Haluaisitko Norjaan töihin?

KatjaSu

Hei!

Olen miettinyt konsultointifirman perustamista jossa auttaisin käytännön työssä Norjaan töihin hakemisessa.
Cv:n tekeminen norjaksi, paikkojen hakeminen, väestörekisteröinti, pankkiasiat, veroasiat, pieni kielikurssi preppaus jne jne.

HalooNorden ja työkkäri ovat oman kokemukseni mukaan aika vähän avukso, mukava olisi itselläkin ollut saada käytännön apua sinne aikoinani lähtiessä. Itsellä on kymmenen vuotta Norjassa takana.

Norjassa töitä riittää, ja Suomessa tekijöitä!

Tarvitsisitko Sinä apua?

Ota yhteyttä niin suunnitellaan!

Terveisin Katja

22

680

  Vastaukset

  • Kiinnostaa lähteä Norjaan sairaanhoitajaksi,laillistus on hankittuna,muut asiat avoimia, vapaata on ensi kesään saakka.Olen ollut yhteydessä Dedicare en, mutta kielen kanssa on hankalaa,suomeksi olisi helpompi hoitaa käytännön asioita.Yhteydenotto olisi erittäin tervetullut.

   • Moi!

    Missä asioissa tarvitsisit käytännön apua?
    Sairaanhoitajilla on Norjassa yleisesti ottaen toivottavaa edes välttävä ruotsin kielen taito... Miten on sinun kielitaidon laita?

    Terveisin Katja


  • Ruotsinkielentitoni on mielestäni melko hyvä, olen aikoinani ollut kaikki kes ät Ruotsissa töissä,ehkä yhteensä 2 vuotta jos laskee kuukaudet yhteen.Norjan kieli vaikuttaa alkuun tosi hankalalta ja olen ajatellut siis vanhainkotipaikkaa. Oikeastaan palkka kiinnostaa , Dedicare lupasi 230kr /h,en tiedä onko hyvä vai huono,mitä itse ajattelet?Asunnon ilm. tarjoavat sekä lentoliput. Mietin mihin kannattaa sitoutua,mulla on niinkin pitkä virkavapaalla. Nämä tässä ensimmäisenä tulevat mieleen. Sairaanhoitajana olen toiminut 25 vuotta, olen 60 vuotias.

  • Minun mielestä tuo on aika kohtuullinen palkka, jos edutkin lentojen ja asunnon lisäksi mukana paketissa. Olisiko työ vain päivätyötä vai myös yötyötä? Yölisäthän Norjassa on sote alalla aika hyvät. Vaadit sopparin koeajalla, jolloin voit sitten itse päättää haluatko jäädä pidemmäksi aikaa. Verotushan Norjassa on yleensä taulukkoverotus, eli mitä enemmän tienaat sitä enemmän maksat veroa.
   Jos ruotsi sujuu niin sitten olisi helpompaa mennä Etelä-Norjaan Oslon alueelle, bokmål eli kirjakieli on lähellä ruotsia ja täten helpompaa ymmärrettävää. Mutta toisaalta pohjoisessa on varmaan enempi töitä. Kyllä senkin murteen oppii. Ihan eteläisen Norjan ja rannikkonorjan murteet on ruotsin pohjalla aika vaikeita.

  • Hei,onko sinulla tietoa minkälaisesta aikataululla työpaikat järjestyvät.Keskustelin dedicare-välittäjän kanssa viime ti ,lupasivat olla yhteydessä,kai siinä aikaa kuluu.eka firma oli nimeltään helsenor,mikä oli täysi fiasko,lupasivat sitä ja tätä ym.mutta loppujen lopuksi heistä ei kuulunut yhtään mitään, meni vaan aikaa hukkaan, sitten kuulin tästä Dedicare statukseesi, mikä vaikuttaa jkv.pätevämmältä.tuo ehdottamasi soppa koeajalla on varmaan hyvä,jos on ihan mahdotonta,eihän sitä koskaan tiedä vaikka lähden ihan avoimin mielin.jään odottelemaan nyt yhteydenottoa Norjasta.

  • Hei Katja,
   Puhun äidinkieleläni ruotsia ja kaipiaisin ihan käytännönläheistä työtä tehtyäni pankki-vakuutusalalla työtä pitkään. en siis kaipaa enää samalle alalle. Olen jo 50-kymppinen mies. Voisiko Norjassa olla saumaa saada työpaikka ja asunto. Jos haluat, niin voisit laittaa viestin vaikka tänne. bygga100@gmail.com

  • Hei miten sinuun saa yhteyden ? Onko olemassa netti sivuja tai sähköpostia ?

  • Hei Katja!

   Olen lähihoitaja ja toista vuotta opiskelen monimuotona sairaanhoitajaksi. Toivosin kesäksi töitä Norjasta (lähihoitaja). Minulla on paljoa muttia, koska en ole suomalainen. Olen melkein 25v. asunnut täällä. AMK:ssa sain vapautuksen lain pykäliin viitatessa ruotsin kielen opinnoista. Olen ahkara ja kysyn Sinulta onko mahdoton ajatella tavalla itse oppia norjaa tai pitäisi oppia ruotsia. Onnistuisiko mitenkään oppia sitä välttävä norjaa/ruotsia niin lyhyessä ajassa? Työissä oppii nopeasti. Olenko toivoton tapaus? Suunnitelenko mahdottomia?

  • tämmösiä firmojahan on jo pari, ite palasin elokuussa takasin suomeen ja meen takas norjaan nyt tammikuussa, firma makso mulle kämpän ja osti meille suomalaisille auton vapaa ajalle, ett kannattaa pistää hyvät edut ja hyvän palkan muuten porukat hakee toiseen firmaan, mulla oli se 211NOK tunnissa lapiomiehenä/kaivinkone kuljettajana ilman koulutusta ja alle 20V ikää

  • Kuulostaisi Katja todella hyvältä, yksi vaihtoehto itsellä on hakea töitä Norjasta, opiskelen kirjastosta lainaamaani kielikurssia, jonkunlainen ruotsinkielen taito löytyy.

   Paljon on tietoa asioista netissä mutta apu ei olisi pahitteeksi...

   Miten sinuun saa yhteyden?

  • Olen kiinnostunut lähtemään Norjaan töihin mutta käytännön jutuissa tarvitsisin apua. Voisitko Katja auttaa ?

  • Mulla on täällä Suomessa perhe, ystävät, elämä, velat ja kaikki :)
   Ei nappaa...

   • Samat olivat minullakin. Perhe, elämä ja velat seurasivat mukana tänne Norjaan, mutta täällä ne velat häipyivät.


  • Mikäs on tilanne IT-alan duuneissa Norjassa? Pärjääkö englannilla?

  • Heips!

   Ottakaa kiinnostuneet yhteyttä: katjasu@hotmail.com

   Terv.alkuperäinen :-)

  • Hei Katja ! Olen hoitoalan ammattilainen 54 v,fyysisesti ja henkisesti elämäni kunnossa, voisin toki tehdä Norjassa ihan mitä tahansa,mieluiten suht lähellä Suomen rajaa olevassa paikassa. Vaikka kalatehtaassa, asvalttihommissa,jossain hoitolaitoksessa yms. Voisitko antaa vinkkejä työn etsimiseen ja missä töitä voisi olla ?

  • Norjassa raksamies kertoo: Suomessa nyt kuulemma , 15 euroo tarjoovat ja ostovoima putoo kuin lehmän häntä. Reaalisten tuntipalkkojen pitäisi olla nyt noin 30 euroa hieman yli, jotta ostovoima olisi sama kuin 80-luvulla, hyvin on ay-liike asiat hoitanut.Kun EU porukat painaa hommia. Onneksi en enään maksa siihen putiikkiin, vaan olen maksanut norjan liittoon viimeiset 22 vuotta. Viime tilissä kta 34,75 euroo repikää siitä.

   • Moi,
    täällä olis yli 50v. timpuri. Kiinnostaas Norjan työmarkkinat, voisikko auttaa?
    timofei40@gmail.com


  • Moi,
   täällä olis yli 50v. timpuri. Kiinnostaas Norjan työmarkkinat, voisikko auttaa? timofei40@gmail.com

  • Hei , Olisin kiinnostun lähtemään Norjaan töihin.
   Olen parhaillaan kiinteistön välittäjänä, Espanjassa.
   Ikä on jo 57.
   Voisin vaikka ajatella hotelin siivousta, lähellä Folldal.
   Kielet on vahva ruotsi, englanti suomi ja espanja.
   Voitko auttaa??
   Terv.Helkky
   helkky@hotmail.com

  • Moi

   Vieläkö Katja teet tätä arvokasta työtä? Itse olisin enemmän kuin kiinnostunut lähtemään pohjois-Norjaan töihin kalatehtaille, mutta ''paperisota'' mietityttää. Jos olet vielä kuulolla voisitko vastata vaikka tähän ketjuun?

  • yhdenksänkyt luvun lama, joka kouraisi erityisesti alaani (raksa) ajoi minut Norjaan. Juuri silloin alalla oli onneksi kova kysyntä tekijöistä. Onneksi kosa kielitaitoni oli tosi mitätön (vain parin kuukauden kotiopiskelu). Nyt olen ollut jo taas monta vuotta Suomessa, mutta suunnittelen taas sinne paluuta. Olen tutkinut sikäläisten työnvälityssivujen sisälöä ja huomannut, ettei kysyntä ole yhtä kovaa nyt. Toinen huomionarvoinen seikka on, että sinnekin on jo rantautunut työvoimaa "vuokraavat" firmat. Niiden hakuilmoituksia on tällä hetkellä ainakin nav:n sivuilla puolet. Ne "bemannings" firmat on ainakin minun helppo tunnistaa. Niitä en itse suosittelisi ainakaan raksaporukalle. Ja muutama vinkki:
   Juutuupista Kårensen kielivideoita. Niillä olen itse ainakin kerrannut ja elvyttänyt kielitaitoani.
   Ja jos käytäntö verotuksessa on yhä sama, kuin viisitoista vuotta sitten, niin kannatta vaihtaa tienestit sinne keskellä verovuotta. Silloin vuoden tulot jäävät kummassakin maassa pieneksi ja niiden myötä veroprosenttikin.
   Älkää pelätkö byrokratiaa. Joku työvoimaan kirjautumiskaavake piti täyttää, mutta sain apua siihen sikäläisestä verotoimistosta, johon myös muuttoilmoitukset tehdään. Ja kun siinä muuttoilmoituksessa luki "FINLAND", niin pyytämättä tuli samalla väliaikainen verokortti käteen. Tunnin päästä sen verokortin annoin yhdessä työmaatoimistossa pois ja aloitin työt.
   Jos menette, niin painakaa töitä, ostakaa autoon verotarra, maksakaa tv-lupa ja pitäkää mainettamme yllä. Norja on pohjoismaa, naapurimaa ja HYVÄ maa.

   T: Hwite Snekker

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   111
   3718
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   173
   3632
  3. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   77
   2716