Mistä tiedän milloin pyhä henki ilmestyy?

Epätiedossa

Olen tullut vasta jonkin aikaa sitten uskoon. Mistä tiedän milloin pyhä henki ilmestyy?

Miten minun kannattaisi alkaa lukea raamattua, jotta siitä jotain ymmärtää. Aloitanko lukemisen uudesta vai vanhasta testamentista? Vai onko sillä merkitystä?

Minulla on rukouskoru, joka on minulla kaulassa tai kädessä kun rukoilen.

14

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!



      "Mutta tulee aika ja on jo, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa; sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo. Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa."
      Joh 4:23-24.
      Tässä on Raamatun ohje.

      Lisää;

      Rukous esitetään Jumalalle, Ps 5:3, ja Kristukselle. (Apt 7:59) ja Kristuksen kautta (Ef 2:18, Hebr 4:16) Pyhässä Hengessä ja totuudessa, (Ef 6:18) ja uskossa (Mark 11:24) hartaasti (Matt 21:22, Jaak 1:6) lakkaamatta (Luuk 18:1, 1 Tess 5:17, Room 12:12) ja kaikessa (Fil 4:6)

      Jeesus kehotti anomaan rukouksessa. “Anokaa, niin teille annetaan” (Luuk 11:9, Matt 7:11) Hän kehotti pyytämään nimessään, että rukoilija olisi Jeesuksen opetuslapsi; “Jeesuksen nimessä, Aamen“ (Joh 14:14, 16:24)

      Jumalan siunausta
      Jari Laurila
      keskustelija

      • Jos rukouksessa esitetty pyyntö ei toteudu, on syy siinä, että kukaan ei kuuntele.

        Olemattomat eivät ymmärrettävistä syistä pysty rukoukseen vastaamaan.

        Kannattaa siis pyytää tavallisisa asioita, kuten vaikka vesilasillista. Tosin joudut sen itse hakemaan tai joku muu ihmisolento se sulle kantaa. Tällaisista asioista voit sitten kiittää jumalaasi.


      • Jumalaonuskollinen

        Jos rukouksessa esitetty pyyntö ei toteudu Jumala ei ole vastannut 'kyllä' vaan odota tai ei.. Hän kyl tietää mikä sulle on parhaaks ja näkee kaiken seuraukset ja vaikutukset paljon pidemmälle kun me.

        Just toisinpäin kannattaa pyytää jotain paljon siistimpää juttua niin fiiliskin on 1000 kertaa parempi kun kiittää Jumalaa :D varsinki ne asiat joihin ite ei ees uskois et on mahollista, Jumala tykkää yllättää ;)


    • Ph esittelee aina itsensä sanomalla: "Päivää olen ph taivaasta käsin, ja mahottoman hyvä taikomaan". Satukirjaa kannattaa lukea pimeässä peiton alla taskulampun kanssa, niin kuin aikoinaan pornolehtiä. Silloin pääsee asian ytimeen. On ihan sama mistä aloitat: samanlaista satua on kummassakin. Ehkä paras paikka rukouskorulle on rektum.

    • jarinhotelli
      • Minäkin kokosin vt lehdistä ja satukirjasta parhaita paloja uskovan opastukseksi. Olkaa hyvät.
        Parempaa siunausta, sano.

        ”Kun Mustanaamio karjaisee, hänen äänensä kähenee”
        ~Vanha viidakon sanonta
        ”Kun Mustis irstailee, siinä hurritkin vikisee”
        ~Vanha viidakon sanonta, jonka Mustanaamio itse kuitenkin kiistää
        ”Mustanaamio lähtee kuin kuppa Töölöstä!”
        ~Vanha viidakon sanonta, jonka merkitystä voi vain arvailla
        ”Älä astu sen myrkyllisen sarvikyyn päälle”
        ~Vanha viidakon sanonta, jolla ei ole mitään tekemista Mustanaamion kanssa
        ”Myös Mustanaamio käyttää hammaslankaa päivittäin”
        ~Suomen Hammaslääkäriliiton suosittelema Vanha viidakon sanonta
        ”Kalja on parasta olutta!”
        ~Vanha viidakon sanonta


    • TulePyhähenki

      Rukoile eka puhdistuminen kaikista synneistä ja kutsu sitten Pyhäähenkee tulemaan. Varmasti tulee :). Sit luotat siihen vaan ja rukoilet enemmän vietät aikaa Pyhänhengen kanssa ja ihan varmasti alat oppii tuntee Pyhänhengen läsnäoloo :)
      Pyhänhengen läsnäolo tuntuu sellaselta ihanalta rakkaudelta, lämmöltä sellaselta jota ei voi sanoinkuvailla, herkältä, alkaa naurattaa yhtäkkiä tai itkettää eikä tiiä miks mut todella ihanalta vaan. Hän voi myös puhua ja antaa ihania ajatuksia kuvia tiedonsanoja, profetioita jne.♥ Ja ihanaa että etsit! Tsemppiä ja siunausta! Ne jotka etsii ne löytää!

      • ihanaaihanaa

        ihanaa,ihanaa,ihanaa,amen,pyhähenki antaa.


    • T.Mirka

      Pyhiä henkiä ei ole. Uskonnot ovat BULLSHITTIÄ.

    • Sinun tulee mennä sinne missä oikeita uskovia kokoontuu. Heiltä saat oikeita neouvoja uskon elämän alkuaskelissa. Oikean uskovan tunnistat siitä että hän julistaa iloisesti Jeesuksen Herrakseen. Jos sinulla ei ole lähistöllä seurakuntaa ja nettikirjoitukset kiinnostaa ja tahdot lukea niitä, minäkin olen tehnyt oman kotisivun jolla kerron näistä asioista. www.jaikal.se tekstit ovat suomeksi.

      Mutta aivan lyhyesti neuvo jota kysyit: Aloita Raamatun lukemisesi Uudesta Testamentista. Lue se muutamaan kertaan läpi ennen kuin ryhdyt lukemaan Vanhaa Testamenttia. Lue huolellisesti Paavalin Kirjeet. Niissä on hyviä neuvoja uskon tielle ja Paavali kertoo monista uskon elämään liittyvistä mielenkiintoisista asioista. Älä lue -92 käännöstä. Lue Raamattu Kansalle käännöstä tai vanhaa 33/38 kirkkoraamattua.

    • alfa123om2222

      Henkien erottelemisen kyky on sekin armolahja. On muitakin henkiä kuin yksin Pyhä Henki esim. Jumalan Henki ja Herran Henki. Ainakin Herran Henkeä pidetään usein myös tai ainakin kutsutaan Pyhän Hengen nimellä.

      Yleisesti ottaen pyhän hengen tulon voi nähdä silmillään tai kuulla korvillaan. Esim. apostolien aikana Jeesuksen yllä näkyi kuin kyyhkynen. Ja tulenliekkejä näkyi apostolien pään päällä ja kuului kohahdus. Itselläni vuonna 1991 näin kuinka punainen pyöreä valo meni hitaasti rintani läpi sydämmeen ja se tuntui pehmeältä.

      Olen nähnyt kerran Helluntaikirkossa Mikkelissä kuinka kastettu puhuja täyttyi hengellä, mutta en nähnyt valoa tai liekkiä, mutta eräänlainen kohahdus kyllä oli aistittavissa. En tiedä oliko kyseessä Pyhä Henki, Herran Henki vai Jumalan Henki.

      Toisen kerran Katukirkossa Forssassa kun oli voimallinen puhujaseurue Pohjanmaalta lähes täysin tuhottu selkäni parani hengen menessä selkään. Ja vieressäni ollut sai myös hengen lahjan. En tiedä Pyhän Hengenkö vai Herran Hengen vai Jumalan Hengen.

      Itse sain pyhän hegen kun auto-onnettomuuden jälkeen luovuin omaisuudesta ja luin murheissani kaksi yötä Ilmestyskirjaa. Raamatussa henki luvataan tottelevaisille, mutta Jeesus puhuu myös evakeliumissa siitä, että joka luopuu hänen tähtensä pelloista, taloista, omaisuudesta, vaimosta, lapsesta saa ikuisen elämän tulevassa maailmassa. Kirkko opettaa kaiketi, että kaste vaikuttaa pyhän hegen tulon.

      Itse olen siis nähnyt, että
      1. Omaisuudesta luopuminen
      2. Kastejuhla ja kastepuhe helluntaikirkossa
      3. Tottelevaisuus mennä alttarille Katukirkossa kun oikein anottiin jotakuta menemään.

      Myös ollessani matkalla Israelissa sain yllättäen Pyhän Hegen armolahjan ohjelmoida Multimedia Toolbook ohjelmia. Sen tulemista ei voinut tarkkailla, vaan se oli ikään kuin Jumalan kädessä milloin se tulee ja menee.
      Tiedon hengen sain kun eräs Jehovan todistaja Vanhin laittoi hengessään käden pääni päälle. Luimme silloin kirjasta: Tieto, joka johtaa ikuiseen elämään.

      • Mr.Jamppa

        Pyhä Henki, Herran Henki ja Jumalan Henki tarkoittavat tosiaan kaikki Pyhää Henkeä. Pyhä Henki tosiaan jakaa myös armolahjoja, joista voi lukea lisää esim. korinttilaiskirjeestä.

        Kuitenkin Pyhä Henki voi olla vain Jeesuksen seuraajalla (Joh. 14:15):
        "Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä."

        Jehovan todistajat eivät seuraa aitoa Jeesusta, hehän eivät ole kristittyjä. Tämän vuoksi minun täytyy varoittaa siitä, että jehovan todistajalla oleva henki ei ole Jumalan Henki. Heillä voi olla muita henkiä, jotka ovat pahoja. Mm. tietäjähenget ovat tällaisia, niitä saattaa mm. joillain ennustajilla. Näitä asioita tulee välttää kuten noituutta, koska nämä muut henget eivät toimi Jumalan tahdon alaisina.

        Yliluonnollista ei tarvitse kuitenkaan pelätä silloin kun se tulee suoraan Jumalalta. Jumala tahtoo ja antaa meille hyvää.


    • Mr.Jamppa

      Pyhä Henki on jo tehnyt työtä sinussa, kun olet päättänyt tehdä Jeesuksesta elämäsi Herran.
      Joh. 6:44:
      "Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä."
      Joh. 16:8 Jeesus puhuu Pyhästä Hengestä:
      "Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion"

      Raamatun lukemisen suosittelisin aloittamaan evankeliumeista, näistä Johanneksen evankeliumia suositellaan usein lukemaan ensin. Raamattua lukiessa kannattaa myös rukoilla viisautta ymmärtää sitä ja pyytää Jumalaa vaikuttamaan Hänen sinulle raamatun kautta puhumiaan asioita myös toteutumaan omassa sisimmässä. Jumala kuulee sinua rukoillessa korun kanssa ja ilman korua.

      Se, kuinka ihminen tunnistaa Pyhän Hengen, vaihtelee. Pyhän Hengen läsnäolon voi tuntea toisinaan ruummissakin sen mukaan, kuinka Herra vaikuttaa. Ennen kaikkea Pyhä Henki tulee ihmisen sisimpään. Joh. 7:37-39:
      "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.» Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Vielä ei Henki ollut tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu."

      Jokaiselle uskovalle on luvattu Pyhän Hengen lahja, jonka saa kun tätä lahjaa anoo Jeesukselta. Johannes Kastaja sanoi, että Jeesus kastaa Pyhällä Hengellä (Mark. 1:7-8):
      "»Minun jälkeeni tulee minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes kumartumaan ja avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Minä olen kastanut teidät vedellä, mutta hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä.»"

      Jeesus kehotti anomaan Pyhän Hengen lahjaa (Luuk. 11:9-13):
      "»Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? Tai skorpionin, kun hän pyytää munaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.»"

      Kun uskova saa Pyhän Hengen lahjan, Pyhä Henki antaa voiman todistaa Jeesuksesta (Ap.t.1:8):
      "Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.»"


      Kun uskova täyttyy Pyhällä Hengellä, hän saa lahjan puhua tuntemattomilla kielillä (Ap.t. 2:1-4, Ap.t. 10:44-46):,
      "Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi.",
      "Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. Kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta"


      Tämä kielillä puhumisen lahja on tarkoitettu jokaiselle uskovalle omaksi rakentumiseksi, omaksi rukouskieleksi (1.Kor. 14:2-4):
      "Kielillä puhuva ei näet puhu ihmisille vaan Jumalalle; kukaan ei ymmärrä häntä, Hengen valtaamana hän puhuu salaisuuksia. Mutta se, joka profetoi, puhuu ihmisille: hän rakentaa, kehottaa ja lohduttaa. Kielillä puhuva rakentaa itseään, profetoiva rakentaa seurakuntaa"

      Pyhällä Hengellä täyttyminen, eli Pyhän Hengen saaminen, on tarkoitettu kaikille uskoville ja on siis kasteesta ja uskoontulosta erillinen kokemus (Ap. t. 8:14-17, Ap. t. 19:5-7):
      "Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen. Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen. Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen.",
      "Tämän kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen, ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, Pyhä Henki tuli heihin ja he puhuivat kielillä ja profetoivat."

      Pyydä siis Jeesukselta Pyhää Henkeä, pyydä Häntä täyttämään sinut Pyhällä Hengellä. Pyhällä Hengellä täyttyminen voi tuntua voimakkaammin tai vähemmän voimakkaasti. Itselleni jäi sellainen erityinen rauha ja ilo, hyvä olo, jota on vaikea kuvailla. Kielten lahjaa on vähän vaikea kuvailla tarkoin, mutta kun täytyt Pyhällä Hengellä, ikäänkuin mieleesi tai kielellesi alkaa tulla outoja sanoja, puhu ne uskossa niin ikäänkuin kielten tulva lisääntyy.

      Siunausta sinulle tällä uudella tiellä, Jeesus-tiellä!

    • Anonyymi

      Hajusta sen tunnet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2564
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      311
      2326
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1687
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1395
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    10. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      59
      1375
    Aihe