Onko phkeiden treenaamiseen mitään uutta?

Lautapohje

14

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohje

      Rupee pelaan sulkapalloa

    • Bodari66

      Mailapelit on hinttareiden hommaa.

      • Blueteam

        hinttarit hihi hihi hihihiii


    • Voimajyräämassan

      Pohkeet kasvaa parhaiten kun treenaa jalkoja kokonaisvaltaisesti (etu-ja kyykyt, prässi, maastaveto) ja antaa kerran viikossa kunnon sätkyt kohdistettua pohjetreeniä niin kovilla poltoilla, että on pakko huutaa kivusta. Korostan sanaa "poltoilla". Ittellä pohkeet on kehittynyt pitkillä happosarjoilla esim. 3x25-30 toistoa jalkaprässillä pohkeiden pumppailua niin kyllä on tullut lihaa sääreen. Myös istualtaan tehtävä pohjepenkki on erinomainen harjoitusväline.

      Myös lihasten luontainen anatomia toki vaikuttaa pohkeiden muokkautuvuuteen. Monesti massaa saa kyllä, mutta se pohkeen luontainen malli ei siitä miksikään muutu. Juoksu ja kuntosali sopivassa suhteessa kehittää monelle hienot jalat, enkä puhu mistään maratonharjoittelusta, joka useimmiten kutistaa jalkojen lihasmassaa selvästi.

      • vm43

        En ole koskaan hakenut lihasmassaa vaan tehoa. Kuitenkin mainitsemasi perusharjoitteet, varsinkin tempaus- ja rinnallevedot sekä korkeat "maastavedot, tekivät pohkeisiin massaa. Edellytys ilmeisesti, että vedot viedään kunnolla ylös, päkiöille.

        Vanha sääntö jota toteutin vetäessäni punttitreenit sprinttereille ja hyppääjille. Pohkeille sarjapituudet 2 x muut lihasryhmät.


    • jhsefnlff

      Pomppukengillä on joskus kasvatettu pohkeita, kaiketi aktivoi ne kasvavat solut se räjähtävä liike. Yleensähän pohkeita hiissataan vuodesta toiseen samalla laiskalla liikkeellä. Paljon ja lyhyillä palautuksilla suht pitkiä sarjoja on kasvattanut itsellä parhaiten, tosin se kasvu katoaa helposti. Siinäkin se kasvu perustuu varmaan siihen että hapenpuutteessa rekrytoituu ne nopeat solut, eli räjähtävyys saattais olla avain kunhan ei katko akillesjänteitään.

    • uhvyp0gy

      kuntopyörä ainakin mulla naisella kasvattaa reisien kokoa, kokeileppas.

    • aappan

      Pohkeet saa epäsuoraa reeniä hyvin monessa liikkeessä, jopa penkkipunnerruksessa.

      • järkimies666

        Niin, te tosibodaajat ette kai kävele minnekään. Auto salin eteen ja sieltä kotiin/töihin.


      • aappan
        järkimies666 kirjoitti:

        Niin, te tosibodaajat ette kai kävele minnekään. Auto salin eteen ja sieltä kotiin/töihin.

        Kui?


      • järkimies666

        Mitä olen kattellu.


    • EntinenRoinaÄijä

      Heh. Minulla oli sama ongelma aikoinaan. Pohkeet oli mitättömät tikut, niihin vain ei saanut lihasta. Voimaa oli aivan perkeleesti, mutta lihaa ei nimeksikään. Ei, vaikka oli "höyryt koneessa". Pohjelaitteessa oli pakka pohjassa, lisätapit täynnä kiekkoja ja kaveri istui vielä olkapäillä. Siitä huolimatta minulla ei käytännössä ollut pohkeita ollenkaan. Hyväksyin jo sen tosiasian, että minulla pohkeet vain on sellaiset, että niihin ei tule lihaa.

      Joku tuolla mainitsi jo juoksun. Aloin "aktiivisen saliurani" jälkeen käymään lenkillä. En ole koskaan ollut mikään hyvä juoksija, mutta ihan peruskunnon kannalta, normaalisti sellaista 10 km lenkkiä, joskus 5 km heittoja. Hämmästykseni oli vähintään suuri, kun pohkeisiin alkoi tulemaan tavaraa. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulle oikeasti tuli esiin pohkeet.

      Jos muuten yhden asian voisin muuttaa menneissä treeneissäni, se olisi se, että KÄVISIN LENKILLÄ, vaikkakin vain hölkkäämässä! Mutta eihän sitä nuorempana voinut, kun "se polttaa lihasta". (Ei se oikeasti polta).

      Tästä hieman jopa innostuneena keskityin pohjetreeneihin uudelleen ja aloin miettimään, mikä vika ennen pohjetreeneissäni oli. No ensimmäinen oli tietysti se, joka täällä myös mainittiin, että liian lyhyttä sarjaa. Mutta kyllä pohkeillekin voi tehdä lyhyitä sarjoja välillä. Suurin virheeni oli, jonka muuten veikkaan sinullakin olevan, tein pohkeita liian lyhyellä liikkeellä. Pohkeiden kokonaisvaltaisen rasituksen kannalta on erittäin tärkeää, että liike lähtee liikeradan pohjasta, siis TÄYSIN POHJASTA. Tämä on hieman hankalaa ja vaatii monessa laitteessa hieman opettelua, sillä jalat meinaa luistaa korokkeelta pois, mutta kyllä se onnistuu kun oppii. Sitä paitsi, painoa ei muuten tarvitse käyttää lähellekään niin paljoa kuin ennen, sekin estää sitä jalkojen liukumista. Yllättäen se pohje ei muuten olekaan enää niin vahva ;)

      Nyt on käytössä enää murto-osa siitä rautamäärästä, mitä ennen oli, mutta pohkeet on isommat ja näyttävämmät kuin koskaan. Huolimatta siitä, että olen ollut jo vuosia ilman höyryjä (eikä ole muuten mitään lääkärin määräämiä, eikä omaehtoisia korvaushoitojakaan koneessa).

      Tässä muuten vielä paras pohjeohjelma, mitä olen tehnyt. En vain ymmärrä, miksi en tehnyt sitä enempää aikoinaan. Tai tiedän oikeasti, se todella tuskallisen kivulias, mutta tehokkain koskaan tekemäni pohjeohjelma:
      - Pohkeet istuen n. 10-15 toistoa, failureen.
      - Heti perään pohkeet seisten, sama toistomäärä, failureen.
      - Lopetettuasi, ravistele pohkeita hetken, n. 10 sek.
      - Samalla painoilla tee ylimmässä liikkeen kolmanneksessa 20 sek. laske alas ja tee pohkeita keskimmäisessä kolmanneksessa 20 sek. laske aivan alas ja tee liikettä alimmassa kolmanneksessa 20 sek. Ja kyllä, se on mahdollista tehdä, on vain perkeleellisen tuskallinen. Yksi sarja 4-5 päivän välein riittää. Koskee, mutta toimii.

      • Mave290kg

        Oletko tuhkaluukkupoikia?


    • Tupakatpoispiiputpiiloon

      Franco Colombokin juoksi rannalla ja puhalsi kavereita nurin parhaissa voimissaan.Keuhkojen kunto paranee ja verenkiertoelimistö tervehtyy.Ei juoksu mitään lihaksia polta jos ei joka paikkaan juokse.Ennemminkin se tupakka polttaa lihaksia ja keuhkoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe