Appivanhemmat helvetistä

Kakakakakakakak

Nyt keittää totaalisesti yli. Viime vuonna lapsen synttärit menivät farssiksi.

Appivanhemmat tuppautuivat synttärikäynnille ilmoittamatta ja vääränä päivänä ja siinä sivussa höykyttivät tytärtään/vaimoani meidän kodissamme viileästä vastaanotosta. En epäonneksi ollut paikalla. Tulivat sitten myös kutsupäivänä pari päivää myöhemmin osoittamaan mieltään siitä, etteivät olleet saaneet mielestään tarpeeksi lämmintä vastaanottoa aiemmin.

Siis tulivat minun kotiini perseilemään minun vaimolleni minun lapseni syntymäpäiville. Soitin perään, että jos taloon tullaan pelkästään pitämään mykkäkoulua vaimolleni ja irvistelemään, niin sitä mykkäkoulua voi pitää omassa kotona. Tästä sitten seurasi tähän päivään asti jatkunut puhumaton mykkäkoulu appiukolta (vuosi täynnä!).

Noh. Halusimme välttää lapsemme syntymäpäivien pilaamisen tänä vuonna, joten varasimme tilan "puolueettomasta" tilasta ja lähetimme kutsut. Onnistuiko? HAH!

Tämä ei heille käy vaan haluavat järjestää lapselle omat synttärit, joissa me siis olisimme kutsuvieraina. Samalla ilmoittivat, että ne kutsutut heidän puolen sukulaiset, jotka ovat ilmoittaneet jo tulevansa, eivät tulekaan. Tulevat kuulemma mieluummin tilaisuuteen, jossa appivanhemmatkin ovat. ELI J*MLAUTA SITTENKIN ONNISTUIVAT V*TTU PILAAMAAN NÄMÄ JUHLAT HOITAMALLA VIERAAT POIS JUHLASTA!!!!!!!!!!

Meidät siis halutaan nyt heille vierailemaan oman lapsemme syntymäpäiville, joilla toinen isännistä ei puhu sanaakaan (ei edes lapselle) ja toinen kätkättää hysteerisenä pitkin kämppää kunnes saa hermoromahduksen tilaisuuden järjestämisen aiheuttamasta vaivasta. Tätä pitää sitten pyydellä (ja on pyydelty) anteeksi on toisen kuoleman porteille ajanut. Mm. juuri näiden rasittuloosikohtausten (joita on tullut JOKAISEN ja minä tarkoitan 100% sukutilaisuuden seurauksena) takia halusimme juhlat tilaan, jossa muut hoitavat tarjoilut.

Vaimo on täysin tolallaan, koska nämä kusimulkerot ovat tekemässä jo toista kertaa peräkkäin niinkin helposta asiasta kuin lapsemme synttäreistä jonkinlaisen absurdin mustan komedian.

Ensi vuonna menemme Timbuktuun ja jätämme puhelimet Suomeen.

Ja hei, kun mitään en voi tässä asiassa sitä parantaakseni näemmä tehdä niin purkaudun sitten vähän edes tässä: Kiitoksia vaan aivan helvetisti. Omassa isässäni oli vikansa, mutta te olette paskimmat vanhemmat ikinä. Tunnen suunnatonta surua tyttärenne/vaimoni puolesta. Kaikki mitä hän on saavuttanut on lähtenyt hänestä itsestään. Kaikki mitä vastaan hän on joutunut taistelemaan on ollut "lahja" teiltä. Mädätkää paskassanne.

27

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpporatkaisu

      Älä vie lastasi sellaisiin juhliin, jotka appivanhemmat järjestävät.

      • Ikikikikhiiiii

        Miten lapselle selität sen ratkaisun?


      • helpporatkaisu
        Ikikikikhiiiii kirjoitti:

        Miten lapselle selität sen ratkaisun?

        Kun omalle lapselle järjestää syntymäpäiväjuhlat kotona tai missä paikassa tahansa, ei tarvitse osallistua appivanhempien tai muiden ihmisten järjestämiin juhliin.

        Yhdet syntymäpäiväjuhlat vuodessa riittävät lapsellekin, eihän hän ole syntynyt kuin yhtenä päivänä ja yhden kerran.


    • Ikikikikhiiiii

      Otan osaa.

      Minulla itsellään on järkyttävät narsistisosiopaattivanhemmat, joiden kanssa olen katkaissut kaikki välit aikoja sitten.

      Pääsyy lapsettomuuteeni on se, että en toisaalta olisi halunnut estää lapsiani tapaamasta vanhempiani mutta hermoni eivät kaiken sen lapsuuden paskan jälkeen olisi enää kestäneet juuri jotain tällaista kuvaamaasi hullujen ihmisten sekopäistä toimintaa.

      En mitään neuvoja osaa antaa. Toivon, että keksitte jonkin siedettävän ratkaisun.

      • Anopin.tahdissa

        Lapsiparka on syytön tähän. Hän katuu syntymäänsä kun havaitse, että niin oieni sia kuin syntymäpäivät aiheuttaa katastrofin koko suvulle.
        Ovatko kutsunsa peruuttaneet itse henkilökohtaisesti ilmoittaneet teille, että eivät noudata kutsuanne?
        Jos, niin sitten tiedätte. Ikinä ei kutsua heille minkäänlaiseen tilaisuuteen, eikä heidän kutsuilleen mennä.
        Anopin kutsuille on ehkä lapsen vuoksi mentävä, mutta kysy häneltä, haluaako hän lähteä. Jos ei halua, mikään ei pakota. Minkä ikäinen syntymäpäiväsankari on?
        Minä pitäisin lapsen syntymäpäivät alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kutsut on esitetty. Jos ei sitä noudateta, niin ei sille mitään voi. Kai nyt sentään joku sukulainen on irti appivanhempien otteesta ja uskaltaa tulla? Kysy!


    • Marga-Reeta

      Tietysti lapsen omat vanhemmat järjestävät synttärikemut ja alkuperäiset kutsut ovat aidot, eikä niitä saa sivuuttaa.
      Muu suku on joutunut pahaan ristiriitatilanteeseen. Heidän on appivanhempien toimesta ikään kuin "valittava" puolensa, joko sinun perheesi tai appivanhempien välillä.

      Nyt kehoittaisin jäädyttämään omat tunteenne kylmäksi ja harkituksi järjeksi! Mikään muu ei auta kuin järki ja jämäkkyys.
      Ne jotka jäävät teidän järjestämiltänne synttäreiltä pois, olkoot pois ja that's it. Ei jälkikyselyjä eikä tilittämisiä ennen eikä jälkeen.
      Te ette tietenkään vie tytärtänne appivanhempien järjestämille "synttäreille" heidän kotiinsa.
      Lapselle kun on jo synttärit järjestetty yhden kerran ja se riittää.

      Paras keino teidän kannaltanne on vaieta asia kuoliaaksi. Mikäänhän ei ole tehokkaampaa kuin olla reagoimatta mitenkään. Jos provosoidutte pienimmälläkin tavalla reagoimaan, se on kuin lahja appivanhemmille saada teidät killumaan käpälälaudassa.
      Heille on muutenkin nautinnollista osoittaa valtaansa sillä, että he saavat teidät tunnekiihkoon, masentumaan, kiihtymään ym. epämiellyttävää, koska he kierolla tavalla saavat siitä hallinnan tunteen. HE määräävät teidän tuntemaan omalla halutulla tavallaan. HE masentavat. HE lyövät teidän tunnepakkanne sekaisin. HE sekoittavat tilanteet kaaokseen. Ja te joudutte kulkemaan heidän narussaan.

      Mikä olisi heille kauheampaa kuin se, että he eivät saa teidän tunnepuoltanne esiin?
      Nimenomaan nyt, pidätte tytön synttärit, tuli sinne vaimon sukulaisia tai ei. Ne, jotka tulevat, niin ovat tervetulleita ja appivanhemmista ei sanankaan mainintaa. Olkoon he teille tekoinensa kuin kuolleita!
      Pitäkää hauskat synttärit, nauttikaa ilman syyllisyyttä. Ja mitä parhainta, vuoden päästä synttäreistä tiedätte, keitä kutsutte. Kutsutte ne, jotka nytkin tulevat.
      Jos appivanhemmat eivät tule järjestämillenne synttäreille, heitä ei kutsuta ensi vuonna.
      Älkääkä kyselkö näistä appivanhempien synttäreistä ainakaan heiltä itseltään mitään. Jos joku kertoo niistä, kuuntelette, mutta älkää kyselkö.
      Jos appivanhemmat kertovat niistä tai tilittävät jotenkin, kertokaa asiallisesti, että lapsenne omat synttärit vietettiin teidän toimestanne. Ei muuta lisäystä eikä missään nimessä selittelyä.
      Ja tunteet pois kokonaan. Tämä kysyy hermoja ja itsehillintaa, mutta koituu teidän ja tulevaisuutenne hyväksi. Ja ennen kaikkea lapsen hyväksi, ettei hänestä tehdä aihetta sotatantereelle.
      Voittaja on sodassa se, jonka hermo kestää ja joka hallitsee tunteesa. Silloin järki ja asiallisuus lyö laudalta narsistimaisesti käyttäytyvät appivanhemmat.

      • ojakellukka

        Puhut asiaa itelläkin hankalat miehen sukulaiset joilla ei mitään muuta elämää ole kuin kiusata,udella,vähätellä ja juoruta.Viileys on todellaki valttia sekös niitä kismittää kun ei saa otetta.


      • ptkg

        juuri näin.


    • teidän.omia.lapsia.ne.on

      Te olette lapsen vanhemmat. Te päätätte missä lapsen synttäreitä vietetään. Jos vanhemmat oman pikkumaisuutensa takia yrittävät juhlat tuhota, se ei ole teidän syynne.

      Järjestäkää juhlat kotonanne alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Jos sukulaisenne jotain kysyvät, niin sanotte että aluperäinen kutsu on voimassa ja saa tulla. Jos eivät tule, juhlitte sitten muiden kanssa. Voitte siten kutsua tilalle vaikka lapsien kavereita tms.

      Jos nyt annatte periksi ja tanssitte vanhempienne pillin mukaan, niin luultavasti he vain yrittävät nöyryyttää teitä juhlissa ja kehua kuinka hienot juhlat he lapsille järjestivät. Sukulaisille voitte sanoa, että te ette olleet ne jotka alkoivat sukulaissuhteita käyttämään oman agendansa ajamiseksi.

      • sama.vieläkin

        Tai siis siellä varaamassanne paikassa, ei kotonanne :)


    • ota-yhteys-vieraisiin

      Täällä on ollut jo monia hyviä neuvoja ja olen lähes kaikessa samaa mieltä muiden kanssa. Ne peruuttaneet vieraat kannattaa kuitenkin soittaa läpi. Tai siis, appivanhempasi ovat voineet kertoa heille vaikka mitä, joten vieraita kohtaan on reilua selittää tilanne ja kysyä uudelleen tulevatko he vai eivät. (esim. Appivanhempasi on voinut kertoa heille, että ette itse jaksa järjestää juhlia, joten olette järjestäneet tuollaisen pikku tapaamisen vuokrapaikalla. He kuitenkin haluavat pitää lapsenlapselleen kunnon juhlat ja siksi toiset juhlat järjestetään heidän luonaan. Sitten vielä pientä vihjailua, että kannattaa ehkä peruuttaa tulonsa noihin pieniin juhliin ja tulla kunnon juhliin, jotta teidän ei tarvitse rasittaa itseänne ollenkaan juhlien järjestämisellä ym.)

      Eli oikaise siis väärinkäsitykset. Sen jälkeen vieraat voivat tehdä omat päätöksensä.

      • 96520

        Noilla neuvoilla teette vain tilanteen entistä hankalammaksi. Selvästi alun perin kärpäsestä on tullut härkänen ja paisuu kuin pullataikina.
        Malttia nyt asiaan ja mieluummin mietitte miten säilyttää sopu perheessä. Joustamalla hieman enemmän sopu palaa perheeseen ja se on lastenkin kannalta se paras asia.


      • Pulla.taikina

        Pikkuasia joustaa. Ei tarvitse kuin peruuttaa varaus ulkopuolisesta paikasta, lähettää peruutus jokaiselle kutsutulle - varmuuden vuoksi - ja mennä vieraaksi anoppilaan oman lapsen syntymäpäiväjuhliin.
        Pikkuisen joustoa todellakin, ja iloinen ilme ja kiitollinen mieli, kun juhlat järjestääkin anoppi oman henkensä kaupalla.
        Miten on, sopiiko 96520:lle kuitenkin, että kutsuja voisi siirtää ja kutsua sinne mieleiset ihmiset, ei appivanhempia eikä muita nyrpeitä? Sopisiko se, vai rikkoisiko se sovun suvun kesken?

        Jos synttärit ovat näin kesällä, suosittelen, että olette vastaisuudessa lomamatkalle sinä päivänä.


    • oppeliini1

      Järjestä juhlat vaikka uimahalliin, sinne uimataitoisia nuoria sukulaisia "uimakolunopettajiksi" tai kukatahaansa vanhempi opettajaksi.

      Tai pitäkää kutsut lähi pizzateriassa ( kukaan EI kuole jos syo kerran vuodessa pizzaa).

      Tai menkää leikkipuistoon, siellä on tilaa ja aktiiviteettia kaikille. Piknik-eväät vain ja kakku mukaan.

      Miksi alkuunkaan kaikkien pitaisi tulla kenenkään kotiin? Lapset nauttisivat niin paljon enemmän kun heillä on haluttua tekemistä ja vanhemmat voivat vaihtaa samalla kuulumisia keskenään.

      Lapsellehan ne juhlat ovat, vai kuinka?

      Soitto vain halutuille vieraille "juhlapaikasta" ja sallikaa vieraiden itse ja oma-alotteisesti päättää tulevatko vai ei.
      Syntymäpäiväsankaria ei haittaa onko uima-altaalla muita kuin oma perhe kakku vai koko suku!

    • Juhlat.omille

      Koulukiusaaminen on laajentunut teidän perheessänne kotikiusaamiseksi.
      Yksi pari on ottanut itselleen vallan ja pitää nyrkkinsä alla itseään nuorempia. On helppo ajatella, että neljännen käskyn unohtaminen on synti ja häpeä, ja siksi on alistuttava kaikkeen, mitä tuo iäkkäämpi keksii.
      Mutta jos sanaharkasta seuraa vuoden mittainen mykkäkoulu, on mielestäni siinä raja. Minä en keksisi enää ikinä puhuttavaa tällaiselle mököttäjälle, ja antaisin hänen vapaasti mököttää elämänsä loppuun asti.
      Olet kyllästynyt mutta et huomaa, että appivanhemmillasi on kyseessä oman tyttären kiusaaminen. Hän on nyt aikuinen. On varmaa, että hän on joutunut "kasvatuksen" nimissä kestämään kiusantekoa koko lapsuutensa, nyt on sinun asiasi suojella häntä kiusantekijöiltä. Ei ole mitään syytä ylläpitää suhteita tuollaisiin mököttäjiin (vai onko tulossa miljoonaperintö!), joten voihan sen suoraan heille sanoakin, ja samalla ilmoittaa, että voivat pitää ne sukujuhlansa toisella nimikkeellä kuin "lapsenlapsen syntymäpäivät".
      Kirjoituksestasi ei tule esiin, peruuttivatko muut sukulaiset tulonsa itse, vai appivanhempien kautta. Jos eivät ole itse ilmoittaneet, voinet lähettää heille tekstiviestin ja sanoa siinä, että alkuperäinen kutsu pätee, ja appivanhempien järjestämä juhla on heidän oma ideansa, eikä sovi teidän suunnitelmiinne.
      Aikuiset ihmiset järjestävät asiansa, juhlansa ja lapsensa synttärit oman mielensä mukaan. Toista tietenkin on, jos lapsi itse on innostunut ja halukas mummulan juhliin, silloinhan hänet voi sinne viedä ja tulla sitten hakemaan pois 3 tunnin kuluttua, mikä on vierailun sopiva aika. Itse voitte pysytellä poissa ja sanoa suoraan kysyttäessä, että mykkäkoulua on nyt kestänyt vuoden, ettekä ole halukkaita menemään nöyryytettäviksi käskystä.
      Uskoisin kuitenkin, että oma suunnitelmanne on lapsellekin mieluisampi.

    • joustoaelämään

      Yhtä hyvä kaikki. Sinun lapsesi näköjään saa samanlaiset appivanhemmat. Sinä kiihdyt vaimosi puolesta ihan kuin appesi. Ja vaimosi on tolaltaan ja niin on hänen äitinsäkkin tolaltaan. Eli ei ole kauas omena puusta pudonnu. Kun katsot äitiä niin näät tulevan vaimosi.
      Parasta minusta on teidän nyt vain yrittää tulla toimeen appivanhempien kanssa. Miettiä mitä itse voitte tehdä toisin, jotta rauha palautuu perheeseen. Sillä ne appivanhemmat on myös osa perhettä samoin sinun vanhemmat.
      Muista että se sinun vaimo on heidän tyttärensä ja tyttären lapsi on heidän lapsenlapsensa. Vaimosi on enemmän heidän tytär kuin sinun vaimo. Jos meinaan ollaan tarkkoja.
      Ehkä vaimoasi tympäsi se että he tulivat liian aikaisin juhlimaan synttäreitä ja tuohtui siitä. No antoi äidin ja isän nähdä sen ja he taas loukkaantuivat siitä tyttären käytöksestä. Ketjureaktio valmis.
      Meillä isovanhemmat on osa perhettä ei heidän tarvitse sopia etukäteen koska he voivat tulla käymään. Jos/kun he tulevat ennalta sopimatta käymään niin en minä siitä nosta meteliä enkä näytä pahaaoloa heille. Ei tulisi mieleenkään lähteä loukkaamaan vanhempia ihmisiä.
      Joustolla saa parempaa tulosta ihmissuhteissa mitä alkamalla kostamaan ja kiukuttelmaan.
      Olet tietty kahden tulen välissä sillä vaimo ja hänen äitinsä kuulostaa olevan aika lailla samanlaisia luonteeltaan loppujenlopuksi.

      • Kakakakakakakak

        "Vaimosi on enemmän heidän tytär kuin sinun vaimo."

        Tuota, tuota... tähän joudun jo vastaamaan.

        Kotoa kun lähdetään ja mennään naimisiin niin se uusi ydinperhe on kyllä mies vaimo mahdolliset lapset. Appivanhempien kanssa ongelmat syntyvät nyt nimenomaan siitä, että nämä eivät suostu tätä hyväksymään. Vaimon pitäisi edelleen olla heidän alistuva tyttärensä, joka on aina käytettävissä ja tottelevainen eikä minun tasavertainen elämänkumppani ja pienen lapsen äiti.

        Mitä taas tulee näkemykseesi siitä, että toimimme kuten appivanhempamme niin kaippa se niin on, jos toivomus oman lapsemme synttäreiden järjestämisestä haluamallamme tavalla on täysin kohtuuton. Onhan vaimoni sentään ennen kaikkea heidän tyttärensä ja minä vain joku ukkeli, joka sattuu asumaan samassa kämpässä kuin heidän lapsenlapsensa... kas kun en tätä hoksannut.

        Mutta joo, ymmärrän kyllä näkökulmaasi siinä mielessä, että ennen tätä en itsekään uskonut näin mahdottomia tyyppejä edes olevan olemassa.

        Aloittaja


      • Näinnseonn

        "Muista että se sinun vaimo on heidän tyttärensä ja tyttären lapsi on heidän lapsenlapsensa."

        Höpönlöpö. Kun mies menee naimisiin ja perustaa oman perheen, silloin se on etusijalla. Jos vanhemmat kuvittelevat että poika on ikuisesti vain heidän oma pikku mussukkapoikansa, niin silloin on jokin pielessä. Eläimetkin vieroittavat pentunsa jossain vaiheessa, jotta ne oppivat itsenäisiksi ja alkavat elää ihan omaa elämäänsä.

        Perheelliselle miehelle vaimo ja lapset ovat ykkönen, vaikka olisi hyvätkin välit omiin vanhempiin.


      • Sesamavieläkin
        Näinnseonn kirjoitti:

        "Muista että se sinun vaimo on heidän tyttärensä ja tyttären lapsi on heidän lapsenlapsensa."

        Höpönlöpö. Kun mies menee naimisiin ja perustaa oman perheen, silloin se on etusijalla. Jos vanhemmat kuvittelevat että poika on ikuisesti vain heidän oma pikku mussukkapoikansa, niin silloin on jokin pielessä. Eläimetkin vieroittavat pentunsa jossain vaiheessa, jotta ne oppivat itsenäisiksi ja alkavat elää ihan omaa elämäänsä.

        Perheelliselle miehelle vaimo ja lapset ovat ykkönen, vaikka olisi hyvätkin välit omiin vanhempiin.

        Tässä olikin kyse naisesta eikä miehestä, mutta ihan sama pätee tyttäriinkin.


      • Sesamavieläkin

        Tässä puhuttiinkin naisesta eikä miehestä, mutta ihan sama pätee tyttäreenkin. Oma perhe ensin, sitten vanhemmat.


      • Marga-Reeta

        Hetkinen "joustoaelämään"!
        Kun ihminen on aikuinen ja avo/aviosuhteessa, niin laki määrittelee puolisot omaksi yksikökseen.
        Et tainnut lukea aloittajan viestistä kuin yhden lauseen? Ongelmahan oli että appivanhemmat järjestävät "kilpailevat" synttärit lapsenlapselleen ja kutsuvat sinne niitä samoja vieraita, joita on kutsuttu varsinaisille lapsen vanhempien järjestämille synttäreille.
        Itselläni on lapsenlapsia ja olen ikäihminen. Ikä ei oikeuta etiketin rikkomiseen millään muodoin ellei satu olemaan sairas dementikko tai muuten vanhuuden höperö. Nämä ovatkin yleensä silloin laitoksessa.
        Olen aloittajan kannalla siinä, että hän on oikeassa puolustaessaan vaimoaan ja perhettään.
        Isovanhempien pitää muistaa, että nuorella perheellä on omat vastuualueensa ja niihin kuuluvat lapsen syntymäpäiväjuhlien järjestäminen ellei ole toisin sovittu.
        Tässä tapauksessa ei oltu sovittu.
        Toki mummo voi kakkua tarjoilla lapsenlapsen kunniaksi vaikka joka sunnuntai, mutta ei siten, että lähdetään kilpalaulantaan synttärijuhlahumuun.
        Me isovanhemmat noudatettakoon etikettiä ja olkaamme hyväkäytöksisiä sekä arvokkaita olemukseltaan. Tyttärensä yksityiselämää on kunnioitettava.
        Mikään ei ole rumempaa katsottavaa kuin huonokäytöksinen ja röyhkeä vanhus, joka ei tunne Käytöksen Kultaista Kirjaa ja juhlaetiketin säännöstöä.
        Muutenkin on vanhusten keskuudessa unohtunut arvokkuus ja sydämen sivistys, kun yritetään olla "ikäistään nuorempi", joka mielipide ei nyt liittynyt tähän asiaan, oli vain sivuliitteenä mainittu.


      • säpuhutasiaa
        Marga-Reeta kirjoitti:

        Hetkinen "joustoaelämään"!
        Kun ihminen on aikuinen ja avo/aviosuhteessa, niin laki määrittelee puolisot omaksi yksikökseen.
        Et tainnut lukea aloittajan viestistä kuin yhden lauseen? Ongelmahan oli että appivanhemmat järjestävät "kilpailevat" synttärit lapsenlapselleen ja kutsuvat sinne niitä samoja vieraita, joita on kutsuttu varsinaisille lapsen vanhempien järjestämille synttäreille.
        Itselläni on lapsenlapsia ja olen ikäihminen. Ikä ei oikeuta etiketin rikkomiseen millään muodoin ellei satu olemaan sairas dementikko tai muuten vanhuuden höperö. Nämä ovatkin yleensä silloin laitoksessa.
        Olen aloittajan kannalla siinä, että hän on oikeassa puolustaessaan vaimoaan ja perhettään.
        Isovanhempien pitää muistaa, että nuorella perheellä on omat vastuualueensa ja niihin kuuluvat lapsen syntymäpäiväjuhlien järjestäminen ellei ole toisin sovittu.
        Tässä tapauksessa ei oltu sovittu.
        Toki mummo voi kakkua tarjoilla lapsenlapsen kunniaksi vaikka joka sunnuntai, mutta ei siten, että lähdetään kilpalaulantaan synttärijuhlahumuun.
        Me isovanhemmat noudatettakoon etikettiä ja olkaamme hyväkäytöksisiä sekä arvokkaita olemukseltaan. Tyttärensä yksityiselämää on kunnioitettava.
        Mikään ei ole rumempaa katsottavaa kuin huonokäytöksinen ja röyhkeä vanhus, joka ei tunne Käytöksen Kultaista Kirjaa ja juhlaetiketin säännöstöä.
        Muutenkin on vanhusten keskuudessa unohtunut arvokkuus ja sydämen sivistys, kun yritetään olla "ikäistään nuorempi", joka mielipide ei nyt liittynyt tähän asiaan, oli vain sivuliitteenä mainittu.

        Nyt puhut täyttä asiaa. Mikä mua myös ihmetyttää (sivuhuomio, ei aiheeseen kuuluva) on se, että vanhemmat ihmiset vaatii että nuoremmat kunnioittaa heitä mutta heidän ei tarvitse kunnioittaa nuorempia ihmisiä. Siitäkinhän on kysymys ap:n ongelmassa. Appivanhemmat ei kunnioita lapsensa ja vävynsä päätöstä syntymäpäivien vietosta. Törkeää mun mielestä.
        Ap:nä pitäisin juhlat siten kun on suunniteltu. Jos joku ei tule niin se on heidän häpeänsä. Enkä veisi lasta mummon järjestämiiin juhliin. Yhdet synttärit riittää lapselle hyvin.
        Tätä palstaa on mielenkiintoista lukea. Itselläni on kaksi parikymppistä lasta ja miniä ja vävy , joiden elämään ei tulisi mieleenkään puuttua. Antaa nuorten elää niinkuin elää. Jos apua pyytävät, sitä saavat. Eivät hekään puutu mun elämään.


      • oidipushoratius

        Aivan käsittämätöntä syyllistystä "Joustoaelämään"- nimimerkiltä.

        Teillä varmaan asiat sujuu pienellä joustamisella. Teidän appivanhemmat/omat vanhemmat ovat todennäköisesti järjellisiä ihmisiä, joiden kanssa asioista voi sopia ja asiat hoituvat, kun vähän puolin ja toisin joustaa. Tai te itse olette niin hyviä ihmisiä, että tulette toimeen kaikkien kanssa.

        Kaikilla ei vain ole onni saada vanhemmiksi/appivanhemmiksi järkeviä ihmisiä! On täysin narsisteja yms vanhempia, joiden kanssa ei voi puhua mitään järkevästi, sopia mitään järkevästi, tehdä mitään kompromisseja. Näitten kanssa auta peiliin katsominen ja itsensä syyttely. Ihminen, joka on sitä mieltä, että asiat selviävät aina keskustelemalla, ei ole joutunut ed. mainittujen kanssa tekemisiin. Mielipide kyllä muuttuu, kun joutuu.


      • Kotini.on.linnani
        oidipushoratius kirjoitti:

        Aivan käsittämätöntä syyllistystä "Joustoaelämään"- nimimerkiltä.

        Teillä varmaan asiat sujuu pienellä joustamisella. Teidän appivanhemmat/omat vanhemmat ovat todennäköisesti järjellisiä ihmisiä, joiden kanssa asioista voi sopia ja asiat hoituvat, kun vähän puolin ja toisin joustaa. Tai te itse olette niin hyviä ihmisiä, että tulette toimeen kaikkien kanssa.

        Kaikilla ei vain ole onni saada vanhemmiksi/appivanhemmiksi järkeviä ihmisiä! On täysin narsisteja yms vanhempia, joiden kanssa ei voi puhua mitään järkevästi, sopia mitään järkevästi, tehdä mitään kompromisseja. Näitten kanssa auta peiliin katsominen ja itsensä syyttely. Ihminen, joka on sitä mieltä, että asiat selviävät aina keskustelemalla, ei ole joutunut ed. mainittujen kanssa tekemisiin. Mielipide kyllä muuttuu, kun joutuu.

        Vuosia asitten sain vastaavassa tilanteessa neuvoksi: Parempi laiha sopu kuin lihava riita.
        Se ei aina ole hyvä neuvo.
        On ihmisiä, jotka vain saavat vettä myllyynsä, kun huomaavat, että vastapuoli nielee jokaisen tölväisyn ja yrittää luovia ja olla mieliksi. Sellaista yli-ihminen halveksii ja jatkaa yhä painostamista.
        Kun ainoa oikeutus ylimielisyydelle on ikä ja mukaviisaampi, niin nykyajan koulutetumpi ja valistuneempi nuori ihminen voi iskeä takaisin ja lujaa.
        Joko sanallisesti tai sitten niin, että selvästi toimii päinvastaisella tavalla kuin käsketään. Korvasta sisään, toisesta ulos. Ja senhän voihan ihan sanoakin.
        Riidanhan ei tarvitse olla kovaäänistä eikä "lihavaa". Se voi olla passiivista ja itsepäistä, ja vaikutus saattaa olla parempikin, sillä vastapuoli voi menettää yliotteensa tullessaan jatkuvasti syrjäytetyksi viisaine neuvoineen.


    • filtter

      Hienoa kun puolustat vaimoasi ja olette tukena toisillenne,te olette perhe ja te päätätte miten teidän perheen juhlia vietetään,ei tosiaan anoppi eikä appi.Suositan et jatkossa viileen asialliset välit ja kyläilyt hyvin harvakseltaan kerran kymmenes vuodes:DTiän mistä puhun jatkuva joustaminen vaatimusten ja syyllistämisen takia katkesi.Elämäni paras päätös eletään omaa elämää.

    • 241

      Vanhemmat järjestävät lapsensa synttärit. En ymmärrä, miksi ihmeessä isovanhemmat järjestäisivät. Jos joku ei halua synttäreille tulla, se olkoon hänen ongelmansa. On sääli, että isovanhemmat ovat ottaneet lapsen aseeksi sukuriitoihin. Järkevintä on ottaa kunnon pesäero tuommoiseen porukkaan. Itse tapaan sukulaisia n. kerran vuodessa ja soittelen vähän useammin. Hyvin menee näin!

    • Kotikiusattu.puoliso

      Luin ketjun ja totean, että lapsen syntymäpäivät ovat todellakin saaneet tavattomat mittasuhteet. Ajattelen näin - itseksni nimittäin - että pahempaa välttääkseni veisin lapsen ja hänen äitinsä mummulaan viettämään syntymäpäiviä. Äidin siis vain siinä tapauksessa, että hän on siihen halukas. Lapsi ovesta sisään ja mahdollismman huonotuulisena.
      Sanoisin ovella, että koska kaikki tämä hoosaus on nyt työn alla, niin juhlakalu on tämän kerran käytettävissä, mutta ensi vuonna ei sukua enää lapsen synttäreille tulla kutsumaan, vaan lapsi kutsuu itse omia kavereitaan tarhasta ja pihalta.
      Sen ulkopuolisen tilaisuuden aikataulua ehkä voisi muuttaa, ja kutsua sinne vaikka muskarikerhosta äitejä ja lapsia, niin että saisitte kaikki kokemuksen siitä, miten tuollaiset kemut sujuvat.

      Vuoden kuluttua en todellakaan kutsuisi ketään aikuisia sukulaisia, mutta yhteyden ottavat sukulaiset saisivat kutsun tulla iltapäiväkahville 2 viikon kuluttua, jolloin teillä olisi seuraava vapaa sunnuntai-iltapäivä. Tervetuloa.
      Mököttävä appiukko saisi pysyä kotonaan, häntä en ottaisi lukuun ollenkaan.
      Appelaan sanoisin, että koska lapsen syntymäpäivät ovat näin raastava kokemus koko suvulle, tämä jää viimeiseksi kerraksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe