yö-aamu yhdistelmä

hiomapaperi

Yövuoroni kestää klo 22-6. Ja seuraavana aamuna pitää töihin klo 5-13. Miten tällaisessa välissä kannattaa nukkua? Yövuoron jälkeen väsyttää tottakai, mutta ei voi nukkua liikaa, jotta saisi seuraavana yönä nukuttua ja olla virkeänä aamuvuorossa.

Varsinainen yövuoro menee erittäin ok, ja nukun puoliseiskasta yhteentoista, eli reilu 4 tuntia. Kuitenkin seuraavana yönä tästä vajaasta unesta huolimatta, on usein univaikeuksia. Monesti pyörin sängyssä vielä yökahdelta, ja kello soi puoliviis, unet jää alle 2 tuntiin. Kyseinen aamuvuoro tulee siis erittäin raskaaksi, univelkojen kasaantumisen takia, sekä huonosti nukutun yön takia.

Kerran kokeilin pakottaa itseni heräämään jo 9:ltä (yövuoron jälkeen siis). Olin koko päivän väsynyt, sinnittelin iltaan asti, ja menin iltakympiltä nukkumaan. Olin todella väsynyt, mutta uni ei siitä huolimatta tullut. Tuli enemmänkin hirveä paine, että nyt on aivanpakko saada nukuttua, tai muuten olen helvetinväsynyt aamulla. Tuntuu että kroppa muistaa edellisen yön valvomisen seuraavanakin yönä, ja siksi uni ei tahdo tulla, tai on katkonaista.

Sisäistä kelloa pitäisi jollain tapaa pystyä siirtämään kerralla 8 tuntia taaksepäin. Ei se vain tahdo onnistua, keho muistaa aina sen valvomisen seuraavana yönä.

2

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miisu82____________

      "Tuli enemmänkin hirveä paine, että nyt on aivanpakko saada nukuttua, tai muuten olen helvetinväsynyt aamulla. Tuntuu että kroppa muistaa edellisen yön valvomisen seuraavanakin yönä, ja siksi uni ei tahdo tulla, tai on katkonaista."

      Tuo onkin kaikkein pahinta. Aina kun kellon laittaa herättämään, niin ihan sama miten väsynyt on, ei vaan saa nukuttua vaan on stressiä siitä että saisi nukuttua tarpeeksi. Univelkaa kertyy ja kaikki päivät vaan on kokoajan väsynyt eikä saa mitään aikaseksi.
      Lääkäri tyrkyttää pillereitä, mutta niitä ei tarvi kauaa ottaa, kun ei enää pysty ollenkaan nukkumaan ilman, joten olen jättänyt ne väliin.

    • Vxi

      Havaitsen univaikeutesi ja vaihtoehtojesi kokeilua, joista ei hyviä tuloksia.
      Nukahda yövuoron jälkeen, kun uni on tulossa ja herää, kun heräät. Ulkoile reippaasti ainakin yksi tunti.
      Illalla tintiessasi it sesi liian pirteäksi nukkuaksesi, katso kympin iutiset ja ota uutisten alkaessa Melatomiini nukahtamislääke. Valmistaudu rauhallisesti nukkumaan uutisten jälkeen. Heräät aamulla ja yllätyt itsekin.
      Melatomiinissa on luonnollisia aivojen välityäjäaineita, siksi se rentouttaa ja huomaamattasi nukahdat. Käytä Melatomiinia vain tarvittaessa, sen käyttö totuuttaa sinut saamaan uni luonnollisesti.
      Kokeile, itse otan melatomiinitapletin keskimäärin kerran kuukaudessa, siis yarvittaessa. Olen nyt 65 v. Ja olen nukkunut läpi elämäni n. 6h/yö.
      Siis vähän, melatomiinin tarvekäyttö on johtanut tuntia pitempään normaaliyöhön.
      Hoida huolet pois ja iltakahvi pois. Muutenkin karta tressiä, turvaudu ammattiapuun.
      Maallikko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe