Pohjalaisten on taas aika näyttää esimerkkiä

PohjalainenJo600vuotta

Nyt kun heikkolahjaisemmat Suomessa vinkuu ja vapisee pakolaiskriisin edessä, täysjärkisten pohjalaisten pitää astua esiin. Savolaiset ja muut sensellaiset saattaa olla kauhuissaan muutamasta tuhannesta musulmaanista, mutta me otamme laskuopin ja järjen käyttöön. Viiden miljoonan kansasta edes 50 tuhatta muodostaa vain yhden prosentin. Nyt kun savolaiset ja muut sensellaiset väittää että tuo 1 % olisi tuhoamassa 99 %:lta kulttuurin, tavat, uskonnon, itsenäisyyden, lait yms. jne. niin ei voi pohjalaisena muuta sanoa kuin että kovin on heikoissa kantimissa niitten itsetunto. Meillä sitä sentään riittää. Vaikka muille jakaa, ja niin pitää nyt tehdäkin. Kriisi on tietysti juuri sitä mitä koko sana tarkoittaa: poikkeuksellisia oloja, mutta ei sen takia tarvitse harkintakykyään menettää. Monilta on kuitenkin ensin kadonnut suhteellisuudentaju, ja lopulta todellisuudentaju. Onneksi valtiojohto osaa pitää päänsä pohjalaisena. (PS. en tarkoituksella kirjoittanut "pohojanmaaksi" koska se ei nyt kuulu asiaan, mutta kuten nimimerkissäni sanon, olen 18. sukupolvi suoraan Etelä-Pohjanmaalla, ja pojanpoikani jo 20.)(PPS. emme ole suoraan sukua Ilkalle, kautta rantain kai kaikki, mutta sekään ei kuulu asiaan).

16

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epotkeit

      No jopas oli vetoomus.

    • Tarvittaessalisää

      No olipa tosiaan vetoomus. Tämä 1 prosentti vaan ei jää siihen yhteen pitkällä aikavälillä, eikä kustannuksetkaan. Miksi haluaisit ylimääräisiä kustannuksia ja muita riskejä tähän muutenkin vaikeaan taloustilanteeseen? Humanitäärinen maahanmuutto ei auta lähtömaita ollenkaan: heidän pitää ratkaista ongelmansa pääsääntöisesti itse. Joskus joutuu jopa sisällissodan käymään vrt. Euroopan kansallisvaltioden synty.

    • jdieoppwqe

      No viimeksi kun "pohjalaiset lähti näyttämään esimerkkiä" niin yritettiin estää rajojen yli tänne pyrkivien joukkojen maahan pääsy. Sama meininki käy toki nytkin.

    • PeeJiiPee

      Totta on. Pohjalaisten panos sotilaallisissa kriiseissä oli hyvin merkittävä. Nyt pääasiallinen ongelmamme ovat pykälähyypiöt, jotka perustelevat jokaisen järkevän pyrkimyksen laittomaksi. Pykälä löytyy jokaiseen tarpeeseen.

    • pysykotonavaan

      Meinaatko mennä altia pöhinässä puukon kanssa heilumaan.

    • Hyssytelläänvaan

      50000 ei jää viiteenkummeneetuhanteen,500 päivävauhdilla vuoden saldo on 60000 tuhatta.Ja 1.1.20016 tulee lisää ellei kansainvaellusta saada hallintaan.
      Mielenkiintoinen tilanne tulee jos huomattavaosa Lähi-Idän ja Aasiaan sekä Afrikan väestöstä siirretään Eurooppaan,saadaan tämä monikulttuudillisuus viimeisenpäälle.
      Taitaa tämä turvallinen eurooppa kipuilla melkoisesti uudessa tilantessa,yhteiskuntarahan säilyttäminen on mahdotonta.Monikulttuudillisuuden yhteensovittaminen sormianapsauttamalla ei onnistu.Missä on Euroopan tuleva Aleppo.

    • MeÄmmät

      Eikös siellä vokissa jo yksi työntekijä saanut turpiin autettavalta? Kuinkas se silleen?

    • mehtonen

      ilmeisesti tuo kirjoituksen aloittaja ei ole siellä maaseudun rauhassa törmännyt vielä ns.elintaso pakolaisten virtaan....toki niitä nyt ei pohjanmaalla ole edes vielä paljon.70% tulee kylläkin täyisin loisimisen toivossa ja tuovat kulttuurierojen takia lieveilmiöitä mukanaan...

    • junkkarii

      Joo, mutta tuollaanen vellihousu luuloo notta 600 vuotta ja 20 sukupolvea riittäisi sanomaan Matulle jotain :D

      MAtu tulee ja raiskaa jne. olit sitten vaikka tuhatvuotisesta suvusta.

      Valtiojohoroos ei ole mitään pohojalaisuutta. Soon pelekkää berliinin perseennuolijasakkia. Ehkä välillä kieeli klipsahtaa juckkerin perseehin.

    • olipaasiallinenavaus

      Tämä tuo hyvin esiin, miksi pohjanmaa menestyy itä- ja pohjoisuomeen verrattuna. Pohjanmaan osaa ottaa hyödyn poikkeustilanteissa, eikä kitise joutavia.

      • Hyväte

        Kaikki pakolaiset siis sinne vaan, saatte samalla väriä geenipooliinkin.


    • verierkki

      Niin mutta kun ne ei jakaaru tasaasesti 5-miljoonan väestöhön. Esim johonakin piänes Lappajärven kunnas on reilu 3000 ihmistä. Jos pakolaasia 300, niin kyllä se jo tuntuu. Se on silloon jo lähemmäs 10%. Ja 500 pakoloosta olis jo 15%, että kyllä siinä alkaa jo kulttuuri näkymään.

      • AIVAN-SAIRASTA

        SAIRASTA TOUHUA. POHJOIS-AMERIKASSA EI MISSÄÄN YMMÄRRETÄ TÄTÄ TOUHUA JA VIROSSAKIN NAURETAAN AVOIMESTI SUOMELLE.

        SUOMALAISET LOPETTAKAA JO TUO HURSKASTELU, TEILLÄ EI OLE VARAA SIIHEN!!!


    • VilppiEiKannata

      Vilpillistä asyylioikeuden hakemista ei pidä palkita. Asyylioikeus on varattava todelliseen tarpeeseen.
      Nämä keskiluokkaiset elintasoshoppailijat ovat sitä paitsi tulleet monen TURVALLISEN maan halki.

      • Suomessapaskatpäättäjät

        Jusiinsa näin,Ruotsissa ei ole sotaa,paitsi muutamassa Etelä Ruotsin kaupungissa ,missä poliisit ei uskalla mennä kaikille alueille missä asuu maahanmuuttajia.
        Ruotsin valtio ajoi maahantuijoita junilla ja linja-autoilla Tornioon,ollen samalainen salakuljettaja kuin välimeren yli kuljettajat.
        Meidän hölmöt päättäjämme seisoi tumput suorina lähettämättä ketään edes rajalle katsomaan ketä tulijat ovat.Vapaa liikkuvuu oli se kultainen vasikka jota kaikkie pitää kumartavan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe