Tämän kaiken on saanut aikaan YTK kuuluvat.

AY1

Ei voi kun valittaa tilannetta kun te vapaamatkustajat olette suurilla palkoilla ja monin kertaisilla muilla eduilla saaneet kaiken tämän aikaan. Nyt tästä saa kaikki liittoon kuuluvat pienipalkkaiset työntekijät kärsiä.
Ei teillä ole mitään moraalia ollut, vaan olette mitanneet kaiken ulos työnantajilta ja siinä se kilpailukyky sitten meni.

samalla olette myös nauttineet näitä liittojn neuvottelemia etuja vapaamatkustajina.
Näin se nyt on mutta etujärjestöt tulee vielä sopimaan erimielisyydet.
Taitaa vaan käydä että joudutte nyt tyytyyn siihen sopimukseen, ja vielä säädetään oikein lait että niitä ei voi rikkoa, tätä tulee varmaan itse Sipilä valvomaan.

51

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liity_Liittoon

      Jep. Ay-liike ja ammattiliitot ovat aikanansa neuvotelleet muunmuassa ansiosidonnaisen työttömyysturvan. Ihmiset (etenkin nuoret) eivät näitä tosiasioita edes tiedä tai halua ymmärtää. Siksi ovat YTK Loimaan kassan jäseniä. Ovat vapaamatkustajia. Ajattelevat vain puhtaasti itseänsä ja omaa napaansa lyhytjänteisesti. Heiltä puuttuu myötätunto ja solidaarisuus toisia työläisiä kohtaan. YTK on työnantajien keksimä juttu. Jos YTK:ta ei olisi, niin varmasti palkat olisivat paremmat ja noudatettaisiin TES-sopimuksissa mainittuja työn minimiehtoja. Nykyään työehtojen polkeminen on maan tapa. Suosittelen että jokainen työtätekevä järjestäytyisi oman alansa ammattiliittoon. Minulle se on ollut itsestään selvyys jo vuodesta 1974 !

    • oiopupoupou

      Eikö nämä nimimerkkien takana lymyilevät liittojen toimihenkilöt ymmärrä vieläkään, että heidän itse rakentamansa korruptoitunut järjestelmä on aiheuttanut tämän ahdingon.

      YTK on työnantajalle huomattavasti edullisempi järjestely, koska "Loimaan kassa" ei tue lorvailua ja vastakkainasettelua. He eivät katso työnantajan olevan vihollinen. Ay-liike sen sijaan pyrkii tukahduttamaan työntekijöiden sisäisen yrittäjyyden ja rahastamaan sen tuotot työnantajalta.

      On olemassa lainalaisuudet, jota maailmantalous noudattaa, esim. kysyntä ja tarjonta. Ay-liikkeen olemassa olo ei kuulu minkään lainalaisuuden piiriin. Se on täysin keinotekoinen järjestelmä, jota nyt luullaan pysyväksi tekijäksi työmarkkinoilla (onhan se tokin vielä merkittävä, mutta rapistuu koko ajan).

      • jooeiku

        No niin, nojatuolifilosofi on taas nauttinut liidelin herkkujuomaa:))))
        Miten helvetissä noin fiksu jannu on ilman duunia ?? Eikö kysyntä ja tarjonta kohdanneet ?

        "..."Loimaan kassa" ei tue lorvailua ja vastakkainasettelua."
        Kuka tukee Loimaan kassaa ? Kassa maksaa vuodessa jäsenilleen moninkertaisesti verrattuna jäsenmaksukertymään.
        "He eivät katso työnantajan olevan vihollinen. "
        Se olisikin aika outoa...YTK on työnantajajärjestöjen ylläpitämä kultapossukerho jeesjees-miehille.


      • kyllätosiasioistavoikirj

        Täytyy näillä paremmalla aineksella olla se oma koirakerho, kun ovat kuulemma jo muutenkin koiria, joita palkallinen sanelu on sitä työnantajan paikallista sopimista työpaikan asioista!.


    • En ole mikään toimihenkilö vaan tavallinen liiton vapaajäsen, mutta arvostan Ay-liikeen aikaan saamia sopimuksia vielä eläkeläisenä ja sivusta seuraajana nykymenoa.

      • sdpsdpsdp

        Niin voit arvostaakin mutta töissä oleva nuorempi porukka ei pahemmin arvosta koska heillä on muutakin tärkeämpää!
        Joko liiton jäsenet menee edes täällä Suomella yleislakkoon?


      • msikk
        sdpsdpsdp kirjoitti:

        Niin voit arvostaakin mutta töissä oleva nuorempi porukka ei pahemmin arvosta koska heillä on muutakin tärkeämpää!
        Joko liiton jäsenet menee edes täällä Suomella yleislakkoon?

        Kyllä ne nuoretkin jossain vaiheessa arvostavat,kuten viimeisten viikkojen aikana kun liittoihin on tullut paljon uusia jäseniä.


      • sdpsdpsdp

        Tuskin ne tulijamäärät muuttaa liittojen väen vähenemistä koska vuotta kohden lähtenyt aikaisempina vuosina ainakin 20000


      • jooeikyllä
        sdpsdpsdp kirjoitti:

        Tuskin ne tulijamäärät muuttaa liittojen väen vähenemistä koska vuotta kohden lähtenyt aikaisempina vuosina ainakin 20000

        Kokeile vielä kerran:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


    • Ansiosidonnainen

      Ansiosidonnaisen työttömyysturva, heh. Se ei kyllä edistä työllistymistä vaan työttömyyttä. Lisäksi tämä ansiosidonnainen tulee suurelta osin meidän kaikkien verorahoista, ei liiton rahoista.

    • Duunari_töissä

      Se on helppoa arvostella sieltä eläkkeeltä kun eläkeläisen ei tarvitse maksaa AY-jäsenmaksuja mitkä ovat iso summa pienestä palkasta. Vaihdoin itse ammattiliitosta YTK:n vuoden 2012 alusta, silloin kassan jäsenyyden sai 99e vuosimaksulla ja liityin siihen yhdistykseenkin jossa 17e vuosimaksu jonka vastineeksi saa mm. oikeusturvavakuutuksen laitonta irtisanomista vastaan, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen jne.
      Työelämä on ihan toista kuin 80-luvulla, silloin palkan ostovoima oli ihan eri tasolla, esim. uusien autojen myyntiennätys on vuodelta 1989 ja siihen ei olla ylletty enää koskaan jälkeenpäin mm. 90-luvun laman, 2000-luvun laman jota edelleen eletään, ym. seurauksena. Työläisellä ei ole enää varaa pienestä palkasta maksella esim. kovin kalliita AY-jäsenmaksuja, sen rahan t arvitsee ihan arjesta selviämiseen.
      Se on AY-liikkeellä peiliinkatsomisen paikka, olisi pitänyt vaikuttaa vahvemmin palkkojen ostovoiman säilyttämiseen mutta on vaan menty siitä missä aita on matalin ja suostuttu jokaikinen kerta niihin prkeleen "maltillisiin" palkkaratkaisiuihin! Kuitenkaan johtajien palkat ja bonukset sekä hinnankorotukset EIVÄT ole olleet millään tavalla maltillisia!!!

      • kaikki_on_suhteellista

        jos on vaikkapa 1,4 % kuukausi brutto- palkasta tuo Liiton kassan jäsenmaksu, niin en pidä sitä turhan kalliina juttuna. Esim 2500 euron kuukausi bruttopalkasta vain 35 euroa. Onko se nyt niin maailman loppu.


      • duunari_töissä
        kaikki_on_suhteellista kirjoitti:

        jos on vaikkapa 1,4 % kuukausi brutto- palkasta tuo Liiton kassan jäsenmaksu, niin en pidä sitä turhan kalliina juttuna. Esim 2500 euron kuukausi bruttopalkasta vain 35 euroa. Onko se nyt niin maailman loppu.

        Vuositasolla 420 euroa samalla kun YTK maksaa 118 euroa ja jos haluaa laskea kk-maksuna niin 9,83e / kk, työttömyysturva vain alle kympillä kuukaudessa!
        Sille n. 25 eurolla kuukaudessa on varmasti parempaakin käyttöä.
        Sitäpaitsi oman alani liiton jäsenmaksu olisi 1,8% joten säästän vieläkin enemmän olemalla YTK:ssa.


    • AY1

      Vataus sinulle Duunari_töissä

      http://arkisto.ahjo.fi/portal/suomi/ahjo_verkkolehti/?a=getArticle&issueId=65&articleId=797

      Älä luota siihen vakuutukseen liikaa irtisanomistilanteessa, voi käydä kun kävi näille tapaus Fujitsussa.
      Olen vapaajäsen koska olen liittynyt liittoon aikana jolloin vielä pääsi vapaa jäseneksi, nyt se oikeus taitaa olla pois.
      Sinä kyllä nyt vielä nautit niitää etuja joita liitot on saaneet aikaan ja joudut nyt vielä nauttiin niistä myös tulevaisuudessakin, jos etujärjestöt pääsee sopimukseen.
      Olen samaa mieltä että liittojen edunvalvonta on ollut liian heikkoa, mutta liitot on sitä mitä on jäsenet. Sama on eduskunnan valta, kansa on saanut sitä mitä on äänestänyt.

      • se_siitäkin_teoriasta

        Ehdokkaiksi hakeutuu sellaista ainesta että ei niitä voi äänestää.


      • jononohi

        olen kyllä kuullut että osassa noista isoissa it palveluyrityksissä liitot pitävät niitä kuristusotteessa, ja ytssä lähtee "yhteisestä sopimuksesta" ensin ytk jäsenet.


    • kusettajaytk

      Työnantaja jätti n. 2500 euroa lomarahoja ja joitain ylityö tunteja maksamatta,liittoni tuomari joka kuuluu myös jäsenmaksuuni hoiti sentilleen saatavani jotka työnantaja yritti varastaa itselleen,kaverini loimaan liittolainen sai n.900 euroa koska työnantaja jotenkin ehkä säikähti tilannetta, mutta en minä ole ikinä maksanut 1600 euroa jäsenmaksua vuodessa.näitä loimaan liittolaisten tapauksia on paljon, mutta siihen kuuluvat ovat häpeissään hiljaa ja kärsivät nahoissaan kun ei työssä käyvä voi suomessa lähteä palkkaamaan lakimiestä itselleen ja haastaa oikeuteen ja sen kyllä työnantajat tietävät.työntekijä voi maksaa itse jäsenmaksunsa se ei kuulu työnantajalle mitenkään,minun tapauksessa työnantaja luuli etten minäkään kuulu mihinkään ja sen takia rupesi varastamaan meidän rahoja mutta yllättyi melkoisesti kun tuomari otti yhteyttä että pitäis lähteä oikeuteen.olen myös edelleen töissä ja välit on jo paremmat.

    • derftgccv

      puhutaan että ansiosidonnainen työttömyysturva ei kannusta työntekoon mutta ensin on täytynyt menettää työpaikka että joutuu ansiosidonnaiselle.

    • sdpsdpsdp

      Koska yleislakko alkaa??

    • sdpsdpsdp

      Ääliömäistä perustella liittoihin kuulumattomuutta jollakin vuosimaksun koolla, se ei ole mitenkään ratkaiseva tekijä mutta se että on liiton jäsenyys on poliittinen kannanotto ja se nykyään monelle liikaa!

      • Vuosimaksu_kohdallansa

        Liittoon kuuluminen on poliittinen kannanotto työntekijäin vapaan työehtojen sopimisoikeuden puolesta. Liitot eivät ole puoluepoliittinen järjestö. Se kannattaa jokaisen kuitenkin muistaa. Ihmiset yleensä sekoittavat nämä asiat keskenään. Toki taustalla on työväenliike ja sen näkökulmat. Ei ammattiliitot ole yrittäjyyttä vastaan. Päinvastoin. Menestyvät yrittäjät ja yritykset ovat tärkeällä sijalla ay-liikkeen agendalla. Ay-liike haluaa edistää tervettä yrittäjyyttä maassamme.


      • qwertyqwerty

        Nimim. Vuosimaksu_kohdallansa kirjoittaa mielipiteensä hyvin vakaasti ja antaumuksella. Sitä lukiessa kuitenkin tulee mieleen monet sketsit, joissa nyökytellään ja sanotaan "ei tietenkään" sekä puistellaan päätä ja sanotaan "ilman muuta".

        Liitot ovat käytännössä hyvin puoluepoliittisia järjestöjä. SDP ja vasemmistoliitto jyräävät enimmäkseen.

        Ammattiliitot ovat yrittäjyyden puolella, kunhan se luo työpaikkoja ja yrittäjä ei rikastu. Kuka tällöin haluaisi tehdä henkisesti ja fyysisesti pitkiä päiviä ja ottaa riskin yrittäjyydestä?

        Ay-liikkeen näkemys terveestä yrittäjyydestä...enpä ole tuotakaan kuullut ikinä. Todennäköisesti se tarkoittaa kevyttä ja leppoisaa työpaikkaa isossa yrityksessä. Niin isossa, että joukkoon mahtuu muutama ay-liikkeen siivelläeläjä.

        Missä ihmeen mielikuvitusmaailmassa tämäkin liiton agitaattori elää? Tervetuloa tälle vuosituhannelle!


      • Vuosimaksu_kohdallansa
        qwertyqwerty kirjoitti:

        Nimim. Vuosimaksu_kohdallansa kirjoittaa mielipiteensä hyvin vakaasti ja antaumuksella. Sitä lukiessa kuitenkin tulee mieleen monet sketsit, joissa nyökytellään ja sanotaan "ei tietenkään" sekä puistellaan päätä ja sanotaan "ilman muuta".

        Liitot ovat käytännössä hyvin puoluepoliittisia järjestöjä. SDP ja vasemmistoliitto jyräävät enimmäkseen.

        Ammattiliitot ovat yrittäjyyden puolella, kunhan se luo työpaikkoja ja yrittäjä ei rikastu. Kuka tällöin haluaisi tehdä henkisesti ja fyysisesti pitkiä päiviä ja ottaa riskin yrittäjyydestä?

        Ay-liikkeen näkemys terveestä yrittäjyydestä...enpä ole tuotakaan kuullut ikinä. Todennäköisesti se tarkoittaa kevyttä ja leppoisaa työpaikkaa isossa yrityksessä. Niin isossa, että joukkoon mahtuu muutama ay-liikkeen siivelläeläjä.

        Missä ihmeen mielikuvitusmaailmassa tämäkin liiton agitaattori elää? Tervetuloa tälle vuosituhannelle!

        Liittojen vaalit ovat täysin demokraattiset. Suurin osa esim Akavalaisista on kokoomuslaisia. SDP ja Vasurit ovat siellä minoritet! Mikä tahansa puolue tai ryhmittymä saa laittaa omat listansa esille , vaikka metalliliiton vaaleissa. Ei ole kiellettyä. Jos ei esim. kokoomuslaisilla ole intoa laittaa ehdokkaita metallin (SAK)vaaleissa vaalilistoille, niin ei voi mitään. Ei se SDP:n ja Vasemmistoliiton vika ole. Onneksi perussuomalaiset sentään innostuvat jopa metallin vaaleista ja asettavat listoille ehdokkaitansa. BTW!! Vuosimaksut_kohdallansa heppu on ihan järjissään ja tässä maailmassa. Olen sekä metallimies että myös DI ja vanhanliiton kauppaopistonkin käynyt (yo-merkonomi). Arvostan yrittäjyyttä !


    • pienyrittäjä_pks

      Jos ottaisin hommiin näitä liiton vajakkeja, pitäisi niitä palkata tuplasti, ja siltikään ei hommista tulisi mitään, joten palkaaan aina liittoon kuulumattomia ja maksan heille hyvin. Näin se homma toimii.

      • Jäsenkirja_hitsari

        Eiköhän niitä vajakkeja ole ihan joka porukoissa. Kuului liittoon tai sitten ei. Itselläni on liiton jäsenkirja ja hitsipilli pysyy napakasti kourassa ja luokkasaumaa tulee melkein joka vedolla ja metrikaupalla kuten pitääkin. Liittoon kuulumalla tiedän myös oman arvoni. Kokeilepas pienyrittäjä_pks ihmeessä palkata myös liittoon kuuluvia, ja saat samalla yllättävän tuottavuusloikan omalle pajallesi.


      • pienisullaon

        Syvä myötähäpeän tunne valtaa lukijan mielen:))))))))))))


      • niiniitäeitarvitatkaa

        Niin jos ytk koirakerhon parempi aines ei tee töitä


      • toinen_yrittäjä
        Jäsenkirja_hitsari kirjoitti:

        Eiköhän niitä vajakkeja ole ihan joka porukoissa. Kuului liittoon tai sitten ei. Itselläni on liiton jäsenkirja ja hitsipilli pysyy napakasti kourassa ja luokkasaumaa tulee melkein joka vedolla ja metrikaupalla kuten pitääkin. Liittoon kuulumalla tiedän myös oman arvoni. Kokeilepas pienyrittäjä_pks ihmeessä palkata myös liittoon kuuluvia, ja saat samalla yllättävän tuottavuusloikan omalle pajallesi.

        Menisin konkurssiin, jos tätä ay-porukkaa palkkaisin.


      • lähteepäiväkääyntiin

        ota lisää lidin herkkujuuomaa


      • sivusta_seurannut
        toinen_yrittäjä kirjoitti:

        Menisin konkurssiin, jos tätä ay-porukkaa palkkaisin.

        hyvä työntekijä on hyvän palkan ansainnut, tuppaavat vaan nämä ay-tyypit olevan kaikkea muuta kuin hyviä työntekijöitä.


      • seantaajatuksillesiivet

        Pööö ei ole mitään pelättävää.....

        Ota toinenkin lidin liiverin herkkujuoma


      • ay-tyhmyys_tiivistyy
        seantaajatuksillesiivet kirjoitti:

        Pööö ei ole mitään pelättävää.....

        Ota toinenkin lidin liiverin herkkujuoma

        taidat olla työtön liiton vajakki,,, ei sullakaan hovin hieno elämä ole, otan osaa, mutta maksa kuitenkin liiton jäsenmaksusi, liiton pomot tarvitsevat maksuasi.


      • neljäs-nainen
        Jäsenkirja_hitsari kirjoitti:

        Eiköhän niitä vajakkeja ole ihan joka porukoissa. Kuului liittoon tai sitten ei. Itselläni on liiton jäsenkirja ja hitsipilli pysyy napakasti kourassa ja luokkasaumaa tulee melkein joka vedolla ja metrikaupalla kuten pitääkin. Liittoon kuulumalla tiedän myös oman arvoni. Kokeilepas pienyrittäjä_pks ihmeessä palkata myös liittoon kuuluvia, ja saat samalla yllättävän tuottavuusloikan omalle pajallesi.

        Niimpä, sinä kuitenkin palkkaat "vajakkeja" ja juuri sen verran ettei homma kuse! On ihan sama ovatko vajakkisi liitossa vai ei, yksinkertaisuus on vaatimuslistallasi nro 1!


      • Sorvin_lastu
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Niimpä, sinä kuitenkin palkkaat "vajakkeja" ja juuri sen verran ettei homma kuse! On ihan sama ovatko vajakkisi liitossa vai ei, yksinkertaisuus on vaatimuslistallasi nro 1!

        Oikein. Kun maksaa kilpailukykyisen palkan työntekijöillensä, niin saa osaavia ja tarmokkaita työntekijöitä yritykseensä. Yritys kukoistaa silloin. Jos yrittäjän into on palkata mahdollisimman edullista halpatyövoimaa (käskyläisiä) , niin yritys on varmasti koko ajan kriisissä. En oikein ymmärrä koko vajakki puhetta. Ei ketään saa vajakiksi nimitellä. Se on ihmisarvoa alentavaa! Jos yrittäjä joutuu jatkuvasti tekemään pitkää päivää niin kannattaa miettiä onko omassa toiminnassa järkeä ollenkaan. Fiksu yrittäjä palkkaa sellaisia työntekijöitä, että voi olla halutessaan pitkänkin aikaa poissa pelipaikalta ja silti yritys tekee koko ajan parempaa tulosta ja rekordia. Sivistynyt yrittäjä hyväksyy sen, että työntekijät eivät ole hänen omaisuuttansa. Heillä on oltava mielipiteen vapaus ja lupa kuulua yhdistyksiin tai olla kuulumatta. Kaikista yrittäjistä ei ole liikemiehiksi. He jäävät nyrkkipajoihinsa puurtamaan pitkää päivää halpatyövoimansa kanssa.


      • yrittäjä_pks
        neljäs-nainen kirjoitti:

        Niimpä, sinä kuitenkin palkkaat "vajakkeja" ja juuri sen verran ettei homma kuse! On ihan sama ovatko vajakkisi liitossa vai ei, yksinkertaisuus on vaatimuslistallasi nro 1!

        Eipä meille näitä liiton vajakkeja töihin oteta, yleensähän nämä ei liittoon kuuluvat kertovat siitä jo haastatteluvaiheessa, joten näin pystymme olemaan vapaat näistä ay-vajakeista, tuottavuus nousee.


      • mebbtre
        yrittäjä_pks kirjoitti:

        Eipä meille näitä liiton vajakkeja töihin oteta, yleensähän nämä ei liittoon kuuluvat kertovat siitä jo haastatteluvaiheessa, joten näin pystymme olemaan vapaat näistä ay-vajakeista, tuottavuus nousee.

        Joko taas:)))))))))))))


      • kakakakaka
        sivusta_seurannut kirjoitti:

        hyvä työntekijä on hyvän palkan ansainnut, tuppaavat vaan nämä ay-tyypit olevan kaikkea muuta kuin hyviä työntekijöitä.

        Olen kai ay-tyyppi kun kuulun ammattiliittoon. Mutta kumminkin työtodistuksissa on ammattitaito jne. arvioitu aina hyväksi tai kiitettäväksi ja palkkaakin on tullut enemmän mitä työehtosopimuksen mukaan pitäisi maksaa. Eikä kukaan työnantajista ole valitellut ammattiliittojen olomassaoloa. Nykyisessä työpaikassa työnantaja on tyytyväinen siihen että liitot ovat sopineet raamit työehdoille.


    • AsianLover69

      Tuntuisi pahalta maksaa 1000e liitolle,kun Ytk on 120e vuodessa.....

      • Bullshittia

        Ei minkään ammattiliiton jäsenmaksu ole 1000e vuodessa. Paksua palturia.


    • klsdfjklsdjfsdkljfsd

      Vai on "ääliömäistä" perustella YTK:n kuulumista liittojen jäsenmaksun suuruudella, jos sulle raha ei merkitse mitään niin sama ei koske kaikkia!!! Vuosi on liian pitkä aika odotella jäsenmaksuja takaisin verotuksessa!

      • Pohjantähden_alla

        Niin tai näin, mutta 1000 euroa on ihan hatusta vedetty määrä. En puhu "ääliömäisyydestä" mitään. Käytin termiä palturi ja ihan eri yhteydessä. Täytyy olla melkoiset tulot jos 1000 euroa menee liiton jäsenmaksuihin vuodessa. Lisäksi monella liitolla on jäsenmaksukatto. Ansiosidonnainen päiväraha on ay-liikkeen neuvottelema työttömyysturvaetu. Otettiin käyttöön 1985. YTK on työantajien masinoima vapaamatkustajien järjestelmä. YTK ei neuvottele työehtosopimuksia. YTK:lla ei ole juurikaan laki-apua antaa, jos sinulla tulee ongelmia työantajasi kanssa. Jos en sijaan saat potkut ja työantajasi jättää palkkasi ym. maksamatta niin liiton lakimies ja toimitsijat auttavat sinua monin tavoin vaikkapa palkkaturva-asioissa. Monet ja monet ovat saanet avun liiton kautta. Raha merkitsee minulle toki jotakin. Siksi olenkin liiton jäsen. Se ei ole tietenkään se tärkein juttu, vaan se että haluan että työmiestä ja -naista kohdellaan oikein ja tasa-arvoisesti työpaikoilla. Etenkin ne pienituloisimmat ovat kovimmin kiusattuja työpaikoilla. Ilman ay-liikkeen tukea he olisivat täysin kyykytettyjä.


      • liitot_väärillä_jäljillä

        YTK yhdistyshän ei muuta lupaakaan kuin oikeusturvavakuutuksen LAITTOMAN IRTISANOMISEN varalta.
        Jos työnantaja jättää palkan maksamatta, on olemassa palkkaturva jonka puoleen kääntyä.
        Kyllä varmaan jokainen järkevä työnantaja kohtelee työntekijöitä jokatapauksessa asiallisesti, huonossa paikassa ei varmasti moni kauaa ole jokatapauksessa.
        Liitot olisivat voineet vaikuttaa siihen että työntekijöiden palkkojen ostovoima olisi säilynyt ja palkkojen sivukuluja olisi karsittu että työnantajat olisivat voineet maksaa niitä korkeampia palkkoja työntekijöille, kaikki olisivat voittaneet tällä tavalla, ostovoima olisi taannut kotimarkkinoiden toimivuuden, työnantajien kokonaispalkkakustannukset olisivat pienemmät ja työntekijöiden palkkojen ostovoima olisi suurempi, valtiokin olisi saanut verotuloja paremmin toimivien kotimarkkinoiden ansiosta.
        Nyt ainut voittaja on verottaja joka lyhytnäköisesti kerää hirmurahat mm. palkkojen sivukuluina vahingoittaen kaikkia muita ja lopulta itseäänkin.


      • taisittensinäolet
        liitot_väärillä_jäljillä kirjoitti:

        YTK yhdistyshän ei muuta lupaakaan kuin oikeusturvavakuutuksen LAITTOMAN IRTISANOMISEN varalta.
        Jos työnantaja jättää palkan maksamatta, on olemassa palkkaturva jonka puoleen kääntyä.
        Kyllä varmaan jokainen järkevä työnantaja kohtelee työntekijöitä jokatapauksessa asiallisesti, huonossa paikassa ei varmasti moni kauaa ole jokatapauksessa.
        Liitot olisivat voineet vaikuttaa siihen että työntekijöiden palkkojen ostovoima olisi säilynyt ja palkkojen sivukuluja olisi karsittu että työnantajat olisivat voineet maksaa niitä korkeampia palkkoja työntekijöille, kaikki olisivat voittaneet tällä tavalla, ostovoima olisi taannut kotimarkkinoiden toimivuuden, työnantajien kokonaispalkkakustannukset olisivat pienemmät ja työntekijöiden palkkojen ostovoima olisi suurempi, valtiokin olisi saanut verotuloja paremmin toimivien kotimarkkinoiden ansiosta.
        Nyt ainut voittaja on verottaja joka lyhytnäköisesti kerää hirmurahat mm. palkkojen sivukuluina vahingoittaen kaikkia muita ja lopulta itseäänkin.

        "YTK yhdistyshän ei muuta lupaakaan kuin oikeusturvavakuutuksen LAITTOMAN IRTISANOMISEN varalta."

        Oletko ihan varma että työnantajien ylläpitämä lafka antaa sinulle kaiken tarvitsemasi avun......työnantajaa vastaan ??


      • liitot_väärillä_jäljillä

        En oikein jaksa uskoa että ainakaan nykyinen työnantajani viitsisi mennä tuollaiselle tielle joten tuskin tulee kokeilluksi. Työttömyysturva on ainakin pelannut hyvin lomautusten aikana YTK:ssa, palvelu on ollut nopeaa ja hyvää nettipalvelun kautta. Tämä tulee taas kohta kokeilluksi kun lomautuksia on tiedossa.
        En tietysti väitä etteikö ammattiliitoissakin homma pelaisi, ainakin silloin kun vielä olin alani ammattiliiton jäsen niin hommat pelasi sielläkin sujuvasti.
        Sitäpaitsi jos joku työnantaja lähtisi laittoman irtisanomisen tielle niin mitäpä siinä AY-jyrätkään mahtaisi jos työnantaja on kertakaikkiaan päättänyt lähteä sellaiselle tielle? Onhan niillä työnantajillakin omat liittonsa.


      • 1946
        liitot_väärillä_jäljillä kirjoitti:

        En oikein jaksa uskoa että ainakaan nykyinen työnantajani viitsisi mennä tuollaiselle tielle joten tuskin tulee kokeilluksi. Työttömyysturva on ainakin pelannut hyvin lomautusten aikana YTK:ssa, palvelu on ollut nopeaa ja hyvää nettipalvelun kautta. Tämä tulee taas kohta kokeilluksi kun lomautuksia on tiedossa.
        En tietysti väitä etteikö ammattiliitoissakin homma pelaisi, ainakin silloin kun vielä olin alani ammattiliiton jäsen niin hommat pelasi sielläkin sujuvasti.
        Sitäpaitsi jos joku työnantaja lähtisi laittoman irtisanomisen tielle niin mitäpä siinä AY-jyrätkään mahtaisi jos työnantaja on kertakaikkiaan päättänyt lähteä sellaiselle tielle? Onhan niillä työnantajillakin omat liittonsa.

        http://arkisto.ahjo.fi/portal/suomi/ahjo_verkkolehti/?a=getArticle&issueId=65&articleId=797

        Ainakin on parempi mahdollisuus saada vähän korvausta jos kuuluu liittoon. Näitä tapauksia on paljon, mutta niistä ei kerrota monesti kun asiat sovitaan niin sovusta tulee salainen, ainakin kun kysymyksessä on luottamushenkilöön kohdistuva riita.
        Työnantaja selviää laittomuuksista aina rahalla. Ja raha on vallan väline.


      • make44_vrk
        1946 kirjoitti:

        http://arkisto.ahjo.fi/portal/suomi/ahjo_verkkolehti/?a=getArticle&issueId=65&articleId=797

        Ainakin on parempi mahdollisuus saada vähän korvausta jos kuuluu liittoon. Näitä tapauksia on paljon, mutta niistä ei kerrota monesti kun asiat sovitaan niin sovusta tulee salainen, ainakin kun kysymyksessä on luottamushenkilöön kohdistuva riita.
        Työnantaja selviää laittomuuksista aina rahalla. Ja raha on vallan väline.

        Toisaalta meillä ainakin liittoon kuuluvat lomautettiin, muut saivat jäädä. Ihan hyvä, jos heillä on niin hyvät olot siellä liitossa, ei tarvitse olla yksinään lomautuksen aikana.


      • Paikallinen_sopiminen
        make44_vrk kirjoitti:

        Toisaalta meillä ainakin liittoon kuuluvat lomautettiin, muut saivat jäädä. Ihan hyvä, jos heillä on niin hyvät olot siellä liitossa, ei tarvitse olla yksinään lomautuksen aikana.

        Jos työpaikan järjestäytymisaste on kovin alhainen, niin noinhan siinä voi käydä. Työnantaja on käyttänyt yksipuolista valtaansa väärin. Puhutaan että työpaikoille halutaan paikallista sopimista enemmän. Kenen kanssa työanantaja silloin tekee paikallista sopimista, jos työntekijöillä ei ole omia edusmiehiä työpaikoilla. Ei se ole paikallista sopimista, jos työnantaja sopii jokaisen kanssa erikseen työehdot ym. käytännön jutut. Kertoo jokaiselle miten asiat tehdään meidän mukavalla pajalla.Se tunnetaan nimellä yksipuolinen sanelu. Siitä on minulla hyvin ikäviä omakohtaisia kokemuksia. Onneksi on paljon hyviä työpaikkoja, joissa työnantaja jopa arvostaa, että työntekijät ovat järjestäytyneet.


      • ihankototta
        make44_vrk kirjoitti:

        Toisaalta meillä ainakin liittoon kuuluvat lomautettiin, muut saivat jäädä. Ihan hyvä, jos heillä on niin hyvät olot siellä liitossa, ei tarvitse olla yksinään lomautuksen aikana.

        Voi hellanlettas sentään:))))


      • liitot_väärillä_jäljillä
        make44_vrk kirjoitti:

        Toisaalta meillä ainakin liittoon kuuluvat lomautettiin, muut saivat jäädä. Ihan hyvä, jos heillä on niin hyvät olot siellä liitossa, ei tarvitse olla yksinään lomautuksen aikana.

        Meillä puolestaan pakkolomaa sai tasapuolisesti niin liittoon kuuluvat kuin ytk:n jäsenetkin.


      • Villi_yrittäjä
        liitot_väärillä_jäljillä kirjoitti:

        Meillä puolestaan pakkolomaa sai tasapuolisesti niin liittoon kuuluvat kuin ytk:n jäsenetkin.

        Työnantaja toimii ihan oikein, kun lomautukset tapahtuvat asiaperustein! Kuuluminen liittoon, uskonnolliseen yhteisöön, tukan pituus,sukupuoli ym. ei ole hyväksyttävä peruste kohdistaa työntekijään lomautusta tai irtisanomista. Hyväksyn, että työntekijä on YTK:n jäsen ( itse olen liitossa). Sitä minun on vaikeata ymmärtää, jos työnantaja ei kuulu työnantajaliittoon ja/tai paikalliseen yrittäjäjärjestöön. On ns. villi yrittäjä. Miten sellainen yritys verkottuu ja kehittää businestaan ja valvoo etujansa, jos ei ole haluja olla mukana alansa järjestötoiminnassa. Sellaisiakin yrityksiä on yllättävän paljon !!


      • antidem

        Nämä villit yrittäjät aiheuttaakin suurimman osan työelämän ongelmista, suuret työnantajat noudattavat lakeja ja käytäntöjä niin hyvin että liittoihin kuuluminen on aika turhaa ellei halua olla änkyrä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2859
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      403
      2752
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      78
      1924
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      70
      1893
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1803
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1794
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1738
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1542
    Aihe