Humanlink kokemuksia

Unhumanlink

Minun kokemukseni Humanlink Finlandista ovat aikalailla negatiivisiä, niinkuin edellisen, jo suljetun Humanlink-ketjun kirjoittajillakin.

- Haastattelussa ei kerrottu, että työ on "urakkahyllytystä" eikä tullut mieleenikään kysyä, sillä vaikka olen ollut myyjänä/hyllyttäjänä pari vuotta, ei sitä urakkana ole tehty. Ei siis kerrottu, että "palkki menee punaiseksi jos on liian hidas" jne. Vaikuttaa siltä, ettei asiakkaiden neuvomisia ole laskettu mukaan työhön kuluvaan aikaan. Se vie kuitenkin aikaa, ellei sitten halua olla töykeä tai antaa epävarmoja vastauksia (jota loppupeleissä kauppa, eli Humanlinkin asiakas tuskin toivoo!).

- Työvaatteita noinkin likaiseen työhön ei saa kuin T-paidan. Yhden. Herkästi hikoilevana olen aika pulassa yhdellä. Hanskat sain loppujen lopuksi. Yhdet.

- Tauoista ei infottu mitään, joka mielestäni viittaa toiveeseen, ettei työntekijä tajuaisi mahdollista oikeuttaan pitää tauko (12 min). Tasan nelituntiseen päivään ei taukoa kuulukaan, mutta vähänkin ylimenevään (esim. 4h 15min) tuo kuuluu. Jos kuusi tuntia tulee täyteen, kuuluu siihen jo 2 x 12 min.taukoja. Työpäivän alussa en välttämättä tiedä, olenko esim. 4h, 4h 15min - 5h 45min, vai 6h, joihin jokaiseen kuuluu eri määrä taukoja. Vaatii siis päivittäistä ennakointia itseltä - sekä yleensäkin tietoa omista oikeuksista.

- Suurimpana ihmetyksen aiheena (ehkä tuon taukojutun lisäksi) perehdytysvihkosen teksti: Jos olet sairaana, ENSISIJAINEN TEHTÄVÄSI ON HANKKIA ITSELLESI SIJAINEN! Kaupan alalla, tai tuskin millään alalla, ei todellakaan hankita itse itselleen sijaista. Teksti jatkuu tyyliin "työn luonnekin vaatii, että joku muu tekee työn jos itse et pysty". No tottakai vaatii, mutta niin vaatii jokaikinen työ, eikös se muuten olisi ihan turha homma?! Ja joitain tyyliin: "Viestaa sairasilmoituksessasi myös sijaisesi nimi." Hah! Esimiehien tehtävä on hankkia sijainen, ei todellakaan sairaan työntekijän.

- Ei henkilöstöetuja, toisin kuin kaupan omalla henkilökunnalla esim.alennus ostoksista, liikuntaetu, tapahtumia. Edut eivät tietysti ole pakollisiakaan, mutta osan jokseenkin samaa työtä samassa talossa tekevien niitä saadessa tuntuu jotenkin väärältä, että osa ei saa.

- Humanlink on testannut, että n.neljän tunnin tehokkaan (eli täysillä tehtävän) hyllytyksen jälkeen työntekijä on niin väsynyt, että hänen tehonsa laskee. Tästä syystä heille ei tarjota pitempiä päiviä. Tällöinhän hyllyttäjä ei enää olisi tehokkaampi kuin kaupan oma työntekijä, eikä kaupan näin ollen kannattaisi käyttää Humanlinkiä. Humanlinkillä työntekijä tekee siis niin raskasta työtä, ettei sitä voi fyysisesti tehdä kokonaista (n.7.5h) työpäivää. Jotenkin mieleeni tulee väkisinkin orjatyö -mielleyhtymiä. Käytetään loppuun ja viskataan pois. Saako työ Suomessa olla niin rankkaa, ettei sitä voi tehdä yhtä työpäivää? (En tiedä, mietin ihan tosissani täällä.)
Samaan me-teemme-halvemmalla -ajatukseen perustuvat myös työvuorot, jotka alkavat klo 6 eli heti yölisän päättymisen jälkeen ja loppuvat ennen ilta- (18-) ja jopa lauantailisiä (13-). Sunnuntailisien aikaan emme tietenkään voi olla työssä.

- Kirjautuminen hidasta ja reistailevaa. Menee minuutteja ja taas minuutteja, kun kaupan omat työntekijät leimaavat itsensä sekunnissa ja leimauslaitteet löytyvät kulkureitin varrelta.

Kokemukseni mukaan ala-arvoista, etenkin nuoria, epätoivoisia ja tietämättömiä hyväksikäyttävää toimintaa. Onkohan tuosta sijaisen etsimispakosta tai taukojen puutteesta kukaan kysynyt PAM:ilta tai työsuojeluviranomaisilta..?

En suosittele kuin äärimmäisessä hädässä ja väliaikaisesti - ellei firma paranna käytäntöjään rutkasti. Pidä ehdottomasti ainakin oikeuksistasi työntekijänä kiinni, vaikka juuri liiton avustuksella.

9

1320

  Vastaukset

  • Tää on jo vanha viesti, mutta jos joku tätä googlailee niin sanonpahan vaan ettei todellakaan kannata mennä. Kaupan omat työntekijät aina mukavia, mutta tuon firman... niillä ei ole mitään hajua miten firmaa pyöritetään.

  • Ei ikinä!! Palkkoja ei näy, kilsat puuttuu, orja työtä, johto vittuilee ja venyttää. Ei mitään oikeuksia!

   • Työporukka tosi jees, palkat maksettu ajallaan, mutta isot pomot ei tiedä mistään mitään ja kaataa aina kaikki mokat työntekijöiden syyksi. Työvuorosuunnittelijat eivät osaa työtään, ei vastata pyyntöihin niin että me työntekijät joudutaan aina venymään oli sitten kyseessä vapaatoiveet, koulun takia pidettävät omat vapaat tai sitten ovat myyneet lisätöitä, mutta eivät vaivaudu hoitamaan/tarkastamaan onko työntekijöitä tarpeeksi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Työporukka tosi jees, palkat maksettu ajallaan, mutta isot pomot ei tiedä mistään mitään ja kaataa aina kaikki mokat työntekijöiden syyksi. Työvuorosuunnittelijat eivät osaa työtään, ei vastata pyyntöihin niin että me työntekijät joudutaan aina venymään oli sitten kyseessä vapaatoiveet, koulun takia pidettävät omat vapaat tai sitten ovat myyneet lisätöitä, mutta eivät vaivaudu hoitamaan/tarkastamaan onko työntekijöitä tarpeeksi

    Tämä erittäin paljon. Työvuorosuunnittelussa suuret puutteet. Lupasivat vapaat ja ilman varoitusta olikin työvuoro.


  • olen töissä . Kakki on ok - palkka on 12 euro / tunti. pomo om ok ja se on mies. Olen Pyhäjärvellä töissä

  • Itse olen ollut nyt yli vuoden Voimahyllytyksellä ja minun kokemukset poikkeavat kovasti aloittajan negatiivisista asioista.

   Työsopimuksen allekirjoitin netin kautta, jolloin tallensin oman kopion itselle sähköisesti.
   Ennen ensimmäistä työvuoroa sain perehdytysvideon katseltavaksi sähköpostiini. Lisäksi tuli perehdytysopas luettavaksi jossa on itseasiassa kaikki se tieto mitä tarvitsee.

   Ensimmäinen työvuoro oli perehdyttämistä ja opettelua, työ on hyvinkin simppeliä, päiväysten tarkistus ja tavarat hyllyyn, joten pidempää perehdytystä en edes näkisi tarpeellisena. Toki olen nähnyt niitäkin henkilöitä joille oppi ei mene perille vielä viikonkaan jälkeen, mutta silloin ei varmaankaan puhuta siitä, että työssä olisi vikaa...

   Palkka tulee aina ajallaan ja oikein., kerran olen joutunut olemaan yhteydessä puutuneesta sairaslomapaikkauksesta, mutta sekin maksettiin heti kun siitä sanoin.

   Työvuoroja vaihtelevasti 3-5 vuoroa/viikko. Välillä sairastapauksissa työvuoroja tarjotaan nopeallakin aikataululla, mikä on täysin ymmärrettävää.

   Työvuorot alkaa aina klo 6, joten sopii parhaiten aamuvirkuille. Itse olen pitänyt siitä, että työvuoro on ohi noin klo 12 eli sitten onkin koko päivä aikaa puuhata mitä vaan. Kohteessa jossa itse olen on paljon opiskelijoita, jotka ovat sopineet lähtevänsä töistä noin klo 10 jolloin heille jää aikaa opinnoille, meille muille tämä sopii hyvin sillä tällöin me voimme tehdä pidempiä päiviä.

   Työporukka on tosi jees, olen itse tehnyt vuoroja useammassakin kohteessa ja ainakin minä olen tullut toimeen kaikkien kanssa. Jokaisessa firmassa on varmasti niitä haukkoja joita elämä on potkinut päähän, mutta näitä tapauksia on kohdalleni osunut äärimmäisen vähän.

   Lukemistani kommenteista valitettavasti tulee ennemmin mieleen, että olisiko kirjoittajan aika katsoa ihan kunnolla peiliin. Tosiasia on, että hyllytyshommassa ei ihan lapatossu pärjää. Laatikot on painavia, joten hyvä fyysinen kunto on tarpeen, lisäksi oli firma mikä tahansa niin kyllä jokaisen työelämässä olevan tulee itse ottaa selville työehtosopimukset ynnä muut.

  • Huonoja kokemuksia täälläkin.
   Laitettiin pahimmillaan ihan parin päivän varoitusajalla vuoroja ja vieläpä sellaisille päiville, jotka erikseen olin etukäteen ilmoittanut, että ei käy.
   Kukaan ei vuoroista ilmoittanut mitään kautta minulle, huomasin vaan yhtäkkiä että omalle listalle oli ilmestynyt vuoroja. Kun asiasta kysyin, sain joka kerta vastaukseksi, että ne vuorot on laitettu jo kauan sitten ja pakko tehdä. Keskustelin tästä työkavereiden kanssa ja hekin vahvistivat, että vuorojani ei ollut aiemmin ollut näkyvissä listalla. Eli ei ollut minun muistissani vikaa.

   Itse työ oli kivaa ja voisin jonkun muun firman kautta tuollaista tehdä jatkossakin. Jos vuorot tietäisi edes viikkoa ennen ja voisi luottaa siihen, että sovittu tärkeä meno, jonka olen ilmoittanut monta viikkoa ennen, huomioitaisiin työvuorojen suunnittelussa, menisin sellaiselle firmalle töihin vaikka heti.

   • Huonosti johdettu, epätarkka perehdytys. Huono vaikutelma.


  • Negatiivisia kokemuksia minullakin, hakivat aamuvirkkua mutta todellisuudessa minun kohdallani olevissa paikoissa kuormat tulivat vasta klo 12-14 välillä. Alkoi muutamalla päivällä viikossa ja yhtäkkiä työvuorolistoilla olikin joka päivälle töitä, ei sinänsä mitään mutta osa näistä pomsahtivat yhtäkkiä vasta kyseisenä päivänä työvuorolistaan luojankiitos avasin listan ja katsoin muutoin olisi jäänyt menemättä. 4 työkohdetta siis muuttui ihan yhtäkkiä 8 eri kohteeksi mitään minulle sanomatta 2 viikon työssäolon jälkeen. Pomoa en saanut pariin päivään kiinni että oisin muutoksesta kysynyt... tein isoa aluetta yksin ja pahimmillaan isoimmassa kohteessa kuormalavoja oli 4 purettavaksi ja 6 kauppaa käymättä. Taukoja en oikeen ehtinyt pitämään ja aina viimeisessä kohteessa tuli haukut että kuorma odottanut purkajaa 6h, miksen ole tullut aiemmin. Tauot käytännössä oli autossa kohteiden välillä. Niin ja välillä ajoin joihinkin paikkoihin turhaan, niille ei ees kuormaa tullut kuormien tulemiset ja tulemattomuudet on siis itse selvitettävä, joskus jossakin saanut odottaa kuormaa jopa 2h

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   294
   4798
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   171
   2893
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2664
  4. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   1436
  5. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1394