Sanalla sanoen tyhmä anoppi.

Eisaataba

On oikeasti helvetin rasittavaa olla anopin kanssa missään tekemisissä. Ikä on viidessäkympissä, mutta koulut on aikanaan jääneet ja se heijastuu sietämättömän kuuloisena ulosantina. Mitä tahansa aika sanoo niin silmiä pitää pyörittää ja puolessa välissä lausetta osaa jo päätellä mitä hän on sanomassa.

Missä siis kiikastaa? Anoppi nyt nimittää monia asioita [ substantiivi/verbi]-juttuina/hommina ja käyttää niinkupilkkua, sekä erilaisiet aah ja ääh väliäänteet koristaa puhetta ihan liian tiuhaan. Jos kyse on jostain henkilöön

Esimerkkinä
Sun se tietokonehomma
(Mikä tahansa PChen liittyvä)
Kahvinkeitinhomma
(Kapselilaite)
Lasten leikkihommapaikka
( HopLop)
Leikkihommajuttu
(Liukumaki tai geneerinen termi kaikkiin leikkipaikan välineisiin)
Sun poliisiautohomma niinku autossa
(Työautoni majakat)

Saattaa naurattaa, mutta tällainen on oikeasti rasittavaa, koska tuntuu kokoajan, että puhuisi idiootille, kun ei osaa tavallisia kodin välineitä lukuunottamatta nimetä mitään.
Ei ole dementiaa tai muuta muistisairautta. Kyseessä on vain elämänkoulun käynyt ihminen

21

1824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enmuistasiiskuka

      Niinku alkava dementia. Sanat niinku unohtuu. Hommalla niinku hoituu.

    • anopitonhauskoja

      Noinhan se. Kyllä minuakin joskin ei ärsyttänyt mutta ihmetytti anopin ja appiukon kielenkäyttö ja ruokailutavat jotka olivat todella karkeet ottaen huomioon että appi oli 30 vuotta kaupunginjohtajana. Etiketeistä ja sivistyneestä ruokailusta ei tietoakaan. Itse olen tavallisesta perheestä mutta juhlapyhinä kuten jouluna vietimme siististi pukeutuneina ruokapöydän ääressä syöden hitaasti alku,pää- ja jälkiruuat sekä seurustellen ilman kiireitä. Ensimmäinen joulu anopin luona oli kyllä shokki. Joulu aattona päivällinen olikin jo klo 12,30 ilman mitään koristelua ja pöytään saavuttiin verkkareissa ja flanellipaidoissa. Edellisenä päivänä valmistetut laatikot ja lihapullat tiskipöydällä rivissä johon porukka meni jonoon lämmittääkseen lautaset mikrossa ja sitten kinkun kera ilman keskusteluja ahmittiin ne santsilla 15 minuutissa ja joulu olikin sitten ohi. Porukka siirtyi sitten lukemaan aikakausilehtiä, ratkomaan ristikoita ja katsomaan kauniita ja rohkeita. Yhtenä jouluna anoppi keskeytti jouluruokailun kun jokin sarja oli juuri alkamassa telkkarista. Kun vaimoni ensimmäistä kertaa tuli minun vanhempieni luokse viettämään joulua veljeni ja 10 muun sukulaisten kanssa hän sai ensimmäistä kertaa kokea 3 tunnin ruokailun viineineen, snapseineen sekä vilkkaan seurustelun merkeissä. Jostain syystä hän sen jälkeen halusikin viettää joulut meidän suvun järjestäminä..... Toki anoppini miehensä kanssa ovat mukavia mutta käydessään siellä pitää olla oikealla asenteella eikä odottaa mitään erikoista.

    • hyrre

      Onko anopissa mitään muuta ärsyttävää kuin tuo tapa puhua? Entä onko hän muuten kunnon ihminen, onko ystävällinen, empaattinen? Vai onko aggressivinen, vihaa ja kaunaa kantava?
      Sinä jaottelet ihmiset koulutodistusten mukaan. Ilmeisesti jos anoppisi olisi akateemisesti sivistynyt, et olisi kiinnittänyt huomiota puhetapaan. Taisit lokeroida hänet omaan ''alempaan lokeroon'' jo ennenkuin tapasitte.
      Sinun itsetuntosi taitaa olla koulutodistusten ja muiden ulkoisten meriittien varassa. Myös ''alempien ihmisten'' parjaaminen kohottaa itsetuntoasi. Voi sinua!
      Anoppisi on elämänkoulunsa käynyt. Sinun elämänkoulusi on pahasti kesken. Ja se näkyy.
      Älä tallaa muta ihmisiä jalkoihisi voidaksesi itse kulkea korkeammalla.
      Jos ymmärrät. Oikeesti. Niinku...

    • Marga-Reeta

      Todella fiksu ja sivistynyt ihminen suhtautuu kaikkiin ihmisiin lämmöllä ja ymmärtäväisyydellä ottaen huomioon ihmisen historiallisen, kulttuurisen, sosioekonomisen ja koulutuksellisen taustan. Hän katsoo kyseistä ihmistä tämän taustastaan käsin eikä arvostele muun taustakuvion perusteella.
      Esimerkiksi jos itse olet 80-luvulla syntynyt, kaupungin virkamiesperheestä lähtöisin, akateemisen tutkinnon suorittanut ja koko sukusi on ylempää keskiluokkaa, niin on erittäin epäoikeudenmukaista arvottaa 1945-luvulla sodan jälkeen pienviljelijäperheeseen syntynyttä, kansakoulun käynyttä naista samoilla kriteereillä kuin itseäsi. Lähtökohdat ovat täysin toiset ja maailmankuva täysin toinen.
      Tällöin ihmisen puhe, ajattelu, arvostukset, taidot ovat täysin erilaiset. Ylläoleva esimerkki on kärjistetty, jo pienimmälläkin painotuksilla saadaan erilaiset henkilökohtaiset maailmat.
      Kyseiset HopLopit, kapselilaitteet, tietokoneet ym. eivät vaan ole kuuluneet anoppisi arkimaailmaan, että hän olisi opetellut juuri ne "oikeat" ilmaisut tai että niiden nimet pysyisivät päässä. Anopillasi on muuta hänelle tärkeämpää ajateltavaa.
      En tiedä, kuinka paljon harrastat kirjallisuutta. Kehoittaisin sinua maailmankuvan avartamiseksi ja ennen kaikkea inhimillisen ymmärryksen lisäämiseksi lukemaan hyvää, korkeatasoista, ulkomaista ja myös kotimaista kirjallisuutta. Juuri sitä, mikä on kaukana sinun omasta kokemusmaailmastasi.
      Ehkä silloin löytyy hyväntahtoista huumoria ja ymmärrystä, hyväksyntää anopin "poliisiautohommille". Vai mitä jutskia ne olivatkaan...

      • totanoin

        Ap kirjoitti, että anopin ikä on viidessäkympissä eli on syntynyt joskus 1960-luvulla ja tod. näk. peruskoulun käynyt aikoinaan.


      • muutositsessä

        Minä olen fiksu ja sivistynyt ihminen. Mieheni on fiksu ja sivistynyt ihminen.

        Fiksuus ja sivistyneisyys ovat kaikessa meissä jo luonnostaan, kuten muutkin luonteenpiirteemme. Ne ovat osa meitä, JOS opimme lapsuudessamme ja JOS teemme työtä sen eteen, että tunnistamme, mitkä ovat hyvät elämänarvot, minkälainen on hyvä elämänmalli, miten kohdellaan muita ihmisiä ja mitä voisimme vielä tavoitella. Fiksuuteen ja sivistyneisyyteen kuuluu myös, että uskaltaa kysellä itseltään, onko onnellinen, pitääkö jotain ehkäpä muuttaa.

        Jos mieheni olisi tehnyt kaiken, kuten äitinsä käski hänen tehdä, kuten äitinsä esitti hänen hyväksymäksi 1 ainoaksi elämänmalliksi, mieheni asuisi edelleen siinä samassa lurjussa osoitteessa, tehden kaiken, kuten äiti sanoo.

        Mutta koska mieheni on äitiään ja isäänsä paljon, paljon, paljon fiksumpi ja sivistyneempi, hän osaa ajatella pidemmälle. Hän osaa tarkastella asioita laajemmin, hän pystyi irrottautumaan äitinsä vaikutusvallasta ja näkemään, että maailma ei olekaan sellainen, kuin äiti sen kuvaili olevan.

        Veljensä ei tähän pystynyt, siskonsa ei tähän pystynyt. He tavoittelevat edelleen unelmamaailmaansa, kiinni äidissään.

        Arvostan kaikkia heitä, jotka tekevät paljon työtä. Kohtaavat ongelmat rehellisesti. Miten puhuvat arjessa ja minkälaisia ihmisiä heistä on tullut, elämän myötä.

        Koska anoppini on kuitenkin malliesimerkki siitä, miten vältellään työntekoa ja siirretään ne muille, koska anoppini ei kohtaa ongelmia, eikä ratko niitä puhumalla, vaan syyttämällä miestäni, koska hän ei ole koskaan puhunut arjessa pojalleen, anoppi on edelleen se sama paha ihminen, jonka kohtasin ensi kertaa vuosia, vuosia sitten. Ehkä vielä, jos mahdollista, paljon pahempi.

        Mieheni tunnisti tämän piirteen äidissään jo kauan ennen minua, koska muutti pois äitinsä luota. Onneksi itselleen, ja meille kahdelle, että muutti.


      • Marga-Reeta
        totanoin kirjoitti:

        Ap kirjoitti, että anopin ikä on viidessäkympissä eli on syntynyt joskus 1960-luvulla ja tod. näk. peruskoulun käynyt aikoinaan.

        Esimerkkini ei koskenut aloittajan anoppia, vaan oli yleistys. Aloittaja ei kerro anopin kotitaustoja sen enempää.
        Kukaan ihminen ei ole täysin tyhmä, oppimaton, jokaisella on jotain taitoja, jota voi kunnioittaa.
        Joskus ne ovat piilossa, ja jotenkin "näkymättömissä" ettei henkilö itsekään osaa tuoda esiin ja arvostaa.
        Toivottavasti aloittaja löytää jotain hyvää anopistaan ja antaa anteeksi tälle nimittämälleen tyhmälle anopille sen, ettei ole yhtä tasokas kuin itse.
        Elämässä on arvoja, joita ei mitata älyllä eikä koulutuksella. Lämmin sydän ja kaunis sielu, niitä ei korvaa älykään.


      • 965320
        totanoin kirjoitti:

        Ap kirjoitti, että anopin ikä on viidessäkympissä eli on syntynyt joskus 1960-luvulla ja tod. näk. peruskoulun käynyt aikoinaan.

        60-luvulla syntyneenä voin sanoa että peruskoulu tuli vasta meidän jäkeen.


      • pikkuoikaisu

        Höpö höpö. Mä olen syntynyt 1966 ja vain ekaluokan kävin kansakoulua. Meidän kylällä ainakin siirryttiin peruskouluun vuonna 1974.


    • pikkujuttu

      Niin tuohan ei kerro mistään tyhmyydestä. Oppikaa itse kärsivällisyyttä toisia kohtaan. Elämä ei tule aina menemään niin kuin haluatte.

    • ystäväoon

      Meitä on moneksi.Silti kun ihmiseen tutustuu-ei voi olla pitämättä..

    • yliopistonhommailija

      Onko anoppisi Hämeestä ja sinä jostain muualta.

    • tynnyrissä-kasvanut

      Oma äitini vasta tyhmä onkin ja on ollut sitä jo aina ihan nuoruudesta asti. Varmasti suomen tyhmin akka. Ei edes osaa puhua ihmisistä niiden nimillä vaan sanoo tyyliin "se parturi-kampaaja", se apteekki rouvan tyttö, se persejalka jne. lapsena kun kuuli tuollaista ei oppinut itsekään sanomaan ihmisiä oikeilla nimillä vaan noilla edellä mainituilla ja joskus kys. henkilö sitten henk.kohtaisesti kuuli lapsen kutsuvan itseään noilla nimikeillä, mitäs muutakaan kun kotona ei tyhmä äiti osannut puhua oikein edes lapselleen.

      Siksi taisinkin kasvaa hieman jälkeenjääneenä kun äiti ei osannut itsekään puhua eikä opettanut lapselleen mitään vaan sanoi aina, että kyllä ne koulussa sitten opettaa, mutta se oli jo myöhäistä kaikki kouluun mentäessä. Äitini ei myöskään ymmärtänyt mistään mitään ei esim. tiennyt mitä tarkoittaa jouluaatto, vappuaatto vaan luuli, että se on yksi ja sama päivä kuten jouluaatto on joulupäivä ja vappuaatto on vappupäivä ei siis ymmärtänyt mitä tarkoittaa sana AATTO.

      Kellonkin opetti minulle ihan kummallisesti ja tänä päivänäkin vielä sanon kellonajat siten, että normaalit ihmiset eivät yleensä heti tajua mitä tarkoitan. Kaikki piti siis tehdä monen mutkan kautta ja omalla oudolla tavalla. Johtuu varmasti myös äiti itsekkyydestä ei koskaan ottanut muilta oppia vastaan vaan halusi kaiken tehdä "omalla laillaan". Äitini kuulostaa kyllä niin yksinkertaiselta ja tyhmältä, että ihan jo lapsena hävetti ja muutkin lapseen huomasi kuinka tyhmä äitini oli. Äidilläni olikin jopa aikuisena pelkästään vaan lapsia leikkikavereina koska kukaan aikuinen ei voinut olla kaveri tuollaiselle vajakille. No tällaisen äidin kanssa kasvoin ja minusta kasvoi aika outo.

      Ei voi mitään, näillä mennään.

      • biologiaa

        Kuvauksesi perusteella äitisi taso on subnormalis levis tai retardatio mentalis levis eli hän on jonkin verran vajaamielinen. Oma kirjoituksesi taas viittaa siihen, että tasosi on normaali.

        Äitisi taso voi johtua joko geneettisistä tai ulkoisista syistä. Vaikka johtuisi geneettisistäkin, olet kuitenkin saanut puolet geeneistäsi isältäsi. Hyvällä onnella olet saanut sekä äidiltäsi että isältäsi älykkyyttä edistäviä geenejä, sillä asia ei ole monigeenisessä periytyvyydessä joko-tai.

        Jos taas äitisi taso on johtunut ulkoisista syistä, hänellä on ollut normaalit geenit, joita olet voinut periä. Joka tapauksessa oma tasosi on lähtökohdat huomioon ottaen olleet hyvää tuuria.

        Oppimisessa oman ikäluokan ja koulun merkitys on paljon suurempi kuin äidin.

        Onnea jatkossa!


      • vähänerimieltä

        Hmm.. Vähän pisti mietityttämään tuo nimeämishomma :D Että onko se nyt niin hirveää jos puhuu esim. kampaajasta kampaajana kun sehän on se suhdemuoto joka tähän ihmiseen on. Vaikka hänen nimensä olisikin vaikka Pirjo, niin sanoisin luontevammin että "Varasin ajan kampaajalle." kuin että "Varasin ajan Pirjolle." Mielestäni ihmisitä puhutaan nimillä silloin kun heidät tunnetaan henkilökohtaisesti. Vaikka kävisin samalla kampaajalla kahdeksan vuotta hän voisi silti olla edelleen minulle vain kampaaja.


    • anippi

      Hei, sullakin on tuossa kirjoituksessa kirjoitusvirhe, etsippäsehomma. Perfektionistiminiähomma kun oot.

    • jlkuh

      Ap! Otsikossa ei käytetä pistettä! Oletkos vähän tyhmä!

    • xwi

      Minusta koko ketju kommentteineen on todella tyhmä.. aloittaja erityisesti..

    • kirovire

      Ap n tekstissä löytyi 5 kirovirettä.. tyhmä on..

    • piparminttuli

      Jopas olet itse täydellisyys jos tuollainen ärsyttää. Koita hyväksyä ihmiset sellaisena kuin he ovat. Vai kirjoititko tänne tuon jutun vain sen vuoksi kun luulit ettei täällä voi muuta kuin haukkua toisia.
      Mielestäni tuossa ei ole mitään minkä pitäs ärsyttää. Olisi ihan toinen asia jos hän käyttäytyisi kuten iso osa nuorista jotka sanalla V...u korvaa pilkun, ajatusviivan, ja-sanan, niin-sanan, pisteen ja välilyönnin. Tai puolet lauseesta sanomalla, tiedäthän sä.

      Mutta jos sinua todella ärsyttää anoppisi puhetapa niin ole äärettömän kiitollinen, sillä se kuvastaa että sinulla on todella asiat hyvin. Sillä jos ei olisi sinä et edes huomaisi noin mitätöntä asiaa.

    • Anonyymi

      Niin tuttua......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      276
      19130
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      85
      3539
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2245
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1946
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1850
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1600
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1352
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1278
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      148
      1158
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe