Kipu verikokeesta

llepakili3

Ei yhtäkään asiallista vastausta löytynyt googlella, mitä pitää tehdä ja paraneeko itsestään ?

Kun minulta otettiin verikoe kyynärtaipeesta, niin saman tien tuli iso kipu ranteen nivelen kohtaan. Niinkuin sieläkin olisi pistetty pitkään neulalla. Tätä jatkui useita minuutteja.

Nyt 4 pv myöhemmin käsi on todella kipeä.
Ei ennen ole näin käynyt

6

5502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zxcmgf

      Koitko pistohetkellä sähköiskumaisen kivun, joka levisi käsivartta pitkin? Ehkä neula osui hermoon? Mutta usein hermoonkin osuminen aiheuttaa kipua vain hetkeksi. Onko pistoalueella tai ranteessa, jossa kipu tuntuu turvotusta tai punoitusta?

    • dfhdfhdfh

      Ehkä kannattaisi soittaa terveysasemalle tai labraan? Tosin pidän hyvin epätodennäköisenä, että pistos olisi osunut hermoon. Etenkin jos suonet ovat pinnassa, niin neula koskettaa vain ihoa ja suonta. Tilanne voi olla hankalampi, jos suonet ovat syvällä ja labranhoitaja joutuu "kaivelemaan" löytääkseen verta. Et maininnut mistään verikokeen ottamisen vaikeuksista. Ilmeisesti et ole edes kovin rutinoitunut labrassa kävijä?

      En tiedä riittävästi hermojen anatomiasta, mutta voisiko kipu kuitenkin liittyä käden asentoon enemmän kuin itse pistokseen? Silloinhan tulee kunnon "sähköisku" jos vaikka iskee kyynärpäänsä johonkin. Eli onko sinulla jotain anatomisia liikkumisen rajoituksia, nivelet eivät suoristu normaalisti tms?

      Ainakaan Huslabin käsikirja ei tunnista kuvaamaasi komplikaatiota. Siinä ohjeena on, että komplikaatiosta soittanut ohjataan puhumaan labran osastonhoitajan kanssa, ja osastonhoitaja ohjaa hänet terveysasemalle lääkärinvastaanotolle.

    • aloittaja3

      En käy usein verikokeessa. Suonet on pinnassa. Olen terve ihminen ja siksi ihmetyttääkin. Vieläkin ranne kipeänä jos sitä rasittaa..prkl!
      Tuntuu niinkuin neulalla pistettääisiin nivelestä tai verisuonesta tai hermosta, ranteen sisäsivusta kuitenkin. Ja kipu tuli heti kun neula upposi käteen! Kipu ei mitenkään levinnyt vaan tuntui kuin yhden neulan sijasta olisin saanut jonkun kipua aiheuttavan, toisenkin pistoksen.

      Sanoin hoitajalle heti asiasta ja hän vain hymähti!

    • Anonyymi

      Minulla on nyt sama homma! Viikko sitten otettiin verikoe ja jäätävä sähistely ranteen ja kyynärtaipeen sisäsivussa myös pikkurilli puutunut... meneekö tämä itsestään ohi vai pitääkö mennä lääkäriin?

      • Anonyymi

        sulla niitä vaivoja riittää.


    • Anonyymi

      Vaikuttaa kyllä että hermoon on osunut.
      Mulla oli muutama vuosi sitten tippakanyyli ranteen kohdilla ja käsi tuli tosi kipeeks kyynärpäähän asti, sattui jopa kättä liikuttaessa.
      Sanoivat sairaalassa että paranee vuoden sisällä. No lähtihän se kovin kipu pois mutta edelleen on hermovauriota. Kun sormilla vetäisen ranteen kohdalta niin tuntuu aistimus menevän kyynärpäähän asti ja päinvastoin, kyynärpäästä koskiessa ranteeseen.
      Taisi jäädä ikuinen hermovaurio. Kipua ei onneksi ole.

      Monta vuotta sitten myös verikoetta otettaessa neula osui hermoon mutta ei onneksi jäänyt kipua jälkeenpäin. Mutta pistohetkellä sattui aika kovaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      101
      2324
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2036
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1217
    7. 158
      1212
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe