Huijarit Tinderissä

MsSherlock

Moi,

Olen törmännyt ainakin kahteen huijariin Tinderissä ja useampaan muissa foorumeissa.

Yleisimpiä yhtäläisyyksiä on ollut näissä herroissa:

- Afganistanissa sotilaana
- Öljynporauslautalla töissä
- Insinööri (pipeline, marine)
- maahantuo öljyä yms.
- leski (vaimo yleensä kuollut syöpään)
- hakee tositarkoituksella elämänkumppania, romanttinen, kohtelee naista kuin kuningatarta yms. diipadaapaa
- profiilikuvaksi laitettu selvästi feikkikuva: jonkun näyttelijän tai mallin kuva
- lähettää sähköpostilla useita kuvia itsestään ja lapsestaan/lapsistaan, kuvat kaapattu jostakin
- saattaa lähettää kuvan, jossa on istuu pahvinpala sylissä, johon on kirjoitettu sinun nimesi

Oletko sinä törmännyt näihin kavereihin?

Viimeisimmät, joihin itse olen törmännyt olivat nimeltään Frank Underwood ja Chris Mills Douglas.

Mulla homma ei ole edennyt koskaan niihin rahanpyyntöihin saakka, koska olen arvannut jo alussa, ettei ole sitä mitä sanoo. Joskus olen kirjoittanut pari vastausta jo ihan mielenkiinnosta nähdäkseni miten jatkaa huijaustaan.

Kaverini sen sijaan otti ja ihastui virtuaalisesti yhteen näistä öljynporaus tyyppiin, taisi väittää olevansa geologi. Meinasi loukkaantua, kun sanoin, että tyyppi on huijari, odota vaan, pian pyytää sulta rahaa. Niin siinä sitten kävi, laittoi kaverilleni jonkun tosi amatöörimäisen kopion rahakkaasta sopimuksesta ja tarvitsi väliaikaisesti rahaa lainaksi, että saisi tullattua geologin poralaitteiston Italiaan. Omat varat olivat kuulemma jäädytetyt keskeneräisen osituksen takia (ero).

Joten kanssasisaret, olkaapa tarkkana ja aina jos joku alkaa pyytämään rahaa - herää unestasi. Kyse on silloin huijarista.

82

3374

  Vastaukset

  • Olen saanut myös samanlaisia huijarikirjeitä samat jutut kuin yllämainittu. Haluavat jatkaa heti Mailissä. Minulle lähettiin kaksi täsmälleen saman sisältöistä kirjettä vain nimi, ja asuinpaikka oli vaihdettu. Toiselle en vastannut ollenkaan, ilmiannon hänet samantien Tinderissä toinen ehti poistaa profiilinsa ennenkuin ehdin ilmiantaa.
   Olivat nimillä Frank ja Gagnon Tinderissä.
   Tarkkana siis siskot tarkkana!

   • Nimet sähköpostissa olivat Frank Woods ja Gagnon Daniel Smith.


   • Samainen Frank Woods jatkaa huijaustaan. Nyt maritime engineer ja todella siirappisen kirjoittelun mestari.


   • Lilleropallero kirjoitti:

    Samainen Frank Woods jatkaa huijaustaan. Nyt maritime engineer ja todella siirappisen kirjoittelun mestari.

    Jep! Mutta niin hauskaa ajankukua ja saa hyvät naurut kaereiden kanssa hänen viesteistään. Kumma kyllä Tinder profiili hävinnyt. Hirmusti tulee kuia laivalta ;)


   • Lilleropallero kirjoitti:

    Samainen Frank Woods jatkaa huijaustaan. Nyt maritime engineer ja todella siirappisen kirjoittelun mestari.

    Mahtaako olla sama Philip Campbell mimellä


   • Lilleropallero kirjoitti:

    Samainen Frank Woods jatkaa huijaustaan. Nyt maritime engineer ja todella siirappisen kirjoittelun mestari.

    Oliko Srg. Morgen Woods listalla, arveluttavasti painiviihdemies John Cenan nuoruuden kuvaa muistuttavalla kuvalla.

    --kkonamies--


  • Mielestäni tuo kertoo paljon naisista. Miehet tietää kyllä mikä tehoaa, naiset on niiin kaavamaisia ja ennalta-arvattavia..

   • Listaan on tullut Pino niminen mies joka poseeraa profiilissa kahden lapsen kanssa. On Afganistanissa sotilaana ja kotoisin Suomen Turusta. Jostain syystä lopetti kirjoittelun kun pyysin kuvia Afganistanista...


  • Minulle on tullut naisilta viesteja ja ne naiset on venäläisiä kaunottaria. Parin viestin jälkeen pyytävät rahaa ja minä olen vastannut niille että antavat minulle rahaa. kyllä minä huijarin tunnistan heti. Naiset varmaan saa huijaus viesteja usein ja sitten lähettävät bobille rahaa joka tarvii viisumin ja lipun suomeen dallasin lentokentällä jotta pääsisivtä tapamaan naisia.

  • Kannattas varmaan enemmän tykätä niistä suomalaisten ja normaalinäköisten miesten kuvista.
   Pari tuttua naista valittaa samasta että löytää vain huijareita, renttuja ja ulkomaalaisia.
   Pyysin näyttämään matcheja niin kaikissa profiileissa oli enemmän tai vähemmän viittauksia pleijareihin.
   Mm. kuvista löyty paljon materialisteja ulkomaalaisia, partykuvia, tatskattuja korstoja, paidattomia ja teksteista ilmeni lääkäriä, pilottia....
   Yhtään normaalin oloista tyyppiä ei löytynyt osumista koska niistä ei oltu tykätty.
   Muutaman uuden profiilin selasin ja painon sydäntä niin 7 matchia tuli 8.

  • Nyt usein huijareita, facebookissakin kaveripyyntöjä useille tule, kyllä lääkereitä, sotilaita .... tinderissä paljon huijareita

   • miulle tullut kaveripyyntöjä facen, samat nimet


  • En ne suomalaiset normaalin näköisetkään ole aina rehellisiä siellä. Ne ovat pelottavampia kuin nuo, mitkä jo erottaa suoraan.

   Mies Vantaalta. Hän pyörittää todella montaa naista samaan aikaan. Hänellä on jatkuva haku päällä deittipalstoilla. Valehtelee, että on eronnut 8-vuotta sitten. Lasten määrä vaihtelee 0-3 lähes täysi-ikäisiin lapsiin. Sama kaava pyörii. Käy naisten kanssa mökillään Hämeessä ja välillä Tallinnassa. Uskottelee naisille, että seurustelee niiden kanssa. Herra pyöriin Tinderissä, Suomi24 sekä ent AyI:ssä. Keski-ikäinen virkamies. Viimeksi löytyi 20 naista hänen uhreistaan. Yksi osti kiukaan hänen mökilleen, toinen ruokapöydän, yksi grillikodan.

   Esittää olevansa äitinsä kanssa mökillä tai työkavereiden kanssa matkoilla. Hän käyttää tätä äitiä, kun puhuu mitä on tehnyt muiden naisten kanssa, jotta ei mene sekaisin. Äiti on siivonnut mökillä. Äiti on maalannut mökillä. Äiti osti kiukaan. Todellisuudessa tämä äiti ei ole hänen äitinsä vaan jonkun muun äiti. :)

   #auervaara #pettäjä #huijaa #mökki #Tallinna #sarjapettäjä #vantaa #äiti #virkamies

   • hän on ristiverinen


   • kyllä ja sinisillä silmillä varustettu


   • Mutta kun näitä on naisissakin.
    Ei tehdä asiasta sukupuolikysymystä koska noita samoja tyyppejä ON naisissakin.


  • Minusta nykyään on ulkolaisissa miesten feikkiprofiileissa on usein tavalliset ns. kivanoloiset kuvat, ei mitään mallikuvia.

   Ja kuvia on paljon tarjoilla kun viestittely alkaa, eri tilanteissa otetttuja lasten synttäreistä aamuisiin "olen vielä sängyssä"-kuviin.

   Kai ne pöllii noita kuvia esim. pahaa aavistamattomien ihmisten yksityisistä fb-profiilien kotikuvista koko liudan kun joku on erehtynyt kaveriks huijarin hyväksymään. Niitä kuvia on sit helppo sovitella omaan stoorin sopiviksi.

   Myös duunit ovat jo paljon tavallisempia tai ollaan jopa työttömiä.

   Huijaritkin menee siis eteenpäin kun vanhat keinot eivät toimi enää.

   Sama peruskaava silti yhä: tragedisesti jäänyt leskeksi ja usein tyttölapsi/lapsia, joku rahakas sopimus tai työdiili tulollaan, muutto Suomeen tiedossa, sopivasti uskonnollisia eli ns. "kunnollisia", ei juuri perhettä jne. Ja kehutaan mielummin kuin puhutaan konkreettisista asiosta.
   Ja sit tulee rahapula.

   Ja onhan niitä ihan Catfishejäkin, jotka eivät pyydä rahaa vaan vain harrastavat näitä pilipaliprofiileja vuosiakin jos joku jaksaa vaan niiden kans höpöttää koskaaan tapaamatta. Ite en oo semmosiin törmänny.

  • Minusta kannattaa kysyä noilta ulkolaisilta heti riittävän yksityiskohtaisia kysymyksiä ekaksi ja jättää se flirttailun hiukan vähemmälle.

   Justiin laitoin hiljaiseksi yhden jenkkeihin muuttaneen chileläisen ”leskimiehen” Tinderistä, joka oli Suomessa työmatkalla.

   Olisi voinut olla oikeakin, mukava oli ja lähetti useita tarinaansa tukevia sympaattisia perhekuvia. Ja paikannustiedot Tinderissä näyttivät oikein sen mukaan että oliko Tampereella tai palannut Kentuckyyn.

   Mä kysyin ensin minkälainen terveydenhuoltoturva jenkeissä on hiljattain maahan muuttaneelle eli hänelle. Luulisi koskettavan kun hänellä oli pienet kaksostytöt. Hän kiersi kysymyksen heti ja vaihtoi puheenaihetta. En minäkään asiasta tiedä mitään mutta eipä tiennyt hänkään.

   Kysyin nimestä Adams Vidal. On tyypillistä, että nigerialaiset huijarit eivät ole perillä nimistä, tälläkin näytti olevan ikään kuin sukunimi etunimenä ja toisinpäin. Kysyin myös onko hänellä toista sukunimeä kun latinalaisessa amerikassa syntyneillä yleensä on kaksiosaiset nimet. Keksi sitten jälkikäteen että on hänellä tosiaan toinenkin nimi eli Sanchez toisena etunimenä, mutta sukunimihän sekin on.

   Hänen kotikielensä piti olla espanja, joten kysyin yhtäkkiä mitä kello on espanjaksi. Hänellä meni pasmat sekaisin. Väitin sitten innostuneena, että ymmärrän jonkin verran espanjaa (en mä osaa yhtään, googletin ton paljo kello on) ja kehotin häntä kirjoittamaan mulle espanjaksi.

   Eipä kirjoittanut, tuli ihailua kielitaidosta ja selitystä, että voisin opettaa hänelle suomea ja hän varmasti opettaa minulle lisää espanjaa kun nähdään.
   Kokeilin espanjaa vielä uudelleen jonkin ajan kuluttua, sama lopputulos, ei pystynyt sanomaan ees sanoa heippa omalla äidinkielellään.

   Myös se mistä ei puhu on oleellista. Tämä ei kysellyt mitään Suomesta, vaikka oli muka muuttamassa tänne pienten tyttöjensä kanssa eikä tuntenut olosuhteita lainkaan.

   Tuossa kohtaa olin siis jo tietenkin 100% varma että kyseessä on huijari joten lisää porinaa vaan pyttyy ja katoin kumpi väsähtää ensin.

   Flirttailin ja kyselin iloisesti hänen kotikaupungistaan Albanystä, lentolipun hinnasta Tampereelta Louisvilleen, lentomatkan kestosta ja välilaskuista.

   Vastaukset näihin olivat viivytteleviä, ylimalkaisia tai että ”kerron kaiken kun nähdään, beautiful”. Hän vaihtoi puheenaihetta ihan mihin vain, kuten ”tykkäätkö joulusta ” tai lähetteli kuvia aamujumpastaan ilman paitaa.

   En luovuttanut vaan jankutin vastaamaan kysymykseen esittäen innostunutta, omaa matkaani jenkkeihin suunnittelevaa. Väitin, että minulla on laaja kielitaito, kuulun monikulttuuriseen kerhoon ja siksi tiedän paljon ulkomaisista asioista ja myös Chilen historiasta, seuraan aktiivisesti jenkkiuutis-saitteja jne. Tajutessaan työntäneen kätensä norsunshittiin hän nnostumisen sijaan hän jäätyi yksisanaisiin viesteihin, "cool", "OK".

   Hän lopulta vastasi asiaa googlaamatta lentäneensä ilman välilaskua Tampereen lentokentältä Louisvilleen. Sanoin jäätävästi, että Tampereelta ei kylläkään mene yhtään suoraa lentoa jenkkeihin.

   Tuossa kohtaa hän tiesi olevansa lopullisesti "busted". Aikaa oli mennyt vain hieman toista vuorokautta. Kyselin vielä tarvitsiko hän Shengen-viisumin chileläisenä Suomeen päästäkseen, mutta hän ei edes enää yrittänyt… niin katosi Adams Vidal kuin pieru Afrikan savannille :D.

   Se on kyllä sanottava, että kuvat vaikuttavat tosi herkästi ihmiseen. Samanaikaisesti luettu ja nähty asia tekee aivoissa herkästi temppuja ja välillä meinas olla itsellekin vaikea muistuttaa että hei, toi kirjoittaja EI ole sama tyyppi kuin tuo kuvan hymyilevä isä kauniine pikkutyttärineen.

   • siksi onkin hyvä suhteellisen aikaisessa vaiheessa kysyä videochattiin. Jos tulee selitys että videokamera on rikki tai ei ole kameraa, jo siitä voi jotain päätellä. Tuo nimi on muuten helppo kuvaan lisätä ihan tietokoneella. Joten se ei todista mitään. Ja jos tosiaan väittää asuvansa jossain niin kannattaa kysellä siitä paikasta. Itse vaikka etsiä tietoa netistä kyseisestä alueesta ja katsoa tietääkö tai onko kuvia sieltä joissa itse on mukana vai ovatko netistä kaapattuja. Kuvahaullahan myös voi etsiä että onko kuva jo netissä jonkun muun nimellä. Keinoja löytyy useita joilla voi tarkistaa kyseisen ihmisen henkilöllisyyden. Kunpa ihmiset tietäisivät jo tarpeeksi näistä keinoista eivätkä sokeasti luottaisi vain siihen mitä toinen sanoo.
    Niin moni on menettänyt rahansa. Itse olen lähinnä leikkinyt heidän kanssaan. Koska haluan näpäyttää heitä. Haluan että tietävät etteivät kaikki ole helposti huijattavissa. Olenpa lisännyt nimiä listaan eräälle sivulle.

    Lukemalla huijareista saa paljon tietoa miten välttää heitä. Jos osaa englantia niin kannattaa googlata sanalla scammer ja löytyy paljon sivuja joilta löytyy listoja nimistä joita he käyttävät.

    Samaten myös näistä kaunottarista löytyy listoja jos on miehistä kyse. Monilla heistä on poikaystävä kotimaassaan mutta huijaavat rahaa hyväuskoisilta miehiltä. Poikaystävä on usein jopa mukana huijauksessa ja sattaa kirjoittaa vastauksenkin. Joten varokaa.. Huijarit usein vetoavat ihmisten pinnallisuuteen luomalla kuvan kauneudesta ja varakkuudesta. Kohde tuntee olonsa erityiseksi kun saa huomiota niin sanotulta "hyvältä saaliilta" ja ihastuu nopeasti kaunopuheisiin.. Se mikä tuntuu liian hyvältä ollakseen totta usein myös on.


   • "Adams Vidal" - mikäs tuossa nimessä muka on outoa ?

    Tuohan on tietenkin Maria Vidalin veli.

    Jos et tiedä kuka on Maria Vidal, niin googletapa näillä sanoilla: Maria Vidal - Body Rock


  • 55v. s.24. suomessa 4v. toinen profiili leski

  • Tällä hetkellä huijari pyörii Tinderissä nimellä Mark.

  • Onpa ihmisillä aikaa kaikenlaiseen. Jos oikeasti tahtoisi ihmisiin tutustua, voisi mennä vaikka opiskelemaan uutta kieltä tai kamppailulajia tai mitä tahansa. Jos ei löytyisi kiinnostavia ihmisiä, saisi ainakin jotain iloa/hyötyä elämään. Tietysti jos ei pääse kotoaan ulos, kuten minä, ehkä jotain rajaa ajankäytölle.

  • Ulkomaisille Scam, Scammers sivustoille nuo pitää ilmoittaa tiedoin ja kuvin. Sähköposteista saa IP osoitteet, niin näkee edes maan, mistä ne on lähetetty.
   .................

  • Ja yks huijari on Anton nimeltään. Vantaalla asustelee. Anton fanton....

  • Noille sotilaille jne. on omat osionsa noissa Scam-sivustoissa yleensä. Joukossa paljon naissotilaan kuvin. Huijarit yleensä Ghanasta, Malesiasta ja ties mistä.
   Sähköposteissa (ja miksei puhelinnumeroissakin) IP-osoitteilla saattaa oikea (tai BAT! ohjelmasta pakotettu) lähetyspaikka löytyä. Venäläisetkin aika usein jo viestivät Sveitsistä, Saksasta, Ruotsista ja eivät mistään Yoshkar-Olan huijarikeskittymästä. Naishuijaritkin silti voivat käydä päivän viikossa vaikka Moskovassa, kun muutoin Sveitsissä asuen matka voi kiertää Itävaltaa, Luxenburgia...
   Siis puhelinnumerotkin usein ovat huijausnumeroita ja vaikka mitkä viralliset puhelut tulevat huijausnumeroista (että näkee mistä soitetaan).

  • kerronpa tähän kuinka itselläni kävi. Happy pancake sivustolta tapasin miehen, eroamassa olevan. Oli suunnitelmia vaikka mitä ja ns. Seurusteltiin joitakin kuukausia. Lopulta miehen piti muuttaa yhteisestä(hänen ja exän) asunnosta ja vuokrakämppää ei löytynyt millään ilman takuuvuokraa. Exän kanssa yhteisestä kämpästä hänen piti saada takuuvuokra jolla sitten maksaisi minulle jos lainaan takuun Lainasin tuon summan sillä että siitä piti alkaa yhteinen elämä vihdoin. No ei tietenkään alkanut ja jäin odottamaan velan takaisin maksua, puoli vuotta tyyppi sitkeästi lupaili maksaa velan 500e mutta nyt ei enää saa yhteyttä. Yh-äiti täällä nyt jäi ilman rahojaan.Antti Muurinen on tämän huijarin nimi, varokaa muut nyt tätä tyyppiä

  • Nuo kaksi mainittuahan löytyi helposti Googlella
   Frank Underwood Scammer
   Chris Mills Douglas Scammer

   Toinen muka asui Ruotsissa(kin). Nigeria/Ghana -huijauksia näytti olevan.

  • Entä Maxwell, saksalainen, eronnut 😂

  • Tinderissä on todellakin huijareita liikkeellä. Australialainen insinööri nimeltään Norman. Kauniisti kirjoitti alussa mutta loppui lyhyeen kun alkoi tapahtua kaikenlaista tapaturmaa, kuolemaa työpaikalla ym. Sanoin hänelle että pitää olla vakuutus tälläisiä tapauksia varten. Kysyi voinko auttaa häntä. Sanoin olevani köyhä kuin kirkonrotta ei ole mistä antaa. Lupasin kuitenkin tukea häntä henkisesti. Niin vastaus oli etten voi häntä auttaa... Sitten tuli viesti että on valitettavaa ette pysty häntä auttamaan? Siis rahaa hän halusi eikä muuta.

  • Taisi taas löytyä yksi huijari nimeltä John McDermott. Oli niin lipevää että, ja oli ihan muuttamassa Suomeen ihan pikapuolin. Töissä laivalla ja vaimo kuollut syöpään nyyh...Kyllähän noi jutut lämmitti vanhan sydäntä , mutta onneksi kiitos näiden sivujen tajusin nopeasti meiningin parin meilin jälkeen.

   • Täällä yksi lisää, ihan insinööri , rahtilaivalla. Samuel Gilbert Noah, juu ja vaimo kuollut syöpään, leskimies siis, nyt hätä kun merirosvot hyökkäävät, pitää saada omaisuus turvaan, ei sukulaisia, minä olen ainoa jolle hän voi kkok maallisen omaisuutensa luottaa... ihania , romanttisia darling viestejä sataa, että näin. Varokaa näitä huijareita!


   • Ilman näitä sivuja et olisi tajunnut? Tyypillinen nainen.


   • Netscam kirjoitti:

    Täällä yksi lisää, ihan insinööri , rahtilaivalla. Samuel Gilbert Noah, juu ja vaimo kuollut syöpään, leskimies siis, nyt hätä kun merirosvot hyökkäävät, pitää saada omaisuus turvaan, ei sukulaisia, minä olen ainoa jolle hän voi kkok maallisen omaisuutensa luottaa... ihania , romanttisia darling viestejä sataa, että näin. Varokaa näitä huijareita!

    Minulle laittoi viestiä Russell Moore. Laivalla insinööri, vaimo kuollut ei sukulaisia. Asunto Helsingissä jonne palata reissusta. Kuinka olla, merirosvot uhkaavat ja kulta ja osakkeet täytyy saada turvaan. Kenelleppä. Muulekkaan kuin minulle!! Pitäisi vaan maksaa 1500 että saisin rakkaani omaisuuden itselleni turvaan JA PAH


   • Netscam kirjoitti:

    Täällä yksi lisää, ihan insinööri , rahtilaivalla. Samuel Gilbert Noah, juu ja vaimo kuollut syöpään, leskimies siis, nyt hätä kun merirosvot hyökkäävät, pitää saada omaisuus turvaan, ei sukulaisia, minä olen ainoa jolle hän voi kkok maallisen omaisuutensa luottaa... ihania , romanttisia darling viestejä sataa, että näin. Varokaa näitä huijareita!

    Sama tarina meneillään nimellä Kamero Dormien


  • Juu ärsyttää ku paras kaverini haksahtanut yhteen huijariiin. Lähettänyt 7000 rahaa ja matkannut ties minne..silti ei koskaan tavannu tätä tyyppiä vaan jo tai hänen 'tuttujaan'.Luulee minua epäluuloiseksi kateelliseksi kun oon yrittänyt varoittaa. En tiiä mitä tehä..ei mitään kai kun ei ota kuuleviin korviin. Ihmetyttää vain miten niin muuten älykäs nainen on niin ajattelematon tässä asiassa...

   • Älykäs vain sun mielestä..


  • Onko muille tinderissä tullut vastaan näitä jenkki miehiä David Wings ja Daves Marsh....leskimiehiä...yhden tytön isiä....työkomennuksella suomessa

   • eilen ja tänään tinderissä saanut mätsejä ainakin viideltä leskimieheltä; ovat Suomessa jne


  • Minäkin törmäsin ....Tinderissä MC nimimerkillä, ja oikein mukavan näköinen nuori mies, muka 52. Kuukauden jaksoi kirjoitella ja leperrellä, ennen kuin mentiin raha asioihin ihan suoraan. Aavistelin kyllä.....koska oli niin uskomattomia tarinoita, jatkoin kuitenkin kirjoittelua. Loppui juttu, kun ei ollut rahaa lähetellä ;) Nyt hän on taas Tinderissä, väittää siis olevansa Suomessa. Näitä kavereita riittää. Miten heidät saa pysäytettyä tai näpäytettyä tai .... varmasti myös naisia samalla agendalla liikkeellä.

  • ja vuositulot 80000 - 100000

  • Aika tyypillistä, että huijarit hakeutuu just noille ilmaisille sivustoille/sovelluksiin. Huijarithan eivät halua maksaa itse, vaan hehän haluavat että heille maksettaisiin. Siksipä kannattaa käyttää maksullisia sivustoja/sovelluksia. Mm. Cupid Median ja Match.comin sivustot sekä Dating Factoryn http://www.foreigndatingforum.com ovat laadukkaita. Maksullisuus nimenomaan karkottaa huijarit. Jos olet rehellisin mielin liikkeellä, ei maksullisuutta kannata pelätä. Ihan mielellään sitä maksaa vaikka pikku summan 10 euroa, jotta saa tavata laadukkaita kumppaniehdokkaita.

  • Minulla kokemusta huijari Jesse Chrisistä. Lähetti siirappisia viestejä.kaksi viikkoa. Jo alkuvaiheessa sanoi että poistetaan tinder ja tutustutaan (kokenut huijari)Hän työskenteli Syyriassa rauhanturvaajana, oli leski.ja yhden pojan isä. Koti oli Calixorniassa josta lähetti kuvan. Lähetti myös päaljon kuvia itsestään ja yhteiskuvan pojan kanssa.. Käynyt Suomessa ja ihastunut maahan ja muuttaa tänne syyskuun lopussa kun jää eläkkeelle. Kertoi saaneensa vuonna 2011 5 miljoonaa joka on salkussa diplomaateilla kun hän on vielä töissä. Siinä vaiheessa särähti, ei kukaan voi saada noista hommista 5 miljoonaa.
   Katsoin miten jatkuu ja pian tuli pyyntö että voisin ottaa 5 miljj salkun kotiovelleni joka tuotaisiin diplomaatin välityksellä. Vastasin että juu voin vastaanottaa.
   Ilo oli suuri ja pian tuli uusi kysymys, voisinko maksaa postitus-ja vakuutusmaksut niin saisin ne meidän rahoista takaisin. Hän ilmoittaisi nimeni kihlattunaan diplomaatille. Rahat siis olivat jo meidän.
   Vastasin että voin kun halusin katsoa jatkoa.

   Muka diplomaatilata tuli sähköposti jossa nimet oli kirjoitettu pienellä ja mitään muutakaan virallista ei ollut. Siinä kerrottiin että kaikki on hyvin ja he laskevat vakuutus- ja postimaksut. Ja kun ovat saaneet rahat, salkku lähtee minulle.
   Pian tulikin uusi sähköposti missä oli laskettu kuluiksi 4680€ ja ne olisi pitänyt lähettää UN diplomaatille Hazard Clintonille Hazard Clinttonille.
   Hah haa, vastasin että mulla ei oo rahaa. Yritys oli vielä kova, ilmota diplomaatille paljonko voit maksaa niin hän varmaan auttaa meitä. Sain erilaisia solvauksia miten olen tuhonnut hänen tulevaisuudensuunnitelmansa.
   Sen jälkeen kun lähetin vestin: olet suuri valehtelija. Soitin poliisille. Ei ole enää tullut viestejä

  • Onko tietoa tälläisestä henkilöstä kun DESTIN PAYNE?
   Sanoo olevansa us army töissä ja nyt santahaminassa kouluttamassa salaa suomalaisia
   terrorismin vastaiseen työhön?

  • Minä ja sattumalta myös ystäväni törmäsimme Tinderissä huijariin nimeltä Adam Clinton Clifford. Tajusimme Väittää olevansa eteläafrikkalainen arkkitehti jonka isä on kuollut ja on tullut Suomeen hoitamaan sairasta äitiään. 35v hyvännäköinen, taitavasti flirttaileva. Pyytää nopeasti Tinderistä siirtymään Viberiin. Väitti tulleensa ryöstetyksi työmatkallaan Puolassa ja alkoi pyytämään sydäntäsärkevin tarinoin pelastamaan hänet pulasta ja siirtämään hänelle rahaa. Profiili Tinderistä oli siinä vaiheesa kadonnut. Emme tietenkään lähettäneet rahaa ja tajusin hänen olevan huijari. Kuvat itsestään ja suunnittelemistaan taloista on kuvakaapannut jostain. Puhuin asiasta ystävien kesken ja kävi ilmi, että eräs toinenkin Tinderissä oleva oli kuullut samat sadut samalta mieheltä samaan aikaan.

  • Ihan omassa Suomessa löytyy huijareita. Jyväskylässä vaikuttaa mies, joka esiintyy sairaanhoitajana. Lainaa rahaa, ei maksa koskaan takaisin, alkoholisti. Erittäin taitava manipuloija.

   Taipalsaarella mies, joka pyörittää naisrinkiä, monella tavalla epärehellinen. Riippuu perässä niin kauan kuin uhri kypsä.

   Molemmat Happy Pancakessa ja ainakin alempi Tinderissä.

  • Savossa upseerina esiintyvä mies huijaa rahaa myös.

  • Huijareita myös Bruce james Logan, muka jenkki (kirjoittaa "United state"), leski, Suomessa ja suomalainen äiti sekä George Donald, muka jenkki öljyinsinööri.

  • Ei ihme ettei naiset vastaa mitään tavallisille suomalaisille miehille. Kaikki aika menee ulkomaalaisten kanssa ja rahaakin vielä lähetetään, Suomalaisen kanssa kahville kerran viidessä vuodessa ja valitetaan netis jos piti itse maksaa kahvi..

  • Älkää vaan uskoko näitä, jotka väittävät olevansa jenkkisotilaita ja töissä Santahaminassa. Heitä ei siellä ole.

  • Miten epätoivoinen pitää naisen olla, että lähettää rahaa jollekin netissä kohtaamalleen tyypille. Jos olet joutunut huijauksen kohteeksi, olet sen ansainnutkin.

   • Aika epätoivoinen, kun Suomen tarjonta on niin onnetonta.


  • Entä Marco Paulo? Onko joku törmännyt tän nimiseen tyyppiin, öljynporauslautalla Turkissa ja jenkki sanoo olevansa? Siirappia pukkaa.

  • Onko kukaan törännyt nimeen Paul Hutton? Voi käyttää jo toista nimeä..Väittää olevansa geologi...syntyjään Suomesta..muuttanut Texasista tänne..kotikonnuille..Hetken kirjottelin..kuvat mitä laittoi löytyivätkin haun perusteella aivan erinimisen ihmisen face profiilista..
   Matkusti "työmatkalle" Turkkiin ja siellä jostain ihmeen syystä ei saanutkaan nostettua rahaa automaatista..kun pyysi rahaa ja sitä en antanut loppuivat/hiipuivat yhteydenotot..

   • Ihan samat tarinat syötti mulle tämä "Paul Hutton" ja kun en lähettänyt rahaa, mies hävisi. Näyttää olevan nyt taas eri nimimerkillä suomi24:ssa.


  • Mulle tuli Tinderissä match henkilön kanssa, jonka nimimerkki oli Jfrey 49. Manchesterista, leski, yksi tytär. Sanoi olevansa Jason etunimeltään. Epäilykseni heräsivät heti...siirappisia viestejä. Yritin jäljittää tyyppiä netistä ja kaikenlaisilta scammer sivustoilta parin viikon ajan. Sitten ystäväni kysyi että olenko muistanut hakea Google kuvahausta. Olin saanut häneltä joitain kuvia ja netistä muutaman. Koitin niitä kaikkia Googlen kuvahakuun ja tärppäsi. Heppu oli lähetellyt mulle amerikkalaisen kirjailijan kuvia ominaan :-o
   Odotin vielä muutaman päivän että hän alkaisi esim. pyytää rahaa kun juttu meni niin ”kaavan” mukaan. Olihan hän jo sanonut muutama päivä aiemmin että tulee viettämään joulua Suomeen mun kanssa. Rahapyyntöä ei tullut ja kun mies kysyi miksi olen niin vaisu niin aloin paukuttaa kysymyksillä miksi hän huijaa, mitä saa siitä...jne. Ensin hän kiisti kaiken ja oli muka loukkaantunut mun väitteistä. Sitten pistin pöytään tämän kirjailija jutun ja vaadin selitystä. Mies hiljeni täysin ja taisi sulkea puhelimen. Selitystä en ole vielä saanut vaikka näyttää edelleen olevan Whatsapissa.

   • Heh. Toivottavasti puhelimesi virusturva esimerkiksi on kunnossa.
    Kai nyt luusisi olevan joillain kymmenillä nimillä WhatAppissa. Hommasitko edes sähköposteja häneltä, että näet minkä maiden mailiservereiden kautta lähettää viestinsä ? Tyypillisimmät istumapaikat näille ovat Venäjä, Ghana ja Malesia.
    Puhelinnumeronkin olisit voinut jäljittää, joka omalla arvauksella on Ghana.

    Suomesta näihin ns. nigerialaiskirjeisiin oli tilastoitu vuonna 2013 viisi rikollisryhmää, joissa 20 jäsentä. Yhteensä 82 huijaria oli tilastoitu täältäkin. Eräs perusteli yhtä autokauppaakin kaiketi...


   • Hepun numero oli Englantiin. Soitti jopa kerran mulle ja kuulosti kyllä ihan brittiläiseltä.
    Taisi olla ns. Catfish ja ehkä eli onnettomassa avioliitossa ja halusi jotain piristystä elämään.


   • Heh. Kyllähän niillä aina on jopa erilliset soittajat palkattuna Catfishingiin tietenkin, kun on ainoa toimintamuoto . Osasitkohan hakea, mistä numero oli hommattu. Scammer-listattunakin on pitkät litaniat. Usein vaan johtavat Ghanan kulmille, jos ei ole kyse venäläisistä. Usein tavallisia Microsoft numeroita eri puolille maailmaa.
    Venäjältäkin vain servereitä käytetään yleensä Saksan, Sveitsin, Luxenburgin, Ruotsin (?) jne. kautta.
    Phishing, roskapostittaen vaan kuuluu samoilla toimijoilla ja palvelimille.
    Aivan normaalistrategian mukaan oli sitten pelkkä alkusoitto. Olisitpa rupatellut enemmän, mutta vahinko että petyit amatöörikuviin.


  • Daniel öljynporauslautalla ja leski.Norjalainen mutta asunto Lontoossa 🤣🤣

  • mun roskapostikansioon ilmestyy usein itäblokin maista naisilta viestejä 90% "naisista" on venäjältä

   viime talvena kaaduin oli jalka paketissa tuli tylsää sohvalla katoo koko ajan netflix joten ajan kuluksi päätin keskustella yhden "naisen" kanssa joka oli tosi kiinostunut minusta 28 viestiin verran keskusteltiin sitten olis halunnut tulla tapamaan minua ja pyysi rahaa lento lippuun vastasin et taitaa tulla aika kallis lento lippu kun gmail ip osoiteen perusteella olet american texasin veteraani sairaalassa eipä tullut vastausta takasin

   toinen huijjari oli rikas 20v venäläinen nainen minusta kiinostunut keskutelin hetken hänen kansaan Suomi24 Treffit meni monta kymentä viestii sitten laitoin viestin kävin joulu lomalla täällä liiteeksi s-postiin kuvan venäjän punaisesta torista talvella hän vastasi hieno kuva mistä tuo on naureskellen vastasin kuva on sinun koti kaupunkista venäjän pääkaupungin Moskovan keskusaukio joka on myös yksi maailman tunnetuimmista aukioista ei tullut vastausta enään sen jälkeen

   sitä ihmetellyt kuka hölmö noille rahaa antaa Iltapäivä lehdessä niistä lukee liian usein

  • Onko kukaan kuullut tinder sivuilla mies jeff grandon Asuu New jersey on 62v ja tyttö Terra 18v Lensi kreikka oma firma tekee jotain energier homma Ja sanoin puolet vuoden päästä että oli tapahtunut onnetomuus. Ja ihmisiä kuollu räjähdys. Sanoi että joutu vuosi sitt vankilaan Nikosia pohjois puolella. Onko joku saanut saman tapaista kirjettä tinder ja sitt whattapp

  • Tinderissä naisrinkiä pyörittää Michael Cockroft-niminen mies, vaikka tapailee jotakuta, samalla koko ajan profiili Tinderissä uusilla kuvilla, ja profiilin sisältö muuttuu. Asuu Virolahdella, joten varmaan Kaakkois-Suomen ja Kymen alueella hakee koko ajan naisia. On 54 v.

  • Minä en käsitä kun itse en ole saanut mitään huijausviestejä eikä minua lähesty huijarit, mutta sen sijaan jokaisella ylipainoisella ja sanotaanko nyt rumasti rupsahtaneella ja rumalla naisella näitä yrittäjiä löytyy vaikka kuinka. Jos jotain viestejä minulle tulee niin ne on yleensä ikäisiltäni tai hieman nuoremmilta miehiltä, eikä ne ole muuta kuin normaaleja seksiehdotuksia, jotka deletoin ja blokkaan heti. Säälittävintä on että nämä naiset ihan oikeasti uskoo että heissä on jotain mihin ihastua kuvan perusteella tai persoonassa jotain erityistä että yhdistettynä kuvaan se saisi mitään kiinnostusta rehellisissä aikeissa olevilta miehiltä. Tätä harhaa lisää myös naisten epärealistinen tapa kehua toistensa ulkonäköä oli miten naama vinossa tahansa ja ulkonäkörajotteinen, joten tällä ihmisellä ei voi edes olla realistista kuvaa itsestään koska kaikki valehtelee. Kannattaa uskoa sitä yksinäisyyttä joka on ympärillä jonka nämä haaskat haistaa. Jos et arkielämässä ketään kohtaa joka kiinnostuisi sinusta spontaanisti siinä mielessä, niin et sitä löydä verkossakaan. Laihduttaa kannattaa aina, kuntosalille mennä ja jos ne ei auta niin puukolla saa hieman siedettävämpää ulkonäköä. Esimerkiksi leuan alla roikkuva heltta tai kolme leukaa ja valtava pää hapsuisella kuontalolla ei ole missään kaunista. Lihavista tykkää vain läskifetishit ja ne jotka ottaa vaimon että saa laihdutettua siitä itselleen hyvän näköisen. Kyllä mies haluaa hoikan tai normaalipainoisen, järjissään olevan ja hyvällä itsetunnolla varustetun edes perusnätin naisen ja kaikki muut on näitä kehopositiivisia itsensä pettäjiä jotka yrittää kehittää uudenlaisen psykoosin jossa henkilö kehittää harhaisen kuvan itsestään ja suhtautuu siihen positiivisesti ja yrittää pakottaa kaikki muut samaan vääristymään mukaan.

  • "Kannattaa uskoa sitä yksinäisyyttä joka on ympärillä jonka nämä haaskat haistaa. Jos et arkielämässä ketään kohtaa joka kiinnostuisi sinusta spontaanisti siinä mielessä, niin et sitä löydä verkossakaan. "

   Tämä on muuten hyvin sanottu. Itse en koskaan tapaa ketään arkielämässä joka kiinnostuisi, ja olen miettinyt onko se juuri sitä että mulla on jonkunlainen yksinäisyyden tuntu ympärillä. Toisaalta suurin osa tutuista on tavannut miehensä netissä eikä arkielämässä, varsinkin toisella kierroksella olevat.

  • Entäs Badoo /Hot Or Not sovellus, epäilys että siellä Olisi..

  • Onko nimellä Peter Giorgio ketään huijattu, on olevinan rahtialuksella töissä, menossa Japaniin, jää eläkkeelle ja muuttamassa Lahteen, Isä kuulemma Lahdesta kotoisin ja kuollut kun hän oli pieni, kaikki omaiset kuolleet, äiti oli italialainen . vaimo kuollut syöpään kaksi vuotta sitten. Amerikkalainen, ElPaso Texsasista kuulemma. ON HUIJARI...................

   • Kyllä on huijattu, mutta yritykseksi jäi. TODELLINEN HUIJARI! Pistäkäähän nimi muistiin, Peter Giorgio.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä on huijattu, mutta yritykseksi jäi. TODELLINEN HUIJARI! Pistäkäähän nimi muistiin, Peter Giorgio.

    HUIJARI! PETER GIORGIO.
    Juuri yllä mainitut seikat kertoo, lopulta tulee tilinumero ja haluaa rahaa. Älkää sekaantuko!


  • Kannattaa kuitenkin ottaa selvää jos siellä oikeasti onkin rikas mies. Ei naisia kiinnosta mikään muu kuin ulkonäkö, raha, raha ja raha..

  • Andrew Cabhan arkkitehti
   Fredrik Gari Yrittäjä
   Henri Severi Yrittäjä
   = huijareita

  • Jason Simon Brown. Olevinaan lääkäri USAID palveluksessa. Todellisuudessa mies ghanasta. Varastanut Ryan J Servatius kuvat fb:stä.

   • Pitkälle oli mennyt tämäkin huijari. Oli Amerikan puhelinnumero, puhuttiin videopuheluita, tosin hyvin pikaisia. Niihinkin saanut tuon Ryanin kasvot.
    Oli tulossa tänne Tallinnan lautalla. Oli kopioinut Viking Line lipun ja siihen laittanut nimensä.
    Käyttäkää Yandex.com kuvahakua. Tälläkin siellä ilmitus varmaan joka deittisovelluksessa.


  • Kannattaa olla todella tarkkana koska huijarit tekevät sitä työkseen niin heillä on siihen hyvä "koulutus" niin että joku saattaa mennä lankaan. Kuitenkin jos ihminen on jalat maassa tyyppi ja käyttää sitä arkijärkeä niin tuskin suurempia huijauksia saavat tehtyä.

  • Suomalaisia naisia on niin helppo huijata, että ovat varmaan noiden huijareiden ykköskohteita. Vähän on iho tummempi... mutta ei liian tumma, niin jalat alkaa värisemään ja reidet kostumaan. Toinen heikotuksen kohde on äärimiehekäs solttu.

   Tietysti vähän väärin yleistää, koska vaikka suomalaisista naisista näitä helposti huijattavia on suhteessa hurjan suuri määrä, niin ei näihin kyllä silti koko naispopulaatiosta kovin suuri osa harahda.

   Se on sitten taas ns. gaggaa, että pitäisi tykätä jostain tavallisen näköisesti "hyvästä" miehestä. Nämä on tuhkamunia ja yleensä äärimmäisen kateellisia, joita keskimääräinen nainen kahvahtaa ihan syystä. Heistä ei ole yhtään mihinkään.

  • Hei, tällä hetkellä oma unelmieni mies on juuri suuressa vaarassa merellä jouduttuann merirosvojen kynsiin:):)
   tässä kohtaa olinkin jo varma, että huijari on liikkeellä ja repesin hillittömään nauruun kuultuani "my darlingin" ahdingosta. Voi sentään, kohta varmaan kaikki rahat on varastettu ja minun pitäisi lähettää pikimmiten lentolipun hinta, jotta "my darling" pääsisi tänne, lähelle tulevaa, uutta Viron kotiaan ja uutta elämää vaimon ja äidin kuoltua.

   Kannattaa siis olla oikeasti skeptinen ja lukea poliisin sivuilta kaikki varoitusmerkit!
   Oma esimerkkini::
   - uusi Tinderissä, siis helppo uhri, koska sovellus näyttää sen
   - mielissäni siitä, että "ei tarvinnut" jutella Tinderin kautta, vaan sähköpostitse
   - printattuani muutaman päivän kirjeenvaihdon näin, että siellä päässä todellakin toimi ammattilainen, joka heitti sellaisia universaaleja lauseita, joista jokainen voi löytää juuri itselleen kolahtavan kohdan ja olihan ihana parin päivän ajan olla ihastunut ja vanhanaikaisesti alkaa kirjeiden (sähköpostin) avulla viestittelemään
   - heräämiseni tapahtui nopeasti, kun tuli mieleeni, että tämä tuntuu liian ihanalta tyypiltä ollakseen totta

   - Google ja hakukoneet, joista täällä on kerrottu aiemmissa kommenteissa olivat ensiarvoisen tärkeitä: tyyppiä ei löytynyt sieltä netin kautta, missä tämä sanoi asuvansa ja tämä nimi sekä tarina tuli esiin 2 vuotta sitten täällä olleessa kommentissa
   - soitettuani poliisin palvelunumeroon sain vahvistuksen tarinan tyypillisyydestä, siellä oli aivan ihana poliisi puhelimessa, joka antoi ohjeet ja kehotti olemaan varovainen ja ehdottomasti kielsi lähettämästä rahaa mihinkään päin maailmaa. Tapaus kun kuulostaa hyvin käsikirjoitetulta rikollistoiminnalta, minkä avulla tehdään rahaa jossakin päin maailmaa. Poliisi korosti, että kyseessä ovat huippuammattilaiset huijaamisessa ja jos tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin se myös on näin.
   - sitten, jos saan pyynnön pelastaa "my darling" merihädästä, niin dokumentaatio poliisia varen on plakkarissa ja voin kertoa nimen tänne.

  • makaa.kuin.petaa:
   "Mielestäni tuo kertoo paljon naisista. Miehet tietää kyllä mikä tehoaa, naiset on niiin kaavamaisia ja ennalta-arvattavia.."

   No mutta hei! Nythän olet keksinyt mikä tehoaa, siitä vain soveltamaan samaa tekniikkaa! Pian sinullekin sataa vastauksia innokkailta naisilta, kerrankin! :D
   Vaikka - voi harmi - ulkomaankiäli ja sujuva ulosanti täysi nolla :( milläs ätmi sen hallitsisi :(
   Miehet on niin henkisiltä kyvyiltään rajoitettuja. Muun lisäksi.

  • Huomenia! Roberto J Andrei on myös huijari. Viikon verran viestiteltiin. Italialainen insinööri, tällä hetkellä töissä öljynporauslautalla Marmariksenmerellä. Muuttamassa tammikuussa Suomeen. Suhtauduin häneen epäilevästi alusta alkaen. Kunnes tänään kysyi rahaa! :))) Sinne meni tämä sulho! :D

  • Onkohan nimi Anthony Walter jollekin tuttu?

   • Minulle viestitteli öljynporauslautalla työskentelevä Markku Sällylä Tampereelta. 12 vuotiaana muuttanut Yhdysvaltoihin, siksi hoono soomi. Vaimo ja poika kuolleet traagisesti. Aikamoista lirkutusta huonolla kielitaidolla ja ilmeisesti kääntäjällä tehostettuna. Rahanpyytämiseen ei vielä päästy, mutta sekin olisi varmasti sieltä tullut. KANNATTAA VAROA ja lopettaa viestittely lyhyeen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle viestitteli öljynporauslautalla työskentelevä Markku Sällylä Tampereelta. 12 vuotiaana muuttanut Yhdysvaltoihin, siksi hoono soomi. Vaimo ja poika kuolleet traagisesti. Aikamoista lirkutusta huonolla kielitaidolla ja ilmeisesti kääntäjällä tehostettuna. Rahanpyytämiseen ei vielä päästy, mutta sekin olisi varmasti sieltä tullut. KANNATTAA VAROA ja lopettaa viestittely lyhyeen.

    Onko kukaan törmännyt Tinderissä aasialaiseen mieheen nimeltä Mark? Financial analyst kertoo olevansa .


  • Tämän ketjun naiset tavoittelee "parempaa elämää". Mätsäätte miehiä, jotka vaikuttavat rikkailta, mutta ette ole varmoja ovatko profiilit aitoja.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   321
   3569
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   128
   3022
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   180
   1950
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   1447
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   30
   1035