Miniä tykkäsi että olemme huonot vanhemmat

ent.maatalonemäntä

Meillä on viisi lasta. Kolme poikaa ja kaksi tytärtä. Asumme isossa maatalossa. Karjaa meillä ei enää ole eikä peltoja viljellä. Koska lapsien ammatit on sen laiset.
Heillä jokaisella on 5 lasta. Eli lapsenlapsia on 25. Vanhin 17 ja nuorin 3kk. Eli voitte uskoa että vipinää on kun he tulevat kaikki mummolaan. Nyt vain on niin että meidän eläkkeet on sen verran pienet (tuot maataloudessa ei ollut kovin isot). Tämän talon ylläpitäminen maksaa niin paljon että ilmoitimme vuoden alussa lapsille että myymme paikan. He olivat kaikki sitä mieltä että ette voi myydä. Eihän he mahdu pieneen asuntoon.

Niinpä ehdotimme että lapset maksaa talon ylläpitämisestä koituvat kustannukset. Niin me hoidetaan talo ja asutaan siinä. Lapsille se järjestely kävi tosi hyvin. Nyt he ovat tämän vuoden huolehtineet asumiskustannuksista. Keväällä lapset saivat idean että he remontoivat vanhasta navetasta vierasaittoja. Rakentaminen alkoi nyt Heinäkuun alussa. Sinne tulee 3 makuuhuonetta ja veski suihkuhuone. He myös kustantavat tämän remontin. Nyt yksi miniöistä on ottanu heinät nenään niin, että on uhannu erolla jos mies maksaa yhtään tästä remontista. Nämä huoneet on tarkoistus olla vanhempien lastenlasten käytössä. Saavat omaa rauhaa.
Ihmettelen syvästi tätä miniää. Sillä hehän ei ole naimisissa ja näistä heidän lapsistaankin 2 on hänen omiaan. Millaisella ajatusmaailmalla tuollainen ihminen on varustettu. Kun ei ymmärrä omaa ja lastensa hyvinvointia. Toiset miniät on siellä innolla mukana. (nämä vihityt miniät)
Osaatteko te kukaan selittää minulle mistä tuollainen johtuu. Onko tämä nainen sittenkin poikani kanssa vain rahan takia. Vai mistä tuo johtuu.

14

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalaisminiäminäkin

      Nähtävästi miniäsi mielestä poikasi tulisi käyttää rahaa avovaimoonsa mieluummin kuin vanhempiinsa. Tässä ei ole mitään kummallista, monet ihmiset ovat nykyään itsekkäitä, eivätkä sulata projekteja, jotka hyödyttävät muitakin kuin heitä itseään.

      Ehkä sillä vihkimättömyydelläkin on osansa asiassa. Vihityt miniät sulattavat menoerät paremmin, kun ajattelevat remontin nostavan talonne arvoa ja sitä kautta miestensä aikakaan tulevaa perintöäkin. Heillä on selvästi tarkoitus olla mukana kuvioissa vielä silloinkin, toisin kuin ehkä avominiällä...

      Vihityt miniät luultavasti myös viihtyvät hyvin sukutapaamisissa luonanne. Avominiä ei nauti tapaamisista samalla tavalla, koska on tehnyt tästä eron arvoisen kysymyksen.

      Onneksi sinun ja miehesi ei tarvitse millään tavalla sekaantua tähän kysymykseen, se on täysin poikanne ja hänen avovaimonsa välinen asia. Uskoisin, että he tulevat jossain vaiheessa eroamaan, jos ei nyt tämän asian vuoksi, niin joskus tulevaisuudessa kuitenkin.

      • mutkantakaa

        Avovaimot nyt on tuollasia. Eihän sille pitäs kuulua millään lailla mihin poikasi rahansa laittaa. Itsekeskeistä touhua. Sulla on ihanat lapset jotka ajattelevat asioita järjellä. Mutta valitettavasti tämä maa kantaa päällään näitä ahneita ja itsekkäitäkin ihmisiä.


    • jössös

      olisiko tuolla miniällä ja pojallasi kuitenkin esimerkiksi yhteisiä projekteja joihin rahaa tarvittaisiin molemmilta? Eli mitäs sitä ihmettelemään, jos on keskenään esimerkiksi talon hankintaa tms suunntteilla.. Ei kai nyt lapset ole velvollisia teidän huushollia ylläpitämään elleivät halua..

      • piparminttuli

        Eihän nuo lapset näy väkisin ylläpitävän. Päinvastoin. Hehän sitä näkyy haluavan. Ole onnellinen sulla on vastuuntuntoset ja järkevät lapset.


    • erilaisetarvot

      Ymmärrän hyvin miniää. Todennäköisesti hänen mielestään perheellä olisi sille rahalle (kuukausimaksut ja remontti) muutakin käyttöä. Näin ainakin ajattelen, jos perhe on keskituloinen.
      Voisihan sitä remontoida omaa taloa, uudistaa puutarhaa, käydä lomamatkalla, ostaa uusia vaatteita, maksaa lasten harrastuksia ja hankkia uuden pesukoneen tms.

    • miettiiitse

      Varsinkin kun eivät ole aviossa, on erittäin tärkeää yrittää pitää ne omat tulot omina, ettei joudu vaikkapa yhteisten lainojen ainoaksi maksajaksi- itse en myöskään voisi kuvitella tuossa asemassa suostuvani kyiseiseen "kivaan järjestelyyn" mahdollisten appivnhempien hyväksi jolloin miniälle koituu tästä järkkäyksestä vaan menoja..

      • meiltäkin

        Sulla miettiiise menee jyvät ja akanat sekasi. Avovaimo ei ole miniä kellekkään. Toiseksi on hienoa että lapset ajattelevat vanhempiaan. Ja tuossa tapauksessa myös itteään. Hieno järjestely eikä avokin rahat ole tainnu siihen mennä. Ole ylpeä lapsistasi en.maatolinemäntä, sulla on upeat vastuuntuntoiset lapset.


    • mekkk

      Miehenä en remontoisi mitään mitä en itse omista ja jos tuosta nevetan remontista ei tehdä papereita ja appivanhemmat vaikka viiden vuoden päästä päättävät myydä maalaistalonsa niin hyöty menee heille kun he omistavat kyseisst rakennusket ja toinen on että kun ei ole naimisissa niin ei myöskään peri miestään kun miehen vanhemmista aika jättää ja se siitä.

    • Marga-Reeta

      Osaan selittää.
      Kyse on juuri siitä, että avominiälläsi eikä hänen kahdella omalla lapsellaan ole perintäoikeutta puolisonsa tulevaisuudessa teiltä perittävään omaisuuteen. Hän on erilaisessa asemassa kuin aviominiänne.
      Ja juuri tästä on kyse, rahasta.
      Nimenomaan niin päin, että avominiä EI ole poikasi kanssa yhdessä rahan vuoksi, koska avominiä ei peri poikaasi. No, ellei poikasi sitten tee testamenttia teiltä perittävään omaisuuteen vaimonsa hyväksi, siinä tapauksessa avominiä hyötyy pojastanne ja teidän omaisuudestanne.
      Oikaiskoon joku minua, jos olen väärässä avoliiton perintöoikeuksista!

      Nyt tarvitaan anopilta viisautta ja ymmärrystä, että kaikki emme ajattele juuri samoin. Jokaisella olkoon oikeus näkökulmaansa ja sitä on syytä kunnioittaa.
      Viisas anoppi ei tee eri mieltä olevasta miniästään suvun mustaa lammasta.
      Poikanne ja avominiä muodostavat yhdessä perheen ja on luonnollista, että he katsovat myös perheensä etua.
      Anopin aikuisilla lapsilla on tunnesiteet vanhaan kotiinsa ja tottakai siinä ollaan innoissaan rakentamassa nostalgista pesää kesänviettoon yhteisesti. Näitä samoja tunteita ei miniöillä ole kuin puolisojensa kautta, ja todetaan vaan, että haasteellista on tulevaisuudessa sovun säilyttäminen.
      Jokaisella on kuin onkin erilaiset elämäntapansa ja suunnitelmansa.
      Avominiää ei voi pakottaa ratkaisuun, jonka hän tuntee itselleen kuulumattomaksi. Toivottavasti suku ymmärtää vastarannankiiskeä, jolla on ymmärrettävä syynsä, eivätkä kaikki ihmiset pidä yhteishankkeita niin taivaallisina.
      Joustoa, joustoa, ja eri toten appivanhemmilta. Voisitte miettiä, miten poikanne voisi osallistua hankkeisiin niin, ettei avominiä tunne kärsivänsä vääryyttä. Neuvotelkaa siis pojan ja avominiän kanssa kaikella sydämellisyydellä, rakkaudella, kunnioituksella ja hienotunteisuudella, mitä heidän osaltaan yhteishanke olisi toteutettava tai sitten heidän osaltaan jätettävä toteuttamatta.
      Ja loppukaneettina: olen itsemoninkertainen anoppi ja ikää kertynyt repullisen verran, että kokemuksen syvällä bassolla tässä runoilen.

    • ent.maatalonemäntä

      Erohan heille tuli. Mutta olen niin surullinen siitä mitä poikani sai selville avovaimostaan. Hällä oli ollut suhde toiseen mieheen lähes kokoajan. Ero siis tuli sen toisen miehen takia. Tämä nainen oli sanonut pojalle että hän rakastaa sitä miestä, mutta he eivät voi mennä yhteen koska se mies ei halua elättää hänen lapsiaan. Miksi elämän täytyy olla niin julmaa. Miksi ihmiset käyttävät hyväkseen toisia ihmisiä ihan häikäilemättömästi. Nyt äitinä pelkään että poikani ei enää luota naisiin eikä suhteisiin. Voi miten tuntuukin pahalle.

      • Marga-Reeta

        On ikävää, että lopulta kävi noin.
        Ja tietysti nämä ovat kaksi eri asiaa: maatilan remontointi suvun käyttöön ja avominiän poikasi pettäminen.
        Elämä on julmaa, vaikka ei olisi hyväksikäytöstä kysekään vaan silkasta tyhmyydestä ja hattaramaisuudesta.
        Miniäsi on tehnyt ratkaisunsa ja mitä ilmeisimmin tulee kärsimään siitä myös itse.
        Aika parantaa poikasi sielun haavoja, mutta pitkä tovi siihen menee.
        Ihmisiin ei koskaan, kehenkään, voi luottaa 100%:sti, valitettavaa, mutta totta. Jokaisessa ihmisessä asuu epävarmuustekijöitä.
        Poikasi toipuu, nuori ihminen selviää ajan kanssa, eroaminen kun on nykyään vieläpä niin tavanomaista.


    • Asiahan.on.käsitelty

      Kokemuksesta tiedän, että suvun keskinäiset kolhoosiasumukset ja -asumiset muuttuvat ajan myötä vaikeiksi. Kun innostus loppuu, niin joku ilman muuta ottaa ohjat käsiinsä, laaditaan käyttösääntöjä ja joudutaan riitoihin järjestyksenpidosta ja käyttövuoroista.
      Tarvitaan todella lujaa yhteishenkeä, että tämä aloittajan kertoma järjestely onnistuu.
      Avovaimo tuntee jäävänsä ulkopuolelle. Hän on epävarmemmassa tilanteessa jo sen takia, että kuten joku tuossa sanoikin, tila voi mennä myyntiin, ja avovaimon sijoitus jää muiden nautittavaksi. Hänellä ei ole paikkaan mitään oikeuksia.
      Olisi aika tehdä avovaimoakin tyydyttävä sopimus jatkosta.

      Jahas. Nyt sitten aloittaja tuokin 10.8. esiin ihan muita syitä eripuraan. Ei todellakaan ole tuossa tilanteessa mitään järkeä ruveta miehen suvun kanssa yhteisomistukseen, jos noin isot ristiriidat jo valmiiksi olivat.

    • miettiiitse

      mietin tuossa juurikin näitä avovaimon asemassa olevi juridisia juttuja eli rahapuolta ja sitä ettei olisi käyttöoikeuksia itsellä esim avoeron tullessa kuten nyt siis jo kävikin.. eikä nimenomaan jos ei ole aviossa ei kannata rahojaan sijoitella kuin itseensä.. tuossa jo joku väänsikin rautalangasta että ei ole perimisoikeutta eikä mitään muutakaan eli käytännössä se olisi rahan lahjoittamista miehen suvulle..

      • minunsinunmeidän

        Avoliitto ei ole juridisesti pätevä, joten jos ei katso sopivaksi mennä naimisiin virallisesti, on ymmärrettävä, että omillaan on tultava toimeen. Jos hankitaan jotain isompaa yhdessä, niin kaikissa papereissa pitää selvästi tulla ilmi avopuolisoiden omistus.
        Aloittajan tapauksessa on todella vaikea kuvitella, mitä jäisi avopuolison käteen perinnönjaossa tai erotilanteissa, jos hänellä ei olisi penintarkkoja todisteita sijoittamistaan summista. Käytännössähän asia vielä hoituu siten, että mies maksaa omalla nimellä osuutensa ja avovaimo maksaa talouden muut maksut sinä aikana kun mies lyhentää navettavelkaa äidille tai pankille. Sitä ei kuitenkaan lasketa miksikään. Avopuolison pitää todistaa kaikki omistamansa.
        Vielä joitakin vuosia sitten leskeksi jäänyt avopuoliso huomasi vainajan omaisten syöksyvän paikalle ja häätämään leskeä ja jakamaan huushollia.
        Tänään siihen jo kai on jotain järkevää sääntöä olemassa, mutta erot ovat raakoja varsinkin kauan avoliitossa olleilla.
        Aina ei ymmärrä, miksi elämä tehdään niin vaikeaksi kun pelätään sitoutumista. Ei eroaminenkaan enää ole niin vaikeaa, kuin nykynuorten vanhempien ja isovanhempien aikana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2206
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1856
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      112
      1278
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1170
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1135
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe