Mahdollisesti raskaana?

Maatuska23

Tota, en tiiä mite tässä nyt alottais mut lyhyesti ni saatan olla raskaana, en ole vielä testiä tehnyt, mutta säätöä on yhden jätkän kanssa mutta emme seurustele. Haluaisin pitä lapsen jos olen ja niin sanoi haluavansa hänkin. Mutta eniten tässä pelottaa mitä vanhemmat sanovat kun olen kesken opiskeluiden ja tämä kumppani ei ole mikään tasapainoisuuden perikuva. Keskustelua on ollut ja hän tuntuu olevan innoissaan enemmän kun minä. Toki olen, pelottaa vaan. Olen kyllä aikuisiällä oleva joten teinikommentit voi sivuuttaa. En tiedä mitä tekisin.

9

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pokpoksjwopijw

      No teepä vaikka ensin se testi, ja mieti sitten... Turha sitä on pähkäillä, jos et ole edes varma.

      JOS todella olet raskaana, mieti haluatko SINÄ lapsen. Koska et vielä tunne kovin hyvin lapsen isää, et voi olla varma, kestääkö teidän parisuhde. Et myöskään tiedä, olisiko tuo mies sellainen isä, joka olisi lapsen elämässä läsnä. Mieti myös sitä, että JOS saatte lapset, mutta parisuhteenne ei kestä, mutta isä haluaa myös olla aktiivisesti osa lapsen elämää, niin pystythän hyväksymään sen, että et tapaa omaa lastasi n. puolet lapsen elämänajasta?

      Entäpä jos isää ei kiinnostakaan, niin jaksatko huolehtia lapsesta yksin? Näitä kysymyksiä sinun kannattaa miettiä. Jos et itse lasta halua, tai jos et ole valmis tarjoamaan isälle todellista isän mahdollisuutta vaikka suhteenne ei kestäisikään, niin älä pidä lasta. Älä rakenna pilvilinnoja ydinperheestä. JOS te yhdessä pysytte, perheenä, niin se on sitten positiivinen yllätys. Teillä on nyt kuitenkin vasta "säätöä", joten et voi mitenkään tietää. Ja eihän sitä varmaksi tietäisi, vaikka olisi takana jo vuosien suhde...

    • voipätkä

      Lapsen saanti on ihanin ja tärkein asia mitä sinulle voi tapahtua. On oleellista, että lapsi syntyy perheeseen, jossa hänestä huolehditaan. Lapsi on nro 1 et sinä tai "jätkä".
      Yksinhuoltajuus on raskasta, vie niinsanotusti kaikki mehut eli Sinun pitää olla mieletäsi vakaa, kärsivällinen, tasapainoinen hellä ja pullantuoksuinen ;)
      Toivon tietenkin parasta, mutta "jätkästä", jota et edes oikein tunne, et ilmeisesti saa kuin panoseuraa, johon sinulla ei ole sitten enää oikein aikaa/halua.
      Kirjoitit kuitenkin ehdollisessa muodossa "saatan olla raskaana". Mieti nyt sitten tarkkaan, vaikka et olisikaan raskaana, että haluaisitko saada lapsen - oletko valmis siihen?! Sinun pitää tietää haluatko lapsen vai ei! En välitä jos sinä "pilaat" elämäsi, mutta tuo vielä syntymätön lapsi surettaa jos syntyy väärään aikaan ja väärään paikkaan...

      • gasdasasd

        Jos sulla ei ole työpaikkaa älä anna sen tulla.
        Täällä on joka paikka täynnä loisena eläviä luusereita joilla on lapsia näkemässä nälkää ja isommat varastelee kun kotona on puutetta.


    • Maatuska23

      Siis olemme tunteneet monta vuotta ja käyty siinä välissä kaikenlaista ongelmaa. Nyt kuitenkin niin sanotusti kasvettu aikuisiksi ja kypsemmiksi. Itse olen juhlimiset juhlinut ja paikat nähnyt, että en niitä kaipaile, olisin mielelläni lapseni kanssa kotona, kävisin lenkeillä ja leikkipuistoissa. Olen pohtinut ja pähkäillyt asiaa monta päivää, mutta en saa mielenrauhaa . Tosin ennen kuin testin tekee. Jotenkin vaan varautuu asiaan jo etukäteen.

    • Maatuska23

      Ja lasta haluan siinä ei ole epäselvää. Pelkään niin monia asioita siinä. Olenko hyvä äiti? Onko lapsella kaikki tarvittava? Kuinka hän pärjää? Kuinka minä pärjään? Varmaan peruskysymyksiä mitä moni ajattelee. Minä en kuitenkaan halua lapselleni samanlaista lapsuutta minkä itse olen kokenut vaan tekisin sen pienen ihmisen eteen kaiken.

      • noNiinjaJaa

        Niin... Ei lapsen eteen pidä tehdä kaikkea, vaan hänestä tulee huolehtia hyvin ja turvallisesti, ja samalla askel kerrallaan kasvattaa lasta huolehtimaan myös itse itsestään -ikätason mukaisesti. Ne tarinat joissa pienen ihmisen eteen vanhemmat tekevät kaiken, ovat loppupeleissä todella ikäviä... Karhunpalvelus lapselle.

        Ja jokainen kasvaa äidiksi. Ei siihen olla valmiita. Sinun tapauksessasi miettisin ennemminkin niitä asioita, joista joku muukin täällä kysyi. Eli jos parisuhteenne ei kestä, ymmärräthän ja hyväksytkö sen, että pieni lapsesi saattaa olla puolet ajastaan isänsä kanssa? Tai sen, että on olemassa myös mahdollisuus, että jäät lapsen kanssa täysin yksin? Molemmat asiat omalla tavallaan hyvin pienen lapsen äidille vaikeita. Voin itse ainakin sanoa, että kun erosin lapsen isästä lapsen ollessa 1v ja lapsi on nyt 8v, niin edelleen on tuskaisen raastavaa ja vaikeaa olla niin paljon erossa lapsesta... Olen lapsen puolesta onnellinen että hänellä on isäkin elämässään, mutta omasta näkövinkkelistäni se on ollut asia ja menetys, johon en osannut etukäteen varautua.


    • Äitikertaaneljä

      Hei Maatuska!
      Ei meistä kukaan ole valmis äidiksi ja isäksi, siihen oppii ja on luonnollista olla huolissaan itsestään ja lapsensa tulevaisuudesta. Parasta vanhemmuudessa on mielestäni se että saa kasvaa lapsen mukana ja opetella uudet jutut rauhassa pienen vauvan kanssa. Voimia sinulle suurten päätösten keskellä, oli valintasi kumpi tahansa niin se on varmasti oikea.
      Valoisaa syksyä sinulle.

    • ymmärrystoivomustosiasia

      Kun mietit unelmiasi lapsesta. Ota realiteetti koe ja kokeile miltä tuntuu esim. kolme päivää kun olet nukkunut vain neljätuntia. siivoat teet ruokaa ja ulkoilet tietenkin niin kuin jos olisi se lapsi. Avaa silmät kummasti koska loppupeleissä sinä elät seuraavat kymmenen vuotta juuri noin jatkuvalla univajeella ja vastaat ensitilassa lapsen hyvinvoinnista- ei se sun jätkä. Tämä on normaalia ja avot jos lapsesi on vielä sairas lapsen hoito tulee paljon raskaammaksi. tee testi raskaustesti siis mutta tee tämä valvomiskoekin. Löydät itsestäsi sitä oikeaa äitiä jos sitä löytyy.

    • Hiekkajahuuto

      Mulla on ainakin helvetin paha olo..En tunne itteei ees enää,kun jotenkin oon seonnu kaikesta.En tajua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1484
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe