Häissä ja anoppilassa

Paskatfiilikset

Olin tutustunut erääseen naiseen pari kuukautta takaperin ja "nähelty" jne. lähinnä mun luona ja hän asuu porukoillaan vielä, tai no hänellä on oma mökki kokonaan samoilla tiluksilla maalla. Anyway, itse työskentelen IT puolella ja asun keskustassa. Naistuttavani käy töissä keskustassa ja tapasimme sattumalta lounaspaikassa missä harvemmin käy. Juttelimme puhelimessa alustavasti että josko tulisin käymään heillä ja kaikkihan noin niinku meni hyvin. Että "jottain tietokonnejen kanssa pelaapi" ja sellasen käsityksen saivat, että tässä ois tarkotus riiustella.. Noh. itse olen 27 ja tää typykkä on 22v..

Sattuipa sitten niin, että siellä oli tulossa häät naiseni naapurille viereiseen taloon ja tää tietty lähti naisystäväni sinne vieraaksi, itse ilmoitin etten tule koska en tunne ihmisiä muutenkaan vielä, niin en siellä mitään tee. Ei tunnu luontevalta mennä. Seuraavana päivänä oli tarkotus meillä lähteä muutenkin stadia kohti ajelemaan on pari standuppia ja muuta meneillään sielä. Sovimme, että lähdetään aamusta klo 7 ajelemaan jo, että ehditään kaikkea ja hän lupasi tulla "mökilleen" klo 23. viimeistään että päässään siinä sitte touhuilemaan ym. valmistautuun lähtöön aamusta. Eka yö hänen kanssaan hänen luona.

Naapuritalossa oli jotain tapahtunut ja appiukko riensi minua herättelemään, Mä että mitä se rymistelee klo oli 22.30 ja olin jo yöpuulle just mennyt. Piilarit heittänyt rasiaan jne. muijaani oottelin. Se hoputteli ja käski mukaansa tulemaan.. sanoin etten nyt lähde juhlapaikalle tekemään mitään "konnejen kanssa" kun en tiedä mistä on kyse edes ja menossa nukkumaan. Johan teillä loppuu muutenkin kohta toi juhla. Appiukko suuttui ja rupesi tivaamaan, että mikäs mies se sinä olet, ettei viiti mittään tehhä, ei saanu työmiestä tuosta ja haukkui, että perkeleen laiskajaakko. Sanoin, että no jos nyt kuitenki lähtisit vetämään siitä, etten nyt en ainakaan suostu tekemään yhtään mitään. Kohta oli olan yli huutelemassa joku jätkä sielä että se "kone jumissa kun ei mittään tapahu, tuleekko se, se ei toimi musiikit ja näytti siinä portailla läppäriään". Istuin portaille kyllästyneenä ja sanoin et no anna tänne, katotaan, mjassoo se on nyt tilassaan kun sitä on tönästy jotenki tms. ei ne kestä nuo paskat kovalevyt mitään nykyään.. hommaa uus kovalevy, lähen nukkumaan takasin. Se kaiffari ei vissiin käsittäny mitä tarkotin ja mitä lie selittäny kun tuli uudestaan appiukko tälläkertaa isomman kaverin kanssa vaatimaan tekemisiä. Kysyin että oliko se jumalauta tosissaan ettekö yhtään häpeä helvetti mitään? Mää täällä koitan nukkua ja väkeä on lappamassa ovesta sisään. Ei minua kiinnosta koko kone, eikä helvetin riehuminen, se ei auta yhtään asiaa, olen graafikko, en mikään saamarin nyrkkipajaa mukana raahaava hampuusi. Mulla ei ole siihen välineitä nyt eikä myöhemmin. Jätkä kävi miltei käsiksi, mutta nopeana judokana heittelin sitä tyyppiä pari kertaa ja sanoin et jos se ei rauhotu väännän solmuun saatana molemmat kädet. Hirveä kuristus lukko vei jätkältä miltei tajun ennenkuin rauhottui.

Tässä vaiheessa jo naiseni tuli paikalle, koska kaikki kävi niin nopeasti ja hän ei tiennyt mitään, hän oli tosi järkyttyny tilanteesta. Menimme mökkiin ja sain rauhoteltua. Sanoin etten ole koskaan nähny tollasta hulinointia, mitä vittua minusta siellä on oikein puhuttu kun väkeä lappaa ovista ja ikkunoista. Kuulemma olivat juoneet siellä miehissä ja päättäneet ettei minua nussi kukaan kylän ulkopuolinen. Olin että WTF! kunnon show saamari. Siellä oli ilmeisesti puhuttu minusta koko ilta, kun en tullut paikallekaan. Voi hyvänen aika.

Kellään tuollasta sattunu koskaan? Oon sanonu kyllä ehtoni, tota porukkaa ei kutsuta mihinkään ja muutto keskustaan pois kotoa on kaikkein parasta. Takasin en tule ja sen varma.. minuahan ei komennella. Ajanko nyt muijani pahan valinnan eteen, kun ksäkin katkassa jo sen saamarin napanuoran ja aikuistua vähän? En etsi mitään koulutyttöä vaan naista ja jos hän ei kykene kotoaan lähtemään niin sitte on ilman? Tollasia paviaaneja minä en ainakaan häihini halua, mutta enhän minä sitä aietta voi mennä vielä paljastamaan.

21

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marga-Reeta

      Oletan, ettei monellakaan ole sattunut moista!
      Ikäni ja kokemukseni puolesta voin arvailla, ettei teistä tyttöystäväsi kanssa mitä ilmeisimminkään tule paria.
      Kyse on asenteista, näkökulmista, suhteesta auktoriteetteihin, roolimalleista, reviiritilan muodostamisesta, koulutuksesta, arvomaailmasta... näistä ei mikään stemmaa yhteen tyttöystävän lähiomaisten ja hänen miljöönsä kanssa.

      Ensinnäkin olet ollut ensimmäisiä ja ratkaisevia kertoja vieraana ärhäkkään appiukkoehdokkaan tiluksilla.
      Ihmisreviireillä toimitaan valitettavasti pikkuisen samalla konseptilla kuin apinalaumassa. Johtavaa urosta (appiukkoa) ei "tuijoteta" haastavasti eli viisas uusi tulokaspaviaani olisi suhtautunut varovaisemmin vieraaseen laumaan ja joustanut omista ehdoistaan jo kättelyssä.
      Ehtojen lateleminen on alkanut tulokkaalla jo kutsusta juhliin menosta kieltäytymisenä. Sillä ei ole väliä, tunsitko hääparin, vaan sillä, että et suostunut aveciksi tyttöystävälle. Se tulkittiin vihamieliseksi haasteeksi.
      Ja haluksi olla tutustumatta jatkossakaan kyseisiin ihmisiin. Koska tutustuminen alkaa aina sillä ensimmäillä tapaamisella, jolloin ei ole aiemmin nähty.
      Tämä kieltäytymisesi on tulkittu kunnioituksen puuttumiseksi kyseistä juhlaa ja hääparia kohtaan.

      Jos oikeasti aikoo edetä esim. työurallaan ja muodostaa komean karriäärin, on osattava olla tilannetajuinen. Paljon joutuu tällöin joustamaan, sukkuloimaan, oli asioista oikeasti mitä mieltä tahansa. Ihmisiä ärsyttää eniten se, että heihin suhtaudutaan yliolkaisuudella.
      En sano, että appiukko olisi käyttäytynyt herrasmiehen tavoi. Ei suinkaan ole. Oliko ehkä hänen puoleltaan alkoholilla osuutta räyhäämiseen tai hankala luonne. Anyway, sillä ei merkitystä.
      Joka tapauksessa kiinnitän huomion sinun asenteeseesi, jos nimittäin aiot menestyä ja saada vaikutusvaltaa.
      Tyttöystävän naapurimiljöö ei ole voinut tajuta, mitä eroa on graafikolla, tai tavallisella tietokonehampuusilla, joksi nimität erästä ammattikuntaa. Sen vuoksi he ovat katsoneet, että tahallasi olet halunnut olla auttamatta, silkkaa ilkeyttä.

      Eläytymiskyvyn kehittäminen ei ole huono juttu, vaan siitä on itselle etua suunnattomasti.
      Tuntemalla "vihollisen" näkökulma, voittaa vihollisen.
      Jos appiukkosi on toiminut uunosti, niin olet sinäkin. Siinä mielessä olette tasapeleissä, mitä tulee typerään ja epäonnistuneeseen käytökseen.

    • toimiaivainoikein

      Tuo aloittaja on menossa naimisiin tyttären kanssa, ei hänen isänsä tai sukunsa kanssa.

      • Marga-Reeta

        Valitettavasti sukua ei voi välttää ja tavalla jos toisellakin suku on jossain määrin mukana. Jos ei muuten, niin ihmisen persoonassa ja tavassa elää. Näin se on. Emme ole vielä NIIN individualisteja yhteiskunnassamme, etteikö toiset ihmiset vaikuttaisi elämäämme. Jo sana yhteiskunta kertoo = yhteis kunta, että inhimillisyyteen kuuluu ottaa toiset ihmiset huomioon.
        Kyse ei ole siitä, kestääkö kyseinen mies panna suhteet poikki appivanhempiinsa, vaan kestääkö tyttö lyödä välit rikki isäänsä ja muuhun sukuun.


      • toimiaivainoikein
        Marga-Reeta kirjoitti:

        Valitettavasti sukua ei voi välttää ja tavalla jos toisellakin suku on jossain määrin mukana. Jos ei muuten, niin ihmisen persoonassa ja tavassa elää. Näin se on. Emme ole vielä NIIN individualisteja yhteiskunnassamme, etteikö toiset ihmiset vaikuttaisi elämäämme. Jo sana yhteiskunta kertoo = yhteis kunta, että inhimillisyyteen kuuluu ottaa toiset ihmiset huomioon.
        Kyse ei ole siitä, kestääkö kyseinen mies panna suhteet poikki appivanhempiinsa, vaan kestääkö tyttö lyödä välit rikki isäänsä ja muuhun sukuun.

        Kyllähän se niin on, että naimisiin mennään naisen kanssa eikä hänen vanhempiensa kanssa.

        Mitä väliä sillä on, mitä mieltä anoppi tai appiukko siitä on.


      • Jenniina_1

        Luepa uudelleen mitä Marga-Reeta kirjoitti. Viisaita sanoja.


    • Luntatupaan

      Tämän tarinan perusteella ehdottaisin pitkää rauhoitusaikaa ja suhteen varovaista kehittelyä, sillä daami on kuitenkin sitoutunut omaan perheeseensä ja kokee varmasti ahdistavana sen, että olet nyt täysin siilipuolustuksessa ja kieltäydyt tutustumasta. Onhan sinulla oikeus omiin mielipiteisiisi tietenkin, mutta niin on muillakin.
      Noin kiihkeän ensitapaamisen jälkeen saattaa olla, että välit perheeseen kuivuvat kokoon.
      Et kuitenkaan voi vaatia tytöltä yhtään sen enempää kuin itseltäsi, huomaa sekin.

    • pyhpyh

      Ei voi kuin ihmetellä, miksi naiset AINA tekee tuon tempun... Ei osaa sanoa mikä on hänen yksityisasiansa ja mikä ei. Ei jumalauta voi käsittää. Miten ne on niin lapasia tänäpäivänä, ettei selkeää rajaa luo omaan yksityielämäänsä. Sanoo vain et nyt loppu minun elämästä jauhaminen ja siihen puuttuminen.

    • kasvunpaikka

      Jos teistä tulee pari niin et nai vaan tytärtä vaan koko suvun ja sen suvun kanssa sinun vain on poittava tulemaan toimeen. Et voi alkaa vaatia että tytär heivaa perheensä sinun tähden. Etkä tuota kovin mallikelpoisesti hoitanu sinäkään tilannetta. Tekstistä kävi läpi että olet aika täynnä itteäsi. Nöyryyttä ja joustavuutta niin asiat hoituu paremmin. Olet vasta tutustunu tähän naiseen ja käyttäydyit hänen asunnossaan kuin omistaja ja herra hidalko. Häpeä. Jos olisin tuo nainen niin laittasin sinut kasvamaan vielä vähäksi aikaa.

      • toimiaivanoikein

        Ei kukaan ole ketään mihinkään heivaamassa, mutta tyttärelläkin on oikeus viettää elämänsä sellaisen miehen kanssa kuin itse haluaa.

        Samoin miehellä on oikeus viettää elämäänsä vaimonsa kanssa,

        Näitä itsestään numeroa tekeviä anoppeja ja appiukkoja on Suomessa ihan tarpeeksi. Kyllä heidän pitää ymmärtää, että kun tytär tai poika menee naimisiin, hän elää sen jälkeen puolisonsa kanssa.


      • pikkuminiä

        Todellakin sinun on aika kasvaa aikuiseksi niin kuin edellä on neuvottu.


    • Ootkouuno

      Huonosti hoidit hommasi. Ei mahdolliselle tulevalle appiukolle ruveta isottelemaan, oli tilanne mikä tahansa. "Appiukko" oli kännissä ja ne muut tyypit myös. Ehkä olis kannattanut ottaa vähän toinen asenne. Nehän tuli kysymään sulta jelppiä, ei rähisemään. Itse aiheutit kähinän, kun rupesit isottelemaan.

      Vai pitäis sun mahdollisen tulevan vaimosi jättää sun takia perheensä ja sukunsa, hoh hoh, kuule tolle nauraa nauriin naatitkin! Tyttö on 22-vuotias ja sen pitäisi jo unohtaa ja jättää äitinsä ja isänsä ym. SUN takia? Ehkä sun kannattais ensiksi miettiä, mikä sussa on niin suurta ja hohdokasta, että sun takia joku voisi hylätä oman lapsuudenperheensä?

      Ja susta muka puhuneet koko illan? Aikuiset miehet vai? Älä unta näe.

      Sä olit siis jo mennyt nukkumaan ja siksi sua ei olisi saanut häiritä? Kuitenkin kirjoitit, että odottelit siinä tyttöystävääsi, eli olisit joka tapauksessa ollut hereillä. Mitäs jos olisit ihan reilusti vaan noussut ylös ja kuunnellut, mitä susta tahdottiin, siis laittamaan jotain läppäriä kuntoon. Sun tapa suhtautua asiaan oli ylimielinen ja puhuit tyttökaverisi isälle ja muille sukulaisille kyllästyneesti ja halveksivasti ja koko kirjoituksestasi huokuu alunperinkin suuri halveksuntasi ja ylenkatseesi näitä ihmisiä kohtaan. Oletko narsisti ja haluat naisesi olevan yksinomaan sinun ja pitävän vain sinua tärkeänä, ei muita? Et onnistu.

      Kun olisit rauhallisesti sanonut, että en mä kyllä valitettavasti pysty saamaan tähän läppikseen eloa, niin ehkä koko tilanne olis ollut ihan toinen. Ei sitten tullut mieleesi kysyä, että onko teillä hyvät juhlat siellä menossa, mites ilta on mennyt jne???? Oliko morsian kaunis ja sulhanen komea, niin kuin asiaan kuuluu? Vieläkö juhlat jatkuu ja onko hääpari vielä menossa mukana?

      Ystävällisyydellä saa paljon enemmän aikaan kuin niskojen nakkelulla ja hullut humalaisetkin saa hyvälle tuulelle huumorilla, jos osaa ja tahtoa riittää.

      Itse asiassa, oli se "appiukko" humalassa tai ei ja ne muut samoin, niin sulla ei oikein olisi ollut varaa tuollaiseen suhtautumiseen. SINÄ olet siinä porukassa tulokas eikä tulokas hypi kenenkään silmille, se on helposti silloin menokas. Sun olisi pitänyt hoitaa tilanne paremmin, vaikka se miten epämiellyttävä olisi ollutkin, sun kannalta.

      VOIT vaatia, että tyttö jättää kontaktit perheeseensä sun takiasi, mutta et voi vaatia, että teidän suhde olisi hyvä ja luonnollinen, koska sitä se ei silloin ole. Lapsellisuuttaan tyttö voi luvata jotain tuollaista ja jopa yrittää sitä noudattaakin, mutta ei, ehei, ei onnistu jatkossa!

      • tekiaivanoikein

        Älä selittele! Kyllä aikuiset ihmiset tietävät mitä tekevät.

        Anoppi ja appiukko eivät ole mitään ruhtinaita, joita pitää palvella kellonaikaan katsomatta.


      • uskomatonta

        Tuossa vaiheessa suhdetta he ovat kotonaan ja vielä tyttärenkin kotona kuninkaita joita sinun on vain kunnioitettava.
        Toivon tosi hartaasti että se tytär jättää sinut ja mahdollisimman pian. Ei sotkisi käsiään noin keskenkasvuiseen mieheen.


    • NoToRednecks

      Tästä alkuperäisen kirjoittajan (kaikki sympatiat muuten hänelle) kirjoituksesta ja muiden miestyyppien käytöksestä tuli heti mieleen mm. Häjy-elokuva, muut puukkoa Pohjanmaan tapaan heiluttavat machot ja vanhat suomifilmit Seitsemästä Veljeksestä.

      Todella roughia ja aivotonta macho-käytöstä paikalle rynnänneiltä. Tosiasiassa näin huutavat ja riehuvat vain auttamattomat mammanpojat, jotka eivät ole kulkeneet kuin ehkä viereisen pitäjän puolelle, ja joille Turusta tai Helsingistä tullut postikortti on jotain ihan ihmeellistä. Ruotsin risteily, se vasta on jotain se.

      Maailmassa ja Suomessa on siis tosiaan ihmisiä, jotka eivät näe eroa graafikon ja it-tukihenkilön välillä. Ja vielä pahempaa, vielä on ihmisiä, joille appiukko on automaattisesti käsitteenä muita ihmisiä korkeammalla, jonka mielipiteitä pitää kuunnella JA noudattaa.

      Onnea tällaisten ihmisten avioliitoille.

      t: redneck-relatives-should-be-avoided, thank you very much.

      • taa-ta

        Jos itse olisin, jos mieheni olisi kuunnellut mitä tahansa vanhempiensa antamia neuvoja, koska niitähän ei saa valikoida, mitä voi noudattaa:

        olisimme nyt, hm..

        1) kaksistaan tappiollisen perhe-yrityksen omistajia 10 vuotta putkeen, kuten ed. teki, koska kyseessä oli vanhentunut business-idea.
        2) saaneet kuulla, että ostohinta oli jaettu miehen muille sisaruksille
        3) konkurssissa. Sijoitustoimintamme olisi yksipuolinen, vain yhteen kohteeseen.
        4) tarpeettoman auton omistajia, koska se "ei saa kuulua suvun ulkopuolisille"
        5) suunnittelemassa perunoiden ostoa, koska niitä pitää syödä puoli kattilaa päivässä, niin tehdään anoppilassakin.


    • kirvesmiehenmuija

      En ihmettele että olet tuollainen, meitä nyt tähän maailmaan mahtuu. Ainut mitä ihmettelen syvästi on se että ilkiät kirjoittaa miten tyhmästi käyttäydyit tajuamatta sitä itse. Ja sitä (jos vielä seurustelee kanssasi) ettei tuo tyttöpolo ole saanut sinusta jo tarpeekseen.
      Sinuna lukisin nuo edelliset kirjoitukset ja ottaisit opiksesi. Todella sinulla on vielä kasvun paikka ennen kuin sinua voi mieheksi kutsua tai kukaan haluaisi sinua tyttärensä mieheksi.
      Ei ole tarkoitus loukata, mutta joskus täytyy sanoa suoraan jotta ihminen alkaisi ymmärtämään käytöstään.
      Tovon että noin 20v kuluttua olet aikuinen mies joka jopa osaa hävetä huonoa käytöstään.

      • Appiukkoisthebest

        Niin, alkuperäisen olisi vaan kiltisti pitänyt korjata toisen tietsikka ja tykätä siitä, kun vieraat kylän miehet remukalla repivät hänet sängystä ja appiukko huutaa vielä päälle porstualla. Se on hyvän avioliiton alku, ja jos osaa hävetä tarpeeksi, on toivoa, että saa appiukosta hyvän kasvattajan. Sitä kaipaa jokainen 27-v ihminen.


    • käsittämätöntä

      Piti ihan lukea muutamaan kertaan ennen kuin todella uskoin todeksi mitä olet kirjottanu. Olette seurustelleet vasta pari kuukautta. Sinä käytät täällä nimitystä typykkä (nuoresta naisesta), nimittelet hänen isäänsä jätkäksi, uhoot että sinua ei komennella ja määräilet mitä tämän nuoren naisen tulee elämällään tehdä vaikka ette edes tunne vielä toisianne.
      Sitten kirjoitat että sinua ei saa nussia kukaan kylän ulkopuolinen. Oletko joku alkoholisti, narkomaani vai vain muuten vajaalla älyllä varustettu.
      Pysähdy hyvä mies ja lue kirjoituksesi ihan ääneen jotta ymmärrät mitä sinä kirjoitat.
      Ja jos sinä nuori nainen luet nämä tekstit niin poista tuon miehen puhelinnumero kännykästä ja koko mies kartaltasi. Maailma on täynnä sivistyneitä ja hyvät käytöstavat omaavia ihania miehiä mistä sinun valita.

      • somesome

        Tuosta alkuperäisen kirjoituksesta sai kyllä todella hyvän käsityksen siitä, minkälainen tulevaisuus tuolla 20-v tytöllä on edessään ja mitkä ovat geenit.

        Viimeinen virkkeesi voi olla totta, pitää vaan suorittaa riittävää karsintaa, eikä mikään karsi niin hyvin, kuin ajan viettäminen appiukon kanssa. Tietää, minkälainen on miehiään, ja onko tyttärestään vaimoksi.

        Ei tullut varmaankaan ikävä kylään tuonne maaseudulle. Ja kone jäi silti korjaamatta... No, ehkä hampuusit saavat bussilla sen koneen vietyä, jos niitä kulkee edes kerran päivässä suureen maailmaan, ja osaavat etsiä osoitteen, mihin viedä. Ja tietävät, mitä selittää.


    • dsdfaff

      Aika tökeröä käytöstä molemmin puolin, mutta katsoisin homman lähteneen sivuraiteelle ihan ap:n omasta syystä. Olet tuntenut tytön vasta vähän aikaa ja nyt olisi ollut oiva tilaisuus ottaa komeat pisteet suvun ja ennen kaikkea itse tytön silmissä heti alkuunsa. Olisit reippaasti mennyt katsomaan mitä voit tehdä ja tehnyt parhaasi, jos ei voi mitään niin ei voi. Ei ollut kaverilla yhtään pelisilmää, vaan jotenkin nuiva suhtautuminen koko tytön elämänpiiriin. Ei hyvä. Tyttönä ottaisin tuosta varoitusmerkin ja jättäisin suhteen sikseen.

    • olenkoainoa

      Olikohan tuo alkuperäinen pläjäys tarkoitettu lähetettäväksi novellina johonkin roskalehteen? En jaksa uskoa todeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      276
      19130
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3539
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2245
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1946
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1600
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1278
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      148
      1158
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe