Missä vaiheessa luovuttaa/missä vaiheessa ei?

auttakaas

Elikkäs, missä vaiheessa olisi sopivaa ottaa yhteyttä eksään? Hyvinkin kivuliaan eron jälkeen.
Itse olen 27 vuotta nähnyt nainen, ja kyseinen mies vasta 22. Sen verran taustoista että hän oli/on hyvin kokematon, niin parisuhteissa kuin kaveri-missä tahansa suhteissa(kavereita ei hänellä oikein ollutkaan yhtään). Ennen minua hän seurusteli, noh sanotaanko teini-ikäisen tytön kanssa. Tämä suhde oli minun mielestäni todella epäterve(mutta kukin tavallaan). Suhteessa kyse oli lähinnä toisen omistamisesta ja kontrolloimisesta, uskon että tyttö suostui varmaan naiiviuuttaan tms. tällaiseen järjestelyyn. Nämä kaksi erosivat, koska tyttö petti ja jätti miehen jokatoinen viikonloppu, oli kuulemma muutenkin "ilkeä ämmä", en voi tietää.(tosin mielestäni on aivan päivänselvää, että orjana eläminen suhteessa herättää aivan varmasti vähintään jonkinnäköistä inhoa ja kenties raivokohtauksia)
Minä ja tämä eksäni aloimme seurustelemaan hyvin pian heidän eronsa jälkeen. Ja sen vaikutukset näkyivät kyllä.
Tyttö vinkui miestä takaisin vielä pitkään. Ja miehen oli alussa vaikeaa käsittää että muunlaisia suhteita voi ollakaan kuin heillä(BDSM-orjuus seurustelu?). Muutoin suhteemme eteni hyvin, harvoin olen tavannut ihmisiä joiden kanssa olisi yhtä paljon yhteistä. Ja hyvä luoja miten voikaan kaksi ihmistä olla niin rakastuneita. Suhde kesti vajaa vuoden, mutta oli hyvinkin intensiivinen. Niin paljon rakkautta, rakastamista.
Siirrytään eteenpäin lopun aikoihin. Noin muutama kuukausi ennen eroa, mies alkoi jättämään minua aivan käsittämättömistä tai muuten vaan triviaaleista syistä, mitää pahaa ei ollut tapahtunut. Nämä syyt olivat usein ristiriidassa toistensa kanssa, ja mies unohteli aina näitä, ja keksi jonkun uuden älyttömyyden tilalle. Asioistahan ei voinut ensin puhua kuin aikuiset, vaan aina piti jättää ensin, sitten tajuta virhe, ja palata yhteen. Nämä erot ilmaantuivat lähes poikkeukserra aina kun emme olleet nähneet vaikka pariin viikkoon. Sitten kun nähtiin niin mieli muuttuikin ja oltiin taas onnellisia ja muuttamassa yhteen ja ties mitä. Ei varmaan tarvinne mainita että kaikki tämä oli minulle helvetin traumatisoivaa, varsinkin kun olen elämässäni muutenkin varsin routaisen polun kulkenut, onnettomuuksia, suorastaan epäuskottava määrä itsestä riippumattomia kamaluuksia, ihan perheeseen asti. Mutta ei siitä sen enempää.
Täytyy mainita ettei miehellä ollut itselläkään pääkopassa aivan kaikki kohdallaan, hänen kertomansa mukaan hänellä oli jonkinlaisia mielenhäiriöitä. Ja nämä näkyivät kyllä ns.punaisina lippuina; eläinten kummallinen kohtelu, ailahtelevaisuus, välillä totaalinen tunnekylmyys, raivoisa ihmisviha, muiden tökerö kohtelu huvikseen, myöskin huvikseen aukominen ja haukkuminen täysin provosoimatta.
Viimeiset kuukaudet menivät loistavasti kun oltiin yhdessä, uskomatonta vaaleanpunaista hattaraa jne. Vaikka itse olin on/off-rääkkäyksen tuloksena luonnollisesti epävarma ja itkuherkkä.
Sitten eräänä päivänä, kun kaikki oli taas mennyt loistavasti, huomasin että mies näyttää kihisevän raivosta. Hän ilmoittaa että tää on nyt ero, saan kysytyksi vaivoin "Mitä?" Ja tästäkös hän innostui alkoi karjumaan aivan korvani juuressa. Haukkui minut maasta taivaisiin(rehellisesti en ollut tehnyt hänelle mitään pahaa, en silloin, enkä suhteen aikana). Mies jatkoi ja jatkoi sellaisten asioiden luettelemista joita tiedän hänen vihaavan itsessään, projisoi ne minuun. Hän ei tainnut kestää sitä mitä oli saanut aikaan. En ole ikinä nähnyt ketään yhtä psykoottisen raivon vallassa. Ja hän älysi lähteä ennenkuin ehdin soittaa poliisit.

Tästä on kulunut nyt vajaa pari kuukautta, enkä pysty elämään ilman häntä. En ole nähnyt häntä, en kuullut sanaakaan. En ymmärrä mitä tapahtui. Ja jäljelle jäi vain tyhjä puoli sängystä, jatkuva raastava ikävä. Jatkuvat fyysiset ja psyykkiset oireilut.
Puhdas, kauhu, paniikki ja lamaannus. En saa enää mitään aikaan, joka päivä odotan, että hän tulisi taas ovelleni, soittaisi, nukkuisi taas vieressäni, mitä tahansa. Mutta ei. En ole ikinä rakastanut ketään ihmistä/oliota yhtä paljon, vaikka takana on 7 vuoden suhdekin. Ja homma pahenee koko ajan, ajatukset menee synkemmän puolelle, itsetuhoisiksi. Ja päivät pitkät vain itken, mikään ei auta.
TIedän että tämä on typetää, minuahan tässä loukattiin verisesti. Mutta mitä on vielä tehtävissä? Osaisitteko auttaa. Rakastan häntä niin paljon, en voi päästää irti.
Pitäisikö minun ottaa yhteyttä? Miten? Milloin? En saanut mitään muuta kuin kammottavan päätöksen ilman mitään järkevää syytä, ja tarvitsen oikean selityksen. Minun on pakko nähdä hänet vielä. Mitä tehdä?

9

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teeoikeinnyt

      MIKSI OTTAISIT YHTEYTTÄ ????. Ei jumakauta, kaikista viisaimmin teet jos deletoit kaikki numerot ym millä edes pystyisit ottamaan yhteyttä ja fb:ssä estolistalle. Etkö tajua mitä sinulle tehdään ? Jatka omaa elämääsi ja etsi kunnon mies ja järkevä parisuhde. Itse olen miespuolinen henkilö ja en tosiaankaan katsoisi tuollaista tai edes miettisi yhteydenottoa. Sen verran omasta tilanteestani kerron että minua myös loukattiin parisuhteessani ja olin aivan järkyttävän rakastunut sen aikaiseen kumppaniini ja toivoin että ottaisi yhteyttä mutta ajan kuluessa tajunnut ettei yli pääse jos on tekemisissä ko henkilön kanssa. Raskasta se tulee olemaan mutta suomalaisella sisulla on menty paljon pahemmastakin ylitse. ALA ELÄMÄÄN OMAA ELÄMÄÄ KOSKA MEILLE ON SUOTU NIITÄ VAIN TÄMÄ YKSI AINOASTAAN, älä tulhaa sitä roikkumalla vääränlaisiin persooniin.

      • auttakaas

        "Etkö tajua mitä sinulle tehdään ?" -Suoraan sanottuna en, en 100% tarkkuudella. Perus hyväksikäyttöä, henkisesti heikoilla olevaa ihmistä on helppo rääkätä ja pompotella mielensä mukaan jne. Vai jotain muuta, esim. muokata minusta samanlainen komenneltava ihmisraunio kuin hänen teini eksästään? En tiedä. Tuo kommenttisi herätti kyllä ajatuksia, mikä on oma mielipiteesi, tai muiden?
        Ongelma on riippuvuus tästä ihmisestä, hänen rakkautensa oli liian hyvää ollakseen totta, jotenkin... Ja en kestä jos en saa tälle jonkinlaista päätöstä, järkevää syytä. Omat tunteeni järkyttävät minua helkkaristi, sillä ennen häntä olin maailman epäluuloisin ja tarkoin ihminen, mitä tulee esim. seurustelukumppanien valintaan. En käsitä mikä ihmeen kirous päälleni on langennut, että rakastan häntä silti, silti kaiken jälkeen, enemmän kuin mitään.


      • seeirakastasua
        auttakaas kirjoitti:

        "Etkö tajua mitä sinulle tehdään ?" -Suoraan sanottuna en, en 100% tarkkuudella. Perus hyväksikäyttöä, henkisesti heikoilla olevaa ihmistä on helppo rääkätä ja pompotella mielensä mukaan jne. Vai jotain muuta, esim. muokata minusta samanlainen komenneltava ihmisraunio kuin hänen teini eksästään? En tiedä. Tuo kommenttisi herätti kyllä ajatuksia, mikä on oma mielipiteesi, tai muiden?
        Ongelma on riippuvuus tästä ihmisestä, hänen rakkautensa oli liian hyvää ollakseen totta, jotenkin... Ja en kestä jos en saa tälle jonkinlaista päätöstä, järkevää syytä. Omat tunteeni järkyttävät minua helkkaristi, sillä ennen häntä olin maailman epäluuloisin ja tarkoin ihminen, mitä tulee esim. seurustelukumppanien valintaan. En käsitä mikä ihmeen kirous päälleni on langennut, että rakastan häntä silti, silti kaiken jälkeen, enemmän kuin mitään.

        Hyväksikäyttöä nimenomaan. Sä olet siihen niin tottunut, ettet halua edes ajatella että sua jotenkin hyväksikäytetään. Hän pompottaa sua miten sattuu ja sä annat tehdä niin kun niin kovasti rakastat. Hän käyttäytyy samoin sua kohtaan kuin entistäänkin kohtaan.

        Tiedätkö mitä? Se nuori mies ei rakasta sua. Ei yhtään. Jos rakastaisi, ei käyttäytyisi sua kohtaan noin. Ei ole rakastanut koskaan. Koko suhteen ajanhan teillä on ollut tuollaista ihme leikkimistä, teinimeininkiä. Se ole rakkautta hänen puoleltaan. Hän on vielä niin nuori suhun verrattuna, ettei tiedä miten ollaan ja seurustellaan ja etenkään miten rakastetaan. Miehet kypsyy yleensä hitaammin kuin naiset, psyykkisesti.

        Älä ota häneen yhteyttä. Poista numero. Poista hänet facebook kavereista yms. Onko sulla ketään jolle voisit puhua kokemuksistasi? Suosittelen ulkopuolista apua.


    • Gvji

      Haluatko ruumisarkkuun? Sinun täytyy alkaa rakastaa itseäsi enemmän kuin kuolemaa. Mies on vaarallinen! Luettelemasi piirteet vaikuttavat psykopaattisilta. Haluaisitko keskustella jonkun kanssa? Voithan jakaa täälläkin lisää tuntemuksiasi.

      Olen 30v nainen ja myös kulkenut routaisen polun. Osittain omaa hölmöyttä.

      Olen tajunnut, että kaipaan miehiltä ehkä ns. isällistä hyväksyntää. Olen luonteeltani kiltti ja ollut pari kertaa huonossa parisuhteessa. Toinen niistä meinasi viedä minut tahtomattani hautaan.

      Rakastuin narsistiin (ihan oikeaan sellaiseen) ja kaipasin niin kovasti läheisyyttä, että annoin kohdella itseäni huonosti. Tilannetta ei helpottanut se, että olin sitä ennen kokenut raskaita hetkiä jotka olivat vieneet henkisiä voimia. Väsyttäneet. Ennen eroa jouduin tilanteeseen, jossa mies kilahti minulle aivan yht'äkkiä. Hän retuutti ja kuristi. Sain huudettua apua ja naapuri hälytti poliisin apuun.

      Kaiken tuon jälkeen olin niin hämmentynyt tilanteesta, en voinut ymmärtää tapahtunutta. Kaipasin miestä vaikka hän oli meinannut tappaa minut. Kuukauden päästä otin häneen yhteyttä ja tapailimme.

      Kun muutama kuukausi myöhemmin hän kävi taas käsiksi, niin ymmärsin ettei mies muutu miksikään. Pelottavinta oli se, että kaikki oli vain minun syytäni hänen mukaansa. Sen jälkeen erosimme, mutta ikävöin häntä kaikesta huolimatta noin puoli vuotta!!

      Mitkään tunteet ei lopu hetkessä - ei kus*päihinkään. Ikävöinti on ihan luonnollista. Uskon, että sinunkin tapauksessa voi syy ikävään olla osittain siinä, että kaipasit toisen hyväksyntää, lämpöä, turvaa, tukea ja haluat ymmärtää mitä sinä teit väärin. Se on niin kalvava tunne!

      Toivottavasti ymmärrät, että et ole toiminut väärin. Yritit parhaasi, mutta valitettavasti toinen ei rakastanut sinua. Ei ainakaan turvallisella ja terveellä tavalla.

      Voin vannoa, että ikävä helpottaa! Se tunne menee ohi. Seuraavaksi saatat huomata pelkääväsi ja se on merkki siitä, että itsesuojeluvaistosi alkaa taas herätä. Pelkokin menee ohi.

      Olet nuori ja elämä edessä! Paremmat hetket ovat edessä päin! Tapaat vielä kunnollisen ja turvallisen miehen, kun käsittelet ikävän tunteesi. Sinulla on oikeus ikävöidä, mutta voisit jo nyt alkaa suunnata ajatuksia johonkin muuhun.

      Mistä unelmoit ennen häntä?

      ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA OLE HÄNEN KANSSAAN TEKEMISISSÄ! Vai haluatko turpaanottajaksi? Haluatko saman käytöksen jatkuvan? Haluatko kuolla väkivaltaisesti?

      Toisen todellisen luonteen näkee vasta myöhemmin, ei heti. Ole kiitollinen, että näit nyt hänen luonteensa eikä sinulle käynyt huonommin!

    • teeoikeinnyt

      muut kommentoijat ovat aivan oikeassa. Ei tuollainen käytös kuulu normaaliin parisuhteeseen millään tavalla. Ymmärrän että rakastat häntä mutta mieti ihan oikeasti kuinka sinua on kohdeltu, ajattele itseäsi ulkopuolisena ja katso avaako se silmäsi näkemään suhteen sairauden, jos sinun ystävälläsi olisi sama tilanne kuin sinulla nyt niin minkä neuvon ystävällesi antaisit ? . Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty. Et kai halua olla alistettuna koko loppu elämäsi ?. Puhu kavereille, ota yhteyttä ammattiauttajaan (ei ole häpeä), tee kaikkea mikä helpottaa oloasi mutta ÄLÄ PIDÄ YHTEYTTÄ SIIHEN MIEHEEN, se vain siirtäisi tuskaasi taas eteenpäin ja joutuisit aloittamaan nollista uudelleen ja uudelleen, sitäkö haluat ? Käy rauhassa läpi tunteesi ja ajan kanssa. Huomaat että ei elämä todellakaan ole yhdestä miehestä kiinni ja hänen "rakkaudestaan" (mitä se ei todellakaan ole). Tunteilleen ei voi mitään mutta asioihin voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään. Pidän sinulle peukkuja että onnistut.

      • teeoikeinnyt

        Sen verran sanon sinulle vielä että helppoa se ei ole eikä tule olemaan mutta se on sen arvoista. Kun olet päässyt irti tuosta jutusta ja jos se mies ottaa sinuun joskus yhteyttä voit "leuka pystyssä" ja itsekunnioituksen säilyttäneenä todeta hänelle että : Pidä tunkkis.


    • thatsit

      Eksiin ei ole missään vaiheessa suotavaa ottaa yhteyttä jos ei ole yhteisiä lapsia.

    • Tulivaanmieleen

      Oletko nyt varma että sulla on oikeasti ikävä sitä, vai onko kyse siitä, että tietämättömyys kiusaa sinua tyyliin miksi "et kelvannut" tjs?
      Usein monet jäävät vinkumaan täysin mulkkujen ihmisten perään, koska eivät saata uskoa ettei se toinen pidä arvoisenaan..
      Luulen että jäit koukkuun vain hänen aiheuttamaansa välinpitämättömyyteen.. kurottelet jatkuvasti nälkäisenä kohti hyväksyntää, jota tulet aina jäämään ilman.

      • auttakaas

        Mm,mh tuossa on pari hyvää pointtia perinteinen; Ihminen haluaa aina sitä mitä ei voi saada jne.
        Tuo hyväksynnän hakeminen on sinänsä tämän miehen kohdalla kovin ironista, koska hän avoimesti kertoi ja näytti tekemisillään ja sanomisillaan kokevansa, ainakin toisinaan jonkinlaista alemmuuskompleksia, välillä tuntui oikein mainostavankin omaa huonouttaan(?). Auta armias jos tiesin jotain nippelitietoa, mistä hän ei ollut tietoinen, tai yleensäkin osasin jotain mitä hän ei. Siitä seurasi aina jonkinlainen katkera, mukamas huomaamaton mökötys. Fiksuna ihmisenä taisin sitten lopulta esittääkin tyhmempää yms.
        ettei toinen pahoittaisi mieltään. Joo, ei tarvitse erikseen mainita miten typerä veto tämä oli itseltäni.
        Toisaalta valitettavasti uskon koukuttuneeni myös tähän ihmiseen, hänen lähellä oloonsa, kasvoihin, ääneen, kaikkeen, ja niinkuin aiemmin kirjoitin, en ole ikinä törmännyt keneenkään, joka olisi(kumma kyllä) samaan aikaan aivan järisyttävän herkkä ihminen, hellä ja rakastava. Pirun hankala tilanne, ja sitäkin hirveämpi olo. Tuntuu kuin loukussa olisi. Tuntuu että tälle on pakko saada joku päätös. Eli kyllä, tietämättömyyskin häiritsee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe