OIkeasti hyvät kengät

gfgfgrgfgfgrrg

Kovaa tekstiä. Perinteinen länsimainen kenkä perustuu myyttiseen ajatteluun eikä faktoihin. Käytännössä tämä tarkoittanee että ne halvimmat markettitossut ovat terveellisemmät kuin "oikeat" kengät.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=jal00042


"Aiemmin ajateltiin, että tukeva kantakappi auttaa kantapään pystyasentoa, kiertojäykkä kenkä tukee jalkaterää, paksu ja iskuja vaimentava pohja helpottaa kävelyä asfaltilla ja muilla kovilla alustoilla ja 2–4 cm korko vähentää kantapään rasitusta. Aiemmat näkemykset hyvän kengän ominaisuuksista olivat myyttejä, joista osan voi siirtää historiaan."

18

2443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • khlöhlhölhökj

      No niinhän se on. Lasten jalat pilattiin jalan tukemisen nimissä, kun olisi pitänyt auttaa luonnollisia lihaksia kehittymään. Lasten kenkiin laitetaan aina kasvunvaraa, eli ne eivät ole ikinä kohdallaan. Oikeastaan hyvä, että meillä lapsena käytettiin lenkkareita, tennareita ja kiinantossuja.

      Lisäksi välttämättä kalliitkaan kengät eivät kestä. Yksilöllisesti teetetyt kengät ovat hämmästyttävän edulliset suhteessa siihen, monetko teolliset kengät niiden käyttöhistorian aikana joutuu ostamaan. Eli 350 - 400 e on pieni hinta itse teetetystä kengästä. Sitä voi käyttää suutarilla korjattavana ja kestää kauemmin kuin tusinatavara.

      • gfgfgfgfgfgfgf

        Kestävyys on vain yksi kriteeri kengissä, eikä se minusta saa olla ykkösenä. Perinteinen länsimainen kenkä on kehitetty kestävyyden ja korjattavuuden ehdoilla, ei ergonomian.

        Muutamasta pehmeästä nahanpalasta kasatut intiaanien mokkasiinit ovat ergonomian näkökulmasta lähes täydelliset, mutta kestävyys jää surkeaksi ainakin jos tallustelee asfaltilla ja betonilla.


      • kohtuullisen_kestävä

        "Muutamasta pehmeästä nahanpalasta kasatut intiaanien mokkasiinit ovat ergonomian näkökulmasta lähes täydelliset, mutta kestävyys jää surkeaksi ainakin jos tallustelee asfaltilla ja betonilla."

        Nopeamminhan kumipohja kuluu käytössä ja asfaltilla, kuin pyyhekumista. Kyllä nahkapohjaiset kengät yleensä paremmin kestävät kuin kumipohjaiset, ellei vie kumipohjausta tai puolipohjaa aina suutarille uusittavaksi.
        80€ Zaran nahkapohjaisten kenkien puhkikuluttamiseen meni yli 4 vuotta ahkeraa kaupunkikäyttöä (myös sadekelillä asfaltilla huolettomasti ja sen kummemmin kenkiä varomatta). Kumisen kantalapun kävin kerran vaihtamassa suutarilla, se on jo uudelleen kulunut puhki mutta enää ei kannata korjata, eikä vaihtaa nahkapohjaa koska halvemmalla saa uudet vastaavat kengät.


      • vaadimmejoustoja
        gfgfgfgfgfgfgf kirjoitti:

        Kestävyys on vain yksi kriteeri kengissä, eikä se minusta saa olla ykkösenä. Perinteinen länsimainen kenkä on kehitetty kestävyyden ja korjattavuuden ehdoilla, ei ergonomian.

        Muutamasta pehmeästä nahanpalasta kasatut intiaanien mokkasiinit ovat ergonomian näkökulmasta lähes täydelliset, mutta kestävyys jää surkeaksi ainakin jos tallustelee asfaltilla ja betonilla.

        Ja vanhempana sitten huomaa, että niveletkään eivät kestä kovaa kohtelua.


    • knossos

      Nää on niin jotain keksittyä höpinää, voihan vee. Kuule sellaiset kengät on hyvät mitkä ei kiristä, mutta tukee silti oikeista kohdista. Varpaissa ei saa olla liikaa tilaa, eikä liian vähän. Matala korko, ettet tunne itseäsi hoipertelijaksi.

    • Öysenntsön

      Loaferit on jees. Siihen nude nilkkasukat tai sukkikset. Ai että!!!

    • Käytän kumipohjaisia ( karkea pohjakuvio ) nauhoilla kiristettäviä tossuja 37 e . Paremmat kuin kalliit. Nauhoilla voi säätää jopa kesken päivän kengän sopivuutta.

    • Kevytkenkäinen

      Hyvä kenkä on tukeva ja jalkaan sopiva. Hyviä kenkiä pitää olla useampi pari, koska yksillä kengillä ei koskaan pitäisi viettää koko päivää aamusta iltaan. Kenkiä pitää vaihtaa tai mieluummin olla välillä kengittä päivän aikana jos se on mahdollista.

      Jos jalassa on jotain ongelmakohtia; vaivaisenluita, virheasentoja varpaissa, känsiä, pahoja kovettumia jne ... niin kengän lisäksi tulisi olla apuvälineitä. ortooseja, ongelmakohtien tukemiseen tai pehmentämiseen. Parhaan avun sellaisissa tilanteissa saa jalkaterapeutilta, joka osaa antaa sekä jalkojenhoito-ohjeet että oikeanlaiset tuet yms. lisävarusteet, jotta jalan 'vika' ei vaikuta askellukseen.

    • Kyllä kenkiin kannattaa satsata, vaikka ei se hinta ole aina tae hyvästä kävelykengästä.
      Se mikä tuntuu jalkaan hyvältä ja millä on mukava kävellä ;)
      Itse käytän pomarfinin kenkiä, aina käyttäny ja ollu tyytyväinen . . .

    • jackandjones

      Plankkasin Kuusiselta hankkimiani Aaltosen nahkaisia, nauhoin ja vetoketjulla varustettuja varsikenkiä 15 vuotta, kunnes nahka repesi taitekohdasta. Oli mukavan taipuisat kumipohjat myös. Kengillä pitää opetella myös kävelemään ilman kulumista.

    • Minulla on monet Eccon kengät. Tuntuvat hyviltä jalassa ja kestävät. Eivät halpiskenkiä, mutta hinta-laatusuhde hyvä

    • eunuk_
    • VOISAATANASENTÄÄN

      Tyhmä kysymys. Silloin kun kengät ei hierrä, tuntuu mukavalta jalassa ja tilaa on riittävästi, niin silloin on hyvä. Turhaan sitä lukee "tutkimuksia". Ihmisten jalat on jokaisella erilaiset, jopa se oikea ja vasen jalkakin on samalla ihmisellä erilainen. Miehet osaavat kyllä hankkia sopivia kenkiä, mutta naiset ei. 15 cm piikkarit, liia kapeita japari numeroa liian pieniä.. Sitten ne valittavat vaivasenluita ja varpaat on yhdessä sumpussa ja särkee ja kolottaa. Sovittakaa niitä kenkiä, kävelkää siellä kaupan lattialla, mitkä sukat on jalassa. Ei ihmiset voi olla noin uunoja vai voiko?

      • elämäntapaköyhä

        Mukavat jalassa, eivät luista, kumipohjat ainakin talvella, viimeiseksi merkitystä värillä ja kauneudella.


      • Kyllävoivatolla

        Jos "miehet osaavat hankkia sopivia kenkiä" niin sulla on varmaankin vastaus siihen, miksi miehillä on kaikenlaisia jalkaongelmia ihan yhtä paljon kuin naisillakin. Ja periaatteessa paljon enemmänkin, koska naiset hakevat useammin apua jalkaongelmiinsa ja -vaivoihinsa. Miehille jalkahoitolan kynnys on vieläkin jostain ihmeellisen kummallisesta syystä liian korkea.


      • naisilla_paljon_enemmän

        http://seniorlifenewspapers.com/news/2012/sep/10/yes-men-do-get-bunions/
        Kyllä miehilläkin jalkavaivoja on tuon artikkelin mukaan (sekä kengättömissä alkuasukasheimoissakin vähän), mutta 90% jalkavaivoista on kuitenkin naisilla, johtuen huonoista naistenkengistä. Huonot kengät merkittävästi nopeuttavat jalkavaivojen kehittymistä.

        Jos epäergonomiset naistenkengät kiellettäisiin laissa, niin jalkavaivojen esiintyvyys vähenisi kymmenesosaan nykyisestä ja samalla säästyisi suuret määrät verorahoja. Suurin osa naisten jalkavaivoista on kuitenkin itseaiheutettuja ja helposti estettävissä olevia jalkasairauksia.


    • shoppaaja

      Kookengästä hankittu nilkkurit ja kengät, nämä ovat oikeasti hyviä ja kohtuuhintaisiakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe