuotta näissä hommissa pyörineenä asia on vain vuosi vuodelta vahvistunut, vaikka ei se siitä enää juuri sen vahvemmaksi voi tulla.

      Surkeilla geeneillä voi tulla todella isoksi roinalla, mutta jos ei ole kehonrakennusgeenejä niin lavalla näyttää lähinnä vitsiltä.

      Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän alkaa arvostamaan komeaa atleettista vartaloa suurten lihasten sijaan:

      http://www.hotmencentral.com/paul_newman/paul_newman1.jpg
      https://shechive.files.wordpress.com/2010/07/eye-candy-paul-newman-4.jpg?w=500&h=401

    • yiev

      Pointti on, että löytää omalle fysiikalleen sopivan lajin. Esim. miehillä valittavana kehonrakennus, CBB tai shortsi sarja. Tai jotain ihan muuta urheilua.

      • Sji444

        Mielestäni shortsisarjassa ja CBB:ssä parhaimmin sijoittuvat pärjäisivät kyllä kehonrakennuksessakin jos ottaisivat kunnolla roinaa. Kyse on fysiikasta minkä on saanut, sitä ei pahemmin voi muutella, symmetriaa voi toki hakea. Jokaiselle kasvaa valtavat lihakset yhdistellä treeni - lepo - ravinto - roina.


    • Anonyymi

      mut ois siistii jos ei nosta niit tiettyi vaayimuksii mut silti haluu kilpailla

    • Anonyymi

      Jokainen terve ihminen pystyy, jos on vain halua ja kiinnostusta. Tuo ainainen geeneistä lässyttäminen on kateellisten sonnanjauhantaa.

      • Anonyymi

        mut veikkaan et 90kg ja 140,180,220 siin o natumaksimi ei voi nostaa mitää 180kg penkist tai 225 kyykyst tai 270kg maast ilam varusteit ja noi kireenä eri asia jos o joku 180kg ite mut ei sillokaa varmaa välttämät


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mut veikkaan et 90kg ja 140,180,220 siin o natumaksimi ei voi nostaa mitää 180kg penkist tai 225 kyykyst tai 270kg maast ilam varusteit ja noi kireenä eri asia jos o joku 180kg ite mut ei sillokaa varmaa välttämät

        mut suuri osa jää siihe 140 180 220 niiku maksimi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mut suuri osa jää siihe 140 180 220 niiku maksimi

        Nuo on ihan hyviä tuloksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo on ihan hyviä tuloksia.

        keskiverto saliharrasta saa astetta vähemmä eli melkee yht paljo joten ei oo ainekaa hirmu hyviä mut sanosi keskiverto


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo on ihan hyviä tuloksia.

        alottelijoille joo ja harrastille mut ei sellasille ketkäö o käyny salil vuosikymmenii niiku 10-30 vuotta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        alottelijoille joo ja harrastille mut ei sellasille ketkäö o käyny salil vuosikymmenii niiku 10-30 vuotta

        Kehitys hidastuu ihan naurettavan pieneksi alun jälkeen. Eli ei kannata ryhtyä bodariksi.


    • Anonyymi

      Geenit on suosituin tekosyy.

      • Anonyymi

        mut yks kuka ei oo ikin kehittny oikee paljo tulokset alle keskiverto mut pitkäjänteine ja sitkee eihä uttikaa ilma bulkkii nostanu niit ennätyksii ja utti roinaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1241
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1130
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1115
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe