Viha adventtikirkkoa ja sen valtaapitäviä kohtaan?

Jossain viestiketjussa oli tuotu esiin, mistä katkeruus ja viha mm. adventtikirkon pastoreita kohtaan johtuu. Syitä on monia, mutta yksi syy on se, että pastorit ovat epärehellisiä, kaksinaamaisia ja valmiit valehtelemaan saadakseen hyötyä tai etuja. Adventtikirkon toiminnassa on piirre, joka saa ärsyyntymään ja se piirre on läpimätä ulkokultaisuus ylimielisyyden kanssa. Annetaan kuva uskonnollisesta järjestöstä, joka toimii ihmisten hyväksi, mutta toimitaan kuitenkin epärehellisesti ja toisia hyväksi käytten niin taloudellisesti kuin henkisestikin. Ei siis tarvitse ihmetellä, että niin moni hylkää adventismin Suomessa.

43

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näyttelijäpastorit

      Pastorit opettelevat näyttelemistä kotimaansa ulkopuolella asti. Mm. USA:ssa ja Iso-Britaniassa on adventistien omat näyttelijäyliopistot, joissa pastorit saavat usean vuoden perinpohjaisen koulutuksen ja valmennuksen siihen, kuinka he voivat hämätä kuulijoitaan ja näytellä lupsakkaa lahkon työntekijää.

      • valintojen_tiet

        Siinäpä menee kouluttautumaan näyttelemiseen ja ottaa roolin sitten elämäntehtäväkseen. Jos se niin hyvä on, niin mene sinne remmiin vaan.
        Jos ei kiinnosta, niin mitäpä sitä poskisolistina seisoo ja toisten tohveleista puhuu, millä toinen kävellee.

        Siinäpä se, ja samahan se on toisinkinpäin, tuskin ketään kiinnostaa alkaa ryypätä ja terveyttään hukkamaan elämänkentällä, sillä se on niin tyhjänpäistä hommaa se.

        Eli, jos joku saarnaa eri kirkossa ja kirkonalttarilla hän tekee sen vapaehtoisesti ja ken ryyppää, tekee hän senkin vapaehtoisesti ja jopa voi herätä ojanpohjalta, kaiken menettäneenä.

        Elämä on vapaehtoista suuntaan ja toiseen, sekin on hyvä huomata.


    • Exadventistiparka

      En tiedä mihin nuo väitteesi perustuvat. Minä en ainakaan ikinä voisi kuvitella haukkuvani adventtikirkon pastoreita tuolla tavalla.
      Tunnen monta pastoria, ja muutamia heistä pidän hyvin esimerkillisinä kristittyinä niin suhtautumisessaan muihin ihmisiin kuin rahaankin. Suurin osa tuntemistani pastoreista on vähintäänkin "OK", jollei parempia.
      Minulla on montakin asiaa joissa olen eri mieltä kuin mitä monet A-kirkon pastorit opettavat. Mutta jos he minun mielestäni ovatkin harhaanjohdettuja, se ei ole heidän vikansa. Ja valitettavasti he joutuvat joko pysymään opetuksessaan, tai eroamaan.
      Tiedän kyllä joitakin sellaistakin A-kirkossa vaikuttanutta henkilöä, joita en näkisi hyväksi olla yhtään missään johtovirassa sen paremmin A-kirkon kuin myöskään minkään yrityksen tai yhdistyksen palkkalistoilla, mutta nuo ovat poikkeuksia, ja ymmärrän että lampaiden joukossa on joitakin lammasten vaatteissa ihan joka seurakunnassa.
      Ei ole kuitenkaan meidän asiamme tuomita ihmisiä. Meidät on kutsuttu seuraamaan Paimenta, eikä tuomitsemaan toisiamme.
      Toivon, että sinäkin voisit käsitellä tuon katkeruutesi joitakin tuntemiasi ihmisiä kohtaan jollakin toisella tavalla kuin aiheettomilla yleistyksillä, joilla samalla syytät syyttömiä. On eräs, joka syyttää... jätetään se homma sille.

      • Näin.se.vain.on

        Yksikin mätämuna mädättää kaikki. Mutta kun niitä mätiä on useampi, niin tulos on taattu. Esimerkin voima on suuri ja vaikka joku pastori saattaakin olla alussa periaatteellinen, niin periaatteen miehet syödään sisäpiiristä ulos nopeasti, elleivät he omaksu talon tapoja.


      • pyhpyh

        Höpönlöpön. Tuokin on täyttä potaskaa.


      • iloinen_naurajaa
        pyhpyh kirjoitti:

        Höpönlöpön. Tuokin on täyttä potaskaa.

        Pastorit ovat paskapäitä lahkosta riippumatta!!! :-):-):-)


    • pyhpyh

      Väitteesi on täyttä potaskaa.

      • pahpah

        Itse olet täyttä potaskaa.


    • Hei!

      Siellä missä on ihmisiä on myös ristiriitoja.

      Minä olen nähnyt ryhmää sisältä ja päältä. En silti ole puhunut taikka kirjoitellut sanaakaan kenenkään yksityis- intiimi- perhe- luottamustehtävien taikka viranhoidosta henkilökohtaisella tasolla. Ihmistä ei ole tarkoitettu arvosteluun, eikä tuomitsemiseen. Jumalan paikalla on kova tungos. Olen puhunut ja kirjoittanut vain yleisiä integriteetti- legitiimiys- asioista korkeintaan myös monien muidenkin demokratian ehdoin toimivien funktioiden normeista ja hyvistä tavoista.
      Seurakunnan sisäiset asiat eivät kuulu edes oman perheen jumalattomille koskaan. Ihmisen on sovitettava seurakunnan jäsenyys- ja toiminta oman ajankäytön ja perhe-elämän kanssa yhteen ja erilleen.

      Adventtikirkko on kansainvälinen organisaatio. Ilman rakennetta ei organisaatiota ole olemassa. Kirkossa on toimielimissä sekä pastorikuntaa, kirkon työntekijöitä että maallikko-rivipenkki-jäseniä. Selvät yhdessä kirjoitetut säännöt- tämä merkitsee tasa-arvoa periaatteessa. Tasa-arvoisten ihmisten joukosta on aina kyse. Tasa-arvioisten ihmisten joukosta valitaan toimielimiin tasa-arvoisiksi ryhmän jäseniksi. Itsenäistä toimivaltaa äänestyslappu ryhmän päätöksenteossa.

      Kirkon pastorikunta on koulutettu teologisissa tiedekunnissa. Teologisia tiedkuntia on Helsingin- Turun ja Itä-Suomen (Joensuun) yliopistoissa. Ulkomaisten tiedekuntien korvaavuuksista voi tiedustella yliopistoilta. Näitä palkataan papeiksi ja pastoreiden ammattinimikkeisiin universaalisti kaikkiin seurakuntiin Suomessa.
      Pastorikunnalla on kaiketi oma virkamies-sääntö-ohjeistukset normitukset jotka olisivat minusta hyvä olla avoimesti luettavissa palkkansa maksajien ja ryhmän tasa-arvon vuoksi. Palkanmaksaja on aina tavallisesti työnantajan asemassakin.

      Minulla on ollut elämässäni noin viisitoista luottamustehtävää. Olen toiminut sekä alais- että esimiestaitoja vaativissa työtehtävissä. Olen 18 vuotiaasta ollut suuren kansainvälisen öljy-yhtiön kursseilla. Olen lukenut useita yliopistokursseja koskien käytännön leadership-esimies- markkinoinnin, myynnin, hallinnon, johtamisen, hallinto-palvelukulttuurin, oikeudenkäytön, mm. kursseja niin että minulla on hyvät perustiedot ja käytännön kokemusta ja näkemystä kertynyt.

      Tältä pohjalta ryhmää sisältä ja riittävän etäältä katsoessani haluan sanoa em. lisäksi että ryhmän toiminnan ongelmissa tulisi kiinnittää huomioita seuraaviin asioihin pettymyksien välttämiseksi;
      - Mielivalta; -"Mielipidejohtajat" käyttävät huomaamattaankin mielivaltaa. Tämä synnyttää ristiriitoja. Ihmisten asiat eivät ole sähkötettävissäkään vertikaalisessa järjestyksessä, -subjektia ei voi koskaan ohittaa minkäänlaisella virkamiespaikallakaan subjektia koskevissa asioissa.
      - Yhdistystoiminta vaatii paljon vapaaehtoispalvelua joita jäsenet tarjoavat jäsenyytensä aikansa erilaisia voimavaroja. Jokainen evän heilahdun on arvokas yhdistysoiminnan eteen, mutta norsut porsliinikaupassa ovat tuhoisia. Harmaat hapset- että on 30 vuotta hieronut takapuoltaan kirkon penkissä ja/ mutta elänyt omin ehdoin ovat tuhoisia nuorempien uskolle jotka palavassa ensirakkaudessaan pettyvät sitten porsliinikaupan norsuihin./ Saar 8:9.
      Mielivallan käyttö -alamaisten pitäminen ei ole laillista puuhaakaan, vaan yhdistystoiminnassa tomielin tekee kaikki legitiimit päätökset aina. Yhdistystoiminnassa ei pääse esimiesasemaan suhteessa toiseen ihmiseen.
      Valtaosa jäsenistä ovat ihmisiä jotka elävät omine ehtoineen, 100% latausta ei ole hengellisen toiminnan hyväksi, Hebr 12:14. Ensimmäinen ehto Jumalan seurakunnan luottamustehtäviin on Hebr 12:14, Ilm 14:12 metodit. Ryhmän päätöksenteossa voi syntyä positiivista tai negatiivista synergiaa, mutta on tärkeätä ymmärtää että jokaisen asiantuntemus- ja jokaisen intuitio tulisi ryhmässä synnyttää positiivisen synergiavaikutuksen ja vain toimielimen päätös on legitiimi- ja toimielin kantaa juridisen vastuun aina ryhmän toiminnan päätöksien vaikuttavuudesta ja tässä on luottamushenkilöillä henkilökotainen vastuu ilman esimiesasemia.
      > Mielivallan käyttö loukkaa ihmisen henkilökohtaista integriteettia aina, eikä ole hyvien normien mukaista eikä laillista eikä legitiimiä. Jäsenet kun tahtovat olla oman perhepiirinsä etujen ajajia, oman kunniansa pyytäjiä ja itsensä viihdyttäjiä vapaaehtoisessa harrastus-yhdistystoiminnassa.

      Pastorikunta hoitaa virkojaan -työtään. Näihin ihmisiin kohdistuu suuria odotuksia. Pastorikunnan voimavarat henkiset ja ajankäytön sallimat eivät riitä jokaisen persoonan emotionaalisiin tarpeisiin henkilökohtaisella tavalla.
      Kirkossa on korkea professionaalisen tiedon taso, sekä hengellisesti hyvät lähtökohdat v.1863 rekisteröidyssä kirkossa. Siksikin kirkon funktiota voi huoletta kannattaa omin teknisin, henkisin ja taloudellisin voimavaroin.
      Kirkon pastorikunta on koulutettu vain Raamatun asioihin -heillä ei muusta mitään tietoa. Voivat tietää ettei hevosta saa potkaista, mutta ryhmien toiminnastakaan ei käytännön mallien koulutusta -jatkuu alla...

      • jatkoa....................

        Seurakunnan -kirkon jäsenet ovat äärimmäisen homogeenisessa ryhmässä ryhmän toiminnan funktioissa, mutta kuitenkin hyvin heterogeenistä joukkoa yksilötasolla.
        Jäsenet ovat koulutettuja monelaisiin ammatteihin.

        >>>>>>>>>>>>> Ongelmaksi- mihin viestiketjun aloittaja viittaa- liittyy se ettei yksilön omat odotukset ja ryhmän toiminnan asiat kohtaa aina optimaalisesti yksilötasolla yksilön odotuksiin ja toiveisiin vastaten.
        Kukaan ihminen ei voi toisen tarpeita ja odotuksia osata aina ennakoida ja tietää, ja näihin ei ole sitten taitoa ja tietoa vastata niin että yksilö-persoonan emotionaaliset tarpeet tulisivat joka hetki tyydytetyksi.

        Vanha sanonta: "_Älä katso ihmiseen koskaan" pätee. Siinä on vinha perä. Ihmiseen- ihmisiin- pastorikuntaankin -ei näihin saa kohdistaa liikoja odotuksia eikä näillä ole kuin evankeliumin palvelun työtehtävät, ei välittäjän virkaakaan Jumalan ja ihmisen välillä. Hebrealaiskirjeestä voi lukea kuka on ihmisen välittäjä ja kaiken auttaja ja kaiken kasvattaja ja kaiken hengellisen ainoa katsottava ja ainoa esimerkki. Ihmisen- yksilöpersoonan on perustettava oma rakkaussuhde Ylipappiin ja taivaalliseen ministeriöön. Millä muulla pohjalla ei ihmisen usko voi levätä eikä onnistua koskaan. Pastokunnalla on paljon työtä. Heillä on isot yksiköt vastuullaan- (katso kirkon yksiköiden kaikki web-sivut) ja on oikein teettää niska limassa duunia heillä palkkansa eteen ja muistaa että palkka 1 Kor 9 on tarkoittettu elantoon, -ei henkilökohtaiseen vaurastumiseen.
        Pastorikunta on koulutettu Raamatun asioissa; Suomen, ruotsin, englannin, hebrean, kreikan ja latinan kielien erilaisilla valmiuksilla. -Ei millään muulla heitä ole koulutettu. Osaavat tavallisesti kaurapuuron keittää em. lisäksi.
        Hevosen harjausta pitää muiden opettaa pastoreille.

        Mielivalta- -demokratian tasa-arvon metodit- kirkossa >on kaikki mahdollisuudet toimia ns. matalan organisaation mallin mukaan jossa on kyse yksilön vastuunkannosta hoidella funktioita vaikka kaveri olisi poissa paikaltaan kaverinkin hommat- Rakenne on organisaatiolla pakko olla ollakseen olemassa sekä selvät säännöt laillisuuden ja legitiimin päätöksenteon vuoksi -juridisen vastuunkannon vuoksi. >>>>>>>>>>>> Sen vuoksi että on 20-40 vuotta hieronut takapuoltaan kirkon penkissä ei pääse johtajaksi toiselle- vastuu nuorempien onnistumisesta pitäisi kasvaa, ei ylpeys kasvaa- ja henkselien paukuttelu omilla ansoilla. Ef 2:7-9.
        Herra itse lannistaa joka sällin ja piikasen, mummon ja paaparaisen ylpeyden ajallaan turhista ansioiden luuloistaan.
        Ihmiset eivät riennä osoittamaan kaipaamaansa kunnoitusta näille harmaahapsille kirkkoon. Harmaat hapset omine ehtoineen- oman edun valvomisineen, oman perhepiirin edun ajamisineen on tuhonnut monen nuoren ensirakkauden lopullisti maailman teille. -Hyviä yöunia toivottaa-
        mutta ihmisten varaan ei saa uskoa perustaa- tämä läksy on jokaisen opittava, mutta moni oppii sen liian myöhään. Kirkon- seurakunnan toiminnassa on vain ihmisiä ja yksilön pitää pitää kynsin hampain kiinni kaikesta sillä ihmiset tahtovat olla oman edun ajajia mieluimmin kuin toisen eteen tekeviä. Kun toineen hiukankin kompastuu (San 24:16, Dan 12:10) herää monilla toive ja luulo saada omaa leukaa nostetuksi ja omaa henkseliä paukutetuksi mieluimmin kuin olisi huoli toisen ikuisesta kohtalosta.
        Harvalla on mitään aitoa kiinnostusta Matt 28:18-20 metodiin ja nämä ihmiset pitävät parempien puutteessa hengellisiä luottamustehtäviä.
        Jäsenistössä ei minkään mallin mukaan voi olla "vanhemmilla" legitiimiä oikeutta juosta ihmisten yksityisasioilla itsenäisesti. Kaikki legitiimi ja juridinen päätöksenteko voi olla vain toimielimen (johtokuna/ hallitus) suoritettavissa.
        Matt 18:18 metodissa voidaan vahvistaa vain sellaista mikä on sovittu subjektin kanssa yhdessä vahvistettavaksi.
        Uskonnollinen maailma on raadollinen ellei siinä osaa hengellisesti toimia.
        Poropeukalot ja norsut porsliinikaupassa- pitää ymmärtää ryhmän tasa-arvon metodit. Vaaleja ei voi käydä perhevaalileireinä, vaan on hiljainen ja äänetön prosessi joka merkitsee tasa-arvoa ja seurakunnan mielipidettä ja sitä kautta Jumalan tahtoa.

        Adventtikirkko on hieno kirkko joka seisoo tukevasti Kristus kalliolla eikä siitä hievahda piiruakaan koskaan teologiassaan maailman synnin puolelle.

        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija
        ingen pappi
        Kurpan torpan sepän pojanpojanpoika


    • Lisään vielä siihen mitä kirjoitin kahdessa aikaisemmassa viestissä hetki sitten;


      Herrassa on pelastus, ei papin plantuissa, ei naapurin Reiskassa, ei teekerhon Pirkossa eikä kaupan Lissussa.
      Pappisjärjestelmä päättyi ristille: Pappi ja pastori on tänään ammatti-nimike johon pätevöidytään siis teologisissa tiedekunnissa. Jokainen teologian maisteri on "teologi."
      - Näiden ihmisten tehtävä on lähinnä auttaa adaptaatio-asioissa kirkon- seurakunnan- ihmisen- ihmisten välillä.
      Ihmisen ja Jumalan välimies löytyy hebrealaiskirjeestä. Häneen katse, ei papin planttuihin. Nämä istuvat vessassa joka päivä ja tekevät duuniaan.
      - Nämä antavat sitä asiantuntemusta mitä teologisista tiedekunnista saavat maailman korkeinta alan tietoa teologiassa ja rinnakkaistieteissä.
      Ilm 19:10; Kirkolla on hienot syntyhetket ja napit oikein päin paidan lävessä heti alusta lähtien. Teologia on tiukasti Kristus kalliolla ja siinä pysyy ajan loppuun asti.

      Seurakunnan toiminta on tarkoituksenmukainen, asianmukainen, hyvä, oikea ja suositeltava vapaaehtoisen yhdistystoiminnan hengellisen tukiverkon ja Matt 28:18-20 mission suorittamisessa voimavarat on tarkoitus yhtyä positiivisen synergian tavoin.
      Ei ainokaisenkaan papin eikä harmaahapsen egon pönkittämiseksi, -kunniaksi tai korottamiseksi evankeliumin kustannkselle evankeliumin "ansioksi."
      Ansio ja kunnia on aina Jeesuksen Kristuksen -Jumalan kaikessa mahdollisessa ja ihmisen kunnian osaksi jää lahja tästä vanhurskaudesta vanhurskaan palkkana; Room 6:22-23 Herran kunniaksi uhrin tähden ei omaa ansiota. Jokainen on syntiä tehnyt ja Jumalan kirkkautta vailla.

      Kurjan ihmisen pelastaa vain rakkaus. 1 Joh 4:8. Rakkaus Jumalaan ja lähimmäisiin ensisijaisena elämän kaiken toiminnan vaikuttimien arvojen tahdittajana kaikessa arjessa ja pyhässä.

      Persoonallisuuksia on erossa laumasta maantieteellisistä ja inhimisistä syistä.
      Joh 10:16. Jeesus pääsee -Pyhä Henki ikkunasta ja savupiipustakin sisään.


      Jumalan siunausta
      Jari Laurila
      keskustelija
      Kurpansepän pojanpoika

      • Tulospalkka

        Lopputulos on siis selkeä. Pastorit ovat oppineet ahneiksi paskiaisiksi, koska heidän tulee tarkoin noudattaa keskushallinnon ohjeita ja määräksyä riistää ihmisiltä, mikäli suinkin vain mahdollista rahaa ja omaisuutta lahkon nimiin. Pastorin palkanmaksu kun on kiinni siitä, kuinka paljon mallista mammonaa saadaan lahkon jäseniltä ja sen piiriin houkutelluilta vedätettyä, keinoja kaihtamatta.


      • Hei!

        Pastorikunnan palkka on keskitasoa ollut. Akaateemisen sivistyksen taulukoissa se ei ole iso. Kirkkoherra esim. aikoinaan ansaitsi markka-aikana 24 000 markkaa/ kk palkkaa, on jäänyt mieleeni muistiin. Siis ennen euroa 24 000 markkaa/ kk kirkkoherran palkka.

        Adventtikirkon pastorikunta ymmärtääkseni kantaa hyvin vastuuta tässä ja hanska heilahtaa kolehtihaaveihin isomman setelien muodossa jos on pakollisten tarpeitten lisäksi jäänyt.
        Turhuuksia ei ole varaa esitellä esimerkkinä muille.
        Tulospalkkauksia ei ole.

        Adventtikirkko on kansainvälinen organisaatio jossa ylimmässä toimielimessä jokainen -jokaisen maan edustaja käyttää äänestyslapun verran itsenäistä toimivaltaa. Toimielimen puheenjohtajakin.

        Organisaatiolla on pakko olla rakenne ja toimielimissä on jäsenillä henkilökohtainen vastuu ryhmän toiminnan vaikuttavuuden tuloksista ja käyttävät itsenäisenä toimivaltanaan äänestyslapun ryhmän päätöksenteossa.

        Testamenttejä ei ole kukaan koskaan pyydellyt. Kaikenlainen raha liikkuu aina yksilön oman sydämen arvostuksien päätöksen tuloksena.
        Jokainen kaivaa omaa lompsaa.


        2 Kor 9:7 on ohje jokaiselle. Ihmisen omat arvostukset aina määräävät rahankäyttöä.
        Kirkossa ei kukaan tiedä kenenkään rahankäytöstä ja rahaston hoitajat ovat vaitiolovelvollisia tilisiirtojen persoonallisuuksista ja summista. Vain lopputuloksista summana on lupa puhua. Yksityishenkilöitten rahankäyttö/ tilisiirrot ei ole julkinen asia.

        Pakollinen maksu Suomessa on vain kirkollisvero jäsenilleen.


        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • pyhpyh
        Tulospalkka kirjoitti:

        Lopputulos on siis selkeä. Pastorit ovat oppineet ahneiksi paskiaisiksi, koska heidän tulee tarkoin noudattaa keskushallinnon ohjeita ja määräksyä riistää ihmisiltä, mikäli suinkin vain mahdollista rahaa ja omaisuutta lahkon nimiin. Pastorin palkanmaksu kun on kiinni siitä, kuinka paljon mallista mammonaa saadaan lahkon jäseniltä ja sen piiriin houkutelluilta vedätettyä, keinoja kaihtamatta.

        Puhut täyttä valhetta.


    • Lisään vielä yhden viestin kolmen edellisen viestin lisäksi aloittajan viestiin;

      Ollakseen esimies suhteessa toiseen ihmiseen prätkähtää ensimmäseksi esimiehellä mieleen vuorovaikutusasiat- sopimukset, yhteiset sovitut tavoitteet. Vastike-suorite- sopimukset ensimmäiseksi, ja sen jälkeen perustehtävien sopiminen ja tavoitteiden sopiminen ja vuorovakutus- informaalisuus asiat näissä tulevalle kaudelle.

      Yhdistystoiminnassa- vapaaehtoisessa harrastustoiminnassa ei pääse esimiesasemaan suhteessa toiseen ihmiseen.
      Kirkossa esimiesasemassa suhteessa toiseen on sellainen henkilöstö joilla on työsopimus kirkossa ja näissä sitten työnjohdollisia ja yhteistyöhön vastike- suorite perusteiseen sopimuksiin orientoituneita ihmisiä yhteistyössä.

      Alamaisia ei laillisin keinoin saa edes työsopimuksilla ja rahallakaan. Vain yhteistyöhön orientoituneita -sopimuksien mukaan -kumppaneita voi saada.

      On toimittava demokratian ehdoin. Että jotkut viettäisivät aikansa itsellänsä alamaisia pitäen ja alamaisiaan arvostellen -ensitöikseen kieltäytyen vuorovaikutuskesta itseään viihdytellen, omia etujaan -oman perhepiirinsä etuja ajaen, omin ehdoin eläviä- omaa kunniaansa pyydellen ja vaatien-
      _ Ei.

      Pappis-isin opettamat 1920 luvun metodit- Jurvalaisen vajan ryhmätyötaidot, taikka karjalaisen ompelimon tai oman hieromon asiantemus -perinteet eivät riitä ryhmien työskentelyn asiantuntemukseen, -että pitäisi alamaisiakin itsellänsä, eikä alamaisia itsellensä saa virkamiespaikalla -ei rahalla ei sopimuksillakaan laillisesti.

      Ihmiset ovat tänään yhä useammin koulutettuja ja yhteistyökykyisiä.-
      1920 luvun perinteet eivät menesty ryhmien yhteistyössä.


      Kiitos kuulemasta- Lähden päiväksi pyöräretkelle.

      Ps. allekirjoittanut on useiden vuosikymmenien ajan lainkuuliaisena kansalaisena noudattanut oikeusvaltion lainsäädäntöjä kiitollisena oikeusvaltiosta. Maan lait on mittari rikoksen- sekä lähimmäisten suhteen oikein ja väärin tekemisen rajat asettava. On muistettava että säädösmassaa ja tapahtumafaktaa on oltava voimassa olevaisena. Kukaan ei ole ikuisesti syyllinen. Jes 1:18, Matt 7:1.
      Minun nuoruuteni päivien harkitsemattomuudet kaikessa ovat 1970-1980 luvuille kuuluvia asioita joissa moiteoikeus on päättynyt 25 vuotta sitten. (25)
      Minun nuoruustempuista kärsineet ovat pulskia ja potria parisuhteissaan naida napsuttavia työurillaan olevia vähintään 45 vuotiaita ihmisiä. (45)
      Kukaan ei ole vammautunut, ei haudassa eikä kärsinyt taloudellista vahinkoa minun nuoruuteni harkitsemattomuuksien vuoksi.
      Kukaan ei menettänyt miljoonien työuraansakaan.

      Minä en kulje missään vainajia taikka vanhuksia haukkumassa ja syyttämässä kymmeniä vuosia vanhoista asioista.

      Kirjoitukseni pelastuksesta tulen läpi; liittyy läheisesti nykyajan käytännön yhdistystystoimintaan;
      http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/3.15

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija
      ingen pappi
      Kurpan torpan sepän pojanpojanpojanpoika

    • pyhpyh

      Teidän vihanne johtuu siitä, että olette myyneet sielunne saatanalle. Hän se teitä riepottaa.

      • iloinen_naurajaa

        Arvoisa pyhpyh! "Saatana" on mielikuvitusolento. Me vihaamme uskontoja siksi, että vihaamme valhetta ja rakastamme totuutta. :-):-):-)


      • pyhpyh

        Teissä ei ole totuutta lainkaan. Eikä teillä ole rakkautta totuuteen. Teissä on vain riivaajia ja valhetta. Se on se karu totuus teistä. Ette ole sen arvoisia, että teitä enää edes ihmisiksi voisi kutsua.


      • Olet.säälittävä.tunari
        pyhpyh kirjoitti:

        Teissä ei ole totuutta lainkaan. Eikä teillä ole rakkautta totuuteen. Teissä on vain riivaajia ja valhetta. Se on se karu totuus teistä. Ette ole sen arvoisia, että teitä enää edes ihmisiksi voisi kutsua.

        Sinä pyhyh olet lahkosi sokaisema orja. Olet siis säälittävä tunari.


      • pyhpyh

        Valhees ei hetkauta.


    • Pastorit ovat loisia ja seurakuntalaiset ja lahkon jäsenet ovat pölvästejä kun suostuvat maksamaan pastoreiden makoisan ja helpon elämän. Pastorit on koulutettu rahan ahneiksi loisiksi lahkon omissa oppilaitoksissa ja he osaavat esiintyä lammasturkissaan, vaikka turkin alla käyskenteleekin raateleva ja kyltymätön peto.

      • pyhpyh

        Emävalhees ei hetkauta.


      • iloinen_naurajaa
        pyhpyh kirjoitti:

        Emävalhees ei hetkauta.

        Se oli KARU TOTUUS!!! :-):-):-)


      • pyhpyh

        Valhees ei kuule hetkauta.


    • Lisäys vielä;

      Esitit joukon väitteitä joita et kuitenkaan perustellut mitenkään.
      Minä en usko noihin väitteisiin käytännön totuutena, mutta mainitsin ihmisen rajallisuudesta vastata jokaisen ihmisen jokaiseen emotionaaliseen tarpeeseen ja -odotukseen. Papeista ei saa Jumalaa. Kaikkein parhaiten papit pätjäävät luterilaisessa kirkossa missä papit kiipeävät korkealle saarnapönttöön ja pysyvät siellä. Tulevat alas vain hautaamaan, vihkimään ja kirkkokahville.
      Raamattu on iso kirja josta jokainen teologi ja jokainen maallikko löytää uusia näkökulmia tuttuihinkin asioihin läpi elämän. Ettei ole ymmärrystä kaikkeen, ei tarkoita sitä että kirkon teologia olisi väärässä jos kerran Raamatun läpi lukaissut ei jotakin asiaa ymmärrä. Näiden ammattilaisten kanssa jää tavallinen maajussi tiedossa toiseksi kun on kyse jumaluusopista.

      Kirjoitit;
      "epärehellisiä, kaksinaamaisia ja valmiit valehtelemaan saadakseen hyötyä tai etuja. Adventtikirkon toiminnassa on piirre, joka saa ärsyyntymään ja se piirre on läpimätä ulkokultaisuus ylimielisyyden kanssa. Annetaan kuva uskonnollisesta järjestöstä, joka toimii ihmisten hyväksi, mutta toimitaan kuitenkin epärehellisesti ja toisia hyväksi käytten niin taloudellisesti kuin henkisestikin.

      Pastorikunta toimii työnantajansa arvojen ja tavoitteiden mukaan.
      Jos ei ole jokaisen ihmisen kanssa samaa mieltä, niin tiedossa pitää kasvaa, uskossa pitää kasvaa. Jokainen ihminen käyttää omaa persoonallista kieltään ja ilmaisutapaansa tilannekohtaisesti- on vain inhimillinen ihminen joiden kesken syntyy ristiriitojakin ja väärinkäsityksiä.

      Adventtikirkko uskonnollisena järjestönä toimii täsmälleen Raamatun arvojen mukaan, mutta nykyajan ongelma on ns. "laodikealaisuus" josta Ilm 3:14-22 kertoo.
      Ihmisen ovat vajaita kun ajatellaan 100% pyhitystä ja palavaa rakkautta.
      Alkuseurakunta eli toisella tavalla monin tavoin, mutta alkuseurakunta koki paljon vaikeuksia. Yhdistys kokoontuu ja hajaantuu ja jokaisen jokainen henkilökohtainen toive ei voi toteutua aina varsinkin jos toiveista ei koskaan puhu.
      Taloudesta jo kirjoitinkin aikaisemmin.

      Pappiskunta Adventtikirkossa tekee paljon töitä, ja eivät ehdi jokaisen toiveeseen emotionaalisella tasolla, mutta väitteesi on ennakkoluuloa kuitenkin.

      Ihmisen ei tarvitse päästä täydellisyyteen heti kaikessa. Täydellisyys on kuitenkin rakkautta, ei kaikentietäväisyyttä. Yksimielisyys on yhteyttä Herrassa, ei tarkoita että jokanen olisi aina kaikessa samaa mieltä.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Vielä;

      On vain ymmärrettävä ettei perusta uskoaan ihmisten varaan ihmisiin katsomalla.
      Että katselee taivasta kohti ja Kristusta, ja omaa napaa.
      Ymmärtää että kaikenlaisia idiootteja jotka eivät tajua mitään eivätkä riennä vastaamaan jokaiseen odotukseen ja toiveeseen on joka paikassa.


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskusteluja

    • Hep-

      Adventtikirkolla ei ole varaa palkata työtekijöitä yllin kyllin, että jokaisen persoonan toiveet tulisi kaikin puolin emotionaalisellakin tasolla täytetyksi.

      Kirkon lukuisissa toimielimissä tehdään aina päätökset, ja toimielimissä on itsenäistä toimivaltaa Adventtikirkon presidentilläkin vau mikä nimitys on, kuitenkin ylimmänkin organisaation toimielimen puheenjohtajallakin on itsenäistä toimivaltaa äänestyslappu ryhmän toiminnan päätöksenteossa.

      Tässä yksi näyte kirkon työntekijöiden vastuista ja työstä. Lukuisilla yksiköillä on vastuuhenkilönsä joissa ko persoonallisuuksien aika palaa; http:media7.fi
      Lisääkin yksiköitä löytyy!

      Esimiesasema suhteessa toiseen ihmiseen kuuluu kuitenkin vain työelämään, ei vapaaehtoisiin yhdistystoiminnan harrastus-ryhmiin.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • Näin.siinä.käy

      Rehellinen ja periaatteellinen adventtikirkon pastori savustetaan aina klaanista ulos tai sitten hänet lähetetään pitkälle komennukselle lähetyskentille, kunnes on oppinut kaksinaamaisuuden ja epärehellisyyden jalon taidon. Yksi keino on myöskin mustamaalata rehti pastori tai klaaninsa keskellä ylennyt kirkkokuntansa palkollinen vaikkapa seksihurjastelijaksi. Näin saadaan "natsat" revittyä takin kauluksesta pois.

      • pyhpyh

        Puhut täyttä potaskaa.


    • >>>Rehellinen ja periaatteellinen adventtikirkon pastori savustetaan aina klaanista ulos >>>

      Kommentti: EI AINA


      >>>tai sitten hänet lähetetään pitkälle komennukselle lähetyskentille>>

      Kommentti: Lähetyskentälle on lähetetty myös sellaista työvoimaa, jota ennen pitkää saattaisi poliisi olla kiinnostunut puhuttelemaan,

      tai siksi, että lähetyskenttämaa on kulttuuriltaan sellainen, että siellä katsotaan "läpi sormien" sellaista seksuaalisten poikkeavuuksien harrastamista, että niihin virkavalta puuttuisi Suomessa melko nopeasti.

      Joten kyseessä on WIN-WIN-LOSE -tilalle, jossa uudelleensijoituksesta hyötyy sekä työntekijä että työnantaja. Jos häviäjiä ovat vaikkapa lähetysmaassa asuvat lapset, ikävä juttu. Mutta onneksi he eivät ole suomalaisia lapsia.

      Näin kai työnantaja ajattelee?

      Mutta saatiinpa julkinen skandaali vältetyksi.

      • pyhpyh

        Ja sinäkin puhut täyttä potaskaa. Tuomiopäivänä joudutte tilille valheistanne.


    • Pitkällä perspektiivillä, eli 1930-luvulta alkaen asiaa tarkastellen olen sitä mieltä, että Suomen Adventtikirkolla on keskimäärin ollut joko kohtaisen hyvää taitoa ja/tai ihmeen hyvää tuuria siinä, että moni skandaali on onnistuttu estämään pääsemästä julkisuuteen.

      Osan keinoista tiedän, suurinta osaa en.

      Tiedotusvälineet ovat kohdelleet a-kirkkoa ihmeen lempeästi.

      Joku voi nähdä siinä Jumalan varjeluksen, mutta olen kyllä kuullut sellaisiakin kommentteja kuin että "paholainenko niitä suojelee?"

      Se se vasta olisi erikoista, jos kumpikin vastapuoli antaisi suojaansa!

      Äkkiseltään ei tule mieleeni raamatun tekstiä, joka kieltäisi tuollaisen ihmeen mahdollisuuden. Mutta jos joku löytää, onnittelut etukäteen!

    • pyhpyh puuskahti:
      "Ja sinäkin puhut täyttä potaskaa. Tuomiopäivänä joudutte tilille valheistanne."

      Eiköhän yhtä tuomittavaa ole väittää valheeksi sitä, mikä pitää paikkansa.

      Minulla sentään on adventtikirkkoon liittyvää arkistomateriaalia 20-luvulta alkaen.

      Joukossa mm. kirjeitä, jotka niiden lähettäjä on määrännyt hävitettäväksi heti sen jälkeen, kun ne on luettu. Vaan ei ole saaja raatsinut tuhota käsiinsä saamaansa materiaalia, kun se tieto on ollut niin herkullista.

      Eikä tuon materiaalin kerääminen ole ollut ilmaista huvia. Kyllä siitä on joutunut maksamaankin.

      Se tässä askarruttaa, mitä noille papereille tapahtuu kuolemani jälkeen.

      Järjestääkö perikunta vaikkapa huutokaupan?

    • Ehdottomasti-näin

      "Joku voi nähdä siinä Jumalan varjeluksen, mutta olen kyllä kuullut sellaisiakin kommentteja kuin että "paholainenko niitä suojelee?""
      Ehdottomasti kallistun tuon paholaisen antaman suojelun kannalle. Saatana kun suojelee omiaan ja kavalaa eksytystään. Eksytys on nimittäin vasta täydellinen silloin, kun se on verhottu kaapuun, joka muistuttaa mahdollisimman paljon oikeaa ja aitoa kristillisyyttä. Saatana osaa kyllä hoitaa kulissien pystyssä pysymisen.

      • Huolenpito.taattu

        "Saatana osaa kyllä hoitaa kulissien pystyssä pysymisen."
        Adventtikirkon kohdalla hyvin toteutunut. Saatana pitää huolen omistaan.


    • adventistina-pitkään

      Suomen adventtikirkossa hämärämiehet puuhastelevat kulissien takana. Se ei ole mitään kristillisiä arvoja kunnioittavaa toimintaa se. Päinvastoin. Valitettavasti seurakuntien jäsenistä ani harva tietää niistä puuhista mitään. Osa tietää, mutta sillä ei ole ilmeisesti heille järin suurta merkitystä, koska suhde adventtikirkkoon on muutenkin hyvin löyhällä pohjalla ja hyvin nopeasti kaikkeen negatiiviseenkin tietoon turtuu. Jotkut harvat ovat päässeet vilkaisemaan kulissien taakse, joko aivan vahingossa tai sitten ihan virkatehtäviään suorittaessaan. Ne, jotka ovat saaneet nähdä tarkoin varjellun kulissin taakse, ovat pakanneet kiireesti laukkunsa ja jättäneet adventtikirkon ja sen jäsenyyden taakseen. Järkytyksestä toipuminen on kuitenkin saattanut kestää vuosia ja eheytyminen on monilla vienyt pitkän aikaa.
      Palstalla kirjoitteleva Tuomas-kuoma on hänen oman ilmoituksensa perusteella päässyt katsomaan Suomen adventtikirkon kulissien taakse ja sen "kauhujen talon" takahuone on varmaan jättänyt lähtemättömän vaikutuksen?
      Henkilökohtaisesti olen myös nähnyt paljon sellaista Suomen adventtikirkon hallinnossa ja sen palkkaa nauttivissa työntekijöissä, että selkäpiitä on karminut. Olen kuitenkin ollut adventistina 1978-2012 välisen ajan. Monesti olen ihmetellyt, että kuinka jollain ihmisillä on niin luontainen kaksinaamaisuus, että sitä on usein vaikea edes havainnoida. Määrättyjen asioiden yhteydessä kaikki sitten ryöpsähtää vasten kasvoja ja todellisuus paljastuu uskomattoman likaisena.

      • tuomionhetki

        Olkaa nyt te pyhät ylpeitä että olette päässeet eroon noin kamalasta seurakunnasta ja nautitte olostanne jossain pyhien seurakunnassa, mutta mikä sai teidät tänne viellä kirjoittelemaan siitä julki jumalattomasta laitoksesta, ehkäpä se että halusitte viellä kerran korostaa pyhyytänne, että minä ainakaan en tekisi tuollaisia tekoja ja siitä ehkä tulee muutama kruunu lisää päähänne. Eikö olekin nyt kevyt olo.


      • adventistina-pitkään
        tuomionhetki kirjoitti:

        Olkaa nyt te pyhät ylpeitä että olette päässeet eroon noin kamalasta seurakunnasta ja nautitte olostanne jossain pyhien seurakunnassa, mutta mikä sai teidät tänne viellä kirjoittelemaan siitä julki jumalattomasta laitoksesta, ehkäpä se että halusitte viellä kerran korostaa pyhyytänne, että minä ainakaan en tekisi tuollaisia tekoja ja siitä ehkä tulee muutama kruunu lisää päähänne. Eikö olekin nyt kevyt olo.

        " Eikö olekin nyt kevyt olo?"
        Todellakin on kevyt olo, kun on päässyt adventismista eroon. Siitä syystä kirjoitan näitä vakavia varoituksen sanoja, koska toivon, ettei kukaan joutuisi adventismin pauloihin. Itse olin aivan liian kauan adventtikirkon piirissä siitä syystä, että minut sokaistiin adventismiin ja pastorit osasivat taidokkaasti peittää oman sisimpänsä ja sen saastan, mikä siellä oli. Usean vuoden koulutuksen tulosta.
        Luonnollista tietysti on, että jossain vaiheessa se pastorinkin pokka pettää, vaikka kuinka yrittäisi näyttää pyhää miestä ja silloin piru itse pääsee pastorin suulla valloilleen. Se piru, joka on koko ajan oleillut pastorin sisällä lammasturkin alla.


      • advariveli

        Rauhaa veli! Varmaan on niin kuin sanoit valitettavasti sitä samaa löytyy kaikista suunnista. Herra armahda meitä ja anna anteeksi syntimme.
        Kyllä Jeesus on hyvä!


    • eyeee

      Aloittajalla on mustat ateisti-silmälasit päässä.

      • Uskonlahkojen-orjat

        Uskonlahkojen orjilla ne mustat lasit on päässä. Ateisti on luopunut kaikista näkökykyä heikentävistä silmälaseista. Ateisti on avarakatseinen ja janoaa uutta tietoa. Uskonlahkon jäsen janoaa vain pastorinsa hyväksyntää, ihailee itseään ja elää taikauskoisessa menneisyydessään muinaisten beduiinien viitoittamalla tiellä.


      • Uskovat.tyhjäpäitä
        Uskonlahkojen-orjat kirjoitti:

        Uskonlahkojen orjilla ne mustat lasit on päässä. Ateisti on luopunut kaikista näkökykyä heikentävistä silmälaseista. Ateisti on avarakatseinen ja janoaa uutta tietoa. Uskonlahkon jäsen janoaa vain pastorinsa hyväksyntää, ihailee itseään ja elää taikauskoisessa menneisyydessään muinaisten beduiinien viitoittamalla tiellä.

        Uskovaisilla ei ole mitään päässä. Tyhjäpäitä kaikki.


      • Kulttiuskonto
        Uskovat.tyhjäpäitä kirjoitti:

        Uskovaisilla ei ole mitään päässä. Tyhjäpäitä kaikki.

        Adventismi on kulttiuskonto. Pääpaino on kaikenlaisilla rituaaleilla, joilla tavoitellaan kuvitteellista paratiisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe