Äitipuolena olemisen vaikeus

yliymmärryksen

Miehelläni on 13-vuotias tytär joka viettää silloin tällöin luonamme viikonloppuja. Ongelma on se, että tytön äiti on siivoushullu. Siivota täytyy joka ikinen viikonpäivä ja nyt tämä on tarttunut tähän tyttöönkin. Kun hän tulee meille on ensimmäiseksi kaappien tarkistus ja voi kauheaa jos kaapit ovat vähän sekaisin niin siitä huomautetaan välittömästi. Onko 13-vuotiaalla lapsella oikeus sekaantua meidän kotimme asioihin, sillä mielestäni meillä on aivan siistiä. En ole tästä vielä miehelleni puhunut, mutta asia alkaa ottamaan päähän niin paljon, että seuraavaksi marssin ulos ovesta kun tytär tulee. Lisäksi tyttären tulee vaihtaa heti vaatteet kun saapuu meille. Luuleekohan äiti, että meiltä saa jotain superbakteereja.

14

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teidän.koti

      Sanopa sille tyttöselle kun seuraavan kerran tutkii kaappisi ja siisteys ei kelvanne että kyllä ne teille kelpaa mutta jos ei hänelle, hän voi siivota.

    • Orkaniseeraaja

      Huumori on aina hyvä lääke. Ota se huvin kannalta. Ehdota, että panee järjestykseen kaapin kerrallaan. Onpahan sitten puuhaa joka käyntikerraksi. Iloitse, että siivooja taas saapuu.
      Kolmetoistavuotiaan asenteisiin ei pidä ottaa jyrkkää kantaa. Saattaa olla, että yrittää höykyttää äitiään vastaavasti kotonaan.

      • kaikenlaisiajuttujanoil

        Olen samaa mieltä kuin orkaniseeraaja. 13-vuotias haluaa tahallaan ärsyttää, se kuuluu siihen ikään. Huumorilla ja pitkäpinnaisuudella selviää paremmin. Tosin se huumorikin voi ärsyttää. Olisit ennemmin tyytyväinen, että hieman kapinoi, osoittaa että luottaa sinuun ap. Kapinoiminen on myös tapa irroittautua vähitellen vanhemmista.
        En nyt puutu tuohon siivoamisasiaanne, kun en siitä tiedä, mutta nyt tarvitaan todellakin psykologista silmää. Onnea teille.


    • pjepokwerkf

      No ihan ensiksi vedä henkeä, ja puhu asiasta miehesi kanssa. Tuntuu oudolta että kirjoitat tänne enemmin kuin puhut oman puolisosi kanssa?

      Toisekseen siihen et voi vaikuttaa, miten siivoushullu miehen exä on. Antaa olla, älkääkä koskaan lapselle arvostelko hänen äitiään.

      MUTTA te päätätte teidän kodissa kaiken. Jos ette halua että tyttö vaihtaa vaatteita, niin sanokaa että ei vaihda. Ei teidän kodissa äiti päätä. (Sanottakoot kuitenkin että minun lapsipuoleni äiti haluaa lapsensa vaihtavan vaatteet aina kun tulee esim tarhasta kotiin, koska kokee että "ulkopuolisesta maailmasta" tulee pöpöjä yms, eli kyse on siitä, että kotona on aina eri vaatteet kuin muualla. Ei siis ehkä ole kyse siitä että luulee teiltä tulevan pöpöjä, vaan siitä että sama tapa tytöllä on äitinsä luona.) Te voitte opettaa tytölle, että millainen tapa teillä on.

      Jos tyttö arvostelee teidän kodin siisteyttä, ottakaa tyttö tapakasvatukseen. Sanokaa että se ei ole kohteliasta sanoa niin, varsinkaan kun ei ole aihetta. Teidän kotinne on riittävän siisti. Oman tilansa siisteydestä tyttö saa vastata itse. (Esim missä hän nukkuu teillä, onko oma huone tms?)

      Puhukaa myös ihan rauhassa tytön kanssa yleisesti siitä, että ihmisillä on erilaisia siisteyskäsityksiä, eikä siinä ole mitään väärää. Painottakaa ettei vaan missään kyläpaikoissa/kavereiden luona tms koskaan kommentoi mitään siisteyteen liittyvää, koska se on huonoa käytöstä.

      Sinä olet aikuinen. Olet lapsen äitipuoli, ja hänellä asuu myös isä teillä. Jos kiukustut näin pienestä asiasta niin paljon että mielenosoituksena painelet ulos kun tyttö tulee, niin vaikea on päätellä, että kumpi se lapsi olikaan... Teidän tehtävä on kasvattaa ja opettaa tyttöä. Jos joku asia ei ole teille ok, puuttukaa siihen. Ja muistakaa, älkää silti arvostelko tytön äitiä.

    • löksdflkdsf

      Kannattaako 13-vuotiaan lapsen sanomisista hermostua? Tai vaatteiden vaihtamisesta. Olisiko tuossa taustalla kuitenkin vähän omien korvien välissä se, että mitähän lapsen äiti eli puolison eksä minusta / meistä ajattelee?

    • KKKKKKKKKK

      Kun tyttö seuraavan kerran alkaa arvostella, sanot vain jämäkästi (ei vihaisesti), että meillä on tämä tyyli ja nämä säännöt ja niiden mukaan eletään. Piste.

      Vaatteista ei kannata hermostua, pikku juttu.

      Murrosikäiset yrittävät yleensä ärsyttää kaikkia, ja taatusti ainakin äitipuolta. Mietipä itseäsi samassa tilanteessa. Olet kilpailija isän rakkaudesta. Koville varmaan ottaa, mutta laske kymmeneen ja vedä henkeä.

    • Oppeliini1

      Kumpi teistä on lapsi?!
      Sinun (jos olet aikuinen edes) pitäisi tajuta ja pystyä yksinkertaisella kielellä selittämään että jokaisella on hiukan erilainen tyyli järjestellä tavaroitaan. Sinun tyylisi poikkeaa lapsen ja äitinsä tyylistä, se on ihan ok. Äitinsä tyyli on myös ok. Se ei ole hyvä eikä paha, niin vain on.

      Anna lapselle pari kaappia tai laatikkoa jotka hän voi laittaa ojennukseen. Hänen poistuttuaan äitinsä luo, ei kestä kauaa kun olet automaattiseti siirtänyt tavarat miten ne mielestäsi kuuluu.

      Siis miksi maailmassa teet kärpäsestä härkäsen????

    • kasvunpaikka

      Ensinnäkin; ET ole äitipuoli! Olet ihan se Martta tai Tellervo tai mikä Lyyli nyt sitten oletkin, missään äidin - niin puolikas- kuin neljäsosakaan -et ole. Tytöllä on äiti.
      Miksi ette voi asiallisesti tehdä selväksi, että meillä eletään näin. Piste. Miksi antaa tieni-ikäisen oikkujen heilauttaa itseään (aikuista!) mihinkään suuntaan! Mitään riitaa ei tarvita, selkeät säännöt joita kaikki noudattavat. Omat tavat ja säännöt sitten kotona.
      Mitä vaatteitten vaihtoon tulee, miksi annat sellaisen pikkuseikan ärsyttää? Vaikuttaa sille, että jonkinlaista mustasukkaisuutta on ilmassa miehesi ex:ää kohtaan? Kyttäämällä kyttäät aihetta saada nipottaa!? Miehelläsi on menneisyys, ei hän ole vasta munasta kuoriutunut kuten et sinäkään. Hänellä on tytär joka luojan kiitos voi ja saa tavata isäänsä! Kasva sinäaikuiseksi!

      • eåplåpleåp

        Nyt meni vähän ohi... Äitipuoli = lapsen isän puoliso. Aloittajahan on lapsen isän puoliso, eli hän on äitipuoli. Mikä tässä on vaikeaa tajuta, tai miksi asia sinua ärsyttää?

        Minä olen äiti, ja minun lapsellani on myös äitipuoli. Eli hänen isällään on puoliso. Se että lapsella on äiti, ei tarkoita sitä, että hänellä ei voisi olla myös äitipuolta.


    • Kateus

      Kateus sua vaivaa kun miehesi on tehnyt lapsen toisen naisen kanssa!

    • pihaeteinenkeittiö

      Anna teinin siivota, säästythän siltä vaivalta. Tietysti yksityiskaappejasi pitää kieltää häntä koskemasta. Voi kun meillekin tulisi siivousintoinen teini, kateeksi käy.

    • Uusiomamma

      Yrittää miellyttää sinua tavalla jonka osaa. Anna siivota ja kehu häntä siinä. Ole kiinnostunut ja tehkää yhdessä, niin pääset tytön ajatusmaailmaan. Ole tytölle hyvä ja ystävällinen, niin avioliittosi hänen isänsä kanssa kukoistaa.

    • Normaaliutta

      Oman kokemukseni mukaan ainoa lääke on kysyminen ja kuuntelu. Tuollainen käytös lienne seurausta asiasta josta ei kykene puhumaan.
      Aikuisia vastaan kapinoiminen kuuluu normaalin kurrosikäisen elämään, eikä murrosikää voi ohittaa, se on koettava ja siedettävä.

    • 1403

      Kuulostaa sairaanloiselta siivoamistarpeelta. Ja se kertoo mielenterveysongelmista. Lienee parasta että miehesi sopii tyttären kanssa ajan mielenterveyslääkärille. Tuollainen ei ole normaalia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe