Kun ollaan suhteessa pitäskö kulut panna tasan,,,?

mirgoles

Vai pitäiskö miehen maksaa ja osoittaa varallisuutta ja rakkautta maksamalla.. Ystävättäreni kertoi että hänen kavérilla on smmoinen rikas mies joka maksaa kaiken.. vihjaten..
Musta panoja ei voi kuitata maksamisella vaan raha ja rakkaus on eriasioita ja kulut puokkiin työssäkäyvillä..

18

122

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku_roti

      Kyllä ne kulut pitää maksaa puoliksi, vaikka olis työttömänä. Aika epäreilua, jos vaan toinen koko ajan maksaa ja raha on tiukalla...

      • Oikeudenmukaisesti

        Vielä epäreilumpaa jos työtön tai vähemmän tienaava maksaa puolet. Oikeudenmukaisessa versiossa kulut maksetaan siinä suhteessa mitä kumpikin tienaa, enemmän tienaava maksaa enemmän ja vähemmän tienaava vähemmän. Tähän tyyliin tosin tarttee osata matematiikkaa ja ihan vallan prosenttilaskua.

        Saattaa mennä monella sormi suuhun sen lisäksi että järki on jäässä.


    • Näinajattelen

      Itse ajattelen, että 30% netosta molemmilta samalle tilille. josta kaikki laskut maksetaan asumisesta jne....ja ruoat. Jos se ei riitä molemmat maksaa prosenteissa netosta saman määrän lisää. Jos tilille jää niin käytetään vaikka yhteiseen matkaan / remonttiin joka ei lisää asunnon arvoa. Muutoin toinen "rikkaampi" voi haluta luksus asunnon ja toiselle ei jää enää mitään käteen....
      Katsotaan mitä mies mieltä jos joskus saman katon alle mennään....

      • huijhaij

        "...molemmat maksaa prosenteissa netosta.."

        Joo ! Ja sitten jos on oikein ihku mies niin voi EHKÄ saada bonusta ja parisuhteen ns. plussapisteitä!
        Tilikirja pitää olla ja luotettava kirjanpitäjä! Mahtavaa !!!


    • varakkaanVaimo

      Minusta nämä raha asiat ovat täysin kahden ihmisen välisiä asioita! Minä asuin yksin 33 vuotiaaksi asti ja maksoin kaikki kulut yksin. Kun muutin yhteen nykyisen rakkaani kanssa, niin tilanne muuttui. Mieheni paljastui erittäin varakkaaksi. Hän haluaa maksaa elämisen kulut eli asumisen, ruuan ja isommat hankinnat. Itse maksan lähinnä oman puhelinlaskun ja omat henkilökohtaiset menot.

      Tämä on rakkauden lahja mieheltäni ja otan sen rakkaudella vastaan.. miksi en ottaisi? En näe siinä mitään väärää. En ole mennyt hänen kanssaan rahan takia. Suhteemme perustuu molemminpuoliseen rakkauteen ja saamme kumpikin toisiltamme ihania asioita.

    • 0901

      Ei sellaisesta asiasta kuin raha kannata tehdä suhteeseen kynnyskysymystä. Moleat maksavat omantunnon mukaan. Jos toisen omatunto ei koskaan kolkuta, niin suhdetta voi aina harkita udelleen.

    • cvbnmäölkjhg

      En pystyisi olemaan toisen elätettävänä, vaikka tämä olisi miten rikas. Ainut tilanne olisi ehkä sellainen, jos kumppani saisi ison (siis ison) lotto- tai muun voiton, niin sillä rahalla suostuisin elämään "siivellä". Mutta jos molemmat tienaa työllä rahaa, niin kyllä eläminen silloin minusta kuuluu maksaa puoliksi, vaikka toinen tienaisikin huomattavasti paremmin kuin toinen.

      • doommm

        Jos toinen tienaa 2000€ ja toinen 6000€ kuussa, ja vuokra on 1000€ (ja sen päälle kaikki muut kulut), eikö olisi reilumpaa, että paremmin tienaava osapuoli maksaisi vuokrasta edes hieman suuremman osuuden?

        Kuulostat pihiltä.


    • Olen aikoinaan ollut avoliitossa 7 vuotta, jossa molemmilla oli omat rahat. Minä olin lukiolainen, varusmies, raksan apumies, puotipuksu, opiskelija ja työtön. Avovaimo oli koko ajan töissä, joten hänen taloudellinen tilanteensa oli paljon parempi.

      En minä miehenä halunnut siipeillä, vaikka vaikeaa olikin. Etenkin, kun en saanut mm. asumistukea hänen tulojensa vuoksi. Myöhemmässä elämässäni olen tullut johtopäätökseen, että yhdessä asuessa molemmilla on hyvä olla sama elintaso. Jokainen päivä on ollut taloudellisten uhrausten arvoinen. Jos ei olisi, eroaisin.

    • keddu

      Toki treffeillä on herrasmiesmäistä ja romanttistakin kai jotenkin joskus maksaa puolesta, ja toki naisenkin... mutta suomessa kun ollaan niin nykyaikana suurimmassa osassa suhteista kulut menee puoliksi/maksukyvyn mukaan. Ehkä vain venäläiset ja virolaiset naiset odottaa että mies elättää ja kustantaa kaiken... ja ehkä jotkut yksittäiset isien pikkuprinsessat jotka on tottuneet saamaan aina kaiken haluamansa glitteripedillä tarjoiltuna.

      • tämäONtosi

        ryssät, siis venäläiset ja virolaiset opetetaan jo kotona naimaan mies jolla rahaa.
        noi kaikki itä-blokin ämmät ovat gold digger.
        pelkästään hyväksikäyttäjiä


    • Tätisinipunainen

      Eikö se ole aika reilua, jos kumpikin maksaa osansa. Itse en ainakaan voisi kuvitella eläväni miehen siivellä.

    • ÄrsyttääSiipeily

      Meillä kyllä mies elää ihan iloisesti siivellä, vaikka olen joskus sanonutkin että olisi hienoa jos hänkin maksaisi joskus jonkun laskun. Käymme molemmat töissä.

      No, on selvää että jätän miehen, koska tuo siipeily laskee arvostusta ihmisenä.

    • Hei,

      Ajattelen, että olennaista on se, molemmat puolisot voivat kokea tilanteen olevan reilu ja oikeudenmukainen. Mitään yhtä oikeaa mallia ei ole, joka toimisi kaikkiin parisuhteisiin. Ja toisaalta tapa miten kulut jaetaan voi myös muuttua sen mukaan, miten elämäntilanne muuttuu. Tärkeää on, raha-asioistakin pystytään keskustelemaan.

      Jos puolisoiden tulot ovat kovin eri suuruiset, useimmat luultavasti päätyvät siihen, että enemmän tienaava maksaa enemmän. Ja vastaavasti samansuuruisilla tuloilla mennään lähemmäs tasajakoa.

      Vilppu H.
      pappi

    • asiantarkastaja

      Köyhät riitelee rahasta ja rikkaat vielä enemmän!

    • miinustaeitule

      esimerkkinä. Asun kaverini kanssa eri kaupungeissa, ei olla edes oikea pariskuntakaan. Yhteiset kulut maksetaan silti puoliksi- ei joka erää erikseen, vaan siten että toinen maksaa kun ilmenee yhteisiä kuluja, toiselle joka viuluja on joutunut enempi silloiseen laittamaan- edellyttäen, että tosiaan on "kahden asiasta" kysymys. Toinen työssä, toinen työtön. Työssäkäyvä satsaa rahallisesti enemmän esimerkiksi ruokaan, ja omiin matkakuluihinsa kaverin luokse.
      Helpottaa elämää, kun on jakaantuvia kuluja! Paitsi- asumiset, mitkä kukin hoitaa itse, ja omat henkilökohtaiset kulunsa, kuten puhelinkulut, sähkönsä, vetensä... Tämä järjestely ei aseta ketään eriarvoiseen asemaan.

    • maksamalla

      Kulut n. tulojen suhteessa on reilu jako

    • piparminttuli

      No mikäs siinä jo mies haluaa maksaa kaiken ja on siihen varaa. Mutta jos suhde on avoliitossa tulee muistaa että se omistaa asian/tuotteen joka on sen maksanu ja kenen nimissä se on. Eli jos mies maksaa kaiken ja kaikki on hänen nimissään niin erotessa nainen lähtee tyhjinkäsin. Ei omista siis mitään taloudesta. Eikä hällä ole myöskään mitään taloudellista turvaa jos se maksava avopuoliso vaikka kuolee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3299
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3031
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2298
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      26
      1809
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1355
    Aihe