Kysymys lapsettomille aikuisille

Aiheesta.kiinnostunut

Miten reagoit, jos potentiaalinen kumppaniehdokas kertoo, että ei voi koskaan saada biologisia lapsia?

Kerro vastauksessasi oletko mies vai nainen, mistä ikäluokasta toivot löytäväsi kumppanin, ja mikä on koulutustasosi.

Kyselen tätä erästä työprojektiani varten taustatiedoksi. Mitään vastauksia ei julkaista missään, eikä yksittäiseen vastaukseen viitata, eikä kyselyä mainita julkaisussa. Haen lähinnä yleisvaikutelmaa asiasta.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aiheesta.kiinnostunut

      Lisäys: Kysymys on täysin epätieteellisestä tutkimuksesta.

    • olipayleistäväkyssäri

      Vastaus riippuu tietenkin täysin siitä, haluaako vastaaja lapsia, haluaako lapseton kumppani lapsia esim. adoption kautta ja haluavatko he niitä ehdottomasti vai eivätkö missään tapauksessa halua vai jotain siltä väliltä. Lisäksi siitä, onko lapsia ennestään. Jos jollain on jo ennestään monta lasta, niin voi olla että hän ei edes haluaisi lisää uuden kumppanin kanssa. Myös näiden ihmisten iästä, vastaus on eri 15-vuotiaalta, 25-vuotiaalta, 35-vuotiaalta, 65-vuotiaalta jne.

      Tietysti sekin vaikuttaa, kuinka rakastunut on johonkin ihmiseen. Jos tuntee, että ei voi elää onnellisena ilman jotain ihmistä, niin silloin on itsekkäistä näkökulmista järkevää ottaa hänet riippumatta muista ehdoista. Tietysti ero voi tulla myöhemmin.

      Yleensä lapsia haluavia ihmisiä kiinnostaa lähinnä se, saavatko he itse biologisia lapsia, ei niinkään saako kumppani niitä. Jos lapsettomuudessa on kyse sukusolujen viasta, niin nykyään lapsen voi hankkia luovutetuilla soluilla. Kohduttomille ainoa Suomen lain mukainen keino on adoptio. Kaikissa näissä on ikärajat. Jos kumppani ei niin kovasti halua itse lapsia, niin esimerkiksi adoptioprosessiin tuskin haluaa ryhtyä, koska se on hyvin raskas.

      Kuulostaa suoraan sanoen pelottavalta, jos haet töihin liittyviin asioihin vastauksia netistä ja epätieteellisesti. Voit saada ihan vääristyneen käsityksen. Missä olet töissä?

    • olipayleistäväkyssäri

      Ja miksi ihmeessä kysyt jotain koulututasoa? Miten se liittyy mihinkään?

    • Aiheesta.kiinnostunut

      Tarkoitukseni oli vain saada selville, voiko jollekin yksittäiselle ihmiselle tulla tietynlainen käsitys asiasta. Yksittäisen ihmisen kokenukset antavat yleensä enemmän tai vähemmän vääristyneen kuvan kokonaistilantesta. Tilanne olisi siis se, että kun häneltä kysytää, onko hänellä lapsia, hän kertoisi, että ei ole, eikä voi koskaan saadakaan. Tilanne on siis täysin kuvitteellinen.

      Ja vielä tarkennus henkilökuvaan: Kyseessä olisi siis parhaassa hedelmällisessä iässä oleva ihminen. Kun potentiaalinen kumppaniehdokas kysyy, onko hänellä lapsia, hän vastaa, että ei ole eikä voi koskaan saadakaan.

      Ja miten koulutustaso liittyy mihinkään? Ei yhtään mitenkään. Yhtä hyvin olisin voinut laittaa tuohon, vaikkapa että akateemiset älkööt vaivautuko, tai osoittaa kysymyksen vain keskiluokkaisille miehille tai tehdä muita rajauksia.

    • ttttttte

      Kai se nyt riippuu vähän siitäkin, mitä tarkoitetaan potentiaalisella kumppaniehdokkaalla. Siis onko kyseessä joku "melko kiinnostavalta vaikuttava" jonka kanssa ollaan ensimmäisillä treffeillä, vai onko vastaaja totaalisen rakastunut tähän kumppaniehdokkaaseen.

    • frtgijok

      nainen, yo-merkonomi, haluan lapsia

      Jos mies kertoisi että ei voisi saada lapsia niin en välttämättä voisi harkita vakavaa suhdetta hänen kanssaan koska haluan ehdottomasti lapsia.

      • olipayleistäväkyssäri

        Vinkkinä siltä varalta, että joudut joskus tilanteeseen: spermapankista löytyy ratkaisu. Toki luomuna huomattavasti kivempi, mutta eipä tarvitsisi hylätä hyvää miestä tuon syyn takia.

        Itse joskus nuorena tapailin miestä joka tosiaan ei todennäköisesti voinut saada lapsia. En itsekään siinä vaiheessa halunnut niitä. Sanoin hänelle, että jos joskus haluan lapsia, niin menen spermapankkiin. Ja jos se ei sinulle sovi, niin jätän sinut. Asia ei kuitenkaan tullut ajankohtaiseksi siinä suhteessa.

        Meidän kummankaan koulutustasolla ei ollut asiaan merkitystä.


    • kotsu

      nainen, yliopistokoulutettu, en halua lapsia

      Olisin iloinen, koska en halua lapsia. Noin samanikäistä eli 30v kumppania etsin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe