Miksi uskovat kokee tulevansa vainotuiksi?

yhdentotuudenimmeiset

Ensinnäkin ainakaan meillä suomessa ei uskovia vainota. Uskovat tulkitsevat kritiikin pääsääntöisesti vainoiksi. Vainoa ei ole sekään että moni ei pidä uskovista heidän arvomaailmansa takia. Kerron muutaman syyn miksi uskovat kokee ettei heistä aina pidetä.

Uskovat ovat yhden totuuden julistajia. He ylenkatsovat hyvin usein ateismia tai toisenlaista uskoa. Siksi heihin itseensä on vaikea suhtautua tasapuolisesti. Kun julistetaan omaa uskontoa muille totuutena niin pitää olla valmis kuulemaan kriittistäkin näkökulmaa takaisin. Yleensä tähän ei olle valmiita vaan vedetään marttyyrin viitta päälle.

Arvomaailman osalta on hyvin vaikea kunnioittaa sellaista uskovien käsitystä että se on hyväksyttävää ja oikeudenmukaista että kaikki toisinunuskovat ja ei-uskovat saavat oikeutetusti kärsiä hel-vetissä ikuisia aikoja. Miten voi kunnioittaa ihmistä joka hyväksyy läheiselleen ikuisen kärsimyksen uskon puuttumisen takia?

Myös monia uskovia koskettaa suurenmoinen tekopyhyys. Se tulee esiin esimerkiksi homoseksuaalien kohtaamisessa. Yhtäältä tuomitaan homoseksuaalinen käytös luonnonvastaisena ja rivoutena mutta toisaalta tehdään itse syntiä. Homojen rakkaussuhteen kutsuminen rivoudeksi tai luonnonvastaisuudeksi on äärimmäisen kovaa henkistä väkivaltaa homoseksuaaleja kohtaan. Uskovat voisivat pitää omana tietonaan nämä uskomuksensa. Ei ole tarpeen lyödä ihmisiä omilla uskomuksillaan.

Erittäin usein uskovissa on havaittavissa tietynlainen kyvyttömyys samaistua muiden ihmisten saappaisiin. He ylenkatsovat kaikkia erilaisia näkemyksiä ja uskonnollisia käsityksiä. Kun heidän uskontoaan kritisoi, he menevät kuitenkin tarvittaessa muidenkin uskontojen ( teismin laajemmin) taakse ja puolustavat uskoa ylipäätään katsomatta uskontoon.

Nämä piirteet ja toimintatavat eivät tietenkään koske jokaista uskovaa mutta yleisiä ne ovat. Tasapuolisuus puuttuu varsin usein. Muita ihmisiä saadaan itse kohdella huonosti leimaamalla vaikka heidän rakkautensa mutta kuultuaan omasta uskonnostaa kritiikkiä ilman loukkaamista, otetaan marttyyrin viitta esille.

Surkuhupaisinta on se ylimielisyys joka syntyy siitä että kuultuaan asiallista kritiikkiä uskonnostaan, he usein toteavat että se on osoitus siitä että heillä on totuus koska heitä vainotaan. Moni uskonto on rakentanut tällaisen puolustusjärjestelmän tervettä järjenkäyttöä vastaan. Samaten saa-tana on mitä kätevin keino sivuuttaa järkevät ajatukset toteamalla ne paholaisen työksi. Siksi usein, jos eivät ääneen sitä sanokaan, niin ainakin ajattelevat että jonkin ihmisen puheet ovat suoraan paholaisesta.

Tämän kaiken ja monen muun ylimielisen, epäkunnioittavan ja epätasapuolisen käytöksen jälkeen ei liene suurikaan ihme että kristityistä ei aina jakseta pitää.

Mutta sanotaan nyt sekin että ihminen tulee aina kohdata kuitenkin yksilönä eikä yleistyksien kautta. Muissakin uskonnon edustajissa tai ateisteissa voi ilmetä samoja piirteitä kuin monissa kristityissä.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sekinviel

      Listaan voisi lisätä se äärimmäinen naivius joka ei ole yhdellekään aikuiselle ihmiselle kunniakasta kun uskotaan raamatun tarinoita vakavasti tosiksi.

      • naiviaontodella

        No niin mitähän sinäkin mahdat tietää yhtään mistään Raamattuun liittyvästä asiasta häh mistä sait tietosi, no et mistään kunhan trendikkäästi auot suutasi samaan tahtiin isomman homokuoron kanssa ja koet itsesi valaistuneeksi.

        siinä se oli koko tarinasi.


      • palvotaanhuluna
        naiviaontodella kirjoitti:

        No niin mitähän sinäkin mahdat tietää yhtään mistään Raamattuun liittyvästä asiasta häh mistä sait tietosi, no et mistään kunhan trendikkäästi auot suutasi samaan tahtiin isomman homokuoron kanssa ja koet itsesi valaistuneeksi.

        siinä se oli koko tarinasi.

        trendi-ihmisiä kristityt vasta onkin. ei itsenäisesti uskalleta ajatella ja kyseenalaistaa kristinuskoa. kun halutaan olla lampaita jotka vain palvovat.


      • pää.palavassa.pensaassa
        naiviaontodella kirjoitti:

        No niin mitähän sinäkin mahdat tietää yhtään mistään Raamattuun liittyvästä asiasta häh mistä sait tietosi, no et mistään kunhan trendikkäästi auot suutasi samaan tahtiin isomman homokuoron kanssa ja koet itsesi valaistuneeksi.

        siinä se oli koko tarinasi.

        Suomessa on jokaisella kristinuskon pääpiirteet selvillä.


      • petriltä-vaan
        pää.palavassa.pensaassa kirjoitti:

        Suomessa on jokaisella kristinuskon pääpiirteet selvillä.

        Raamattu opettaa alamaisuutta esivaltaa kohtaan, eli sellaista esivaltaa kohtaan, joka toteuttaa oikeudenmukaisuutta Jumalan tahdon mukaan. Raamattu opettaa, että jos esivallan asetukset ovat vastoin Jumalan tahtoa, jossa uskova, niin silloin Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee totella Jumalaa, ei ihmisiä.

        Apt 5:
        24 Kun pyhäkön vartioston päällikkö ja ylipapit kuulivat nämä sanat, eivät he tienneet, mitä heistä ajatella ja mitä tästä tulisi.
        25 Niin tuli joku ja kertoi heille: "Katso, ne miehet, jotka te panitte vankilaan, seisovat pyhäkössä ja opettavat kansaa".
        26 ¶ Silloin päällikkö meni oikeudenpalvelijain kanssa ja nouti heidät; ei kuitenkaan väkisin, sillä he pelkäsivät, että kansa heidät kivittäisi.
        27 Ja he toivat heidät ja asettivat neuvoston eteen. Ja ylimmäinen pappi kuulusteli heitä
        28 ja sanoi: "Me olemme kieltämällä kieltäneet teitä opettamasta tähän nimeen; ja katso, te olette täyttäneet Jerusalemin opetuksellanne ja tahdotte saattaa meidän päällemme tuon miehen veren".
        29 Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.
        30 Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte.
        31 Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.
        32 Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat."
        33 Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät.

        Pietari ja muut apostolit julistivat Jumalan sanaa Herrasta Jeesuksesta, jonka esivalta kielsi. Esivallan kielto oli Jumalan tahdon vastainen, siksi apostolit eivät totelleet esivaltaa, vaan Jumalaa. Pietari toi asian selvästi esille sanomalla: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä".

        Herran Jeesuksen opetuslapsi ei ole velvoitettu olemaan alamainen esivallalle sellaisissa asioissa, joissa esivalta toimii Jumalan tahdon vastaisesti.

        Lopun aikana antikristilliset pahuuden voimat tulevat käyttämään väärin olkaa esivallalle alamaiset Raamatun kohdan opetusta. Antikristillinen pahuuden esivalta vaatii Herran Jeesuksen opetuslapsilta alamaisuutta itselleen vedoten siihen, että uskovien tulee olla alamaisia esivaltaa kohtaan. Herran Jeesuksen opetuslapsi ei voi kuitenkaan olla alamainen esivallalle, jonka tarkoitus on toimia Jumalan tahtoa vastaan. Tällaisessa tapauksessa Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee totella Jumalaa, ei pahuuden vallassa olevaa lopunajan antikristillistä esivaltaa.

        Jumalan laki on korkein laki

        Maallinen esivalta voi toimia joissakin tapauksissa rikoksia suosivasti esim. maissa joissa ei ole tervettä demokraattista oikeusjärjestelmää. Ikävä kyllä myös länsimaisissa demokraattisissa maissa on tapahtunut rikoksia suosivia päätöksiä oikeudessa sekä lainsäädännössä. Lainsäädännöllä tarkoitan sellaisia porsaanreikiä joiden kautta jotkut päättäjät ovat kyenneet ylläpitämään rikollista ja lainvastaista toimintaa. Suomessakin on tästä esimerkkejä. Uskova ihminen ei saisi tukea edellä mainittua toimintaa, jossa kierolla tavalla kierretään lakia ja asetuksia.

        Nykyään yhä enemmän ihmiset vaativat uudistuksia lainsäädäntöön koskien esim. aborttia ja eutanasiaa. Nämä vaatimukset esittävät hyväksyvän kannan abortin ja eutanasian hyväksymiselle. Juuri tällaisissa tapauksissa Herran Jeesuksen opetuslapsi joutuu asettamaan Jumalan lain korkeammalle kuin sellaiset ihmisten lait, jotka ovat vastoin Jumalan lakia.

        Jumalan sana ei hyväksy ja tue aborttia ja eutanasiaa, sillä uskovalla ei ole oikeutta hyväksyä tai osallistua ihmisen surmaamiseen ja tappamiseen. Silloin kun ihmisen laki on vastoin Jumalan lakia, niin uskovan on toteltava Jumalan lakia.

        Raamatun opetus: Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä ei johdata uskovaa tekemään rikoksia, eikä Raamattu opeta ja kannusta toimimaan rikollisesti, vaan päinvastoin Raamattu opettaa kunnioittamaan lakeja ja asetuksia. Kun ja jos maallinen laki on ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, niin silloin on kyseessä laki ja asetus, joka suosii tai kannattaa synnin tekemistä. Uskovalla ei ole lupaa tehdä syntiä, ei edes silloin, vaikka maallinen laki hyväksyisi synnin tekemisen.

        Kun ja jos uskova joutuu valitsemaan Jumalan lain noudattamisen, jonka tähden hän toimisi vastoin ihmisen asettamaa lakia, niin silloin on aina kyseessä sellainen laki, joka on Jumalan tahtoa vastaan. Jumalan tahto on aina paras ratkaisu ihmiselle ja Jumalan tahdon vastainen asia on aina ihmisille haitallista ja vaarallista. Tämä tulee aina muistaa, sillä Raamattu ei kehota tekemään rikoksia, vaan päinvastoin kehottaa toimimaan oikein ja Jumalan tahdon mukaisesti.


      • plaaplaaap
        pää.palavassa.pensaassa kirjoitti:

        Suomessa on jokaisella kristinuskon pääpiirteet selvillä.

        suomalaisista suurin osaei tiedä mitään USKON asiasta eikä Raamatusta, siitä voidaaan lähteä liikkeelle.

        esm sinä et tiedä mitään koko aiheesta kunhan huudat joukon mukana milloin mitäkin.


      • pää.palavassa.pensaassa
        plaaplaaap kirjoitti:

        suomalaisista suurin osaei tiedä mitään USKON asiasta eikä Raamatusta, siitä voidaaan lähteä liikkeelle.

        esm sinä et tiedä mitään koko aiheesta kunhan huudat joukon mukana milloin mitäkin.

        Koulussa kerrotaan pääpiirteittään, mikä on riittävä määrä sen hölmöyden toteamiseen.


      • petriltä-vaan kirjoitti:

        Raamattu opettaa alamaisuutta esivaltaa kohtaan, eli sellaista esivaltaa kohtaan, joka toteuttaa oikeudenmukaisuutta Jumalan tahdon mukaan. Raamattu opettaa, että jos esivallan asetukset ovat vastoin Jumalan tahtoa, jossa uskova, niin silloin Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee totella Jumalaa, ei ihmisiä.

        Apt 5:
        24 Kun pyhäkön vartioston päällikkö ja ylipapit kuulivat nämä sanat, eivät he tienneet, mitä heistä ajatella ja mitä tästä tulisi.
        25 Niin tuli joku ja kertoi heille: "Katso, ne miehet, jotka te panitte vankilaan, seisovat pyhäkössä ja opettavat kansaa".
        26 ¶ Silloin päällikkö meni oikeudenpalvelijain kanssa ja nouti heidät; ei kuitenkaan väkisin, sillä he pelkäsivät, että kansa heidät kivittäisi.
        27 Ja he toivat heidät ja asettivat neuvoston eteen. Ja ylimmäinen pappi kuulusteli heitä
        28 ja sanoi: "Me olemme kieltämällä kieltäneet teitä opettamasta tähän nimeen; ja katso, te olette täyttäneet Jerusalemin opetuksellanne ja tahdotte saattaa meidän päällemme tuon miehen veren".
        29 Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä.
        30 Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte.
        31 Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta.
        32 Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat."
        33 Kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät.

        Pietari ja muut apostolit julistivat Jumalan sanaa Herrasta Jeesuksesta, jonka esivalta kielsi. Esivallan kielto oli Jumalan tahdon vastainen, siksi apostolit eivät totelleet esivaltaa, vaan Jumalaa. Pietari toi asian selvästi esille sanomalla: "Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä".

        Herran Jeesuksen opetuslapsi ei ole velvoitettu olemaan alamainen esivallalle sellaisissa asioissa, joissa esivalta toimii Jumalan tahdon vastaisesti.

        Lopun aikana antikristilliset pahuuden voimat tulevat käyttämään väärin olkaa esivallalle alamaiset Raamatun kohdan opetusta. Antikristillinen pahuuden esivalta vaatii Herran Jeesuksen opetuslapsilta alamaisuutta itselleen vedoten siihen, että uskovien tulee olla alamaisia esivaltaa kohtaan. Herran Jeesuksen opetuslapsi ei voi kuitenkaan olla alamainen esivallalle, jonka tarkoitus on toimia Jumalan tahtoa vastaan. Tällaisessa tapauksessa Herran Jeesuksen opetuslapsen tulee totella Jumalaa, ei pahuuden vallassa olevaa lopunajan antikristillistä esivaltaa.

        Jumalan laki on korkein laki

        Maallinen esivalta voi toimia joissakin tapauksissa rikoksia suosivasti esim. maissa joissa ei ole tervettä demokraattista oikeusjärjestelmää. Ikävä kyllä myös länsimaisissa demokraattisissa maissa on tapahtunut rikoksia suosivia päätöksiä oikeudessa sekä lainsäädännössä. Lainsäädännöllä tarkoitan sellaisia porsaanreikiä joiden kautta jotkut päättäjät ovat kyenneet ylläpitämään rikollista ja lainvastaista toimintaa. Suomessakin on tästä esimerkkejä. Uskova ihminen ei saisi tukea edellä mainittua toimintaa, jossa kierolla tavalla kierretään lakia ja asetuksia.

        Nykyään yhä enemmän ihmiset vaativat uudistuksia lainsäädäntöön koskien esim. aborttia ja eutanasiaa. Nämä vaatimukset esittävät hyväksyvän kannan abortin ja eutanasian hyväksymiselle. Juuri tällaisissa tapauksissa Herran Jeesuksen opetuslapsi joutuu asettamaan Jumalan lain korkeammalle kuin sellaiset ihmisten lait, jotka ovat vastoin Jumalan lakia.

        Jumalan sana ei hyväksy ja tue aborttia ja eutanasiaa, sillä uskovalla ei ole oikeutta hyväksyä tai osallistua ihmisen surmaamiseen ja tappamiseen. Silloin kun ihmisen laki on vastoin Jumalan lakia, niin uskovan on toteltava Jumalan lakia.

        Raamatun opetus: Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä ei johdata uskovaa tekemään rikoksia, eikä Raamattu opeta ja kannusta toimimaan rikollisesti, vaan päinvastoin Raamattu opettaa kunnioittamaan lakeja ja asetuksia. Kun ja jos maallinen laki on ristiriidassa Jumalan sanan kanssa, niin silloin on kyseessä laki ja asetus, joka suosii tai kannattaa synnin tekemistä. Uskovalla ei ole lupaa tehdä syntiä, ei edes silloin, vaikka maallinen laki hyväksyisi synnin tekemisen.

        Kun ja jos uskova joutuu valitsemaan Jumalan lain noudattamisen, jonka tähden hän toimisi vastoin ihmisen asettamaa lakia, niin silloin on aina kyseessä sellainen laki, joka on Jumalan tahtoa vastaan. Jumalan tahto on aina paras ratkaisu ihmiselle ja Jumalan tahdon vastainen asia on aina ihmisille haitallista ja vaarallista. Tämä tulee aina muistaa, sillä Raamattu ei kehota tekemään rikoksia, vaan päinvastoin kehottaa toimimaan oikein ja Jumalan tahdon mukaisesti.

        Onko allahin tahto parhaaksi ihmiskunnalle? Entä thorin?

        Jumalia on uskovaisten mielikuvituksellisissa tarinoissa väitetty olevan sadoittain eri aikakausilla. Kaikkia noita jumalia on palvottu, mutta yhdestäkään ei ole minkäänlaista näyttöä.

        Muistuttaisin, että allah on arabiankielinen ilmaus jumalalle, joten kannatat siis allahin lakia, jota vaikkapa isis toteuttaa kalifaatissaan? Homot katolta alas ja niin poispäin. Onnea sinulle harhaiselle.

        Ja kun et ole raamattuasi lukenut, googlaa jeesus ja miekka.


    • ainovaieino

      se on täysin totta ettei suomessa ristittyjä vainota. jos ei heti sano hallelujaa tai rukoile perässä, niin sanotaan että on kyseessä vaino.

      • eri-mieltä

        En ole samaa mieltä, etkö tajua että vainoamista on hyvin monenlaista??


      • iyd..dy

        Kyllä ilmaisunvapauteen on vainoamishenkisesti puututtu. Vainoaminen on rikos Suomessa mutta monessa muslimimaassa se on lain hyväksymää. Suomessa näitä muslimeita asuu paljon. Jos niitä olisi enemmän niin Suomessakin laki olisi sellainen että kristinusko on rikos kutn esim. Iranin perkeleellisessä todellisuudessa, jossa kristittyjä iranilaisia on vankiloissa ainoana rikoksenaan se että ovat kristittyjä. Missä on se maa, joka laittaa muslimit vankilaan?


      • se.ero
        eri-mieltä kirjoitti:

        En ole samaa mieltä, etkö tajua että vainoamista on hyvin monenlaista??

        Nimenomaan näin on ! Jumalattomassa ja uskovassa on erihenki ja huomaa joskus varsin selkeästikkin, miten joku ihminen raivostuu, kun uskova tulee paikalle vaikka tämä hlö ei edes tietäisi että toinen on uskova. Henkivallatajuttuja.
        Mutta vähäistähän se on esim.Kiinan tai muiden kommarimaiden uskoviin verrattuna.
        Toinen kirje Timoteukselle 3
        5. heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. ...

        Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.


      • se.ero kirjoitti:

        Nimenomaan näin on ! Jumalattomassa ja uskovassa on erihenki ja huomaa joskus varsin selkeästikkin, miten joku ihminen raivostuu, kun uskova tulee paikalle vaikka tämä hlö ei edes tietäisi että toinen on uskova. Henkivallatajuttuja.
        Mutta vähäistähän se on esim.Kiinan tai muiden kommarimaiden uskoviin verrattuna.
        Toinen kirje Timoteukselle 3
        5. heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. ...

        Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi.

        >huomaa joskus varsin selkeästikkin, miten joku ihminen raivostuu, kun uskova tulee paikalle vaikka tämä hlö ei edes tietäisi että toinen on uskova. Henkivallatajuttuja.
        Vilkkaan mielikuvituksen tuottamia juttuja.


      • tuputetaanliikaa
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        >huomaa joskus varsin selkeästikkin, miten joku ihminen raivostuu, kun uskova tulee paikalle vaikka tämä hlö ei edes tietäisi että toinen on uskova. Henkivallatajuttuja.
        Vilkkaan mielikuvituksen tuottamia juttuja.

        luulosairaita juttujahan nuo on. mutta siitä moni ärtyy että tullaan uskontoa tuputtamaan, olipa uskonto sitten mikä tahansa.


      • ilywu5
        tuputetaanliikaa kirjoitti:

        luulosairaita juttujahan nuo on. mutta siitä moni ärtyy että tullaan uskontoa tuputtamaan, olipa uskonto sitten mikä tahansa.

        Olen huomannut naisten toisinaan sanoneen minulle että älä tuputa juttuja Jeesuksesta kun olen vastannut kysymykseen : Olenko uskossa?

        Se saasta, mitä jumalattomat itse tuputtavat eri tilanteissaon kuitenkin se kielletävä asia ja olenkin ajatellut pitäisikö jumalattomille sanoa että ei kiitos saastapuheillesi.

        Aikanaan jumlattomat maksavat kovan hinnan saastaisuudestaan. Jos pysyvät jumalattomina loppuun asti.


      • naiviaontodella
        tuputetaanliikaa kirjoitti:

        luulosairaita juttujahan nuo on. mutta siitä moni ärtyy että tullaan uskontoa tuputtamaan, olipa uskonto sitten mikä tahansa.

        Olet täysin väärässä.


    • Alkuunsa sanottava, etten nyt muista sellaista tapausta, missä suomalainen kristitty Suomessa olisi tapettu sen takia, että oli kristitty. Afganistanissa kylläkin. Suomessa siis krisittyjen vaino ei ainakaan ole äärimmäistä.
      Sensijaan saatananpalvontaan tai rock-musiikkin kallellaan olevat piripäät ovat sytytelleet kirkkoja Suomessakin ja potkineet kirkkomaiden hautakiviä. Eivätpä ole menneet esim. kotieläinhautausmaille tekemään ilkivaltaansa, joten kohteen valinta on antikristillistä ja teot ainakin rikollsia, mikseipä jonkinlaista vainoakin.

      Hieman lievenpää vainoa on sellainen ajattelu, jonka mukaan kristityn uskonnollinen vakaumus olisi jotenkin esteenä maallisen regimentin toimissä. Hävettävin tälläainen aivopieru tuli joltakulta ateistiluokiolaiselta Järvenpäässä, kun hän muistaakseni vuoden 2009 EU-vaalien tilaisuudessa kyseenalaisti Sari Essayahin sopivuuden parlamentaarikoksi hänen uskonnolliseen vakaumukseen vedoten. Ja tämä on miltei normiajattelua vajaa-ajattelijoilla.

      Eipä sillä, liian rauhassahan tässä on enemmistökristityt saaneet köllötellä maassamme. Nyt kun islamisaatio yhdessä maallistumisen kanssa etenee, vainotkin yleistyvät. Ja hyvä puoli niissä on sitten se, ettei valekristittyjä enää ole.

      • "Uskontoa ei saa sekoittaa politiikkaan" ja vastaavat iskulauseet ovat naiiveja ja propagandistisia sotahuutoja. Vaatimus uskonnon ja politiikan erottamisesta toisistaan on ristiriidassa kristittyjen ja muiden uskontojen uskovien kansalaisoikeuksien kanssa. Henkilön maailmankatsomus, uskonnollinen tai muunlainen, vaikuttaa joka tapauksessa henkilön politiikkaan – poikkeuksena nihilistit ja opportunistit, joilla ei ole mitään periaatteita – joten uskovan kohdalla uskonto ei voi olla sekoittumatta politiikkaan. Jos uskontoa ja politiikkaa ei oikeasti saisi sekoittaa, politiikkaan osallistuminen pitäisi kieltää kaikilta, jotka aidosti ja vilpittömästi tunnustavat jotain uskontoa, mikä tietysti olisi räikeästi näiden ihmisten uskonnonvapauden ja kansalaisoikeuksien vastaista.

        Sitä paitsi millä perusteella, minkä arvojärjestelmän nojalla ja kenen valtuutuksella juuri uskonnolliset maailmankatsomukset pitäisi sulkea pois politiikasta?


      • vahinkopienempi
        herrens_tiggare kirjoitti:

        "Uskontoa ei saa sekoittaa politiikkaan" ja vastaavat iskulauseet ovat naiiveja ja propagandistisia sotahuutoja. Vaatimus uskonnon ja politiikan erottamisesta toisistaan on ristiriidassa kristittyjen ja muiden uskontojen uskovien kansalaisoikeuksien kanssa. Henkilön maailmankatsomus, uskonnollinen tai muunlainen, vaikuttaa joka tapauksessa henkilön politiikkaan – poikkeuksena nihilistit ja opportunistit, joilla ei ole mitään periaatteita – joten uskovan kohdalla uskonto ei voi olla sekoittumatta politiikkaan. Jos uskontoa ja politiikkaa ei oikeasti saisi sekoittaa, politiikkaan osallistuminen pitäisi kieltää kaikilta, jotka aidosti ja vilpittömästi tunnustavat jotain uskontoa, mikä tietysti olisi räikeästi näiden ihmisten uskonnonvapauden ja kansalaisoikeuksien vastaista.

        Sitä paitsi millä perusteella, minkä arvojärjestelmän nojalla ja kenen valtuutuksella juuri uskonnolliset maailmankatsomukset pitäisi sulkea pois politiikasta?

        olen sitä mieltä että olisi paljon perusteita olla päästämättä uskonnollisia ihmisiä politiikkaan. uskonnonvapaus ja tasapuolisuus toteutuisi parhaiten kun minkään uskonnollisen ryhmän edustajat eivät voisi vaikuttaa lainsäädäntöön. ei se ongelmatonta olisi mutta vahingoiltaan pienempää.


      • vahinkopienempi kirjoitti:

        olen sitä mieltä että olisi paljon perusteita olla päästämättä uskonnollisia ihmisiä politiikkaan. uskonnonvapaus ja tasapuolisuus toteutuisi parhaiten kun minkään uskonnollisen ryhmän edustajat eivät voisi vaikuttaa lainsäädäntöön. ei se ongelmatonta olisi mutta vahingoiltaan pienempää.

        He he. Sinulla taitaa sitten olla aika omaperäinen määritelmä tasapuolisuudelle ja uskonnonvapaudelle.

        Neuvostoliitossakin vallitsi uskonnonvapaus: päänsä sisällä jokainen pystyi vapaasti uskomaan ihan mihin tahansa.


    • eipahalle

      Kysyjä sinä yleistät väittämäsi. Tiedostatko sen kuinka monta uskovaa tunnistat joista nyt puhuit.
      Itse en erityisesti koe vainoa mutta uskon Raamatun opetukseen että Jumalaa vastaan epäuskoiset taistelevat kaikella raivolla ja sillä viisaudella joka heillä on joka myöskin sitten kohdistuu keksityillä kertomuksilla useasti uskonnollisiin ihmisiin.
      Myöskin aivopesu on lisääntynyt siten että uskonnottomat ottaa aina kun on mahdollista jotain kielteistä uskonnosta käännettynä ja väännettynä heille sopivaan muotoon sanomansa. Kun sitten monesti olen heiltä kysynyt missä,koska, mitä ja kuka olen aina jäänyt vastausta vaille koska kertoja oli ollut jonkun tutun tuttu jossakin.
      Ei se mitään sillä ihmiset ovat melkoisia velikultia kehittäessään tarinoita. Kuuntelijalle olisi mukavampaa kun kertomukset eivät olisi suuntautuneet johonkin samaan ryhmään.
      Eikö ole helppo tunnistaa millä asialla kukin on kun pari sanaakin sen jo paljastaa.
      Sinä kun olet kommentistasi päätellen jonkun verran kiinnittänyt huomiota ihmisten käyttäytymiseen ja miten siihen voidaan vaikuttaa "markkinoimalla"pahuuden ilmentymää "hienovaraisesti.
      Pitäisikö myös kiinnittää toimeliaisuudessaan huomiota siihen että puhuisi hyvää hyvänä ja pahaa pahana.
      Pahuus kun on tämän päivän maailmassa vallitsevaa niin siihen kannattaisi ensisijassa tarttua miehekkäin ottein ettei hyvyys katoa maailmasta.
      Eikö me sinä ja minä tarvitse sitä rakkautta muille jakamisen verran. Kannustakaamme ihmisiä tekemään hyvää siitä hyvästä kertyy voima ihmisille jaksaa elämässään sillä vain hyvän tekeminen antaa itsellemmekin voimaa auttaa muita. Eikö ole aika tyhmää luetella mitä virheitä toiset tekevät jotka teot monesti eivät ole virheitä.
      Katsos arvot ovat moninaiset siksi niitä on katsottava itsestä katsoen ja muita suvaiten.

    • gfdgfghfghg

      Kristittyjä on vainottu vuosisatoja roomalaiskatolisen kirkon toimesta. En olisi vielä vuosi sitten uskonut, mutta nyt asiat näyttävät olevan luisumassa sinnepäin, että Vatikaanin inkvisitio saattaa hyvinkin olla pian taas todellisuutta. Ei voi enää istua aidalla, jos joutuu valitsemaan kuoleman ja helvetin välillä. Jeesukseen uskova kristitty ei pelkää kuolemaa.

      Sananvapaus kristityiltä on jo paljolti mennyt. Vainoaminen 'väärien mielipiteiden' takia on tässä vaiheessa pilkkaa. Työpaikkakin voi mennä. Asiat ovat pahenemaan päin. Onneksi paha saa vallan vain muutamaksi vuodeksi, Raamatun mukaan. Sen jälkeen Jeesus palaa.

    • whenyoudie

      Maailmallinen marttyyrius on usein esittänyt, kuinka paljon vihollista kunnioitetaan enemmän. Kuolemaan saakka.

    • toistaiseksivoitväittää

      Hengellisen elämän lahjoja on naistakin herkempi.

      • naiviaontodella

        Idiootti olet.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe