Yksityinen hammaslääkäri löysi reikiä

dfdg

Yksityisen hammaslääkäriketjun Oralin omistaman Cityhammas löysi asiakkaaltaan neljä reikää. Julkisessa hammashoidossa niitä ei löydetty edes röntgenkuvauksessa.
(ilta-lehti)

Käyttäkää ihmeessä julkista terveydenhuoltoa niin saatte hyvää ja luotettavaa hoitoa.
Yksityisellä puolella on suuri houkutus tehdä rahaa teidän terveytenne kustannuksella.

Esimerkiksi yksityisellä puolella tehdään paljon turhia leikkauksia, vain koska se on hyvin tuottavaa toimintaa. Yksityisellä lääkäri joka sinut tutkii tekee usein itse myös leikkauksen, taas kilahti tilipussiin muutama tuhatlappunen. Mitä enemmän leikkaat sitä enemmän tienaat.

Kunnallisella puolella on tarkat toimintaohjeet, mitään turhia leikkauksia ei tehdä jos niistä ei ole todistettavasti hyötyä potilaalle. Kunnallisella puolella lääkäri joutuu perustelemaan jos on tehnyt leikkauksen josta ei ole tieteellisesti asiakkaalle hyötyä.

Suosikaa kunnallisia palveluja ne ovat hädän tullessa teidän ainut turvanne. Yksityisen puolen pitää tuottaa mahdollisimman paljon voittoa osakkeenomistajille teidän terveytenne kustannuksella.

2

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hintavat_hampaat

      Hyvä että avasit. Luin saman jutun. Kerron kokemukseni.

      Kävin kunnallisessa paikkauttamassa irronneen paikan. Oli juurihoidon paikka, johon ruvettiin. Kun hammaslääkärin mielestä oli paikkauksen aika, hl totesi: vähän oudolta näyttää, mutta laitan kuitenkin paikan. Ei olisi pitänyt, mutta mistäpä se potilas ymmärtää.

      Jonkin ajan päästä ien tulehtui. Ryntäsin Oraliin. Kunnanhl oli laittanut paikan, vaikka tilassa oli vielä bakteereja ja tila tulehtui. Yleistarkastuksessa Oralin erikoishl päätyi hoitamaan tulehduksen ja suositteli, että pitäisi laittaa hammaskisko ja antoi pyynnöstäni hinta-arvion. Koska on joitakin hampaita pois niin hampaat liikkuvat ja ientaskut aukeavat. Niihin menee ruoasta bakteereja ja se aiheuttaa tulehduksen. Mutta paikka oli siis laitettu vielä tulehtuneeseen kohtaan, sillä ei ollut mitään tekemistä hl:n mahdollista tulevaa ientulehtusta ehkäisevän hoidon kannalta. Siis ennakoivaa hoitoa.

      Hoito Oralissa ylitti todella reilusti arvion. Olin töissä tosi kiireinen, enkä jaksanut paneutua asiaan, kaikki laskut ovat toki tallella. Ien oli kipeä ja olin muuten terveenä ihmisenä stressaantunut näinkin vähäpätöisestä viasta. Luotin hl:iin. Jossain vaiheessa maksaessani kortillani laskua, järkytyin kun viimeinen lasku annetun arvion mukaan piti olla kork. 200 euroa, se oli 600 euroa. Hl hoksasi, että muka kassaneiti oli laittanut vahingossa kaksinkertaisen laskun, että eikun .. ja maksoin sitten vähemmän. Hän määräsi Oralin hammashygienistille, tuli oikein maksutilanteeseen paikalle omasta huoneestaan.

      Seur. kerralla hammashyvienisti tusasi 25 min, josta suurimman osan rukasi väärällä kanavalla ollutta radiota. Olen tyyppi, jolla ei muodostu hammaskiveä. Hinta yli 70 euroa, josta kysyin vastaanotto apulaiselta. On kuulemma ihan normihinta. En joutanut/jaksanut riidellä. Kaiken kaikkiaan siitä tuli todella kallis hoito, koska hl laskutti mm. konsultoinnista. Hän ohjeisti, että kiskoja pitää säilyttää annetussa rasiassa märkään talouspaperiin käärittynä. Niin kuin en tietäsi, että muori säilytti tekohampaitaan vesilasissa, samaa ainettahan ovat tekohampaat ja kisko. Sitten hän määräsi suuvettä, sekin lienee konsultointia, enkä edes kolmatta ymmärrä, mutta kolmessa laskussa oli asiantuntijamaksua, yli 120 euroa/per.

      Valitin kuntaan alkuperäisestä huonosta hoidosta kunnan perusturvajohtajalle meilitse. Hän hyökkäsi niin rajusti vastaan, että jätin asian sikseen. Oraliin en jaksanut ruveta valittamaan, hyvä että selvisin töistäni.

      Ikenenet ja hampaat ovat tällä hetkellä kunnossa ja hammaskisko on hyvä, joskin hinta oli järjetön. Hoito siis oli onnistunut. Sitä voi miettiä, oliko kaikki hoito tarpeen. Kyllä kusetetuksi itseni tunsin.

    • JP0

      Tuo on ihan normitouhua Oralilla. Jos jostain kumman syystä haluaa paikauttaa hampaat siellä, kannattaa ensin tarkistuttaa ne muualla. Muuten löytyy paljon korjattavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe