Millaisella autolla harraste ajoneuvo Cruisinkiin

Ruisailija

Olen viettänyt hiljaiseloa viime vuodet harraste autoilussa, millaisella autolla voi nykyään tulla ruisaileen. Mahtuuko sekaan esim. Jeep wrangler, cherokee, offi autot, pt cruiser ym. Rakennetut nyky jenkit.

15

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiva-Auto

      Ei autolla itsellään ole mitään merkitystä. Otan esimerkkeinä vaikka Hämeenlinnan Linnacruisingin tai vaikka Västeråsin Power Big Meetin. Kaluston kirjo on laidasta laitaan; on viimeisen päälle entisöityjä tai customoituja, kauhtuneita käyttiksiä, lauluautoja, vaneja, pikkareita, rodeja. 1920-luvulta nykypäivään. Väkeä on tyyliin vauvasta vaariin, taviksista ekstravagantteihin. Psykomies saattaa keskustella vanhan äijän kanssa tämän 1920-luvun Dodge Brothers kanttiautosta yms.
      Kaikkea tätä populaa yhdistää rakkaus ja intohimo autokulttuuriin, mitä se kenellekin tarkoittaa. Siellä ei syrjitä eikä hyljitä ketään.

    • PetroliNewYorker4dsedan

      Ajat rupeavat olemaan sellaiset että kaikki romut kelpaa lintta puupenkkifarmareista neliovitolpalliseen 6 Aspeniin ja kaikkeen siltä väliltä koska oikean Jenkkiautokulttuuri rehellisine harrastajineen,siis niine jotka rakensivat suostakin kiskotusta Suomi romusta hienon tai niistä unelmoivat siitä uustuontiautosta 4 ovitolpissaan ja ostivat semmoisen kun tilaisuus tuli ja omistavat sen yhä kunnostettuna/alkuperäiskuntoisena kun moiseen kerran elämässä pääsivät iskemään kätensä ja valinnanvaraakin oli,hinnat kohtuulliset ja oli suht nuorikin...
      Sitten tuli ilmiö nimeltään vain paras,isoin ja tehokkain kelpaa näissä piireissä eli isolla rahalla Jenkeistä valmis möhköhirviö näyttelykunnossa tai iso mörkömoottori sen pikkulohkoisen tilalle sekä koko orkkisautokin pannaan(tai oikeastaan laitatetaan) suurin setelein viriosin ja jäykistettynä kasaan reilun kymppitonnin maalauksen kera että on mitä näyttää.
      "tavallinen hienokuntoinen vanha jenkkipelti,olipa sitten coupe,avo,vintage farkku tai hootee 2-4 ovella ei yhtään mitään ellei ole isolohkolla eli Suomi putosi puusta kultaomena tai-lusikka kätösissä ja ollaan niin Amerikkaa eikä edes ymmärretä koko ilmiötä,Hurriganesta tms ja sitä kapinallista ajattelua Neuvosto Suomessa pula-aikaisen kaluston kera.
      Kaikki mikä USA made oli hienoa,haluttavaa ja jopa vanha ruosteromuinen 4d ex-taksi oli hinnoissaan,tietty kutosella rattikarahkalla.
      Hooteet ja avot maksoi painonsa kultaa eikä Cadillacia ollut kuin Cissellä,Caddyn vm tai korimallilla saati kunnolla mitään väliä ollut,niitä ei Suomessa montaa yksilöä ollut saati että olisi nähnyt...
      Juppien harrastetouhuja nykyään,isot rahat pyörii,FHRA..heh..no niin Hesa rules,Tarvii olla matching vehje tai isot pling plongit hydraulein näyttelykuntoisina Trailer Queenina että olet jotain,valitettavasti.
      Ruotsi vertailukohtana tyystin eri asia,siellä ei ole pulakautta,korirajoituksia tai kalustovajetta ikinä ollut ja se näkyy siinä että porukka ei ahdasmielistä!
      Tervetuloa Siis NykySuomeen ja suosittelen Shelbyä,uutta Challea/Mustangia mutta vanhakin ok jos BB,muuta :Hemi/Boss/BB muskelia mieluusti matching tai valmista näyttelyautoa jälkituotanto BB:llä jos alkuperäiskone joku aneeminen ,yäk alle 350cid,poikkeuksena esim mopar340,Boss 302,Z-28 302lla tai tehokkaimmat versiot pikkulohkoistakin käy jos ne on ennen saasteaikoja korkein puristuksin mieluusti tietty kiristetty vielä esim häjyllä nokkakepillä että sillä kymmeniä tuhansia ostohinnan omaavalla näyttelytasoisella,vain muutamana kesäpäivänä tarkoin varjellulla helmellä voi runtata ja rutistaa alkuperäisidean mukaan pitkin kaupungin katuja..jaa..niinköhän se on vaan jotenkin muuten tyyliin hiljaa,varovasti ja kaikkia vaaroja vältellen jopa perus pikkulohkon suorituskyvyn alarajoilla koska osat tähän kiven alla ja maksaa dollareita nipun.
      Tarkoittaa että MR rekisteröitykin, ennen niin haluttava, vintage Jenkkiauto,orkkiskuosissaankin ja valitettavasti vaan vähempitehoinen versio on hävettävä ilmestys,verrattavissa romahduksen kokeneeseen Cadillaceihin joita paikat notkollaan kaikenkuntoisina ja oikeastaan Eldoradot ja 55-60 on jotain 2 ovisena/avona.
      Harley Davidson kokenut saman kohtalon,tuotu ja lisää tuodaan ennemmän kuin ostajia ja joka paikka väärällään näitä uudempia eikä se toki laitteen vika!
      Tavalliset isot laivat 70-80 luvuilta hyljeksittyjä ja ketään kiinnosta,olivatpa miten hienoja harvinaisia yksilöitä tahansa,tolpallisina tai tolpattomina kaikki merkit mukaanlukien.

    • NytJO2dht

      Siis Cruisaileen voi tulla ihan millaisella romulla tai tuuningilla tahansa,vaan jos haluat olla OIKEA jenkkimies ja välttää sääliviä katseita sekä vihjauksia muistakin vaihtoehdoista tai paremmista koneoptioista,VIN numeroista ja USA osatoimittajista mitä ehdottomasti tarviisit tulet KUNNON kalustolla jolla saisi Jenkeissäkin huomiota ja rahaahan saa pankista jos siitä pula!

    • Kiva-Auto

      Jaa että näin. Itse en ole moista näissä piireissä huomannut. Ehkä itsetuntokysymys. Minä en häpeä ajaa 4d sedan suomi-autolla. Kukin kokee tietysti asiat tavallaan.

    • lämmöllä_

      Ei auto ole ratkaisevaa vaan se että ollaan poikien kesken ja tehdään kaikkea kivaa, if You Know What I mean ;)

      • aegaeg223

        Ikävä tuottaa pettymys mutta jenkkipuolella meno ei ole ihan samanlaista kuin bimmerpartyssa missä pojat tekee kaikkea kivaa BMWn takapenkillä.


      • ollaan_rehellisiä
        aegaeg223 kirjoitti:

        Ikävä tuottaa pettymys mutta jenkkipuolella meno ei ole ihan samanlaista kuin bimmerpartyssa missä pojat tekee kaikkea kivaa BMWn takapenkillä.

        Minulla taas on kokemusta nimenomaan jenkkipuolesta. Mahtavia saunasessioita pojujen kanssa. Hurmoksellista yhdessäoloa. On kuitenkin sääli huomata kuinka moni elää kaksoiselämää. Vietin unohtumattoman yön erään jenkkiharrastajan kanssa. Sieltä hän lähti kuitenkin takas kotiin tyttöystävänsä luo pitämään kulisseja yllä. Tämä on sääli koska meidän harrastajien kuuluisi pitää yhtä, olla rehellisiä. Ens viikolla taas talleilla bileet. Kiikarissa yksi lihaksikas kaljupää....sillä on ihana parta.


    • MuistanAjan

      Jaa-a,että on sitten nämä sukupuolihommelit menneet sekaisin näissäkin piireissä,luulin että ovat yhä perinteisiä sukupuolirooleja kunnioittavia perusmiehiä ja -naisia mutta mikäs siinä jos 2 karvanaamaa kaljua tykkää leikkiä junaa,huvinsa kullakin ja monissa maissa joissa vielä arvot kohdallaan ei tulisi kuuloonkaan.
      Kyllä Jenkkihommelit muutenkin muuttuneet valovuosia niistä ajoista kun oltiin vähän niinkuin samaa porukkaa vaan kyllä silloinkin oli eri piirit isojen poikien paremmille jenkeille jotka maksoi isot setelitkin ja sitten nämä muut ryhmä jossa ne 4d sedanit ja muut joihin "köyhillä"varaa.
      Uustuonti muutti kaiken totaalisesti ja Suomi sedanit niistä värkätyt korinvaihdot/ovien vähentelyt kokivat inflaation ja muuttuivat takapihojen kaunistuksiksi/varaosakärryiksi/yhä siellä lojuviksi sammalen kerääjäksi tai jo sulatettukin.
      Aitoa ja oikeaa Jenkkipeltiä saapui laivalasteittain "Kaliforniasta"ja kerrankin oli merkkiä mallia jota ei tarvinnut hävetä tai hitsata joka lähtöön hinnat oli halpoja.
      Sittemmin suurin osa niistä katosi Ruotsiin ja ruosteromuksi kerrostalojen pihaan laman uhrina viimeistellen koko Jenkkiautoharrastuksen katoamisen pienien piirien touhuksi=Nuorisoa eikä alle 40v juri moiset voisi vähempää kiinnostaa!!
      Yksi iso syy on myöskin se että 50-60 eikä 70-alkupuolenkaan kiinnostavaa jenkkipeltiä ei saa enää halvalla edes USAsta.

      • s.t_

        Mielestäni autot ovat olleet aina ihan sivuseikka koko touhussa. Olen ollut kuvioissa 70-luvun alusta lähtien. Kyllä se poikien kanssa rassaaminen(jos sallit ilmaisun) yhdessä on se juttu. Voi niitä lukuisia kosteita, hikisiä öitä joita olenkaan sakeissa viettänyt. Nyt kulli kovana niitä muistelen. Aistitko sinä sen?


    • sain_mitä_halusin

      Tampereella taiteilijan talleilla erittäin poikalämmin tunnelma. Kiitos sampalle viimeisestä!

    • tampereen_terkut

      Autot ovat hienoja ja niistähän me tavallaan eletään yhdessä, orostan yhdessä. Jos mietitään tarkemmin niin onhan tässä paljon rakkautta ja läheisyyttä miesten kesken. Pitänee sanoa että hän joka näkee siinä pahaa on juuri se, joka talli-illoissa juo kaljaa siellä nurkassa arkana. Hänelle haluaisi vaan sanoa että hän ei ole todellakaan yksin; homoseksuaalisuus on näissä piireissä todellakin yleistä. Tsemppiä kaikille!

    • SedanDeVille1977

      Woi Tseesus,tähänkö nämäkin jo menneet,hinaajahommeleihin ja junaleikkeihin....
      Enpä ihmettele sitten enää yhtään jos ei porukoita oikein "kiinnosta"nämä Jenkkitouhut tyyliin Village People ja samassa veneessä taitaa olla nämä ihanan nallekarhumaiset HD sedät jotka setiä tosiaankin ja taitaa tädit olla molemmista piireistä siirtyneet"muihin lajeihin"joissa joukkueenmuodostus on normaalia.
      Kait nykyään enää 20vuoteen kehdannut millään tolppasedanilla ja neliovisella liiterillä mihinkään ihmisten ilmoille mennä tosimielessä,varaosiksi tai manan maille menneet moiset aikansa säälittävät Suomi ilmiöt.
      Siinä ja siinä 4DHT ja sittenkin oltava äärettömän hieno yksilö kun niihin ei uustuotantoa ole ellei 2DHT tai Avon palikoita saa sopimaan elikkäs sisustus/listat/tiivisteet ynnä muuta NOS osien ja romiksien varassa.
      Valmistusmäärät voi olla hyvinkin pieniä vs vähempiovisiin/katottomiin vaan hinnat arvostus kolmasosa enintään noista vaikka ihan sama auto ja huippukuntoisia piisaa yhä kun rapakon takana eivät niitä noteeraa milläänmuotoa vieläkään kummemmin noin yleisesti.

    • Ihmehommaa

      Pilalle on mennyt nykyajan nuoret kyllä on nyt äidit ylpeitä pojistaan. Parikymmentä vuotta sitten tuommoset homppelit olis piesty henkihieveriin. Menkää kaikki vaan sinne päåkaupunki seudulle niin pysyy muu suomi rauhassa.

      • Indian94

        Sinähän sinne voisit mennä, juntti


    • omillesivuillepyöriin

      Nää nykyajan hopsahtaneet säälipellet eivät sisi edes hampaitaan pestyä ilman jonkun blokkaaja- himppelin sivuja ja vinkkejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe