Ihokarvojen poisto...?

helphelphelp

Eli olen siis kolmekymppinen nainen, ja olen totaalisesti kyllästynyt "ihokarva-ongelmaani".. Haluaisin mieluiten päästä eroon edes osasta ihokarvoistani lopullisesti (tai edes pitkäksi aikaa..).

Ihokarvat kasvavat niin että esim. kainalot yms. sheivatessa - vuorokaudessa tulee todella reipas sänki, ja näin on siis ollut teini-iästä saakka, ehkä tämä on perinnöllistä... Olen kokeillut ongelmaan vain sheivausgeeliä ja terää, sekä epilaattoria (epilaattorin käytön jälkeen karvat alkoivat kasvaa ihon sisään..).

Olen harkinnut vahausta ja sokerointia, kipu ei sinällään ole minulle ongelma... Mutta olen siis lukenut jostain esim. laser-hoidosta, jolla ihokarvojen kasvu olisi ilmeisesti mahdollista saada pidemmäksi aikaa/lopullisesti loppumaan, joten olisin kiinnostunut kuulemaan lisää aiheesta. Ja myös muista vastaavista? Olen kait ainakin laser-hoidon suhteen suht ihanteellinen asiakas, koska minulla on hyvin vaalea iho mustat ihokarvat.

Asun Turussa, joten olen siis lähinnä kiinnostunut paikallisista palvelun tarjoajista, mikäli tämän kirjoituksen lukialla sattuu olemaan kokemusta aiheesta...

4

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arkistostakin_löytyy

      Koska olet kokeillut jo epilaattorin ja vahauksen/sokeroinnin, seuraavana lieneekin tuo laserepilointi. Kerrot että olet vaaleaihoinen ja mustakarvainen ja silloin laser tehoaa parhaiten. Kannattaa kuitenkin huomioida että käytössä on nimenomaan laser (yleensä joko diodi- tai alexandriittilaser). Kosmetologit tarjoavat käytännössä aina valoimpulssihoitoja koska laseria saa käyttää vain koulutuksen saanut terveysalan ammattilainen (lääkäri tai hoitaja). Valoimpulssihoito on tehottomampi, mutta voi vaikuttaa pidempinä hoitojaksoina.
      Laserepilointikin pitää toistaa riittävän pitkään jotta kaikki karvat kuolee. Kullakin hoitokerralla saadaan käsiteltyä vain sillä hetkellä kasvavat karvat. Lepovuorossa olleet karvat käsitellään sitten kun ne kasvaa esille, yleensä 4-6 viikon kuluttua. Kun hoitokertoja on toistettu 6-8 kertaa, kaikki karvatupet lienee kuolleet ja karvojen kasvu tyrehtynyt.
      Turussa laserepilointia tarjoaa Kauppiaskadun Mehiläinen. Hoitajan tekemä käsittely on vähän halvempi kuin lääkärin tekemä.

    • jaksanajella

      Karvojen epilointiinkin voi tottua, eli eivät kasva enää samalla lailla sisään myöhemmin, vaikka alkuun kasvaisivat. Itselläni ainakin kainalot ovat helppo paikka epiloida. Alapäässä karvankasvu on paljon nopeampaa ja tulos epäsiistimpi. Kotilaseroinnilla koetin mm. kainaloita, mutta tulos oli nolla. Keskusteluja luin, ja osa on saanut apua sekä koti että ammattilaisen laseroinneilla. Jotkut taas kertovat karvojen kasvaneen takaisin jopa ammattilaisen tekemän laseroinnin jälkeen. Jokainen päättää itse, mihin rahansa pistää. Itse en ainakaan vielä ole saanut luotettavaa tietoa laseroinnin tuloksista, joten en vähiä rahojani moiseen tuhlaa. Harmittaisi, vaikka kasvaisivat vasta vuosien päästä takaisin.

      • Maksaa_mutta_tehoaa

        Allekirjoitan ainakin osan väittämistäsi. Olen saanut säännöllisellä epiloinnilla karvankasvun loppumaan kokonaan joiltakin alueelta. Sisäänkasvaneet karvat häipyi melko nopeasti kun aloin epiloimaan säännöllisesti.
        Kotilaserointi ei ole laserkäsittelyä vaan valoimpulssikäsittelyä koska kotikäyttöön ei myydä karvanpoistoon tehoavia laserepilointilaitteita (vaaditaan terveysalan ammattilainen käyttäjäksi). Nämä kotilaitteet on lähinnä salamavalolaitteita.
        Jos todellinen ammattilainen (lääkäri tai sairaanhoitaja) tekee aidolla laserilla (yleensä diodi- tai alexandriittilaser) karvanpoistoa ja karvat on mustia, poisto onnistuu täysin. Mutta hoitokertoja pitää olla 6-10 kertaa 6-8 viikon välein jotta kaikki karvat kuolee, muuten lepovuorossa olleet karvat kasvaa näkyviin ja luulee ettei hoito tehonnutkaan. Jos karvat on liian vaaleita, laser ei tehoa (eikä tehottomampi valoimpulssihoitokaan). Vaaleat karvat voi poistaa pysyvästi neulaepilaatiolla.
        Minulla on karvoitusta poistettu alexandriittilaserilla ja neulaepilaatiolla eikä ole kasvanut enää takaisin. Käsittelystä on jo useita vuosia aikaa.


      • hikikinpois

        Minulta kainalokarvojen laserointi vei myös aiemmin kiusallisen hikoilun ihan minimiin... :) Vaikka silloin tällöin uusittava, olen tyytyväinen. Hoitaja teki isossa lääkärikeskuksessa Tampereella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe