Ikävä, joka pelottaa.

ToniKolme

Moikka kaIkille,

En tiedä onko "kaukosuhde" oikea kategoria tämäntyyppiselle asialle, mutta joku korjatkoon jos kokee tarpeelliseksi.

Tapasin tyttöystäväni n. 3kk sitten yllätyksellisesti juhlissa. Välillämme oli välittömästi kipinää ja aloimme tapailemaan. Tapailimme säännöllisen epäsäännöllisesti kerrasta - neljään kertaan viikossa. Vietimme öitä yhdessä, hän halusi tavata perheeni ja minä hänen.
Kyllästyminen oli kaukainen ajatus ja joka kerran jälkeen näkemistä odotti enemmän ja enemmän. Ihastuimme ja lopulta rakastuimme. Nopeaa, mutta tässä iässä (27v) tunsin välittömästi sen roihun ja yhteyden. Käsittämätöntä!

Tyttöystäväni ilmoitti kuitenkin suru-uutisen. Okei.. Hänelle se ei ollut surua, mutta omalla kohdallani se tulisi aiheuttamaan stressiä, ahditusta, mustasukkaisuutta ja jännittämistä.
Hän ilmoitti lähtevänsä vaihto-oppilaaksi Portugaliin 7kk:den ajaksi.

Tieto raapaisi, mutta selätin asian ja jatkoimme eteenpäin. Silti asia kaiversi salaisessa osassa minua vaikken sitä näyttänyt ulospäin.

Nyt hänen lähdöstään on kulunut kolme viikkoa ja oma elämäni on täyttä odottamista. Päivät haaveilen, illat haaveilen ja yöt saan jotenkin nukutuksi. Olen täydellisen rakastunut ja kaipaan häntä, niin paljon että sekoitan jo omat ajatukseni ja välillä luulen olevani jopa kipeä.
Lupasimme toisillemme jatkaa juttua reissun jälkeen ja sillä yritän kasata itseni omiin asioihin.
Työt, oma vapaa-aikani ja muu aika menee todella hitaasti. Yritän harrastaa, nähdä kavereita jne, mutta silti.. Kaikki ajatus pyörii siinä ihmisessä jota kaipaan aivan älyttömästi takaisin arkeeni.

Sekoittaako rakkaus pääni niin pahasti, että käännän jo kaikki positiiviset asiat negatiivisiksi? En tietenkään tätä ole näyttänyt hänelle millään tavalla ja yhteydenpitokin on maltillista, mutta läheistä. Tiedostan hänen lukemattomat aktiviteetit toisessa maassa, tutustumiset, koulun ja vapaa-ajan. Tietysti alkuikävän jälkeen yhteydenpito on muuttunut väljemmäksi, kuitenkin rakkauden toistaminen iltaisin on ihana asia.

Menen itse neljäksi viikoksi hänen luokseen tammikuussa. Tammikuu tuntuu vain todella kaukaiselta ja välissä kerkeää tapahtumaan paljon asioita. Luottamus on tärkeä, mutta varmasti jokaisella joka on käynyt tämän läpi on niin hyviä kuin huonojakin muistoja.


Olisi kiva kuulla mitä te olette mieltä tämän tekstin perusteella ja myös omien kokemuksienne perusteella siitä, kuinka suuri on todennäköisyys pelätä asioiden menevän hienosti tai huonosti.
Oma aikaisempi kokemukseni petetyksi tullessani varmasti heijastuvat tähän stressiin ja mielen alemmuuteen.


Kysykää ja antakaa ohjeita.

3

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaksamistajahyvääjatkoa

      En tiedä miten kauan olette siis toisenne tunteneet ja millainen perusluottamus toinen toistanne kohtaan on syntynyt. Sellainen aiemmin petetyksi tuleminen suhteessa jättää ihmiseen aina jälkensä ja aina ei ole heti valmis toiseen täysillä luottamaan. Mutta kyllä sen toisen käytös näyttää paljon miten hän pysyy omien sanojensa ja lupaustensa takana, että onko luotettava ihmisenä. Se sinun pitää ymmärtää ettei toista ihmistä voi kahlita tai omistaa ja rakkaus kukkii myös vapaudessa. Eikä kannata myöskään itseään vaivata millään pettämisajatuksilla, koska sillä pilaat vain oman elämäsi, yritä siis luottaa häneen. Yrittäkää pitää säännöllisesti yhteyttä toisiinne ja keskustella, se auttaa ikävääsi. Rakastuneena yhteydenpito on luonnollisesti tiheämpää, mutta ymmärtää pitää se, että niitä omiakin menoja on ja myös niille pitää antaa sitä tilaa ja omaa aikaa. Oma ikävääsi voisit myös lievittää vaikka aloittamalla uuden harrastuksen ja jo se on hyvää, että tapaat kavereitasi. Rakastuneena asiat pyörii aina siinä toisessa ihmisessä, mutta itsesi kanssa sinun on töitä tehtävä, että pysyt tämän ajan järjissäsi:). Ajattele tämä sellaisena yhtenä etappina sitä todellista toisen ihmisen rakastamista kohti, sillä tarinannehan on vasta alussa ja olet vasta siinä huuma vaiheessa.

    • flk

      Itsellänikin on kaukosuhteesta kokemusta. Isohan se ikävä on, varsinkin joskus, silti pitäisi jotenkin odottaa vielä muutama kuukausi.
      Tärkeintä on yhteydenpito, kuten varmaan tiedät. Suosittelen Skypea koska se on ilmainen ja siinä toisen voi nähdä jos on nettikamera. Somen chat on kätevä, mutta kasvojen näkeminen ja äänen kuuleminen on paras. Kaihoisaa se on, mutta skypepuheluista tulee pian viikon/päivän kohokohta. Kun tiedät että rakkaasi voi hyvin, voit olla onnellisempi. Fyysistä tunnetta se ei anna - mutta melkein.
      7kk on pitkä muttei ikuinen. Tiedätte, että sen jälkeen olette taas yhdessä.

    • Huoletpoisnyt

      Voin sanoa että jos se teidän ero kestää tuon ajan niin se vaan vahvistaa suhdetta kun hän palaa. SE molempien puolinen tunne on ihan eri tasolla kuin että olisitte ollut koko ajan täällä suomessa yhdessä. Näin minullekin tapahtui 20 vuotta sitten ja sama nainen istuu edelleen vierelläni...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2166
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2002
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      160
      1719
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      146
      1642
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe