naistenvaatteiden L ja XL-koot aina loppu

Eevapajosmaa

Normaalimallistoissa xl-koko on yleensä aina loppu. Alennusmyynneissä rekeissä roikkuu eniten s ja xs-kokoja. Kävin toissapäivänä katsomassa Myyrmannin vaatekauppojen syysmallistot läpi. Löysin monta kivaa puseroa monestakin myymälästä, mutta vain yhdestä haluamastani mallista oli yksi kappale xl-kokoa jäljellä. Tietysti ostin sen heti, mutta olisin samalla reissulla ostanut pari muutakin.

En ymmärrä logiikkaa. Kannattaako kauppaa jatkuvasti menettää ja jättää s-koot roikkumaan rekkeihin alennusmyyntejä odottamaan? Miksei teetetä sitä kokoa eniten, mitä myytäisiin eniten? Kovin moni nuorista ja aikuisista naisista ei välitä isojen tyttöjen mallistoista. Ja laihojahan tuntuu olevan yhä vähemmän sekä nuorissa, että kypsemmissä naisissa.

Osaisiko joku sisäänostaja osaisi selittää, miksi kaupat eivät halua myydä vaatteita xl-kokoisille? Isojen kokojen hyvä saatavuus olisi mahtava myyntivaltti. Taidan lähteä tammikuussa jälleen Berliiniin ostoksille. Siellä riittää mallistossa kuin mallistossa isojakin kokoja.

55

1818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätituumii

      Samaa olen ihmetellyt. Kysyessäni asiaa sanoivat, että isoja kokoja tulee lähetyksessä aina vain muutama - eikö kauppa muka itse pysty tilaamaan haluamaansa kokoa? Ja ostaako kauppa aina jotain mallia vaatetta nippuna eli siihen sisältyy tietty lukumäärä vaatetta, joka sisältää tehtaan/valmistaja/tukun tms. valitsemat/valmistamat koot? Käsittämätöntä...

      • mallinmitoissa

        Tähän voisin omasta puolestani vastata, että milläs pienennät mun pituuden (175 cm) - vaikka lopettaisin syömisen, en siitä miksikään tapiksi tulisi, että sikäli. En todellakaan voi ostaa mitään xs/s tuotteita vaikka ilmaiseksi saisin. Painoindeksini on 21.
        On se kumma kun on mallin mitoissa eikä vaatteita saa. Suomesta.


    • Eevapajosmaa2

      Jotenkin voisi luulla, että voisi katsoa, mitkä koot loppuvat ensin ja mitkä jää ostamatta ja sitten seuraavalla kerralla ostetaan hyvämenekkistä kokoa setteihin enemmän. Mutta tässä on varmaan jotain syvempää tarkoitusta takana. Onko vanhemmat naiset ja pyöreät naiset huonoa mainosta liikkeelle, että meille ei oikeasti edes haluta myydä?

    • mulle.kans.jotain

      Joo, saman olen pannut merkille vuodesta toiseen. On jopa tullut mieleen, että siinä taas joku sisäänostaja vittuilee, että laihduttakaa, läskit.

      Luulisi, että kaikkien raha kelpaa.

      Kun jätetään laskuista nuorten pintamuoti, niin ei luulisi olevan pahaksi liikkeen imagolle, että tuotteita riittää ja tarjonta vastaa kysyntää. Aikuisten vaatteissa jäävät toistuvasti myymättä ne xs-kokoiset, mutta jostain syystä siitä ei välitetä. Kuka oikeastaan vastaa siitä, mitä on tarjolla? Myyjät vain myy, heitä ei kiinnosta. Asiakas ei kohtaa tahoa, joka vastaa sisäänostosta, kannattaisiko etsiä kyseinen taho ja antaa palautetta sinne, mihin se kuuluu?

      • voisaatanasentään

        Sisäänostajat on tyhmiä. Oikeasti normaalikin ihminen osaa ajatella sen, että nuorilla harvemmin on rahaa käytössään tänä päivänä, kyllä se isin ja öidin lompakko ammottaa tyhjyyttään. Mutta hankkikoon vaan sinne kauppoihinsa napapaitoja, pillifarkkuja, lököpöksyhousuja, huppareita jne.. Tässähän olisi saumaa perustaa normaalikokoisten aikuisten asusteliike, varmasti kauppa kävisi


      • gitare

    • huomattuon

      Kirppiksilläkin vaan xs kokoja... tylsää.

      • Turhaan_etsinyt

        Koska kirppiksiltäkin L ja XL koot ostetaan heti.


    • asged

      Vai oliskohan niin, että pieniä kokoja menee enemmän ja niitä ostetaan myös varastoon, mistä niitä saadaan lisättyä rekkeihin aina tarpeen mukaan...

      • Selvä_syy

        Sitä kokoa menee enemmän jota on myynnissä. Jos XL kokoa olisi runsaasti tarjolla, sitäkin menisi enemmän.


      • mekkoxliisa

        Siksikö XL on loppu? Sitä ei mene, ei osteta eikä saa?

        Jos menee kauppan katsomaan niin siellä on se S ja XS. Nekö on myyntivaltteja?

        Ihmisille pitää myydä sitä vaatetta mitä ne haluaa moralisoimatta. Itse ne läskinsä kantaa ja niistä kärsii. Samanlailla kärsii tupakki-ihminen, urheilija, pelkkä sohvaperuna, tiukkapipo ja hermoheikko A-tyyppi omista vaivoistaan. Mutta vain läskiä sorsitaan.


      • Eiköhän_näin
        Selvä_syy kirjoitti:

        Sitä kokoa menee enemmän jota on myynnissä. Jos XL kokoa olisi runsaasti tarjolla, sitäkin menisi enemmän.

        Taitaa enemmänkin olla syy siinä että ne L ja XL koot ostetaan heti loppuun ja S sekä XS koot jää rekkiin kun kukaan ei niitä halua.
        Ne S ja XS koot jää odottamaan alennusmyyntiä, mutta isot koot myydään nopeasti loppuun täydellä hinnalla.


    • vaatteita.ostamassa

      Pitää olla haukkana paikalla, kun sesonki vaihtuu, jos haluaa uusia työvaatteita. kahden viikon pasta ovat jäljellä vain pienet ja ekstrasuuret koot.

      Itse asiassa koot vaihtelevat jopa saman vaatemerkin sisällä. Jostain mallista mahtuu M, jostain täytyy olla XL. Ihmettelen ihmisiä, jotka pystyvät tilaamaan netistä. Kun kaupastakin on vaikea löytää päällä istuvaa, vaikka koko olisi oikea. Jostain roikkuu, toisesta paikasta kiristää.

      • XXLady

        Kun on se koko XL tai XXL tai 4XL tulee silmä mikä mahtuu päälle. Ja ainahan voi palauttaa. Nettimyynti on hyvä. Saa pulluratkin vaatteita lopulta muualtakin kuin tokmannin rekistä


    • Myyjätär-jostain

      Ketjuliikkeisiin ainakin vaatteet tulee tukusta juurikin valkattuna satsina, ei liike voi tilata haluamaansa määrää esim xl-kokoa.
      Monesti on just vaikka 20kpl kokoja s-l ja muutama xs ja muutama xl. Valitettavasti. Joku ne jossain päättää ja tästä on purnattu, mutta isommat rattaat pyörii, ei voida kuulemma mennä yksittäisten liikkeiden ehdoilla. Kaikkiin samat.

      • tätituumii

        Kiitos kommentistasi alan asiantuntija!

        Täytyy kyllä näin asiakkaana todeta, että todellakin, onpa pöljä systeemi tuo valkattu satsi-systeemi. Siinähän kaupat/ketjut menettää selvää riihikuivattua rahaa, kun tarjolla siis ei ole sitä mitä liike tai asiakas haluaa?!?! Vai ovatko noiden valkattujen satsien tuotanto tms. kustannukset sitten niin paljon edullisemmat/kannattavammat kuin vaatteista saatava maksu???

        Taas on "kaupan insinöörit" olleet asialla näköjään...


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Toivottavasti naiset ja miehet äänestävät jaloillaan


    • Näin_meillä

      Juu olen tästä samasta asiasta kuullut, eli suurin osa vaatteista tulee kauppaan valikoimana eri kokoja, ja kauppa ei voi valita mitä tulee.

      En halua kannattaa tuollaista asiakkaiden aliarvioimista enkä juosta jonkun arkipuseron perässä viikkokausia, tai kytätä tavallisia housuja, joita ei koskaaan löydy Helsingistä vaan saa tilailla milloin Oulusta milloin muualta ko. liikkeeseen.

      Olenkin siirtynyt ostamaan netistä ulkomailta, josta saan sen koon jonka haluan ja sen mallin ja värin jonka haluan. Eikä tarvitse tyytyä niihin vääränmallisiin vääränkokoisiin polyesterirätteihin, joita meille Suomessa myydään yhtä kalliilla.

    • Louders

      Ihmettelen paikkakuntani kauppoja.Minulle tarjotaan mamma mekkoja ja tunikoita. Näytän niissä raskaana olevalta. Ei ole neuleit eikä puseroita kaupan, kukaan ei kuulemma valmista niitä suuremmassa koossa. Päätin tilata netistä vaateita .Sain ihan kivan neulejakun ja neuleen klingliltä . Ei ole ihme ettei muoti myy ,kaupoissa ei ole mitään mitä ostaisi. Ainakaan paikkakunnallani.

      • Ongelmasta_toiseen

        Isokokoiset naiset ostavat usein tällaisia "telttatyyppisiä" vaatteita ja siksi kauppojen sisäänostajat ottavat näitä parhaiten myyviä vaatteita valikoimaan.
        Toinen eteeni tullut ongelma on että isoa kokoa pyritään peittämään mustilla vaatteilla kun joku on väittänyt mustan laihduttavan. Minulle ei sovi musta väri, joten muunvärisiä riittävän suuria vaatteita ei tahdo löytyä.


    • Samaa minä ihmettelen ,sitten jos kysyy myyjältä että eikö todella ole suurempia kokoja , myyjä vaan nakkelee niskojaan ja sanoo esillä on kaikki mitä on. Ilmeisesti me pyöreät ihmiset emme saisi pukeutua kuin yöpaitaan, eikä aina siihenkään. Todella huonoa palvelua kaupalta jos koko kaupasta ei löydy yhtään 3xl kokoista vaatetta.

      • aijassooo

        No mistä se myyjä nyt tyhjästä taikoo niitä isoja kokoja.Ei se palveluun liity mitenkään.Lueppas edellisetkin kommentit ensin.Turha tuittuilla kun niitä äksäksälliä tulee tietty satsi aina.Ja saat pukeutua vaikka yöpaitaan


    • Toinen juttu on, että miksi kuvitellaan että kokoa xxxl haluaa pukeutua keinokuituiseen kamalan väriseen telttaan, kyllä sen paksummankin ihmisen vaatteen voi kuositella hauskaksi.

    • hjcbfa

      Itsellä on toisenlainen havainto, XL-kokoa riittää aletangossa, mutta m-koko puuttuu. Muutama päivä sitten katselin aletankoja ja tarjousvaatteita, niin muutamassa liikkeessä nimenomaan tuntui olevan XL-kokoa jäljellä, mutta m-koko loisti poissaolollaan.

      • myyjävaateliikkessä

        Olen huomannut saman! XL- koon vaatteita kyllä riittää, mutta m-koko loppuu ensin. Todellakin XS ja XL-kokoja myydään huomattavasti vähemmän kuin S ja M-kokoja. Siksi niitä on vähemmän ja silti ne koot riippuvat alerekissä. Näin se vaan on.


    • ajisodoji

      En tiedä missä alemyynneissä käyt, mutta kyllä siellä ainakin oman siskon kokemuksien mukaan löytyy vain niitä isoja kokoja... muotivaatteissa siis.. Itse (mies) käyn vaateostoksilla, onkin vaaterekissä hyvällä tuurilla alennuksessa edes yksi s koon paita yms... Yleensä kaikki niitä xl xxl tai l kokoja... Käyn siis mm. Studio25, H&M, Jack & Jones jne.

      • Riippuu_paikasta

        Olen (iso) nainen ja olen taas huomannut päinvastaisen ilmiön. Isoja kokoja ei enää löydy aletangoista, ne on myyty aikoja sitten loppuun. M-XL koot on jo myyty, S ja pienemmät on jäänyt jäljelle. Mutta en käykään noissa muoti- ja nuorisokaupoissa koska niissä ei ole alunperinkään isoja kokoja myynnissä.


    • urheilua_lisää

      Kyllä lihaville on edullisesti mutta jos olet treenattu hoikka niin maksat enemmän vaikka kangasta menee vähemmän. Lihaville tulisi olla kalliimpi vaate esim.XS halvin ja kalliimpi XXL. Kannattaa kannustaa kaikkia urheilee ja hoitamaan itseä.

      • On_jo

        Tuo hintaero on jo käytössä. Pieniä kokoja löytyy alennuksellakin, isot koot on ostettava täydellä hinnalla ennen kuin ne loppuu.
        Vaatteen kangasmäärä vaikuttaa erittäin vähän lopputuotteen hintaan.


      • VOISSAATANASENTÄÄN

        No voi voi. Kylläpä kirjoittelet tosi tyhmiä. No mutta kultaseni, tiedätkö, että esim pieniä kenkiä saa jopa vitosella, kun ne ei kenenkään jalkaan mahdu ja tyhmät kauppojen sisäänostajat kuitenkin niitä aina sinne haalii. Meneeköhän ne kaatopaikalle, kun jää myymättä? Treenattu hoikka ei varmasti voi käydä edes alennusmyynneissä, kun kuullostaa siltä, että on niin kuin vähän parempi kuin muut. Korvien välissä tosin olisi huomattavasti paljon enemmän petraamisen varaa, eli voisitko vähän treenauttaa sitä ullakkoasikin


    • Marke58

      Sama on huomattu monessa ketjujen kaupassa: osassa liikkeistä ei ole ollenkaan isojen tyttöjen osastoa, vaikka ketjulla sellainen olisikin. Kun ei kuulemma kannata pitää. Mutta sitä nuorisomuotia on kyllä joka kulmassa... Siksi käytänkin nykyään postimyyntiliikkeitä: niistä sentään vielä saa ihan kivoja malleja. Eikä tarvitse paikkakunnan ainoasta kivijalkakaupasta ostaa niitä mummomalleja ja -kuoseja, joita myyjä ihan tosissaan yrittää minut saada ostamaan. Itse myyn sitten kirppiksellä vanhoja XXXL-kokoisia vaatteitani ja hyvin näyttävät menevän kaupaksi.

    • kaatopaikattäyttyy

      Kannattaa käydä kurkistamassa hiukan laadukkaampia vaatteita myyvissä yksityisissä myymälöissä.

      Halppis muotiketjujen ei kannata teettää "erikois"kokoja kehitysmaissa , tuotteen tarvii jäädä alle euron - jotta pystyy myymään 19,90. ...

      • tunikamamma77

        Tota noin, en tiedä mistä maasta kirjoittelet mutta ainakaan täällä Suomessa ei ole mitään valtion vaateliikkeitä. Joskus oli VPU valtion pukutehdas HML:ssä mutta taitaa olla lopettanut jo ajat sitten. Ja se myi käsittääkseni joitain miesten army/retkikamaa. Ei naisten hameita, ei xs eikä xl kokoa.

        Kaikki vaateliikkeet ovat siis Suomessa yksityisiä.


    • malira

      Eihän tänä päivänä monella vaatteen valmistajalla ole hajuakaan siitä minkä kokoinen xl vaatteen pitäisi olla! Tyttäreni on pienikokoinen ja joutuu monesti ostamaan xl kokoisen vaatteen. Koot eivät useinkaan pidä paikkaansa. Ennen hänen kokoiselleen meni s tai m. Meikäläisen on ostettava vaatteensa netistä tai tallinnasta. Täällä on näköjään varaa valita ostajat tietyn koon mukaan! Maksaisin jos löytäisin!

      • eiäksiävaannumero

        Nimenomaan myymälät, joissa kokolaput ja mitoitukset ovat keskenään tuota luokkaa ... ovat niitä kaikkein halvimmalla hikipajoissa teetettyjä lumppuja?

        Pystyykö silloin edes puhumaan valmistajasta ? / turha varmaan etsiä valmistajaa tuoteselosteesta?

        Maksan hiukan enemmän ja löydän kyllä todella kivoja vaatteita aivan omalla 44 numerollani :) - ei 6xxxl tahi muuta soopaa


      • Onneksi_sovitin

        Ainakin sen olen huomannut että H&M:n XL koko on paljon pienempi kuin muilla.


    • khfsdh83

      Voin sanoa että vaatteiden koot on pienentyneet radikaalisti. Itse olen normaalipainoinen ja joudun ostamaan XL tai XXL housuja!

      Itselle ei kans mene jakeluun toi pienien kokojen ihannointi. Varsinkin kun ne on aina jäljellä. Ihan tavallisessa myynnissä ja ale myynneissä. Jos haluaa ostaa jotain ite on parempi ostaa se vaate heti tai on kadonnut ja toista samaa kokoa ei löydy. H&M on just tällanen liike. Pitää normaalin ihmisen näköjään tunkea päällensä muodottomia mummo kaapuja tai laihduttaa ittensä olemattomaksi.

      Olis huippua jos tähän tulis muutos. Hävikkiä tästä liikkeille vaan nykyään tulee. Briteissä on kaikkia kokoja 32-48 ja sitten vielä extra mallisto. 40 ja 42 on siellä suosituimmat koot ja oon huomannut saman suomessakin. Se että joutuu ostamaan suuremman koon ei aina tarkoita että ihminen on ylipainoinen. Riippuu myös paljon kropan rakenteesta. Tekee todella hyvää teinien itsetunnolle kun mikään ei tunnu enää mahtuvan.

      Varmaan seuraavan parin vuoden aikana ei voi ostaa enää yhtään mitään kun koot vaan pienenee. Ite olisin valmis maksamaan halpaliikkeissäkin enemmän jos olisi sopivia kokoja!!

      • princess70____

        Jos on yli 35- v nainen, todella harkitsisin, kannattaako Henkkamaukasta/Kappahlista tms ostaa yhtikäs mitään. Ovat laihoille teineille tehtyjä, enempi trikoo tyyppisiä halpavaatteita. Eivät sovi aikuiselle naiselle.

        Itse olen hoikka, 175 cm ja 64 kg, mutta on aina täytynyt ostaa L tai jopa XL vaatteita. Pituus tekee myös sen, etten voi mitään S vaatteita ostaa. Mietin vaan jos lihon tästä 10-20 kg, mistä ihmeestä saan sitten vaatteet kun jo nyt täytyy sitä ääripäätä ostaa. En saa siis lihota :) Ja teltta-tunika-leggari-linjalle en mene.


    • 20ljiui

      Esim. Vero Modassa lopettivat koon 42 housujen tuonnin maahan. Kun kysyin. Nyt ovat lopettamassa koon 40 myynnin suomessa ja ottavat vaan koosta 38 alaspäin. Ööh ja järkeä???
      Oon huomannu että jos jossain on koot pienentyny huikeesti on Vero Moda. Onneks siellä on aina nii tylsiä vaatteita ettei tarvi käydä.

      Itellä 38 hous koko ennen ja en ole lihonut 10 vuoteen ollenkaan ja noi 38 menee vieläkin helposti. Edelleen sama paino, siltikin housukoko on muuttunu 42!!! Niin järkyttävää touhua. Maksan mielelläni jossain H&M:ssä enemmän vaatteista jos joskus olisi muitakin kuin Xs tai S kokoja. Ale rekeissä roikkuvat kun muut koot menneet.

      Joku mainitsi että on hyvä huoltaa itseänsä ja urheilla. Totta, mutta muista ottaa huomioon ne jotka eivät voi tervydellisistä syistä liikkua. Esim.ystävälläni on ollut vaikea nivelreuma lapsesta asti ja vaikuttaa selkään niin paljon että hyvä kun voi liikkua ollenkaan:(. Kaikki ei aina ole omaa syytä.

    • muotimimmi

      Siis oikeesti! Miksi esim H&M ja muut muotitalot eivät huomio meitä allergisia normikokoisia naisiakaan!!!!

      Haluaisin edullisia esim luomupuuvillaisia, nuorekkaita menovaatteita, tämmöiselle vähän pyöreämmälle normitytölle!!! Varsinkin Ale-rekkeihin

      Eikö rahamme oikeesti kelpaa????

      • Kysyntäjatarjonta

        Ne on liian kallita tehdä ja vähittäismyyntihinta tulisi niin korkeaksi ettei kukaan ostaisi.


      • VOISAATANASENTÄÄN

        Esim. HM teettää kaikki lumppunsa Intiassa ja muissa halpamaissa. Nämä vaatteet on todennäköiösesti kaikki kyllästetty joillain homeenestoaineilla, että säilyvät kuosissaan kauas euroopan markkinoille.


    • Kaijuskass

      Olen niin samaa mieltä. Kaiken kukkuraksi vaatteet, jotka tehdään isommille, ei näytä millekkään!. Olen monesti kysynyt, miksi lihaville ei tehdä samanlaisia vaatteita kuin hoikille. Niinhäm dresmankin tekee. Olisi ihanaa kun tulisi naisille samanlainen kauppa kuin dressman. Kaiken kokoisille samanlaisia vaatteita. Olen niin kyllästynyt tunikoihin, ne ei kertakaikkiaan käy, jos paino mahanseudulla, koska ovat liian pitkiä. Ja kuosit on aivann karmeita usein. Miksi mikään firma, joka tekee edullisesti, ei ole tajunnut alkaa tekemään ylipainoisille, kivoja, trendikkäitä istuvia vaatteita. A linjaisia . Joka kerta joutuu pettymään kun menee isojentyttöjen puolelle, kun siellä ei kertakaikkiaan ole mitään pääle laitettavaa. Vain aivan kauhea kuosisia ja telttamaisia vaatteita.

      • VOISAATANASENTÄÄN

        Kysy joskus liikkeessä, kuka valitsee heidän tuotteensa sinne ja millä kokotaulukoilla? Minusta tuo kuvaa ammattitaidottomuutta ja selkeää näkemystä siitä, että näkee vain yhden kokoluokan naisen tai miehen. Nämä "ammattilaiset" lukevat ilmeisesti vain joitain muotilehtiä ja raukat kuvittelevat, että kaikki naiset ja miehet ovat kuin nämä photoshopatut vaatenaulakot


    • VOISAATANASENTÄÄN

      Ilmeisesti siksi, että suurin osa naisista on tuon kokoisia, mutta vaatteiden kokostandaritkin ovat muuttuneet. Olin tyttäreni (maksajan roolissa) kanssa vaateostoksilla, hän katsoi puseroa, ja ihastui siihen. Katsoin kokoa ja sanoin, että on liian iso, koska koko oli 46!! Halusi välttämättä kokeilla sitä, eikä mahtunut päälle. Tyttö on hoikka kuin mikä, eli naisten koossa S. revi siitä sitten. Rytkyt tehdään ties missä bambumajassa, niin ei niitä sopivia rytkyjäkään saa. Kengätkin saat ostaa sellaiset kanootit, ettei varmasti mene suomalaisen jalkaan ja sitten lääkärit ihmettelee, kun on liikavarvasta sun muuta asentovikaa. Suomessahan ei valmisteta enää mitään, kun ahneet omistajat on vienyt kaiken vaateteollisuuden ja kenkäteollisuuden halpamaihin, jossa ihmiset on 20 kg:a ja 140 senttisiä ja lumput on sitten sen mukaisia.

    • paljasjalka0

      Olen todella monta kertaa törmännyt tähän ongelmaan. Miksi ei voi tilata jo etukäteen itselleen sopivaa kokoa ja mallia ennakkomyynnissä? Siis niitä pitäisi alkaa organisoida. Kenkien kohdalla on sama juttu, kokoa 42 tai 43 saa vain erikoisliikkeistä, ja nuorilla on isot jalat.

    • Sisäänostaja

      Joissakin kaupoissa henkilökunta ostaa ne ainoat oikeaa kokoa olevat XL vaatteet. Normaalimitoissa olevia naisia myös kokoa 48 ja 50. Normaalikaavoilla tehdään kokoon 46 asti. Sen jälkeen aletaan valmistaa vyötäröltä varmaan kaksimetrisiä housuja ja hameita, tulppaanimallia, jotka ainakin housuissa alkavat kiertää pitkin säärtä ja ovat mahdottomat pitää.
      Kaupoissa pitäisi olla perusmallit, joita pidetään myynnissä vuodesta toiseen.
      Housut ja hameet kokoon 50 asti, ilman mitään kommervenkkeja, suorat tunikat hihattomina ja hihallisina sekä normaalit puserot.
      Vuorittomia jakkuja kaipaillaan, niitä oli aikaisemmin myynnissä tyylikkäitäkin. Leveämpimallisiin kenkiin tehdään 2 cm korkoja. Kukapa vaivaisenluusta kärsivistä naisista ei haluaisi mukavia 5 cm korkokenkiä vaikkapa jokapäiväiseen käyttöön.
      Talvikengissä ei löydy kuin nilkkapituista nilkkuria tai sitten pitkän pitkiä kapeita varsia. Kuinkahan lopulta paksumpisääriset naiset talvikenkänsä valitsevat?

    • eiköniin

      Tuo tarkoittaa käytännössä sitä että Suominaiset ovat lihavia tai isoja.

      • puiguuvyughcfgf

        USA:n naiset on paljon isompia ja lihavampia.


      • 84653
        puiguuvyughcfgf kirjoitti:

        USA:n naiset on paljon isompia ja lihavampia.

        Niin? Mitä tekemistä sillä on minkään kanssa?


    • laura750

      Hei, minulla oli naisten vaateliike jonkin aikaa ja siitä on vielä aitoja Dolce&Gabbanan valkoisia trenssitakkeja jäljellä juuri isoja kokoja. Isoin on muistaakseni 46, muut 44, 42 ja 40. Vaikka se onkin italialaista alkuperää, malli on leveä. Todella kauniita ja varmasti aitoja. Myyn ne omassa vaatepussissaan D&G-henkarin kanssa. 200 euroa/kpl, kun ne ovat olleet yli 600 euron hintaisia. Ota yhteys, jos kiinnostaa: [email protected]. Asun Hgissä, voit tulla sovittamaan kotiini tai sitten lähetän postissa.

      • Tulkintakysymys

        Nuohan on vielä "normaalikokoja" eikä mitään isoja kokoja. Ehkäpä italialainen valmistaja tulkitsee ne isoiksi.
        Toissapäivänä etsin juhlamekkoa useammasta vaatekaupasta. Mallivalikoima jäi hyvin heikoksi, piti ostaa sellainen mitä löytyi edes kohtuullisesti sopivana (koot loppuivat numeroon 50, olisi tarvittu mieluiten 52). Parhaasta vaihtoehtomallista ei löytynyt riittävän suuria kokoja. Myyjä valitteli ettei löytynyt isompaa, mutta se ei lohduta asiakasta.


    • MinnaXL

      Äänestäkää jaloillanne ja tilatkaa verkkokaupasta, kuten tutusta ja turvallisesta Zalandosta. Itse en enää jaksa penkoa kivijalkakauppojen "valikoimia".
      XL-vaatteita: http://tiny.cc/xlvaatteet
      "Palautusoikeus
      Zalando tarjoaa tuotteilleen 100 päivän täyden palautusoikeuden. Palautus on sinulle ilmainen – maksamme kulut puolestasi, kun käytät palautusilmoitusta."

    • Epätoivomuumimamma

      Miten nettikaupoista voi tilata kun kokomerkintöjen paikkansapitävyyttä ei voi tietää? Tilaat jotai kokoo neljäkasi ja saat pienen kinttanan tai hirmuteltan? Ja sit alkaa palauttelurumba ja saat venata,tuleeko rahat takas. Olen kyl selaillu montaki nettikauppaa mut yhdessäkään ei tunnu olevan vaatetta mulle. Mun värimaailma kun ei o se normi. Joskus kävin Intianbasaareissa mutta niidenkin koot pienenee koko ajan ja värit vähenee. Mistä löytyisi kauniita vaatteita tummana liilana,metsänvihreän eri sävyissä,kauniita ruskeita.....? Joka kauppa täynnä ällöräikeää,punaista,mustaa,peesiä mustansinistä......

      Ja jos satut olemaan 160 cm pitkä mutta kokoa xx/48-50 niin todella vaikeaksi menee kun D-mitoitetutkin on on liian pitkälahkeisia ja hihat liian pitkiä! Salsamallisia hameita rakastan mutta kadonneet kaupoista tyyten.
      Itse pidän väljistä vaatteista,mikään ei saa puristaa!
      Ja leikkaus mielellään sellainen että kädet voi nostaa ylös ilman että yläosaa joutuu kiskomaan alas koko ajan.
      Olen vuosia juossut turhaan kaupoissa.

      Toki tiedän että on ateljeliikkeitä joista löytyisi mutta niihin ei vain rahat riitä!
      Kirppareilta sitten koitan haalia jotakin kokoon.

    • ex-myyja

      Muutamissa eri vaatekaupoissa työskenneltyäni voin allekirjoittaa saman. Suurin koko myytiin yleensä loppuun parissa päivässä, pienimmät koot päätyivät alerekkiin. Rivimyyjänä en pystynyt vaikuttamaan siihen mitä myymälään tuli. Kyselin asiasta ja sain saman vastauksen, eli kokovalikoima on päätetty jossain paljon ylempänä hierarkiassa. Typerää. Sitten meitä myyjiä patistetaan myymään enemmän, mutta mitäs myyt, kun sopivia kokoja ei ole. :D

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe